GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21228
5455
5063
1438
1600
7336
6064
12975
1687

Online 536 users

Walkthroughs > Vampire: The Masquerade - Bloodlines


Zobrazení:206228
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť


DOWNTOWN

Mesto

Uvítanie v meste. Stretnutie s princom LaCroixom a s kanibalkou v starej nemocnici.
Ako vystúpite z taxíka, napadne vás pár členov Sabbatu a dostanú vás. No objaví sa Nines Rodriguez, ktorý bol aj v úvodnej animačke, pri rozhodovaní o vašom osude. Zachráni vás. Povie vám, že by sa s vami rád stretol a odíde.
Na ulici oproti vám je taxík. Naľavo od neho je Ventrue Tower. Vstúpte, oslovte strážnika a ohláste, že idete za LaCroixom. Potom choďte do výťahu a vyvezte sa do princovej pracovne, kde vás čaká aj so svojim bodyguardom. Oslovte ho, pochváli vás za prácu v sklade - 1XP. Hneď má pre vás ďalšiu prácu. Na lodi Elizabeht Dane bol dovezený Ankaran Sarcophagus. Máte ho preskúmať. Tiež máte zistiť, čo už o tom vie polícia a máte priniesť zoznam tovaru, čo bol prevážaný na lodi. Taktiež sa vás spýta, či ste sa stretli s Rodriguezom. Odporučí vám ísť si s ním pohovoriť. Vráťte sa na ulicu.
Vonku sa otočte, pri mieste, kde ste sa objavili na začiatku, je za plotom stará budova nemocnice. V plote je diera a pri minibuse veľká trhlina, takže sa zaň dostanete v pohode. Vstúpte do budovy. Hneď po vstupe vás osloví na smrť vydesený muž a hovorí, že tu niečo zabilo členov jeho štábu. Nechajte ho tu a vydajte sa preskúmať budovu (neskôr môžete prijať úlohu ho zabiť, tak sa ho môžete zbaviť rovno tu, ak chcete). V miestnosti napravo je fľaštička morfia. V druhej miestnosti naľavo uvidíte na monitore záber, ako niečo zabilo utekajúceho muža. V prvej miestnosti naľavo vylezte do ventilačnej šachty a prejdite ňou. Keď z nej vyleziete von, tak choďte do dverí oproti. Je tam schodisko. Zohnite sa a zájdite pod schody. Vyrazte drevené dosky, ktoré blokujú dieru pod schodmi a prelezte ňou do miestnosti za ňou. Tam uvidíte ďalší záber, tentokrát na ženu, ktorú niečo stiahne a zabije. Vstúpte do dvojkrídlych dverí. Pri posteliach je ďalšie morfium. Ďalej zlezte dole cez dieru v podlahe. Po trámoch až na najnižšie podlažie. Dole vstúpte do chodby. Tu už je len dvoje dverí. Za tými naľavo je tretia fľaša morfia a za tými napravo je diera v podlahe. Skočte do nej a prelezte tunelom popod podlahu až do ďalšej miestnosti. Tam už len priamou cestou (cestou uvidíte smrť ďalšieho muža) pokračujte až k žene, ktorá ohlodáva mŕtve telo. Je to Pisha the Nagaraja.
Po vstupe k nej vás sama osloví a poukazuje na to, že vy pijete krv, ona je mäso. Môžete ju zabiť (možnosť v dialógu, alebo na ňu zaútočiť kedykoľvek potom), alebo ju akceptovať a dohodnúť sa s ňou. Ušetril som ju len preto, že sa s ňou spájajú dva questy.
Z rozhovoru zistíte, kto je a že tadeto len prechádza, zháňa nejaké okultné predmety a obchoduje s artefaktmi. Než sa však budete môcť venovať obchodu, požiada vás o službu. Muž, ktorého ste stretli pri vstupe do budovy, videl priveľa a tak sa o neho máte postarať, najlepšie poslať jej ho sem dole (quest Necromantic). Ak ste ho zabili pri prvom stretnutí, rovno jej to povedzte. Vychádzajme z toho, že ste ho nezabili a quest splníme korektne. Vráťte sa hore; na mieste, kde stál muž, nájdete na zemi Business Card, na ktorej je adresa k Skyline Apartments, meno Simon Milligan. Potom za ním skočíme, vráťte sa na ulicu.

Tremerský Regent, bar Last Round a Nines Rodriguez.
Pokračujte ulicou popri starej nemocnici. Pôjdete popri hoteli Hollowbrook. Choďte ďalej k autobusovej zastávke. Všimnite si okno pod strechou budovy oproti zastávke. Je v ňom fialová žiara. Takže ste našli sídlo regenta, podľa hádanky z pozvánky vo vašom apartmáne. Vstúpte dnu. Vnútri choďte do dverí pod schodami a napravo do malej knižnice. Tam si zo stola vezmite knihu Thaumaturgical Creatures. Zistíte niečo o Gargoloch a Homunkuloch. Potom prejdite magickými chodbami až k Tremerskému regentovi menom Maximillian Strauss. Oslvote ho - 1XP. Môžete si pohovoriť o Camarille a o jeho nevôli voči princovi LaCroixovi. Podstatné z rozhovoru je to, že vám povie o epidémii, ktorá sa šíri v tejto časti mesta. Požiada vás, aby ste to prešetrili. Súhlaste (quest A Plague for the Angels). Odporučí vám začať s vyšetrovaním u Anarchistov. Vráťte sa na ulicu.
Pokračujte ulicou medzi hotelom Hollobrook a zástavkou. Dorazíte k baru Last Round, sídlo Anarchistov. Vstúpte. Pri schodoch je dievča v baretke menom Damsel. Nie je na vás veľmi milá, keďže pracujete pre princa, no buďte na ňu milý vy a ukľudní sa. Povie vám tiež niečo o epidémii a požiada vás, aby ste našli roznášača choroby. Odporučí vám dva zdroje. Máte sa spýtať ghoula Paula v Skyline Apartments, alebo sa popýtajte medzi bezdomovcami (quest Fun with Pestilence).
Vyjdite hore schodmi. Tam vás osloví černoch Skelter. Môžete od neho zistiť niečo o upírskych mýtoch o Cainovi (zabil Ábela a bol prvým vampírom za trest). Spýtajte sa ho na prácu a povie vám o ghoulke menom Patty. Patrila k vampírovi klanu Toreador, no ten je preč a o na ho stále hľadá. Zbytočnými otázkami by mohla nielen porušiť masquerade, ale aj prilákať lovcov upírov. Máte to s ňou vybaviť.
Potom oslovte konečne Ninesa. Poskytne vám rady a informácie. Spýtajte sa ho, či vás môže naučiť bojovať a on súhlasí - zvýši sa vám Brawl +1.
Ešte si môžete pohovoriť s Jackom, ktorý vás prevádzal tutorialom. Dozviete sa pár zaujímavostí, no nič, čo by ste nevyhnutne potrebovali.

Fat Larry a podzemné garáže.
Vráťte sa k Ventrue Tower. Hneď za rohom budovy je biely nákladiak, o ktorý sa opiera tlstý černoch. Je to Fat Larry, predáva zbrane. Okrem zbraní si u neho môžete kúpiť prvé nové brnenie. Ak chcete získať od neho úlohu, tak si kúpte zbraň (nestačia náboje, alebo brnenie). Napr. Požiarnicku sekeru. Peniaze sa vám vrátia, ak splníte úlohu. Po zakúpení zbrane ho znova oslovte a navrhne vám obchod. V podzemných garážach práve prebieha stretnutie chlapíkov z čínskej štvrte a miestnej bandy. Ak prinesiete jeden z kufríkov, ktorý si majú vymeniť, tak Larry pozná niekoho, kto zaň rád zaplatí. Ak máte dosť bodov v presvedčovaní, tak mu navrhnite, že by vám mohol dať zľavu (len počas rozhovoru o tejto úlohe to môžete spraviť) a on súhlasí.
Vstup do garáží je pár krokov od vás, za rampou so strážnikom. Vstúpte tam. Vnútri máte dve možnosti prejdenia. Môžete jednoducho všetkých pozabíjať a prebojovať sa až na koniec. Druhou možnosťou je prejsť to potichu, cez ventilačné šachty. Hneď po vstupe sú pred vami dvere. Za nimi môžete vliezť do šachty. Ventilačky sú krátke a vždy vás posunú len o kúsok ďalej, za strážcov. Vždy, keď vyleziete von, poobzerajte sa a neďaleko vás je rebrík, ktorý vás dovedie do ďalšej ventilačky. Takto sa môžete dostať až dole, do štvrtého podlažia parkoviska. Nech sa už dole dostanete akokoľvek, vezmite si dole kufrík - 1XP. Na jednom podlaží ešte môžete nájsť na zemi autorádio. Vráťte sa hore, na ulicu za Larrym. Odovzdajte mu kufrík (1XP) a dostanete odmenu 500 $. Ak ste ho predtým presvedčili, aby vám dal zľavu, získate jeden bod do schopnosti Finance.
Potom vám oznámi, že pozná niekoho, komu by sa mohli hodiť vaše služby. Je to majiteľka disko klubu Confession menom Venus Dare (quest A Confession). Máte sa za ňou zastaviť.

Klub Confession. Patty, Venus Dare a ruskí chlapci.
Pokračujte od Ventrue Tower ulicou až k disko klubu. Vnútri je hneď pri bare žena, ktorú môžete okúzliť, tak ako tie dve v klube Asylum a piť z nej krv. Oproti baru postáva ghoulské dievča menom Patty. To, o ktorom vám hovoril Skelter. Keď ju oslovíte, spozná vo vás upíra. V rozhovore sa vás nezabudne spýtať, či neviete, kde by mohol byť Kent Alan Ryan, jej majster. Máte tri možnosti. S dávkou presvedčovania jej povedzte, že odišiel do San Diega. Ona sa tam za ním vydá a tým pádom sa prestane v okolí vypytovať, čiže je to vybavené. Môžete povedať, že je vonku v uličke. Odíde za ním. Vyjdite teda von a choďte do bočnej uličky naľavo od baru, ktorá spája túto ulicu a tú s hotelom Hollowbrook. Tam počkajte, kým sa nik nepozerá a zabite ju. Stratíte tak bod Humanity. Pokiaľ ste sa už stretli s Pishou počas questu Necromantic, tak povedzte Patty, že Kent je v starej nemocnici. Aj tam sa ho vyberie hľadať a stane sa obeťou Pishy. Aj pri tomto spôsobe stratíte bod humanity. Vyriešte to jedným z týchto troch spôsobov a získate 1XP.
Potom oslovte barmanku. Je to Venus, majiteľka. Povedzte, že vás posiela Fat Larry (pokiaľ ste pre neho nespravili quest Traffik, tak sa jej len pochváľte, že to ste vy, kto vyhodil do vzduchu sklad v Santa Monice a sama vás požiada o láskavosť). Požiada vás o vybavenie záležitosti s poplatkom pre ruských gangstrov. Venus už odmieta platiť a máte to ísť oznámiť vyberačom. Vyjdite z baru a choďte doprava k hotelu Empire. Na parkovisku za ním stoja traja chlapi. Oslovte Igora a presvedčte ho, že nemusí platiť, alebo že už zaplatila. Pokiaľ to nevydá, tak ich proste zabite. Napadnú vás, tak neporušíte zákon, akurát pozor na používanie schopností, či satie krvi, ste na ulici. Tak, či tak, získate 1XP. Potom sa vráťte do baru a oznámte Venus svoj úspech - 2XP.
Zavolá vás do svojej kancelárie. Tam vám dá ďalšiu ponuku. Na bar jej požičal ruský gangster Boris, no už mu splatila a odmieta platiť ďalej. Ak sa o Borisa postaráte, spraví z vás tichého spoločníka a pravidelne budete dostávať podiel. Súhlaste (quest And Her Name was Venus). Opustite jej kanceláriu normálne po schodoch (môžete rovno skočiť na pódium) a pri dverách si z priehradky pod okienkom vezmite peňaženku - 50 $.

Skyline Apartments. Reportér Milligan, pátranie po roznášačovi choroby a Mike Durbinovi.
Vyjdite z baru a choďte napravo, do susednej budovy označenej ako Skyline Apartments. Vnútri zbehnite za dverami dole schodmi. Tam použite počítač a prezrite si maily (heslo "peep") a info o nájomníkoch. Prvé poschodie Simon Milligan, druhé Sean Milton, tretie Georgia Welch - pri jej infe zistíte aj kód k jej dverám, 9648, štvrté prázdne, piate Paul Anderson, šieste Hannah Glazer. Tiež tu môžete zhodiť krabicu zo skriniek a za nimi vliezť do ventilačky. Cez ventiláciu sa môžete dostať do väčšiny bytov.
Choďte na prvé poschodie a vypáčte dvere (alebo cez ventilačku). Tu býva Simon Milligan, reportér relácie Haunted L.A., ktorého ste stretli v starej nemocnici. Preskúmajte byt, pri počítači nájdete fotku nejakého Nosferatu, vezmite si ju. V počítači si môžete prečítať maily a o jeho reláciách (heslo "ectoplasm"). Samotný Milligan sa skrýva v šatníku. Presvedčte ho, že čo videl, bol len vtip jeho kolegov a on sa vráti do nemocnice k Pishi. Môžete ho aj presvedčiť za pomoci dementation, že nič nevidel, nič si nepamätá a má odísť preč. Oba spôsoby úlohu vyriešia, pridajú vám masquerade redemption a 2XP.
Na druhom poschodí býva Sean Milton. Vlámte sa dnu. Pri pátraní po Mikovi Durbinovi ste boli nasmerovaní jeho posledným odkazom práve sem k Miltonovi. Vnútri si na odkazovači vypočujte ďalší odkaz od Durbina. Má sa s Miltonom stretnúť na nejakom mieste, ktoré je cez ulicu, oproti baru. Tiež si z jeho bytu vezmite Kendo for Advanced Students (Research 5, Meele 1).
Na treťom si otvorte kódom z počítača v prízemí - 9648. V byte hacknite počítač pre heslo "jewels". Otvorte cez počítač trezor, ktorý je ukrytý v šatníku. Z trezoru si vezmite Fancy Watch a Fancy Ring.
Štvrté je prázdne. Neskôr tam - ale nič. To až neskôr.
Na piatom sú dvere otvorené, tak smelo vstúpte. Na zemi nájdete mŕtveho Paula. Vypočujte si odkazovač. Volá mu susedka Hannah a prosí ho, aby jej priniesol liek.
Choďte teda nakoniec na šieste. Kód k dverám povedala sama Hannah na záznamníku - 1203. Po vstupe si zoberte spoza vázy naľavo kľúč od trezoru. Potom choďte za Hannah, leží chorá v posteli. Oklamte ju, že ste doktor a vypytujte sa, od koho sa nakazila. Buďte presvedčivý a zistíte, že je Call Girl a chytila to od zákazníčky menom Jezeble Lock, ktorá býva v hoteli Empire Arms. Ak sa s ňou nechcete baviť, tak si prečítajte jej zápisník, ktorý leží v skrini a tam sa to dočítate. Za získanie informácie máte 1XP. Oproti posteli má v stene trezor. Otvorte ho kľúčom spoza vázy a vezmite si obálku s peniazmi (200 $). Potom opustite budovu.

Empire Arms Hotel.
Choďte do susednej budovy, do Hotela Empire. Môžete si pozrieť počítač na recepcii, rezervácie a účty hostí (heslá "wealth" a "power"). Oslovte recepčného a spýtajte sa na Jezebel. Je to ich dobrý zákazník, ale kľúč nechce dať. Presvedčte ho, aby vám dal kľúč od jej izby - 1XP. Ak sa vám ho nepodarí presvedčiť, tak choďte do miestnosti za ním. Tam je na stolíku prístroj, v ktorom si sami urobte kartu do jej izby (bez bodu). Vyvezte sa na piate poschodie a choďte do izby č. 4. Tam vás privíta Jezebel Locková osobne. Prizná sa, že nakazuje prostitútky a spomenie Deviaty Kruh. Rozhovor vyústi do boja, tak ju zabite - 1XP. Zo stola si vezmite Finance Manual (Research 5, Finance 1).
Potom sa tu ešte vyvezte na šieste poschodie. Tam sídli ruská mafia. Otvorte si kľúčom od Venus dvere a zájdite za Borisom. Pred jeho izbou stojí bodyguard. Oslovte ho. Môžete ho presvedčiť, aby vás zaviedol za Borisom. Ak nie, tak ho potom napadnite (mal som tu chybu, že ak ste jeho, alebo niekoho iného z mafie napadli a teda aj zabili skôr, než ste hovorili s bodyguardom, tak sa nedali otvoriť dvere k Borisovi a nedalo sa k nemu dostať) a Boris vybehne von. Všetkých pozabíjajte. V jednej miestnosti si môžete vziať zo stola Brawling Manual (Research 6, Brawl 1). Môžete ich zabíjať priamo, alebo využiť ventilačku na tichý pobyb. Vleziete do nej dverami pri vchode s nápisom Maintenance.
Keď sa dostanete k rozhovoru s Borisom, tak ho môžete presvedčiť o svojich schopnostiach a navrhne vám opačný obchod, aby ste pre neho zabili Venus. Ak súhlasíte (nesplníte And Her Name was Venus, získate quest Venucide), tak sa vráťte do baru a zavolajte Venus do kancelárie, kde ste sami. Tam ju vysajte a stratíte bod humanity, no získate 2 XP. Vráťte sa to oznámiť Borisovi - 1XP, dá vám odmenu 1000 $.
Predpokladám v návode, že postupujete podľa dohody. Tak zabite Borisa - 2XP. Z jeho kancelárie si potom vezmite Fancy Ring a peniaze z poličky (200 $).

Návrat za Venus a Pishou. Stará opustená budova - miesto vraždy. Pokec s bezdomovcami.
Vráťte sa do baru Confession a oznámte Venus, že Boris je mŕtvy. Ste jej spoločníkom - 1XP. Dá vám 250 $ a povie, aby ste sa neskôr zastavili po ďalší podiel zo zisku.
Taktiež zájdite za Pishou oznámiť jej, že ste sa postarali o Simona, nech to už bolo akokoľvek - 1XP. Teraz sa dostanete k predmetu jej návštevy v meste. Chce od vás dva artefakty, ktoré sú v múzeu a v sídle Giovanniho (quest Occultish Personality).
Zabili ste roznášača nákazy, no ak si spomínate, Damsel hovorila, že sa máte spýtať aj bezdomovcov. Nájdite nejakého, čo s vami bude hovoriť a presvedčte ho, aby vám povedal, čo vie o chorobe. Odporučí vás za Tin Can Billom, ktorý sa zdržiava v uličke oproti baru Last Round.
Choďte teda k baru a do uličky oproti nemu. Na začiatku uličky je stará opustená budova. Vstúpte. Je to zrejme miesto, o ktorom hovoril na záznamníku Durbin. Nájdete tu ďalšiu obeť vraha vyčíňajúceho v meste, je to Sean Milton (izba v Skyline Ap.). Krčí sa tu vydesený bezdomovec, tak ho vyspovedajte o tom, čo videl. Po rozhovore ho presvedčte, aby to, čo videl, nikomu nepovedal - získate 1XP a masquerade redemption. Potom vyskáčte hore k mŕtvole. Okrem autorádia si vezmite aj pri nej ležiace kľúče (Luckee Star Room Key).
Vyjdite von a pokračujte na koniec uličky. Tam nájdete Tin Can Billa. Chce za rozhovor 5 $, povedzte, že mu ich dáte po rozhovore. Spýtajte sa ho na šíriteľa nákazy a povie vám o beštii, ktorá sa skrýva v kanáloch - 1 XP. Po rozhovore zomrie. Pokračujte do kanálov, no nie do bežných. Do samostatných, cez poklop na konci tejto uličky, kde je aj Bill.

Roznášač nákazy v kanáloch. Centrum Deviateho Kruhu. Koniec nákazy.
V týchto kanáloch sa dostaňte do miestnosti s mŕtvym mužom visiacim na stene. Keď sa k nemu priblížite, tak sa pred vami zjaví Brat Kanker. Po krátkom rozhovore nasleduje súboj, tak ho zabite - 1XP. Po zabití si zoberte zo zeme Leták ich bratstva (Brotherhood Flyer) - 1XP. Pákou na stene si otvorte mreže a vráťte sa naspäť na ulicu. Zájdite do Baru Last Round. Povedzte Damsel, čo ste zistili. Povie vám, že podobný symbol, ako je na letáku, videla aj na nejakej budove v meste. Keď ste už tu, tak skočte aj za Skelterom a povedzte mu, že ste sa postarali o Patty - 1XP.
Choďte prehľadať mesto. Budova s rovnakým symbolom, ako je na letáku, je budova oproti sídlu Tremerského Regenta. Vedľa hotela Hollowbrook. Vstúpte do nej bočným vchodom a vnútri dajte chlapíkovi za sklom leták. Otvorí vám dvere, vojdite. Vnútri oslovte dievča a zistíte od nej nejaké informácie, no sama nevie nič konkrétne. Vybehnite po schodoch a hore vás čakajú zombíci. Objavujú sa stále ďalší, tak sa nezdržujte. Dávajte si pozor, nech vás neobkľúčia, lebo tak ako vy vysávate krv, oni vysávajú mozog. Presuňte sa na koniec chodby, môžete si to skrátiť odkrytím diery pri schodoch, za ktorou je skratka. Na konci chodby skočte cez dieru v podlahe nižšie. Dole sa presuňte ďalšími chodbami až do haly, kde čaká Biskup Vick. Po jeho kázaní dôjde k boju. Má brokovnicu, takže v prípade málo života sa môžete kryť za steny a čakať na doplnenie, nebude vás veľmi prenasledovať. Zabite ho - 2XP.
Teraz sa vráťte za Damsel a oznámte jej, že sú všetci roznášači, vrátane vodcu Vicka, mŕtvi - 1XP a masqerade redemption. Potom ešte zájdite za Maximillianom, Tremerským Regentom. Povedzte mu, že ste sa postarali o zastavenie epidémie. Je potešený a dá vám na výber jednu z dvoch odmien. Peniaze a artefakt. Vyberte si buď 350 $, alebo Bloodstar - artefakt, ktorý zdvojnásobuje trvanie schopnosti Blood Buff.

Loď bez posádky. Heather - váš ghoul.
Vráťte sa do predošlej časti Santa Monica. Tam zájdite na pláž. Na pláži vás čaká Mercurio (pokiaľ ste neprezradili LaCroixovi, že mal problémy s Astrolitom. Tiež vo vašom apartmáne máte potom od neho mail, aby ste sa u neho zastavili) a poďakuje vám za diskrétnosť. Na pláži je malý motorový čln. Nastúpte doň a automaticky sa odveziete k lodi. Quest Elizabethan Rendezvous je úplne samostatný, tak si ho pozrite v časti Hlavné questy.
Keď sa vrátite z lode, tak smerujte naspäť do Ventrue Tower. Pred budovou vás čaká Heather Poe, dievča, ktorému ste dali napiť zo svojej krvi, keď ste boli v nemocnici v Santa Monica (pokiaľ teda ste mu dali napiť). Vaša krv sa zmiešala a z nej je teraz vaša Ghoulka, aj keď to ešte netuší, len ju k vám niečo silno tiahlo. Podaruje vám strieborný prsteň a požiada vás, aby smela s vami zostať, pretože vám chce pomáhať. Je to na vás, ale kľudne súhlaste. Bude vás zásobiť rôznymi pomôckami a nakoniec (ak k nej budete stále milý) vám zoženie skvelé brnenie. Takže súhlaste, že s vami môže zostať. Keď potom pôjdete do svojho bytu, bude tam na vás čakať. Pri prvom stretnutí s ňou vo vašom byte jej vysvetlíte, že ste upír a ona Ghoul. Vypýtajte si od nej peniaze, dá vám 20 $. Môžete jej prikázať zmeniť oblečenie a keď sa nabudúce vrátite domov, bude v inom (má tri sexi variácie oblečenia).
Stavte sa za ňou vždy po splnení jedného questu z hlavnej línie. Dostanete od nej niečo. Po najbližšom vám dá 500 $. Po ďalšom privedie nejakého chlapa a zamkne ho v kúpeľni, aby ste mali čerstvú krv. Atď.

Groutovo sídlo. Múzeum.
Než sa vydáte plniť druhú úlohu pre princa, skočte naspäť do baru Last Round a oslovte Rodrigueza. Spýtajte sa ho na L.A., potom "Prečo L.A.?" a potom máte možnosť spýtať sa na radu (Any Advice?) a niečo vám poradí - Melee +1.
Potom sa odvezte taxíkom do novej oblasti, kde splňte quest Calling Dr. Grout. Po jeho splnení dostanete úlohu Patron of the Ancient Art, tak sa odvezte taxíkom do múzea a splňte ju.



Hlavné questy

Elizabethan Rendezvous

Po splnení úlohy Explosive Beginnings, v ktorej zničíte sklad Sabbatu, sa stretnete opäť s princom Sebastianom LaCroix. Povi vám o lodi, ktorá dorazila bez posádky. Mohli ste už o nej počuť zo správ v TV. Požiada vás, aby ste to prešetrili, zistili niečo o sarkofágu, ktorý prevážala, máte priniesť záznam lodného tovaru (Ship Manifest) a tiež policajné hlásenie (Police Report), aby ste vedeli, čo vie polícia. Tiež dodá, aby ste úlohu vybavili diskrétne a nikoho nezabili (doporučujem to dodržať). Odporučí, aby ste pátranie začali u Anarchistov, aby ste si pohovorili s Ninesom Rodriguezom.
Zájdite teda v meste do baru The Last Round. Na poschodí sa pozhovárajte s Rodriguezom a aj keď vám nič podstatného k úlohe nepovie, úloha sa tým posunie ďalej. Teraz sa vráťte do predošlej časti Santa Monica. Tam zbehnite na pláž. Na pláži je malý motorový čln. Nastúpte doň a automaticky sa odveziete k lodi. Vylezte po povrazovom rebríku hore. Neďaleko postáva policajt. Tu máte zase viac možností postupu.
Prvá možnosť je najjednoduchšia, pokiaľ máte nejaké presviedčacie schopnosti. Oslovte policajta a on si myslí, že ste reportér, s ktorého šéfom bol dohodnutý. Presvedčte ho, že je to naozaj tak a on vám sám odovzdá Police Report. Taktiež odvolá vysielačkou policajta z kontrolnej kabíny a povie vám heslo k počítaču "Lighthouse". Povie, aby ste vnikli opatrne chodbou A, no pokiaľ vás niekto zbadá, tak vás nepozná. Choďte potichu sprava a policajt, čo stojí naľavo pred chodbou (Gangway A) sa pôjde prejsť. Presuňte sa do chodby za ním (pravá chodba B je zamknutá, no ak ste dobrý v páčení zámkov, tak choďte tade) a v chodbe vstúpte do prvých dverí napravo. Za nimi vyjdite po schodoch hore do miestnosti s počítačom. Pozrite si počítač. V ňom si môžete pozrieť záznamy lodného denníka (Log - heslo "antoniobay"), no hlavne vstúpte do ovládacieho menu (heslo "lighthouse"). Tu spravte dve veci: odomknite všetky dvere (unlock doors) a zapnite bezpečnostné kamery. Na susednom monitore si preklikajte zábery, aby bol záber na sarkofág. Tým ste splnili ďalšiu časť, preskúmanie sarkofágu - stačí sa naň pozrieť (buď cez monitor, alebo priamo na palube). Potom zbehnite dole schodmi. Pod schodmi sú dvere s nápisom Records Room. Za nimi je na stole Ship Manifest, ktorý si vezmite. Dvere ste odomkli v počítači. Keďže sú odomknuté všetky dvere, vyjdite chodbou B opäť na palubu a zlezte do vášho člna.
Druhá možnosť je prejsť to potichu bez pomoci policajta. Prejdite chodbou B, kde vypáčte dvere, alebo sa preplížte chodbou A. Dostaňte sa na zadnú palubu. V miestnosti s počítačom je policajt, tak tam nechoďte (ak nemáte Trance, alebo tak). Na palube sa preplížte cez viacero policajtov. Hneď napravo sa dá vyliezť na kontajnery a na nich je kľúč, ktorý môžete hodiť dole, aby hluk odlákal polišov. Smerujte na kontajneri naľavo. Vylezte na ne, tam nájdete kľúč od miestnosti Records Room, z ktorej si cestou späť vezmite Ship Manifest. Za kontajnermi napravo je na stole Police Records, ktorý si tiež vezmite. Ešte sa preplížte na koniec, kde si obzrite Sarkofág a vráťte sa do svojho člna.
Tretia možnosť je jednoducho všetkých policajtov pozabíjať a pobrať si priamo všetky veci.
Za získanie Ship Manifestu - 1XP, za získanie Police Report - 1XP a za obzretie si sarkofágu - 1XP.
Vráťte sa na svoj čln a s ním na pláž. Zo Santa Monica choďte naspäť do Downtownu do Ventrue Tower. Pokiaľ ste zachránili život dievčaťu na klinike, tým že ste jej dali so svojej krvi, tak vás čaká pred budovou. Chce sa vám zavďačiť, tak jej to dovoľte a bude vás čakať vo vašom apartmáne. Ohláste sa strážnikovi a choďte výťahom hore. Práve od princa odchádzajú Starší, vodcovia jednotlivých klanov. Oznámte mu výsledok vašej misie a vezme si od vás Police Report, aj Ship Manifest - 2XP.
Je naštvaný, ak ste niekoho zabili. Ak ste úlohu splnili podľa jeho očakávaní, tak vám za odmenu dá kľúče od nového bytu. Je to apartmán v Skyline Apartments, tu v Downtowne, kde máte všetky veci so starého úkrytu, prípadne vás tam čaká aj Heather, ak ste ju neposlali preč (tento apartmán poskytne len pre klany Brujah, Gangrel, Malkavian, Toreador a Ventrue).


Calling Dr. Grout

Keď ste boli ohlásiť princovi splnenie úlohy Elizabethan Rendezvous, stretli ste sa u neho so staršími rôznych klanov. Princ vám povie, že sa nevedia spojiť s hlavou klanu Malkavian. Ich starším je Dr. Aleister Grout. Vyjdite z budovy a choďte do taxíku. Na mape si zvoľte novú lokáciu Grout´s Mansion. Keď sa objavíte pred Groutovým domom, stretnete Nineza Rodrigueza, ako odtiaľ odchádza. Prehodíte pár slov, no nič podstatné a odíde. Vstúpte do domu.
Vnútri vás čakajú ako nepriatelia nejaký ghúlovia. Likvidujte prednostne mužov, tí sú silní. Ženy sú slabé a často stoja chrbtom k vám, tak ich môžete zabiť jednou ranou, alebo vysať. Choďte do chodby napravo, popod naukladaný nábytok. Na konci vstúpte do knižnice, kde sa pred svietnikom smeje jeden nepriateľ. Je chrbtom, tak sa ho ľahko zbavte. Na zemi v miestnosti je kniha Scarlet Torkelson: Circus Performer (Dodge +1). Na stole je lístok a je tu aj gramofón. Takých nájdete viac a môžete si ich pustiť a niečo sa dozvedieť. Zamerajte sa na tri sviečky na stene. Potiahnite ich všetky v správnom poradí a v scénke uvidíte, ako ste tým otvorili dvere v hlavnej sále. Vráťte sa tam a prejdite nimi. V miestnosti vylákajte ghúla von a ženy vnútri zabite potichu. Pod schodiskom je svietnik, ktorý potiahnite a otvorí to dvere nad schodami. Vybehnite nimi hore. Zabite muža a ženu, prejdite vedľa do miestnosti, tam hore točitými schodmi, prejdite po strieške do dverí oproti a dole schodmi, až do ďalšej haly, ktorá susedí s tou predošlou. Tam choďte do dverí na opačnej strane a prejdite až ku krbu s dvoma ghúlkami. Na kozube je tlačidlo (tri krúžky, ale ako jedno), stlačte ho a prejdite tajnými dverami za kozub.
Prejdite chodbou a ste v knižnici na balkóne na poschodí. Tu máte ďalšie tri svietniky. Postláčajte ich v správnom poradí a dole v knižnici sa otvoria tajné dvere. Nemusíte sa zabávať so svietnikmi, naľavo od nich je v poličke s knihami jedna, ktorú keď potiahnete, tiež sa vám otvoria tie dvere. Potom si otvorte padacie dvere a pod nimi zlezte dole rebríkom a vstúpte do tajných dverí.
Vstúpte do miestnosti, kde sú v strede nejaké elektro cievky, z ktorých vychádzajú prúdy energie. Dotknúť sa ich znamená koniec. Naľavo od dverí stlačte páku, to vypne jednu cievku. Prejdite do stredu, pod cievky a zahnite doľava. Tam nájdete na zemi artefakt Tarulfang (znižuje Frenzy). Pri ňom potiahnite páku. Vypli ste ďalšiu cievku a môžete ísť k páke hneď vedľa. Potiahnite ju, choďte na opačnú stranu a potiahnite páku aj tam. Už je väčšina cievok vypnutá. Potiahnite aj zvyšné páky, až vypnete všetky cievky. Prejdite do chodby oproti a tam potiahnite veľkú páku. Tým otvoríte dvere vedúce do Inner Sanctum - 1XP.
Vráťte sa do haly s veľkým schodiskom vedúcim nahor. Dvere na konci haly (/pod schodiskom) sú tie, ktoré ste otvorili. Vstúpte do nich. Pod schodami choďte do miestnosti napravo a pobite ghúlov. Tam si vezmite kľúče (Laboratory Refrigerator Key). Choďte do miestnosti oproti schodom. Je tam morfium. V nej si otvorte napravo malú komoru práve kľúčom, čo ste pred chvíľou zobrali. Tam sú dva sáčky Elder Vitae a tri sáčky normálnej krvi (Blood Pack). Pokračujte naľavo dole schodmi. Dole sú hneď naľavo zamknuté dvere (level 5). Za nimi je len munícia, tak sa netreba obťažovať s vypačovaním. Hneď oproti vstupu do tejto chodby, vedľa zamknutých dverí, sú v stene tajné dvere. Tie vás len prevedú na koniec chodby, v ktorej ste a vyhnete sa tak pár ghúlom. Takže je to jedno, ak pôjdete priamo chodbou, tak si viac zabojujete. Na konci chodby vstúpte do dvojkrídlych dverí (pri nich vyjdete z tajnej chodby).
Za nimi na konci vyjdite po spadnutej mreži a po trámoch vyskáčte do miestnosti nad vami. Zabite ghúla a vybehnite po schodoch hore, do miestnosti, kde je v strede žena v skle. Pustite tu gramofón. To ženu otočí a otvorí dvere na konci. Za nimi nájdete Aleistera Grouta. Zistíte, že bol popravený - 1XP. Nasleduje výbuch. Vyjdite ďalšími dverami na balkón. Stretnete chlapíka menom Grunfeld Bach, ktorý má na svedomí požiar, ale ako sám tvrdí, Grouta nezabil. Utečie. Zoskočte dole z balkóna. Prejdite dverami naľavo a tam ďalšími dverami naľavo (inam sa ani nedá kvôli požiaru). Cestou vás budú napádať horiaci ghúlovia, tak pozor, sú veľmi nebezpeční, ale zase omnoho slabší a rýchlejšie ich zabijete. Vybehnite hore schodmi, prejdite balkónom a na druhej strane prejdite chodbou do poslednej miestnosti. Tam otvorte okno a vyskočte z neho von. Doskočíte na dvor. Vráťte sa do Downtownu. Oznámte princovi, že Grout je mŕtvy - 3XP. Ak ste schopný, tak ho presvedčte, že by sa vám hodili nejaké peniaze a princ vám ako svojmu agentovi dá 500 $. Tiež zistíte niečo o Bachovi (jeho rodina bojuje s LaCroixom už dlho) a aj o Blood Hunt - love na upírov, čo porušia zákony.


Patron of the Ancient Arts

Potom, čo oznámite princovi smrť Dr.Grouta, požiada vás, aby ste ukradli z múzea sarkofág, aby nedošlo k porušeniu Masquerade. Ako predtým, keď vás posielal na loď, dodá aj teraz, aby ste nikoho nezabili. Vyjdite na ulicu a odvezte sa do múzea taxíkom.
Objavíte sa priamo v múzeu, v servisnej chodbe. Poniže naľavo si pri dinosaurovi môžete prečítať niečo o kľúčoch. Choďte doprava, alebo doľava, to je jedno, obe tieto cesty vedú dookola. Proste dojdite k pootvoreným dverám v stene. Spoza nich si vezmite kľúče (Museum Office Key). Potom vstúpte dverami do hlavnej haly. Najprv popíšem tichý spôsob, takže sa väčšinou plížte a pohybujte opatrne, aby ste nepútali pozornosť.
Ak sa chcete obohatiť, tak choďte na mostík, ktorý spája obe časti tohto najvyššieho poschodia. Z neho, zo zábradlia skočte na pterodaktyla, ktorý visí poniže mosta. Je na ňom položených 100 $. Z neho skočte priamo dole, keď nebude nikto nablízku. Pred vami sú dvere Lost and Found. Tam teraz ideme. Môžete ísť priamo, alebo okolo - za dverami vedľa sú záchody, v nich vlezte do ventilácie a cez ňu sa dostanete do Lost and Found. Tam v prvej miestnosti môžete použiť počítač a s heslom "iluvgabe" si niečo prečítať o chlapíkovi, čo mal na starosti sarkofág. Vo vedľajšej miestnosti je policajt sledujúci monitory. Na stole vedľa neho sú kľúče, tak si ich vezmite (Museum Basement Key). Vyjdite naspäť do hlavnej haly a choďte doprava a vstúpte do dverí. Tam v kancelárii je na jednom stole list (info o kľúči, ktorý už máte) a na ďalšom je Prescription Bottle.
Pokračujte dole schodmi. Tu veľký pozor, chodby sledujú kamery. Pohybujte sa, keď sa kamera pozerá inam. Chodby sú dosť dlhé a nestíhate sa preplížiť, kým je kamera otočená, preto občas aj bežte a potom sa pod kamerou zase prikrčte, aby ste nepriťahovali pozornosť hliadkujúcej stráže. Hneď na začiatku môžete vstúpiť do miestnosti s dvoma oknami, v ktorej je policajt. Zo stolíka pri dverách si môžete ľahko zobrať Security Manual (Security +1). Je tu aj počítač, ktorým môžete vypnúť kamery (heslá "pterodactyl" a "velociraptor"). No je nemožné (zrejme) použiť počítač bez toho, aby ste zabili policajta, takže to nechajte tak.
Odtiaľto vedú dve chodby, no obe sa spájajú, takže si zvoľte jednu. Napríklad tú, čo je oproti dverám z bezpečnostnej miestnosti. Vyjdite von a do chodby prebehnite pod kameru. Napravo choďte do otvorenej kancelárie, na stole je list, z ktorého získate kód 2358 a zo stola si vezmite Normálne hodinky a zlatý prsteň. Vráťte sa pod kameru a pokračujte ďalej chodbou. Pôjdete popri dverách s číselným zámkom, tam patrí kód, čo ste zistili, no poďte ešte ďalej, k miestnosti s oknom. Vstúpte do nej a vezmite si kľúč (Museum Workroom Key) - 1XP. Ak ste išli najprv do tejto miestnosti, tak aj tu môžete hacknúť počítač "ihatemyjob" a zistíte kód 2358.
Ak plníte quest Occultish Personality, pre ľudožrútku Pishu, pokračujte chodbou ďalej. Pôjdete popri okne (ak ste išli druhou chodbou, tak to bude prvá vec, na ktorú narazíte), za ktorým na stolíku vidíte malú sošku. Rozbite okno a skočte dnu. Vezmite si Fetish - 1XP.
Vráťte sa chodbou k dverám s číselným zámkom a zadajte kód, ktorý máte z počítača, alebo z listu. Prejdite nimi. Tu postupujte jedinou chodbou k dverám. Pred nimi je okno, za ktorým je ďalšia bezpečnostná miestnosť s policajtom. Ak nikoho nezabíjate, ako chcel princ, tak tam nechoďte. Ak predsa, tak tam môžete hacknúť počítač a vypnúť alarm "wombat" a bezpečnostné laserové lúče "platypus". Inak pokračujte chodbou, za dverami sú laserové lúče. Ak ste ich nevypli počítačom, nevadí. Hneď vedľa dverí je čierny, elektrický panel. Buchnite do neho zbraňou a poškodíte ovládanie. Lúče začnú blikať. Využite každé zhasnutie lúča, aby ste sa pomaly, bez vyvolania poplachu, presunuli za ne.
Tam sú dvere naľavo. Otvoríte ich Workroom kartou, ktorú ste zobrali z jednej kancelárie (ak zabíjate, tak zabite policajta, čo je v tejto druhej bezpečnostnej miestnosti pri počítači. Má ju). Za dverami už len prejdite do poslednej miestnosti, kde zistíte, že sarkofág už niekto ukradol pred vami. - 3XP.
Pokiaľ ste si zvolili cestu zabíjania, tak sa jednoducho prebite ku kľúčom a počítačom, uľahčite si cestu a za chvíľku to máte prejdené.
Tiež tam stretnete Becketta, s ktorým pokecáte. Zistíte, že v sarkofágu mohol byť Antediluvians (prvý starší, tretia generácia, zakladateľ klanu). Po rozhovore s Beckettom sa objavíte priamo pred Venture Tower. Vstúpte a oznámte princovi, že sarkofág už ukradol niekto pred vami - 1XP. Získate ďalšie 2XP, ak ste počas misie nezabili žiadneho policajta.


The Epic of Ankaran Sarcophagus

Potom, čo zistíte, že bol sarkofág ukradnutý, pošle vás LaCroix nájsť Nosferatu Garyho, ktorý by o tom mal niečo vedieť. Choďte do časti Hollywood. Tam choďte získať nejaké informácie o Garym od miestneho baróna Isaaca. Pre neho splňte questy Dead Ex a Snuff is Enough. V nich nájdete dve kazety so snuff filmami. Potom splňte pre neho quest Going the Way of Kings. V rámci questu sa dostanete do domu plného démonov a na konci zabite toho, čo má na svedomí kazetu a aj stvorenie tých démonov - 6XP. Zistíte od neho, že využíva démonov na to, aby zabil, či udržal Nosferatu ukrytých a bez nich tak oslepil Camarillu. Po boji v dolnej časti domu vstúpte do dverí a do tunela za nimi. Tam vstúpite do kanálov, ktoré vedú až k skrýši Nosferatu.

Warrens - úroveň 1
Skočte do tunela a prelezte potrubím. Keď vyleziete, vezmite si zo zeme Clipboard ležiaci pri mŕtvole. Z neho zistíte niečo o vyšetrovaní údržbárov v kanáloch. Pákou na stene otvorte mreže. Prejdite a zahnite doľava. Choďte rovno, až na koniec k mrežiam. Pred nimi vlezte do tunela naľavo. dostanete sa do ďalšej chodby. Tam potiahnite páku a uvoľníte ďalšie mreže. Vyjdete na križovatku.
Napravo pokračuje cesta. Naľavo je dvojo dverí. Ak vypáčite tie zamknuté, tak si z krabice vezmite náboje. Za tými odomknutými je údržbárska miestnosť. Zo stola si môžete vziať Ledger a zase sa niečo dozvedieť. Z tejto miestnosti vedú schody, ktorými sa dostanete do normálnych kanálov pod mestom a z nich sa môžete vrátiť do Hollywoodu. Inak pokračujte na poslednej križovatke doprava.
Dostanete sa na ďalšiu, no je to jednoduché. Cesta vpravo je uzamknutá, tak pokračujte naľavo. Aj táto cesta je ukončená mrežami. Všímajte si na nej na pravej stene potrubia. Vlezte do posledného pred mrežami (trochu viac pred nimi, dlho sú holé steny). Ním prelezte a dostanete sa za mreže do miestnosti s vodnou nádržou. Vlezte do vody a napravo otočte ventilom. Vypustená voda vás vcucne ďalej.

Warrens - úroveň 2
Preplávajte zatopeným tunelom a keď dorazíte k točiacim sa lopatkám, tak pred nimi vlezte po rebríku naľavo. Preskočte na druhú stranu, za vodu a tunelmi pred vami prejdite k ďalšiemu vodnému kanálu. Tam preskočte zase na druhú stranu. V rohu sú tri sudy. Jeden vezmite a spustite do vody. Keď dojde k lopatkám, tak ich zasekne. Vylezte po nich do tunela nad nimi a prejdite ním.
Hore vyjdite na mostík a zbehnite z neho dole schodmi. V podlahe sú dva tunely. Ignorujte ten s vodou a skočte do prázdneho. Prejdite potrubím a von dverami. Za nimi hore schodmi a do ďalšej miestnosti. Tu, keď pôjdete, tak sa časť plošiny pod vami prepadne. Vylezte po rebríku oproti, no pozor na elektrické výboje. Hore choďte k dverám s nápisom Electrical Room a vypáčte ich. Za nimi aktivujte prepínač, čím vypnete prúd. Na plošine choďte k panelu s nápisom Reservoir 1/Reservoir 2. Prehoďte tam páku a počkajte, kým nebudú svetlá zelené. Potom ju prehoďte naspäť. Rýchlo skočte do vody a do vodného tunela na kraji. Plávajte smerom k ventilátoru (ak sa budete zdržovať, tak sa roztočí a tlak vás nepustí ďalej). Pri ňom zahnite doprava do miestnosti označenej Reservoir 2. Tam vyplávajte hore do potrubia a ním prejdite k dverám. Budete vyplavený do ďalšej časti.

Warrens - úroveň 3
Zabite nového nepriateľa. Je veľký, ale nie až tak silný. Prehoďte páku pri mrežiach a prejdite. Na rázcestí doprava a za dverami si vezmite zo stola Ledger s ďalšími informáciami. Odtiaľto vedú ďalšie schody do kanálov pod mestom, ak si potrebujete odskočiť. Vráťte sa na rázcestie a pokračujte druhou stranou. Dojdete k dverám s nápisom Authorized Personel Only. Vypáčte ich a prejdite na most za nimi. Prípadne pokračujte povyše dverí, k ďalším nepriateľom. Pri nich prehoďte páku a otvoria sa mreže. Z poza nich sa dostanete k tomu istému mostu, čo je za dverami, tak naň skočte. Ak spadnete dole vylezte po potrubí.
Za mostom vás čaká veľká pavúkoidná potvora. Zabite ju, je dosť silná. Ak sa potrebujete zregenerovať, tak môžete vyliezť po rebríku na plošinu hore a počkať si. V krabici neďaleko rebríka máte náboje. Na tieto potvory sú účinné strelné zbrane. Preferoval som boj na blízko, no aj s tými pár bodmi, čo som mal v strelných zbraniach som ju zvládol lepšie, než s kladivom. Po boji choďte k priepasti naľavo. tam odtlačte sudy a za nimi uvidíte tenkú rímsu. Prejdite po nej a po rímse na susednej stene k mriežke (bublinuje, ak máte dosť v Inspeciton). Rozbite ju a vlezte do tunela. Prelezte ním do ďalšej časti.

Warrens - úroveň 4
Vylezte von a skočte na rebrík naľavo. Zlezte dole a postupujte až úplne dole skokmi po potrubiach. Na koniec skočte pomedzi lopatky ventilátora. Tu je to dosť bojová zóna. Pred veľkými potvorami môžete aj utiecť, alebo sa preplížiť okolo nich, ak nechcete bojovať. Na rázcestí choďte doľava a na ďalšom doprava. Hore bude jeden Nosferatu bojovať s obrami. Môžete mu pomôcť (treba byť rýchly, ak ho chcete zachrániť). Tu si pri mŕtvole vezmite kartu (Pass Key). Vráťte sa na posledné rázcestie a pokračujte ďalej. Na konci dojdete do kruhovej miestnosti, pri počítači použite kartu od mŕtvoly a otvoríte uzáver v strede miestnosti. Skočte do diery.

Warrens - úroveň 5
Posledná časť, tu už nebojujete. Vyplávajte na breh. Ďalej si dávajte pozor na vodu, tu zraňuje. Choďte do ľavej chodby a pri gauči, na ktorom je položený televízor, je na zemi nejaké CDčko. Pokračujte priamo ďalej k mostíkom, ktorými prejdite ponad jazero a až do časti, kde je niekoľko dverí. Tu žijú Nosferatu. Za prvými dverami je Mitnick, počítačový expert. Pokecajte s ním a získate quest A Tangled Web. Za ďalšími dverami je Imalia. Bola modelkou a teraz je naštvaná na celý svet, že vyzerá, ako vyzerá. Spomenie modelku, ktorá ju nahradila. Ak jej chcete pomôcť ju zdiskreditovať, tak získate quest Model Citizen. Za ďalšími dverami je len sklad. Tam si zo zeme vezmite Galdjum - zvyšuje vaše pasívne schopnosti (disciplíny).
Pokračujte ďalej a stretnete Garyho - 2XP. Teda najprv ho nestretnete, len hlas, ktorý sa s vami bude zhovárať, no po chvíli rozhovoru sa ukáže. Chcete od neho vedieť, kde je sarkofág, no najprv on niečo požaduje od vás. V Čínskej štvrti sa stratil jeho agent Barabus a vy ho máte nájsť. Takže pre ďalší postup splňte quest I Spy Barbus. Po rozhovore s Garym prejdite dverami za stolom a chodbou vyjdete v mauzóleu na cintoríne. Touto skratkou sa už potom môžete vracať k Nosferatu, keď budete potrebovať.

Teraz splňte quest I Spy Barbus. Keď zachránite Barbusa, Gary vám povie, že sarkofág je v sídle Giovanni. Takže splňte quest Italian Dinner. Na konci tohto questu nájdete sarkofág, zabijete jeho strážcov a odveziete ho k princovi. Takže sa potom objavíte priamo u princa. Už ho len oslovte a povedzte mu, že ste mu priniesli sarkofág - 2XP.



Vedľajšie questy

A Confession

Túto úlohu môžete získať dvoma spôsobmi. Prvá možnosť je, že splníte pre Fat Larryho quest Traffik a on vám po jeho splnení povie, aby ste sa zastavili v bare Confession za majiteľkou Venus Dare, ktorej by sa mohli hodiť vaše schopnosti. Druhá možnosť je jednoducho prísť do baru a osloviť Venus, ktorá je za barom. V rozhovore sa pochváľte, že výbuch v sklade v Santa Monice máte na svedomí vy. Potom vám sama navrhne, aby ste pre ňu niečo spravili.
Požiada vás o vybavenie záležitosti s poplatkom pre ruských gangstrov. Venus už odmieta platiť a máte to ísť oznámiť vyberačom. Vyjdite z baru a choďte doprava k hotelu Empire. Na parkovisku za ním stoja traja chlapi. Oslovte Igora a presvedčte ho, že Venus nemusí platiť, alebo že už zaplatila. Pokiaľ to nevydá, tak ich proste zabite. Napadnú vás, tak neporušíte zákon, akurát pozor na používanie schopností, či satie krvi, ste na ulici. Tak, či tak, získate 1XP. Potom sa vráťte do baru a oznámte Venus svoj úspech - 2XP. Hneď vám navrhne, aby ste jej pomohli znova (quest And Her Name was Venus)


A Plague for the Angels

V rámci úlohy The Reggent´s Riddle ste sa stretli s Tremerským Regentom Maximillianom Straussom. Ten vám povedal o nákaze, ktorá sa šíri mestom a požiada vás, aby ste to prešetrili. Navrhne, aby ste pátranie začali u Anarchistov. V ich bare The Last Round si pohovorte s dievčaťom menom Damsel.
Nie je na vás veľmi milá, keďže pracujete pre princa, no buďte na ňu milý vy a ukľudní sa. Povie vám tiež niečo o epidémii a požiada vás, aby ste našli roznášača choroby. Takto získate quest Fun with Pestilence. Takže oba tieto questy sa prelínajú. Keď splníte úlohu pre Damsel a zlikvidujete roznášačov nákazy, tak sa vráťte za Maximillianom. Je potešený a ponúkne vám na výber jednu z dvoch odmien. Buď peniaze (350 $), alebo artefakt Bloodstar (zdvojnásobuje čas trvania schopnosti Blood Buff). Vyberte si a úloha je splnená.


And Her Name was Venus

Hneď po splnení úlohy A Confession vám Venus navrhne, aby ste sa stali tichým spoločníkom jej baru. Požaduje za to, aby ste sa postarali o Borisa, šéfa ruskej mafie, ktorému musí neustále platiť a už má toho dosť. Keď súhlasíte, dá vám kľúč k vstupu do izieb mafie v hoteli Empire.
Zájdite do hotela a vyvezte sa výťahom na šieste poschodie. Otvorte si kľúčom od Venus dvere a zájdite za Borisom. Pred jeho izbou stojí bodyguard. Oslovte ho. Môžete ho presvedčiť, aby vás zaviedol za Borisom. Ak nie, tak ho potom napadnite (mal som tu chybu, že ak ste jeho, alebo niekoho iného z mafie napadli a teda aj zabili skôr, než ste hovorili s bodyguardom, tak dvere k Borisovi zostali zamknuté a nedalo sa k nemu dostať) a Boris vybehne von. Všetkých pozabíjajte. V jednej miestnosti si môžete vziať zo stola Brawling Manual (Research 6, Brawl 1). Môžete ich zabíjať priamo, alebo využiť ventilačku na tichý pohyb. Vleziete do nej dverami pri vchode s nápisom Maintenance.
Keď zabijete Borisa - 2XP, tak si z jeho kancelárie vezmite Fancy Ring a peniaze z poličky (200 $).Vráťte sa za Venus a oznámte jej splnenie úlohy - 1XP. Dá vám 250 $ a ako jej tichý spoločník sa môžete neskôr vrátiť po ďalšie peniaze (vždy po prejdení jednej misie hlavnej línie).


Attention Whore

Keď v bare Anarchistov The Last Round vyjdete prvýkrát na poschodie, osloví vás Skelter. Spýtajte sa ho na prácu a povie vám o ghoulke menom Patty. Patrila k vampírovi klanu Toreador, no ten je preč a o na ho stále hľadá. Zbytočnými otázkami by mohla nielen porušiť masquerade, ale aj prilákať lovcov upírov. Máte to s ňou vybaviť.
Choďte do klubu Confession. Oproti baru postáva ghoulské dievča menom Patty. Keď ju oslovíte, spozná vo vás upíra. V rozhovore sa vás nezabudne spýtať, či neviete, kde by mohol byť Kent Alan Ryan, jej majster. Máte tri možnosti. S dávkou presvedčovania jej povedzte, že odišiel do San Diega. Ona sa tam za ním vydá a tým pádom sa prestane v okolí vypytovať, čiže je to vybavené. Môžete povedať, že je vonku v uličke. Odíde za ním. Vyjdite teda von a choďte do bočnej uličky naľavo od baru, ktorá spája túto ulicu a tú s hotelom Hollowbrook. Tam počkajte, kým sa nik nepozerá a zabite ju. Stratíte tak bod Humanity. Pokiaľ ste sa už stretli s Pishou počas questu Necromantic, tak povedzte Patty, že Kent je v starej nemocnici. Aj tam sa ho vyberie hľadať a stane sa obeťou Pishy. Aj pri tomto spôsobe stratíte bod humanity. Vyriešte to jedným z týchto troch spôsobov a získate 1XP.
Potom sa vráťte za Skelterom a povedzte mu, že ste sa postarali o Patty - 1XP.


Fun With Pestilence

Choďte do baru Anarchistov Last Round. Túto úlohu môžete spojiť s questom A Plague for the Angels, ich plnenie je rovnaké. V bare je pri schodoch dievča v baretke menom Damsel. Nie je na vás veľmi milá, keďže pracujete pre princa, no buďte na ňu milý vy a ukľudní sa. Povie vám tiež niečo o epidémii a požiada vás, aby ste našli roznášača choroby. Odporučí vám dva zdroje. Máte sa spýtať ghoula Paula v Skyline Apartments, alebo sa popýtajte medzi bezdomovcami.
Najprv choďte do Skyline Apartments a výťahom na piate poschodie. Dvere sú otvorené, tak smelo vstúpte. Na zemi nájdete mŕtveho Paula. Vypočujte si odkazovač. Volá mu susedka Hannah a prosí ho, aby jej priniesol liek. Choďte teda na šieste poschodie. Kód k dverám povedala sama Hannah na záznamníku - 1203. Po vstupe si zoberte spoza vázy naľavo kľúč od trezoru. Potom choďte za Hannah, leží chorá v posteli. Oklamte ju, že ste doktor a vypytujte sa, od koho sa nakazila. Buďte presvedčivý a zistíte, že je Call Girl a chytila to od zákazníčky menom Jezeble Lock, ktorá býva v hoteli Empire Arms. Ak sa s ňou nechcete baviť, tak si prečítajte jej zápisník, ktorý leží v skrini a tam sa to dočítate. Za získanie informácie máte 1XP. Oproti posteli má v stene trezor. Otvorte ho kľúčom spoza vázy a vezmite si obálku s peniazmi (200 $). Potom opustite budovu.
Empire Hotel je hneď vedľa. Oslovte recepčného a spýtajte sa na Jezebel. Je to ich dobrý zákazník, ale kľúč nechce dať. Presvedčite ho, aby vám dal kľúč od jej izby - 1XP. Ak sa vám ho nepodarí presvedčiť, tak choďte do miestnosti za ním. Tam je na stolíku prístroj, v ktorom si sami urobte kartu do jej izby (bez bodu). Vyvezte sa na piate poschodie a choďte do izby č. 4. Tam vás privíta Jezebel Locková osobne. Prizná sa, že nakazuje prostitútky a spomenie Deviaty Kruh. Rozhovor vyústi do boja, tak ju zabite - 1XP. Zo stola si vezmite Finance Manual (Research 5, Finance 1).
Vráťte sa na ulicu. Takže roznášač nákazy je mŕtvy, no ak si spomínate, Damsel hovorila, že sa máte spýtať aj bezdomovcov. Nájdite nejakého, čo s vami bude hovoriť a presvedčte ho, aby vám povedal, čo vie o chorobe. Odporučí vás za Tin Can Billom, ktorý sa zdržiava v uličke oproti baru Last Round.
Choďte teda k baru a do uličky oproti nemu. Tam nájdete Tin Can Billa. Chce za rozhovor 5 $, povedzte, že mu ich dáte po rozhovore. Spýtajte sa ho na šíriteľa nákazy a povie vám o beštii, ktorá sa skrýva v kanáloch - 1 XP. Po rozhovore zomrie. Pokračujte do kanálov, no nie do bežných. Do samostatných, cez poklop na konci tejto uličky, kde je aj Bill.
V týchto kanáloch sa dostaňte do miestnosti s mŕtvym mužom visiacim na stene. Keď sa k nemu priblížite, tak sa pred vami zjaví Brat Kanker. Po krátkom rozhovore nasleduje súboj, tak ho zabite - 1XP. Po zabití si zoberte zo zeme Leták ich bratstva (Brotherhood Flyer) - 1XP. Pákou na stene si otvorte mreže a vráťte sa naspäť na ulicu. Zájdite do Baru Last Round. Povedzte Damsel, čo ste zistili. Povie vám, že podobný symbol, ako je na letáku, videla aj na nejakej budove v meste.
Choďte prehľadať mesto. Budova s rovnakým symbolom, ako je na letáku, je budova oproti sídlu Tremerského Regenta. Vedľa hotela Hollowbrook. Vstúpte do nej bočným vchodom a vnútri dajte chlapíkovi za sklom leták. Otvorí vám dvere, vojdite. Vnútri oslovte dievča a zistíte od nej nejaké informácie, no sama nevie nič konkrétne. Vybehnite po schodoch a hore vás čakajú zombíci. Objavujú sa stále ďalší, tak sa nezdržujte. Dávajte si pozor, nech vás neobkľúčia, lebo tak ako vy vysávate krv, oni vysávajú mozog. Presuňte sa na koniec chodby, môžete si to skrátiť odokrytím diery pri schodoch, za ktorou je skratka. Na konci chodby skočte cez dieru v podlahe nižšie. Dole sa presuňte ďalšími chodbami až do haly, kde čaká Biskup Vick. Po jeho kázaní dôjde k boju. Má brokovnicu, takže v prípade málo života sa môžete kryť za steny a čakať na doplnenie, nebude vás veľmi prenasledovať. Zabite ho - 2XP.
Teraz sa vráťte za Damsel a oznámte jej, že sú všetci roznášači, vrátane vodcu Vicka mŕtvi - 1XP a masquerade redemption.


Jyhad for Beginners

Tento quest je Tutorial, ktorý ste si mohli prejsť hneď na začiatku hry. Za jeho splnenie ste získali 2XP.


Necromantic

Na začiatku Downtonu, neďaleko Ventrue Tower, je budova starej nemocnice. V plote, ktorý ju obklopuje, je diera a pri minibuse veľká trhlina, takže sa zaň dostanete v pohode. Vstúpte do budovy. Hneď po vstupe vás osloví na smrť vydesený muž a hovorí, že tu niečo zabilo členov jeho štábu. Tento quest stále nemáte zadaný, ak sa rozhodnete ho prijať, budete musieť zabiť tohto muža. Môžete to spraviť aj teraz. Nestratíte humanity, no radšej to nechajte na normálne prejdenie. Nechajte ho tu a vydajte sa preskúmať budovu.
V miestnosti napravo je fľaštička morfia. V druhej miestnosti naľavo uvidíte na monitore záber, ako niečo zabilo utekajúceho muža. V prvej miestnosti naľavo vylezte do ventilačnej šachty a prejdite ňou. Keď z nej vyleziete von, tak choďte do dverí oproti. Je tam schodisko. Zohnite sa a zájdite pod schody. Vyrazte drevené dosky, ktoré blokujú dieru pod schodami a prelezte ňou do miestnosti za ňou. Tam uvidíte ďalší záber, tentokrát na ženu, ktorú niečo stiahne a zabije. Vstúpte do dvojkrídlych dverí. Pri posteliach je ďalšie morfium. Ďalej zlezte dole cez dieru v podlahe. Po trámoch až na najnižšie podlažie. Dole vstúpte do chodby. Tu už je len dvoje dverí. Za tými naľavo je tretia fľaša morfia a za tými napravo je diera v podlahe. Skočte do nej a prelezte tunelom popod podlahu až do ďalšej miestnosti. Tam už len priamou cestou (cestou uvidíte smrť ďalšieho muža) pokračujte až k žene, ktorá ohlodáva mŕtve telo. Je to Pisha the Nagaraja.
Po vstupe k nej vás sama osloví a poukazuje na to, že vy pijete krv, ona je mäso. Môžete ju zabiť (možnosť v dialógu, alebo na ňu zaútočiť kedykoľvek potom), alebo ju akceptovať a dohodnúť sa s ňou. Ušetril som ju len preto, že sa s ňou spájajú dva questy.
Z rozhovoru zistíte, kto je a že tadeto len prechádza, zháňa nejaké okultné predmety a obchoduje s artefaktmi. Než sa však budete môcť venovať obchodu, požiada vás o službu. Muž, ktorého ste stretli pri vstupe do budovy, videl priveľa a tak sa o neho máte postarať, najlepšie poslať jej ho sem dole. Ak ste ho zabili pri prvom stretnutí, rovno jej to povedzte a môžete prejsť na ďalšiu dohodu (quest Occultish Personality). Vychádzajme z toho, že ste ho nezabili. Vráťte sa hore, na mieste, kde stál muž, nájdete na zemi Business Card, na ktorej je adresa k Skyline Apartments, meno Simon Milligan. Vyjdite teda na ulicu a choďte do Skyline Apartments.
Choďte na prvé poschodie a vypáčte dvere (alebo prejdite cez ventilačku). Tu býva Simon Milligan, reportér relácie Haunted L.A., ktorého ste stretli v starej nemocnici. Preskúmajte byt, pri počítači nájdete fotku nejakého Nosferatu, vezmite si ju. V počítači si môžete prečítať maily a o jeho reláciách (heslo "ectoplasm"). Samotný Milligan sa skrýva v šatníku. Presvedčte ho, že čo videl, bol len vtip jeho kolegov a on sa vráti do nemocnice k Pishi. Môžete ho aj presvedčiť za pomoci dementation, že nič nevidel, nič si nepamätá a má odísť preč. Oba spôsoby úlohu vyriešia, pridajú vám masqerade redemption a 2XP.
Vráťte sa do nemocnice za Pishou oznámiť jej, že ste sa postarali o Simona, nech to už bolo akokoľvek - 1XP. Teraz sa dostanete k predmetu jej návštevy v meste a získate quest Occultish Personality.


Traffik

Za Ventrue Tower parkuje biele auto, o ktoré je opretý tlstý černoch v žltom tričku. Je to Fat Larry, predáva zbrane. Okrem zbraní si u neho môžete kúpiť prvé nové brnenie. Ak chcete získať od neho úlohu, tak si kúpte zbraň (nestačia náboje, alebo brnenie). Napr. Požiarnícku sekeru. Peniaze sa vám vrátia, ak splníte úlohu. Po zakúpení zbrane ho znova oslovte a navrhne vám obchod. V podzemných garážach práve prebieha stretnutie chlapíkov z čínskej štvrte a miestnej bandy. Ak prinesiete jeden z kufríkov, ktorý si majú vymeniť, tak Larry pozná niekoho, kto zaň rád zaplatí. Ak máte dosť bodov v presvedčovaní, tak mu navrhnite, že by vám mohol dať zľavu (len počas rozhovoru o tejto úlohe to môžete spraviť) a on súhlasí.
Vstup do garáží je pár krokov od vás, za rampou so strážnikom. Vstúpte tam. Vnútri máte dve možnosti prejdenia. Môžete jednoducho všetkých pozabíjať a prebojovať sa až na koniec. Druhou možnosťou je prejsť to potichu, cez ventilačné šachty. Hneď po vstupe sú pred vami dvere. Za nimi môžete vliezť do šachty. Ventilačky sú krátke a vždy vás posunú len o kúsok ďalej, za strážcov. Vždy, keď vyleziete von, poobzerajte sa a neďaleko vás je rebrík, ktorý vás dovedie do ďalšej ventilačky. Takto sa môžete dostať až dole, do štvrtého podlažia parkoviska. Nech sa už dole dostanete akokoľvek, vezmite si dole kufrík - 1XP. Vráťte sa hore, na ulicu za Larrym. Odovzdajte mu kufrík (1XP) a dostanete odmenu 500 $. Ak ste ho predtým presvedčili, aby vám dal zľavu, získate jeden bod do schopnosti Finance. Na jednom podlaží ešte môžete nájsť na zemi autorádio. Vráťte sa hore, na ulicu za Larrym. Odovzdajte mu kufrík (1XP) a dostanete odmenu 500 $. Ak ste ho predtým presvedčili, aby vám dal zľavu, získate jeden bod do schopnosti Finance.
Potom vám oznámi, že pozná niekoho, komu by sa mohli hodiť vaše služby. Je to majiteľka disko klubu menom Venus Dare (quest A Confession). Máte sa za ňou zastaffviť.


Venucide

V rámci plnenia questu And Her Name was Venus sa dostanete do Empire Hotela, na šieste poschodie k ruskej mafii. Keď sa tam dostanete k rozhovoru s Borisom, tak ho môžete presvedčiť o svojich schopnostiach a navrhne vám opačný obchod, aby ste pre neho zabili Venus. Ak súhlasíte (nesplníte And Her Name was Venus), tak sa vráťte do baru a zavolajte Venus do kancelárie, kde ste sami. Tam ju vysajte a stratíte bod humanity, no získate 2 XP. Vráťte sa to oznámiť Borisovi - 1XP, dá vám odmenu 1000 $.


Occultish Personality

Ak ste splnili pre Pishu quest Necromantic, tak vás potom požiadala, aby ste pre ňu našli dva vzácne predmety. Tie vám vymení za iné, cenné artefakty.
Jedným z nich je Fetish soška, ktorá sa nachádza v múzeu. Do múzea sa dostanete, až keď budete plniť quest Patron of the Ancient Art. Pri tom queste som spísal jej nájdenie podrobnejšie. Je v podzemnej časti, v miestnosti, do ktorej nemáte vchod, no vidíte ju cez okno, tak ho rozbite, vlezte dnu a sošku si vezmite.
Druhý predmet je kniha Giovanni Book. Tá je samozrejme v Giovanniho sídle, no a tam sa dostanete až pri plnení questu Italian Dinner, na konci Chinatownu. Podrobnejší popis je pri tom queste. Keď sa v jeho sídle dostanete do podzemnej časti, do pitevne, nad kryptami so zombíkmi, tak tam leží kniha na pulte.
Nemusíte jej doniesť oba predmety naraz, kľudne jej hneď po nájdení doneste sošku a potom knihu. Za sošku vám dá Pisha the Odious Chalice, artefakt, v ktorom môžete skladovať krv. Za knihu vám dá Pisha Key of Alamut, amulet obrany, ktorý pridá jeden bod všetkým položkám v časti Soak. Po odovzdaní oboch predmetov získate 1XP za splnenie úlohy.
Na konci rozhovoru vás ešte varuje, aby ste opustili mesto, čaká ho niečo zlé. Po splnení úlohy ju môžete kľudne zabiť.

1. časť | 2. časť | 3. časť | 4. časť

Related Games Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
Vampire: The Masquerade - Swansong
Vampire: The Masquerade - Bloodhunt
Vampire: The Masquerade - Shadows of New York
Vampire: The Masquerade - Coteries of New York
Vampire: The Masquerade - Redemption



Diskusia Príspevkov: 92 Hodnotenie
1181 hlasov

100
60
20

80
40
0
58
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |