GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 62815 users

Walkthroughs > Broken Sword 4: The Angel of Death


Zobrazení:38795
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

A. NEW YORK


New York Bail Bonds

Útek z kancelárie
George Stobbart je vo svojej kancelárii, kde na neho čaká Anna Maria, ktorá potrebuje pomoc. Než sa dostane k tomu, aby mu vysvetlila, o čo ide, vtrhne tam pár grázlov, ktorí ju chcú dostať. Musíte utiecť. V rohu pri dverách je golfová palica (Golf Club). Vezmite si ju a použite ju na druhé dvere v kancelárii. Pomocou palice ich vylomíte. Za nimi prevráťte skrinku, čím zatarasíte dvere a zároveň získate plošinu k diere v strope. Vylezte na skrinku a nad sebou vidíte dieru.

Útek z budovy
Ňou vylezte hore a tak sa dostanete z uzavretej miestnosti o poschodie vyššie. Práve prichádza výťah, tak ho Maria zadrží, aby sa k vám nedostali jej nepriatelia. Použite vašu golfovú palicu na zablokovanie výťahu, aby ste uvoľnili Mariu. Napravo od výťahu je potenciálna cesta von, ventilačka. Požiadajte Mariu o pomoc (použite ju z inventáru na ventilačku) a spoločne vytrhnete mrežu, ktorá ju chránila. Vytiahnite ventilačný box a odtlačte ho k výťahu (môžete ho chytiť zo všetkých strán, aby sa vám ľahšie tlačil/ ťahal), aby ste ním zablokovali dvere výťahu. Teraz si vezmite naspäť golfovú palicu (aby ste sa po ňu nemuseli vracať) (Golf Club). Potom prelezte ventilačnou šachtou von.

Útek zo strechy
Ste vonku na rímse budovy. Prejdite po rímse, krok po kroku, na požiarne schodisko napravo. Vylezte po rebríku na strechu. Pred vami je nejaká plošina s rebríkom, tak ním na ňu vylezte. Hore na jej konci zhoďte dolu reťaz. Zlezte rebríkom naspäť na strechu. Použite golfovú palicu na reťaz visiacu z plošiny, čím si ju pritiahnete a prehupnete sa tak na susednú strechu. Keďže Anna sa nerada húpe na reťaziach, tak použite páku napravo pri plošine na tejto streche, čím ju otočíte k tej susednej a vytvoríte tak mostík, po ktorom Anna prebehne. Plošinu potom otočíte naspäť, aby ste zdržali vašich prenasledovateľov.

Cesta cez susednú budovu
V rozborenej budove, v ktorej ste, je naľavo od vás na stene tyč. Zachyťte sa jej a prerúčkujte po nej na druhú stranu. Prejdite na kraj plošiny a preskočte na susednú plošinu. Na jej konci sa postavte na rímsu pri stene a po nej sa presúvajte na druhú stranu. Tam na plošine prejdite k dverám a vezmite si šnúrku, ktorá je priviazaná o dvere (String). Potom dvere zatvorte a z vnútornej strany ich zaistite západkou na ľavej strane dverí. Teraz, keď sú zaistené, ich vyrazte (pravým tlačidlom vyvoláte menu akcií a zvoľte použiť). Prepadnú na plošinu k Marii, čím vytvoria most a ona môže prejsť k vám.

Cesta zo susednej budovy
Zbehnite o poschodie nižšie a vyjdite von. Choďte na pravú stranu a na konci zoskočte cez zničenú podlahu o poschodie nižšie. Tam pokračujte ďalej, až ku káblom, ktoré však stále iskria a nemôžete cez ne prejsť. Vráťte sa naspäť o poschodie vyššie k Marii. Choďte k stene oproti dverám, ktorými ste na toto poschodie vstúpili. Tam je pri stene rozvodová skrinka. Potiahnite na nej páku (len tá je aktivovateľná) a zistíte, že síce vypne prúd, ale nedrží. Poproste Mariu, nech vám podrží páku (použite z inventáru Mariu na páku). Vy sa vráťte opäť dole a prejdite popri kábloch. Za nimi odsuňte krabicu blokujúcu dvere a spoza nich k vám príde Maria. Napravo od týchto dverí sú ďalšie, posuvné dvere. Ak ich skúsite otočiť pákou, zistíte, že po jej pustení spadnú naspäť. Takže požiadajte Mariu, aby potočila pákou, čím podvihne dvere. Vy ich potom zachyťte, aby mohla prejsť a tak sa obaja dostanete na druhú stranu. Taxíkom sa dopravíte do hotela.


New York Hotel

Prieskum hotela, cesta na poschodie
Choďte na recepciu a pohovorte si s manažérom Alfonsom. Spýtajte sa na izbu (Book Hotel Room). Povie vám, že je všetko plné a máte si izbu na budúce rezervovať a dá vám hotelový leták (New York Hotel Flyer). Oproti recepcii sedí muž čítajúci knihu. Pohovorte si s ním. Teraz choďte vyskúšať dvere neďaleko recepcie, no sú zamknuté. Spýtajte sa na ne Alfonsa a povie vám, že potrebujete bezpečnostnú kartu. O karte si pohovorte aj s chlapíkom, čo číta knihu. Potom sa ho spýtajte na knihu, čo číta a predstaví sa vám ako Thelwell Minster. Potom prejdite ďalej na záchod. Pozrite si v inventári leták a zistíte z neho telefónne číslo hotela. Použite svoj PDA a z neho zatelefonujte do hotela. Pýtajte si k telefónu pána Minstera (len ak sa vám predstavil). Ten odíde k telefónu a na stolík si položí svoju knihu, v ktorej má ako záložku bezpečnostnú kartu. Než sa vráti, zájdite k stolíku a vezmite si ju (Hotel Key Card). Potom zájdite k tým zatvoreným dverám pri recepcii, použite na čítačku na pravej strane Minsterovu kartu a prejdite otvorenými dverami.

Prienik do Anninej izby
Vybehnite hore schodmi na poschodie, kde vám zavolá Anna. Hore je pri ďalších schodoch tabuľka na reťazi, ktorá varuje pred chemikáliou na hmyz, ktorá bola vypustená na vyššie poschodia. Pod tabuľkou si zo zeme vezmite mŕtveho chrobáka (Death Watch Beetle). Prejdite chodbou k izbe, pred ktorou stojí chlap. Je to izba č. 23, Mariina izba. Pohovorte si s chlapom, no nepustí vás dnu. Vráťte sa opäť dole schodmi a do vstupnej haly. Cestou opäť použite hotelovú kartu na čítačku pri dverách, aby ste sa cez ne dostali.
Pri recepcii si pozrite stojace hodiny, potom si o nich pohovorte s Alfonsom. Potom na ne položte mŕtveho chrobáka z poschodia a povedzte Alfonsovi o chrobákovi na hodinách. Vybehne sa na to pozrieť. Vtedy otvorte presklené okno recepcie a vezmite si z pultu za ním zapaľovač (Lighter). Ak sa Alfonso vráti skôr, než to spravíte, stačí mu znovu povedať o chrobákovi a znovu vybehne von.

Prieskum Anninej izby
Potom sa vráťte na poschodie, prejdite na koniec chodby k oknu za chlapom strážiacim Anninu izbu. Keď začne tancovať, tak okno otvorte. Pôjde ho zavrieť. Vtedy prebehnite k dverám Anninej izby a na stole pri dverách je zoschnutá kvetina. Zapáľte ju zapaľovačom. To spustí požiarny poplach a chlapík, čo strážil dvere, utečie. Vstúpte do Anninej izby. V izbe si vezmite z podlahy pri posteli pero (Pen From Hotel Room). Potom vstúpte do kúpeľne a prezrite si vetrák pri okne. Vypnite ho tlačidlom v jeho dolnej časti. Na vrtuľu umiestnite povraz z inventára a potom vetrák znovu zapnite. Jeden malý povrázok a vetrák je na ulici. Anna vstúpi do izby z požiarneho schodiska. Pohovorte si s ňou. Smola je, že jej ukradli rukopis, ktorý vlastnila. Môžete si prezrieť vypáčený trezor pri okne a ohorok cigary na poličke pri dverách.

Záchrana recepčnej
Vyjdite na chodbu a zájdite na jej začiatok a tam k prvým dverám naľavo (spoza ktorých ste počuli nejaký hluk). Strčte popod dvere pero a leták z recepcie. O chvíľu vám vysunú naspäť leták s napísaným kódom 5837X (Hotel Flyer with Scribbled Number). Napravo pri dverách je číselný panel a George naň automaticky vyťuká kód z letáku. Dvere sa otvoria a za nim nájdete stratenú recepčnú Juanitu.


New York Bail Bonds

Hľadanie stôp v Georgeovej kancelárii
Ste opäť vo svojej kancelárii, kde je Virgil nešťastný zo straty svojho MP3 prehrávača. Prejdite do druhej miestnosti a tam si zo stola vezmite balíček cigariet (Italian Cigarettes). Potom vyjdite von a na mape si zvoľte Hotel Alfonso, čo je zatiaľ jediné možné miesto, kam sa dá ísť.


New York Hotel

Rozhovor v hoteli
V hoteli je už policajt, ktorý vyšetruje, čo sa tu stalo. Pohovorte si s recepčnou Juanitou, manažérom Alfonsom a dôstojníkom O´Halloranom - tomu povedzte o tetovanom chlapovi, čo zavrel Juanitu a policajt vám povie, že to mohol byť člen Martinosovho gangu. Potom mu z inventáru ukážte cigarety, čo ste našli vo svojej kancelárii. Zistíte, že sú ilegálne a pašujú ich sem loďou. Znovu ho oslovte a spýtajte sa na doky a podniky Martinosovcov. Povie vám, že majú legálnu továreň Mama Martino´s Meat Packing Company.


New York Meat Packing

Obchod so salámou, vstup do továrne
Vstúpte do obchodu so salámami, kde predáva Chico Garella. Pohovorte si o salámach. Potom choďte k vstupu do fabriky, ktorý je za dodávkou. Chlapík pri dverách vás nechce vpustiť dnu bez zástery. Vráťte sa za Chicom do obchodu a dajte mu krabičku cigariet, ktorú vymeníte za salámu (Salami). Vyjdite z obchodu a odstúpte do neho pár metrov. Po chvíli si pôjde Chico pofajčiť k zadnému vchodu. Vstúpte preto do obchodu a vezmite si z vešiaka za pultom zásteru, ktorú si rovno aj oblečiete. So zásterou na sebe vstúpte do fabriky.

Prieskum továrne
Prejdite do zadnej haly a tam si zo steny napravo neďaleko východu vezmite ohňovzdornú prikrývku (Fire Proof Blaknet). Vyjdite východom do menšej haly, kde si zo stroja na drvenie kostí vezmite kľúč (Machine Safety Keys). Popri stroji vyjdite von. Na pravej strane je kontajner, ktorý dotlačte na vysokozdvižný vozík na opačnej strane. Potom na vozík použite kľúč a potom použite samotný vozík, aby zdvihol kontajner hore. Vylezte na zadnú časť vozíka, na jeho strechu a na zdvihnutý kontajner. Hore nazrite do ventilačnej šachty a vypočujete si rozhovor mafiánov. Musíte ich dostať z miestnosti.

Vydymenie mafiánov
Vráťte sa do vstupnej miestnosti fabriky a choďte k dverám naľavo. Tie boli predtým zamknuté, teraz sú otvorené. Prejdite nimi dole a na ľavej strane sú kovové dvere, ktorých sa pre ich teplotu nemôžete dotknúť. Použite na ne nehorľavú prikrývku a otvoríte ich. Za nimi na zemi pri tlejúcej pahrebe si vezmite kus dreva, no je horúci, tak aj naň použite nehorľavú prikrývku a získate tak prikrývku s tlejúcim drevom (Fire Blankdet holding Smouldering Wood). Môžete ho zaniesť k ventilačke, no nebude to stačiť, no keďže ste už tu, zájdite pred vchod do fabriky, kde je otvorená dodávka. V nej si vezmite ľad (Ice from Freezer Truck) a s ním bežte k vysokozdvižnému vozíku skôr, než sa roztopí (ak sa roztopí, tak sa proste vráťte pre ďalší kus ľadu). Vylezte s ľadom opäť hore na vozík a položte k ventilačnej šachte najprv tlejúce drevo a potom ľad. Dym vchádzajúci do miestnosti mafiánov vyženie von.

Prieskum mafiánskej kancelárie
Vráťte sa do vstupnej haly a tam si pri dopravnom páse, na ktorom visia mŕtve prasce, všimnite na stene ovládací panel. Použite ho a po dopravnom páse sa k vám dostane mŕtvola Tonyho. Prehľadajte ju a nájdete bezpečnostnú kartu (Meat Packing Company Key Card). Zase sa vráťte k stroju na drvenie kostí. V miestnosti pri ňom sú (napravo od stroja) dvere, ktorými prejdite do malej miestnosti. V nej je na stene za dverami lekárnička. Otvorte ju a zistíte že je v nej čítačka na karty. Použite Tonyho kartu a prejdite tajnými dverami a schodmi na poschodie.
Hore si prezrite stôl. Bočné šuplíky sú zamknuté, no zo stredného si vezmite niečo zabalené vo vreckovke. Prezrite si to bližšie vo svojom inventári a zistíte, že je to hodvábna vreckovka (Silk Hankie) a fotografia herečky Lucy Chu (Photograph of Film Star Lucy Chu). Potom si prezrite skriňu, v ktorej je zamknutý rukopis. Nedá sa otvoriť. Pozrite sa von oknom a George zbadá pod oknom drvič na kosti. Skúste skriňu potlačiť (pravým tlačidlom vyberte možnosť z menu), no kolieska sú zaseknuté. Treba ich niečím premazať.

Získanie rukopisu
Vráťte sa do miestnosti pod vstupnou halou, kde ste predtým vzali tlejúce drevo. Údia sa tam salámy a keďže tá, ktorú máte od Chica, nemá ani kúska mastného na sebe, tak použite vreckovku na jednu z tých čo sa údia a zamastíte ju (Grease Soaked Silk Hankie). Vráťte sa teraz k vysokozdvižnému vozíku a vezmite si z neho kľúče (z menu) (Machine Safety Keys) a vložte ich naspäť do drviča kostí a zapnite ho.
Vráťte sa hore do miestnosti so skriňou so zamknutým rukopisom. Použite mastnú vreckovku na skriňu a namažete jej kolieska. Potom ju potlačte a zhodíte ju z okna rovno do drviča, ktorý jej zničí dvierka. Zbehnite dole k drviču a zo zeme si vezmite rukopis (Manustricpt Page) a MP3 prehrávač (MP3 Player).


New York Bail Bonds

Lúštenie rukopisu
Potom sa vrátite automaticky za Annou a spoločne preštudujete listinu. Môžete si približovať jednotlivé časti listiny aj s Georgeovým komentárom. Preskúmajte štyri časti textu, ktoré George preloží a potom všetky jednotlivé, obrázkové časti. Keď si prezriete všetky, tak sa v pravom dolnom rohu objaví šípka, ktorou môžete prezeranie ukončiť.
Dajte svojmu kolegovi Virgilovi jeho MP3 prehrávač. Pohovorte si s ním a spýtajte sa ho aj na PDA a hackovanie. Dá vám niečo, čo vám to umožní. Použite PDA a pripojte sa. Najprv vám Virgil predvedie, ako hackovať systém a aj vám vysvetlí, čo a ako. Potom je rad na vás, tak to poprepájajte správne a dostanete sa do databázy (obrázok hacku). Potom si prečítajte všetko, čo ste stiahli, všetky stránky a podstránky (Baphomet, Templársky rytieri, Philippe IV, Clement V, Jacques de Molay). Potom si znova pozrite listinu a na nej konkrétne opevnené mesto napravo, ktoré po zistených informáciách identifikuje George ako Istanbul. Vyjdite dverami z kancelárie a automaticky odletíte do hotela v Istanbule.



B. ISTANBUL


Pasha Palace Hotel

Prieskum hotela
Zájdite za recepčnou a pohovorte si s ňou. Potom zájdite do jedálne a z prostredného stola napravo si vezmite nôž (Pasha Palace Knife). Pohovorte si tu s pohovorte si s čašníkom Mevlutom. Z rozhovorov zistíte, že stará citadela (opevnené mesto z obrázku na listine) by sa mohla nachádzať pod palácom Topkapi, ktorý však kvôli konferencii nie je tento týždeň prístupný verejnosti. Na stene pri recepcii je mapa, kde si môžete detailnejšie pozrieť, čo z atrakcií táto oblasť ponúka. O niektorých z nich si znova môžete pohovoriť s čašníkom. Napokon vyjdite von dverami oproti recepcii a zájdite do paláca Topkapi.


Topkapi Palace

Návšteva paláca
Zájdite k vstupu do paláca a oslovte strážcu. Nikto okrem zúčastnených a tlače nemá povolený vstup. Nahovoríte mu, že ste známy novinár Eamon O´Mara, čo na strážcu zapôsobí, no aj tak vás bez identifikačného preukazu nemôže vpustiť. Vráťte sa naspäť do hotela.


Pasha Palace Hotel

Získanie falošného preukazu
Spýtajte sa recepčnej na Eamona a zistíte, že je z neho celkom paf a tiež, že mu prišiel list, ktorý leží na recepčnom pulte, no nemôžete si ho vziať. Požiadajte Annu, aby ho vzala, kým vy zahovoríte recepčnú. Nemáte zatiaľ vhodnú tému. Prezrite si fotografiu, čo má pri počítači a tam ju uvidíte s golfovou trofejou. Pohovorte si s ňou na tému golf a Anna zatiaľ ukradne list. Potom ju oslovte a vezmite si obsah listu. V inventári si to poriadne prezrite a rozdelíte veci, ktoré ste získali - sú to spinka na papier (Paper Clip), mapa (Map) a Eamonov preukaz (Eamon´s ID Card). V inventári použite nôž z jedálenskej časti na váš vlastný (Georgov) preukaz a strhnete z neho vašu fotku. Tú použite na Eamonov preukaz a nahradíte jeho fotku vašou. Tým získate falošný preukaz (ID for Topkapi). Odíďte z hotela a vráťte sa k palácu.


Topkapi Palace

Prienik do záhrady
Ukážte strážcovi pred bránou falošný preukaz a pustí vás ďalej. Prejdite na nádvorie. K strážcovi pri druhej bráne ani nechoďte. Prvý strážca vám povedal, že ten druhý je Eamonov fanúšik a má jeho plagát. Ak mu ukážete falošný preukaz, tak vás rovno zastrelí. Skúste ísť cestou naľavo, no tamojší strážca vás pošle na hlavnú cestu. Požiadajte Annu, nech ho zabaví. Keď sa s ním Anna začne zhovárať, tak prejdite cestou naľavo ďalej do záhrad.

Prienik do paláca
Tam pri stene zbadáte lešenie. Vylezte na pravé lešenie a na ňom úplne hore. Na hradbe nad vami sa prechádza strážca. Keď pôjde doľava, tak si zoberte mobil, ktorý má položený na hradbe, nad lampou. V inventári si ho prezrite a získate tak jeho telefónne číslo. Potom mobil položte zas naspäť. Zlezte nižšie a preskočte na susedné lešenie naľavo. Na ňom vylezte úplne hore. Pod hradbou zavolajte strážcovi na mobil zo svojho PDA. Keď strážca zdvihne telefón, tak vylezte na hradby nad vami a automaticky preleziete na druhú stranu hradieb.

Prienik do múzea
Je pri vás strážca. Keď sa otočí a pôjde smerom od vás, tak ho nasledujte. Na konci pôjde doľava a vy vylezte do otvoreného výklenku rovno pred vami. Prejdite rovno k oknu a tam uvidíte strážcu so psom. V okne si všimnite na jeho konci aktívnu časť. Tam sa odlupuje omietka za parapety. Použite na ňu nôž a kus jej odlúpite a ten spadne dole, čo zaujme strážcu so psom. Keď to pôjde skontrolovať, prebehnite k miestu, kde strážca stál a vypite mu čaj, ktorý má postavený na prostrednom okne. Schovajte sa opäť za roh. Keď sa strážca vráti a zistí, že čaj došiel, pôjde si spraviť nový. No psa nechal dole strážiť. Použite v inventári nôž na salámu a dostanete plátok salámy (Salami Slice). Choďte k oknám vo výklenku pri rohu chodby (tam, kde zatáčate do chodby, v ktorej bol strážca) a vonku uvidíte povraz visiaci popri oknách. Pritiahnite si ho k oknu a potom naň priviažte plátok salámy. Ten zhodíte dole a pes k nemu pribehne. Teraz zídite dole schodmi na dvor a prejdite prechodom, ktorý pes strážil.

Stretnutie s Annou
Za prechodom pokračujte ku schodom a pod nimi skúste použiť počítač, je zaheslovaný. Hacknite ho cez PDA (obrázok hacku). Potom tam navoľte testovaciu sekvenciu pre bezpečnostné lasery, keďže sa priamo vypnúť nedajú. Prejdite dverami poniže. Napravo pri dverách je ventilačka. Otvorte ju a vložte do nej leták z hotela Alfonso. Potom ho podpáľte zapaľovačom a dym zaplní miestnosť. Vďaka dymu uvidíte lasery. Prejdite miestnosťou na jej koniec. Pri laseroch sa vždy zastavte a keď sa na chvíľu vypnú, prejdite ďalej. Takto postupujte až na koniec, kde si pohovorte s Annou, ktorá čaká za dverami. Pri dverách sú štyri páky. Zľava doprava potiahnite dolu prvú, druhú a štvrtú páku. To otvorí dvere a Anna je pri vás. Teraz sa pokúste otvoriť dvere oproti, pri soche a to tak, že otočíte mechanizmus pri dverách. Zistíte, že musia byť otočené naraz mechanizmy po oboch stranách dverí. Požiadajte Annu o pomoc a obaja ich naraz otočíte, čo otvorí dvere a vy sa presuniete na nádvorie s fontánou.

Vstup do kanálov
Choďte popri stene poza strážcu sediaceho na lavičke a na stene nájdete prepínač. Prepnite ho a vypustíte vodu z fontánky. Strážca však vstane a pôjde opäť zapnúť čerpadlo a voda zase začne natekať. Musíte ju odstaviť natrvalo. Použite spinku na papier z inventáru a skratujte ňou obvody v prepínači. Voda sa zastaví, napustená odtečie a strážca po neúspešnom pokuse o jej spustenie odíde. Zájdite k fontánke a vlezte do nej. Skúste odtlačiť sochu v strede, no nestačíte na to. Požiadajte Annu (z inventáru) o pomoc a spoločne sochu odtlačíte. Vlezte do kanálov pod ňou.

Hľadanie starej citadely
V kanáloch musíte vyriešiť malú hádanku s tlakom vody. Na stenách sú páky a ventily. Postupujte sprava doľava. Prvú páku otočte doľava (I Can Hear the Water rushing down the left hand pipe), druhú otočte dole (I Can Hear the Water rushing downwards Now). Teraz vás čakajú dve páky pri sebe, respektíve nad sebou. Hornú otočte smerom nadol (I Can hear the water rushing in and downwards now) a spodnú nechajte smerom doľava (I Can Hear the Water rushing down the left hand pipe). Ďalej sú dva ventily. Prvý zatvorte, čím vodu zastavíte. Druhý otvorte a prúd vody vytlačí zo steny kváder. Prelezte vzniknutou dierou.

Postup citadelou - hádanky
Postupujte na koniec a tam zlezte dole do starej stavby. V hale sa postavte na maľbu rytiera na podlahe a Annu pošlite, aby stlačila tlačidlo na stene pri dverách. V ďalšej hale nájdite na boku sochu rytiera. Pri bližšej obhliadke sa vám na nej zobrazí hádanka so symbolmi. Natavte ich v poradí: mesiac, kríž, hviezda, mesiac (obrázok puzzle). To vám sprístupní druhú sochu.
Tu musíte nastaviť kvety podľa obrázku na rukopise. Na soche sú dve pohyblivé časti, horná s dvoma kruhmi a dolná tiež s dvoma. Jednotka predstavuje vonkajší kruh hore, dvojka vnútorný hore, trojka vonkajší dole a štvorka vnútorný dole. Nastavte ich teda tak, aby v hornej časti bol modrý kvet hore a červený dole a v spodnej časti, aby bol modrý kvet vľavo a červený dole (obrázok puzzle). To vám sprístupní tretieho rytiera.
Tu máte štyri kocky so symbolmi odpovedajúcimi symbolom štítov v listine. Usporiadajte ich takto. Prvá kocka, vľavo hore - tri žlté kvety na modrom pozadí; druhá kocka, vpravo hore - dva červené levy na žltom pozadí; tretia kocka, vľavo dole - dva modré levy na bielom pozadí; štvrtá kocka - modrý kvet na žltom pozadí (obrázok puzzle). To vám odkryje dva výklenky.
Požiadajte Annu, aby sa postavila do jedného z nich a vy sa postavíte do druhého. Potom sa s vami podlaha zvezie dole.

Pokladnica
Prejdite chodbou do sály s pokladom, ktorý tvorí zlatý cherubín. Dvere za vami sa zatvoria. Neberte sochu z podstavca, inak končíte. Najprv musíte aktivovať mestá na mape, ktorá je zobrazená na zemi, v poradí, v akom ich navštívil Jacques de Molay. Aktivujte ich (pravým tlačidlom zvolíte menu volieb) v poradí Acre, London, Paris, Cyprus. Potom zoberte sochu z podstavca. (Mapa)
Teraz musíte aktivovať tri ďalšie mestá, no najprv musíte nasmerovať prázdny podstavec na dané miesta. Takže ho otočíte najprv doľava a aktivujte Constantinople, potom ho otočíte smerom dole a aktivujete Rome a napokon ho otočíte doprava a aktivujete Alexandria. Keď ho nasmerujete, už nemusíte aktivovať miesta ako predtým, ale zatlačte správne nasmerovaný stĺp dole, je tam šípka smerom nadol. Keď to spravíte, otvoria sa dvere a George a Anna odídu.


Topkapi Palace

Väzenie, cela
Z paláca ste prosto vykráčali aj so sochou pomedzi vojakov, takže si vás všimli. Strávili ste spoločnú noc s Annou (keďže sa chcela poďakovať a nemala bonboniéru) a ráno bola aj so sochou preč a vás zatkli. Strčte ruku do myšacej diery pri podlahe v stene a myš vás pohryzie. Strčte tam ruku znova a vytiahnete kovový úchyt (Bracket). Na opačnej strane si všimnite kus steny, kde opadáva omietka. Použite naň úchyt a zoškrabete omietku. Potom vytiahnite kváder, okolo ktorého ste zoškrabali omietku. Príde dozorca a úchyt vám vezme. Máte návštevu. Otec Nicolas a sestra Immaculata. Odovzdajú vám pár hračiek, ktoré posielajú deti zo sirotinca.
Prezrite si tie hračky a zistíte, že váčok guľôčiek obsahuje guľôčky (Marbles), kus látky (Piece of Cloth) a povrázok (Marble String); z myši klasicky mechanickú myš (Mechanical Mouse) a kľúč k nej (Mouse Key) a poslednou vecou, čo ste dostali je pískacia hračka (Squeaky Toy).

Útek z cely
Vysypte guľôčky do odtoku na zemi vo vašej cele. Prelezte dierou v stene do susednej cely. Zavolajte strážcu (kliknutím na dvere) a on sa cestou k susednej cele pošmykne na guľôčkach a spadne na zem. Vezmite mu kľúče od cely (Cell Key) a otvorte si dvere. Potom kusom látky zapchajte strážcovi ústa a šnúrkou ho zviažte.
Odíďte chodbou a po schodoch nahor. Tam vám blokuje cestu pes. Dajte mu pískaciu hračku, nech sa s ňou zabaví. Kým skáče po zemi a pes je ňou zaujatý, vezmite zo stola konzervu (Can of Beef), otvorte ju kľúčom z mechanickej myši a dajte ju psovi do misky. Pes zamrzne pri žrádle a vy môžete prejsť ďalej.

Opäť v múzeu, útek z paláca
Ste opäť v múzeu, ktorým ste predtým prechádzali. Vybehnite hore schodmi na balkón a zvonku na stene si všimnite popínavú rastlinu. Nemôžete po nej vyliezť, kým sú na dvore stráže. Vráťte sa dolu schodmi do miestnosti s počítačom. Popod mreže pustite mechanickú myš a vybehnite naspäť schodmi na balkón. O chvíľu myš spustí poplach a stráže to pôjdu dovnútra skontrolovať. Vy vylezte po rastline na strechu.
Hore si všimnite naľavo od vás, hneď na kraji na stĺpe uvoľnený kameň. Umiestnite naň pískaciu hračku a tá priláka strážnika. Keď pôjde k vám z pravej strany kopule, vy kopulu obíďte z ľavej, čím sa mu vyhnete a dostanete sa za neho. Pokračujte po streche až k sestre, kde zistíte, že je to Nicole Collardová, vaša stará známa z predošlých dobrodružstiev (všetkých troch dielov). Spoločne utečiete.


Pasha Palace Hotel

Cesta do Georgeovej izby
Teraz hráte za Nico. Zájdite si pohovoriť s recepčnou a po rozhovore o Eamonovi získate kľúč od jeho izby (Room 505). Vyjdite na poschodie. V izbe hráte opäť za Georga. Môžete si pohovoriť s Nico, aby ste sa dozvedeli, ako sa sem dostala. Inak vylezte oknom von. Na rímse prejdite doprava a spustite sa na balkón pod vami. Z neho prejdite za zábradlie doprava a spustite sa na rímsu pod vami. Po nej choďte až k oknu, za ktorým stojí strážca. Zachyťte sa rímsy a prerúčkujte popod okno. Potom opäť vylezte hore, pokračujte doľava a vstúpte cez okno do svojej izby. Na zemi pri posteli je ruženec (Rosary), vezmite si ho. V kúpeľni si prezrite odpadkový kôš pri umývadle a nájdete účet z kreditnej karty (Credit Card Receipt). Objaví sa Mevlut a zistíte, že nie je ani kňaz, ani čašník, ani policajt, ale z tajnej služby. Zabezpečí vám bezpečný odchod. Dole v hale máte jedinú stopu, Annin účet. Choďte k počítaču pri recepcii a pomocou PDA ho hacknite (obrázok hacku). Získate z neho Anninu adresu.



C. RÍM


Rome Apartment

Vstup do budovy
Prejdite poniže a prezrite si adresu na dome, pred ktorým zametá mladý muž. Je to adresa, ktorú hľadáte. Skúste dvere, no sú zamknuté. Oslovte brata Marka, ktorý zametá, no odmietne vám dať kľúče. Poniže sa povaľuje bezdomovec Archie Lonsdale. Pohovorte si s ním a zistíte, že Mark schováva kľúč pod ľavým črepníkom pri dverách a tiež, že Archie je unesený z Nico. Po rozhovore mu skúste vziať chlieb, no nedovolí vám to. Potom skúste vziať kľúč spod kvetináča, no Mark vás zastaví. Môžete požiadať Nico, aby zaujala Archieho, no nepomôže to. Požiadajte ju, aby zaujala Marka, no pri rozhovore s Markom ju bude silno sledovať aj Archie a vy mu zatiaľ ukradnite chlieb (Moudly Bread). Prezrite si zaparkované auto a zistíte, že Mark je naň veľmi háklivý, jazdila na ňom Lucy Chu. Hoďte na auto omrvinky z chleba a na auto sa zletia vtáky. Mark sa rozbehne, aby ich odohnal. Teraz prezrite kvetináč pri dverách a vezmite si spod neho kľúč od vchodu (Key to Apartment Block). S kľúčom si otvorte dvere a vstúpte do budovy.

Vstup do Anninho bytu
Skúste otvoriť dvere do Anninho bytu, no sú samozrejme zamknuté. Vyjdite dverami ďalej na balkón a na ňom sa zachyťte rímsy nad vami. Rímsa naľavo nad Anniným bytom je zničená, tak prerúčkujte napravo, na susedný balkón a naň zlezte. Na ňom vylezte na povraz, po ktorom prerúčkujte na budovu oproti. Prejdite po balkóne k dverám a skúste ich otvoriť. Sú zamknuté, ale zvuk začuje mníška na vedľajšom balkóne a pôjde dovnútra to skontrolovať. Vy prelezte za zábradlie a po vonkajšej časti balkónu prejdite na jeho koniec, až na tretí balkón za mníškou, než sa vráti. Tam sa zachyťte rímsy na spojovacej časti budovy a lezte po nej doprava, až na Annin balkón. Dvere sú zamknuté. Nakuknite dovnútra cez malé okienko a použite golfovú palicu na západku na vrchnej časti dverí, čím ich odomknete. Vstúpte.
Prehľadajte byt. Na krbe je fotka Anny v obleku mníšky stojacej pred stenami Vatikánu. Vezmite si ju (Photo of Anna-Maria Dressed as a Nun). George je z toho dosť mimo, že spal s mníškou, nechápem prečo, keď ho sama zviedla a zamlčala fakty. V kuchyni je na stole letenka z Phoenixu v Arizone (Air Line Stub). Na posteli v spálni je lístok na metro (Italian Metro Ticket). Potom vyjdite z bytu a z budovy na ulicu a choďte dole ulicou až do Vatikánu.


Rome Monastery

Prieskum pred kláštorom
Choďte k dverám napravo a zazvoňte. Otvorí vám sestra Serena, no pri rozhovore vám veľmi nepomôže. Potom nazrite do okienka vedľa dverí a pohovorte si so sestrou Angelicou. Potom si prezrite tabuľu pri druhých dverách, pred ktorými sú dvaja strážcovia. Zistíte, že je to kláštor rádu svätého Michala. Pohovorte si o tom s oboma sestrami a zistíte, čím sa zaoberajú. Potom odíďte naspäť do Anninho bytu.


Rome Apartment

Hackovanie kláštora
Choďte v byte k Anninmu počítaču a hacknite ho (obrázok hacku). Tým ste získali telefónne číslo do kláštora. Môžete tam skúsiť zavolať. Inak odíďte z bytu a vráťte sa naspäť ku kláštoru.


Rome Monastery

Inšpekcia továrne
Postavte sa k dverám napravo a zavolajte do kláštora a pýtajte si sestru Angelicu. Tá odíde od svojho stola. Nakuknite dnu cez okienko a vezmite si papier, čo má na stole. Je to rozvrh, z ktorého zistíte, že očakávajú zdravotného inšpektora. Keď sa sestra vráti, tak ju oslovte a budete sa vydávať za Henryho Steinera. Angelica vás vpustí dnu a sestra Serena vás prevedie po továrni na výrobu oblátok.
Potom choďte do rohu, kde sú dva stoly a naukladané krabice. Zhoďte bielu krabicu na vrchu kopy a Serena ju začne naprávať. Teraz sa nepozerá, tak si vezmite oblátku z krabice na stole (Communion Wafer). Potom znova zhoďte bielu krabicu a kým ju Serena napraví, vložte do krabice zhnitý chlieb, ktorý ste ukradli bezdomovcovi. Vyhrešíte ju za to a začne to dávať do poriadku. Tým pádom sa vám nevenuje a máte voľnosť pohybu. Ešte si pozrite krabicu na poličke naľavo od Sereny. Je zalepená, tak na ňu použite nôž a keď ju otvoríte, vezmite si miniatúrnu fľašu čereného vína (Miniature Bottle of Red Wine). Vybehnite hore schodmi nad ochodzu nad strojmi. Prejdite na jej koniec, kde ste pri prístroji, do ktorého sa dávajú základné ingrediencie. Otvorte na ňom veko a vlejte doň červené víno. Zídite naspäť dole schodmi a poškodením ďalšej várky vínom ste zamestnali obe sestry.
Prejdite do prednej časti haly, za časť s uloženými krabicami (kde ste vzali víno) a tam vyjdite dverami na dvor. Ak vybehnete hore schodmi, zistíte, že brána je zamknutá. Napravo od schodov vylezte na krabice a z nich sa zachyťte na rímse terasy nad vami. Prerúčkujte po nej až na miesto, kde chýba kus zábradlia a tam vylezte hore do záhrady.

Prieskum kláštora
V záhrade pracujú traja mnísi, ktorí vás nesmú zbadať. Prejdite za podstavec v strede záhrady a sledujte, ako pracujú. Keď pôjde mních úplne hore pracovať napravo od dverí, choďte ku kvetináču napravo, ktorý je medzi zvyšnými dvoma mníchmi. Hoďte naň pár omrviniek z chleba a bežte sa schovať za kvetináč naľavo. Za omrvinkami sa zletia vtáky a mních v strede sa otočí a bude ich sledovať. O tých dvoch pri vás sa už nemusíte starať. Len si vystriehnite, keď mních hore pôjde pracovať napravo od dverí a vtedy prejdite k dverám a vstúpte nimi do budovy.
Vyjdite hore schodíkmi a na konci chodby vstúpte do miestnosti. Otvorte zásuvku v stole a vezmite si zložku Anny Marie. Vtedy vstúpi šéf kláštora a vykáže vás von. Vyprevadia vás monignor Devlin a otec Gregor. Povedia vám, že tam Maria pracovala v knižnici, ukradla nejaké rukopisy a utiekla. Gregor vám dá svoju navštívenku a rozlúčia sa s vami (Gregors Business Card).


Rome Apartment

Hľadanie dôkazov
Ste opäť v byte Anny Marie. Vyjdite na chodbu a choďte k bytu brata Marka. Zavolajte ho a ukážte mu navštívenku otca Gregora. Potom si s ním pohovorte a vypýtajte si balíček, ktorý prišiel pre Annu (Package Addressed to Anna-Maria). Rozbaľte ho a zistíte, že tam bolo len DVDčko (Unmarked DVD). Vráťte sa do Anninho bytu a pustite si to DVD na jej laptope. Po tom, čo uvidíte, sa Nico vyberie do Phoenixu hľadať stopy. Vy choďte znovu za bratom Markom a ukážte mu pero, ktoré ste našli v hoteli Alfonso. Povie vám, že je to pero z klubu Čierna Mačka. Spýtajte sa ho na adresu. Vyjdite z budovy na ulicu a choďte do toho klubu.


Rome Black Cat Club, Rome Apartment

Členstvo v klube
Prejdite ulicou k vstupu do klubu, no vyhadzovač vás nepustí bez členského preukazu. Vráťte sa do Anninho domu a požiadajte Marka o preukaz. Odmietne, masáž je pre neho viac, než viera. Viackrát sa spýtajte na preukaz. Potom mu ponúknite fotku Lucy Chu, keďže viete, že je jej fanúšik, no povie, že by ocenil niečo viac osobného. Zájdite do Anninho bytu a tam použite na fotku pero a vytvoríte falošný podpis (Forged Signed Photo of Lucy Chu). Takúto fotografiu dajte Markovi a on vám za to dá svoj preukaz (Black Cat Card).


Rome Black Cat Club

Prehliadka klubu
Vráťte sa pred klub, ukážte vyhadzovačovi preukaz a vpustí vás dovnútra. Zbehnite dole schodmi a vstúpte. Vnútri choďte naľavo do prezliekarne. Pri sprchách skúste vziať uterák, no sprchujúci vám to nedovolí. V šatni sú v rohoch podstavce s kvetinami. Odsuňte podstavec v rohu medzi stolíkom a skrinkami. Za ním je ventil, ktorým potočte. Pridáte teplú vodu a sprchy sa tak naplnia parou. Takže sa tam vráťte a vezmite si uterák. George sa automaticky prezlečie.
Potom prejdite popri recepcii a chodbou až do kúpeľa. Tam stretnete chlapíka menom Duane Henderson (ktorého poznáte z Broken Sword: The Shadows of the Templars a Broken Sword 2: The Smoking Mirror). Pohovorte si s ním o mafii, ktorá vedie tento podnik. Potom vyjdite von a mafiáni vás chytia.

Útek z klubu
Použite zásuvku naľavo a spadne hák, ktorý zachytíte. Dvakrát posuňte pás visiaci zo stropu. Potom vylejte na poličke olej a ten sa rozleje po zemi. Napokon znova použite zásuvku a uvidíte neuveriteľné oslobodenie sa. Odhrňte záves pri okne a uvidíte rozhovor medzi Spallacim, šéfom mafie, a kardinálom Gianellim. Keď odídu, stlačte tlačidlo naľavo v okne a otvoria sa tajné dvere. Vyjdite von. Je to divné, ale v klube nieto nikoho. Zájdite do šatne a zo skrinky pri dverách si vezmite svoje šaty a veci. Potom sa vráťte do kúpeľa. Duane je v kanáli pod vodnou nádržou. Pohovorte si s ním. Má pre vás kľúč, no nemá vám ho ako podať. Spojte v inventári ruženec so spinkou na papier a použite ich na kanál. Duane vám na ne pripevní kľúč od práčovne (Laundry Room Key). Vyjdite na chodbu medzi vstupnou halou a kúpeľom a otvorte kľúčom dvere napravo. Prejdite práčovňou, hore schodmi a na ulicu.


Rome Apartment

Zneškodnenie bomby
Vrátite sa do Anninho bytu zronený smrťou Nico. Do bytu vstúpite s bratom Markom a zistíte, že vám tam mafia nechala darček. Bombu. Najprv musíte hacknúť armádny server, aby ste sa naučili, ako bombu neutralizovať, tak to spravte cez svoje PDA (obrázok hacku). Potom si prečítajte v poznámkach v PDA všetko, čo ste stiahli. Najprv potrebujete ochranu pred statickou elektrinou, tak si vypýtajte od Marka jeho rukavice (Rubbber Gloves). Tie si rovno nasadíte, tak sa pozrite zbližša na bombu. Na spodný modrý kábel použite spinku na papier a zobrazia sa vám možnosti, s čím ju prepojiť. Zvoľte Live Trigger Wire. Potom použite nôž na horný modrý drôt a je to. Zneškodnili ste bombu a vzali ste si z nej výbušninu (C-4 Explosives).



D. ARIZONA, FÉNIX


Phoenix

Vstup do budovy
Dorazili ste k opustenému komplexu. Prehľadajte džíp, ktorým ste prišli a nájdete kľúč na zdvihák (Jack Handle). Otvorte pomocou neho bránu. Vnútri prejdite doprava k budove. Sú pri nej dve krabice a kontajner. Najprv odtlačte prvú krabicu, aby ste si spravili miesto a potom odtlačte aj krabicu pri kontajneri. Tým sa dostanete k boku kontajnera. Tam uvoľnite brzdu a odsuňte kontajner preč. Teraz si vezmite jednu krabicu a dotlačte ju na miesto, kde bol kontajner. Vylezte na ňu, zachyťte sa okraja terasy nad vami, kde chýba zábradlie a vylezte hore.
Na terase vylezte na kovovú plošinu napravo. Z nej sa zachyťte rímsy nad vami a rúčkujte doľava až na ďalšiu plošinu. Vylezte na ňou a preskočte z nej na susednú. Z nej vylezte na plošinu nad vami, prejdite za roh a vylezte na strechu v mieste, kde chýba ostnatý drôt (je zvláštne, že zábradlia, drôty, ploty chýbajú vždy presne tam, kde potrebujú hrdinovia). Na streche si vezmite zo zeme kus kameňa z trosiek (Rubble).
Všimnite si budovu oproti vám. Je na nej požiarny rebrík, no je zaistený červenou pákou. Otočte rameno antény pri vás na druhú stranu, aby smerovalo na páku. Použite na rameno kameň a odrazíte ho ním priamo do páky, čím spustíte rebrík (obdivuhodný výkon). Tak ako ste vyšli hore na strechu, sa aj vráťte dole a vylezte rebríkom, ktorý ste práve spustili na budovu oproti.
Napravo je diera v streche, ktorá vám bráni v prechode. Pri veľkej rúre je krabica, ktorú potlačte a zhodíte ju do diery. Teraz potlačte rúru, ktorá vytvorí spojenie s druhou stranou strechy a prelezte tam ňou. Tu je ďalšia diera v streche. Pri jej okraji sú kamene, tak ich použite a zhodíte ich, čím zistíte, že táto diera nie je veľmi hlboká (pozrieť ste sa asi nemohli), tak do nej skočte a ocitnete sa v kancelárii.

Prieskum komplexu
V kancelárii pomocou PDA hacknite počítač (obrázok hacku). Dozviete sa niečo o kóde. Pozrite si fotografiu na stole a je na nej dátum. Potom použite panel pri dverách a vložte tam kód, ktorým je dátum, ale v opačnom poradí, 91-08-12. Vyjdite dverami von. Zoskočte na plošinu pod vami. Zachyťte sa jej okraja a rúčkujte doľava. Na konci sa spustite na krabice pod vami, po ktorých už zlezte až na podlahu. Dole sú dva otvory v podlahe. Pri jednom je na zemi nejaký lístok. Nico zistí, že nebol dobrý nápad ísť na tajnú misiu v opätkoch, šmykne sa a padne dolu.
Prejdite na chodbu a do dverí oproti. V kuchyni si vezmite hák (Hook) zavesený nad umývadlom. Potom presuňte stôl k umývadlu, vylezte naň a z vrchu poličky si vezmite žuvačku (Piece of Gum). Vráťte sa na chodbu. Vstúpte do dverí napravo, do mužskej šatne. Niekto vás zamkne. Použite kľúč z džípu na jednu zo skriniek a otvoríte ju. Vezmite si odtiaľ motorový olej (Engine Oil). Preskúmajte čítačku pri dverách. Nemáte kartu, takže použite PDA a hacknite systém (obrázok hacku). Vráťte sa na chodbu a prejdite druhými dverami, ktoré sú už teraz tiež otvorené.
Zbehnite dole schodmi a prejdite dverami do chodby. Z nej vstúpte otvorenými dverami na konci do miestnosti, kde vás po vstupe opäť zatvoria. Prezrite si výťah, no potrebujete kľúč. Skúste otvoriť dvere a objaví sa mafián, no zároveň aj Maynard, ktorý vás zachráni.

Otvorenie trezoru
Mynard vám porozpráva pár zaujímavostí na osvetlenie podstaty udalostí. Skončíte pri trezore, ktorý musíte otvoriť. Vylezte na stôl a cez dieru v podlahe (pre vás strope) vylezte do miestnosti nad vami. Naľavo je ovládací panel, ktorý použite, no zistíte, že reťaze sú zhrdzavené. Použite motorový olej na reťaze, ktoré sú hneď pri paneli a potom znova panel. Ovládate visiacu reťaz. Presuňte ho doprava, nad dieru a dole. Vráťte sa dole a použite hák, aby ste spojili trezor s visiacou reťazou. Vráťte sa naspäť hore a použite ovládací panel. Vytiahnite trezor hore a presuňte doľava, kde ho zložíte na pohyblivý pás.
Choďte doprava popri páse, až k ovládaciemu pultu. Použite ho, no zistíte, že nefunguje. Prezrite si jeho prednú časť a objavíte, že niektoré drôty spolu nedržia. Použite na ne žuvačku a spojíte ich. Použite znovu pult, no stále nefunguje. Spýtajte sa na to Maynarda a ten vám panel opraví. Konečne ho použite a môžete ovládať pohyblivý pás. Použite ho: vľavo, vľavo, dole, vpravo, vpravo, hore, hore, vľavo, dole, dole, dole, vľavo, vľavo, dole, dole, vľavo, hore, hore, vpravo, vpravo, hore, hore.
Potom požiadajte Maynarda o pomoc a spoločne vtlačíte trezor do centrifúgy. Keď je všetko pripravené, použite panel pred sebou a zapnete to. Keď to skončí, vstúpte do centrifúgy a vezmite si dokumenty (Bank Statement) a Maynardove kľúče (Maynard´s Keys).

Útek
Teraz sa musíte dostať preč, pretože sa objavili ďalší mafiáni. Použite Maynardove kľúče na dvere neďaleko ovládacieho pultu a vyjdite na chodbu pod schody. Vybehnite schodmi hore k dverám. Naľavo od dverí je na stene vypínač, tak ním vypnite svetlo. Na zemi použite olej na tyčku zachytávajúcu dvere a vylejete ho na zem. Otvorte dvere. Mafián pred výťahom to začuje a pôjde to skontrolovať. Po tme vás nezbadá a šmykne sa na oleji, čo ho vyradí. Prejdite dverami a chodbou a na jej konci vstúpte do miestnosti s výťahom. Mafiáni vás pri úteku chytia, tak tomu zabráňte tak, že zavriete za sebou dvere a zamknete ich kľúčmi. Potom použite výťah a dostanete sa hore do haly. Prejdite ochodzou k dverám a už len sledujte, ako Nicol odfičí.



E. RÍM


Rome Monastery

Pátranie v kláštore
Na lavičke pri vás sedí Archie. Skúste mu vziať fľašu, čo má na zemi, no nedovolí vám to. Pohovorte si s ním. Choďte k smetnému košu na druhej strane nádvoria. Na spodku je poloplná fľaša šampanského. Vezmite si ju (Half Empty Bottle of Champagne) a vymeňte ju s Archiem za jeho fľašu (Half Empty Bottle of Meths). Vylejte jej obsah do smetného koša a zapáľte ho zapaľovačom. To priláka stráže, ktoré sa tam pôjdu zohriať a vy zatiaľ vstúpte do kláštora cez bočné dvere, ktorými ste tam vstupovali minule.
V hale prejdite dverami pri strojoch a tam stretnete sestru Angelicu, s ktorou si pôjde Nico pohovoriť. Môžete si pozrieť pás s oblátkami a George dve aj ochutná. Pozrite si ovládací panel a potom dve nádrže za strojom. Nájdete medzi nimi kus zlata. Keď sa sestra s Nico vráti, pohovorte si so sestrou o tom stroji a svätom prachu.
Objaví sa kardinál Gianelli. Sledujte ho. Vyjdite za ním dverami a hore schodmi do záhrady. V záhrade strážia traja mnísi. Prejdite popri nich tak, aby si vás nevšimli a vstúpte do budovy. V nej vybehnite schodmi a vstúpte do kardinálovej kancelárie. Teraz konečne zistíte pravdu o arche a ostatných. Získate tiež rukopis (Manuscript Book). Choďte do susednej miestnosti a pozrite si maľbu na stene. Detailne preštudujte jej jednotlivé časti, vrátane anjelov na ráme.

Cesta do podzemia
Potom sa vráťte do vstupnej haly a skúste otvoriť na zemi padacie dvere. Sú zamknuté. Požiadajte Marka, nech ich nadvihne a vy vylomte zámky pomocou vašej golfovej palice. Potom zídite dole schodmi. Sú tam dve sochy anjelov a na každej je dvojo presýpacích hodín. Otočte ich tak, ako ste ich videli na obraze v miestnosti hore. Takže ľavé hodiny aby boli dole tou časťou, ktorá je plná piesku a pravé hodiny časťou plnou piesku napravo. Takto nastavte hodiny na oboch sochách. Potom zatlačte hlavu ľavej sochy a tá zapadne dozadu. Zatlačte hlavu pravej a otvorí sa tajný prechod, no hlava sa vráti zas dopredu a prechod sa uzavrie. Požiadajte Marka, aby podržal hlavu sochy, aby ste mohli prejsť. Keď to urobí a prechod sa otvorí, zídite dole schodmi.



F. VATIKÁN


The Vatican

Zájdite chodbou k dverám. Sú veľmi zamknuté. Naľavo vymontujte žiarovku (Light Bulb) za použitia ohňovzdornej prikrývky. Vráťte sa k rohu chodby a tam použite nôž na rozvodovú skrinku. Potom si nasaďte gumené rukavice a uvoľnite káble. Vráťte sa k dverám a do objímky po žiarovke vložte C4. Znovu za použitia rukavíc spojte káble a výbuch vás vpustí ďalej. Prejdite dverami. Dorazia Vincenzo Spallaci a brat Mark. Vy stretnete Annu.
Prečítajte si listiny na stenách a stĺpoch. Prejdite otvorenými dverami ďalej, kde vás zachráni Archie. Potom si pozrite hádanku s krížmi. Tri sú otáčateľné. Otočte prvý vrchom na severovýchod, druhý vrchom na juhozápad a tretí vrchom na juhovýchod (obrázok natočenia krížov).
Po správnom zoradení sa otvoria dvere. Pokračujte chodbou k časti, kde je chodba vykladaná dlaždicami s rozličnými symbolmi. Pre orientáciu si prečítajte text v rukopise. Postupujte dvakrát hore po kríži, doprava cez meč a leva, hore cez dva kríže, doľava na kríž, hore na kríž, doľava cez mesiac a leva, hore cez dva kríže, doprava cez mesiac a leva a cez kríž nahor (cesta).
Pokračujte ďalej a padnete do pasce. Anna musí postláčať páky v správnom poradí, aby Georga zachránila. Stlačte ich v poradí, Assassin, Turk, Mamaluk, Templar (dýka, mesiac, lev, kríž).
Pokračujte na koniec chodby. Vezmite mapu z paláca Topkapi a vložte ju do sochy templára. Potom ju zapáľte zapaľovačom a otvorí sa cesta ďalej. Pokračujte.
V ďalšej miestnosti sa za vami zatvoria dvere a začne stúpať plyn. Na boku kvádra pred vami je otvor s nápisom "Memento Mori". Rovnaký nápis je na ruženci, čo ste vzali v Mariinom byte, tak ho na otvor použite a otvoria sa dvere, ktorými pokračujte ďalej.
Napokon už len rozbite golfovou palicou obe sošky anjelov na arche, aby ste zachránili Nico.

Related Games Broken Sword: The Serpent’s Curse - Episode Two
Broken Sword: The Serpent’s Curse - Episode One
Broken Sword: Shadow of the Templars - The Director's Cut
Broken Sword: The Smoking Mirror - Remastered
Broken Sword 2.5: The Return of The Templars
Broken Sword 3: The Sleeping Dragon
Broken Sword 2: The Smoking Mirror
Broken Sword: Circle of Blood
Broken Sword 1: The Shadow of the Templars



Diskusia Príspevkov: 13 Hodnotenie
683 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |