GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 20342 users

Walkthroughs > Splinter Cell 5: Conviction


Zobrazení:33675
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Je tu piate pokračovanie hry Splinter Cell, no tento diel sa značne vzdialil pôvodnému konceptu tichého postupu. Ako „Pomsta Sama Fishera“ by to bola parádna hra, ako „Splinter Cell 5“ už to také skvelé nie je. No príbeh je tu skvelý, takže sa to dá hre odpustiť. Stále musíte byť nenápadný a pohybovať sa opatrne, ale na rozdiel od predošlých dielov už nie je prioritou byť úplným duchom, o ktorom nik nevie. Nielenže môžete vyvolať poplach a likvidovať skupiny nepriateľov, ale postupne vás hra v rámci príbehu do boja aj núti.
Keďže už nepracujete pre vládu, prišli ste o rôzne technické vychytávky, ale postupom príbehu získate pár hračiek. Sam zabudol hvízdať, aj hádzať veci, ale zato sa naučil lepšie kryť. Keďže je tento diel omnoho akčnejší, krytie budete využívať dosť.
Klávesou „Ctrl“ sa zohnete a môžete sa tak pohybovať prikrčený za rôznymi prekážkami. Za niektorými ste však aj takto trochu viditeľný, vtedy použite pravé tlačidlo myši a kým ho držíte, tak sa kryjete. Takto ste nalepený na objekt, za ktorým sa kryjete, a nie ste spoza neho viditeľný (spoza vás ste, pokiaľ ste osvetlený). Môžete sa v takomto móde aj presúvať, stačí sa poobzerať a ak sú neďaleko vás ďalšie predmety (steny, krabice, autá, atď), alebo ak chcete len za roh objektu, pri ktorom ste, tak sa pri nich objavia šípky a pomocou medzerníka sa môžete rýchlo a nebadane v krycom móde automaticky presunúť na tieto nové pozície. Pri streľbe sa môžete pri krytí za predmety aj vykláňať (klasicky, „A“ a „D“), no vtedy vás pri zameriavaní môžu nepriatelia zbadať, ak nie ste v tme. Ak sa presúvate voľnejším priestranstvom a potrebujete čo najskôr zo svetla, môžete si pomôcť pravým tlačidlom myši a spravíte kotúľ (keď sa plížite), alebo „ctrl“, vtedy sa šuchnete vpred (keď bežíte).
Keď ste pri presune v temných miestach a obraz sa zmení na čiernobiely, tak viete, že vtedy ste pre nepriateľov neviditeľný. Len čo sa pri vašom presune vráti farba, tak ste na viditeľnej, osvetlenej ploche.

Pri pohyboch využívajte značne prostredie okolo vás. Hoci je hra akčnejšia, nie ste zo železa a Sam znesie len pár zásahov, než padne, takže aj pri prestrelkách sa kryte a snažte sa byť čo najviac z dohľadu. Aj keď o vás nepriatelia vedia a pátrajú po vás, tak nevedia, kde presne ste, takže môžete stále využiť to, že sa k nepriateľovi priplížite a zabijete ho ručne potichu, alebo si ho vystriehnete z vhodného miesta a zabijete ho strelou z pištole s tlmičom, alebo ho zabijete hlučnou strelnou zbraňou, no z vhodného miesta, aby ste sa mohli hneď schovať pred ostatnými. Keď visíte na rímsach, oknách, či okrajoch malých budov, tak môžete jednou rukou strieľať. Rovnako, keď visíte na potrubí.
Potrubie je veľmi vhodné na presun po miestnostiach, pretože vás tam nezbadajú, pokiaľ na seba neupozorníte (vystrelíte na niekoho a hneď ho nezabijete, alebo netrafíte). Z potrubia tiež môžete uskutočniť akciu, pri ktorej skočíte na nepriateľa pod vami a hneď ho zlikvidujete. Samozrejme to spôsobí istý hluk, takže si takto vyhliadnite vždy osamoteného nepriateľa a po akcii sa rýchlo schovajte.
Ďalšiu takúto výhodu vám poskytujú rímsy a okná. Sam je tu mrštný ako opica, takže sa po rímsach pohybuje s ľahkosťou Spider-Mana. Okrem ostreľovania nepriateľov cez okná môžete využiť aj to, že ak stojí nepriateľ pri okne, pod ktorým ste vy, tak ho jednou akciou (C) rovno zhodíte von (dá sa využiť aj pri zábradliach). Pokiaľ vás pri tom vidia iní nepriatelia, tak sa rozbehnú k oknám, vyzerajú von a strieľajú, takže vám nepomôže stiahnuť sa len vedľa okna, ale radšej choďte za roh budovy, či cez iné okno dovnútra. Pokiaľ je tam však len jeden, či dvaja nepriatelia, môžete si na nich počkať a keď prídu situáciu skontrolovať, tak ich vyhodíte von tiež.
Okrem týchto trikov samozrejme je tu klasické priplíženie sa k nepriateľom zozadu, alebo spoza rohu, kedy ho môžete okamžite zlikvidovať (stlačiť „C“), alebo ho použiť ako ľudský štít (podržať „C“).

Novinkou je tu okamžitá poprava. Stačí si označiť nepriateľov, ktorých vidíte (Q) a keď sa k nim priblížte na dostrel, tak len aktivujte akciu (E) a Sam ich automaticky zastrelí. Má to však samozrejme svoje obmedzenia. Akciu môžete uskutočniť len párkrát a aby ste ju mohli zopakovať, musíte niekoho zabiť bez zbrane (ručne, zhodiť, skočiť na neho). A tiež zbrane, ktoré na to môžete použiť, majú obmedzený počet zásahov pri poprave, čo znamená, že môžete zamerať maximálne dvoch nepriateľov (až s lepšími pištoľami troch a s vylepšeniami pištole Five-Seven napokon štyroch).

Ďalšou novinkou je tu posledná známa pozícia. Ak vás nepriatelia zbadajú, tak sa na vašom mieste zobrazí váš obrys, ktorý tam chvíľu zostáva, než zmizne. To značí, že nepriatelia vedia, kde ste boli, no nevedia, kde ste teraz, ak ste sa presunuli. Začnú náhodne strieľať smerom k tomu miestu a pôjdu ho skontrolovať. Vy môžete túto situáciu využiť, aby ste sa presunuli okolo nich, či za nich, keďže viete, kam budú tí najbližší smerovať.

Nové zbrane získavate po prejdení príbehových misií a niektoré po zvládnutí multiplayerových hier. Zbrane si môžete počas misií vymieňať a priebežne aj vylepšovať v Krabiciach výzbroje. Môžete mať so sebou vždy len dve zbrane, jednu pištoľ a jednu silnejšiu zbraň (samopal, brokovnicu, ...). Každá zbraň má tri vylepšenia (dostrel, silu, tlmič, väčší zásobník, atď.). Na vylepšovanie zbraní používate body, ktoré získavate za výzvy. Tie plníte počas hrania, dajú sa pozrieť v menu. Delia sa na tri kategórie, bojové (zabiť istý počet nepriateľov skokom z výšky, strelou do hlavy, vyradiť troch naraz granátom, atď), plíživé (uniknúť z boja pomocou EMP, skryť sa po vyvolaní poplachu; zlikvidovať potichu nepriateľa, ktorý príde preveriť vašu poslednú pozíciu, atď) a vrcholné výzvy (prejsť misiu bez poplachu, prejsť misiu bez streľby, zlikvidovať 10 nepriateľov s jedným zásobníkom a podobne).
Okrem zbraní získavate časom hračky ako sú EMP Granáty (v dosahu výbuchu omráčia nepriateľov a vyradia elektroniku), trieštivé granáty (klasické granáty na zabíjanie nepriateľov), oslepovacie granáty (ochromia na chvíľu nepriateľov v dosahu tým, že ich oslepia), prenosné míny (ako trieštivé granáty, akurát že si ich sami umiestnite a na diaľku odpálite), kamery (klasika z predošlých dielov. Vystrelíte na nejaké miesto kameru, ktorou môžete miesto pozorovať, môžete ňou vydať zvuk na nalákanie nepriateľa a môžete ju potom tiež odpáliť, ako mínu) a napokon prenosné EMP (to čo EMP granát, ale odpaľujete ho priamo na sebe, takže dosah z centra výbuchu je z miesta kde stojíte, keď ho použijete. Vyradí elektroniku a poskytne vám tmu.). Aj tieto hračky môžete vylepšovať, no majú len dve možné vylepšenia a to rozsah pôsobenia.



1. Merchant´s Street Market, Valetta, Malta

Sam Fisher pracoval pre Third Echelon, tajné oddelenie Národnej Bezpečnostnej Agentúry. Zažili sme, ako sa vydal do Gruzínska vyšetriť zmiznutie dvoch agentov a pri tom zistil, že prezident Nikladze začal s hromadnými vraždami, aby mohol obsadiť Azerbajdžan. Keď sa do toho vložilo NATO, tak sa rozhodol rozpútať informačnú krízu v Amerike a odpáliť tam aj atómovú bombu. Preto ho Fisher našiel a zabil. Neskôr sme videli, ako bol poslaný neutralizovať hrozbu pri obsadení americkej ambasády v Dilí a stopy, ktoré tam objavil u vodcu militantnej skupiny, ho doviedli k odhaleniu, že terorista Sadono si vypracoval poistku proti zásahu Spojených Štátov, v ktorých rozmiestnil biologické bomby, ktoré sa aktivujú, ak ich neskontroluje každý deň, takže ho Američania nemôžu len tak odstrániť. Samovi sa podarilo neutralizovať bomby a zajať Sadona. Do tretice bol Sam vyslaný zachrániť špičkového programátora, ktorého uniesla Peruánska revolučná skupina, ktorú viedol Lacedra. Vedca nezachránil, no vystopoval Lacedru a zabil ho. Pri tom zistil, že pracoval pre niekoho iného a bolo do toho zahrnuté aj pašovanie zbraní. Po istom pátraní zistil, že za tým stojí jeho starý priateľ Shetland. Našiel a zabil Shetlanda a zastavil aj japonského admirála Otomu, ktorý chcel s pomocou Shetlanda rozpútať vojnu medzi Kóreou a Japonskom. Po štvrtýkrát sme sa so Samom stretli, keď opitý šofér zabil jeho dcéru Sáru. Opustil sa a utápal žiaľom. Aby sa z toho nejako vyhrabal, prijal ponuku pracovať ako dvojitý agent. Infiltroval teroristickú skupinu operujúcu v Amerike. Aby si získal ich dôveru musel im pomáhať s ich špinavosťami, ale zároveň, aby nestratil dôveru vlastnej agentúry, musel robiť prácičky aj pre nich. Napokon odhalil ich hlavné plány a rozbil celú skupinu. Potom sa opäť stiahol do ústrania.
V štvrtom dieli zajala teroristická skupina vášho šéfa a priateľa Irvinga Lamberta. Chceli od vás, aby ste ho zabili a ukázali tak oddanosť. Hoci ste ho mohli aj zabiť, ale aj zachrániť, piaty diel to berie tak, že ste ho proste zabili, takže na rozhodnutiach hráča fakt nezáleží. Takže k depresii zo smrti dcéry sa pridáva aj smútok zo smrti priateľa.
No Sam zistil, že smrť jeho dcéry zrejme nebola len nehoda a tak sa vydáva po stopách. Na Malte sa s ním spojí Anna Grimsdottirová, s ktorou predtým spolupracoval, keď robil ešte pre NBA. Nič nevysvetľuje, len ho poženie vpred, pretože sa za ním blížia nepriatelia.

Prvá misia je samozrejme výuková. Pri rozhovore chce Grim, aby ste sa pozreli hore, tak sa len pozrite hore na maják. Potom vstaňte a choďte do uličky naľavo, kde vám stánky poskytnú krytie. Kryte sa za prvou prekážkou (pravé tlačidlo myši), máte na nej aj nápis, aby ste sa kryli. Stále v krycom móde (stále držte pravé tlačidlo myši) sa presuňte k druhej prekážke (medzerník) a potom k tretej.

V spomienkach sa vraciate do minulosti. Len vojdite do izby svojej malej dcéry, zapáľte svetlo, keďže sa bojí, potom opäť zhasnite a ukľudnite ju. Začujete rozbitie skla a vyjdete von.

Opäť ste na Malte. Kryte sa za prekážkou a zastreľte pištoľou dvoch nepriateľov pred vami. Len si ich zamerajte (lepšie mierenie si dáte stlačením kolieska myši). Vybehne tretí, zastreľte aj jeho.

Opäť ste v spomienkach vyšli z izby a prichytili troch lupičov. Prvý na vás mieri zbraňou. Odzbrojte a vyraďte ho ručným útokom (C). S jeho zbraňou si označte dvoch zvyšných (Q) a popravte ich (E). Každú akciu máte pauznutú, aby ste sa to naučili, takže sa nemusíte ponáhľať. Toto je len o nacvičení si popráv a o tom, že si ich „sprístupníte“ po ručnom zabití nepriateľa. Po ich zabití ste späť.

Späť na Malte. Postupujte prikrčený (ctrl) vpred. Pri stole s knihami je nepriateľ a stojí príhodne chrbtom k vám. Zabite ho ručne, čím získate „popravu“. Označte si dvoch obďaleč stojacich nepriateľov a popravte ich. Proste praktická aplikácia toho, čo ste sa naučili v spomienke. Postupujte ďalej vpred. Grim zistila meno vodcu bandy, ktorá po vás ide. Je to Dimitri Gramkos a bolo by dobré ho vyspovedať. Pokračujte na križovatku, kde sú štyria nepriatelia. Jeden príde k vám, tak čakajte krytý a tam ho zabite (alebo ho môžete vziať ako ľudský štít, ak si to chcete vyskúšať, podržíte „C“). Ostatných zastreľte, alebo popravte. Ich vodca utečie dolu schodmi a zamkne sa na záchode. Vyrazte dvere (C) a chyťte ho. Teraz ho treba vypočuť. „Vypočúvanie“ prebieha formou mučenia, kedy mlátite chyteného nepriateľa (C). Keď ste pri rozličných predmetoch okolo vás, vykonáte odlišné druhy mlátenia. Tu ho napríklad môžete omlátiť o pisoár, umývadlo, dvere na záchod (kde vyrušíte chlapa na potrebe). Povie vám, že ho najal chlap menom Andriy Kobin, obchodník s drogami a zbraňami. Vraj on zrazil vašu dcéru a keď zistil, že po ňom idete, tak si najal Gramkosa, aby vás dostal skôr. Potom vám už len povie, kde Kobina nájdete a zabijete ho.



2. Kobinove sídlo, Valetta, Malta

- Preniknutie do sídla
Presúvate sa k sídlu miestneho mafiána Kobina. Zo zrkadla auta ste vylomili zrkadlo, aby vám pomohlo pri nakúkaní za dvere. Hneď to využite a pri dverách pred vami sa zamerajte na ich dolnú časť a pozrite sa zrkadlom za ne (medzerník). Otvorte dvere a vojdite na ulicu. Naľavo môžete spustiť alarm na aute, čo priláka jedného zo strážcov, ale nie je to vôbec potrebné. (Ak vytiahnete na ulici zbraň, po chvíli si to niekto všimne, vznikne panika a priláka to stráž). Prejdite k múru sídla. Vyskočte naň a rúčkujte doprava. Pri dverách naľavo je strážca (ktorého ste mohli prilákať k autu spustením alarmu), môžete na neho skočiť a zabiť ho. Tiež môžete zastreliť, či nalákať k sebe dvoch strážcov debatujúcich pred vchodom. No nemusíte. Stačí prerúčkovať doprava pred stenu, na ktorej vidíte potrubie. Skočte dole, prejdite tmou k stene a vylezte po potrubí hore. Hore prerúčkujte pod okno. Za oknom bude stáť strážca. Môžete ho chytiť ako ľudský štít a vnútri zlikvidovať (alebo vyhodiť von, no môže to prilákať zbytočnú pozornosť).
Tu je to ľahké. Otvorte dvere. Pred vami je strážca opierajúci sa o zábradlie. Naľavo je potrubie. Vylezte naň a preleziete ponad celú hlavnú halu. Na druhej strane zlezte dole a prejdite cez sklenené dvere nad hlavným schodiskom. Tu vám hra konečne uloží pozíciu a máte tu aj krabicu Zbraňovej výbavy.
Ak sa chcete pohrať, tak môžete. V miestnosti napravo od tej, v ktorej ste, sú dvaja, môžete si ich pri pohľade popod dvere (alebo cez okno) označiť a popraviť. Na terase chyťte chlapíka pri zábradlí ako štít, vtiahnite do ho izby, z ktorej ste vyšli a zabite. Na terase naľavo sú tiež dvaja, takže ich popravte. Traja, čo sa zhovárajú dole, sa po chvíli rozídu (ak zostrelíte na nich luster, tak ich vyradí, ale vyvolá to poplach). Jeden vyjde hore na terasu, druhý bude pri tieni pod schodmi a tretí bude sledovať hlavné schody. Takže sa ku každému môžete dostať potichu.

- V sídle
Prejdite do haly. Prejdite po terase a na jej konci vyskočte na potrubie. Prelezte ním nad osamoteného strážcu na schodoch a zabite ho skokom z výšky. Napravo na terase je tiež osamotený strážca, tak ho vyraďte. Potom choďte na koniec tejto terasy a tesne pred schodmi sa zaveste na zábradlie (schody sú osvetlené) a spustite sa dole. Ak ste rýchli, tak chlapi uprostred ešte kontrolujú krabice a vy sa môžete v krycom móde popresúvať popri krabiciach do osvetlenej chodby a tam sa hneď ukryť za krabicu, aby vás nevideli (celkovo sa môžete vyhnúť aj zabitiu tých dvoch predošlých). Ak to nestíhate, môžete ich vyradiť. Na dvoch uprostred môžete zostreliť ozdobu zo strechy, no to vyvolá poplach. Môžete sa prebehnúť po terase v svetle popri zábradlí, aby vás zbadali, ale len nakrátko a šli to preveriť. Schovajte sa za stĺpy a zlikvidujte ich. Takto by ste mali nalákať tých uprostred. Dvoch osamotených môžete spracovať ručne a zvyšnú dvojicu popraviť.

Keď vojdete do dolnej miestnosti ozve sa Kobin, ktorý vás očakával. Otvoria sa dvere a vybehne pár strážcov, ktorí vás hľadajú. Hneď bežte naľavo a vylezte na potrubie. Ranami do hlavy tu zlikvidujte troch strážcov. Do druhej časti haly nechoďte osvetleným stredom s detektormi. Prejdite dverami naľavo (uistite sa zrkadielkom, že tam nik nie je) a tu tiež vylezte na potrubie. Rovnako aj tu postrieľajte nenápadne zvyšok nepriateľov. môžete sa pokúsiť to prejsť aj nenápadne. Potrubím k spomínaným dverám, tam potrubím na druhú stranu a keď sa nik nepozerá, rýchlo dolu, do tieňa k vysokozdvižnému vozíku a potom už len von k zbraňovej výbave. Odtiaľ vybehnite hore schodmi.

Vylezte po potrubí k oknu a keď sa tam objaví strážca, tak ho zabite. Vlezte dnu a postarajte sa o dvoch strážcov pod schodmi. Môžete ich popraviť, no ušetrite si popravu a zastreľte ich hranami do hlavy. Vybehnite hore schodmi. Za veľkými dverami čaká Kobin. Môžete dvere vyraziť, no je tam miestnosť plná nepriateľov, takže by nebolo rozumné tam vpadnúť. Jedine ak vyraziť dvere, stiahnuť sa a čakať, kým niektorí prídu za vami. Radšej vylezte oknom napravo. Za prvým susedným oknom je nepriateľ, ktorého môžete nenápadne zhodiť dolu. Za druhým vidíte ďalšieho obďaleč, tak ho zastreľte pištoľou. To vyvolá poplach. Nejakých najbližších si môžete označiť na popravu a vyradiť ich. Tiež môžete čakať pod prvým oknom, tu nejako stále behajú k tomuto a podarilo sa mi z neho vyhodiť štyroch za sebou. Ak máte problémy, tak sa stiahnite späť, rozrazte dvere, zabite niekoho a opäť to môžete skúsiť cez okno. Keď všetkých zabijete, tak len dobehnite ku Kobinovi a rýchlo ho odzbrojte. Vypočúvajte ho, až kým sa neobjavia vojaci. Grim vám povie, aby ste sa vzdali, aby ste jej verili. Počúvnete ju a zajmú vás.



3. Letisko Price, Old Tavern, Virginia

Po príchode sa zoznámite s novými priateľmi, ktorými sú plukovník Prentiss, major Robertson a nový riaditeľ Third Echelonu, Tom Reed. Keď odídu, Anna vás tu má vypočúvať. Zabije jedného vojaka, ktorý tu zostal a povie vám, že pracuje ako krysa pre prezidentku Caldwellovú, aby špehovala Reeda a preto chce, aby ste ju udreli, nech to vyzerá, že ste ušli bez jej pomoci. Reedovi ľudia pašujú cez maltu ruskú EMP technológiu, no nevie načo. Chce od vás, aby ste šli po nich. Udrite do skrinky, pri ktorej stojí. Fisher samozrejme odmieta, nechce sa už s nimi zapodievať, tak mu povie, že jeho dcéra žije. Buď jej pomôžete a opäť uvidíte svoju dcéru, alebo jej nepomôžete a neuvidíte ju. Zasraná suka. Teraz ju chyťte a schuti jej jednu vrazte. Vyjdite von dverami. Mimochodom, dostali ste od nej kameru, ktorá vám poslúži lepšie, než rozbité zrkadlo na nakúkanie popod dvere.

- Vrtuľník
Vyjdite von. Napravo sú dvaja strážci a do tmy ku krabiciam sa prechádza tretí. Toho si vystriehnite a zabite ho. Zvyšných dvoch si len označte a popravte ich. Z krabice, pri ktorej stáli, si vezmite výbušniny C4 a EMP granát. Choďte do budovy oproti vám (obďaleč od schodov je v krabici oslepovací granát). Vybehnite hore schodmi. Môžete vojsť dverami, alebo prerúčkovať za zábradlím po rímse a vojsť cez okno. Na ochodze pred dverami a oknom je jeden strážca. Vystriehnite si ho a zabite potichu. Druhý vojak na ochodze chodí na ochodzu pri výťahu a potom dole na do rohu pod zavesený motor. Ten môžete zostreliť, aby na neho padol, no vyplašíte tým ostatných, takže si môžete počkať, kým bude na ochodze, prikradnúť sa k nemu a zabiť ho. Pod vami je ešte jeden a keď tu nie sú tí dvaja z ochodze, čo by ho zbadali, tak na neho môžete skočiť zo zábradlia a vyradiť ho. Vráťte sa k vstupným dverám a prerúčkujte po rímse na búdku v rohu (naľavo od dvier). Tam je na jej streche otvor, ktorým skočte dnu. Prejdite do susednej miestnosti a zabite tam vojaka. Vráťte sa hore na búdku a spoza zábradlia si označte na popravu dvoch chlapov pri vrtuľníku. Naľavo sú ďalší dvaja pod visiacim motorom. Zostreľte ho, aby na nich padol a aktivujte popravu, čím sa zbavíte aj posledných dvoch. Už len dôjdite k vrtuľníku a umiestnite naň C4, aby vás nemohli pri úteku sledovať zo vzduchu. Vyjdite von dverami na prízemí.

- Elektrina
Teraz treba vyradiť energetickú sieť letiska. Vyjdite von z budovy. Máte tu zbraňovú výbavu. Choďte rovno k nákladiaku so zapnutými svetlami. Preplížte sa popri ňom, za krabice a generátor a k oknu prvej budovy. Vnútri vidíte vojaka. Skočte dnu, keď bude chrbtom k vám a zabite ho. Vyskočte von zadným oknom. Preplížte sa k druhej budove a za ňu ďalej. Medzi druhou a treťou stoja dvaja vojaci, tak ich popravte. Prejdite k zadnému oknu a pripravte sa. Tu to môže byť trochu náročnejšie, lebo nevidíte ostatných vonku. Cez okno a následne otvorené dvere môžete vidieť strážcu pri budove oproti. Keď zájde za roh, skočte dnu do budovy a plížte sa k dverám. Za dverami stojí jeden strážca, chrbtom k vám. Chyťte ho ako ľudský štít, vtiahnite dovnútra a tam zabite. Potom rýchlo zhasnite svetlo v miestnosti, aby nik nenašiel jeho telo. Vystriehnite si, keď je vonku kľud a vyjdite dverami, pred ktorými strážil a choďte hneď doprava. Tam je už budova, ktorá je vaším cieľom. (Môžete ísť aj opačne, preplížiť sa poza horné tri budovy. Pri tretej zabiť strážcu, ktorý ju obchádza /ktorého som spomínal vyššie, že ho vidíte cez dvere v diaľke/, preplížiť sa k strážcovi, čo stojí pred treťou budovou, vtiahnuť ho dnu, zabiť a zhasnúť).
Preplížte sa k cieľovej budove a vnútri vidíte troch nepriateľov. Dvoch si zamerajte na popravu. Tretieho zastreľte ranou do hlavy a rýchlo popravte zvyšných dvoch. Môžete tiež spraviť nejaký hluk, jedného vylákať von, odpraviť a popraviť zvyšných dvoch. Vojdite dnu a odpojte elektrinu na letisku. Toto samozrejme vyvolá poplach a stráže vás prídu hľadať priamo pred bránu. Schovajte sa rýchlo medzi budovu a plot. Môžete ich pomaly likvidovať, ak chcete, ale stačí si vystriehnuť, keď budú chrbtom k bráne pred touto budovou a vy rýchlo bránou prejdite. Máte za ňou aj zbraňovú výbavu.

- Satelit
Treba ešte zničiť satelit, aby vás nemohli sledovať vizuálne z oblohy. Potom, čo ste odpálili elektrinu, už o vás vedia a hľadajú vás. Môžete využiť prostredie a likvidovať všetkých, jedného po druhom. Vojdite do prvej miestnosti. Tam okolo auta obchádza jeden vojak. Keď je chrbtom, zabite ho. Druhý, čo prechádza medzi miestnosťami za autom, sem tiež občas zájde. Môžete si ho počkať v tieni, alebo vyliezť na potrubie a zabiť ho skokom zhora. Keď ich zložíte pred bočnými dverami, tak ich cez ne môžu uvidieť aj dvaja strážccovia v susednom hangári a tak dostanete štyroch na jednom mieste a ľahko. Preplížte sa vpred a do miestnosti napravo. Za ňou vonku je jeden strážca pri krabiciach, skočte k nemu a vyraďte ho, alebo ho zastreľte zavesený zvnútra na stene miestnosti. Preplížte sa popri krabiciach k satelitu. Jeden strážca občas zájde zaň, tak ho tam zložte strelou do hlavy. Zvyšných dvoch pri satelite popravte. Potom umiestnite na satelit výbušninu C4.
Keď umiestnite výbušninu, spustí sa väčší poplach, rozsvietia sa všetky svetlá a vtrhne sem nová skupina vojakov, ktorí vás budú hľadať. Hneď po umiestnení výbušniny bežte do hangáru oproti satelitu a schovajte sa za krabice, je ich tam dosť. Väčšina vojakov prejde okolo vás, len pár ich pôjde poza krabice, tak si ich vystriehnite a potichu ich zabite. Keď sa dostanete až na koniec hangáru a väčšina ostatných vojakov je mimo, alebo sa pozerá smerom od vás, tak utekajte napravo (proste bežte, bez krytia sa). Prípadne pre odlákanie pozornosti môžete zostreliť kontajner visiaci na žeriave. Utekajte, až kým sa vám neozve Grim. Zostať a likvidovať vojakov je samozrejme tiež možnosť.

- Odchod
Už vás čaká len posledný úsek, ktorý je síce krátky, ale dobre osvetlený a s piatimi nepriateľmi. Od auta sa presuňte naľavo ku krabiciam a za sudy. Počkajte si, kým k vám príde jeden z vojakov a potichu ho zabite. Objaviť by sa mali aj ďalší dvaja, jeden pôjde k sudom a druhý k neďaleko odparkovanému džípu. Ak ste rýchly, dostanete ich oboch potichu, prípadne jedného zastreľte, alebo ich oboch popravte. Zostali poslední dvaja. Jeden chodí za veľkú hromadu krabíc naľavo medzi budovami, kam sa teraz už ľahko preplížite. A posledného už vyradíte v pohode. Úplne posledný vojak je v strážnici pri bráne. Zastreľte ho cez okno, alebo vyrazte dvere a odtiaľ. Potom v strážnici odpojte systém a už len vyjdite dverami von. Pri odchode zavoláte svojmu priateľovi Victorovi Costovi, že potrebujete pomoc. Zaspomínate si na jeden z vašich zážitkov z minulosti.



4. Diwaniya, Irak

- Diaľnica
Toto je prvýkrát, čo hráte v Splinter Cell za niekoho iného, ako za Sama. Je to spomienka na udalosť zo starej akcie. Vašu skupinu prepadli, dvoch zabili, Sam padol do zajatia a jeho priateľ Victor Costa ho ide zachrániť. Máte samopal so zameriavačom a neobmedzenú muníciu, takže si to užite. Pred vami sú dvaja nepriatelia. Môže sa kryť za betónový val, ale dvaja nepredstavujú problém a keďže máte optiku, nemusíte sa k nim veľmi približovať. Pokračujte vpred k nákladiaku. Za ním sa schovajte za val a zamerajte si nepriateľov. Sú tu piati, troch vidíte čisto, takže ich môžete hneď rýchlo odpraviť. Pokračujte ďalej vpred (inam ani nemôžete), až k horiacej dodávke s bicyklami na streche. Tam sa kryte, obďaleč sú pred vami ďalší piati nepriatelia. Zabite ich a pokračujte ďalej už až k benzínovej stanici.
Tu vás čaká okolo osem nepriateľov. Traja sú hneď pri vstupe, takže ich môžete rýchlo vyradiť. Dvaja sú pred čerpacou stanicou. Tam môžete odpáliť aj cisternu s benzínom. Pár sa ich kryje za prekážkami na ceste medzi budovami. Týchto zlikvidujte bezpečne krytý z diaľky. Jeden je aj v budove čerpacej stanice a ďalší za na opačnej strane, za budovou oproti čerpačke. Keď ich pobijete, len prejdite bránou na konci medzi budovami.

- Budovy
Za bránou prejdite k autám, ktoré blokujú cestu ďalej pre vozidlá. V budovách poniže vás vidíte nepriateľov. V budove napravo vidíte cez dieru jedného. V budove naľavo je na streche jeden a dvaja dole na prízemí debatujú. Pri nich je výbušný sud, tak ho môžete odpáliť a zabiť ich. Potom vyraďte toho nad nimi a osamoteného v budove napravo. Dávajte si pozor, nepriatelia tu veľmi radi používajú granáty. Keď vyradíte týchto prvých, dobehnú ďalší dvaja, ktorí boli medzi budovami. Presuňte sa ďalej a za betónovými valmi na ceste medzi budovami sú traja ďalší, ktorí nešli za streľbou. Môžete ich dostať ostreľovaním z diaľky. Za budovami napravo sa zvyknú skrývať ešte dvaja poslední nepriatelia, ktorých si môžete obísť, keďže ostatných ste už dostali. Keď ich pobijete, tak prejdite otvorenou modrou bránou na konci.
Za bránou choďte do budovy naľavo. Prvú miestnosť musíte prejsť po obvode kvôli naskladanému nábytku. Za nábytkom sa objavia traja nepriatelia. Cez škáry medzi nábytkom ich môžete zlikvidovať, než sa vôbec dostanete na druhú stranu. Keď prejdete za nábytok, skočte hneď za prvú prekážku, pretože spoza rohu, z chodby vybehne jeden vojak. Zabite ho a prejdite za roh. Oproti vám sú otvorené dvere a za stolom sa skrýva vojak, tak ho zabite odtiaľto. Kryte sa pri dverách, v miestnosti sú ešte dvaja ďalší vojaci. Spoza dverí ich zabite. Prejdite pár prázdnymi miestnosťami von. V budove oproti držia Fishera. Prikrčte sa pod oknom a zabite cez okno dvoch jeho väzniteľov. Vojdite dovnútra a osloboďte Sama.

- Evakuácia
Keď ho zachránite, dôjde k výbuchu a zrúti sa polovica steny. Kryte sa za troskami. Než prídu vaši, musíte ochrániť seba a Sama. Vonku sa začnú zbiehať nepriatelia, tak ich likvidujte. Pri budovách je rozmiestnených pár výbušných sudov, tak ich využite na likvidáciu nepriateľov. Tiež po nich hádžte granáty, oni granáty neopätujú, keďže vedia, že ste v ťažkej situácii. Po chvíli bránenia pozície dorazí vaša podpora a zbombardujú nepriateľov. Ste zachránený.



5. Washingtonský pamätník

- Stretnutie
Sam si dohodol stretnutie so svojim priateľom Victoro Costom. No Vica sledujú traja agenti aby sa dostali k Samovi. Aby ste sa mohli v kľude stretnúť, máte tých agentov vyradiť. Treba to spraviť pekne potajme, aby vás agenti neodhalili a zároveň aby ste ani nevyvolali poplach u civilistov, inak misia končí. Je to celkom ľahké, pretože máte agentov označených malými ikonami, takže vám ich stačí nájsť na dohľad a sledovať pomedzi ľudí (ktorí vás ignorujú, či bežíte, alebo sa plížite) a keď agent zájde do tmavej časti medzi stánkami, tak ho dožeňte a zabite. Dvaja zachádzajú priamo cez temné oblasti, jeden sa zvykne zastaviť pri dvoch automatoch na colu, tak si to obíďte odzadu, chyťte ho a vtiahnite do temnoty. Keď sa o nich postaráte, tak choďte k búdke priamo pri pamätníku, vojdite dnu a stretnete sa s Vicom. Dá vám pištoľ a prenosné EMP. Tiež vám dá ďalšiu stopu kam sa vydať.

- Odchod
Keď dohovoríte, tak vyhlásia v parku poplach pre únik plynu a civilisti sa dajú na útek. Je to samozrejme falošná správa, aby mali priestor vojaci, ktorí idú po vás. Bežte preč od pamätníka a schovajte sa za prvú krabicu pred vami. Za ňou sa objavia štyria vojaci. Preskočte krabicu a použite prenosné EMP, čím ich na chvíľu ochromíte. Môžete ich zabiť, alebo proste utečte napravo do tieňov. Prebehnite popod búdku, preskočte pult a presuňte sa napravo k záchodom v temnote. O chvíľu sem príde jeden vojak. Môžete ho vyradiť, alebo vziať ako ľudský štít, prejsť za roh a zastreliť troch vojakov, najlepšie „popravou“ a štvrtého obďaleč už len zastreľte klasicky. Môžete sem tiež od záchodov podliezť dierou, dostanete sa priamo k tejto skupinke a môžete ich vyradiť EMP pulzom a utiecť ďalej. Prejdite popri pirátskej lodi a tesne za ňou choďte za búdku na predaj lístkov. Za zábradlím sú traja vojaci, streľte do hasiaceho prístroja a následný výbuch by ich mal všetkých troch zabiť. Obďaleč je už parkovisko so štyrmi poslednými vojakmi. Môžete ich popraviť, znova využiť EMP, alebo len proste postrieľať. Nechcú vyjsť za vami, takže nejaké lákanie a skrývanie sa nemá zmysel. Za nimi je už vaše auto, ku ktorému dobehnite a odchádzate preč.



6. Laboratóriá White Box

- Prienik do budovy
V aute máte zbraňovú výbavu. Preplížte sa k strážnej búdke. Je tu jediný strážca, takže ho môžete ľahko obísť, aj vyradiť. Keď pôjde naspäť do búdky, stačí preskočiť barikádu, za ktorou sa schovávate, rampu a bežať vpred. Na parkovisku nikoho niet, takže máte cestu voľnú. Choďte z pravej strany budovy a tam vylezte na naskladané potrubia a z nich hore na strechu. Hore vylezte na vetnilačku a na vyššiu časť strechy. Tam vylezte na strechu skrinky s generátormi a z nej po potrubí lezte nahor. Prerúčkujte doprava, po ďalšom potrubí vyššie, opäť rúčkujte doprava, za roh a po najbližšom potrubí hore do otvoreného výklenku. Tu vylezte po potrubí napravo, prerúčkujte k ďalšiemu potrubiu nad otvorom, ktorým ste vliezli, vylezte ním hore, teraz rúčkujte doľava a po poslednom potrubí konečne vlezte dovnútra budovy. Tu len bežte priamou cestou, preskočte a podlezte pár rúr a zbehnite dole schodmi. Na plošne pod schodmi sa zachyťte potrubia nad vami a spustite sa ním na plošinu poniže vás. O vedcov za oknami sa starať nemusíte, nezbadajú vás. Tu zoskočte o plošinu nižšie a už len zbehnite schodmi až úplne dole. Dostanete sa pred pozorovaciu miestnosť. Môžete vyraziť dvere, ale radšej vylezte na potrubie pri dverách a lezte ním až nad strešné okno nad miestnosťou. Ním uvidíte vnútri troch strážcov. Dvoch v rohoch si označte na „popravu“ a na tretieho skočte „skokom smrti“. Keď je po ňom, popravte rýchlo zvyšných dvoch a je to. Potom si pozrite monitory. Môžete si prepínať medzi jednotlivými miestnosťami a približovať si záber. Pozrite si, čo chcete, ale hlavne si odsledujte miestnosť, kde Prentiss popraví jedného z vedcov. Tým máte ďalšiu úlohu, zachrániť toho, čo zostal.

- Záchrana vedca
Prejdite von, na koniec ochodze a oknom skočte do miestnosti. Napravo vyjdite hore schodmi, prejdite plošinou, na konci skočte dole a napravo vylezte na potrubie. Počkajte si, kým bude pod vami jeden strážca, čo obchádza miestnosť a skočte na neho, no keď bude v tieni a mimo dohľadu ostatných. V malom prístrešku naľavo (pri okne ktorým ste vliezli) sa tiež občas zastaví jeden strážca. Môžete vyliezť na prístrešok, dostať sa za neho keď vojde a zabiť ho. Pri vedcovi sú poslední traja. Dostaňte sa po potrubí až nad nich. Môžete ich zastreliť, alebo dvoch popraviť a na tretieho skočiť zhora. Potom vyspovedajte vedca, nech vám povie, čo vie. Jeho šéfom je Lucius Galliard, ktorý najal Shawna Robertsona a Jeremy Prentissa ako ochranku pre labák. Po rozhovore vám vedec otvorí výťah. Nastúpte a vyvezte sa hore.

- Do Robertsonovej pracovne
Tu už začali vojaci svoju čistku a pozabíjali vedcov. Ak nazriete kamerou za dvere, tak uvidíte, ako popravia dvoch ďalších. Nemôžete ich zachrániť, ani keby ste tam hneď vtrhli, takže sa nesnažte. Vojdite do miestnosti naľavo, vyskočte z okna a prerúčkujte pod okno susednej miestnosti. Jedného vojaka môžete rovno vyhodiť z okna. Pár ich môžete zamerať a popraviť. Ostatných môžete postrieľať, ale jednoduché je schovávať sa pod oknom a keď to prídu skontrolovať, tak ich len vyhodiť von. Vojdite do miestnosti a prejdite do susednej.
Tu máte ísť hore schodmi. Nad schodmi vidíte strážcu, tak ho buď nalákajte dole, alebo zastreľte ranou do hlavy. Tiež môžete využiť potrubie pri schodoch a dostať sa tak hore bez použitia schodov. Z potrubia môžete zabiť strážcu, streliť do dvoch tlakových nádob pri zábradlí, kde sa zhovárajú dvaja strážcovia, čo by ich malo zabiť. Ďalších môžete popraviť, alebo postrieľať. Prípadne nalákať, aj tak prídu skontrolovať výbuch, schovajte sa z vonkajšej strany zábradlia balkónu a zhoďte ich dole, keď sa objavia. Ďalší štyria sú ešte o poschodie vyššie. Na balkóne je ďalšie potrubie, ktorým sa dostanete hore, aby ste ani k týmto nemuseli ísť priamo po schodoch. Ak ste nejakých zhodili, tak máte nabitú popravu, takže kľudne jedného zastreľte a zvyšných popravte. Ak aj nemáte, tak ich pár zastreľte, stiahnite sa späť dole a choďte po schodoch, alebo prerúčkujte na opačnú stranu naľavo či napravo, vylezte hore a dorazte ich. Potom vojdite do zadnej miestnosti, kde nájdete aj zbraňovú výbavu. Tu sa s vami spojí Grimsdottirová. Na chvíľu vás spojí s dcérou. Sára sa len stihne prekvapiť, že žijete, keďže jej tvrdili, že vás zabili a hneď to Grim preruší, aby ste si spravili svoju prácu.

Prejdite do ďalšej miestnosti, kde je jeden strážca. Nerobte s ním hluk, lebo v spojenej hale sú ďalší nepriatelia. Môžete ho odpraviť potichu, alebo chytiť a použiť ako ľudský štít, označiť si pár nepriateľov na „popravu“ a zvyšných postrieľať. Naľavo sa môžete tiež ukryť pri stoloch v tieni, alebo využiť okná a vonkajšiu rímsu. Potom vyjdite von z tejto miestnosti a na spojovacej plošine napravo vylezte po potrubí do okna nad vami.
Než sa spustíte, odsledujte si vedľa strážcu, ktorý sa tam prechádza. Zistíte, že tam má podlaha tlakový spínač zapínajúci svetlá. Keď je preč, spustite sa dole a pozrie sa kamerou cez dvere. Uvidíte dvoch strážcov. Označte si ich a popravte. Toho osamoteného už ľahko dostanete ručne, alebo skokom zo striešky miestnosti s tlakovou podlahou. Keď prejdete za roh, tak je tam ďalšia hala, v ktorej je tiež miestnosť s tlakovou podlahou zapínajúcou svetlá. Tu sa objavia štyri ďalší nepriatelia. Radšej si počkajte za rohom a likvidujte ich pištoľou a potom aj riadnou zbraňou.
Prejdite k ďalším dverám. Ak sa pozrite popod, tak vidíte, že vás tam čaká ďalšia skupina nepriateľov. Môžete si ich pár označiť na popravu a potom vyskočte z okna. Rúčkujte dookola a môžete ich cez okno likvidovať. Môžete prerúčkovať ešte ďalej a dostanete sa na terasu za ďalšiu miestnosť s tlakovou podlahou. Môžete ich sem pár nalákať a zhodiť dole zavesený na zábradlí. Keď ich pobijete, vyjdite dvermi, vybehnite hore schodmi a ocitnete sa nad Robertsonovou pracovňou. Po potrubí sa spustite dole.

- Sťahovanie dát
Dole máte aj zbraňovú výbavu pre doplnenie. Choďte k počítaču a napojte sa naň. Než Grim spraví všetko, čo potrebuje, musí zostať pripojená. Stráže sa vám to budú snažiť prerušiť, takže musíte brániť túto pozíciu, kým nebude hotová. Môžete využiť potrubie, ktoré je nad počítačom, aby ste sa ukryli a likvidovali nepriateľov. Využívajte aj míny a granáty, najmä, keď vstupujú, aby ste ich dostali čo najviac naraz. Času máte relatívne dosť, jediné, čo nesmiete dovoliť, je, aby sa stráže dostali k počítaču a odpojili Grim. Pokiaľ sú mimo, tak sa môžete kryť, obstreľovať a zabávať. Najprv vyjdú dvaja z výťahu. Pištoľ a vy na potrubí by malo stačiť. Potom vyjdú traja zo zadných dvier napravo. Ďalší traja zo zadných dvier naľavo. Potom ďalší traja z výťahu. Potom prídu štyria, po dvaja z oboch zadných dvier. Napokon prídu piati, po pár z výťahu aj z dvier. Ak by ste chceli, môžete sa schovávať aj na rímse za oknom, alebo sa hrať na schovávačku poza stĺpy, ale najlepšie mi prišlo byť na potrubí, skupinky likvidovať výbušninami a tých, čo zostanú, doraziť pištoľou. Keď všetkých pobijete, tak je hotová aj Grim, no povie vám, že sa niekto na ňu napojil. Musíte zlikvidovať toto napojenie.

- Likvidácia napojenia a útek
Doplňte si výbavu z krabice a zbehnite dole schodmi za výťahom. Na konci plošiny pod schodmi prejdite k potrubiu, po ktorom zlezte dole. Na jeho konci sa spustite dole a pozoskakujte až na najnižšie poschodie. Vyjdite von a ste v miestnosti, kde ste zachránili vedca a odišli výťahom. Nestrácajte čas a bežte naľavo na potrubie a vylezte hore. Do miestnosti vtrhne skupina vojakov, ktorá po vás pátra. Štyria pod vami budú dostatočne rozlezení, takže ich môžete potichu zhora likvidovať pištoľou, alebo na zvyšných skočiť, no pozor, je tu dosť svetla. Poslední traja sú pri ovládacom paneli. Popravte ich z potrubia, alebo im tam hoďte výbušninu. Potom choďte k ovládaciemu panelu a aktivujte EMP pulz, ktorý odpáli všetku elektroniku v budove. Za bezpečnostným sklom oproti vám sedí Shawn Robertson, ktorý sa vám vysmieva, že nemáte šancu, no skratovaná elektronika ho zabije.
Teraz treba už len odísť. Otvorí sa brána a vchádzajú ďalší štyria vojaci. Končíte, takže netreba šetriť a môžete im tam nahádzať výbušniny. EMP pulz odpálil elektroniku, takže je tu tma a ak chcete, môžete sa zahrať na mačku a myš a likvidovať ich jedného po druhom, ste vo výhode. Vonku pri aute sú ešte traja. Tých môžete tiež odpáliť, alebo oslepiť a vyradiť. Potom už len prebehnite cez parkovisko k vozidlu, ktorým odchádzate.



7. Lincolnov pamätník

- Sledovanie
Keď ste zistili, že je do toho celého nejak zapletený Lucius Galliard, pri tom spozornela Grim, keďže Galliard spolupracoval s Tomom Reedom. Tajná služba vás dostala k Lincolnovmu pamätníku a prezidentka osobne vás cez spojenie s Grim inštruuje, aby ste odpočuli rozhovor týchto dvoch mužov. Prejdite ulicou popri robotníkoch a na konci choďte hore schodmi a do malej budovy naľavo. Je to budova pre televíziu. Hacknite sa do ovládania a máte k dispozícii tri kamery s mikrofónmi. Zaberajú predok pamätníka a dve vnútro. Najprv sledujte predok, priblížte si obraz a stále zameriavajte vaše ciele. Galliard je černoch v sivom obleku a stretne sa s Reedom, ktorého si pamätáte zo stretnutia na letisku. Po pár vetách sa presunú dovnútra. Prepnite sa na kameru snímajúcu interiér sprava zvnútra a sledujte ich ďalej. Keď sa opäť začnú presúvať, prepnite sa na poslednú kameru, ktorú ste ešte nevyužili a odsledujte záver rozhovoru.

- Vypočúvanie a prenasledovanie
Keď rozhovor skončí, rozhodnete sa vypočuť osobne Galliarda. Anna mu zavolá, aby ho zdržala na mieste. Vyjdite z dverí, preskočte zábradlie a bežte hore schodmi do pamätníka. Len zájdite za Galliaradom a chyťte ho. Párkrát ho „vypočujte“ omlátiac ho o zariadenie a dozviete sa viac. No keď sa chystal povedať to hlavné, niekto ho zabil, aby ochránil informácie. Máte strelca chytiť, aby ste zistili, čo je zač.
Dá sa na útek, tak ho prenasledujte. Stačí sa držať v dohľade, hneď ho nedobehnete. Grim vám občas povie, kam sa pohol, ale cesta je priamočiara, takže sa ho len držte. Zbehnite dolu schodmi, napravo prebehnite stanom. Za stanom preskočte plot a prebehnite druhým stanom a za nákladiakom sa hneď schovajte za krabicou. Objavia sa dvaja policajti. Na rozkaz prezidentky ich nesmiete zabiť, takže len omráčiť. Strelec je veľmi ohľaduplný a počká obďaleč na vás, kým sa o nich nepostaráte. Stačí vám tam počkať ukrytý a keď príde prvý, tak ho vyraďte. Čakajte, alebo sa presuňte k druhej prekážke a keď druhý príde skontrolovať padlého kolegu, dostaňte aj jeho. Potom utekajte ďalej. Po pár desiatkach metroch pri kopci po vás začne strieľať. Stačí sa vám kryť za krabicami a presúvať sa za nimi v krycom móde až k tej, čo je najbližšie k nemu. Keď ste tam, opäť sa dá na útek, tak pokračujte v prenasledovaní. Prebehnite do ďalšieho stanu, ktorým len prebehnete dookola a opäť vybehnete von. Bežte a za rohom vás čakajú ďalší dvaja policajti, tak ich knokautujte. Bežte ďalej, podšuchnite sa popod kamión, preskočte zábradlie, prebehnite kaviarňou a dole schodmi na cestu, kde parkuje. Naskočí do auta a... bum. Niekto ho odpálil.

- Útek
Hoci ste pri ceste a mohli by ste si vziať ktorékoľvek auto a utiecť, budete radšej čakať na tajnú službu. Gim vám povie, že sa blíži pár skupín z Third Echelon. Vybehnite hore schodmi a napravo vlezte oknom do kaviarne. V kuchyni zhasnite a čakajte. Prídu štyri vlny nepriateľov. Môžete ich likvidovať, využiť rímsu nad oknom, tlmič a prostredie, ale môžete tiež proste počkať v kuchyni skrytý a keď dorazia všetky vlny nepriateľov, tak po chvíli dostanete od Anny správu, že na vás čaká odvoz. Stačí vyjsť dverami z kuchyne, kde ste a prebehnúť pár metrov na cestu k autu.
Ak chcete bojovať, tak buďte rýchli, aby vás príliš neprečíslili. Prvá vlna sú dvaja. Jeden vojde do kaviarne, tak ho v pohode dostanete potichu. Druhý je na terase a pomaly vchádza dnu, tak môžete zoskočiť dole a obísť si ho zozadu. Druhá vlna sú traja prichádzajúci z druhej strany. Čakajte za pultom a môžete vyradiť jedného potichu a zvyšných dvoch postrieľať. Tretia vlna sú opäť traja. Čakajte pri zábradlí a prvého, čo vojde dnu, potichu vyraďte. Druhý dvaja sa zastavia pred pultom, tak ich zastreľte. Keď dorazí štvrtá vlna, štyria ďalší nepriatelia, po dvaja z oboch strán, tak dorazí aj váš odvoz. Môžete sa zdržať a dostať ich, alebo rovno bežať k vozidlu.



8. Third Echelon HQ

- Prvý generátor
Pri infiltrácii budovy spoločnosti, pre ktorú ste predtým pracovali, musíte postupovať nenápadne, nesmiete vyvolať poplach, byť odhalený kamerou (kamery nesmiete ani zničiť), či strážami, inak misia končí. Z kufra auta, z ktorého ste vyliezli, môžete použiť zbraňovú výbavu. Prebehnite popri ľavej stene popred biele auto k motorkám. Pri nich je v stene otvorená šachta. Vlezte do nej, skočte poniže, prebehnite na koniec šachty a po potrubí napravo vylezte hore. Hore prelezte von do chodby, ale zostaňte visieť zachytený. Pod vami sú dvaja strážcovia. Počkajte si kým dohovoria a rozídu sa a potom sa spustite dole. Sledujte jedného z nich popri ľavej stene. Pri druhom stĺpe od konca na tento stĺp vylezte a prerúčkujte cez most až na stenu, kde vylezte hore do otvoru šachty, ktorý je tu pre vás príhodne prichystaný. Je osvetlený, tak sa rýchlo presuňte napravo do miestnosti, kde umiestnite na generátor prvú C4.

- Druhý generátor
Pozrite sa popod dvere a keď strážca na moste pôjde smerom od vás, tak ich otvorte. Pozor na kameru nad dverami. Presuňte sa naľavo k stĺpu. Za ním sú schody vedúce nižšie. Zbehnite po nich kúsok a sledujte strážcu pred vami pri autách. Keď je vzduch čistý, prebehnite k autám a pomaly sa presúvajte za strážcom. Ten prejde popri autách až k poslednému, kam sa dostaňte aj vy, a pôjde opäť dookola. Vy ste tu už len kúsok od dvier vedúcich k druhému generátoru. Pred nimi zvykne byť strážca. Buď ho odlákajte streľbou do svetiel, či kamerou, alebo sa len snažte prebehnúť popri stene naľavo cez svetlo do rohu do tmy. Tam sa už môžete preplížiť poza neho do dverí. Tu už len umiestnite výbušninu na druhý generátor.

- Bezpečnostná karta
Ak ste cestou sem nikoho nezložili, tak potrebujete bezpečnostnú kartu. Môžete sa vrátiť hore schodmi a chytiť strážcu pred dverami, vtiahnuť ho dnu ku generátoru, aby nik nenašiel jeho telo a zbaviť sa ho. Tiež môžete preliezť ventilačkou pri generátore a počkať si, kým jeden zo strážcov na tomto podlaží nepôjde poza auto pred ventilačkou (a teda tesne popri vás). Toho môžete chytiť a zabiť tu a nechať jeho telo za autom. Proste treba jedného z nich dostať, aby ste získali bezpečnostnú kartu, ktorá vám umožní vstup do výťahu.

- Presun k výťahu
Teraz sa musíte dostať k výťahu na konci tohto najnižšieho podlažia garáží. Môžete preliezť šachtou pri druhom generátore a vyjdete za auto. Tu to strážia traja strážci. Jeden chodí dookola (pôjde aj poza toto auto, môžete ho tu zlikvidovať, ako som písal vyššie, ak ste nezískali kartu inde). Druhého oproti vám môžete nalákať spustením alarmu na aute a tiež ho dostať. Tretí by už nemal byť problém. Môžete tiež prejsť potichu. Schovať sa za auto, presunúť sa popri ľavej stene do tieňov za strážcu, ktorý sleduje toto auto pred šachtou (ak s tým máte problém, odlákajte ho spustením alarmu v aute). Tu sa držte tieňov pri autách a presuňte sa k autám oproti výťahu. Tu už si to len musíte načasovať, aby vás nevidel žiadny zo strážcov a prebehnite k výťahu.
Druhá možnosť je, ak ste zlikvidovali strážcu pred dverami vedúcimi k tomuto druhému generátoru, tak otvorte dvere, vyzrite si strážcu, ktorý to obchádza popri autách a keď je mimo dohľadu, prebehnite naľavo k stĺpu a schodom vedúcim dole. Choďte na ne, preskočte zábradlie dole do tmy k čiernemu autu a ste pri výťahu. Už len nenápadne do neho vojdite.

- Prienik do centra
Keď vystúpite z výťahu, len zájdite k recepcii a oslovte recepčnú. Počas rozhovoru odpáliť výbušniny a spustí sa poplach. Dvere za recepciou sa začnú zatvárať. Musíte byť rýchly a prebehnúť cez niekoľko dvier, než sa zatvoria, ale problémom bude pár stráží, ktoré by ste dostali úplne ľahko, keby vás netlačil čas. Ako sa dvere začnú zatvárať, tak sa v kancelárii za nimi objaví vojak. Môžete ho zastreliť spoza recepcie, alebo odbehnúť nabok, nech vás nezbadá, preskočiť recepciu, skočiť oknom do kancelárie, kým on vychádza von, alebo obehnúť k dverám a ručne ho vyradiť. Potom bežte chodbou naľavo. Tam sa od zatvárajúcich dverí objavia dvaja vojaci. Treba ich zastreliť, na iné hry nemáte čas. Ak ste rýchli, môžete dobehnúť k stĺpu pri nich a použiť cielené zabitie na dva ciele. Prípadne použite granát, či EMP. Keď sa ich zbavíte, rýchlo prebehnite dverami. Prípadne stačí zbaviť sa jedného a druhého obehnúť poza stĺpy. Za dverami len zbehnite dole schodmi do ďalšej miestnosti, kde vám hra uloží pozíciu.

- Cesta za kontaktom
Kryte sa za rohom a sledujte stráže. Jeden zo strážcov vojde do miestnosti napravo. Môžete sa za ním presunúť a potichu ho tam zabiť. Pozrite sa kamerou popod dvere do susednej miestnosti. Sú tam dvaja strážci. Keď nesledujú dvere, tak vojdite a vylezte naľavo na plochu nad kanceláriami a choďte na koniec do chodby Serverroom, kde vidíte za sklom hromadu serverov. Alebo choďte napravo a zachyťte sa rímsy okna, no to je lepšie ešte v predošlej miestnosti, kde ste vyradili strážcu a prerúčkujte rýchlo na koniec rímsy, než sa k nej prídu obzerať stráže a tam vlezte späť do miestnosti a prebehnite do chodby vedľa Server room.
Prejdite chodbou k ďalším kanceláriám. Keď nebudú nablízku stráže, tak sa presuňte k stene kancelárie pred vami (za ňou svieti kamera) a vylezte hore na strechu kancelárií. Prejdite po nej na koniec a doľava do tmy k stene. Tam si počkajte, kým budú stráže ďalej, zoskočte dole na zem a hneď vylezte na strechu kancelárií v susednej miestnosti. Prejdite po nej na koniec a tentokrát napravo. Keď nebudú nablízku stráže, zoskočte dole a presuňte sa do tmavého rohu pri stĺpe. Potom sa presuňte k dverám a vojdite do bočnej kancelárie, aby ste nemuseli ísť dobre osvetlenou chodbou. Prejdite do susednej kancelárie a vráťte sa von na chodbu. Pred ďalšími kanceláriami si vystriehnite čistý vzduch a aj tu vyskočte na strechu nad kanceláriami. Prejdite na koniec. Napravo sa poniže vás v chodbe rozprávajú dvaja strážcovia (po chvíli začnú pochôdzkovať), naľavo sú dvere. Zoskočte dole a vojdite do miestnosti za nimi. Chodí tam strážca, tak sa ho môžete zbaviť, aby ste mali viac času. Pozrite sa kamerou popod dvere. Na chodbe pred vami sú naľavo dvere do miestnosti so servermi, kam sa musíte dostať. Nad dverami je kamera a po chodbe a susednej miestnosti prechádza stráž. Prekĺznuť tam je ťažké, tak využite čas, aspoň kým sú preč stráže, použite prenosné EMP na vyradenie svetla a kamery a prekĺznite dnu. Tam vylezte na strechu nad servermi a prejdite do zadnej miestnosti, kde je Grimsdottirovej človek, Charlie Fryman. Váš veľký fanúšik. Dá vám nové brýle na nočné videnie, s ktorými vidíte aj cez steny. Tiež vás varuje, že niektorí z vrcholových agentov môžu mať rovnakú výbavu.

- Cesta naspäť
Teraz sa musíte dostať preč. Vylezte opäť na strechu miestnosti so servermi. Choďte do horného pravého rohu (keď je Fryman za vami). Počkajte si, kým nebudú pri vás stráže (teraz s novou výbavou ich nájdete ľahko) a skočte dole a hneď vyskočte do ventilačky v stene pred vami. Prejdite ňou a skočte do kancelárie pod ňou. Musíte sa v podstate vrátiť na začiatok cestou, ktorou ste prišli. Z chodby pred vami sa presunuli stráže do miestnosti so servermi, takže môžete vyjsť a prejsť za roh do druhej miestnosti s kanceláriami. Tam opäť vylezte na strechu nad kanceláriami, aby ste sa vyhli strážam v nich. Prejdite na jej koniec, napravo skočte dole a v susednej miestnosti opäť hore na strechu, ako cestou sem. Prejdite na jej koniec, naľavo zoskočte dole a prejdite do chodby. V týchto kanceláriách už na vás čakajú traja strážci. Prejdite miestnosťou pred vami k oknu oproti chodby, zachyťte sa rímsy a prerúčkujte doľava, tak ako cestou sem. Vlezte dnu v susednej miestnosti a vyjdite dverami na chodbu. Tam zahnite doľava a vybehnite hore schodmi, ktorými ste sem prvýkrát vošli. Ak vám robí problémy strážca na chodbe, oslepte ho prenosným EMP. Nad schodmi vojdite do kancelárie napravo.

- Reedova pracovňa
Pred vstupom do kancelárie použite okuliare a uvidíte, že je miestnosť chránená voľným okom neviditeľnými laserovými lúčmi. Podlezte prvý, naľavo podlezte dva, cez kvetináč prelezte prízemný lúč, podlezte dva a cez ďalší kvetináč prelezte cez prízemné lúče. Podlezte dva pohyblivé a potom sa pomaly presúvajte vpred cez miznúce a objavujúce sa lúče pred vami. Zohnutý prejdite za roh a tam prejdite cez posledné pohybujúce sa lúče do dverí, pre rýchlosť sa môžete podkotúľať. Tam prelezte dvere a už len prejdite poslednými kanceláriami, hore schodmi do Reedovej pracovne a nájdete tam Kobina. Párkrát ho „vypočúvajte“. Povie vám, že cieľom je prezidentka a rozmiestnené EMP bomby sú zásterka. Tiež vám povie, že mŕtve telo, ktoré malo predstavovať vašu dcéru, narafičil na Grimsdottirovej rozkaz, nič viac nevie.
Keď s ním skončíte, vtrhnú do miestnosti traja ochrankári. Schovajte sa (napríklad vybehnite naspäť hore do Reedovej pracovne, tu sa môžete dobre kryť) a zlikvidujte ich. Potom prehodíte pár slov s Grim a dorazí ďalšia skupina nepriateľov, o ktorých sa rovnako postarajte, alebo si počkajte, kým sa rozlezú po chodbách a preplížte sa do chodby naľavo.
Tou chodbou pokračujte. Dajte si okuliare a uvidíte ďalšie laserové lúče bezpečnosti. Vojdite preto do kancelárie naľavo. Tu sú lúče tiež, ale tie prízemné sú blokované sedadlami. Načasujte si to správne, keď sa budú vertikálne lúče pohybovať doľava a popreskakujte cez sedadlá na koniec miestnosti. Dvere do susednej kancelárie tiež blokujú lúče, tak vyskočte a zachyťte sa predeľovacej steny. Sledujte dva vertikálne lúče pohybujúce sa v tomto priestore medzi stropom a stenou a v pravý čas prelezte do susednej miestnosti. Tam musíte preliezť cez dva stoly, ponad ktoré sa tiež presúva jeden lúč. Takže prelezte prvý, počkajte si zohnutý a preskočte druhý stôl. Tým ste sa zbavili lúčov.

- Grimsdottirovej pracovňa
Prejdite chodbou do ďalšej haly. Tu sa hneď kryte za stĺp naľavo. V hale ja pár nepriateľov, ktorých treba zlikvidovať. Môžete využiť temnotu na niektorých a potom zvyšok postrieľajte. S trochou trpezlivosti ich dostanete všetkých potichu, najprv toho pri vás, potom sa kryte za stĺpom a postrieľajte s tlmičom tých na chodbe a zvyšných dole medzi stolmi. Vyjdite na poschodie a tam sa objavia dvaja agenti s rovnakou výbavou, akú máte vy (začujete sonický sken prostredia, aký vydávajú vaše okuliare pri spustení). Takže po výstupe hore choďte do chodby vľavo. Bežte vpred a objaví sa prvý, tak ho rýchlo zastreľte silnou zbraňou a schovajte sa napravo. Druhý príde skontrolovať telo, tak ho zastreľte tiež.
Po týchto dvoch tu už nik nie je, tak pokojne vojdite do Griminej pracovne, kde aktivujte telefón a spojíte sa s ňou. Dozviete sa pravdu o vašej dcére. Lambert zistil, že je v ich agentúre zradca a ten sa pokúsi využiť Sáru na vydieranie Sama a aby tomu zabránil, zinscenoval jej smrť. No nepodarilo sa mu odhaliť zradcu, tak v tejto historke naďalej pokračoval a vedel o tom len on a Anna Grimsdottirová. Pekne hlúpe vysvetlenie. Sam je profesionálny agent, mohli zinscenovať jej smrť a jemu to povedať. Držať ju niekde ukrytú, keď to tajomstvo mohli ochrániť oni dvaja, tak Sam určite. Alebo sa mohol Sam zdekovať z agentúry aj s dcérou, nemohli by ju tak použiť proti nemu. Dúfam, že Sam Grimsdottirovú zabije, zaslúži si to.

Teraz už len utečte. Je to ľahké, hra vám pomáha sama, keďže označuje všetkých nepriateľov na popravu, takže vám stačí utekať a likvidovať ich aktiváciou popravy (E). Prebehnite chodbou, dole schodmi a dostanete sa na začiatok k recepcii. Preskočte ju a dobehnite do výťahu, ktorým ste sa sem zviezli.



9. Rezervoár na Michiganskej Avenue

- Nádvorie
Vyrážate odpojiť jednu z troch EMP bômb rozmiestnených v kraji. Na zvyšné dve nie je čas (žeby Grim nemala nikoho iného, koho by mohla poslať?), tak ste zvolili tú, ktorá je v dosahu bývania vašej dcéry, ako vám povedala Grim, hoci po ňu poslala vášho priateľa. Prebehnite k bráne a len čo narazíte na kamenné bloky, tak sa za ne kryte. Skúste sa presunúť až k tretiemu, teda čo najbližšie. Musíte pobiť ochranku na dvore. K tým, čo sa zhovárajú pri aute, môžete hodiť minú, či granát a dostanete dvoch (troch, ak máte vylepšenú výbavu). Zvyšných zastreľte, aspoň jeden iste vybehne zistiť, čo sa stalo, tak vám vbehne do rany a druhého dostanete ľahko. Posledný, čo zostal, je chlap, ktorého musíte vyspovedať a páli ako šialený. Prelezte dierou v plote, za ňou je potrubie, čo vás chráni pred streľbou. Choďte naľavo, prelezte plot a skočte dole do šachty. Prejdite na jej koniec a opäť vylezte hore, tým ste sa dostali za chlapa. Preplížte sa za neho, chyťte ho a „vypočúvajte“ ho, kým nezistíte, že odpovede vám poskytnú len vedci. Môžete si skočiť naspäť do auta doplniť muníciu a výbavu. Potom choďte naľavo k budove a po potrubí vylezte hore k oknu a oknom dnu.

- Vstupná hala
V miestnosti pod vami je dosť nepriateľov. Môžete si skupinku zamerať a popraviť. Pár ich dostať ručným ostreľovaním s tlmičom a na niekoho aj skočiť zhora, pretože na plošine pri vás je ďalšie potrubie, ktoré vedie naprieč miestnosťou. Celkovo sú dve dvojice, dvaja kráčajúci po bokoch a siedmy je v kontrolnej miestnosti a vybehne, až keď ostatní zistia, že sa niečo deje. Pobite ich a vojdite do tejto kontrolnej miestnosti. Tam vyskočte na potrubie, prerúčkujte nad výťahovú šachtu a spustite sa dole.

- Podzemie
Dole prejdite kanálom poza potrubie a na jednom mieste uvidíte za potrubím, ako mláti Prentiss vedkyňu, takže je jasné, že ju nestačí vypočuť, ale treba ju aj zachrániť. Pokračujte ďalej. V chodbe pred vami sa zhovárajú traja nepriatelia. Môžete ich popraviť, alebo im tam hodiť výbušninu. Môžete tiež pred nimi vyliezť po potrubí hore na plošinu nad nimi, alebo sa dostať za nich druhou šachtou za potrubím. No ak nemáte „popravu“, tak je najistejšia výbušnina a potom sa v tom rohu v tieňoch ukryť a zlikvidovať druhých troch, ktorí dobehnú zistiť, čo sa stalo, pretože prebojovať sa musíte. Keď ich pobijete, prejdite ďalej.
Ste v chodbe, za ktorou je miestnosť, kde päť vojakov drží vedkyňu. Ak máte „popravu“ a zbraň na štyri popravy, môžete si pomôcť. Môžete vybehnúť hore schodmi nad miestnosť a tam krytý za zábradlím môžete s tlmičom likvidovať jedného vojaka za druhým. Toho, čo je von, môžete zlikvidovať „skokom smrti“ zo zábradlia a posledného pri dverách oslepiť EMP a doraziť. Vyspovedajte vedkyňu, ktorá vám povie, že EMP zbraň napájajú dva generátory a odpojenie jedného ju spustí.

- Prvý generátor
Vyjdite popri nej na chodbu. Tam máte pod schodmi zbraňovú výbavu. Vybehnite hore schodmi a vylezte hore. Scénka vám odhalí, čo vás čaká. Vyskočte pod zábradlie pred vami a zhoďte dole vojaka, ktorý sa tam príde rozhliadnuť. Ďalších, ktorí sa objavia pred dverami môžete zastreliť nenápadne odtiaľto. Ak pri zhadzovaní vojaka vyvoláte poplach, môžete dole zhodiť ďalších štyroch, ktorí sem dobehnú, len sa nezabudnite vždy spustiť nižšie, keďže sa po zhodení držíte zábradlia a nie podlahy. Ak niekto vonku prežil, tak ho dorazte. Buď odtiaľto, alebo sa vyplížte von, je tam dosť priestoru na manévrovanie. Posledné, čo zostáva, je tunel, v ktorom je guľometné delo, ktoré ovláda chlapík pri počítači. Môžete mu tam hodiť výbušninu, no jednoducho sa môžete schovať za betónový val pred tunelom, presunúť sa za susedný, aby ste mali lepší výhľad na chlapa a keď delo dostrieľa, tak si ho proste zamerajte a odstreľte. Potom vojdite do tunela, skočte za delo a dole do kanála. Tam kontaktujete Victora Costeho, aby vám pomohol s generátormi. Na konci chodby vylezte hore a zachyťte sa pod zábradlím. Zhoďte dole vojaka, ktorý k vám príde.
Vylezte hore. Preplížte sa naľavo k banskému vozíku a od neho k bugine. Tam si zamerajte pár vojakov a popravte ich. Zvyšných zastreľte, alebo sa stiahnite a poostreľujte ich s tlmičom z temnoty. Prejdite ku generátoru a zaistite si jeho koordináty. Choďte k budove za generátorom. Keď pôjdete popri nej, tak zaznie výbuch a vyrúti sa na vás skupina vojakov. Môžete skočiť do budovy, alebo sa stiahnuť späť, aby ste mali nejaké krytie. Ak vhodne umiestnite mínu napravo od vozíka pri budove a stiahnete sa tesne po výbuchu nepriateľov, tak ich môžete bezpečne z diaľky odpáliť. Potom zbehnite schodmi napravo do ďalšej oblasti cez chodbu so zbraňovou výbavou.

- Druhý generátor
V chodbe dorazíte k dverám, za ktorými sú dvaja vojaci. Môžete ich popraviť, alebo sa presunúť nenápadne ďalej a druhými dverami vojsť dnu. Z tieňa pištoľou zabiť potichu dvoch vojakov, ktorí nakladajú krabice do auta, trojici pred dverami hodiť výbušninu, stiahnuť sa späť za dvere a ostatných postrieľať. Pomôcť si môžete ďalšou výbušninou, môžete sa totiž vrátiť doplniť muníciu do krabice so zbraňami, popri ktorej ste sem šli. Vnútri je aj pár výbušných sudov, ak sa rozhodnete vbehnúť tam za nepriateľmi. Potom vybehnite von.
Tu sa objaví helikoptéra, ktorá po vás bude strieľať. Našťastie má športového ducha a aby vám dala šancu, nikdy sa nepresunie za vás a vždy útočí len spredu, takže sa vy hlavne vždy kryte. A samozrejme vás okrem nej budú obťažovať vojaci. Kryte sa za kamenným blokom a zlikvidujte dvoch vojakov pred vami. Potom vbehnite do zničenej veže naľavo od vás. Prejdite ňou a máte výhľad na druhého vojaka, ak ste ho nezabili z predošlej pozície. Počkajte si, keď helikoptéra prestane strieľať a bežte do stavby uprostred dvora, oproti vám. Prejdite ňou a presuňte sa za vozíček, spoza ktorého zlikvidujte pár vojakov, ktorí bránia budovu pred vami. Z nej môžete vyskočiť napravo cez okno, alebo naľavo cez zničenú stenu a priblížiť sa k druhému generátoru. Spoza neho vybehne pár ďalších vojakov. Vhodné je stiahnuť sa naspäť do budovy a tam sa kryť. Tam ste relatívne krytý pred vrtuľníkom, tak sa môžete sústrediť na vojakov. Pobite ich a znova sa presúvajte ku generátoru, kryjúc sa pred vrtuľníkom. Pri generátore je už len posledný vojak, ktorého dorazte a potom pošlite Vicovi súradnice aj tohto generátora. Dorazí Vic, zničí helikoptéru aj s Jeremy Prentissom a odpáli generátory. Konečne sa opäť stretávate so Sárou. A tá krava trvá na tom, aby ste šli pomôcť Grimm, zato, že sa o ňu starala. Ukradla jej celé detstvo s otcom, celý čas vedela pravdu, klamala im, zaslúži si bolestivú smrť, ale tej krave je jedno, že sa konečne po dlhej dobe stretáva s otcom, chce zachrániť tú, čo ich rozdelila.



10. Downtown District

- Z divadla
Spiklenci odpálili EMP bomby, ktoré zasiahli mesto. Protivzdušná obrana Bieleho Domu zase zasiahla váš vrtuľník. Preberáte sa v troskách a samozrejme náhodou ste na opačnej strane trosiek, ako Vic a Sára, ktorá vám zas pripomína pomôcť Grimm, trpí chúďa Štokholmským syndrómom. Vybehnite hore divadlom k východu. Za dverami už čakajú dvaja vojaci a dobehnú ďalší piati. Ak chcete začať potichu, môžete sa preplížiť cez vchod naľavo a preplížiť sa k pultu, za ktorým stojí vojak. Preskočiť za pult, potichu ho zabiť a stiahnuť sa späť. Poza sedačky pred stredným vchodom sa preplížte k vchodu napravo a môžete spraviť to isté s vojakom pri pulte na tejto strane. Keď si všimnú mŕtvoly, tak začnú snoriť po miestnosti. Do haly divadla moc nechodia, ale občas nakuknú, tak ich môžete potichu odpraviť ručne, či odstreliť. Zvyšných pár na chodbe už len nalákajte k sebe a postrieľajte. Vyjdite na ulicu.

- Ulicami
Prejdite ulicou na križovatku a zahnite doľava. Prejdite pomedzi ľudí, ktorí sa spamätávajú z nešťastia. Na ďalšej križovatke dôjde k výbuchu a muž začne šalieť, pretože prišiel o ženu. Tam zahnite doprava do uličky. Tam stráži vojak, no začne sa ho niečo vypytovať civilista, tak sa priplížte k nim a po potrubí vylezte na budovu nad nimi. Prerúčkujte dookola budovy ponad ulicu s vojakmi a za rohom zlezte po ďalšom potrubí dole. Oproti je tiež potrubie, tak po ňom vylezte na susednú budovu. Po rímse prerúčkujte na koniec doľava a dostanete sa až za vojenské zátarasy. Tam zoskočte dole na ulici, vyjdite na križovatku a prejdite pomedzi kamióny ďalej.
Prejdite trochu vpred touto ulicou popri dvoch civilistoch a napravo za nimi vylezte na rebrík a hore na balkón. Prejdite ním doprava za roh. Počkajte si, pod vami sa objaví osamelý vojak. Môžete sa vrátiť hore a zamerať a popraviť štyroch vojakov pri barikáde. Nehádžte granáty, civilov nesmiete zraniť, ale po prvom výstrele civili utečú. Takto máte za sebou piatich vojakov a zvyšných troch pri barikáde si už vystriehnite, alebo zastreľte, či im hoďte granát. Prejdite za ich blokádu a pokračujte ulicou, až kým vás scénka nepresunie ďalej.

- Vstup do Bieleho Domu
Presuňte sa napravo k strážnej búdke. Od nej poza kvetináče. Jeden vojak tu zvykne hliadkovať na chodníku, tak ho potichu odpravte. Potom streľte dvakrát do cisterny pri bráne a následný výbuch odpáli bránu a zabije pár vojakov. Pribehnú ďalší štyria zistiť, čo sa stalo. Jeden sa odváži k džípu pred vami, tak ho môžete odpraviť ručne. Zvyšných postrieľajte, alebo si počkajte, tiež vykuknú a môžete byť tichý. Popraviť môžete posledných dvoch pri zadnej bráne, ktorou už potom vojdite.
Postupujte vpred a pri pár autách sa objaví skupinka vojakov. Ak ste rýchli, môžete im tam hodiť výbušninu a zbaviť sa väčšieho množstva. Inak sa len kryte za kríky, malú búdku napravo, barikády a autá a môžete ich pokojne zlikvidovať potichu jedného po druhom rukami a pištoľou.
Prejdite na hlavné nádvorie Bieleho Domu. Grim vám oznámi, že Reed uzamkol hlavný vstup, ale ona vám nechala otvorené záhradné dvere. Takže postupujte napravo. Nechoďte priamo, ale vybehnite na schody k hlavnému vchodu. Uvidíte, ako zo záhrady vybehnú štyria vojaci. Môžete odtiaľto preskočiť zábradlie a dostanete sa tak rovno za nich. Môžete ich ignorovať, alebo využiť vašu výhodu a dostať ich potichu jedného po druhom. Pri týchto je to ľahké a aspoň si to vychutnáte. Potom len prebehnite bočnou trasou, ktorou prišli a vojdite do Bieleho Domu.



11. Biely Dom

- Prvá časť
Prejdite na koniec chodby a v miestnosti za ňou sú dvaja strážci. Môžete ich dostať ľubovoľne, sú sami, ale vhodné je hodiť im oslepovák a vyradiť ich ručne, aby ste si nabili „popravu“ ak nemáte. Hneď za nimi je zbraňová výbava. Vybehnite hore schodmi a tu sú dve miestnosti plné nepriateľov. Tu sa hodí štvoricu popraviť, aby ste to preriedili a ostatných odpraviť postupne. Keďže sa môžete vrátiť dole doplniť si muníciu a výbavu, tak si môžete pokojne pomôcť mínami a granátmi. Keď všetkých pobijete, pokračujte ďalej k miestu uloženia pozície.
Odtiaľ prejdite do jedálne, kde je viceprezident, ktorého chránia štyria vojaci. Môžete zostreliť luster, aby ste ich odlákali, ak potrebujete. Najlepšie je všetkých popraviť. Ak nemáte nabitú „popravu“, tak si troch označte, štvrtého zabite ručne (jedného z dvoch, čo stoja pri stole, v tieni), aktivujte popravu a je to celé vybavené. Keď je po nich, tak chyťte viceprezidenta Calvina Samsona a „zaistite“ ho.
Keď skončíte so Samsonom, tak sem za pár sekúnd vtrhnú vojaci, preto hneď utekajte napravo (keď ste čelom k pódiu) a tam vylezte na potrubie. Zhora si počkajte na vojakov. Prvých dvoch ignorujte a keď vojdú ďalší traja dverami, hoďte im tam mínu a odpáľte ich. Pri telách sa zhluknú ďalší traja, tak obetujte druhú minú a odpáľte aj ich. Zvyšných dvoch dorazte. Na jedného môžete tiež zhodiť luster a druhého si počkať a skočiť na neho zhora. Potom musíte do chodby, z ktorej prišli. Ako vojdete, hodia po vás dymovnicu a vyrúti sa aj agent so sonickými brýlami, takže sa kryte, alebo sa radšej stiahnite späť. Spoza dverí im hoďte nejaký ten granát a zvyšných už zastreľte priamo, nie je veľmi priestor a čas na tiché manévrovanie. Keď všetkých odpravíte, tak len prejdite chodbou, ktorú strážili, ďalej.

- Druhá časť
Prejdite chodbou ku schodom. Môžete to skúsiť po schodoch, no dole sú stráže, tak radšej zoskočte napravo výťahovou šachtou. Dole vyraďte potichu vojaka prechádzajúceho popred šachtu. Pomocou okuliarov vidíte, že vás v kuchyni čaká asi šesť nepriateľov. Preplížte sa naľavo a cez okno si ich môžete označiť a popraviť. Tiež sa môžete preplížiť až dozadu k dverám, vystriehnuť si toho, čo vychádza, odpraviť ho a potom ďalších dvoch, troch vnútri potichu. Keď ich pobijete, za kuchyňou máte zbraňovú výbavu.
Ďalšiu chodbu kryje guľometné delo, preto sa hneď kryte. Presúvajte sa v krycom móde medzi jednotlivými prekážkami, ktoré vás kryjú pred streľbou. Presuňte sa takto medzi nimi až na koniec a vojdite do dverí naľavo. Rýchlo prebehnite na koniec chodby. Ozve sa výbuch a do miestnosti vtrhnú štyria vojaci. Ak ste rýchly a prebehli ste na koniec chodby a do miestnosti naľavo za krabice, tak vás nevideli a myslia si, že ste pri vstupe do chodby. Rozmiestnia sa a vy ich môžete ľahúčko potichu pozabíjať. Prípadne popraviť.
Prejdite do susednej miestnosti a vyjdite na chodbu. Je to chodba s guľometným delom, takže sa opäť kryte. Presuňte sa v krycom móde až k prekážke, ktorá je najbližšie k delu a hoďte zaň k vojakovi, ktorý ho ovláda, výbušninu, čím ho zabijete a delo odstavíte.

- Záver
Pokračujte chodbami až na koniec, kde stretnete Grimsdottirovú. Tá vás ide odviesť k prezidentke a aby to vyzeralo vierohodne, tak vás postrelí a spúta. Kráčajte, aby ste sa dostali do oválnej pracovne. Tam už drží Tom Reed zajatú prezidentku Patriciu Caldwellovú. Označte všetkých jeho mužov symbolom na popravu a počkajte si, kým Reed dohovorí (chce sa zbaviť prezidentky, ktorá chcela zatvoriť Third Echelon a vraždu hodiť na vás) a priblíži sa k vám, aby vás zabil. Vtedy ho chyťte a Grim postrieľa jeho mužov. Párkrát Reeda udrite a vypočujte ho, aby ste sa dozvedeli viac. V podstate zistíte, čo už viete, že on bol zradca v Echelone, chcel vás využiť a potom nahradiť prezidentku viceprezidentom, ktorý robil pre nich. Keď už nemá čo viac povedať, máte posledné dve možnosti: zabiť ho, alebo nechať žiť. Je to viac menej jedno, pretože, ak ho necháte žiť, tak ho zabije Grim. Anne nespravíte nič, hoci by si zaslúžila guľku. Aspoň zuby vyraziť a zlámať pár kostí, ale nie. Ešte má tú drzosť žiadať od vás pomoc, no Sam odchádza, aby si vynahradil so svojou dcérou čas, ktorý im za posledné tri roky ušiel. Na záver uvidíte, že príbeh, ktorý rozprával Vic, bolo vypočúvanie neznámymi mužmi, no niekto sa vlámal dnu a prišil ho zachrániť. Potom už len nasledujú titulky, počas ktorých si po pár minútach môžete vypočuť následný rozhovor Sama a Vica.
Snáď sa dočkáme pokračovania, aby sme odhalili, čo je zač Megiddo, tajomný zamestnávateľ Reeda a snáď sa hra viac vráti do starých koľají utajenia. Akčných hier je viac než dosť, tak k nim netreba pridávať ďalšie, zvlášť prerábaním pôvodne iných žánrov.

Related Games Splinter Cell 2018
Splinter Cell: Blacklist
Splinter Cell 4: Double Agent
Splinter Cell 3: Chaos Theory
Splinter Cell 2: Pandora Tomorrow
Splinter Cell: Mission Pack
Splinter Cell



Diskusia Príspevkov: 1 Hodnotenie
354 hlasov

100
60
20

80
40
0
51
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |