GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 72815 users

Walkthroughs > Marvel: Ultimate Alliance


Zobrazení:97069
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Úvod | Akt I | Akt II | Akt III | Akt IV | Akt V


Komixový svet Marvelu je naozaj obrovský a rozvíja sa už vyše štyridsať rokov. Rozšíreným a komplexným pojmom sú X-meni a keďže mutantov je pomerne veľa, majú viacero vlastných komixových sérií a s množstvom kladných aj záporných postáv sa bolo možné nedávno stretnúť v ich samostatnej hre X-Men Legends II: Rise of Apocalypse. No Marvel má aj množstvo iných, menej početných skupín, alebo osamotených hrdinov, ktorí majú vlastné komixy (Daredevil, Dr. Strange, Blade), sú súčasťami rôznych formácií s vlastnými sériami (Fantastic Four, Avengers, Defenders), alebo sa často, aj keď nepravidelne objavujú v rôznych komixoch (Black Widow, Crystal, Lilandra).
Veľkým pozitívom sveta Marvelu je to, že je komplexný a poprepájaný (aj keď sa objavili, podľa mňa veľmi nezdarené odbočky v podobe Ultimate). Jednotlivé postavy sa príležitostne stretávajú v samostatných epizódach a niekedy pri závažných udalostiach dokonca viaceré samostatné série zachytávajú jeden ucelený príbeh (House of M, Civil War) väčšieho množstva marvelovských postáv. A práve takýto globálny konflikt pripravili tvorcovia hry, aby mohli zmiešať dohromady množstvo hrdinov aj zloduchov stojacich proti sebe. Keďže mali x-meni vlastnú hru, tu sa ich objaví menej, no nejakí predsa, ale zato je hra naozaj bohatá na množstvo ostatných marvelovských postáv, vrátane slušnej zbierky hrdinov ako hrateľných postáv.



Postavy:

Od začiatku máte k dispozícii tieto postavy: Kapitán Amerika, Wolverine, Spider-Man, Thor, Ms. Marvel, Mr. Fantastic, Storm, Invisible Woman, Human Thorch, Thing, Luke Cage, Iron Man, Iceman, Elektra, Deadpool, Spider-Woman.

Môžete získať ďalšie, ktorými sú:
Dr. Strange - Získate ho automaticky pri hraní, ku koncu prvého Aktu.
Blade - Môžete ho získať pri v druhom akte, v časti Murderworld, keď vyhráte malú minihru počas misie.
Ghost Rider - Získate ho pri hraní, kde ho zachránite ku koncu druhého Aktu.
Black Panther - Získate ho, ak nájdete počas hrania päť figúrok Čierneho Pantera, ktoré sú poskrývané v rôznych oblastiach vašich misií.
Daredevil - Získate ho, ak nájdete počas hrania päť figúrok Daredevila, ktoré sú poskrývané v rôznych oblastiach vašich misií.
Nick Fury - Získate ho automaticky po prejdení hry.
Silver Surfer - Získate ho, keď prejdete všetky tréningové misie v simulátore (minimálne na bronzovú medailu), no na to samozrejme musíte nájsť všetky disky simulátoru.
Colossus -
Moon Knight
   
(Stiahnuť)   
Tieto dve postavy boli pôvodne naviac jedine pre pre PS3 (a aj pre ďalšie konzoly boli naviac pridané iné bonus postavy, len PC obišlo chudobne). No našli sa ľudia, ktorí spravili mód do hry a ten pridá tieto dve postavy ako plne hrateľné postavy. Môžete s nimi aj vytvárať bonusové teamy, získavať im nové obleky (dokonca funguje kombinovaný útok Colossusa a Wolverina, pri ktorom ho Colossus hodí na nepriateľov) a proste plne ich využiť na hranie. Jediným problémom je, že s nimi musíte začať hru od začiatku. Nedá sa hrať už rozohraná hra po nahodení týchto dvoch postáv. Ak chcete hrať hru z vašich uložených pozícií, tak si zálohujte menené zložky (najmä Data a Hud). Postavy si môžete stiahnuť tu.

Do misií si môžete brať ľubovoľné postavy. Level sa zvyšuje všetkým postavám, aj tým, s ktorými nehráte, no tým aktívnym sa zvyšuje viac. Časom si môžete vytvoriť vlastný team. Pre zábavku mu môžete dať meno a logo, no jeho podstatou je to, že postavy z teamu, pokiaľ s nimi hráte, získavajú aj teamovú prestíž a za tú potom body, ktoré môžete rozdeliť do dodatočných vlastností, ktoré získavajú ako bonus postavy z teamu. Najprv máte v teame len štyri miesta, no za vyššiu prestíž si môžete dokúpiť ďalšie. To znamená, že budete mať ďalšie postavy vo svojom teame, ktoré môžete obmieňať. No bežne v misiách môžete kľudne kombinovať postavy a využívať rôznych hrdinov, na hru a zvyšovanie úrovne samostatných postáv to nemá vplyv, jedine na body teamu.
Vaši hrdinovia majú tiež rôzne obleky. Tie majú aj nejaké tie bonusy, okrem toho, že ich môžete meniť pre zaujímavosť. Každá postava má štyri obleky. Jeden má od začiatku, to je jasné. Druhý môže získať ako bonus, respektíve bronzovú medailu za úspech v tréningových misiách v simulátore, no len na diskoch danej postavy (každá má jeden vlastný disk). Zvyšné dva získate len aktívnym hraním. Aj neaktívne postavy síce získavajú skúsenosti, no ak chcete ďalšie dva obleky, musíte priamo s postavou hrať, priamo pri hraní ju povýšiť o pár levelov a zabiť hromadu nepriateľov. To môžete aj počas misií, ale vhodné sú na to niektoré tréningové disky v simulátore, ktoré sú voľné pre všetky postavy a generujú množstvo nepriateľov.



Zbieranie vecí

V hre môžete zbierať množstvo vecí. Štatistiky toho, čo máte a čo ešte môžete mať, si môžete pozrieť v každom akte vo vašej základni, v Review Computeri. V ňom si tiež môžete pozrieť všetky animačky, zozbierané Sketch Booky (kresby a náčrty postáv a prostredí; celkovo ich je 30), Komiksy (obálky komiksov s niektorými hrdinami, konkrétne s tými, ku ktorým získate aj simulátor disk). Pred každou misiou uvádzam zoznam toho, čo môžete v danej misii získať.
Zbierať môžete tiež Upgrady. Tie máte Skill (pridá voľný talent), Body, Strike a Focus – tieto pridajú vždy +1 k danej vlastnosti. Tieto vlastnosti si môžete pozrieť pri prehľade u každej jednej postavy. Ešte môžete zbierať figúrky Daredevila a Black Panthera, ktorých počet si však nikde nekontrolujete. Keď získate z každej po päť kusov, tak získate bonusové postavy a ďalšie figúrky budú nahradené skúsenostným bonusom.

Simulator Disc - tieto disky obsahujú tréningové misie, ktoré si môžete spustiť v Training Simulator Computeri. Tieto disky musíte hľadať počas misií a môžete ich nájsť po jednom ku každej hrateľnej postave. K postavám Black Panthera a Daredevila získate disky automaticky, keď získate aj tieto postavy. Celkovo sú dva druhy diskov.
Sú disky pre konkrétne, hrateľné postavy. Za splnenie takéhoto disku získavate odmenu, ktorá sa zlepšuje podľa toho, koľko bodov nahráte a ako rýchlo misiu prejdete. Máte tri úrovne odmeny a prvá pridá postave nový oblek, druhá zlepšenie vlastností (strike, body, focus) a tretia jeden voľný talent. Pri týchto misiách hráte len za tú jednu, konkrétnu postavu a cieľom je zničiť unikátneho nepriateľa na záver, zabíjať kvôli bodom bežných nepriateľov cestou a niekedy aj úlohu naviac, ako deaktivovať bomby, zachrániť postavu, zabrániť zničeniu predmetu.
Druhým tipom sú disky s menom unikátneho nepriateľa. Tu si môžete vybrať na hranie disku štyri postavy, ako aj pri bežnom hraní a cieľom je získať čo najviac bodov likvidáciou bežných nepriateľov a na záver zničiť unikátneho nepriateľa, ktorým je ten, ktorého meno nesie názov disku.
Keď úspešne prejdete všetky simulátory, (nemusíte na najlepšie hodnotenie), tak získate ako bonus hrateľnú postavu Strieborného Surfera.



Bonusové teamy

Vždy máte maximálne štvorčlennú skupinu, ale kto v nej bude, je na vás. Kombináciou niektorých konkrétnych postáv môže váš team získať rôzne bonusy.

Agents of S.H.I.E.L.D. +5 ku všetkým odolnostiam
Kapitán Amerika, Nick Fury, Spider-Woman, Wolverine
Agile Warriors o 10% menšia spotreba energie
Deadpool, Daredevil, Elektra, Spider-Man, Black Panther
Air Force +15% k maximu života
Human Torch, Ms. Marvel, Storm, Thor
Alternate Identities +5% k šanci na kritický zásah
Iron Man (oblek War Machine), Ghost Rider (oblek Western), Spider-Woman (oblek Secret Wars), Ms. Marvel (oblek Ventura)
Assassins +60 naviac získavaných kreditov
Blade, Deadpool, Elektra, Wolverine
Avengers +5% k poškodeniu
Kapitán Amerika, Thor, Iron Man, Spider-Woman, Ms. Marvel
Bad to the Bone 5% zo spôsobeného poškodenia sa pridá do zdravia
Blade, Ghost Rider, Luke Cage, Wolverine
Bruisers +15 Strike (zvýši sa fyzický útok)
Kapitán Amerika, Luke Cage, Thing, Ms. Marvel, /Colossus/
Classic Avengers +15% k maximu života
Kapitán Amerika, Iron Man, Thor, Black Panther
Dark Past +5% k skúsenostiam
Blade, Elektra, Ghost Rider, Spider-Woman
Defenders 5% zo spôsobeného poškodenia sa pridá do zdravia
Dr. Strange, Iceman, Luke Cage, Silver Surfer
Double Date +5 k regenerácii zdravia
Storm, Black Panther, Invisible Woman, Mr. Fantastic
Fanstastic Four 20 života za každé zabitie
Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch, Thing
Femme Fatale +5% k poškodeniu
Elektra, Invisible Woman, Ms. Marvel, Storm, Spider-Woman
Flashback +15% k maximu zdravia
Kapitán Amerika (oblek WW2), Daredevil (oblek Original), Ghost Rider (oblek Original), Ms.Marvel (oblek Original), Wolverine (oblek Classic), Iceman (oblek Original), Iron Man (classic)
Martial Artist +15 Strike (zvýši sa fyzický útok)
Black Panther, Kapitán Amerika, Daredevil, Nick Fury, /Moon Knight/
Marvel Knights +6 k hodnotám Focus, Body, Strike
Spider-Man, Luke Cage, Black Panther, Dr. Strange, Daredevil, /Moon Knight/
Marvel Royalty +60 naviac získavaných kreditov
Black Panther, Dr. Strange, Thor, Storm
Natural Forces 5% zo spôsobeného poškodenia sa pridá do zdravia
Iceman, Human Torch, Storm, Thor
Natural Leaders +5% k skúsenostiam
Kapitán Amerika, Dr. Strange, Mr. Fantastic, Strom
New Avengers +5% ku všetkým odolnostiam
Kapitán Amerika, Iron Man, Spider-Man, Wolverine, Spider-Woman, Luke Cage
New Fantastic Four +15% k maximu energie
Luke Cage, Ghost Rider, Spider-Man, Wolverine
Power Platoon 20 života za každé zabitie
Iron Man, Ms. Marvel, Silver Surfer, Thor
Raven Ultimates +6 k hodnotám Focus, Body, Strike
Deadpool, Iceman, Invisible Woman, Silver Surfer, Thing, Gost Rider, /Colossus/, /Moon Knight/
Scorchers o 10% menšia spotreba energie
Ghost Rider, Human Torch, Storm, Thor
Super Natural +5 k regenerácii zdravia
Blade, Dr. Strange, Ghost Rider, Thor
Think Tanks +15 k maximu života
Mr. Fantastic, Iron Man, Dr. Strange, Spider-Man
Weapon Specialists +5% k šanci na kritický zásah
Blade, Kapitán Amerika, Deadpool, Elektra, Nick Fury
X-Men +15% k maximu energie /len s prídavkom/
Storm, Wolverine, Iceman, /Colossus/

Úvod | Akt I | Akt II | Akt III | Akt IV | Akt V

Related Games Marvel: Ultimate Alliance 2



Diskusia Príspevkov: 7 Hodnotenie
1027 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |