GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 13565 users

Walkthroughs > Ankh 3: Battle of the Gods


Zobrazení:11769
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Chapter 1 - The Sleeper awakenes

Poschodie
Náš Assil žije spokojne s Tharou, s ktorou to roztočili v minulom diely. No dobrodružstvo na seba nedáva dlho čakať a tak sa preberá jeho Ankh, aby mu oznámil blížiacu sa pohromu. Na potvrdenie jeho slov dopadá vedľa vášho domu meteorit. Jeho zbytky zasiahnu vaše schody a tie začnú horieť. Keď zídete dole, rozpadnú sa, takže musíte vymyslieť, ako sa dostať bezpečne Tharu dole z terasy.
Vezmite z postele matrac (Mattress) a z dolného rohu miestnosti hromadu špinavého oblečenia (dirty laundry). Matrac dajte na koberec a na matrac ešte dajte špinavé prádlo. Oslovte Tharu a tá skočí dole. Teraz máte k dispozícii obe postavy. V pravom dolnom rohu si môžete prepínať, ktorú budete ovládať.
Z postele si vezmete dve podpery matraca (Slatted Mattress support), z pod okna fanúšikovskú rukavicu (Nile Crocodiles Fan Glove), z dolného rohu z poličky si vezmite obelisk (Obelisk) a čalúnené putá (Handcuffs with plush trim). Zo zeme pri matraci si vezmite špinavú ponožku (Dirty Sock). Z balkóna si zoberte pascu na muchy (Fly Trap). Pohovorte si s Tharou. Musíte sa dostať dole do kúpeľne. Skombinujte putá s jednou podporou z postele a potom aj s druhou. Dostanete povrazový rebrík. Ten použite na zvyšok schodov. Po rebríku zlezte dole do kúpeľne.

Kúpeľňa
V pravom rohu otvorte skrinku a vezmite si z nej falošnú žraločiu plutvu (Fakte Shark Fin), odstraňovač vodného kameňa (Lime scale remover) a olej do kúpeľa (Bath Oil). Choďte do stredu miestnosti, kde je vaňa. Použite sfingu a začne tiecť voda. Vo vani použite na odtok obelisk a potom pascu na muchy. Tým odtok upcháte. Vaňa natečie celá, pretečeniu bráni horný odtok v podobe hlavy. Použite naň vašu ponožku, čím ho upcháte a celú miestnosť zaplaví voda. Assil do nej odmieta vliezť. Prepnite sa na Tharu. Zlezte dole za ním povrazovým rebríkom. Môžete osloviť Assila a zistíte, že má blok z vody odkedy stretol obrovského krokodíla. Vlezte do vody a preplávate k oknu. Tam si vezmite žehliacu dosku (Ironing Board) a vráťte sa za Assilom. Dajte mu dosku. Prepnite sa na Assila. Skombinujte dosku s falošnou žraločou plutvou a získate surf. Použite surf na vodu a presuniete sa k oknu. Prejdite oknom. Prepnite sa na Tharu, preplávajte opäť k oknu a prejdite ním za Assilom.

Rímsa
Postupujte po rímse. Dorazíte k soche sokola, ktorá vám blokuje prechod. Nasypte k nej prášok na odstránenie vodného kameňa a zalejte ho olejom do kúpeľa. Socha spadne. Prejdite ďalej k viniču. Použite na vinič rukavicu a zhodíte ho. Po mreži, na ktorej vinič rástol zlezte dole. Prejdite po spodnej ochodzi k oknu do kuchyne. Jedna postava ho sama neotvorí. Prebehnite tam aj s druhou a spoločne obe otvoria okno a vlezú do kuchyne.

Kuchyňa
Kuchyňa je plná dymu, pretože vtáčie hniezdo blokuje komín. Vezmite s Tharou múku z vrecka s múkou (sack of flour) a použite ju na komín. Uvidíte, ako hniezdo nadskočí, no nestačí to. Ako Assil vezmite z mechanizmu pri okne kľuku (Crank) a stoličku (Chail). Vráťte sa hore (po ochodzi, cez vodu so surfom a hore povrazovým rebríkom). Choďte na balkón a použite na mechanizmus kľuku, čím stiahnete markízu nad balkónom. Na stolík na balkóne použite stoličku. Po stoličke a markíze vylezte hore na terasu. Vezmite si šnúru na prádlo (clothsline). Potom choďte do ľavého spodného rohu a uvidíte na komín s hniezdom. Prepnite sa na Tharu, vezmite si opäť za hrsť múky z vreca a opäť ju hoďte do ohňa. Hniezdo z komína opäť vyletí hore a Assil ho tentokrát zachytí. Vráťte sa s Assilom naspäť do kuchyne. Dole môžete zliezť opäť po markíze a stoličke, alebo skočiť na prádlo ako Thara.
V kuchyni sa už môžete voľne rozhliadať, keďže nie je plná dymu. Naľavo si vezmite zo steny drevenú lyžicu (Wooden Spoon) a zo skrinky vedľa nej si vezmite melón. Skúsite ísť ku schodom, no vystraší vás Tharin miláčik, had. Dajte melón Thare a ako Thara použite melón na hady. Tým sa ho zbavíte.
Zbehnite dole schodmi a zo steny si vezmite požiarnu poistku (Fire Insurance Policy). Vráťte sa hore. Nad schodmi je obrovská nádoba s kukuricou. Vložte poistku do dreva pod nádobou. Použite drevenú lyžicu na oheň a horiacu lyžicu použite na drevo s poistkou. Tým ho zapálite a zbavíte sa kukurice. Nádoba je tak ľahšia a môžete ju zhodiť, no je príliš horúca.
Otvorte pec a vezmite si pečenú hydinu (roast fowl). Spojte ju so šnúrou na prádlo, tým ju upevníte. Vráťte sa do kúpeľne a použite kačicu na vodu. Naplníte ju vodou. Vráťte sa dole a použite kačicu s vodou na oheň pod veľkou nádobou, čím ho uhasíte. Použite nádobu a spustíte sa v nej dole schodmi a tak ste von z horiacej budovy.
Vonku vás čakajú Take Tut Cashum a Vulkán (oboch poznáte z predošlých dielov), ktorí to celé zažili. Povedia vám, že to oni oživili váš Ankh, aby mohol bojovať vo vojne bohov. Chcú aby porazil Setha a vy ako nositeľ Ankhu to máte zaistiť. Thara sa vydá hľadať pomoc do oázy, Shmuel, Shalom a Ephraim by mohli byť vhodní (rebeli z predošlého dielu). Assil sa zas vydá do Luxoru hľadať v Luxorskom hoteli portál na prechod do sveta medzi dimenziami.



Chapter 2 - Off to Luxor

Musíte sa dostať do Luxoru a na to sa najlepšie hodí požiarnická ťava. Pohovorte si s dvoma požiarnikmi stojacimi pri vašom horiacom dome. Využite všetky témy, aby ste zistili, čo potrebujete spraviť. Pomohlo by im, keby vedeli zistiť, kde začne horieť, to by im uľahčilo prácu (to je jasné). Oslovte Take Tut Cashuma a spýtajte sa na veštenie. Nie je v tom najlepší, ale súhlasí, že môže predstierať. Pôjde za požiarnikmi, no neveria mu, pretože každý správny veštec by mal mať krištáľovú guľu.
Dajte nižšiemu požiarnikovi vtáčie hniezdo, ktoré ste získali zo strechy vášho domu v predošlej kapitole. Dostanete zaň škatuľu s požiarnickými krtmi. Použite krtov na tabuľu pri bráne (Tabuľa varujúca pred strážnymi hadmi). Krty podhrabú značku a tá spadne. Použite značku na veľkú sochu Sokola (ktorú ste v minulej kapitole zhodili). Potom si prezrite požiarnickú pumpu. Natočte delo úplne doľava a aktivujte pumpu. Piesok vyletí, odrazí sa od značky, ktorú ste dali na sochu a dopadne na úlomok meteoritu, ktorý je pred Take Tutom. Schladnutý meteorit zosklovatie (mohli ste predtým použiť pumpu na veľký meteor napravo a vidieť podobný účinok z čoho ste mohli dostať tento nápad).
Vezmite sklenenú guľu meteora. Oslovte Vulkána a presvedčite ho, aby pre vás podpálil záhradného trpaslíka. Potom dajte guľu Take Tutovi a ten oznámi požiarnikom, že najbližší požiar vypukne na trpaslíkovi. Ten začne horieť. Požiarnici odídu (váš dom samozrejme nechajú horieť) a nechajú tu aj svoju ťavu s výbavou, pretože už ju nebudú potrebovať, keď majú taký skvelý objav, ako je Take Tut predpovedajúci požiare.
Použite ťavu a odvezte sa preč.



Chapter 3 - Viva Luxor

Nádvorie
Dorazili ste do Luxoru, kde vás hneď na začiatku okradne miestna dievčina (čo vám asi tak mohla vziať? Vyskočili ste v pyžame z horiaceho domu, v inventári ste nemali pri odchode na ťave nič. Takže čo???). Naľavo je prevrátený voz so sarkofágom a pri ňom leží omráčený pohonič. Pred touto scénou stojí Vyšetrovateľ (Superintendent). Pohovorte si s ním a zistíte jeho absurdné teórie o tom, čo sa stalo.
Potom choďte poniže a otvorte okienko na stánku. Šéfkuchár (Chef) vám povie niečo o tomto mieste. Pohovorte si s ním na všetky témy. Zistíte, že chce krokodíla a dá vám aj rezač na koláče (Cookie Cutter). Potom si prezrite batoh na „vašej“ ťave. Získate z neho obedár a noviny, kde je popis ľúbostného príbehu Faraónovej dcéry a vás aj s portrétom. Otvorte obedár a vyberiete čerešňu a banán. Čerešňu zjedzte a zostane vám kôstka (ako Assil hneď vedel, že ju bude potrebovať. Bystrý chlapec.). Tiež si prezrite ťavu a zistíte, že na prilbe má požiarnický odznak.

Susedná ulica a Red-Sea Aquarium
Potom choďte napravo do susednej uličky. Prejdite popri ceduli s nápisom „Krokodília farma“. Prejdite popri zamknutých dverách medzi sochami dvoch tanečníc a choďte až na koniec ulice. Tam vyberte poštovú schránku a získate tohto mesačné číslo časopisu „Ťaví priateľ“. Prezrite si ho v inventári a zistíte, že robia pokusy s píšťalkami a učia ťavy reagovať na konkrétne hvizdy. V čísle je aj priložená jedna z troch častí píšťalky.
Vojdite do budovy. Je to zásielková kancelária, ktorú vedie váš starý známy Červené More (Red-Sea Aquarium). Pohovorte si s ním, vyspovedajte ho o menách členov jeho rodiny a o jeho súčasných aktivitách. Chcel by nejakú zásielku, hlavne preto, aby vypadol od svojej ženy. Na stole pod vami je minulomesačné číslo časopisu „Ťaví priateľ“. Vezmite si ho a prezrite. Tiež zistíte popis a niečo o poveloch pre ťavy. Tiež je tu druhá časť píšťalky. Použite rezač od šéfkuchára na obe časopisy a získate dve časti píšťalky. Použite na píšťalku kôstku z čerešne a nahradíte ňou chýbajúcu guľôčku, ktorá bude až v ďalšom čísle časopisu.
Vráťte sa ku svojej ťave a zapískajte pri nej. Zohne sa k fontáne a začne piť. Vezmite jej z prilbice požiarnický odznak.

Chrám
Teraz choďte hore k chrámu. Tam uvidíte tanečnicu, ako o niečo prosí strážcu. Pohovorte si s ňou. Chce, aby strážca zachránil jej mačku. Ponúknite sa a povedzte, že ste profesionálny záchranár. Neverí vám. Použite rezač na noviny a vyrežete svoju fotku. Tú použite na požiarnický odznak vašej ťavy a máte svoj vlastný požiarnický odznak. Ten ukážte tanečnici a keď uvidí, že ste požiarnik, je ochotná prijať vašu ponuku na pomoc. Dá vám dva kľúče, jeden je od jej záhrady.

Záchrana mačky
Choďte opäť do susednej ulice k plotu s dvoma sochami tanečníc. Dvere odomknete kľúčom od tanečnice. V záhrade si vezmite loptičku zo schodov. Naľavo si prezrite kolotoč a na strome ryhu od kolotoča. Vráťte sa na nádvorie a na slnečné hodiny uprostred fontány použite loptičku. Zhodíte ich, tak si ich vezmite. Vráťte sa do záhrady. Hodiny sú poriadne ostré, no sú na vás príliš ťažké, aby ste ich použili. Použite ich na kolotoč, pripevníte ich ku koču. Potom použite kolotoč a jeho rotácia zotne strom. Prejdite do susednej časti. Tam visí mačka na strome nad vodou. Vezmite si sieťku, ktorá je opretá o plot a použite ju na mačku. Tým ju chytíte. Zaneste ju tanečnici pri chráme a za jej záchranu dostanete jeden hrací žetón (veľká výhra).

Krokodíl
Choďte dolu k vašej ťave. Povyše nej a prechodu do susednej ulice je ťaví automat. Použite naň žetón od tanečnice a získate ťaviu žuvačku. Vráťte sa do tanečnicinej záhrady a choďte k zničenému plotu. Vo vode, nad ktorou visela mačka vidíte malého krokodíla. Použite na neho žuvačku, čím mu zalepíte zuby, aby vás nepohrýzol. Vráťte sa na nádvorie a dajte krokodíla šéfkuchárovi. Došlo k omylu, on pod „krokodílom“ myslel uhorkové jedlo, nie skutočného krokodíla. No aj tak od neho dostanete škatuľku (Box of otter noses).
Tú zaneste do doručovacej spoločnosti, kde z nej má Red-Sea Aquarium radosť. Sľúbi vám, že sa stretnete v noci na nádvorí, aby vám pomohol dostať sa ďalej.
Pri prechode kapitol vidíte rozhovor bohov. Ra, Issi a Anubis sa rozprávajú a dorazí k nim aj Seth.



Chapter 4 - The Casino

Pri šéfkuchárovi je Red-Sea a spí, hoci vám sľúbil pomôcť dostať sa za vyšetrovateľa. Zájdite za vyšetrovateľom a povedzte mu, že máte podozrivého. Opíšte ho: Biela čiapka, ryšavé vlasy (White Cap, reddish-brown hair), husté fúzy (Well-groomed moustache), červený nos (A red nose). Ak ste mu dali takýto popis aj predtým, nič sa nestalo, pretože Červeného Mora nepozná. No keď mu ho opíšete teraz, tak si ho všimni pri stole a pôjde ho vyspovedať.
Keď odíde, tak si vezmite lekárničku, ktorá je pri prevrátenom voze. Získate obväzy a náplaste. Potom konečne prejdite voľnou cestu do ulice, ktorú blokoval vyšetrovateľ.

Zlodejka
Prejdite na ulicu a choďte popri plote, v ktorom uvidíte dvierka. Použite ich a vypadnú. Vojdite na dvor za nimi a je tam váš starý známy balzamovač Badawi. Pohovorte si s ním a stretnete sa po rozhovore s Tharou. Chcete vojsť do chrámu - kasína, no v pyžamách vás tam nevpustia, takže potrebujete nové šaty.
Keďže ste sa vrátili opäť na nádvorie, tak si tu pohovorte s komediantom, ktorý postáva pri fontáne. Tohto chudáka ste v minulom diele podviedli a nahovorili ste mu, že je o neho záujem v Luxore. On predal svoj majetok aj ženu, aby sa sem mohol dostať, no nič ho tu nečakalo. Ponúknite mu svoju ťavu, aby sa mohol vrátiť domov a on vám za pomoc dá knihu, ktorú čítal „Alibaba a 40 panien“.
Vráťte sa do ulice, kde ste stretli Badawiho. Choďte k nemu a pri ňom si vezmite sfučanú loptu. Vráťte sa na ulicu a choďte ďalej. Tam stretnete zlodejku, ktorá vás v minulej kapitole okradla. Dá sa na útek, vylezie po rebríku. Vylezte za ňou a ona sa prehupne po lane. Prehupnite sa aj vy a ona zoskočí po streche stánku dole. Skočte dole aj vy a ona zas vylezie rebríkom. Aby ste to dookola neopakovali, tak vylezte hore a uvoľnite lano držiace rebrík. Potom sa zas prehupnite lanom a zoskočte po strieške dole. Zlodejka skončí na uvoľnenom rebríku a napokon vo vašom náručí.
Ako poďakovanie zato, že ste ju zachránili vám dá svoj dnešný lup. Povedzte jej, že je vám stále dlžná a dá vám aj vyšetrovateľov zápisník s tým, že ak by ste niečo potrebovali, máte to tam zakresliť, aby vedela čo chcete a ona to ukradne. Prezrite si lup a získate z neho hračkársku myš (ktorú spomínala tanečnica v minulej kapitole, že ju stratila) a mech.

Nové šaty
Od zlodejky choďte do dverí naľavo od nej. Je to záložňa. Poobzerajte sa najprv a na stene pri pulte je zavesený zoznam výsledkov futbalu. Predavač je fanúšik. Použite na sfučanú loptu (ktorú ste vzali pri Badawiho stane) náplasť (ktorú máte z lekárničky, ktorú ste vzali pri havarovanom voze) a napokon ešte mech (z koristi od zlodejky), ktorým loptu nafúknete. Zistíte, že je dokonca podpísaná Mosesom, hviezdou futbalového tímu Nílskych krokodílov (ktorých pamätného zápasu ste sa zúčastnili v minulom diely). Keďže nemáte peniaze, dajte loptu a on ako fanúšik ju prijme a dovolí vám aj Thare vybrať si nové šaty.

Príprava sarkofágu
Zájdite do Kasína. Prejdite na jeho zadnú stranu, kde si pohovoríte s Vrchnou Kňažnou Chrámu - Kasína. Zistíte, že portál bohov by mohol byť v pokladnici, no tam majú prístup len bohovia a vzácne dary. Takže sa musíte stať darom. Choďte naľavo na mužské záchody. Na otvorenom je ako dekel použitý obrovský hrací žetón. Vezmite si ho.
Od komedianta pri fontáne ste získali knihu „Alibaba a 40 panien“. Prečítajte si ju dvakrát vo svojom inventári a prezrite si ju, aby ste vedeli, ako skončí. Potom použite zatvorené záchodové dvere. Chlapík na záchode vám povie, že nevyjde, kým nedočíta knihu a číta práve Alibabu. Znovu ho oslovte a povedzte mu, ako sa príbeh skončí, čo viete z prečítania vašej knihy a naštvaný chlap vybehne von. Vezmite si zo záchodu, na ktorom sedel toaletný papier.
Vyjdite von na nádvorie. Na havarovaný voz použite obrovský hrací žetón a tým nahradíte zlomené koleso. Spolu s Badawim dotlačíte voz k nemu. Badawi vám povie, že ten sarkofág, aby vyzeral trochu hodnotne potrebuje drahú výzdobu.
Vráťte sa do kasína, prejdite poza kňažnú hore schodmi a tam uvidíte tancujúcu tanečnicu, ktorá má na sebe drahokam. Použite na ňu vyšetrovateľov zápisník (dostali ste ho od zlodejky), no ochranka vám zakáže robiť obrázky. Choďte dole pod schody a napravo k ženským záchodom. Môžete skúsiť aj vojsť, veď uvidíte. Použite hračkársku myš spolu s kľúčikom (ktorý vám dala ešte v minulej kapitole tanečnica) a natiahnutú myš použite na záchod. Zdesené ženy začnú kričať a ochrankár to pôjde skontrolovať. Kým nájde myš a vyhodí ju do koša, použite na tanečnicu zápisník a nakreslíte si jej drahokam (ak to nejakým zázrakom nestihnete, vyberte z koša myš a celý proces zopakujte). Vráťte sa do uličky ku zlodejke a dajte jej zápisník. O chvíľu sa vráti a dá vám drahokam.

Múmia a pokladnica
Vráťte sa za Badawim. Vložte na sarkofág drahokam od zlodejky. Dajte Badawimu obväzy, ktoré ste vzali z lekárničky, no povie vám, že sú krátke. Skombinujte ich s toaletným papierom a dajte mu ich. Teraz vás už obviaže. V scénke sa stanete súčasťou pokladnice.
V pokladnici sa poobzerajte. Poniže vás je zvitok, vezmite si ho. V kope zlata napravo od vás je slovník, tiež si ho vezmite. Pred sochou povyše vás je terminál. Použite ho, no Ankh si nepamätá heslo. Po troch zlých odpovediach máte ešte verifikačnú otázku, aké je Horusove (áno, to je váš Ankh) obľúbené jedlo. Už si na to nepamätá. Použite slovník na zvitok a tým preložíte prastarú egyptčinu do starej egyptčiny. Potom si zvitok prečítajte. Získate správnu odpoveď, flambované jahody. Povedzte odpoveď terminálu a dostanete kamennú dosku s heslom. Vezmite si ju a prečítajte si ju. Opäť použite terminál a povedzte správne heslo. Ešte pred odchodom vezmite výherný pohár (trofej z posledného futbalu) na žiadosť Ankhu a prejdite portálom.



Chapter 5 - The Qualification

Ste v hoteli bohov. Prejdite k baru a od neho nadol k Egyptskej sekcii. Vojdite a pohovorte si s bohmi Ra, Anubis, Isis a napokon Osirisom. Potom oslovte papagája, ktorý sa vás spýta, či chcete akceptovať vstupný test, po ktorom budete pripustený k Súboju bohov. Súhlaste a budete premiestnený do labyrintu. Vašim cieľom je získať vzácne Nubíjske víno. Dostanete naň aj špeciálnu nádobu.

Labyrint
Choďte k dverám oproti vám. Vystreľujúce bodce vám zabránia vo vstupe. Napravo je na stene panel. Otvorte ho a uvidíte za ním točiace sa ozubené kolieska. Napravo je na zemi kameň. Vezmite ho a vložte medzi kolieska, čím ich zaseknete a tým vyradíte mechanizmus vysúvajúci bodce. Prejdite dverami.
Ocitáte sa na strope. Je pri vás pustovnícky, zabudnutý boh, zrkadlo a na stole jeho priateľ, špongia Robert. Pohovorte si pustovníkom. Potom vybehnite hore schodmi na plošinu s troma sochami. Socha faraóna, Egypťana a Egypťanky. Sochám môžete vziať telá. Vezmite ich a vymeňte im ich, aby naľavo dole mal faraón telo s napriahnutou rukou. Potiahnite páku, ktorá je pri nich, tá otočí sochami a faraón (teraz už) s napriahnutou rukou zhodí zlatú guľu so stola a tá rozbije zrkadlo pri pustovníkovi. Zbehnite dole a oslovte ho. Nasmerujte rozhovor, aby sa potešil, že už nemusia s Robertom leštiť zrkadlo a dá vám kus kože, ktorý už nepotrebuje. Použite kožu na črepy na zemi, bez nej by ste ich nevzali, pretože sú príliš ostré, no teraz jeden chytíte do kože. Vráťte sa k sochám a prerežte povraz medzi sochami faraóna a Egypťana.
Vráťte sa naspäť dverami pri pustovníkovi dole, na miesto, kde ste začínali. Keďže gravitácia je tam, kde je návštevník bludiska, tak stôl, ktorý bol držaný lanom, ktoré ste prerezali spadne dole a vytvorí vám cestu pri schodoch. Vyjdite schodmi hore a prejdite oranžovými dverami. Objavíte sa na ľavej strane.
Prejdite k olivovníku a vezmite si olivy. Prejdite naspäť modrými dverami a vyjdete oranžovými opäť na dolnej, štartovacej pozícii. Prejdite žltými dverami opäť k pustovníkovi. Vybehnite hore k sochám a položte na oltár pred sochou faraóna olivy. Prejdite modrými dverami opäť dole a stôl s oltárom aj s olivami spadne. Vráťte sa hore k sochám a uvidíte, že na oltári je olivový olej, no potrebujete ho do niečoho vziať. Pokúste sa vziať Roberta, pustovníkovu špongiu, no nedovolí vám to. Prejdite modrými dverami dole a žltými naspäť hore. Toto zopakujte niekoľkokrát a uvoľnené panely sa budú stále premiestňovať. Pustovníkovi z toho príde zle a na chvíľu si odbehne. To využite a vezmite si špongiu. S ňou choďte k oltáru a namočte ju do olivového oleja. Potom choďte k ružovým dverám, sú tu na strope (rovno pod plošinou so sochami), zatiaľ ste ich nepoužili ani raz a ak ste aj chceli, nedali sa otvoriť, pretože boli zhrdzavené. Použite na ne špongiu naliatu olivovým olejom a uvoľníte ich. Prejdite nimi.
Vyjdete na pravej strane. Vráťte sa naspäť cez dvere pri vás a ste na strope. Prejdite modrými dverami opäť dole na štartovaciu pozíciu. Uvidíte scénku, kde sa Seth pokúsi sabotovať vašu misiu. Vybehnite hore schodmi naľavo a prejdite oranžovými dverami na stenu naľavo. Vybehnite hore schodmi nad vami a prejdite do zelených dverí. Tie vám predtým blokoval kváder, ktorý ste otáčaním gravitácie presunuli inam. Z dverí, z ktorých vyjdete, len prejdite k východu.

Víno
Ste vo vínnej pivnici. Napravo si prezrite sud, je to váš cieľ. Použite naň nádobu, no smola, sud je prázdny. Vyjdite von z pivnice. Ste opäť v hoteli bohov. Choďte napravo, až na koniec k bráne do sekcie Inkov. Naľavo pri bráne je nejaký obradný stĺp podopretý klinom. Vezmite si klin a vráťte sa do pivnice. Vráťte sa do vínnej pivnice. Na veľkom sude naľavo je kladivko. Vezmite si ho. Použite na sud s cieľovým vínom klin a potom kladivko. Nahnete sud. Potom na nahnutý sud použite nádobu (Decanter) a získate víno Nubian El-Am-Brusco. Vyjdite z pivnice, zájdite do egyptskej sekcie a dajte víno papagájovi do krmítka. Splnili ste kvalifikačný test a môžete sa zúčastniť súboja bohov. No Seth vás šupne do portálu a vypustí váš cestovateľský piesok.



Chapter 6 - Northern Lights

Skúste použite portál, no povie vám, že nemáte dosť piesku na presun. Vyjdite von. Ste u vikingov. Stretnete Thora, no odmieta sa s vami baviť, kým nebudete vyzerať ako chlap. Ankh vám poradí vziať si príklad od Thora, takže si musíte zaopatriť bradu, prilbu a zbraň.

Brada
Keď vyjdete von z Thorovho domu, použite kľuku pri stožiari a stiahnete k sebe červenú Vikingskú vlajku. Vezmite si ju. Prejdite dole do dediny. Sú tam Frida, Freya a Isolde, s ktorými si môžete pohovoriť.
Na okne domu pri nich je vankúš. Vezmite si ho a v inventári ho roztrhnite, čím získate vlnu z čiernej ovce. Z pravej strany Isoldinho domu vojdite do pivnice pod domom. Je tam vytekajúca medovina. Namočte do nej vlnu z čiernej ovce a prilepíte si ju na tvár, ako bradu.

Prilba
Prejdite popred slnečné hodiny k sobovi. Na tabuli pri ňom je varovanie, že je emocionálne nestabilný a reaguje na rôzne farby. Na slnečné hodiny môžete zavesiť modrý vankúš, čo soba ukľudní a môžete mu vziať vedro na potravu. Použite rovno červenú zástavu, ktorú ste vzali z pred Thorovho domu a sob vyrazí vpred. Narazí do hodín, čím ich posunie a vy môžete vziať v kľude aj vedro, aj uzdu, ktorou bol priviazaný. Vedro si nasadíte na hlavu ako prilbu.
Choďte poniže sobovho stanoviska a pohovorte si so Sigrid. Pohovorte si s ňou a povedzte jej, že ste nový kuchár. Spomenie vám, že nemá rada Isolde. Po rozhovore si vezmite rybu štvorzubca. Zájdite za Isolde a povedzte jej, že Sigrid nechce, aby sa motala okolo jej chlapa. Isolde jej odkáže, že má smolu, že jej doniesol z poslednej výpravy hlavu jednorožca. Choďte to povedať Sigrid. Tá sa naštve a povie vám, že keďže ste nový kuchár, aby ste si vzali soľ a zničili Isolde jedlo. Soľ má na stole naľavo, tak si ju vezmite (ak ste to skúšali predtým, nedovolila vám to).
Vráťte sa k Isolde. V jej dome je na stene hlava jednorožca. Použite na ňu vedro a spravíte doň dve diery. Potom choďte od jej domu napravo, popri dvoch ovciach až ku snehuliakovi. Použite na snehuliaka soľ a rozpustíte ho. Z jeho hlavy si vezmite mrkvu. Teraz mrkvu a banán použite na vedro a voilá, máte prilbu s rohami.

Zbraň
V centre dediny sú tri ženy. Od Fridy získate kus hliny (keď budete milý a poviete, že vám hlina pripomína domov), od Isolde zistíte, že každý deň o jednej rozkladá oheň pod kotlom a od Freyi získate vrecko s ryžou a palicu na jej pestovanie (ak budete milý, poviete, že milujete kvety a že máte doma kaktus. Potom sa jej spýtajte na túto nádhernú dedinu a povie vám, že vodca Erik Červený jej priniesol semená ryže. Požiadajte ju o trocha z nej a keďže ste boli predtým milý, tak ich dostanete).
Slnečné hodiny posunul sob, keď ste ho poštvali na červenú farbu. Choďte za Isolde a spýtajte sa jej, či nemá nič na práci. Povie, že o jednej rozkladá oheň, tak sa spýtajte, koľko je hodín. Keď uvidí na posunutých hodinách, že je jedna, zakúri pod kotlom. Použite rybu od Sigrid na hlinu od Fridy a získate odliatok rybieho ostnatého tela. Vojdite do domu a na kotol, pod ktorým Isolde zakúrila použite zlatý pohár z futbalového šampionátu. Napriek protestom Horusa z neho získate kov. Potom použite na kotol odliatok hliny a získate zlatú guľu s ostňami. Použite na palicu (ktorú vám dala Freya) uzdu soba a na palicu s uzdou použite zlatú guľu. Získate tým zbraň, palcát.

Thor
Vráťte sa za Thorom a ukáže mu bradu, prilbu a zbraň. Dobre ho pobavíte, len si z vás totiž robil srandu. Teraz vás pozýva na pohárik. Vezmite si roh pri ňom a napite sa z neho. Potom si pohovoríte. Thor spomenie, že mal kedysi na starosti miestnosť s prípravnými vecami pre oslavu Egyptských bohov. Tú oslavu, na ktorej (ako ste zistili z rozhovorov s egyptskými bohmi) bol Osiris omylom rozrezaný na kúsky keď chcel Seth predviesť kúzelnícke číslo. Pílu mu podával Horus, no nebola falošná ale pravá a tak skončil Osiris na márne kúsky a Horusa za to premenili na váš Ankh. Teraz však zisťujete, že Seth zrejme ukradol Thorovi kľúč a vymenil píly sám, takže to nebola Horusova vina. V minulej hre ste získali Osirisovi jeho srdce, ktoré sa po jeho opätovnom spojení stratilo. Teraz treba poraziť Setha. Thor vám dá kľúč od spomínanej miestnosti.

Opustený ostrov
Po pijatike s Thorom sa preberáte na opustenom ostrove. Choďte k palme napravo. Zo zeme pod ňou si vezmite kamene. Z jej kmeňa si vezmite zapichnuté pero. Potom kopnite do palmy a spadne gumené kurča, ktoré si vezmite. Naľavo si vezmite na brehu vyšívaný kus šiat s „X“ na nich a z vody dutý konár. Použite pero na kus látky (zvoľte ľubovoľný text) a napíšte správu o pomoc. Správu vložte do gumeného kuraťa. Kura vložte do dutého konára. Na dutý konár použite kamienky, čím nahodíte iskru na odpal. Riadna pomätenosť. Preberáte sa u Thora, ktorý vás posiela naspäť do hotela bohov.



Chapter 7 - The Battle

Začína sa boj. Cieľom je získať v Luxore čo najviac veriacich. Bohovia, okrem Anubisa, odídu. Vy skúste odísť tiež, no nedá sa, pretože nemáte dostatok piesku v Horusovej nádobe, ktorú poškodil Seth. Vráťte sa do Egyptskej sekcie. Prezrite si v inventári pravidlá súboja bohov, no sú v cudzom jazyku. Požiadajte Anubisa o pomoc s pieskom. Vraj vám pomôže, až keď mu zoženiete nejaký poriadny drink. Dá vám aj kupón. Choďte na rázcestie, kde je bar v ktorom obsluhuje múmia George. Dajte mu kupón a pýtajte si nápoj. Keď sa bude pýtať čo v ňom chcete, rozhodne chcite ľad. Keď sa otočí po ľad do chladničky, tak si vezmite zo stola otvárač na fľaše (keď vás vidí, tak vám ho nedovolí vziať). Potom dostanete slabý nápoj. Pri otváraní fľaše (bez otvárača to skúšal zubami) vypadol Georgeovi zub, tak si vezmite aj ten. Vráťte sa nie za Anubisom, ale rovno k portálu. Na dieru vo vašej nádrži na piesok použite zub múmie, čím dieru upcháte. Do nádrže vsypte ryžu od Freyi. Nie je to piesok, ale poslúži. Použite portál a presuňte sa do Luxoru.

Luxor
Z kasína vás vyhodia. Pohovorte si vonku s vrchnou kňažkou. Posťažuje sa vám, že aj ju vyhodili a Seth mení jej kasíno na svoj chrám. Zistíte, že Horus s ňou niečo mal a opustil ju, tak je naštvaná, no sľúbi vám, že ak pre ňu získate naspäť jej kasíno, tak začne veriť v Ankh.
Prejdite na nádvorie a napravo je skupina vašich priateľov. Je tam aj Ra. Povie vám, že minulý súboj bohov vyhral, takže teraz už nie je motivovaný a nejde súťažiť. Sú tu aj Shmuel, Shalom a Ephraim, no sú to izraeliti, takže veria v jediného boha a nemôžu vám pomôcť s konvertovaním ľudí na nasledovníkov Ankhu. Oslovte z nich konkrétne aj Shaloma a ten vám po žiadosti o pomoc dá aspoň svoj zamknutý kufrík. Rovnako je to aj s vašou drahou Tharou, je to Arabka a tak nemôže veriť v egyptských bohov. Pri príchode ste videli, ako na stĺpe nad vašimi priateľmi pristál sokol. Thara vám povie, že aj ona mala kedysi loveckého sokola a privolávala ho na kus koženej rukavice.
Zájdite k šéfkuchárovmu stánku. Tam je Isis. Tá sa tiež do súťaže nezapojí, pretože z rozhovoru s ňou zistíte, že chce hlavne dostať šéfkuchára. Oslovte aj jeho. Podľahol kúzlu Isis a tak tiež nebude veriť v Ankh. Povedzte mu, že Isis o neho až tak nestojí a keď sa spýta prečo, tak povedzte, že preto, že má koženú zásteru a tá je už z módy. Dá vám ju. Dajte zásteru Thare a tá privolá sokola, od ktorého získa správu. Sú to preložené pravidlá, ktorých preklad vám poslal Take Tut Cashum. Zistíte, že vyhrá ten boh, ktorý má buď viac nasledovníkov, ako ostatní, alebo získa dvojnásobný počet svojich pôvodných nasledovníkov. Vo vašom prípade to znamená, že vám stačí jeden ďalší veriaci.
Prejdite ešte naľavo k bráne do susednej ulice. Tú blokuje Seth predvádzajúci kúzla. Na stĺpe pri ňom je plagát s krokodílom, reklama na zubnú pastu. Vezmite si plagát.

Balzamovňa
Vráťte sa pred vstup do chrámu - kasína. Napravo od vstupu je Badawi. Môžete si s ním pohovoriť, no nedarí sa mu veriť v Ankh. Vojdite do miestnosti za Badawim a potiahnite páku. Odsunie sa skrinka. Vojdite dnu. Tu je bezzubý krokodíl, váš starý známy nepriateľ. Ukážte mu plagát zubatého krokodíla (ktorý ste vzali vonku pri Sethovi) a jeho ego to nevydrží a krokodíl sa rozplače. Vezmite si jeho slzy. Napravo je na skrinke nádoba so záhadným telom (prezrite si ju, Horus ho okomentuje). Pri nádobe sú pitevné nástroje.
Vezmite si ich a použite ich na kufrík od Shaloma. Získate Mosesovo tričko, frisbee, Ephraimovho medvedíka a cestovateľskú brožúru. Prejdite na koniec miestnosti (kde cestu blokoval predtým krokodíl) a za pultom sú tri šuplíky. Z pravého spodného si vezmite správu o parfémoch, z ľavého spodného správu o obväzovaní a oba si prečítajte. Napokon otvorte aj ľavý horný šuplík a objaví sa pasca na šakala. Použite na ňu medvedíka, čím ju deaktivujete a vezmete si ju. Použite pascu na krokodíla, čím mu dáte nové zuby. On odíde a cestou zavadí chvostom o páku, čím vás tu uzavrie. Cez skrinku vidíte na páku. Použite na páku frisbee, čím sa opäť oslobodíte. Dobehne k vám Badawi.

Súboj bohov
Zo správ zo šuplíkov ste zistili, že na skvelý parfém potrebujete pot hrdinu a tekutinu zo zvieracích žliaz. Máte slzy krokodíla a spotené tričko Mosesa, ktorý je futbalový hrdina. Zmiešajte tieto dva predmety dokopy a parfém s rafinovaným pachom. Zájdite za Isis, už predtým hovorila, že by chcela zmeniť parfém. Dajte je tento a ona vám dá pižmový.
Vráťte sa za Badawim a použite ten parfém od Isis na Badawiho. On vám vyrobí vodnú bombu. Vráťte sa von pred vstup do kasína a na strážcu hoďte vodnú bombu. Zatvrdnú mu šaty a tým sa ho zbavíte. Shmuel, Shalom a Ephraim vbehnú dovnútra a postarajú sa o Sethových nasledovníkov. Vy už len oslovte vrchnú kňažku a povedzte, že všetko to bola Ankhova práca. Ankh sa jej ospravedlní a ona v neho začne opäť veriť. Tým má dvojnásobok svojich veriacich a stáva sa víťazom súboja.

Hotel bohov
Ankh síce vyhral, ale Seth sa nechce zmieriť s prehrou a tak začne ničiť maketu Egypta. Vybehnite von, choďte na rázcestie s barom a doprava k sekcii Inkov. Pred bránou sú malé dvere. Otvorte ich záhadným kľúčom, ktorý vám dal Thor. Vojdite dovnútra. Záhadný hlas sa vás spýta, o čo máte záujem. Povedzte, že o predmety zo Sethovho vystúpenia spred tisíc rokov. Objavia sa vám v štýle Matrixu. Vezmite si pílu.
Vráťte sa do egyptskej sekcie a dajte pílu Osirisovi. Povedzte mu, že nápis na píle bol sfalšovaný a že kľúč od skladu ukradol Seth Thorovi. Osiris sa pustí so Sethom do bitky. Vás a Ankh pošle Ra naspäť do Luxoru, aby ste zapudili Setha. Je to vaša práca, napokon, vyhrali ste súboj bohov.

Luxorské kasíno - Seth
Teraz hráte za Tharu. Oslovte Assila a Horusa, no nikam to nevedie. Vojdite do mužských záchodov naľavo a vezmite si z podávača pri umývadle šumivú tyčinku (Fizzy stick). Vráťte sa do haly kasína a choďte smerom k východu. Uprostred vidíte nad sebou padnutú sochu vrchnej kňažky. Všimnite si, že sochu podopiera zlatá palica. Choďte k jej spodku, kde je štrbina. Prezrite si ju, potom do nej vložte kofeínový nápoj (ktorý máte z hotela bohov od múmie) a do neho šumivú tyčinku. Následná reakcia zhodí palicu a aj sochu. Po padnutej soche vybehnite na poschodie. Tam použite na veľkú Osirisovu lyžicu Thorov pijácky roh. Thara zavolá Assila, aby jej prišiel pomôcť. Už len sledujte záverečnú scénku pred a po titulkoch. Tiež ste asi od záveru čakali niečo viac.

Related Games Ankh: The Lost Treasures
Ankh: Heart of the Osiris
Ankh: Reverse the Curse!



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
263 hlasov

100
60
20

80
40
0
59
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |