GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 39973 users

Walkthroughs > Grand Theft Auto IV


Zobrazení:437350
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Hlavné misie | Vedľajšie misie


1. Cousins Bellic (Roman Bellic)

Ste Niko, Niko Bellic, ktorý dorazil do Liberty City v Amerike, aby sa chopil možností Amerického sna, tak ako jeho bratranec Roman. No po príchode zisťuje, že z bratranca nie je veľké zviera, ale len šéf malej taxikárskej spoločnosti. No treba brať, čo je k dispozícii a rodina je rodina. V prvej misii máte zaviesť Romana domov. Zoznámite sa trochu s mestom a jazdením. Autá sa chovajú trochu inak, než v predošlých dieloch, sú odľahčené a vynášajú pri zmene smeru. Choďte k jeho domu, miesto máte označené na mape a novinkou v hre je GPS navádzanie, ktoré vám na minimapke vyznačuje priamo smer k vášmu cieľu (alebo k bodu, ktorý si môžete sami nastaviť na hlavnej mape). Samozrejme si môžete cestu navoliť sami a tiež využiť skratky mimo ciest (GPS vás totiž vedie poctivo po cestách a ak je medzi vami a vašim cieľom päť metrov trávnatej plochy, tak vás GPS vedie okolo celého bloku po ceste). Keď dorazíte k cieľu, získate byt. Nie je to nič moc, ale je to vaše, môžete si tam ukladať pozíciu, pozerať televíziu a prezliekať sa (keď si zakúpite ďalšie šaty). Uložte si pozíciu (pri každom uložení, či pokuse o uložení sa vám čas v hre posunie o 8 hodín) a môžete pokračovať. Taktiež môžete pred domom parkovať autá a zostanú vám tam, tak ako v predošlých hrách v garážach.

Odmena: 25 $.


2. It´s Your Call (Roman Bellic)

Zájdite za Romanom. Spoznáte v scénke aj jeho zamestnankyňu a priateľku Mallorie a Vladimira Glebova, ktorému Roman dlhuje nejaké peniaze. Po scénke nasadnite do auta a odvezte Romana na miesto, kde má stretnutie. Keď dorazíte, nechá vám svoj starý telefón. Odteraz môžete využívať telefón (šípkou hore ho chytíte, ešte raz šípkou môžete zvoliť klávesnicu pre vyťukávanie vlastných čísiel, enterom vstupujete do menu a môžete volať ľuďom, ktorých kontakty máte uložené) pre pokec s priateľmi, prijímanie úloh, pozývanie priateľov a priateliek von za zábavou. Roman odíde, vy na neho čakajte v aute. O chvíľu vám zavolá. Čakajte ďalej a keď sa objavia Albánci, tak mu zavolajte vy. Vybehne von a nastúpi k vám. Len ho odvezte naspäť do jeho firmy.

Odmena: 30 $.


3. Three´s a Crowd (Roman Bellic)

Dostanete SMSku od Romana, tak zájdite k nemu do firmy. Spoznáte dvoch darebákov, no zatiaľ Romana len postrašia. Následne mu volá Mallorie, potrebuje odvoz pre seba a svoju kamošku Michelle. Roman vás poprosí, aby ste ich odviezli. Zájdite na označené miesto, zastaňte pri dievčatách a zatrúbte na ne. Nastúpia si, tak ich len odvezte bytu Michelle. Mallorie navrhne, aby ste vzali Michelle na rande, no mali by ste si zohnať aj nejaké nové šaty, hoci Michelle nie je príliš vyberavá.
Keď dievčatá vysadíte, zavoláte Romanovi, ktorý vám odporučí ruský obchod s oblečením, ktorý je neďaleko vášho domu. Pri priateľkách občas musíte meniť ohoz, aby ste boli pre ne atraktívny. Zájdite teda do obchodu a kúpte si nové šaty (kus máte zdarma, no ak chcete utrácať, môžete si kúpiť celý oblek, bundu, nohavice, topánky, okuliare, klobúk). Vyjdite z obchodu a misia je splnená. Michelle máte medzi kontaktmi a môžete si spolu zájsť na rande.

Odmena: Jeden kus šiat zdarma. Michelle.


4. Bleed Out (Roman Bellic)

Po predošlej misii (Three´s a Crowd) vám cestou k Michelle zavolá Roman, že má problémy a máte mu ísť pomôcť. Ak pôjdete najprv na rande s Michelle, tak po vašom rande vám zavolá Roman, že to schytal a máte ho vyzdvihnúť v nemocnici a odviezť naspäť do firmy. Po čase sa vám však opäť ozve a táto misia je vám zas prístupná. Zájdite k ihrisku, kde albánski bitkári, Bledar Morina a Kemal Vulaj mlátia vášho bratranca Romana. Keď sa priblížite, tak sa po jednom na vás vrhnú, takže ich zmláťte. Keďže je to prvý boj, dostanete typy, ako bojovať, (ľavé tlačidlo myšky a klávesa „R“ pre údery, klávesa „Q“ pre kopy, medzerník pre blok, pri útoku pre uhýbanie a ak zaútočíte hneď po uhnutí sa, tak urobíte automatický protiútok). Oboch ich zmláťte a potom choďte pomôcť Romanovi. Uvidíte, ako celú udalosť sledoval Dardan Petrela, úžerník. Dá sa na útek.
Bežte do Romanovho taxíka, ktorý stojí pri ihrisku, počkajte kým nastúpi aj Roman a vyrazte prenasledovať Dardana. Nestraťte ho, ale nemusíte sa snažiť príliš, pretože po krátkej dobe Dardan zastane a vybehne na poschodie budovy pri ceste. Zastaňte a bežte tam za ním. Dardan vytiahne nôž a napadne vás. Odzbrojte ho podľa pokynov (úhyb medzerníkom a následný protiútok) a získate jeho nôž. Potom ho zabite, alebo vykopnite z okna. Vráťte sa dole do auta a odvezte Romana do jeho firmy.

Odmena: 50 $.


5. First Date (Michelle)

Ak krátko po úlohe „Three´s a Crowd“ nezavoláte Michelle, tak vám zavolá ona a navrhne vám rande. Zájdite k jej domu a choďte po ňu. Pred scénkou vám hra hodí pár typov o tom, že môžete brať ľudí na rôzne miesta a že každý má rád niečo iné a že z niektorých priateľstiev môžete vyťažiť isté výhody. Keď sa stretnete s Michelle, tak si vyrazíte von. Dohodnete sa, že zájdete do lunaparku. Odvezte ju na určené miesto (nejazdite príliš divoko), no tam zistíte, že je lunapark zavretý, tak Michelle navrhne zájsť na bowling. Bowling je neďaleko, nemusíte sa ani presúvať autom, stačí vybehnúť po móle ponad minigolfové ihrisko. Vojdite do podniku a oslovte predavača za pultom. Bežne za hru platíte, no teraz máte polovičnú hru zdarma. Po zakúpení / prijatí hry zájdite na voľnú dráhu a zahrajte si. Keď dohráte, vráťte sa s Michelle do auta a odvezte ju domov.

Odmena: Prehĺbite vzťah s Michelle.


6. Easy Fare (Roman Bellic)

Zájdite za Romanom, kde uvidíte rozhovor Vlada a Mallorie. Napätie medzi vami a Vladom naruší príchod Romana, ktorý vás požiada, aby ste vyzdvihli jeho priateľa, ktorým je Jermaine Andrews. Nasadnite do Romanovho taxíka a zájdite na označené miesto, kde nasadne Jermaine. Odvezte ho na ním určené miesto po kradnuté veci, ktoré máte previezť. Jermaine vyjde von a objavia sa policajti. Vyrazte preč. Musíte sa zbaviť policajtov, máte dve hviezdičky hľadanosti. Na minimapke vidíte vysvietenú oblasť, v rámci ktorej vás polícia usilovne hľadá. Bežne môžete zájsť do autoopravovne, kde si opravíte auto a aj prestriekate jeho farbu, čím sa zbavíte hľadanosti, no momentálne túto možnosť nemáte, tak musíte využiť len druhý spôsob, ako sa zbaviť polície a to utiecť im mimo oblasť hľadanosti. Dostaňte sa mimo, nech vás pri prechode z oblasti nevidí polícia. Keď ste mimo oblasti hľadanosti, po chvíli vám zmiznú hviezdičky a môžete sa teda pokojne pohybovať. Keď sa teda zbavíte polície, tak odvezte Jermaina k jeho podniku, vlastní Pay ´n´ Spray a tým pádom môžete odteraz využívať tieto služby.

Odmena: 100 $. Možnosť využívať služby Pay ´n´ Spray.


7. Jamaican Heat (Roman Bellic)

Zájdite do Romanovej firmy, Roman vás pošle po Little Jacoba. Nasadnite do jeho taxíku, zájdite k parku, zatrúbte na Jacoba a ten k vám nasadne. Cestou vám dá Jacob pištoľ. Zájdite na označené miesto do zadnej uličky a vstúpte. Jacob tu má stretnutie a od vás chce, aby ste ho kryli. Vybehnite na označené miesto nad uličkou, zohnite sa a čakajte. Prídu traja chlapíci, ktorý Jacoba podrazili a napadnú ho. Zhora ich postrieľajte. Keď padnú, objaví sa ešte jeden na streche povyše vás, tak zareagujte a zabite aj jeho. Potom si môžete vziať peniaze a zbrane čo po nich zostali. Nastúpte do auta a odvezte Jacoba do kaviarne, kde sa rozlúčite.

Odmena: 150 $. Vedľajšie práce pre Romana.


8. Bull in a China Shop (Vladimir Glebov)

Po misii „Easy Fare“ vám zavolá Vlad. Keďže ste schopný a Roman mu stále dlhuje prachy, tak chce od vás nejaké službičky ako protihodnotu. Majiteľ čínskeho obchodu odmieta platiť výpalné, takže sa o to máte postarať, no nemáte mu ublížiť, aby mohol platiť. Zájdite na označené miesto a skúste vojsť, no obchod je zavretý a majiteľ vám spoza dverí oznámi, že platiť odmieta. O ulicu ďalej oproti obchodu je sklad nejakého staveniska. Vezmite si tam tehlu (klávesa „E“), vráťte sa k obchodu a hoďte tehlu do jedného z dvoch výkladov (nie do dverí). Rozbijete okno, čím majiteľa vydesíte a je ochotný platiť. S peniazmi sa vráťte za Vladom a odovzdajte mu ich. Úloha splnená.

Odmena: 50 $.


9. Hung Out to Dry (Vladimir Glebov)

Je tu ďalší neplatič, ktorého chce Vlad priškripnúť, majiteľ práčovne. Zájdite do práčovne, no keď vojdete, majiteľ sa dá zadným vchodom na útek. Vybehnite za ním von, ukradnite jedno zo zaparkovaných áut a prenasledujte ho. Párkrát do neho vrazte, až kým v scénke nezastaví a nesľúbi vám, že bude platiť. Už len zavoláte Vladovi, že je to vybavené.

Odmena: 100 $.


10. Clean Getaway (Vladimir Glebov)

Opäť problémy s platením, no tentokrát žiadne zastrašovanie, Vlad chce náhradu, konkrétne auto neplatiča. Zájdite na nádražie neďaleko miesta, kde ste sa zhovárali s Vladom a odvezte sa vlakom na cieľové miesto. Tam zbehnite dole na ulicu a neďaleko je auto Blista Compact, ktoré si leští jeho majiteľ. Chlapa môžete odpraviť (alebo si natrénovať omráčenie), ale nie je to potrebné, stačí naskočiť do auta a vyraziť preč. Cestou zavoláte Vladovi, že máte auto a spomeniete, že je špinavá, tak vám nakáže, aby ste sa cestou zastavili v umyvárni. Zájdite teda tam, umytie auta stojí len 5 dolárov. Keď je auto umyté, tak ho len zavezte do označenej garáže, tam ho odparkujte a misia je splnená.

Odmena: 150 $.


11. Ivan the not so Terrible (Vladimir Glebov)

Zájdite za Vladom. Povie vám o chlapíkovi menom Ivan, ktorý naštval Vladovho šéfa, Mikhaila Faustina a tak sa ho chce zbaviť. Ivan sa chystá vykradnúť Romanov podnik, tak ho tam máte počkať a zabiť. Keď dorazíte na miesto, Ivan je už na úteku, tak ho prenasledujte. Sledujte ho až k budove, pri ktorej zastane a vylezie hore. Vylezte po rebríkoch za ním až na strechu. Hore Ivan vylezie na rampu, po ktorej sa rozbehne a skočí na susednú strechu. Urobte to isté a preskočte na strechu za ním. Prenasledujte ho a cestou preskočte ešte pár striech. Na konci Ivan nemá kam utiecť a pri páde sa zachytí okraja plošiny. Tam vás prosí, aby ste ho nechali žiť, že nechcel kradnúť od Romana, vraj ho tam poslal Vlad, sľubuje, že sa vytratí z mesta. Teraz je rozhodnutie na vás, či ho necháte žiť, alebo zabijete. Ak ho necháte žiť, neskôr ho môžete stretnúť medzi náhodnými postavami. Či ho zabijete, alebo vytiahnete späť na strechu, obe z týchto rozhodnutí ukončia misiu.

Odmena: 50 $.


12. Concrete Jungle (Little Jacob)

Zájdite k Malému Jacobovi. Má pre vás úlohu. Najprv ho odvezte na miesto stretnutia. Vysaďte ho pred budovou a vy zájdite zadnou uličkou za budovu. O chvíľu vám zavolá, že sa chlapi pokúšajú utiecť a máte ich zložiť. Z budovy vyjdú traja muži, tak ich zabite. Môžete ich v rýchlosti prejsť autom a ak niekto unikne, tak ho zastreľte. Potom sa vráťte pred budovu a opäť k vám nasadne Jacob. Odvezte ho na ďalšie miesto, kde vystúpte spolu s ním a choďte k dverám. Tu dostanete trochu inštruktáže o prestrelkách. Kryte sa pri stene (klávesa „Q“). Keď to spravíte, Jacob rozkopne dvere. Zastreľte (stále v krycom móde, len pomocou myšky) nepriateľa na schodoch. Potom sa presuňte k oknu, stále v krycom móde a spoza okna zastreľte chlapa v miestnosti. Zvyšných nepriateľov už zabite ľubovoľne, môžete spoza okna, kde je to relatívne bezpečnejšie, alebo vstúpte dovnútra. Po boji oberte nepriateľov o zbrane a peniaze a na stole v izbe nájdete aj lekárničku. Potom už len odvezte Jacoba do kaviarne a misia je splnená.

Odmena: 200 $.


13. Uncle Vlad (Roman Bellic)

Zájdite za Romanom, nájdete ho nešťastného, pretože Vlad ide po Mallorie. Vy sa rozhodnete, že s tým niečo spravíte a že sa nik nebude srať do vašej rodiny. Nasadnite s Romanom do jeho taxíka a zájdite k Vladovmu baru. Vnútri ho priamo konfrontujete a on sa dá na útek. Nechá tam svojich dvoch poskokov. Môžete ich odignorovať, alebo zabiť, zrejme už máte strelné zbrane, tak sa ani nezdržíte. Potom bežte von za Vladom, nastúpte do auta a prenasledujte ho. Sledujte ho, až napokon sám zastaví a vybehne k rieke. Už nemá kam utiecť, tak sa vám už len slovne vyhráža, že má mocných spojencov, ktorí ho pomstia. Zabite ho – buď priamo, alebo ho popravte, namierte na neho a potom vystreľte. V následnej scénke sa zbavujte tela a pri tom Romanovi poviete, čo bol jeden z vašich dôvodov na príchod do Ameriky, pomsta za hriechy z minulosti. Po scénke dostanete od hry tip, že môžete občas zavolať ľuďom, ktorých máte medzi kontaktmi a urýchlite tak postup pri ich úlohách, ale taktiež môžete čakať, kým sa ozvú sami. Zavolajte teda Romanovi a posuniete sa na úlohu Zločin a Trest.

Odmena: Postup k ďalším úlohám.


14. Crime and Punishment (Roman Bellic, Mikhail Faustin)

Zájdite na miesto stretnutia s Romanom. Ten sa chudák skrýva v odpadkoch, pretože sa bojí, že po vás pôjdu Faustinovi ľudia za to, že ste zabili Vlada. Mal pravdu, objaví sa chlap, ktorý vás zloží. Preberáte sa aj s Romanom zviazaný v pivnici Faustinovho domu. Našťastie sa s bossom Faustinom zhodnete na tom, že Vlad bol idiot, no pri následnej situácii postrelí Romana. Dimitri vám sľúbi, že sa o neho postará, no vy máte zarobiť pre Mikhaila prachy, keďže ste odpravili Vlada. Mestom práve prevážajú kradnuté televízory a vy ich máte zabaviť. Na to potrebujete policajné auto. Keď skončí scénka, vydajte sa po ulici smerom do mesta a o chvíľu sa objaví policajné auto a policajt vybehne niečo kontrolovať v neďalekom dome, takže si vezmite jeho auto (ak sa tam náhodou neobjaví, alebo oň prídete, môžete zavolať mobilom pohotovosť cez číslo 911 a tam si zvoliť či chcete zavolať políciu, sanitku, či požiarnikov). Vyrazte do mesta.
V meste máte na mapke tri dodávky, dve z nich sú obyčajné, jedna je tá, čo preváža kradnutý tovar. To, že sa vydávate za policajta, vám pomôže získať dodávku nepoškodenú. Proste sa za jednou vydajte a keď budete pri nej, spustite sirénu (G) a auto zastane. Vystúpte a skontrolujete šoféra aj náklad. Keď je dodávka prázdna, proste nastúpte naspäť do policajného auta a vydajte sa za ďalšou (a tá nesprávna, ktorú ste skontrolovali vám už aspoň zmizne z radaru). Správna je tá, ktorá má dvoch pasažierov, keď na ňu narazíte, tak ju zastavte opäť sirénou a skontrolujte ju. Šofér vás hneď varuje, že je to náklad Kennyho Petrovica, mocného bossa ruskej mafie. Keď zistíte, že náklad sú kradnuté televízory, šofér utečie a jeho spolujazdec vás napadne. Môžete ho zabiť, alebo ignorovať, tak, či tak, nastúpte do dodávky a odvezte ju do označenej garáže, kde ju nechajte, čím splníte misiu.
Po misii ešte môžete zavolať Romanovi a uistiť sa, že je v poriadku.

Odmena: 200 $.


15. Do you have a Protection? (Mikhail Faustin, Dimitri Rascalov)

Zájdite k Faustinovi, uvidíte hádku medzi ním a Dimitriom. Chcú, aby im platil aj predavač porna, Dimitri to chce pokojne, vyhrážať sa mu, Mikahil by bol za radikálnejší prístup. Po scénke nastúpte do auta s Dimitriom a odvezte ho do Sex Shopu. Vstúpte dnu spolu s Dimitriom a vzadu nájdete majiteľa a dvoch jeho spoločníkov. Po krátkom rozhovore vytiahnite zbraň a namierte na majiteľ, Josepha. Trochu zmäkne. Ozve sa chlap vedľa neho, no Dimitriovi sa to nepáči, tak vám káže, aby ste ho strelili do nohy. Takže na neho namierte a streľte ho do nohy, nechcete ich predsa zabiť, tak ako navrhoval Mikhail. To Josepha presvedčí a zaplatí Dimitriovi.
Potom nasledujte Dimitria von, nastúpte do auta a odvezte ho na označené miesto. Cestou vám povie, že starosta prísne dbá na kontrolu zbraní, takže ich bežne ťažko získať a preto vás predstaví podsvetiu, konkrétne vám ukáže predajňu zbraní. Po tejto misii sa vám sprístupnia tieto predajne natrvalo. Pri predajni zastaňte a vojdite dnu sami. Vystavených je tu mnoho zbraní, no pri väčšine je zatiaľ uvedené, že sú to len výstavné modely, no ako budete postupovať hrou, rozšíri sa aj ponuka predajcov. Kúpte si samopal Micro-SMG, máte ho na účet Dimitria (za vlastné si môžete kúpiť dodatočné náboje). Potom sa vráťte do auta a odvezte Dimitria späť do Mikhailovho domu.

Odmena: 400 $.


16. Shadow (Little Jacob)

U Jacoba stretnete jeho parťáka Badmana. Chce, aby ste sa zbavili konkurencie. Zájdite za cudzím dílerom. Sledujte ho a uvidíte ako predá dávku a pôjde si po ďalšie zásoby. Sledujte ho z istej vzdialenosti, prejde pár uličkami, prelezie jeden plot a vojde do budovy, v ktorej pôjde na najvrchnejšie poschodie. Tam nájdete byt s priekupníkmi. Všetkých ich postrieľajte, najlepšie po rozkopnutí dverí bezpečne z chodby. Keď všetci zomrú, zavoláte Jacobovi, nech povie Badmanovi, že konkurencie je vybavená. Po tejto úlohe môžete plniť vedľajšie misie pre Jacoba. Oberte mŕtvoly o zbrane a môžete odísť.

Odmena: 250 $. Vedľajšie práce pre Jacoba.


17. Final Destination (Mikhail Faustin)

Zájdite za Mikhailom do kabaretu. Dimitri mu práve vraví, že sa na nich zamerala polícia, Mikhail si myslí, že ich zradil Lenny, hoci sa za neho Dimitri zaručuje. Vyrazte teda na miesto určenia. Keď sa budete blížiť k cieľu, tak ešte raz zavoláte Mikhailovi, aby potvrdil, že stále trvá na poprave. On to potvrdí, takže zájdite k vlakovému nádražiu a vybehnite naň. Tam v scénke stretnete Lennyho, ktorý sa dá na útek. Zabite jeho spoločníka a rozbehnite sa za ním, pozor cestou na vlaky. Ak ste rýchly, môžete ho zabiť ešte skôr, než sa dostane do auta, ak však stihne utiecť, naskočte do ďalšieho vozidla a vyrazte za ním. Skúste ho vytlačiť, alebo ho proste rozstrieľajte. Keď ho zabijete, zavolá vám Dimitri, ktorý vám oznámi, že ste zabil syna Kennyho Petrovica, šéfa mafie. Po chvíli tiež dostanete SMSku od Romana, aby ste sa za ním zastavili, vraj má u seba niekoho, koho vám chce predstaviť.

Odmena: 500 $.


18. No Love Lost (Mikhail Faustin)

Zájdite opäť za Mikhailom k nemu domov. Uvidíte, ako sa Mikhail vadí s manželkou. Zistíte, že je proti tomu, aby jeho dcéra chodila s motorkárom, hoci si myslí, že je to nevďačná štetka. Zájdite na Firefly Island, kde sa stretávajú a načapáte tam mladú Faustinovú a motorkára. Ten sa dá pred vami na útek. Nasadnite na motorku a sledujte ho. Ak máte dosť nábojov, môžete ho zabiť cestou, hoci to na motorkách nie je tak ľahké. Ak ho nezložíte, tak ho sledujte, pokým nedorazí ku svojim kumpánom. Tam zastane, tak zosadnite aj vy a pozabíjajte všetkých. Keď bude mŕtvy, zavoláte Mikhailovi a oznámite mu splnenie úlohy.

Odmena: 600 $.


19. Logging On (Roman Bellic)

Zájdite do Romanovej firmy a spoznáte tam jeho kamoša, ktorým je Brucie Kibbutz. Zoznámili sa cez internet a Roman odporučí aj vám, aby ste sa registrovali, pretože svet je on-line. Zájdite do internetovej kaviarne Tw@, kde vám to už dohodol. Vojdite do kaviarne a oslovte recepčnú, ktorá vám potvrdí, že už jej volal Roman. Zájdite k počítaču a aktivujte ho. Máte prístup na Internet sveta GTA, môžete si tam pozerať informácie o autách, správy, počasie a rôzne iné veci. Kliknite vpravo hore na ikonu emailu a otvorí sa vaša schránka. Dostanete uvítací email, na ktorý máte odpovedať, aby ste si aktivovali vašu schránku. Napravo máte dve ikony, ktorými budete odpovedať na emaily, horným pozitívne, spodným negatívne. Odpovedzte teda pre aktiváciu a môžete sa odhlásiť. Vyjdite von z kaviarne a zavoláte Romanovi, aby ste mu povedali, že ste to už zmákli. Povie vám, že vám Brucie poslal mail, má pre vás obchodnú ponuku.

Odmena: Prístup na internet, emailová schránka. Vedľajšie práce pre Brucieho.


20. Rigged to Blow (Mikhail Faustin)

Zájdite k Mikhailovi domov. Kým sa vráti, pohovoríte si s jeho ženou. Mikhail je naštvaný na chlapa, ktorý mu dlhuje prachy a v jeho šialenosti, ktorou poslednou dobou vládne, ho nechce len zastrašiť, máte zničiť garáž, ktorú vlastní. Zájdite na označené miesto do starej fabriky a tam nasadnite do pripraveného nákladiaku. Vyrazte a cez telefón vám Mikhail oznámi, že nákladiak je plný výbušnín, takže jazdite opatrne. Vzadu je indikátor, po nárazoch sa rozpípa. Čím silnejšie pípa, tým ste bližšie výbuchu, takže opatrne. Zájdite až k označenej garáži a zaparkujte v nej. Keď zaparkujte na označenom mieste, máte možnosť aktivovať výbušniny, tak ich aktivujte a v scénke automaticky vybehnete von a nasleduje výbuch. Po výbuchu utečte z oblasti výbuchu, aby vás s ním nespájali. Keď sa vzdialite dostatočne, misia je splnená a zavoláte to oznámiť Mikhailovi.
O chvíľu sa vám ozve Roman s tým, že Brucie má pre vás nejakú prácu a môžete sa za ním zastaviť. Tiež dostanete SMSku od Dimitria, že sa chce s vami stretnúť.

Odmena: 700 $.


21. Search and Delete (Brucie Kibbutz)

Zájdite do Brucieho garáže. Brucie chce, aby ste zabili chlapíka, ktorý nasral hromadu nesprávnych ľudí. Problém je v tom, že sa ukrýva. Brucie vám poradí, aby ste ukradli policajné auto a nabúrali sa do policajnej databázy. Políciu nájdete na rôznych miestach (alebo ich môžete zavolať mobilom cez 911), alebo zájdite k nejakej policajnej stanici (jedna je aj na ulici, kde bývate) a tam si vziať odparkované auto. Keď budete v aute, zavoláte Bruciemu, že ste auto získali a povie vám, aby ste sa nabúrali do policajnej databázy.
Spravte to (E) a zvoľte si vyhľadávanie (Search Police Records) a tam vyhľadávanie podľa mena. Zadajte meno Lyle Rivas a nájdete ho v databáze. Potvrďte (enterom) a na mape sa vám zobrazí lokalizácia jeho bytu. Zájdite tam, vstúpte do domu a pokúste sa vstúpiť k nemu do bytu, no utečie. Nasadnite do auta a prenasledujte ho. Jazdí dosť šialene, takže je ťažké ho vytlačiť, tak sa ho pokúste radšej zastreliť, respektíve rozstrieľať mu vozidlo. Keď mu poškodíte auto, tak vystúpi, tak ho dorazte. Keď bude mŕtvy, už len zavoláte Bruciemu splnenie úlohy.

Odmena: 3500 $. Možnosť plniť policajné misie v rámci vedľajších úloh.


22. Easy as can be (Brucie Kibbutz)

Brucie chce, aby ste pre neho získali Lyleovo auto, keďže ste už odpravili aj Lylea. Zájdite na označené miesto a nastúpte do auta. Nie je to však tak ľahké, ako si Brucie myslel, na ulici sa objaví auto s nepriateľmi, ďalšie za vami a ďalšie je poniže vás. Ak sa pokúsite utiecť, tak bude cesta dosť náročná, keďže na vás budú stále dobiedzať. Ako najľahšie mi prišlo rovno vystúpiť z auta a postrieľať ich. Dvaja v aute pred vami ani nestihnú zareagovať, ak ste rýchly. Presuňte sa k dvom na ulici a keď sa ich zbavíte, posledná dvojica z tretieho auta je už hračkou. Keď zabijete všetkých nepriateľov, tak si len nasadnite do Lyleovho auta a odvezte ho do Brucieho garáže.

Odmena: 3500 $.


23. The Master and the Molotov (Dimitri Rascalov)

Zájdite na stretnutie s Dimitriom, o ktoré vás žiadal SMSkou. Povie vám, že situácia je zlá, Petrovic chce za vraždu jeho syna Mikhailovu hlavu. Keďže rozkaz na zabitie jeho syna vydal Mikhail a vy ste boli len najatá sila, odpustí vám, ak Mikhaila zabijete práve vy. Dimitri verí, že iná možnosť nie je a útek nemá význam. Takže zájdite do kabaretu Perestroika. Zastaňte pred budovou a uvidíte, ako dorazí Mikhail Faustin. Dostanete SMSku od Dimitria, že vám pri budove nechal balíček na pomoc. Za rohom budovy nájdete na zemi nepriestrelnú vestu, čo sa hodí. Vojdite do klubu a v scénke sa stretnete s Mikhailom, ktorý vám vykrikuje, že bez neho ste vy, aj Dimitri ničím a že má stále svojich verných. Utečie k zadnému východu a vám tu nechá svoju ochranku. Po scénke rýchlo zastreľte dvoch chlapov, čo sú tesne pri vás, otočte sa, ďalší dvaja sú pri javisku a jeden je za barom. Nájdite si vhodnú pozíciu a zastreľte ich, nešetrite muníciu a snažte sa ich dostať čo najskôr, lebo krytie nemáte najlepšie. Keď ich zabijete, Mikhail utečie za klub. Vybehnite za ním zadným východom, pred dverami za javiskom na vás čaká ešte jeden nepriateľ a ďalší traja v uličke za klubom. Zabite ich a pokračujte hore schodmi na strechu za Mikhailom. Už v polovici schodov na vás začne strieľať, takže sa bráňte. Môžete ho zabiť cestou na strechu, alebo ak ho dostihnete až na streche, môžete ho popraviť. Potom už len zavoláte Dimitriovi oznámiť splnenie úlohy.
Po pár minútach ďalšieho hrania dostanete správu, že sa môžete ozvať Dimitriovi, aby ste zistili, čo dojednal s Petrovicom.

Odmena: Zabránili ste vypísaniu odmeny na vás.


24. Russian Revolution (Dimitri Rascalov, Little Jacob)

Zavolajte Dimitriovi a dohodnete si schôdzku. Cestou na schôdzku sa vám ozve Little Jacob, niečo sa mu nezdá a ponúkne sa, že vám pôjde kryť chrbát. Zájdite na dohodnuté miesto, kde sa stretnete s Dimitriom, no čaká vás tam aj Bulgarin, je to pasca. Dimitri vás dotlačil k zabitiu Faustina a teraz sa vás pokúsil zbaviť. Pokúsia sa vás zabiť, no zachráni vás Jacob., Teraz sa musíte vysporiadať s hromadou nepriateľov. Kryte sa za predmety v hale a likvidujte nepriateľov. Vykúkajte, len keď máte istú strelu a zbytočne neriskujte. Po chvíli sa Jacob presunie trochu vpred a volá aj vás. Pokiaľ nie je vo veľkom ohrození, počkajte si na mieste a dorazte všetkých, ktorí sú vo vašom okolí a potom sa presuňte viac vpred. Opäť sa kryte a likvidujte nepriateľov. Keď padne väčšina nepriateľov, Dimitri a Bulgarin utečú a vonku sa objaví polícia. Najprv zlikvidujte aj posledných nepriateľov v sklade, aby ste mali voľnú cestu. Polícia zostáva von a nevstúpi k vám, takže sa netreba báť. Keď je sklad čistý, vybehnite von. Ignorujte políciu a bežte napravo k Jacobovmu autu. Nasadnite a utečte. Najlepšie je zájsť do Pay ´n´ Spray, aby ste sa zbavili hľadanosti. Potom len odvezte Jacoba domov.

Odmena: Odhalenie zradcu.


25. Roman´s Sorrow (Roman Bellic)

Krátko po misii „Russian Revolution“ sa vám ozve Roman a prosí vás o stretnutie. Zájdite za ním. Pozhovárate sa, poviete mu, aká je situácia a rozhodnete sa, čo ďalej. Roman nechce, aby ste zas vyrazili zabíjať a navrhuje, aby ste sa radšej stiahli. Najprv chce veci z vášho bytu, takže ho zavezte k vám domov. Keď tam dorazíte, uvidíte už plamene šľahajúce z okien, celý váš byt zhorel. Takže vyrazte k Romanovej taxikárskej firme, no po príchode zisťujete, že aj tú už zachvátil požiar. Už nič nezostalo, tak len choďte na miesto, ktoré vám odporučila Mallorie. Tam dostanete nový byt, ktorý vám dohodila. Nie je to nič moc, ale lepšie, než nič.
Po chvíli dostanete SMSku od Brucieho, ktorý vám vo vašich ťažkých časoch ponúka ďalšiu prácu. SMSku vám pošle aj Jacob, aby ste sa držali. Taktiež vám zavolá Dimitri, ktorý vás chce trochu postrašiť a povie vám, že nie ste jeho parketa.

Odmena: Nový byt.


26. Out of the Closet... (Brucie Kibbutz)

Zájdite za Bruciem. Potrebuje, aby ste sa zbavil jedného chlapa, no ten sa ukrýva. Je to však homosexuál, ktorý chodí na internetové zoznamky, takže vám tam Roman vyrobil profil, aby ste sa mohli zoznámiť a dohodnúť si schôdzku. Zájdite do internetovej kaviarne a aktivujte počítač. Choďte na zoznamku (www.love-meet.net), zvoľte, že hľadáte muža a tam si zvoľte muža s prezývkou French Tom. Pošlite mu žiadosť o stretnutie a odhláste sa z počítača. Teraz sa môžete povenovať niečom inému, alebo skočte domov a uložte si hru, aby sa posunul čas. Neskôr zájdite opäť do kaviarne (ak sa budete zdržovať viac, tak vám pošle Brucie SMSku, aby ste si skontrolovali email) a pozrite si maily. Tom potvrdí stretnutie na konkrétnu hodinu. Počkajte si teda na vhodný čas (môžete prísť aj o niečo skôr, bude tam, ak pozabudnete, mobil vás na schôdzku upozorní) a zájdite do kaviarne. Vnútri si sadnite k Tomovi. Počas vášho rozhovoru dostanete správu, že ho môžete zabiť (ak necháte rozhovor prejsť do konca, Niko mu sám povie, prečo prišiel). Keď vytiahnete zbraň, dá sa na útek. Zabite ho, buď ešte vnútri, ak ste rýchly, alebo ho dorazte na ulici. Potom len zavoláte Bruciemu a oznámite mu splnenie úlohy.

Odmena: 6700 $.


27. No. 1 (Brucie Kibbutz)

Brucie vám chce predviesť svoje nové auto, no to má nejaké problémy, tak si požičia auto od svojho kamoša Steva. Odvezte Brucieho na označené miesto, kde parkuje Stevove auto. Nasadnite doň a odvezte Brucieho na preteky. Tam vám oznámi, že on je na imidž, takže jazdiť budete vy. Prechádzate cez checkpointy na uliciach, máte ich zobrazené aj na minimapke, takže si vždy môžete všimnúť, kde je ďalší a vedieť tak, kam po prejdení najbližšieho checkpointu zabočiť. Nechoďte najrýchlejšie, pretože auto veľmi vylieta do bokov a nedrží dobre na ceste, ale ak si udržíte strednú rýchlosť, v prudkých zákrutách občas pribrzdíte a vyhnete sa ostatným vozidlám (premávka stále funguje, sú to nelegálne preteky), tak by ste nemali mať problém zvíťaziť. Keď vyhráte, už len odvezte Brucieho domov. Až teraz sa vám zdôverí, čo je vlastne zač a tak mu poviete, že už pre neho nebudete pracovať. Neskôr sa vám Brucie ozve a môžete si spolu vyraziť, takže sa zaradí medzi vašich priateľov (momentálne ešte Roman a Jacob). Tiež vám povie, že si auto môžete nechať (zostane vám, len ak si ho zaparkujete pred domom, nie je trvalé). Taktiež vám ešte Brucie zavolá s tým, že ak budete chcieť opäť pretekať, máte mu zavolať a on vám dá vedieť, či sa práve konajú nejaké preteky.

Odmena: Auto Comet. Možnosť účastniť sa pouličných pretekov.


28. Escuela of the Street (Manny Escuela)

Po predošlých problémoch vám Mallorie dohodila byt a tiež kontakt na jej priateľa z detstva, ktorým je Manny Escuela, miestny raper, čo sa snaží zviditeľniť a získať slávu prostredníctvom spevu a dobrých skutkov pre jeho mesto. Chce zbaviť túto štvrť drogových dílerov. Nasadnite spolu do auta a odvezte sa k miestnemu dílerovi. Keď nasadne do auta, tak ho sledujte, držte sa od neho na vzdialenosť dvoch, troch áut, aby nezbadal, že ho sledujete. Sledujte ho až opäť zastane pred jednou budovou. Je to brloh drogových dílerov. Jeho vyčistenie nechá Manny na vás a odíde. Dvere do budovy sú zatvorené, takže treba nájsť inú cestu. Tá vedie cez strechu. Buď zo zadnej strany vylezte na ventilačnú šachtu a na strechu, alebo vybehnite po schodoch na strechu susednej budovy a po doskách prejdite na strechu vašej budovy. Tam nájdete na streche jedno otvorené okno. Neskáčte hneď dnu, je tam hromada nepriateľov. Snažte sa zabiť ich cez strešné okno, koľko sa bude dať. Keď bude aspoň priestor v okolí okna čistý, skočte dnu a dorazte ostatných. Pre prípad potreby máte vzadu automat na sódu a pri vchode lekárničku. Keď všetkých zabijete, poberte si výbavu, vystreľte zámku na dverách a vyjdite von.

Odmena: 1000 $.


29. Street Sweeper (Manny Escuela)

U Mannyho stretnete policajného dôstojníka Francisa McRearyho. Keď odíde, Manny chce, aby ste zničili malý gang, keďže sľúbil dôstojníkovi McRearymu, že vyčistí ulice. Zájdite na označené miesto a zabite pár chlapov v garáži. Zvyšní utekajú v aute. Prenasledujte ich, ničte im auto a zabite ich všetkých. Potom zavoláte Mannymu a poviete mu, že je to vybavené.
O chvíľu vám zavolá Mallorie a dá vám kontakt na svoju kamošku Elizabetu Torresovú.

Odmena: 1100 $.


30. Luck of Irish (Elizabeta Torres)

Spoznávate Elizabetu, priateľku Mallorie. Predstaví vám priateľa, Patricka McRearyho. Ten ide akurát uzavrieť dohodu s novými partnermi a potrebuje krytie. Zájdite na označené miesto, je to neďaleko miesta, kde sa rozídete s Patrickom. Tam vybehnite na strechu budovy, kde si vezmite ostreľovačku. Prejdite na opačnú stranu strechy, kde zaujmete palebnú pozíciu. Pravým tlačidlom myši zamierite a kolieskom môžete približovať pohľad. Sledujte stretnutie prebiehajúce v uličke poniže vás. Patrickov partner po chvíli vytiahne zbraň, tak ho hneď v tej chvíli zastreľte. Potom likvidujte ostatných nepriateľov v uličke. Napravo pozor na chlapa v budove, má dohľad na Patricka. Po chvíli dostanete správu, že má Patrick problémy, tak sa zamerajte na neho. Drží ho nepriateľ a naťahujú sa o zbraň. Ak nezasiahnete, tak o chvíľu Patricka zabije, takže nepriateľa rýchlo zabite. Potom zlikvidujte ostatných nepriateľov v uličke. Posledný, čo prežije, nasadne do dodávky, tak ho zabite cez predné sklo. Patrick utečie a vy už len zavoláte Elizabete, že je úloha splnená.

Odmena: 1500 $.


31. Blow your Cower (Elizabeta Torres)

Elizabeta vám predstaví ďalších ľudí. Johnny a Playboy X majú stretnutie s kupcami drog a vy im máte ísť robiť ochranku. Nasadnite s Playboyom do auta a odvezte ho k označenému domu. Spoločne vystúpte do budovy a vybehnite hore na poschodie, kde stretnete kupcov, no vykľujú sa z nich agenti. Okrem nich sa ďalší agenti, no už v uniformách, objavia na chodbe. Zabite najprv nepriateľov pri vás v miestnosti a potom sa presuňte na chodbu. Playboy sa bude držať pri vás a občas pri prestrelke aj pomôže. Na chodbe sú ďalší dvaja. Zbavte sa ich a postupujte schodmi nahor. Cestou vás čaká pár ďalších nepriateľov, jeden rovno nad schodmi, ďalší dvaja na medziposchodí. Vyjdite na strechu, kde sa zbavte troch ďalších. Pokračujte cez posledných dvoch k dverám na susednej streche. Tam už len zbehnite dole schodmi až na ulicu, cestou ešte môžete naraziť na jedného policajta. Cestou na ulicu získate tiež dve hviezdičky hľadanosti, takže vonku nasadnite do auta a ponáhľajte sa do Pay´n´Spray (alebo sa pokúste polície zbaviť klasicky). Keď sa zbavíte hľadanosti, už len odvezte Playboya do jeho domu. Keď vysadíte Playboya, už len zavoláte Elizabete a oznámite jej splnenie úlohy. Taktiež dostanete SMSku aj od Playboya s tým, že má pre vás ďalšiu prácu.

Neskôr po tejto úlohe sa vám ozve aj váš bratranec Roman s tým, že dostal peniaze z poistky svojej firmy a tak rozbieha nový taxikársky biznis (čím máte opäť prístup k objednávaniu taxíkov, ak ste tak dobrí priatelia). Neskôr si môžete tiež pozrieť email, kde vám o tom znova píše a dodáva tiež, že z vás spravil spoločníka. Tiež sa vám po čase ozve vaša priateľka Michelle a bude sa pýtať na Elizabetu s tým, aby ste si dávali pozor, že je to priekupníčka s drogami. Na Elizabetu vás telefonicky upozorní aj Jacob, no len v tom zmysle, že je to mocná žena a vplyvná obchodníčka.

Odmena 2000 $. Prístup na prostredný ostrov.


32. The Puerto Rican Connection (Manny Escuela)

Manny je naštvaný, že si z neho istá banda robí srandu, tak chce, aby ste tých týpkov zabili (fakt humanista). Zájdite autom na označené miesto a preženie sa okolo vás vlak. Áno, Manny vám neudal miesto, kde vystupujú, ale len vlak, ktorým prichádzajú, takže teraz idete cez mesto prenasledovať vlak. Nie je to nič ťažké, stačí sa držať koľajníc, ktoré sú nad vami. V pár miestach ich musíte opustiť, keď musíte obísť budovy, ale sledujte mapku, na ktorej je vyznačená aj dráha vlaku a snažte sa zas čo najskôr k vlaku vrátiť (ak sa príliš vzdiali, tak je misia neúspešná). Sledujte ho až do časti South Slopes, kde zastane a tam banda aj vystúpi. Vybehnite hore a všetkých troch zabite, neočakávajú vraha, takže to nie je problém, hoci sú ozbrojení. Potom len zavoláte Mannymu a oznámite mu splnenie úlohy.
Zanedlho vám zavolá Elizabeta, že má problémy s Jacobom.

Odmena: 1500 $.


33. The Snow Storm (Elizabeta Torres)

Zájdite za Elizabetou a stretnete tam Jacoba. Viní ho z toho, že prišla o tovar a vy ho máte získať späť. Zájdite na označené miesto, je to parkovisko neďaleko starej nemocnice, v ktorej je banda darebákov aj s Elizabetinými drogami. Pár nepriateľov je pred vstupom a ďalší sú v budove, v miestnostiach na prízemí, ale aj na plošinách na poschodí. Môžete zaútočiť na priamo, kryť sa za rohom budovy a dostať tých, čo sú pri vchode, spred dverí a cez okno dostať tých v prvej miestnosti (na zemi, aj na plošinách) a potom postupne likvidujte ostatných v miestnostiach. Druhá možnosť je obísť si budovu dookola a z druhej strany vyliezť rebríkom na horné plošiny. Tam sa zbavíte nepriateľov hore (ktorí boli trochu problémoví pri postupe prízemím) a zhora môžete zlikvidovať aj väčšinu nepriateľov pod vami. K tým, čo zostanú, už len zoskočte a dorazte ich. Zájdite do miestnosti, kde sú drogy, vezmite si ich a zavoláte Jacobovi, že ich máte.
Po vašom telefonáte budovu obkľúči polícia a vy máte hneď tri hviezdičky hľadanosti. Môžete sa pokúsiť vyjsť von hlavným vchodom, cestou sa prestrieľať cez špeciálne jednotky a potom utiecť v aute a skúsiť sa ich striasť, alebo dostať sa do pay´n´spray. No je tu jednoduchší útek. V zadnej miestnosti je drevený kruh, vylezte naň a natočte sa smerom k otvorenému oknu, ktoré je však vysoko a zo zeme tam nedoskočíte. Z dreveného kruhu skočte na okno oproti a zachytíte sa na zamurovanom okne. Z neho vyskočte hore a vylezte von cez otvorené okno. Ste vonku a tak ste sa vyhli polícii. Ďalší členovia špeciálnej jednotky sú aj vonku, takže sa nezdržujte a rozbehnite sa pred budovu. Parkovisko ignorujte (môžete teda ísť do auta kľudne, ale je to ťažšie) a bežte cez dieru v plote k rieke. Pri móle je čln, tak doň nastúpte a utečte svojim prenasledovateľom po vode.
Zájdite na miesto, kde vás čaká Jacob. Na vaše prekvapenie sa tu objaví Michelle, vaša priateľka, no vysvitne, že je to agentka, ktorej prácou bolo vás sledovať. Vezme vám drogy, ktoré ste tak pracne získali, povie vám, že vám zavolá, keď bude niečo potrebovať a odchádza. Vyjavení Niko a Jacob odchádzajú s prázdnymi rukami. Teda takmer, dostanete peniaze aspoň za námahu. A samozrejme končí randenie s Michelle. Správy sa šíria celkom rýchlo, krátko po misii vám zavolá aj Mallorie, dopočula sa, že vás Michelle podrazila a mrzí ju to.

Odmena: 2000 $.


34. Have a Heart (Elizabeta Torres)

Zájdite k Elizabete, tá je s nervami na konci potom, ako po nej teraz pátra polícia. Počas vášho rozhovoru k nej vtrhne Manny Escuela aj so svojím kameramanom. Naštvaná Elizabeta ich zastrelí. Telá napchá do kufra a vás požiada, aby ste ich zaviezli doktorovi na orgány. Misia, hoci je nechutná, je jednoduchá. Len zavezte auto na určené miesto. Choďte pomaly a opatrne, ak nabúrate, otvorí sa kufor, ktorý musíte ísť ručne zavrieť. Ak si totiž všimne polícia telá, tak po vás pôjdu a budete sa ich musieť zbaviť. Odovzdajte auto aj s telami doktorovi a úloha je splnená. Už to len telefónom oznámite Elizabete, ktorá zas povie vám, že s biznisom končí, pretože jej polícia už riadne šliape na päty.
Po tejto misii sa vám ozve aj Mallorie a povie vám, že situácia okolo Elizabety je riadne napätá. Tiež počula, že zrejme zabila Mannyho, takže je rada, že ste sa pri nej veľmi nezdržoval a ospravedlňuje sa za to, že vás zoznámila.

Odmena: 3000 $.


35. Deconstruction for Beginners (Playboy X)

Ukončili ste misie na prvom ostrove, tak sa presuňte do centrálnej časti. U Playboya stretávate aj jeho starého parťáka Dwayna Forgea. Playboy sa nezdá nadšený z jeho návratu. Po scénke zájdite s Playboyom k označenému autu, trochu si zajazdíte, je to dosť ďaleko. Nasadnite do auta a v ňom si automaticky vezmete ostreľovačku a granáty (alebo si len doplníte zásoby, ak už tieto zbrane máte) a tiež komunikačné zariadenie, aby ste boli s Playboyom v spojení. On vás bude navigovať a vy máte zabiť vodcov odborov na stavenisku, ktorí sa pokúšajú odstaviť Yusura Amira, Playboyovho priateľa. Keď vystúpite z auta, tak si najprv zamerajte ostreľovačkou žeriavy nad staveniskom. Na predných troch žeriavoch sú ostreľovači, tak sa ich zbavte. Keď padnú, Playboy vám povie, že môžete vyraziť.
Prebehnite cestu a vstúpte na stavenisko. Prvý vodca je rámci rozostavanej konštrukcie, kde sú aj ďalší robotníci (všetci ozbrojení). Zo začiatku môže byť prostredie trochu mätúce. Je to podľa mňa najťažšia časť misie, lebo medzi nepriateľmi a vami je mnoho možností presunu, ďalej to už bude lineárnejšie. Nevrhnite sa rovno vpred, ale najprv zobďaleč sledujte prostredie a kde sú nepriatelia. Pár ich odporúčam zlikvidovať ostreľovačkou, aby ste mali prístup ľahší. K zvyšným sa už len priblížte a dorazte ich. Na krytie tu máte hromadu rozličných predmetov. Medzi nimi je aj ich vodca, ktorého dostaňte.
Druhý vodca je už na budove oproti konštrukcii, ktorú ste práve vyčistili. Hore na plochu vedie drevená rampa. Nemusíte tam vybehnúť rovno, ale skúste trochu komplex sledovať zdola a môžete takto zlikvidovať aj pár nepriateľov. Ak máte šťastie, rozbehnú sa dole k vám a na rampe ich zlikvidujte jednoducho. Hore na rampe máte aj lekárničku. Keď vyjdite hore, dorazte tých, čo prežili a vstúpte na plochu. Tam Niko automaticky prejde doprostred, skryje sa za stĺp a pripraví si granát. Môžete ho použiť, ale aj nemusíte, je to len pre tréning, pretože granáty po túto misiu neboli v obchodoch dostupné. Dorazte zvyšných nepriateľov a ich vodcu, ktorí sa kryjú za predmetmi na ploche pred vami.
Prejdite na koniec plošiny a na bočnú časť terasy. Tam sa môžete kryť za dvoma kontajnermi a za nimi zlikvidujte tretieho šéfa a dvoch jeho ochrankárov. Prejdite touto terasou a uvidíte, ako poslednému šéfovi dorazila na pomoc podpora z vrtuľníku. Môžete sa tu kryť za naskladanými doskami, tak sa pripravte. Strieľajte po nepriateľoch, ale nechajte ich nech sa zhromaždia viacerí a hoďte im tam pár granátov. Toto vcelku spoľahlivo rozmetá podporu, ktorú by ste streľbou likvidovali dlhšie. Potom už len prejdite na koniec tejto terasy, kde vám cestu skrížia už len asi dvaja nepriatelia. Tam uvidíte štvrtého šéfa, ako uteká na streche oproti (Záleží od vašej rýchlosti, môžete ho stihnúť ešte aj na rebríku). Nemusíte sa hnať za ním, len si vyberte ostreľovačku a zabite ho. Okrem neho už na budove oproti nie sú žiadni nepriatelia, takže misia je splnená.
Zavoláte Playboyovi, oznámite mu splnenie misie a on vám povie, že nejakú prácu by mohol mať pre vás aj jeho kamoš Dwayne, ktorého ste stretli na začiatku misie.

Odmena: 6500 $.


36. Photo Shoot (Playboy X)

Nejaký típek šíri o Playboyovi reči, ktoré sa mu nepáčia a tak ho máte zabiť. Playboy je ale neschopný vám ho bližšie popísať, tak vám povie, že máte spraviť fotku bandy na ihrisku a on identifikuje cieľ. Dostanete od neho nový mobil s foťákom. Zájdite k basketbalovému ihrisku, kde je banda, o ktorej X hovoril. Vyberte mobil, v možnostiach si navoľte fotenie (Camera) a zamerajte si skupinu. Nepribližujte sa k nim príliš, aby vás nezbadali. Mne celkom stačila fotka, ktorú som spravil z cesty pri ihrisku, podľa mňa fotka na nič, ale keď som ju poslal Playboyovi, jemu stačila. Keď teda pošlete dobrú fotku, označí vám postavu, ktorej sa chce zbaviť a vám sa zároveň zobrazí na mapke aj ukazovateľ nad jej hlavou. Zabite ju. Môžete toho chlapa zabiť z diaľky, teda z miesta kde ste, ostreľovačkou a utiecť, alebo môžete prísť bližšie a zabiť váš cieľ, no aj jeho spoločníkov, ktorí vás napadnú. Potom len oznámite telefónom splnenie misie.
Po tejto misii vám zavolá Mallorie, že Roman sa niekde stratil. Ukľudňujete ju, že sa len možno zdržal na nejakej párty. Taktiež vám zavolá Michelle, že sa chce stretnúť.

Odmena: Mobil s fotoaparátom a 6750 $.


37. Ruff Rider (Dwayne Forge)

Zájdite za Dwaynom. Ten je dosť v depresii, pretože s ním po návrate z basy nik nechce robiť, Playboy ho odpísal a ešte ho okašľala aj jeho frajerka Cherise. Vláči sa teraz Jayvonom, o ktorom Dwayne verí, že ho podrazil a že kvôli nemu skončil v base. Štve ho, že Cherise všetko platil a ona takto. Rozhodnete sa, že mu poskytnete isté zadosťučinenie. Zájdite do Chinatownu a tam ich nájdete, ako sa muchlujú. Jayvon je darebák, opustí Cherise a utečie. Teraz máte možnosť Cherise zabiť, alebo ju nechať tak. Je to na vás. Za to, že Dwayna opustila, by si zaslúžila aspoň nohu zlomiť, no zabiť ju je príliš. Naskočte do nejakého vozdila a vydajte sa prenasledovať Jayvona. Uteká na motorke, čo vám prácu zľahčuje, hoci má istý náskok. Dožeňte ho, zabite ho a vezmite si peniaze, ktoré po ňom zostanú. Zavoláte Dwaynovi, že máte jeho peniaze a že sa stretnete v Cluckin Bell, aby ste mu ich odovzdal. Zájdite teda do Cluckin Bell a k stolu pri ktorom sedí Dwayne. Poďakuje vám a za pomoc vám prenechá aj časť peňazí.

Odmena: 6000 $.


38. Hostile Negotiation (Roman Bellic)

Po misii Photo Shoot vám zavolá Mallorie, že Roman niekam zmizol. Teraz vám zavolá opäť, že ho uniesla ruská mafia, pretože im dlhoval peniaze zo svojho hazardu. Dimitri vám pošle SMSku s fotkou zajatého Romana. Môžete mu zavolať späť a vyhrážať sa, že toto už fakt prehnal. Zájdite do skladu, kde držia Romana. Preplížte sa dovnútra a v hale vás čaká už hromada nepriateľov. Využite krytie múrika a pozabíjajte darebákov na prízemí. Keď všetci na prízemí padnú, presuňte sa za stĺpy a predmety, kde sa môžete kryť a zamerajte sa na poschodie. Zlikvidujte pár nepriateľov, ktorí sú na okrajoch poschodia a pália po vás. Potom postupujte nahor, no pozor, vždy sú tam aj nepriatelia, čo sa neukážu, kým ste dole a počkajú si na váš príchod, takže postupujte opatrne a opäť s krytím. Rovnako postupujte až hore. Na ďalšom poschodí pozor, objaví sa pár nepriateľov na potrubí, ktoré vedie cez stred haly, schovajte sa teda za stĺp a zložte nepriateľov. Tak isto pozor na najvrchnejšom poschodí, pár nepriateľov je na streche, odkiaľ majú akurát výhľad na vašu časť podlažia, kadiaľ budete postupovať. Napokon vstúpte do miestnosti, kde držia Romana. Únosca chytí Romana a použije ho ako živý štít a vyhráža sa jeho zabitím. Musíte ho streliť do hlavy, aby ste ho zabili a zachránili tak Romana. Najlepšia je samozrejme ostreľovačka, ak nemáte, tak použite aspoň útočnú pušku. Keď ho zabijete, Roman je zachránený. Vyjdite s Romanom von, nasadnite do auta a odvezte ho domov. Cestou si pohovoríte o jeho hráčskej vášni o vašej celkovej situácii.
Krátko potom, čo Romana vysadíte doma a splníte tým misiu, vám napíše SMSku, v ktorej vám ďakuje za záchranu. Onedlho nato vám zavolá, že kúpil nový apartmán. Je tu, na centrálnom ostrove a oproti predošlým bytom je to teda extra trieda. Ktovie kde na to vzal, že by tak ušetril potom, ako prestal stávkovať? Taktiež, ak si zavoláte Romanov taxík na odvoz, uvidíte, že vystriedal staré kraksne Esperanta za nové Cavalanche.
Tiež sa vám ozve Dimitri, no len aby vás trochu postrašil.

Odmena: Záchrana Romana.


39. Underess to Kill (Dwayne Forge)

Keď zájdete za Dwaynom, stále prepadá sebaľútosti a sťažuje sa na klub, o ktorý prišiel. Je to striptízový klub, v ktorom ste už mohli byť. Ponúknete mu pomoc, že ho pre neho opäť získate. Máte zabiť troch manažérov klubu. Vojdite do klubu. Aby ste zistili, kde je prvý manažér, máte si vypočuť rozhovory hostí. Od dvoch týpkov pri zábradlí začujete, že Jose je v kontrolnej miestnosti. Je to prvá miestnosť pri vchode, tak tam vojdite a zabite ho. Ak máte nôž, tak ho zabijete potichu a nik si to nevšimne, ak začnete strieľať, vyvoláte poplach v celom klube. Teraz nájdite ďalších dvoch. Pri veľkom pódiu zistíte, že druhý, Javier, je vzadu pri striptérke. V zadnej časti, kde si môžete dať obvykle aj súkromný taneček od striptérky, nájdete Jesusa, ktorý testuje nové dievčatá. Teraz sa streľbe nevyhnete a len čo začnete strieľať, nepadne vás aj ochranka klubu. Rozhodnite sa, kde zaútočíte najprv, ak budete rýchly, môžete zabiť oboch ešte v klube a utiecť ochranke. Tomu vzadu hodiť granát a rozstrieľať pri útoku toho za pódiom, alebo toho za pódiom odstreliť ostreľovačkou a dobehnúť so samopalom toho vzadu. Je to na vás, no ak to nestihnete, posledný sa vydá na útek autom. Len ho prenasledujte, dožeňte a zničte. Ak ste v klube spustili veľkú prestrelku a zabili aj civilistov, prilákate pozornosť polície, tak pozor.
Potom len zavoláte Dwaynovi, že je to vybavené. Iróniou je, že pomôcť Dwaynovi vás poslal Playboy a za vašu pomoc Dwaynovi platí tiež Playboy, takže ste ho pripravili o klub a ešte vám za to aj zaplatí, pretože zistíte, že bol podielnikom v klube. To mu aj poviete, keď vám naštvaný Playboy zavolá.

Odmena: 6250 $.


40. Wrong Is Right (United Liberty Paper)

Po misii Photo Shoot sa vám ozve Michelle, že sa chce s vami stretnúť. Zájdite za ňou a zistíte, že sa volá Karen a pracuje pre tajnú vládnu organizáciu. Predstaví vás svojmu šéfovi, ktorí vás ihneď zapojí do svojich operácií. Budete pre neho pracovať, alebo vás predhodí federálnym agentom. Máte mu nájsť chlapa menom Oleg Minkov. Zájdite do Olegovho bytu v Hove Beach. Vojdite dnu a zistíte, že nie je doma, no nechal tam svoj počítač. Prezrite ho a prezrite si jeho emaily. Z posledného mailu od Vasila zistíte, kde má mať schôdzku. Zavoláte šéfovi, čo ste zistili a on vám prikáže ísť na tú schôdzku a zabiť Olega. Keďže veľmi nemáte na výber (mocná organizácia, Karen kvôli nim rozťahuje nohy, vy kvôli nim vraždíte), vydajte sa na miesto stretnutia. Minkov očakával, že ho niekto sleduje a keď vás zbadá, dá sa na útek. Je to naozaj prvotriedny šofér a tak ho chytiť je dosť problematické. Čaká vás zrejme dosť dlhá naháňačka, no ako obvykle, snažte sa ho vytlačiť, rozstrieľať mu auto, alebo si počkajte, kým spraví chybu a sám niekam narazí. Napokon ho dorazte vy. Potom len zavoláte šéfovi, že je Minkov mŕtvy.

Odmena: 6500 $.


41. Portrait of a Killer (United Liberty Paper)

Šéfko od vás chce, aby ste našli istého chlapa, zatiaľ má len jeho fotku. Po chvíli, ako odídete z firmy, dostanete SMSku s fotkou vášho cieľa. Dostaňte sa do policajného auta (už viete ako, nejaké nájdite, alebo zavolajte políciu) a vstúpte do policajnej databázy. Zvoľte si vyhľadávanie a tam vyhľadávať podľa fotografie. Databázu napojíte na svoj mobil a podľa fotky vám databáza identifikuje cieľ. Je to Adam Dimayev. Potvrďte a na mapke sa vám zobrazí jeho lokácia. Zájdite k označenému miestu, kde zistíte, že nie je len Adam, ale celá ozbrojená skupina nepriateľov. Zavoláte šéfovi a povie vám, aby ste ich zabili všetkých. Priamy postup odspodu neodporúčam. Najlepšie je ísť zboku ulice a vyliezť cez múrik a po kontajneroch až úplne hore. Nepriatelia sú totiž na troch úrovniach, veľká skupina je dole pri autách, pár ich je hore pri kontajneroch a jeden na streche nad tým všetkým. Keď sa dostanete rýchlo hore, môžete ich potom likvidovať z väčšej bezpečnosti krytia. Tým dole pri autách môžete nahádzať aj pár granátov, čím vyradíte aj ich aj vozidlá. Keď všetkých zabijete, len zavoláte šéfovi, že je to vybavené.

Odmena: 6750 $.


42. Dust Off (United Liberty Paper)

Šéf chce, aby ste zabili ďalšieho človeka, ktorý podporuje teroristov, no najprv chce však niečo zistiť o jeho aktivitách. Keď vyjdete po scénke von o chvíľu vám zavolá a nakáže vám sledovať vrtuľník vášho cieľa. Nasadnite do auta a zájdite na označené miesto. Uvidíte vrtuľník vzlietnuť, tak ho len sledujte, až kým nepristane. Vrtuľník v podstate pôjde po obvode spodnej časti ostrova, takže sa vám stačí držať stále hlavnej diaľnice. Pristane v prístavnej časti, sledujte ho až tam po hlavnej ceste a len ku koncu, keď sa bude vzďaľovať od cesty (pristáva neďaleko Pay´n´Spray), tak opustite cestu, aby ste boli bližšie pri mólach prístavu.
Keď vrtuľník pristane, máte ho získať. Pred mólom sú dvaja strážci, ktorých môžete ľahko vyradiť. Potom sa zbavte ostatných vzadu. Na túto vzdialenosť môžete využiť aj ostreľovačku, alebo si to tam vtúrujte autom, vyskočte a kryte sa za rohom budovy. Prípadne zabite aspoň pár nepriateľov a rovno naskočte do helikoptéry a uleťte. Tak, či tak, napokon skončíte v helikoptére. Ak ste sa spriatelili s Bruciem, tak ste už mali možnosť lietať, no aj tak dostanete pre istotu od hry typy na manévrovanie. Len odleťte na letisko na prvom ostrove, tam pristaňte na označenom mieste a tam si už od vás vrtuľník preberú ľudia vášho šéfa.
Potom len zavoláte šéfovi, ktorý vám povie, aby ste boli pripravený, pretože chlap, ktorého chce nechať zlikvidovať, je dostihnuteľný len vo vzduchu, takže až pripravia vrtuľník, dajú vám vedieť.

Odmena: 7000 $.


43. The Holland Play... (Playboy X, Dwayne Forge)

Po misii „Undress to Kill“ vám zavolá Playboy, že sa chce stretnúť. Zájdite za ním a povie vám, že hoci ho to neteší, je potrebné, aby Dwayne Forge zmizol. Zabiť ho máte práve vy. Poviete, že si to rozmyslíte a odídete. Po istej dobe vám zavolá aj Dwayne a poprosí vás, aby ste zabili Playboy, pretože si myslí, že po ňom ide. Tiež mu poviete, že si to premyslíte. Medzi jednotlivými telefonátmi a dobou, než prejdete k akcii prejde istý čas, takže po misii „Undress to Kill“ môžete splniť pár ďalších misií (napríklad pre United Liberty Paper). Keď nadíde čas, zavolá vám Playboy, aby ste sa už konečne rozhodli. Na mapke máte dva ciele, Playboya a Dwaynea. Rozhodnite sa, koho zabijete.
- Ak sa rozhodnete zabiť Dwaynea, tak len zájdite k nemu domov. Vyjdite na poschodie a vstúpte k nemu do bytu. Tam vás napadne len jeden týpek, ktorého ľahko zložíte. Prejdite do kuchyne, kde vás čaká Dwayne, neozbrojený a sám. Len vám povie, aký ste zradný darebák a nechá sa zastreliť. Dwayne bol síce zločinec, veď preto aj skončil v base, no pôsobil, že hrá poctivo a len sa snažil nájsť si opäť svoje miesto po návrate. Kým Playboy je pekný hajzlík, zradil Dwaynea, ktorý ho vychoval a spravil z neho to, čím je teraz a keď sa vrátil, nechce sa deliť o to, čo má. Keď zabijete Dwaynea, zavoláte potom Palyboyovi, dostanete síce dvadsaťpäťtisíc dolárov, no tiež vám povie, že ste chladnokrvný vrah, čo by si mal nájsť nejaký zmysel života a že s vami už nechce mať nič spoločné, pretože mu stále budete pripomínať toho, čo zabil človeka, ktorý ho vychoval.
- Druhá možnosť je zabiť Playboya, čo mi príde aj také správnejšie. Ak sa tak rozhodnete, zájdite do jeho sídla. Po scénke sa schovávate pri vchode a v hale vás čakajú nepriatelia. Playboy sa schováva na balkóne. Môžete mu tam skúsiť hodiť granát, čo ho niekedy zabije. Inak však postupujte korektnejšie a pozabíjajte najprv všetkých v miestnosti. Vyjdite na terasu a Playboy preskočí na susednú strechu. Preskočte za ním a zbehnite dole schodmi na ulicu. Bežte za ním, dostihnete ho v neďalekej bočnej uličke, kde už nemá kam utiecť. Ani sa nebráni, lebo vie, že nemá šancu. Zabite ho. Potom zavoláte Dwaynovi a poviete mu o tom. Za odmenu dostanete Playboyov byt, Dwayne ho nechce, pretože by mu pripomínal Playboya. Taktiež sa Dwayne stane vaším priateľom.

Odmena: Buď 25000 $, alebo nový dom a nový priateľ.


44. Call and Collect (Francis McReary)

Už dávnejšie vám niekto zavolal, aby sa s vami stretol. Keď zájdete na miesto, kde čaká „neznámy kontakt“ a zistíte, že je tam detektív Francis McReary. Považuje sa za „toho dobrého“, hoci kedysi zakopol a teraz ho to prenasleduje. Niekto na neho niečo vyhrabal a teraz ho vydiera. Chce, aby ste mu s tým pomohli. Zájdite na vyhliadkové miesto pri brehu. Zavoláte Francisovi, ten vám povie, že na vydierača má len telefonický kontakt a má sa mu ozvať, keď doručí peniaze. Pošle vám jeho číslo. Zavolajte vydieračovi a choďte pomaly dole k brehu. Hľadajte človeka s telefónom. Keď budete neďaleko neho, začujete ho dvojmo, aj jeho hlas bežne aj cez telefón. Ak ho náhodou hneď nenájdete, máte ešte jeden pokus na telefonát. Keď budete pri ňom, tak ho automaticky identifikujete a on sa dá na útek. Zabite ho a vezmite si veci, ktoré mal na vydieranie Francisa. Po jeho zabití máte dve hviezdičky hľadanosti, tak sa zbavte polície. Keď je pokoj, tak zájdite na označené miesto, kde sa stretnete s Francisom a potvrdíte mu osobne splnenie úlohy.
Po splnení úlohy dostanete SMSku, aby ste sa za ním neskôr opäť zastavili.

Odmena: 1000 $.


45. Paper Trial (United Liberty Paper)

Keď si prejdete pár ďalších úloh od úlohy „Dust Off“, tak sa vám ozve šéf tajnej služby s tým, že vrtuľník už majú pre vás pripravený. Na vaše prekvapenie vám oznámi, že kým vy ste pilot, tak strelcom bude Jacob. Dostali do pazúrov aj jeho. Zájdite na označené miesto, nastúpte do vrtuľníka, v ktorom už je Jacob a vyrazte. Sledujte váš cieľ, ktorý letí mestom vo svojom vrtuľníku. Váš šéf chce zabrániť zbytočným stratám, tak ho máte dostať, až keď nebude nad mestom, ale nad prázdnou oblasťou. Najprv ho teda len sledujte, aby sa vám nestratil. Nemusíte príliš manévrovať, stačí letieť dosť vysoko, aby ste sa dostali ponad budovy, čím sa im vyhnete a držte sa nad ním. Keď preletí mesto a dostane sa nad vodu, dostanete správu, že teraz je čas zaútočiť. Zleťte nižšie a snažte sa dostať čo najbližšie k nemu a hlavne na rovnakú výšku ako je on. Môžete byť trochu vyššie a hlavne buďte na jeho pravej strane, pretože z ľavej strany vášho vrtuľníka bude Jacob strieľať z bazuky. Jacob má viacero striel, takže ak sa hneď netrafíte, nič sa nedeje. Snažte sa dostať do vhodnej pozície, až kým ho Jacob nezničí. Potom len odleťte na označený helipad, kde vysadíte Jacoba. Potom zavoláte šéfovi. Poďakuje vám za vašu pomoc a povie vám, že sa pokúsi za odmenu zistiť niečo o ľuďoch, ktorých hľadáte.

Odmena: 7500 $.


46. Harboring a Grudge (Patrick „Packie“ McReary)

Keď začnete s misiami pre Francisa McRearyho a dokončíte misie pre Playboya, tak sa vám ozve aj Patrick „Packie“ McReary, ktorého ste stretli, keď ste začínali misie pre Elizabetu. Zájdite za Packiem k nemu domov, kde spoznáte jeho mamu a sestru Kate. Packie má nejaký kšeft, s ktorým by ste mu mohli pomôcť. Zavezte ho do prístavu a zastaňte na označenom mieste. Potom pokračujte s Packiem pešo, prejdite cez plot, za budovu , vylezte na dosky, vyskočte a zachyťte sa tyče pod reklamnou tabuľou a prerúčkujte na druhú stranu. Tam už lne vylezte po ventilačnom potrubí na strechu. Uvidíte na dvore pod sebou chlapov strážiacich garáž s nákladiakom, ktorý chcete ukradnúť.
Packie vám povie, aby ste zbehli dole, vraj vás bude kryť zhora. Rozhodnutie je však na vás. Môžete začať likvidovať nepriateľov aj z bezpečia strechy, ostreľovačkou, pár granátmi, alebo proste samopalom. Keď vyčistíte dvor (ak tam už teda nie ste), zlezte dole na terasu a poza kontajnery po schodoch dole. Prejdite ku garáži, v ktorej sa skrýva ešte pár nepriateľov. Tých už len zlikvidujte krytím sa pri vchode. Potom nastúpte do nákladiaku, počkajte si, kým nastúpi aj Packie a vyrazte. Cestou k cieľovej garáži vás budú otravovať nepriateľské vozidlá. V nákladiaku nájdete pár granátov a dostanete typ, že ich môžete hádzať za nepriateľov. Môžete to skúsiť, záleží aj od načasovania (buď vybuchnú ďaleko za vami aj za nepriateľom, alebo vám vybuchnú už v ruke), no nie je to veľmi presné. Môžete po nepriateľoch aj strieľať ako doteraz z vozidiel. No nepriatelia sa budú objavovať stále, takže sa nemusíte zbytočne namáhať ich likvidáciou a v nákladiaku im neujdete, tak sa len snažte dostať bezpečne do cieľa a zaparkovať v označenej garáži, čím úloha končí. Po misii sa ešte zastaví Ray Boccino, mafián z Pegoriniho rodiny, ktorý občas pracuje aj s gangom McRearyovcov a dá vám na seba kontakt.

Odmena: 7500 $.


47. Waste Not Want Knots (Patrick „Packie“ McReary)

Zájdite za Packiem, stretnete ho nie len s jeho sestrou, ale aj s dvoma jeho spoločníkmi. Chystajú sa na veľký záťah a keď ste už tam, mali by ste sa pridať. Zožeňte auto pre štyroch a vyzdvihnite Packieho a jeho dvoch ľudí. Cestou zistíte, že idete vybieliť odpadový biznis, ktorý vedie mafiánska rodina Ancelotti. Keď dorazíte na miesto a vystúpite z auta, prelezte s ostatnými dva ploty a dostanete sa na miesto. Začína prestrelka. Máte tu dosť priestoru na krytie a ostatní vám pomáhajú, takže zlikvidovať nepriateľov pred budovou by nemal byť problém. Keď všetci padnú, vaši sa zastavia pri dverách. Vojdite prvý dovnútra a budú vás nasledovať. Vnútri je pár ďalších nepriateľov, hneď po vstupe sa sústreďte na toho v búdke nad vami a potom sa pomaly prebojujte ku schodom. Vybehnite nimi hore, zložte nepriateľa na ochodze, ak ste ho už nedostali a vojdite do riadiacej búdky, kde si vezmete tašku s peniazmi.
Teraz sa musíte dostať preč, no do budovy sa nahnali noví nepriatelia. Nesnažte sa ich zlikvidovať, budú prichádzať ďalší, likvidujte len tých, čo vás ohrozujú na vašej ceste. Hore sa vôbec nezdržujte a zbehnite dole schodmi. Nechoďte k dverám, ktorými ste vošli, ale smerujte k zadnému východu, tam vás už čaká Packie (nezdržujte sa veľmi, lebo ho zabijú). Dole zlikvidujte pár nepriateľov vo vašom okolí a vyjdite von k Packiemu. S ním zbehnite dole na mólo. Tu už ste relatívne v bezpečí, zlikvidujte len pár nepriateľov, ktorí sa objavia a budú po vás zhora od budovy strieľať. Dole na móle skočte do vody a doplávajte k člnu. Počkajte, kým sa k vám dostane aj Packie a vyrazte. Len ho odvezte na určené miesto a tam sa rozídete. Vysadí vás a dá vám váš podiel.
Po tejto misii vám zavolá, aby ste vzali jeho sestru Kate na rande, vraj sa jej veľmi páčite. Keď jej zavoláte, tak si s vami vyjde a máte tak novú priateľku. Tiež vám pošle SMSku, že o vás hovoril bratovi a ten by mal pre vás tiež prácu. Taktiež vám zavolá Ray Boccino, tiež má pre vás pracovnú ponuku.

Odmena: 8000 $.


48. Final Interview (Francis McReary)

Zájdite na policajnú stanicu za Francisom. Opäť je naštvaný, nejaký advokát Tom Goldbert po ňom ide a vŕta sa vo veciach, v ktorých by sa nemal. Chce, aby ste sa ho zbavili, aby on mohol naďalej pracovať ako „klaďas“. Aby ste sa tam dostali, máte si dojednať pohovor a zohnať si oblek (v predajniach Perseus si kúpte nejaký oblek, ak ste tak už nespravili). Zájdite do internetovej kaviarne a choďte na ich právnickú stránku. Môžete cez reklamu na hlavnej stránke eye.find.info, alebo cez odkaz v emaili, ktorý vám poslal Francis. Na ich stránke kliknite na položku kariéra a tam dajte poslať váš životopis (submit resume). Odhláste sa a vyjdite von. Zavoláte Francisovi, že ste sa objednali. Teraz len musíte čakať, kým vám potvrdia pohovor. Zatiaľ si môžete splniť nejakú ďalšiu misiu, alebo posunúť čas uložením pozície. Napokon sa vám ozvú (do stretnutia máte asi tak deň), tak to oznámte Francisovi. V závislosti od času si ešte môžete odskočiť na nejakú misiu a napokon vyrazte do právnickej firmy.
Ak z nejakého dôvodu nestihnete prísť včas, tak vám pošlú nový termín. Dostavte sa a vojdite do budovy. Choďte na recepciu a recepčná zavolá pánovi Goldbergovi a odvedie vás k jeho kancelárii. Len ju nasledujete a keď odíde, vojdite do kancelárie. Posadíte sa a Goldberg sa rozreční. Zistíte, že je to chlap bojujúci za správnu vec, no nemusel sa navážať do Francisa. Vytiahnite zbraň. Na stole sú dôkazy proti Francisovi, tak si ich vezmite a Goldberga zabite. Ak ho zabijete nožom, nevyvoláte poplach, ak ho zastrelíte, recepčná začuje streľbu, vbehne dnu a vyvolá poplach a vy máte dve hviezdičky hľadanosti. Ak sa nechcete prestrieľavať chodbou plnou ochranky, rozstreľte proste okno, vyskočte von a zbavte sa hľadanosti. Potom len zájdite za Francisom k policajnej stanici a odovzdajte mu získané dôkazy.

Odmena: 1000 $.


49. Holland Nights (Francis McReary)

Francis vám povie o chlapíkovi, čo vedie zločineckú bandu. Nechce sa zdržovať zháňaním dôkazov, tak ho máte zabiť. Zájdite na označené miesto a zavoláte Francisovi, ktorý vám povie, že cieľ by mal byť na poschodí a že ho máte zabiť. Na poschodie vedie dvojo schodísk. Keď sa priblížite k schodom, tak vás napadnú chlapi, čo postávajú okolo vás, takže pri ceste k schodom ich môžete rovno napadnúť. Cestou po schodoch vás budú napádať ďalší, ale nie je ich nikdy veľa naraz, sú po jednom, po dvoch, takže sa stačí kryť a postupovať opatrne. Na poschodí sa dá pred vami Clarence na útek. Vybehnite ešte o poschodie vyššie, kde je pár nepriateľov a až na strechu, kde sú poslední štyria. Na streche prejdite schodmi obďaleč ešte o plošinu vyššie a tam vás už čaká samotný Clarence. Prosí vás o milosť a sľubuje, že sa stratí a začne nový život. Opäť je rozhodnutie na vás. Po vašom rozhodnutí dorazí polícia a máte dve hviezdičky hľadanosti. Hneď po rozhodnutí utekajte dolu schodmi, aby sa policajti nestihli dostať ešte do chodieb. Dole prelezte plot a na ulici si zožeňte auto, nemusíte sa zapliesť do prestrelky s políciou. Zbavte sa hľadanosti a utečte. Či už Clarenca zabijete, alebo nie, zavoláte potom Francisovi a poviete mu, že už si s ním nemusí robiť problémy.

Odmena: 5000 $.


50. Lure (Francis McReary)

Francis je naštvaný, že sa objavil niekto ďalší, kto zaujal miesto v gangu, ktorý ste predtým o šéfa pripravili. Vám je to jedno a chcete len prachy. Prachy ponúka, takže sa ho vydáte zabiť. Zájdite najprv na označené miesto, kde nasadnite do pripraveného auta s ostreľovačkou. Potom zájdite k domu vášho cieľa, kde zavoláte Francisovi, že ste pripravený. Vojdite do budovy oproti a vybehnite až na strechu. Zo strechy sa zamerajte na okno izby vášho cieľa. Ten sedí a pozerá telku. Pri telefóne si všimnite jeho číslo (5455550122). Zavolajte mu a keď príde k telefónu, tak ho zamerajte ostreľovačkou a zastreľte. Keď je po ňom, tak len zbehnite dole na ulicu, zavoláte Francisovi a misia je splnená.

Odmena: 5000 $.


51. Three Leaf Clover (Patrick „Packie“ McReary)

Dajte si oblek a zájdite k Packiemu. Spoznáte tam jeho dvoch bratov, Derricka a Gerlada. Po scénke zožeňte štvordverové auto a naložte troch vašich spoločníkov, vyrážate vylúpiť banku. Zájdite k banke a spustí sa scénka prepadu. Vnútri to ide celkom ľahko a ovládnete situáciu a Derrick odpáli dvere trezoru. Po scénke zbehnite dole do trezoru a vezmite si peniaze. Nie je tam nik, takže len tam zájdite a vráťte sa s peniazmi naspäť. Teraz sa musíte dostať preč, no už dorazila polícia. Postup bude taký, že vždy musíte zlikvidovať policajtov vo vašom najbližšom okolí, Packie a Derrick sa presunú o kus ďalej. Vy sa presuniete za nimi a opäť likvidujete policajtov. Ťažšie to pôsobí pri východe z banky, no na policajné vozidlá môžete hodiť pár granátov a tých, čo prežijú výbuchy, dorazíte. Presuňte sa za parťákmi do uličky vedľa banky. Tam sa kryte za smetiak a zlikvidujte policajtov pri aute na konci uličky. Keď padnú, vybehnite s parťákmi z uličky. Vbehnete do ulice, ktorá je z oboch strán blokovaná políciou. Opäť ich likvidujte, no tu sa našťastie vaši parťáci príliš nezdržujú a pomaly sa presúvajú ďalej. Presuňte sa za nimi do ďalšej časti, kde sa rozdelia do bočných uličiek. Prejdite popri nich na ulicu povyše nich, kde zlikvidujte policajtov. Snažte sa mieriť presne hlavne na kukláčov, pretože majú nepriestrelné vesty. Potom už len nasledujte parťákov a likvidujte policajtov až na miesto, kde sa spustí scénka a presunú sa do metra, aby sa zbavili policajného vrtuľníka.
Vbehnite do metra za nimi, no ani tu nemáte pokoj, policajti vedeli, že pôjdete tam. Pár ich zložte na schodoch a dobehnite až dole, kde sa už vaši parťáci kryjú. Zlikvidujte policajtov pri vstupnej bráne a vojdite ďalej. Na jednom zo stĺpov máte aj lekárničku. Potom zbehnite dole na nástupište. Na druhej strane sa za stĺpmi kryjú ďalší policajti. Tu už len prežite poslednú prestrelku, pokým vaši parťáci nevbehnú do tunela. Pridajte sa k nim a ignorujte policajtov za vami. Utekajte tunelom až k východu obďaleč. Pri východe máte druhú lekárničku. Vybehnite hore na ulicu. Polícia ide po vás stále, ale teraz sú trochu ďalej od vás, takže máte šancu sa ich zbaviť. Naskočte do auta a dajte sa na útek. Vedzte, že na mostoch sú zátarasy, ktoré sa dajú preraziť, ale zdržujú. Zbavte sa hľadanosti, najlepšie v Pay´n´Spray. Potom už len odvezte parťákov k ich domu, kde ich vysadíte a dostanete aj svoj podiel.
Pri odchode Packie sľúbil, že o vás povie v dobrom bratovi a o chvíľu vám aj zavolá ich brat Gerald s tým, že by mal pre vás nejakú prácu. Tiež vám potom zavolá aj Packie, že ich brat Derrick má nejaké problémy a bol by rád, keby ste sa za ním zastavili a pomohli mu, on a Gerald vám to finančne vynahradia.

Odmena: 250000 $. Prístup na tretí ostrov.


52. Smackdown (Derrick McReary)

Zájdite za Derrickom, pospáva na lavičke v parku na treťom ostrove. Pokašľal to s jedným chlapom, ktorý sa teraz vyhráža jemu a jeho rodine. Je to Bucky Sligo a chce, aby ste dostali jeho, aj jeho gang. Získajte policajné auto (už viete ako, ale hneď pri parku som našiel parkovať dve a nikde žiadneho policajta), použite policajnú databázu a dajte vyhľadávať meno Bucky Sligo. Potvrďte a získate miesto, kde sa zdržiava. Je pri Burger Shote. Zavoláte Derrickovi, že tam vyrážate a poradí vám, aby ste zostali v policajnom aute, čo Buckyho vydesí a pôjde rovno k svojmu gangu a tak ich dostanete naraz všetkých. Zájdite na označené miesto a počkajte, kým sa dá Bucky na útek. Sledujte ho, nie je to nič ťažké, pretože na rozdiel od väčšiny iných, ktorých ste doteraz prenasledovali, Bucky ide veľmi pomaly. Snaží sa síce ísť cez bočné uličky a dvory, ale nič to nemení na fakte, že sa vlečie. Keď dorazí k domu svojej bandy, tak zastane a vbehne tam. Všetkých tam pozabíjajte. Dvaja sú na verande a zvyšní vnútri. Môžete vojsť hlavným vchodom, alebo zadným vchodom, čím získate lepší výhľad. Zabite troch dole a jedného na poschodí. Zrazu získate dve hviezdičky hľadanosti, asi volal políciu nejaký sused, keď začul streľbu. Zbavte sa hľadanosti a úloha je splnená, čo telefónom oznámite aj Derrickovi.

Odmena: 6500 $.


53. Actions Speak Louder Than Words (Gerald McReary)

Gerryho štve, že jeho rodina je len poskokom každému, kto platí a chce to zmeniť. Chce rozhádať mafiánske rodiny, konkrétne máte udrieť na Ancelottiho rodinu. Zájdite na označené miesto a pešo vojdite do uličky, kde si vezmete výbušninu. Zavoláte Gerrymu, že ju máte a povie vám, aby ste ju umiestnili na Tonyho auto. Zájdite k označenému autu a vzadu pripevnite výbušninu. Potom sa vráťte do svojho auta a počkajte si, kým Anthony Spoleto nenastúpi. Sledujte ho, udržiavajte dostatočnú vzdialenosť. Keď dorazí na miesto, zájdite pred komplex na označené miesto a zavoláte Gerrymu, ktorý na diaľku bombu odpáli. Výbuch zničí autá a zabije väčšinu osadenstva. Aby to bolo úplné, vy dorazte tých, čo prežili. Zostalo tam asi päť chlapov kryjúcich sa za horiacimi troskami, takže nie je problém ich dostať. Choďte zboku, prelezte plot a postupne ich zložte. Potom sa len zbavte hľadanosti a zavoláte Gerrymu, že je misia splnená.

Odmena: 9000 $.


54. I Need your Clothes, your Boots and your Motorcycle (Gerald McReary)

Gerry má ďalší cieľ, ktorý treba zlikvidovať. Je to Frankie Garone, ktorý spolupracuje s nejakými Albáncami. Vám dá Gerry nové šaty, aby ste sa prezliekli za Albánca a tak sa dostali až k Frankiemu. V nových šatách si vezmite motorku, ktorá parkuje pri Gerryho dome a zájdite na označené miesto. Tam Frankie zistí, že nie ste jeho kontakt a dá sa na útek na vlastnej motorke. Jazdí rýchlo a ako šialenec a tak je dosť problém ho dohnať. Dôležitá je tu rýchlosť, ak sa dostanete rýchlo za neho, môžete ho zostreliť za chvíľku. Ak sa mu podarí získať náskok, môže sa naháňačka naťahovať. Nie ste však obmedzovaný časom, tak ho len dožeňte a zastreľte. Zavoláte Gerrymu, že misia je splnená a že podozrivý bude podľa popisu nejaký Albánec. Po týchto misiách pre McRearyovcov vám zavolá Packie, či si nevyrazíte niekam za zábavou a odteraz je vaším priateľom aj on.

Odmena: 9250 $.


55. A Long Way to Fall (Ray Boccino)

Potom, čo vás bratia McRearyovci zoznámili s Rayom, môžete plniť misie aj pre neho. Naštval ho chlap menom Teddy Benevides, pretože mu odmieta platiť. Máte sa o neho postarať. Po scénke dostanete od Raya SMSku, kde vám píše, aby ste našli chlapa menom Alonzo, je z Teddyho gangu a mohol by vám pomôcť ho nájsť. V SMSke máte aj jeho fotku. Zájdite na označené miesto. Tam pohľadajte chlapa podľa fotky, ktorú vám poslal Ray. Postáva v parku pred domom. Zájdite k nemu a automaticky ho oslovíte. Odmieta vám povedať čo vie, tak ho donúťte. Buď ho trochu zbite, alebo na neho namierte zbraň a povie vám, že je Teddy na 20-tom poschodí v budove. Potom sa dá Alonzo na útek. Ak ho necháte odísť, varuje svojich kumpánov a budú už na vás na schodisku pripravení, ak ho zabijete, nebudú o vás vedieť, no aj tak sa o nich budete musieť postarať.
Vojdite potom do budovy a vyvezte sa hore výťahom (môžete ísť aj pešo). Kvôli poruche zastane výťah nižšie a posledné poschodia musíte ísť pešo. Schodisko je šikovne zablokované tak, že musíte obísť celé poschodie, kde sa skrývajú Teddyho ľudia, takže sa pripravte na prestrelku. Dávajte si pozor, pretože chodby sú po celom obvode poschodia, tak aby vás niekto neprekvapil odzadu. Prestrieľajte sa k schodom, kde máte lekárničku a vybehnite o poschodie vyššie. Tam opäť zlikvidujte nepriateľov na chodbe a potom choďte k označeným dverám. Vstúpte a a zabite pár nepriateľov v izbe. Prehľadajte byt. Zájdite až do kuchyne, kde je ďalšia lekárnička. Keď sa budete vracať, tak z predtým zamknutých dverí vybehne Teddy a dá sa na útek. Uteká na strechu, tak bežte za ním, no pozor, na schodoch vedúcich na strechu, ako aj na streche, sú ešte traja ďalší nepriatelia. Keď sa ich zbavíte, už len zájdite k Tedddymu, ktorý stojí na okraji strechy a zastreľte ho.

Odmena: 8500 $.


56. Babysitting (Derrick McReary)

Zájdite do prístavu, kde sa stretnete s Derrickom. Nasadnete do člna, vy riadite, tak vás zavezte k označenému miestu, kde sa stretnete s Derrickovým kontaktom, Kórejcom Kimom, ktorý sem pašuje falošné peniaze. Keď Kim vyrazí, tak ho sledujte. O chvíľu dorazia nepriateľské člny, tak sa držte čo najbližšie pri Kimovi a likvidujte nepriateľov. Samopal vám postačí, zamerajte sa podľa chuti buď na ľudí, alebo na člny. Likvidujte ich, až kým neprejdete popod most. Tam vás dostihne nepriateľská helikoptéra. Pustite ovládanie lode a vyberte si zbrane. Dostali ste raketomet, tak si ho pripravte, zamerajte helikoptéru a zničte ju. Keď je zničená, opäť sa chopte riadenia a odprevaďte Kima do prístavu, ktorý už je neďaleko a cesta je bez problémov. Tam vystúpite a misia je splnená.
Po tejto misii vám zavolá Brucie a povie vám, že jeho kamoš Stevie by potreboval nejaké veci a vy ste na to expert, takže mu dá vaše číslo.

Odmena: 7000 $. Možnosť kradnúť autá pre Stevieho.


57. Tunnel of Death (Derrick McReary)

Zájdite opäť do Derrickovho parku, kde vám povie, že by chcel, aby ste sa postarali o chlapa menom Aiden O´Malley, jeho bývalý parťák z mladosti. Súhlasíte. Po scénke vám zavolá Packie s tým, že Aiden je zadržiavaný políciou a budú ho prevážať s ochrankou, takže to treba spraviť rafinovane. Najlepšie ako útek z väzenia, pretože ak by ho zabili priamo, stopy by viedli k Derrickovi. Máte zablokovať tunel nákladiakom z jednej strany a on ho zablokuje z druhej, aby ste tak mohli dostať Aidena aj cez jeho policajnú eskortu.
Zájdite si po nákladiak a s ním choďte do tunela, čo spája druhý a tretí ostrov. Na označenom mieste ho odstavte krížne cez cestu, aby ste ju zablokovali. Po scénke sa automaticky kryjete za nákladiakom. Napadnite políciu a zlikvidujte všetkých jej členov. Granáty a bazuku môžete využiť na prvé dve policajné autá, čím sa zbavíte väčšiny nepriateľov, len pozor, aby ste nezasiahli transportný voz, pretože v ňom je Aiden a ani zadné policajné auto, pretože pri ňom sa kryje Packie. Keď pobijete ochranku, tak nastúpte s Packiem do transportného vozidla. Máte tri hviezdičky hľadanosti a musíte sa ich zbaviť. Vyrazte von, pri východe z tunela prerazte policajné zátarasy a utečte polícii. Keď sa zbavíte hľadanosti, zájdite na označené miesto, kde si presadnete do osobného auta. Zájdite na breh mora, cestou vám šťastný Aiden ďakuje, že ste ho dostali z väzenia a opakuje, aký je vám vďačný. Keď dorazíte na miesto, tak mu chudákovi poviete, že vás posiela Derrick. Packie odíde a vy už len zabite Aidena.

Odmena: 7500 $.


58. Blood Brothers (Francis McReary, Derrick McReary)

Po úlohe „Tunnel of Death“ sa vám ozve Francis, že sa musíte stretnúť. Zájdite za ním a je naštvaný, že ste mu nepovedali, že sa do mesta vrátil Derrick. Vraj sa mu vyhráža, že povie novinárom o ňom, aj o ich rodine. Chce, aby ste ho zabili a hoci sa vám to protiví, vyhráža sa, že vám inak riadne znepríjemní život. Keď odíde, zavolá vám Derrick, vraj si s ním Francis dohodol stretnutie a bojí sa, že ho chce zabiť a požiada vás, aby ste mu pomohli, pretože mu je jasné, že len jeden z nich to prežije. Zájdite na cieľové miesto, kde zavoláte Francisovi po posledné inštrukcie.
Obehnite budovu, vylezte po doskách na plošinu a tam sa postavte na plošinu umývačov okien. Vyvezte sa ňou na strechu a prejdite k zábradliu, odkiaľ máte výhľad na park pod vami, kde sa stretnú Francis a Derrick. Teraz sa musíte rozhodnúť, koho zabijete. Ani jeden z nich už pre vás potom nemá ďalšie úlohy. Ak zabijete Francisa, nedostanete žiadnu odmenu. Ak zabijete Derricka, tak dostanete desaťtisíc (čo sú však peniaze, ktoré pri príjmoch za iné misie nie sú nijak podstatné) a možnosť zavolať Francisovi, aby vás zbavil hľadanosti (až do troch hviezdičiek, no o to sa vie postarať aj potenciálna priateľka). Tu je to hlavne o vašom svedomí, tak sa rozhodnite a jedného z nich zabite. Potom sa len zvezte opäť dole na ulicu a stiahnite sa z miesta vraždy.
Nech sa rozhodnete akokoľvek, začas sa vám ozve Packie a Kate, aby vás zavolali na pohreb svojho brata pri misii „Undertaker“.

Odmena: Buď 10000 $, alebo nič.


59. Taking in the Trash (Ray Boccino)

Ray vás pošle za svojím človekom menom Luca, máte mu pomôcť pozbierať nejaké odpadky. Pašujú v nich drahokamy. Po scénke choďte do zadnej uličky za podnikom, kde čaká Luca a jeho parťáci Tunafish a Johnny Spaz. Dostanete od nich smetiarsku uniformu. Nastúpte do smetiarskeho auta a vyrazte. Zájdite na prvé cieľové miesto. Tam zastaňte a Tuna a Johnny vyrazia po dva vaky s odpadkami. Otvorte (Enter) zadnú časť vozu a keď naložia vaky, opäť zatvorte. Keď naskočia, pokračujte k druhému cieľovému miestu. Keď vaši naložia oba vaky odpadkov a naskočia na voz, dorazí nepriateľské auto. Vaše smetiarske auto je síce pomalé, no veľmi odolné, tak do nich môžete vraziť, môžete ísť preč a nechať streľbu na vašich, alebo proste spomaliť a postrieľajte ich sami. Je to len jedno nepriateľské auto, takže žiadny problém. Potom len zájdite do prístavu, do centrály smetiarov a zaparkujte tam. Vaši parťáci povedia, že sa postarajú o diamanty, takže pre vás je úloha splnená.

Odmena: 9000 $.


60. Meltdown (Ray Boccino)

Ray vám povie, že ho zrejme Luca a jeho banda podviedli. Zájdite na cieľové miesto, kde je Luca so svojimi chlapmi. Prehodíte pár slov a dajú sa na útek. Vy nasadnete do neďalekého Banshee. Prenasledujte ich. Nesmiete ich zabiť výbuchom vozidla, inak je misia neúspešná, takže sa ani neobťažujte streľbou a len ich prenasledujte. Jazdia veľmi dobre, jazdia v protismere a rýchlo, takže sa len držte pri nich, až kým nehavarujú v parku. Dostihnite ich tam a zabite troch chlapov, čo čakajú vonku. Potom zbehnite dole schodmi, vstúpte na toaletu a preverte záchody, stačí streliť do dverí a otvoria sa. Za jednými je Luca. Zabite ho a vezmite si diamanty. Zavoláte Rayovi že ich máte a dohodnete si schôdzku na moste. Zájdite na miesto schôdzky, kde Rayovi odovzdáte diamanty a vy dostanete svoju odmenu.

Odmena: 9500 $.


61. Museum Piece (Ray Boccino)

Hoci ste naštvaný, že pre vás Ray stále nenašiel, koho hľadáte, prijmete ďalšiu úlohu. Máte sa v múzeu stretnúť s Johnym a vymeniť diamanty s Isaacom za peniaze. Polovicu máte dať Johnnymu a polovicu vrátiť Rayovi. Zájdite k múzeu. Pri vchode stretnete Johnnyho a automaticky zájdete na stretnutie. Vyzerá to fajn, ukážu vám peniaze a sú spokojní s tovarom, no niekto vás, aj kupcov, napadne. Po scénke ste na poschodí múzea, ktoré je plné nepriateľov. Nepriatelia sa presúvajú, takže pozor, aby vás neprekvapili odzadu, hoci si myslíte, že ste už časť cesty od nepriateľov vyčistili. Máte tu dosť objektov, za ktoré sa môžete kryť, takže postupujte opatrne a pomaly. Snažte sa zlikvidovať všetkých nepriateľov na poschodí. Pri schodoch máte lekárničku a druhú dole v miestnosti na prízemí. Keď máte poschodie zaistené, môžete ísť dole, no vhodné je zlikvidovať väčšinu nepriateľov na prízemí z poschodia, odkiaľ na nich máte dobrý výhľad. Napokon zíďte dole, dorazte zvyšných nepriateľov, ak nejakí zostali. Prejdite do vstupnej chodby, kde čaká ešte pár nepriateľov, zbavte sa ich a pred vchodom posledných dvoch, čo čakajú pri autách. Keď vyjdete von, ste varovaný, aby ste sa zbavili prenasledovateľov. Môžete sa pokúsiť o útek, ale jednoduchšie je ísť vľavo, odkiaľ máte výhľad na prvé auto prenasledovateľov a začať rovno útočiť. Než dorazí k vám, je zničené. Príde aj druhé auto, ktoré rovnako zničte a ak potrebujete, môžete sa kryť za vozidlami, či v bráne. Potom len utečte z oblasti múzea, než dorazí polícia.

Odmena: 9500 $.


62. Undertaker (Francis McReary, Packie McReary)

Po čase od misie „Blood Brothers“ vám zavolá Packie, oznámi vám, že jeho brat je mŕtvy a že zatkli aj Geralda. Požiada vás, aby ste prišli na pohreb, že by to dosť znamenalo pre rodinu a pripomenie vám, aby ste si vzali oblek, tak sa choďte prezliecť, ak máte na sebe niečo iné. Tiež vám zavolá Kate a povie vám o pohrebe. Prezlečte sa teda a zájdite na pohreb do kostola. Po omši sa vyberiete von, kde sa však objavia nejakí nepriatelia. Celkovo prídu tri vozidlá plné nepriateľov a skupina peších nepriateľov z uličky oproti. Môžete si pomôcť granátmi a bazukou a zničením auta rovno vyradiť celú skupinu. Nemusíte sa po skončení scénky ani veľmi kryť, no ak chcete, máte tu vozidlá. Keď všetkých nepriateľov na ulici zničíte, nastúpte s Packiem do pohrebného vozidla. O chvíľu dorazí ešte jedno nepriateľské auto. Radšej si pribrzdite a zastreľte jeho posádku, aby vás neotravovali. Aj tak máte zrejme hľadanosť polície, takže sa musíte postarať aj o to. Musíte si dávať pozor, pretože poškodenie auta (nie- len streľba, ale aj nárazy) spôsobia, že najprv prídete o zadné dvere a potom sa začne posúvať truhla von. Samozrejme ju nesmiete stratiť. Netreba sa báť, fyzika tu nefunguje, truhla nevypadne, keď idete hore kopcom, ani sa nezasunie naspäť, keď idete dole kopcom. Proste sa posúva von v závislosti od poškodenia vozidla. Napokon dorazíte na cintorín, kde prebehne pochovanie, rozlúčka s Kate a misia je splnená.
Po misii vám zavolá Gerald z väzenia, chce aby ste sa za ním zastavili.

Odmena: Pomoc rodine McRearyovcov.


63. I´ll take her... (Gerald McReary)

Zájdite za Gerrym do väzenia. Len si pohovoríte, no podstatné sa dozviete, až keď vyjdete von a zavoláte Packiemu. Chcú, aby ste uniesli Grace Ancelottiovú. Práve predáva cez internet svoj ružový Feltzer, tak si máte dohodnúť schôdzku a uniesť ju. Zájdite do internetovej kaviarne a choďte buď cez reklamu na hlavnej stránke priamo, alebo cez odkaz v emaile od Packieho na stránku www.autoeroticar.com a tam si zvoľte prehľad áut a nájdite si ružový Feltzer. Tam nájdete telefónne číslo. Zavolajte jej z mobilu (medzi ôsmou ráno a deviatou večer) a dohodnite si schôdzku. Zájdite na dohodnuté miesto a dohodnete sa na skúšobnej jazde. Najprv choďte na juh, ako navrhla Grace. Tam dostanete správu, že je vhodný čas, tak to otočte a choďte k úkrytu McRearyovcov. Keď zistí, že ste ju uniesli, začne vám znepríjemňovať cestu. Bude sa pokúša vyskočiť, bude vás byť a točiť vám volantom (čo vám samozrejme zhoršuje ovládanie vozidla), alebo bude kričať na okoloidúcich policajtov, že ste ju uniesli. Istý čas to musíte pretrpieť, keď to Nika prestane baviť, tak ju omráči a zvyšok cesty už máte v pokoji. Zájdite k úkrytu, kde odovzdáte Packieho ľuďom Grace.
Z časti táto misia pokračuje neskôr, splňte si pár úloh a zavolá vám Packie. Povie vám, že potrebuje fotku Grace, aby jej otec veril, že ju máte a zaplatil výkupné. Keďže ste jediný v meste, čo má mobil s foťákom, je to na vás. Len zájdite znova na rovnaké miesto, kde ste ju vyložili. Vstúpte do budovy a vybehnite na poschodie. Grace je zviazaná na stoličke so sklonenou hlavou. Dajte jej facku, aby zdvihla hlavu (E) a potom vyberte mobil, zvoľte foťák, odfoťte ju a pošlite fotku Packiemu. Hotovo, môžete odísť. Príbeh s výkupným bude neskôr pokračovať ďalšou misou.

Odmena: 9500 $.


64. No way on the subway (Ray Boccino)

Ray vám predstaví svojho známeho, Phila. Povedia vám, že majú problémy s gangom motorkárov, ktorý im predtým pomáhal. Zájdite na cieľové miesto a dvaja motorkári sa dajú na útek. Nasadnete na motorku a vydáte sa ich prenasledovať. Najprv sa nesnažte ich zbytočne dohnať, či zostreliť, len ich sledujte, kým sa nedostanú na dráhu metra. Tam ich prenasledujte už ostrejšie. Okrem nerovnej cesty si dávajte tiež pozor na vlaky. Na jednom mieste pôjdu oproti sebe, takže budete musieť rýchlo obísť pravý a zaradiť sa predeň, aby ste sa vyhli oprotiidúcemu naľavo. Inak ostatné v pohode vidieť a stíhate sa im vyhnúť. Po chvíli prenasledovania sa dotanete dosť blízko k jednému z nich a môžete ho zastreliť. Ďalšieho doženiete zrejme až keď sa dostanete na most, no tam už máte dosť priamu trasu, takže ho môžete v pohode dohnať a zabiť.
Zavoláte Rayovi splnenie misie a on vám povie, že našiel chlapa, ktorého hľadáte. Automaticky vám začne misia „Weekend at Florians“.

Odmena: 9500 $.


65. Weekend at Florian´s (Ray Boccino, Roman Bellic)

Raymond Boccino zistil, kde sa skrýva Florian Cravic. Teda navedie vás na chlapa menom Talbot Daniels, ktorý by to mal vedieť. Zavoláte Romanovi a poviete mu o vašom zistení. Zájdite po Romana a potom spolu zájdite za Talbotom. Po miernom nátlaku súhlasí, že vás tam zavedie. Zožeňte si štvordverové auto a všetci traja si nasadnite. Talbot vás bude navigovať. Nechoďte príliš rýchlo, inak povie, že sa nevie zorientovať. Takže choďte pomaly a počúvajte jeho inštrukcie, bude vám vravieť len vpravo, vľavo, či rovno. Napokon sa dostanete k cieľu, je na západnej strane parku v severnej časti ostrova. Vojdite do budovy a v scénke vrazíte s Romanom za Florianom, ktorý je jedným z dvoch podozrivých zo zrady, ktorá postihla Nika vo vojne. No zistíte, že to nie je on, teda je to Florian, ale nie je to zradca. Teraz si zmenil meno na Bernie Crane a žije novým životom a je dokonca milencom Brycea Dawkinsa, mestského starostu. Odídete s tým, že je jasné, že zradcom bol Darko Brevic. Rozlúčite sa s Romanom. A misia je splnená.
Ešte vám zavolá šéf z U.L.Paper s tým, že on vedel, že Florian nie je vaším cieľom a že pracuje na nájdení pravého zradcu. Rovnako vám zavolá aj Florian, teda Bernie, že by od vás potreboval pomoc.

Odmena: Odhalenie zradcu z minulosti. Nový kontakt.


66. Late Checkout (Ray Boccino)

Isaac viní Ray z prepadu v múzeu, hoci za tým nebol. Vyhráža sa mu, tak Ray chce, aby ste sa o neho postarali. Zájdite k hotelu Majestic. Vstúpte a vyvezte sa výťahom hore. Keď vystúpite z výťahu, utekajte doprava a skryte sa za stĺp, pretože chodba pred vami je plná nepriateľov. Tu ste krytý, tak vyberte zbraň a pozabíjajte ich. Na konci chodby prejdite k schodom a vybehnite nimi hore. Hore vstúpte do dverí, pozor, vybehne z nich nepriateľ. Za dverami vstúpte do apartmánu, ktorý je plný nepriateľov. Sú v oboch halách, aj v kuchyni (kde máte aj lekárničku). Keď všetkých zabijete, vyjdite schodmi na poschodie. Nad schodmi sú dvojkrídle dvere, keď sa k nim priblížite, vybehne z nich žena. Dá sa na útek, tak ju nemusíte zabíjať, ani prenasledovať, pred apartmánom zmizne. Za dverami je váš cieľ, zabite ho. Potom zvyškom schodov vybehnite na strechu. Pozor, na streche je pár ďalších nepriateľov. Pri vstupe na strechu sú sklené steny, ktoré sa nedajú rozbiť, ale guľky cez ne prejdú aj do vás, aj do nepriateľov (asi nejaká chyba). Zabite ich a dostanete dve hviezdičky hľadanosti. Máte tu aj nepriestrelnú vestu. Teraz máte utiecť. Nevracajte sa však k výťahu, ale choďte schodmi na nižšiu časť strechy. Tam sú poslední traja nepriatelia, tak ich zabite, ešte kým máte krytie na schodoch. Tam na nižšej streche je plošina pre umývačov okien, tak sa ňou zvezte dole. Prelezte plot a vzdiaľte sa od hotela. Tým je úloha splnená. Hľadanosť vám však nezmizne, tak sa jej musíte zbaviť sami.
Zavoláte potom Rayovi, že ste to vybavili, no povadíte sa, keďže sa vám nepáči, že len zabíjate všetkých, čo mali niečo spoločné s tými diamantami. O chvíľu nato vám však Ray pošle SMS, aby ste za ním zašli, chce vás predstaviť svojmu priateľovi Philovi (misie pre Phila).

Odmena: 11000 $.


67. Truck Hustle (Phil Bell)

Ray Boccino vás predstaví Phillovi, ktorého ste už predtým stretli v Rayovom podniku. Chce, aby ste ukradli nákladiak triádam. Zájdite na cieľové miesto a ukryjete sa za múrikom, kým prídu triády. Je ich celkom dosť, niekoľko áut, skupina ozbrojencov a na konci uličky nákladiak. Vhodné je zničiť granátom, či raketometom aspoň najbližšie jedno, či dve autá a zbaviť sa tak aj skupinky nepriateľov. Ak máte dosť munície, môžete takto vyradiť aj ďalších. Napravo môžete vyliezť aj na strechu, ak chcete a z vyvýšeného miesta ich likvidovať. Prebojujte sa až na koniec uličky k nákladiaku. Keď sa k nemu priblížite, vyrazí preč. Keď sa tak stane, ignorujte nepriateľov, ak ešte nejaký prežili a bežte za nákladiakom. Je pomalý, takže ak aj má náskok, nepotrebujete vozidlo, stačí ho dobehnúť po vlastných. Keď ho dobehnete, automaticky naň naskočíte. Stláčaním medzerníka vylezte hore. Na streche sa prevaľujete do bokov (A, D), ak potrebujete meniť smer. Lezte dopredu k vodičovi (W). V zákrutách nelezte, ale sa držte (S), inak vás tlak zhodí (zachytíte sa na boku a musíte opäť vyliezť hore), preto lezte vpred, len keď ide po rovných uliciach. Takto sa presuňte až dopredu, kde potom automaticky vyradíte šoféra a prevezmete riadenie. Zavoláte Philovi, že máte nákladiak a on vám povie, aby ste ho zaviezli k jeho synovcovi. Tak už len odstavte vozidlo na cieľovom mieste, kde si ho preberie Frankie.
Potom zavoláte Philovi, že ste úlohu splnili. Je spokojný a ponúkne vám kontakt na človeka, čo by potreboval služby niekoho, ako ste vy. Odteraz môžete prijímať úlohy zabijaka. Onedlho vám zavolá Phil opäť s tým, že o vás vravel Jimmymu Pegorinovi, ktorý má pre vás tiež nejaké úlohy. Neskôr vám ešte pošle SMS-ku, aby ste si dali slušný oblek, keď pôjdete za Jimmym.

Odmena: 11000 $.


68. She´s a Keeper (Gerald McReary)

Časom ste po úlohe „I´ll Take Her...“ dostali správu, aby ste sa opäť zastavili za Geraldom. Zájdite za Gerrym, ktorý vám povie, že je čas pokračovať v pláne. Zájdite k domu, kde ste predtým nechali Grace. Naložia vám ju do auta a máte ju previezť k Packiemu. Ste zrejme jediný schopný šofér v meste, takže takouto banálnou úlohou poverili vás. Stačí si dávať pozor, aby ste nezničili auto a tým pádom nezabili Grace. Inak len zájdite do cieľa a odovzdajte auto aj s rukojemníčkou Packiemu.

Odmena: 9750 $.


69. Diamonds are girl´s best friends (Gerald McReary)

Zájdite za Gerrym. Nedá sa mu zariadiť, aby bol prepustený, no aspoň sú v pohybe veci ohľadne výkupného. Keď vyjdete z väznice, zavoláte Packiemu. Zájdite na miesto stretnutia a nastúpte do auta, v ktorom už sedia Packie a Grace. Odvezte ich na miesto výmeny výkupného. Dostanete za Grace diamanty, no objavia sa muži pána Bulgarina a veci sa skomplikujú. Jeden z nepriateľov unikne s vašimi diamantmi, takže sa ho vydáte prenasledovať. Najprv zlikvidujte nepriateľov pri nádržiach. Vybehnite hore schodmi na kovovú ochodzu, traja nepriatelia sú nad schodmi, ďalšia skupinka na ochodze oproti, kryte sa za zábradlie a likvidujte ich. Cestou nahor máte nepriestrelnú vestu. Keď sa hore zbavíte nepriateľov, postupujte po ochodze ďalej. Keď budete nad vstupným parkoviskom, dorazia naň tri autá s nepriateľmi. Postrieľajte ich a prípadne im hoďte nejaké granáty. Prejdite ešte cez pár nepriateľov na koniec ochodze, kde sa opäť spojíte s Packiem. Tam dostihnete chlapa s diamantmi. Dostanete ho, no prídete o diamanty. Potom zlikvidujte už len posledných dvoch nepriateľov na plošine poniže vás a z nej potom zlezte dole rebríkom. Zožeňte si auto a už len odvezte Packieho domov.

Odmena: Prežili ste pascu.


70. Hating the Haters (Bernie Crane)

Po stretnutí s Florianom, teda s Berniem ste od neho dostali SMS-ku, aby ste sa za ním opäť zastavili. Zájdite za ním a posťažuje sa, že ho chce niekto zabiť. Navrhnete, aby šiel Bernie behať do parku ako obvykle a vy ho budete sledovať. Najprv ho odvezte k parku. Tam začne behať. Sledujte ho, držte sa nablízku, ale nie tesne pri ňom. Keď prebehne tunelom, tak ho napadne chlap s pálkou. Keď za ním vyrazíte, dá sa na útek na motorke. Nasadnite tak ako on na Faggio a prenasledujte ho. Najprv jazdí len po parku, takže ho rýchlo dostihnite a zastreľte. Potom sa vráťte po Bernieho a odvezte ho k obchodu Perseus.

Odmena: 6000 $.


71. Union Drive (Bernie Crane)

Zájdite za Berniem. Niekto vydiera jeho priateľa starostu a predmetom vydierania je práve jeho vzťah s Berniem. Odvezte Bernieho na miesto stretnutia s vydieračmi. Tam zistíte, že ich šéfom je Dimitri Rascalov. Keď sa dajú na útek, tak ich prenasledujte. Neobťažujte sa so streľbou, idú rýchlo a dobre, takže ich len sledujte dlhú trasu, až napokon havarujú. Obaja sa dajú na útek po vlastných, tak ich len dohoňte a zabite. Potom len odvezte Bernieho do jeho domu.

Odmena: 6250 $.


72. Pegorino´s Pride (Jimmy Pegorino)

Pegorino sa má stretnúť s členmi rodiny Pavano a vy sa máte postarať o jeho ochranu. Nastúpte do auta a odvezte Pegorina a jeho dvoch chlapov na miesto stretnutia. Tam dostanete ostreľovačku, s ktorou vstúpte do budovy pri aute a vybehnite na poschodie a sledujte stretnutie. Po chvíli Pavanovi ľudia napadnú Pegorina. Zlikvidujte ostreľovačkou všetkých pri autách a potom dostanete správu, aby ste zachránili Pegorina. Zbehnite dole a prebojujte sa cez nepriateľov. Dole sa pred budovou kryte za pár haraburdami, zabite chlapov povyše, prebehnite tam a tam už len postupujte rovno, na krytie tu máte autá a ďalej steny, takže sa dostaňte až k Jimmymu. Keď nasadnete do auta, prenasledujte nepriateľov na úteku, majú totiž dar, ktorý pre Pavanov priniesol Pegorino. Len ich sledujte, po chvíli zastanú pri schodoch. Zabite troch, čo zostanú pri aute a vybehnite za posledný na plošinu nad vami. Zabite ho a vezmite si Pegorinov balíček. Vráťte sa do auta, kde vás stále čaká ranený Pegorino a odvezte ho domov.

Odmena: 15000 $.


73. Payback (Jimmy Pegorino)

Zájdite k reštaurácii a sledujte Pavanovho človeka. Nastúpi do auta a odvezie sa ku garáži. V garáži je pár áut a hromada nepriateľov. Najlepšie je nahádzať im tam pár granátov a následné výbuchy zlikvidujú väčšinu nepriateľov. Zvyšok dorazte sami. Vzhľadom na ich polohu je to prekvapivo ľahké. Zrejme ste prilákali pozornosť polície, tak sa zbavte hľadanosti, no predtým sa môžete zastaviť obrať zabitých, ak chcete aspoň nejakú odmenu.

Odmena: 0 $.


74. Catch the Wave (Phil Bell)

Phil chce vybieliť drogy ruskej mafie, ktoré sem vozia pre Ancelotiiho rodinu. Odvezte Phila k pripravenému nákladiaku. Nasadnite a odvezte sa do prístavu. Drogy sem vozia z Vice City (a celkovo nájdete viac odkazov, v telke je reklama na kasíno v Las Venturas; Bernie spomínal cestu starostu do San Fierra; Marnie chcela byť herečkou v Pinewoode v Los Santos; vo vašom byte v oblasti Bohan mámte CD-čko, ktorého interpretom je OG Loc; na minigolfe pri bowlingu na prvom ostrove nájdete zmenšeniny pár lokácií zo San Andreas). Po príjazde do prístavu vám nevyjde podvod s tým, že ste boli vyslaní po dodávku drog, takže sa musíte prebojovať. Môžete vystúpiť a prebojovať sa sami, ale vhodnejšie sa mi zdalo zostať v aute, ktoré toho dosť znesie, prepnúť si pohľad zbližša, pomaly sa posúvať vpred a likvidovať nepriateľov. Vnútri máte aj lekárničku aj nepriestrelnú vestu, keby ste potrebovali. Napokon vystúpte a prejdite dozadu, kde pri člnoch zlikvidujte posledných nepriateľov. Jeden čln si vezme Phil, vy si vezmite druhý a sledujte Phila. Cestou vás napadne pár nepriateľov v člnoch. Môžete ich zostreliť, alebo len proste utekať. Po čase to vzdajú. Potom už len dôjdite s Philom k označenému mólu a vystúpte.

Odmena: 7500 $.


75. Trespass (Phil Bell)

Máte zabiť chlapa menom Chubby Charlie. Odvezte sa s Philom k Charlieho úkrytu. Tam vám Phil povie, že máte dva prístupy, buď cez podchod, alebo priamim vstupom. Vhodnejšie je ísť cez podchod, tam vlezte, prejdite cez dieru v stene a dostanete sa rovno ku schodom. Zabite pár nepriateľov na schodoch, postupujte nahor a prebojujte sa cez nepriateľov na poschodí, máte tu aj nepriestrelnú vestu. Vyjdite ešte o poschodie vyššie, kde váš čaká ďalšia skupina nepriateľov. Môžete si vybehnúť na zničené schody a postrieľať ich z vyvýšenej pozície. Prejdite ďalej a Charlie utečie cez okno. Zabite tu nepriateľov a vybehnite von za ním. prejdite mostom pred vami na budovu oproti. Otočte sa na streche budovy z ktorej ste prišli je pár nepriateľov. Prejdite susedným mostom k rebríku a vylezte hore na strechu. Hore pozor na ďalších nepriateľov na vyvýšených pozíciách. Napokon dostihnite Charlieho, ktorý sa pokúša utiecť vo vrtuľníku. Zostreľte vrtuľník, čím zabijete Charlieho a splníte misiu.
Po tejto misii vám tiež zavolá váš šéf z U.L.Paper. Dá vám kontakt na Johna Gravelliho, hlavu rodiny Gambettiovcov.

Odmena: 10500 $.


76. Buoys Ahoy (Bernie Crane)

Zájdite na pobrežie, kde sa stretnete s Berniem. Naplánoval pre vás výlet, aby ste si trochu oddýchli. Keď nasadnete do člna, tak sa s Berniem odvezte na cieľové miesto pri pláži, aby ste si odpočinuli, no objavia sa tam Rascalovi muž, aby sa vám pomstili za predošlý neúspech. Vystrelia na vás a dajú sa na útek. Prenasledujte ich. Neplytvajte strelami, jazdia dobre a rýchlo, takže ich len sledujte. Aby vás zmiatli, jazdia pomedzi piliere mól, okolo stĺpov mostov a pomedzi lode, vy sa nemusíte obťažovať, stačí sa držať na dohľad, takže kľudne sa len držte priamo na rieke. Sledujte ich, až kým nezastavia. Všetci traja vybehnú na cintorín, kde sa ukryjú. Tu už si ich len nájdite a po jednom zabite. Vráťte sa za Berniem, ktorý vám poďakuje a misia je splnená.
Po čase vám Bernie zavolá, že vám ďakuje za všetko, čo ste pre neho spravili a ako odmenu vám nechá auto (Inferno) jeho priateľa starostu.

Odmena: 6500 $. Inferno.


77. To Live and Die in Alderney (Phil Bell)

Idete sa postarať o dodávku, ktorú ste získali pre Phila v prvej úlohe, čo ste pre neho robili. Nasadnite do auta a odvezte sa s Philom k domu jeho synovca Frankieho. Keď tam dorazíte, akurát príďte k dvom autám, ktoré už Frankie pripravil, keď sa objaví polícia. V jednom aute uteká Phil, v druhom vy a Frankie. Len sa snažte držať za Philom, polícia nie je veľkou prekážkou. Musíte sa držať pri ňom, aby ho nezablokovali, ale na to sa naozaj len stačí „držať pri ňom“ a nemusíte sa o neho vôbec starať. Sledujte ho a po chvíli vám zavolá, že sa zbavíte áut. Zájdite teda za ním do dvora medzi domami, kde zastavíte. Potom zlikvidujte policajtov pri aute na ulici za vami. Otočte sa, z druhej strany dorazia dve policajné autá a policajná dodávka. Granát je rozhodne dobrá voľba. Potom dorazte zvyšok policajtov a napokon sa objaví ešte vrtuľník. Zničte ho, nasadnite do auta a zbavte sa hľadanosti. Neďaleko máte Pay´n´spray. Potom len odvezte Phila a Frankieho do úkrytu.

Odmena: 12000 $.


78. Entourage (John Gravelli)

Starý mafián chce, aby ste v bezpečí doviezli na radnicu jeho priateľa menom Bobby Jefferson. Zájdite teda na nádražie a nastúpte do prostredného auta. Držte sa kolóny, až kým nedorazíte k pasci. Napadnú vás nepriatelia a vy s Bobbym vbehnete do bočnej uličky. Potom je vašou úlohou len zlikvidovať všetkých nepriateľov. O Bobbyho sa trápiť nemusíte, zostane skrytý v uličke, takže pomaly a opatrne likvidujte nepriateľov. Sú v uličke oproti, na oboch stranách hlavnej ulice a na streche budovy pri vás. Keď všetci padnú, nastúpte do auta a odvezte Bobbyho na cieľové miesto. Cestou vás napadnú ešte štyri nepriateľské vozidlá, no stačí im utiecť.

Odmena: 12000 $.


79. Dining Out (John Gravelli)

Gravelli chce, aby ste zabili chlapa menom Kim Young-Guk. Zájdite do reštaurácie, no uvádzač vás nechce vpustiť. Keď vojdete ďalej, tak vás napadne, takže ho rovno zabite. Vo vstupnej hale sa musíte na poschodie prebojovať cez nepriateľov, ktorí sú na schodoch a na terase. Nemáte tu vhodnú pozíciu na krytie, takže treba byť len opatrný a mieriť presne. Na poschodí vstúpte k manažérovi a namierte na neho zbraň, aby ste ho donútili povedať vám, kam ušiel Kim. Vráťte sa do haly, kde sa objavia noví nepriatelia. Prebojujte sa cez nich do kuchyne a bežte za Kimom. Vybehne von a utečie na aute. Sledujte ho na motorke, ktorú tu máte pripravenú a zabite ho.

Odmena: 13250 $.


80. Liquidize the Assets (John Gravelli)

Poslednou úlohou je zlikvidovať päť dodávok. Zájdite k cieľovému miestu, je to dvor dobre strážený. Zvonku môžete ostreľovačkou zlikvidovať dosť nepriateľov na strechách aj na dvore, len pozor, streľba môže pritiahnuť pozornosť polície. Keď miesto trochu prečistíte, tak tam vstúpte. Na prvom dvore sú v garážach tri dodávky, ktoré môžete v pohode zničiť. Na dvore je pár nepriateľov, no väčší pozor si dávajte na nepriateľov na strechách. Keď pôjdete k druhým dvom dodávkam, tak v jednej sa pokúsi jeden nepriateľ utiecť. Zničte ju, najlepšie raketometom. Potom len zničte poslednú piatu a misia je splnená.

Odmena: 14500 $.


81. Flatline (Jimmy Pegorino)

Jimmy je naštvaný, jeho ochranka, Anthony, ktorého ste už predtým stretli, bol napojený na políciu, takže sa ho pokúsil zabiť. No prežil to a teraz je strážený v nemocnici. Máte ho zabiť. Zájdite do nemocnice, ktorá je neďaleko od vás. Vstúpte a napravo v šatniach si môžete vziať doktorský odev. Ak ste sa už predtým pokúsili vojsť do stráženej časti, tak vás spoznajú policajti aj v prezlečení a napadnú vás. Ak tam vchádzate prvýkrát, tak vás pustia až do miestnosti s Anthonym. Zabite ho, buď priamo, alebo mu vypnite prístroje. Policajti však zistia, čo sa stalo, tak sa musíte prebojovať von. Stačí sa prestrieľať cez chodbu a potom len vybehnúť von. Utečte v nejakom aute a zbavte sa hľadanosti.

Odmena: 13000 $.


82. Pest Control (Jimmy Pegorino)

Jimmy zvažuje, kto by mohol byť zradca, o ktorého by sa bolo treba postarať. Uvažuje, či je to Phil, alebo Ray. Po rozhovore vás pošle preč s tým, že si to premyslí a zavolá vám. Nemusíte sa do ničoho púšťať, za chvíľu vám zavolá. Jeho rozhodnutie padlo na Raya. Zájdite k miestu, kde budete sledovať, ako nastúpia do auta. Sledujte ich. Môžete ich napadnúť hneď, no po chvíľke dorazia na čerpaciu stanicu, kde zastanú. To je skvelá príležitosť pre raketomet, či pár granátov a zbavíte sa celej skupiny.

Odmena: 14500 $.


83. That Special Someone (U.L. Paper, Roman Bellic)

Zavolá vám šéf z U.L.Paper s tým, že našiel vášho človeka. Tým ste vyrovnaní za služby, ktoré ste pre neho spravili. Tým je naplnená vaša cesta za pomstou. Zavoláte Romanovi, že ste našli zradcu. Darko Brevic už na vás čaká. Roman chce ísť s vami, tak za ním zájdite a potom choďte spoločne na letisko. S Romanom sa zhovárate o vašich motiváciách. Na letisku vám agenti predhodia zviazaného Brevica. Vôbec sa nebráni, priznáva vinu. Teraz sa môžete opäť rozhodnúť, či ho zabijete, alebo odídete preč. Roman vám radí, nechať ho tak. Rozhodnutie je na vás. Potom len odvezte Romana k Bruciemu. Potom ešte zavoláte Berniemu (Florianovi) a poviete mu, že ste našli vášho zradcu.

Odmena: Naplnenie cesty za pomstou.


84. One last thing (Jimmy Pegorino)

Zavolá vám Jimmy, že od vás potrebuje ešte jednu službu. Zájdite za ním do striptízového klubu. Chce od vás, aby ste spravili jeden kšeft, no naň budete musieť spolupracovať s Dimitrim Rascalovom. Po rozhovore s Jimmym zavoláte Romanovi, aby ste sa lepšie rozhodli. Od Romana zistíte, kde sa práve Dimitri nachádza. Podviedol vás, ohrozoval aj Romana, no Roman vám radí ísť do toho kšeftu, keďže z toho môže byť veľa peňazí. Zavoláte aj svojej priateľke Kate. Tá vám zas radí držať sa svojho presvedčenia a nevzdať sa ho len kvôli peniazom.
Takže teraz sa musíte rozhodnúť. Buď sa vydáte cestou pomsty a pôjdete zabiť Dimitria, alebo sa necháte zlákať peniazmi a pôjdete vykonať obchod pre Jimmyho.

Odmena: Záver v závislosti od vašej voľby.


85a. If the Price si Righ (Peniaze, Jimmy, Phil, Roman)

Zájdite na cieľové miesto, kde sa stretnete s Philom. Odvezte sa s ním do prístavu, pri vchode vás stráž vpustí. Zájdite na miesto, kam vás pošlú. Tam zavoláte Dimitriovi a zistíte, že vás ten darebák opäť podrazil. Zhabal tovar a tak nemáte za čo zinkasovať. Phil to však nechce nechať len tak. Bežte za ním. obídete si budovu, vyleziete hore po rebríku, vyskočte na strechu a zájdite s Philom k strešnému oknu. Rozstrelí ho a skočí dnu. Nasledujte ho.
Teraz je vašou jedinou starosťou prebojovať sa až na druhú stranu ohromnej haly. Máte hromadu peňazí a končíte hru, takže nábojmi netreba šetriť. Využite všetko, čo máte k dispozícii. Začínate na ochodze, ktorá má dve podlažia, nepriatelia sú pri vás a čakajú na vás aj pod schodmi na oboch stranách. Rovnako aj na plošine nižšie. Nejakí nepriatelia sú aj dole na podlahe. Môžete ich dostať zhora, no keď zídete až úplne dole, ďalší sa objavia za stĺpmi. Keď ich pozabíjate, prejdite halou k schodom na druhej strane. Tam sú ďalší nepriatelia na ochodze hore, aj dole pod schodmi. Ostreľovačkou zlikvidujte aspoň niektorých na ochodze a samopalmi už ostatných dole. Vybehnite hore a zastreľte pár nepriateľov na ochodzách a niekoľkých za oknami v kontrolnej miestnosti. Tam sa musíte dostať. Nemusia ani všetci nepriatelia byť zabití. Dobehnite s Philom k dverám do miestnosti a v animačke ich vyrazíte. Chlap s peniazmi utečie. Prenasledujte ho. Bežte za ním, no pozor na dvoch nepriateľov pod schodmi pri stĺpoch. Vybehnite von.
Nepriateľ s peniazmi uniká v nákladnom aute. Jedno je hneď dole pod schodmi a láka to nastúpiť doň, no v takom vozidle sa prenasleduje dosť zle a unikajúci nepriateľ bude jazdiť dosť krkolomne a zhadzovať vám do cesty prekážky z okolia a sudy z nákladného priestoru. Môžete si tiež vziať motorku, či auto, ktoré parkujú vonku. S autom je to ľahšie. No najjednoduchšie je pripraviť si bazuku ešte predtým, než vyjdete von. Keď vyjdete, hneď si zamerajte nákladiak nepriateľa a zničte ho. Tým si ušetríte celú naháňačku. Len si vezmite batoh s peniazmi a odvezte peniaze, aj Phila na miesto, kde ste sa na začiatku misie s Philom stretli.
Po misii vám zavolá Roman, aby ste prišli na jeho svadbu. Tiež vám zavolá Jimmy a je spokojný s vašou prácou. Napokon ešte zavoláte Kate a poviete jej, ako ste sa rozhodli. Je z vás sklamaná a nechce sa s vami stretnúť.

Odmena: 250000 $.


85b. A Dish Served Cold (Dýka, Roman)

Rozhodli ste sa pre pomstu. Zájdite na cieľové miesto označené dýkou. Dorazíte do prístavu, neďaleko veľkej nákladnej lode na ktorú Rusi naložili heroín. Na náklad dozerá sám Dimitri. Po scénke sa môžete pustiť do lode. Je jasné, že sa musíte prebojovať cez všetkých nepriateľov. Zlikvidujte tých čo vás priamo ohrozujú a pripravte sa. Môžete priamo nabehnúť na loď, ak máte záujem viac riskovať a kryť sa na lodi. No jednoduchšie je vyliezť najprv na námorné kontajnery na móle. Niektoré vám poskytujú krytie a tak môžete zamerať útočnou puškou, či ostreľovačkou nepriateľov naľavo na plošinách riadiacej časti, napravo na vyvýšenej plošine a vpredu na palube. Povedľa kontajnerov máte dva nakladacie žeriavy. Vylezte rebríkom až hore na žeriav a odtiaľ máte výhľad na väčšinu paluby. Použite ostreľovačku a zlikvidujte väčšinu nepriateľov na palube.
Potom vyjdite na palubu a smerujte naľavo k riadiacej časti. Zo žeriava by ste mali zlikvidovať väčšinu nepriateľov, no pre istotu si ešte obehnite palubu, aby vás nik neprekvapil a vstúpte potom do jedálne, kde zabite dvoch nepriateľov. Máte tu aj lekárničku. Potom postupujte hore po schodoch. Prejdite pomedzi kajuty, v jednej máte nepriestrelnú vestu. Keď prejdete pomedzi kajuty a cestou zlikvidujete troch nepriateľov, vyjdite von na ochodzu, zlikvidujte dvoch ďalších nepriateľov a prebojujte sa cez posledných nepriateľov vonkajšími schodmi vyššie, až sa dostanete na kapitánsky mostík. Zlikvidujte nepriateľa, ak potrebujete, vezmite si vestu a použite ovládanie lode. Tým otvoríte poklop nákladnej časti podpalubia.
Vráťte sa naspäť dole na palubu, no pozor, cestou vás budú čakať posily, ktoré dorazili po vašom otvorení podpalubia. Pár ich je na vonkajších schodoch, ďalší pri kajutách, predposlední v jedálni a poslední vonku pred jedálňou na palube. Keď ste na palube, zájdite k otvorenej časti. Ak sú pod vami nepriatelia, tak ich zlikvidujte z relatívneho bezpečia paluby. Potom pozoskakujte po náklade dole do podpalubia. Keď sú zlikvidovaní, spustí sa scénka, v ktorej sa vám postaví už aj Dimitri. Ste dobre vyzbrojení, takže zlikvidujte jeho mužov a nahádžte mu tam pár granátov. V podstate ani nemusíte riskovať a dostanete ho nimi bezpečne, lebo sa vám v uzavretom prostredí nemajú kam zakotúľať. Keď ho dostanete, bude posledná Dimitriova scénka, kde vám povie pár slov. Potom ho už len popravte.
Po jeho zabití máte opustiť loď. Už nedorazia žiadne posily, tak len pokojne vyjdite von a misia je splnená, keď sa dostanete na breh. Po misii vám zavolá Roman, nie je nadšený, že ste sa nerozhodli pre obchod a dali ste prednosť bezplatnej pomste, no akceptuje vaše rozhodnutie. Pripomenie vám, aby ste si nezabudli dať oblek a prišli na jeho svadbu. Tiež vám zavolá Phil. Tak ako Roman, aj on chápe a akceptuje vaše rozhodnutie, no povie vám, že už s vami nemôže nič mať, pretože Jimmy Pegorino šalie. Napokon vám ešte raz zavolá Roman a povie vám presný čas svadby. Potom zavoláte Kate a poviete jej, že ste sa držali svojich princípov a nezapredali ste sa peniazom. Úbohé dievča je z vás natešené a povie vám, aby ste ju vyzdvihli na Romanovu svadbu.

Odmena: Žiadna. Pomsta.


86a. Mr. And Mrs Bellic (Roman Bellic)

Zájdite ku kostolu. Zúčastníte sa svadby. Romana a Mallorie prišli podporiť aj vaši známi, Brucie, Badman, Bernie a Jacob. Dôjde však k nešťastiu. Dimitriho zabiják sa vás pokúsi zabiť. Zlikvidujete ho, no pri tom zabije Romana. Jacob vás pošle preč, aby ste sa stiahli, keďže ste zabili toho vraha pred kostolom a napíše vám, že vám pomôže dostať Romanovho vraha.

Odmena: Žiadna. Strata.


86b. Mr. And Mrs Bellic (Roman Bellic, Kate)

Zájdite za Kate a keď nastúpi k vám do auta, odvezte ju na Romanovu svadbu. Zájdite ku kostolu. Zúčastníte sa svadby. Romana a Mallorie prišli podporiť aj vaši známi, Brucie, Badman, Bernie a Jacob. Dôjde však k nešťastiu. Objaví sa Pegorino a pokúsi sa vás zabiť streľbou z idúceho auta. Avšak zasiahne pri tom vašu Kate. Vaši priatelia vás pošlú preč, aby sta sa trochu ukľudnili a prečkali ten žiaľ. Jacob vám potom napíše, že vám pomôže dostať Katinho vraha.

Odmena: Žiadna. Strata.


87a. A Revenger´s Tragedy (Little Jacob)

Pripravte si výstroj a muníciu. Dostanete správu od Jacoba, aby ste za ním prišli. Zájdite za ním a nastúpte k nemu do auta. Prenasledujte vozidlo, ktoré Jacob sledoval. Najprv po vás budú strieľať, no po chvíli to vzdajú. Sledujte ich. Buďte opatrný, je to dlhá cesta, no máte kvalitné auto, ktoré je rýchle, aj toho dosť znesie. Istú časť cesty pôjdete v protismere, kde to bude náročnejšie, ale inak by nemal byť problém ich sledovať. Napokon dorazíte k domu na pláži. Dimitri a Pegorino sa spojili, tak sa treba postarať o oboch. Keď zastavíte poniže domu, pošlete Jacoba preč, aby vám pripravil únikovú cestu a aby ste ho zároveň neohrozili pri prestrelke.
Keď získate ovládanie, vytiahnite ostreľovačku a zabite troch chlapov na streche domu. Potom sa sústreďte na tých pred domom. Pri nich parkuje hromada áut, takže použite raketomet a granáty, z bezpečnej vzdialenosti zničte autá a výbuchy zabijú aj nepriateľov. Ak zničíte všetky autá, malo by to zabiť všetkých nepriateľov. Ak niekto prežil, tak ho dorazte. Dvaja poslední sú ešte pred vstupom do budovy, kde sa skrývajú za betónovými mantinelmi. Teraz vás čaká budova.
Vnútri je niekoľko nepriateľov. Môžete ich ostreľovať zvonku, cez otvorené dvere. Môžete tiež vybehnúť na strechu po rebríku a cez diery v streche ich ostreľovať z celkom bezpečného nadhľadu. Alebo proste vbehnite dnu a dokatujte ich. Prejdite halou do druhej miestnosti. Tam uvidíte, ako Dimitri zabije Pegorina. Ten chlap zradí každého, s kým spolupracuje. Dá sa pred vami na útek. Bežte za ním na strechu. Na streche vás čaká niekoľko nepriateľov, pár ich môžete dostať ešte z dverí z vnútra. Ostatných dorazte, alebo ignorujte, ak vás priamo neohrozujú a bežte za Dimitriom. Uniká vo vrtuľníku. Chcete sa ho zachytiť, no zhodia vás do vody.
Vo vode vlezte do člna a prenasledujte Dimitriov vrtuľník. Stačí ho sledovať, dávajte si pozor, ak sa veľmi priblížite (čo sa veľmi nestáva), začne po vás strieľať a priebežne počas prenasledovania bude po vás páliť z raketometu, no vyhnúť sa raketám nie je problém, stačí sledovať, čo sa deje. Napokon letí mimo vody, no našťastie dorazil Jacob s vlastným vrtuľníkom. Zájdite na člne pod Jacoba a naskočte. Stláčaním skokov vyleziete dovnútra. (Párkrát sa mi stalo, že Jacob odletel preč bezo mňa, tesne predtým, než som ho dostihol. Je to nejaká chyba a nedá sa riešiť inak, než opakovaním misie).
Len čo sa dostanete do vrtuľníka, hneď preberáte riadenie, tak neotáľajte a sledujte Dimitriov vrtuľník. Len ho sledujte, držte sa pri ňom a pozor na streľbu. Napokon, keď dorazíte k ostrovu so Sochou Šťastia, tam sa zrútia oba vaše vrtuľníky. Tu už len zlikvidujte Dimitriových chlapov a bežte za ním. Prenasledujte ho a zabite ho. Potom už len sledujte záver, titulky a potom môžete pokračovať v hre. Zavolá vám ešte Brucie, aby vyjadril ľútosť nad stratou Romana, zavolá vám Mallorie, že je tehotná a sústrasť vám vyjadrí aj Kate.


87b. Out of Commission (Little Jacob, Roman)

Pripravte si výstroj a muníciu. Dostanete správu od Jacoba, aby ste prišli za ním a Romanom. Zájdite za nimi a nastúpte k nim do auta. Prenasledujte vozidlo, ktoré Jacob s Romanom sledovali. Najprv po vás budú strieľať, no po chvíli to vzdajú. Sledujte ich. Buďte opatrný, je to dlhá cesta, no máte kvalitné auto, ktoré je rýchle, aj toho dosť znesie. Istú časť cesty pôjdete v protismere, kde to bude náročnejšie, ale inak by nemal byť problém ich sledovať. Napokon dorazíte k domu na pláži. Pegorino sa ukrýva v tomto dome. Keď zastavíte poniže domu, pošlete Jacoba s Romanom preč, aby vám pripravil únikovú cestu a aby zároveň dozrel Jacob na Romana, aby ste nestratili aj jeho.
Keď získate ovládanie, vytiahnite ostreľovačku a zabite troch chlapov na streche domu. Potom sa sústreďte na tých pred domom. Pri nich parkuje hromada áut, takže použite raketomet a granáty, z bezpečnej vzdialenosti zničte autá a výbuchy zabijú aj nepriateľov. Ak zničíte všetky autá, malo by to zabiť všetkých nepriateľov. Ak niekto prežil, tak ho dorazte. Dvaja poslední sú ešte pred vstupom do budovy, kde sa skrývajú za betónovými mantinelmi. Teraz vás čaká budova.
Vnútri je niekoľko nepriateľov. Môžete ich ostreľovať zvonku, cez otvorené dvere. Môžete tiež vybehnúť na strechu po rebríku a cez diery v streche ich ostreľovať z celkom bezpečného nadhľadu. Alebo proste vbehnite dnu a dokatujte ich. Prejdite halou do druhej miestnosti. Tam narazíte na Jimmyho, no dá sa na útek. Bežte za ním na strechu. Na streche vás čaká niekoľko nepriateľov, pár ich môžete dostať ešte z dverí z vnútra. Ostatných dorazte a bežte k rebríku oproti dverám. Zlezte ním dole na cestu za budovou.
Bežte popri budove za Jimmym. Najprv vás čakajú traja nepriatelia a ďalej dvaja. Máte tu krabice na krytie, no nezdržujte sa a proste po nich strieľajte všetkým, čo máte. Keď dorazíte na koniec budovy, príde tam auto so štyrmi nepriateľmi. Ak máte ešte granát, či náboj do bazuky, môžete sa ich zbaviť jednou ranou. Pegorino uteká v člne. Vy tu máte len motorku, tak na ňu naskočte a prenasledujte ho po brehu. Treba ho sledovať, ale nechoďte najvyššou rýchlosťou, aby ste nenarazili a nespadli, pretože vstávaním by ste zrejme stratili dosť času a misiu by ste tak nesplnili. Sledujte ho po pláži. Po chvíli dorazí Jacob s vrtuľníkom. Na konci otvorenej pláže pred vami uvidíte drevený mostík s označením ako váš cieľ. Nabehnite naň s miernym rozbehom a v scénke sa zachytíte vrtuľníka s ktorým prileteli Jacob a Roman. Teraz sledujte s vrtuľníkom Jimmyho čln a uhýbajte sa jeho strelám. Môžete po ňom aj páliť, no nie je to potrebné, keď dorazíte k ostrovu šťastia, obe vaše vozidlá budú zasiahnuté a budete tam musieť núdzovo pristáť.
Po pristátí utekajte za Jimmym. Cestou zlikvidujte jeho mužov. Potom už len dobehnite Pegorina a zabite ho. Nie je to nič ťažkého. Keď ho dorazíte, nasleduje scénka, v ktorej naposledy vydýchne a k vám sa pridajú Jacob a Roman. Potom už len sledujte záver, titulky a potom môžete pokračovať v hre. Zavolá vám ešte Roman, vyjadrí ľútosť nad smrťou Kate a oznámi vám, že s Mallorie čakajú dieťa. Ešte vám zavolá Packie, aby tiež vyjadril smútok nad stratou vašej priateľky a jeho sestry Kate.

Hlavné misie | Vedľajšie misie

Related Games Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto V
Grand Theft Auto Online
Grand Theft Auto IV: The Complete Edition
Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned
Grand Theft Auto IV: The Ballad of Gay Tony
Grand Theft Auto IV: Episodes From Liberty City
Grand Theft Auto: San Andreas
Grand Theft Auto: Vice City
Grand Theft Auto 3
Grand Theft Auto 2
Grand Theft Auto: London 1961
Grand Theft Auto: London 1969
Grand Theft Auto 1



Diskusia Príspevkov: 232 Hodnotenie
1391 hlasov

100
60
20

80
40
0
58
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |