GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 25671 users

Walkthroughs > Sam & Max Episode 205: What's New, Beelzebub?


Zobrazení:12555
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Podsvetie

Príbeh pokračuje presne tam, kde skončila predošlá epizóda. Bosco zomrel na šok a jeho duša bola odoslaná portálom. Obetaví Sam a Max vzali jeho telo, pán Featherlyho a skočili ste za jeho dušou portálom. Koniec minulého dielu, začiatok tohto. Po prechode portálom sa ocitáte v podsvetí. Umelá inteligencia vám oznámi, že loď mariačiov bola zničená. Neďaleko stojí Harry Moleman, z mafiána cez sprievodcu na mesiaci to dotiahol až na prácu v podsvetí, kde pracuje ako smrť. Povie vám, že do pekla sa dostanete len duševným vlakom, no musíte mať žetón. Poobzerajte sa a na konci chodby vylezte hore rebríkom.


Domáca štvrť

Vyleziete na ulicu, kde bývate. To je prekvapenie, celý ten čas ste žili nad bránou do podsvetia. Na rohu budovy nájdete ducha Boscovej matky. Oslovte ju. Zistíte, že ju zabil výbuch sódy a octu. Dostala žetón do posmrtného života, no nechala ho vo svojom byte, ktorý je rovno nad Boscovým obchodom a ďalší výbuch zničil schody do bytu, takže sa poň nemôže vrátiť. A stále by sa chcela pomstiť vandalovi, ktorý jej vbehol do obchodu (čo viete, že bol Bosco pri vašom minulom cestovaní časom).
Teraz sa trochu poobzerajte po starom známom prostredí. Do Boscovho obchodu sa nedostanete, váš sused, detektív Paper Flint tam rieši starý prípad pre Boscovu mamu. U Stinkyho je zatvorené. Vstup do vašej kancelárie blokuje výťah stroja času. Môžete zaskočiť k Sybil a pohovoriť si s ňou aj so stvorením, ktoré ste minule vzali Jurgenovi z Nemecka a nechali ste ho tu. Zistíte, že Sybil a Abe sa budú brať, hoci tým stvorenie trpí, zrejme ešte stále k Sybil niečo cíti. Potom skočte do garáže ku COPS. Majú nové vylepšenie pre auto, nitro pre super rýchlosť, no žiaľ vaše auto zomrelo a tak ho nemôžu vylepšiť.
Napokon zájdite ku vašej kancelárii, kde stále leží robot Maimtron 9000, ktorého ste dostali na začiatku druhej série od Santu. Krysiak Jimmy si v ňom zriadil kasíno. Pohovorte si s ním a zistíte, že zháňa počítač pre laserovú šou. Dajte mu umelú inteligenciu. To spôsobí, že Maimtron ožije. Všetky krysy utečú, len Jimyho syn Timmy je pri tom vážne zranený. Odvezú ho ku COPS, ktorí sa o neho starajú, no je to vážne.
Robota by ste mohli ovládať, no potrebujete diaľkové ovládanie. V minulej epizóde, keď ste cestovali časom, ste vyhodili diaľkové ovládanie z okna, aby ste zaň získali vajíčko. Kliknite na okno vašej kancelárie a zakričíte na minulé verzie samých seba, aby vám zhodili ovládač na boxujúcu Betty a vy im za to hodíte vajce, ktoré máte v inventári s poznámkou, že sa im neskôr bude hodiť. Presne, ako sa to odohralo minule. Použite ovládač na robota a ovládate teraz priamo jeho. Stačí kliknúť na okno bytu nad Boscovým obchodom a robot vyberie žetón a hodí vám ho. Teraz sa len vráťte dolu do kanála, dajte žetón Harrymu a odveziete sa duchovným vlakom priamo do pekla.


Peklo

Na recepcii pekla pracuje Jurgen, upír, ktorého ste poslali do pekla v tretej epizóde za to, že vás zabil. Pohovorte si s ním. Za šéfom vás nepustí, je na vás naštvaný a taktiež vám povie, že sa Belezbub v kancelárii ukazuje len občas, keď sa vyskytne problém. No inak sa môžete voľne pohybovať po pekle, máte privilégium, ako častí prispievatelia nových chovancov.
Prejdite do kancelárie pri recepcii. Tam nájdete postavy, ktoré ste sem sami poslali. Hneď pri dverách pracuje slizový démon, ktorého ste zničili na severnom póle. Vezmite si z jeho stola šálku (hrnček z pekla). Ďalej je tu Hugh Bliss, ktorého úlohou je vypípavať neslušné slová a ešte Brady Culture, ktorý je však spokojný s tým, že má prácu a niekto mu verí, aj keď je to satan. Pri Bradym si vezmite jeho prístupovú kartu. V kuchynke nájdete vašu rybku, pána Spatulu, ktorý bol zloduchom na veľkonočných ostrovoch. Po kuchynke si ešte môžete pozrieť zasadačku so satanovým kreslom a plagátmi, no napokon prejdite dverami na pravo, nad ktorými sú vytesané vaše hlavy.
Dostanete sa do vašej sály. Spôsobili ste smrť toľkých, že na vašu počesť v pekle otvorili vaše vlastné krídlo, Krídlo Sama a Maxa, kde sú zložky všetkých duší, ktoré ste tam poslali. Zložky sú uzamknuté, no môžete si pozrieť posledné prípady z posledného roku, ktoré sú stále otvorené. Je tam vaše auto Desoto, Santa, Bosco, posadnutý elf a starý Stinky. Kliknutím na zložku si ju pozriete. Ak tam chcete vstúpiť, použite prístupovú kartu od Bradyho na čítačku kariet pri zložkách.


Bosco a Desoto

Boscovým peklom je stáť nahý na javisku a všetci ho sledujú. A najmä O-N-I. Sú tu traja démoni a majú podobu jeho matky, jeho terapeutky Sybil a Mariačiho. Môžete si so všetkými štyrmi pohovoriť. Na pódiu je pri zubárskom kresle kanister s dusíkom. Vezmite si ho a vráťte sa von z Boscovej zložky. Môžete skočiť do zložky vášho auta. Osobným peklom vášho auta Desota je to, že musí ísť najnižšou možnou rýchlosťou. Keď ste von, vo vašom krídle pekla, tak hoďte na zložku s vašim autom kanister s dusíkom. Ten zapadne priamo do auta. Potom pomocou čítačky vstúpte do zložky s vašim autom. Auto nasmerujte na chodník, kde sú skokové rampy. Použite nitro a zrýchlite tak, že preskočíte do osobného pekla Bosca. Príchod auta je niečo tak nečakané, že to zaujme démonov, ktorí sledovali Bosca. Rýchla jazda auta a strata divákov oslobodili duše vášho auta aj Bosca. No len z ich osobných pekiel, stále však patria Satanovi. Môžete nakuknúť do kancelárie, kde Satan hreší Bradyho za zníženie efektivity, no stále to nestačí na zaujatie jeho pozornosti. Vráťte sa do vášho krídla, treba narobiť viac škody.


Santa a Elf

Zájdite teraz z vášho krídla do Santovej zložky. Santovým osobným peklom sú deti. Zase vyrába nejaké desivé hračky a démoni v podobe detí ho stále vyrušujú. Santa sa vám prizná, že neznáša deti, preto bral aj prácu, kde sa s nimi môže stretnúť najviac raz do roka. Vráťte sa do vášho krídla a vstúpte do pekla malého elfa. Pohovorte si s ním. Vyrába hračky no vždy mu ich santa vráti späť. Chcel by vyrobiť perfektnú hračku, no nedarí sa mu to, čo je jeho osobným peklom. Poraďte mu, ako na to, vyrába akčnú figúrku Rexa Skirmisha. Povedzte mu, nech má odev v štýle Komando, doplnky (druhá možnosť) dajte ľubovoľné a napokon zvoľte krv ako kyselinu (acid). Vráťte sa k Santovi. Ak ste predtým skúsili streliť na darček, nič sa nestalo, lebo mal Rex neprestrelnú výstroj. Teraz streľte do darčeku a zastrelíte figúrku Rexa a tá vykrváca. No a miesto krvi má kyselinu, takže vytvorí dieru, ktorou prepadnú všetky deti. Santa má pokoj od detí, ktoré ho už nerušia a Elfovi sa nevrátil darček naspäť, takže duše oboch sú voľné z ich osobných pekiel, no stále patria Satanovi. Opäť môžete nakuknúť do kancelárie, kde Diabol tentokrát hreší Hugha Blissa. No stále mu nestojíte za pozornosť. Takže pokračujte v škodení.


Stinky

Použite čítačku a vstúpte do šou o varení. Démon maskujúci sa ako dievča Stinky (ktorú ste stretali v predošlých dieloch) šou vedie. Pohovorte si so Stinkym. Zistíte, že on Stinkynu naučil všetko čo vie a teraz je v jej šou ako pomocný kuchár, čo je jeho osobným peklom. Tiež zistíte, že zomrel naozaj pri páde z hory a nezabila ho Stinky, ako to pôsobili celú druhú sériu. Po rozhovore si vezmite z poličky knihu. Potom si pohovorte s divákmi – sú to krysy, ktoré zomreli, keď ste oživili robota Maimtrona. Jedna z krýs zanadáva a objaví sa Hugh Bliss a varuje démona Stinkynu, že nech si ustriehne divákov, inak bude musieť šou zrušiť.
Vráťte sa do pekla, do vášho krídla. Uvidíte Harryho, ako odchádza od zložiek a jednu nechá otvorenú. Prezrite si šuplík a vezmete si zložku Jimmyho Dvojzubca. Viete, že Jimmyho syn má chorobu, pri ktorej stále nadáva. To by sa vám hodilo. Vráťte sa cez peklo naspäť do podsvetia a potom na vašu ulicu. Zájdite do Pimp le Car za COPS, kde zomiera Timmy. Jimmy je nešťastný a objavil sa tu aj Harry, ktorý si prišiel po Timmyho. Na zemi leží Timmyho zložka. Vidíte, že je prázdna a aj Harry vám potvrdí, že to bola dobrá krysa a pôjde rovno do neba. To sa vám nehodí. Potrebujete ho odlákať, aby ste mohli vymeniť zložky. Zájdite k Sybil. Viete, že stvorenie trpí tým, že si bude Sybil brať Abrahama. Keď ho oslovíte, tak vás doslova požiada, aby ste ho zabili. Vyhovte mu a zastreľte ho. Nebojte sa, Sybil ho po chvíli oživí (a vy ho opäť môžete zastreliť). Keď stvorenie zastrelíte, príde Harry a láme si hlavu s tým, ako sa vysporiadať s takouto smrťou. Vtedy bežte k Timmymu a vymeňte jeho zložku za zložku jeho otca, ktorá je plná hriechov. Váš čin Timmyho rozruší a zomrie. Po výmene zložiek ide rovno do pekla. Vráťte sa do pekla, do vášho krídla a vstúpte do Stinkyho šou. Tam je v hľadisku už aj malý Timmy. Oslovte ho a spustí sériu nadávok. Tým Hugh Bliss šou zruší, čím oslobodíte dušu Stinkyho z jeho osobného pekla.


Sam

Vráťte sa do kancelárii, kde Satan hreší želatinového démona. Teraz sa už do toho zamiešate aj vy a požadujete prepustenie duší vašich priateľov. Satan súhlasí, ak podpíšete prepúšťacie papiere. Sam ich bez prečítania podpíše, čím vymenil svoju dušu za duše vašich priateľov. Sam sa dostáva do svojho osobného pekla. Je späť vo svojej kancelárii a jeho parťákom je Peepers, z trojice Soda Poppers. (V šatníku v kancelárii len tak mimochodom pribudol mozog zombie Lincolna, ako trofej z tretej epizódy druhej série, trofej zo štvrtej epizódy chýba). Vezmite si pílu z malého stolíka. Môžete sa tu poobzerať, pokecať si s démonom, no napokon sa sústreďte na dieru v stene. Za ňou vidíte veľkého Maxa. Zistíte, že ste vo svojom osobnom pekle tak, ako aj duše, ktoré ste predtým oslobodili. Môžete prehodiť pár slov s Maxom, no hlavne mu hoďte prístupovú kartu, ktorú ste ukradli Bradymu Cultureovi. Max sa dostane k vám a postará sa o démona, čím vás oslobodí z vášho osobného pekla. Obaja sa vraciate za Satanom, ktorý je z toho namrzený a premýšľa, čo mu povedia jeho šéfovia z manažmentu.


Páni pekla

A je to tu. Soda Poppers. Peepers, Specs a Whizzer sú pánmi pekla. Pohovorte si s nimi. Oni zabili Bradyho Culture a zapáčilo sa im zlo. A za všetko, čo ste im spôsobili vás nenávidia, nenávisť ich hnala vpred cez politiku a televíziu (a ostatné veci, kedy ste ich stretali). Teraz prepustia Satana a pripravia sa na nadvládu. Každý z nich má svoju konkrétnu úlohu. Tu už nemáte čo robiť, vráťte sa cez podsvetie na vašu ulicu.
Tu uvidíte rozhovor Flinta, Bosca a jeho matky a konečne sa rozrieši prípad z minulosti a Bosco zistí, kto a prečo ho sledoval. Vstúpte do Boscovho obchodu. Abe Lincoln tu má rozlúčku so slobodou na ktorej sa zúčastní Jurgenovo stvorenie ako striptér a ako hostia sú tu Bosco, pán Featherly, Jimmy Dvojzubec a Paper Flint. Môžete sa tu poobzerať a vráťte sa von.
Vonku je vaše auto Desoto dosť nekľudné. Pri ňom stojí Satan, hľadajúci si novú prácu. Pohovorte si s ním. Potom si prezrite krabicu s jeho vecami. Dovolí vám si z nich vziať, čo chcete. Vezmete si šňúrku zo spiniek, vrecko prasačej kože a zoznam s potravinami. Teraz sa postaráte o pánov pekla.


Peepers

Zájdite k Sybil. Peepers ju tu balí a používa na ňu triky, takže to zaberá. Rozhovorom nič nedosiahnete. Vráťte sa na ulicu a choďte k vašej kancelárii. Pri robotovi je Timmy. Pohovorte si s ním. Je rád, že je späť z pekla, no štve ho, že ho neprišli pozrieť Soda Poppers, pretože je ich najväčším fanúšikom. Popýtajte sa ho na nich. Spýtajte sa na pravé meno Peepersa. Povie vám ho, no meno je vypípané. Vráťte sa do pekla k Hugh Blissovi. Na stene je zoznam slov, ktoré musí vypípavať. Máte zoznam potravín od Satana, ktorý je na hlavičkovom papieri firmy, takže len vymeňte jeden zoznam za druhý a odteraz bude Bliss vypípavať slova z tohto zoznamu. Vráťte sa za Timmym a opäť sa spýtajte na meno. Peeepers sa volá Dick Peacock. Vráťte sa k Sybil a konfrontujte tým menom Peepersa. Tým prelomíte jeho kúzlo nad Sybil, tá ho vyhodí a on utečie. Peepers je vyradený.


Specs

Zájdite ku COPS. Chudák malý Chippy, Specs ho poráža v hudobnom súťažení a hrozí, že získa jeho dušu (dušu stroja). Bežte k vašej kancelárii. Medzi budovou s vašou kanceláriou a Boscovým obchodom je v zemi trhlina. Pod vami je podsvetie, kde ste na začiatku videli kazety na druhej strane tunela. Použite teda na trhlinu šňúrku zo spiniek a vytiahnete kazetu. Tú zaneste počítaču Chippymu a ten vyhrá súťaž, čím sa zbavíte Specsa.
Keď ste už tu, môžete si zahrať novú hru, čo COPS vynašli. Nezískate žiadne vylepšenie pre auto, keďže Nitro už máte z pekla a mimotoho sa COPS boja vášho auta, keďže sa z pekla vrátilo iné, živšie, horšie. Cieľom hry je postrieľať krysy, ktoré utiekli z pekla a mali tam zostať. Musíte ich postrieľať skôr, než ich zrazí vaše auto, ktoré neriadite, riadi sa samo. Táto hra nie ne potrebná pre prejdenie hry, je to len dobrovoľná zábavka pre získanie nejakých ozdôb na auto.


Whizzer

Zájdite do Stinkyho reštaurácie. Sú tu obaja, Stinky aj Stinkyna. Whizzer presviedča Stinkynu, aby kúpila a do jedla zaradila jablko poznania. Pohovorte si zo Stinkym. Je proti a vadí mu, že sa Stinkyna chová, ako by jej to tu patrilo. Poradí vám, aby ste priniesli knihu o jej detstve. Už ju zrejme máte zo Stinkyho osobného pekla (kuchárska šou), ak nie, tak tam po ňu skočte. Dajte knihu Stinkymu a on vám prikáže prečítať názov zvláštneho receptu. Po jeho prečítaní sa Stinkyna zmení na koláč. Pravda je odhalená, Stinky robil pokusy s diabolskými jedlami a stvoril koláč, ktorý zmenil na Stinkynu, z ktorej potom spravil svoju učnicu. Pohovorte si znova so Stinkym, na ktorého tiež tlačí Whizzer, aby používal jeho výrobky z jablka poznania. Povie vám, že Stinkyna bola vždy lepšia v udržaní obchodu, než on a zrejme by bolo dobré vrátiť ju späť. Na jej zmenenie potrebujete rebro.
Jedno voľné by mohlo mať Jurgenovo stvorenie. Zájdite k Boscovi na párty, no pred odchodom si ešte z pultu vezmite fľašu jablčného muštu. Na párty použiť na stvorenie pílu (vzali ste ju v Samovom osobnom pekle), no nevolia vám kaziť zábavu. Nalejte im do sudu s punčom jablčný mušt a to ich všetkých preberie a zábava sa skončila. Použite teraz pílu na stvorenie a získate rebro. Vráťte sa do reštaurácie a vložte rebro do koláča. Objaví sa Stinkyna a spolu so Stinkym Whizzera vyženú.


Finále

Vyjdite z reštaurácie a vonku oznámite Satanovi, že ste zdiskreditovali všetkých troch *cenzúra* Poppersov. Presuniete sa spoločne do pekla, aby ste sa im postavili, no oni použijú svoje démonie sily a napadnú vás aj Satana. Sama a Maxa nechajú prepadnúť sa do diery na malý ostrovček obkolesený nekonečnou lávou. No nič sa nedeje. V prvej epizóde druhej série, keď ste boli na Severnom Póle ste vhodili Santove sane svojim budúcim ja. Vaše budúce ja je vaše ja momentálnej prítomnosti, takže o chvíľu sa objavia Santove sane a vy sa dostanete z diery. Satan a Popperovia uviaznu v snehovej guľovačke.
Teraz, aby ste sa ich zbavili, musíte zopakovať rituál, ktorým sa chceli zbaviť vás. Treba zavrieť knihu, zazvoniť zvonček a sfúknuť sviečku. Streľte do zvončeku na zmrzlinárskom aute. Želatinový démon sa pôjde najesť zmrzliny a keď odchádza zavrie knihu, v ktorej listoval. To sú dve z troch vecí. Vezmite si ešte z auta, ktoré démon otvoril zmrzlinu a choďte k Poppersom. V snehu pri nich je sviečka. Vezmite si ju a použite ju na nich. Whizzer ju zapáli, no keď ju sfúknete, nič sa nedej. Musí ju sfúknuť niekto z nich.
Rozčuľovali sa, že ste im zničili aj narodeniny, tak prečo im to nevynahradiť? Choďte do kuchynky a uvidíte, že nádrž, v ktorej je pán Spatula je otvorená. Prečítajte si ešte raz recept na koláč, ktorý je v knihe o Stinky. Potrebujete decht, kávovú zmrzlinu a rybu. Ryba je tam. Hoďte k pánovi Spatulovi zmrzlinu, šálku s kávou (zo stola želatinového démona) a vzorku dechtu (máte v inventári od začiatku z minulých dielov). Koláč je hotový. Položte naň sviečku a použite koláč so sviečkou na Poppersov.
Na záver už len počas titulkov sledujte svadbu Sybil a Abea, kde obrad vedie Max ako prezident spojených štátov a vrchný kňaz z veľkonočných ostrovov. Na svadbe uvidíte hromadu známych postáv a po svadbe a po titulkoch ešte čosi.

Related Games Sam & Max: The Devil's Playhouse - Remastered
Sam & Max: Beyond Time and Space - Remastered
Sam & Max: Save the World - Remastered
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The City That Dares Not Sleep
Sam & Max: The Devil's Playhouse: Beyond the Alley of the Dolls
Sam & Max: The Devil's Playhouse: They Stole Max's Brain!
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Tomb of Sammun-Mak
Sam & Max: The Devil's Playhouse: The Penal Zone
Sam & Max Episode 204: Chariots of the Dogs
Sam & Max Episode 203: Night of the Raving Dead
Sam & Max Episode 202: Moai Better Blues
Sam & Max Episode 201: Ice Station Santa
Sam & Max Episode 6: Bright Side of the Moon
Sam & Max Episode 5: Reality 2.0
Sam & Max Episode 4: Abe Lincoln Must Die!
Sam & Max Episode 3: The Mole, the Mob and the Meatball
Sam & Max Episode 2: Situation: Comedy
Sam & Max Episode 1: Culture Shock
Sam & Max: Hit The Road
Sam & Max: Freelance Police



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
357 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |