GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21151
5455
5063
1438
1600
7336
6028
12898
1687

Online 51754 users

Walkthroughs > Fallout 3: The Pitt


Zobrazení:36536
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

Po aktivácii prídavku ho môžete hrať kedykoľvek, ale samozrejme je lepšie zahrať najprv hlavnú hru a potom sa vrhnúť na doplnky. Tento prídavok vám umožňuje navštíviť postapokalyptický Pittsburgh sveta Falloutu. Toto mesto bolo dlho separované od ostatných častí sveta a žilo si svojím životom. Pred časom tam bolo na výprave Bratstvo Oceli a pri svojej ceste postrieľali všetkých, ktorí im odporovali. Keď oblasť opustili, moci sa chopil muž menom Ashur. Vytvoril si vlastný klan nájazdníkov a zotročil ostatných ľudí, ktorých nútil pracovať pre svoje ciele. Mimo tejto pohromy celú oblasť sužuje strašná choroba, ktorou sa postupne nakazia všetci, ktorí tu dlhodobo žijú a sú vystavení pôsobeniu miestneho prostredia, stravy a vody. Choroba buď privodí ľuďom smrť, šialenstvo, alebo ich fyzicky zmutuje. Z príbehu tiež zistíte, že keďže mnohí podľahnú tejto chorobe a nájazdníci potrebujú svojich otrokov, tak využívajú otrokárov z Paradise Falls. Celkom logicky to dopĺňa príbeh základnej hry, keďže iste môžu mať rôznych zákazníkov, ale nikde v hlavnej oblasti nebolo vidieť žiadne komplexy s otrokmi.



Novinky


Nepriatelia

Do centrálnych pustín zasahuje prídavok len málo a takmer celý obsah sa odohráva v novej, uzavretej oblasti Pittu. Medzi nepriateľov sem patria väčšinou ľudskí protivníci. Sú to Pittskí nájazdníci, vládci Pittu. Sú to v podstate nájazdníci ako z pôvodnej hry, ale majú nové druhy oblečenia, aby sa od nich odlišovali. Divosi sú ľudia nakazení chorobou, ktorí zošaleli a opustili spolužitie s ostatnými ľuďmi a žijú sami, alebo v malých skupinkách v divokých častiach Pittu. Sú voči vám vždy nepriateľskí, ale inak nie sú extra nebezpeční. Sú to obyčajní ľudia, oblečené majú zväčša žoldnierske obleky z pôvodnej hry a bežné strelné a bodné zbrane. Okrem nich vás v tejto hre čakajú ešte Trogovia. Sú to ľudia, ktorí prišli vinou choroby nielen o myseľ, ale aj o telo, zmutovali a teraz vyzerajú ako divokí, skáčuci ghulovia, na ktorých narazíte vo vnútornej časti Pittu. Skáču na vás a útočia nablízko, takže ich môžete dostrieľať, než sa priblížia, ak si ich všimnete. Vedia sa pohybovať celkom potichu a rýchlo, takže vás môžu často prekvapiť.


Odevy

Otrocké šaty
Tattered Slave Outfit a Worn Slave Outfit sú úplne rovnaké otrocké handry, akurát prvé sú svetlejšie a druhé tmavšie. Nosia ich otroci v Pitte. Váha: 2. Odolnosť voči poškodeniu: 2. Pridáva: +1 Agilita, +1 Odolnosť.
Laborer Outfit. Špeciálna verzia otrockých handier. Odmena za Zber Ingotov. Váha: 2. OVP: 5. Pridáva: +1 Agilita, +1 Odolnosť, +1 Sila.

Raider Ordinance Armor
Špeciále upravené nájazdnícke brnenie. Muži majú uprostred hrude zadnú časť bomby Mini Nuke a ženy zas majú prsia kryté krytmi z hlavíc Mini Nuke. Nosia ho bežne Pittskí nájazdníci. Váha: 10. OVP: 18. Pridáva: +4 Malé zbrane.
Bombshell Armor. Špeciálna verzia tohto brnenia. Odmena za Zber Ingotov. Váha: 15. OVP: 24. Pridáva: +10 Veľké zbrane, +10 Výbušniny.

Gamma Shield Armor
Je to upravená verzia Kovového brnenia (Metal Armor) z pôvodnej hry. Má ho pri sebe mŕtvola na Oceliarskom nádvorí a jeden z vašich súperov v aréne. Váha: 45. OVP: 36. Pridáva: +15 Odolnosť voči radiácii, -1 Agilita.

Raider Iconcolast Armor
Toto brnenie vyzerá ako obnosený radiačný oblek z pôvodnej hry, no napriek tomu na opravu slúžia klasické nájazdnícke brnenia. Nosia ho niektorí nájazdníci a má ho aj jeden z vašich súperov v aréne. Váha: 15. OVP: 18. Pridáva: +5 Odolnosť voči radiácii.

Raider Throwdown Armor
Vyzerá ako upravená verzia bežných nájazdníckych brnení z pôvodnej hry. Majú ho na sebe Pittskí nájazdníci, aj tí, na ktorých narazíte v pri vysielači v pustinách, aj na Pittsburghskej stanici a jeden zo súperov v aréne. Váha: 15. OVP: 18. Pridáva: +3 Boj bez zbrane, +3 Chladné zbrane.
Metal Master Armor. Špeciálna verzia brnenia Throwdown. Opraviteľné pomocou koženého brnenia. Odmena za Zber Ingotov. Váha: 15. OVP: 36. Pridáva: -1 Agilita, +10 Boj bez zbrane, +10 Energetické zbrane.

Raider Commando Armor
Ďalšia upravená verzia nájazdníckych brnení z pôvodnej hry. Nosia ho Pittskí nájazdníci. Váha: 15. OVP: 18. Pridáva: +3 Boj bez zbrane, +3 Malé zbrane.
Leather Rebel. Špeciálna verzia brnenia Commando. Odmena za Zber Ingotov. Váha: 15. OVP: 30. Pridáva: +1 Charizma.

Raider Paingiver Armor
Ďalšia mierne upravená verzia nájazdníckych brnení z pôvodnej hry. Najľahšie brnenie z nájazdníckych brnení Pittu. Nosia ho Pittskí nájazdníci a jeden z vašich súperov v aréne. Váha: 5. OVP: 18. Pridáva: +4 Boj bez zbrane.

Welder´s Mask
Zváračská prilba, len iná variácia na Nájazdnícku zváračskú prilbu (Raider Arclight Helmet) z pôvodnej hry, hoci vyzerá rovnako. Nosí ju pár otrokov pracujúcich v Pitte. Váha: 3. OVP: 5.

Supervisor Helmet
Prilba, ktorá vyzerá ako spojenie plynovej masky a baníckej prilby. Nosia ju niektorí Pittskí nájazdníci. Váha: 3. OVP: 5.
Filtration Helmet. Špeciálna verzia tejto prilby. Odmena za Zber Ingotov. Váha: 3. OVP: 5. Pridáva: +10 Odolnosť voči Radiácii.

Hat of the People
Je to čiapka čínskej armády. Dostali ste sa k takým v prídavku Operácia: Anchorage, no tam ste ju mohli nosiť jedine v simulátore a nezostala vám do bežného hrania. Nájdete ju v trezore pod nočným stolíkom pri posteli v zamknutej miestnosti na druhom poschodí opustenej budovy. Budova je v Hornom meste, kam sa dostanete až pri tretej úlohe hlavného príbehu, keď pôjdete za Ashurom.
Váha: 1. OVP: 1. Pridáva: +5 Malé zbrane.

Ashur´s Power Armor
Upravená verzia energozbroje T-45b Power Armor. Nosí ho vodca Pittských nájazdníkov Ashur. Na konci prídavku ho môžete zabiť a brnenie si vziať, alebo mu ho ukradnúť (výmenou za inú energozbroj, alebo Tesla zbroj), ak ho nezabijete. Váha: 45. OVP: 40. Pridáva: +1 Šťastie, +1 Charizma, +1 Sila, -1 Agilita, +10 Odolnosť voči radiácii.
Tribal Power Armor. Špeciálna verzia tohto brnenia. Odmena za Zber Ingotov. Váha: 40. OVP: 35. Pridáva: +1 Šťastie, +1 Sila, -1 Agilita, +15 Akčných bodov, +5 Chladné zbrane.


Zbrane

Mechanické rezače
Steel Saw. Základná verzia tohto rezača, či píly na kov. Používajú ju niektorí otroci.
Auto Axe. Špeciálna verzia oceľovej píly. Môžete si ju vypýtať od Marca v Oceliarni. Ďalšie používajú niektorí otroci.
Man Opener. Špeciálna verzia Auto Axe. Nájdete v Zásobárni, ktorá je na Oceliarenskom nádvorí.
The Mauler. Unikátna verzia rezača. Odmena za Zber Ingotov.

Steel Knuckles
Je to špeciálna verzia mosadzného boxera z pôvodnej hry. Odmena za Zber Ingotov.

Metal Blaster
Upravená verzia laserovej pušky. Strieľa deväť laserových lúčov. Odmena za Zber Ingotov.

Infiltrator
Útočná puška s tlmičom a zameriavačom. Má ju Mex a stráže pri bráne vedúcej do mesta. Má ju aj Gruber, s ktorým budete bojovať v mestskej aréne.

Perforator
Unikátna verzia zbrane Infiltrator. Odmena za Zber Ingotov.

Wild Bill´s Sidearm
Špeciálna verzia bežnej pištole ráže 32 z pôvodnej hry. Nosil ju jeden z otrokov, ktorý si vravel Divoký Bill. Nájdete ju na Oceliarenskom nádvorí, pri zbieraní ingotov, alebo pri skrytej úlohe „Divoký Bill“.


Predmety

Slop
Pomyje, jedlo, ktoré dostávajú otroci. Vypýtať si ho môžete od otrokyne Kai, ktorá sa nachádza pred domom Midei v meste Pitt. Zvyšuje život o 25 bodov, ale zároveň aj o 25 bodov zvyšuje radiáciu.

Perky
Všetky tri perky tohto prídavku získate automaticky počas postupu hlavným príbehom, takže žiadne pátranie po nich vás nečaká.

Auto Expert
Získate ho automaticky v druhej z troch misií hlavného príbehu, keď zozbierate 10 oceľových ingotov. +25 %tné poškodenie mechanickými rezačmi (Steel Saw, Auto Axe, Man Opener a Mauler).

Pitt Fighter
Získate ho automaticky na konci druhej z troch misií hlavného príbehu, keď vyhráte všetky tri kolá súbojov v aréne. Odolnosť voči radiácii +3%, Odolnosť voči poškodeniu +3%.

Booster Shot
Získate ho automaticky po prejdení tretej, posledne misie hlavného príbehu, splnením úlohy „Free Labor“. Odolnosť voči radiácii +10%.



Hlavné úlohy

1. Into the Pitt

Prieskum signálu
Po aktivácii prídavku zachytíte signál s volaním o pomoc. Signál prichádza z vysielača, ktorý je ďaleko na severe. Ak ste už dosť hrali základnú hru, tak by ste mali mať v jeho okolí sprístupnené niektoré oblasti. Najbližšie sú mu SatCom Array NN-03d, MDPL-21 Power Station a Fort Constantine. Vydajte sa tam. Pri vysielači je chlapík menom Wernher, ktorého napadli dvaja Pittskí nájazdníci. Zvládne ich v pohode aj sám, ale môžete mu pomôcť. Povedzte mu, že ste prišli za jeho signálom. Povie vám, že prichádza z miesta zvaného Pitt, kde je to hrozné, ale ešte horšie je, že jeho ľudí, ktorí v tom prostredí prežili, teraz nejaká banda zotročuje. Je to zlé, pretože vzduch a voda tam obsahujú niečo, čo každého, kto tam žije aspoň pár rokov po čase vplyvu, nakazí. Otrokári však objavili liek a ak sa im ho podarí zdokonaliť, tak nebudú mať otroci žiadnu šancu. Wernhera tam poznajú, takže sa nemôže vrátiť a uskutočniť svoj plán, takže prosí vás, aby ste sa dostali do mesta, ukradli liek Ashurovi, vodcovi otrokárov a s liekom v rukách budú mať otroci niečo na vyjednávanie s otrokármi.
Neďaleko je vraj skupina otrokárov s pár otrokmi na predaj. Zdržiavajú sa práve pred tunelom, ktorý vedie do Pittu. Poradí vám prestrojiť sa za otroka, aby ste tak mali ľahší vstup do mesta.

Cesta do Pittsburghu
Vydajte sa teda na západ k tunelu. Nie je to ďaleko a nepotrebujete sa teda presúvať cez mapu k nejakej blízkej už objavenej lokácii, stačí prebehnúť tú trasu. Naozaj tam narazíte na štyroch otrokárov. V klietke majú troch otrokov.
Môžete od vodcu otrokárov Ramseyho kúpiť všetkých troch otrokov za 600 viečok (jeden otrok je za 200 viečok, ale predáva ich len ako súpravu. Aby s vami obchodoval, musíte ho presvedčiť slovne, alebo ho očariť ako žena perkom Čierna Vdova.), alebo proste Ramseyho aj otrokárov zabijete. Ak ich zabijete, môžete pustiť otrokov (vypáčiť, alebo otvoriť kľúčom od Ramseyho), alebo ak kúpite otrokov, tak vám klietku otvorí sám Ramsey (ak ju vypáčite kým žije, alebo do nej skočíte zo skaly, tak vás rovno napadnú).
V klietke je aj jeden mŕtvy otrok, tak mu môžete vziať otrocké handry, ak budete chcieť využiť prestrojenie (zistíte, že pod otrhanými handrami má slušné spodné prádlo, ako všetky postavy v hre. Stupídna a absolútne neopodstatnená morálka amerických tvorcov hier zabíja autenticitu atmosféry a príbehu hier). Tiež o ne môžete požiadať Prospera, jediného z otrokov, s ktorým sa dá rozprávať (či už ste ho kúpili, či oslobodili). Prosper vám dá otrhané otrocké handry (tattered slave outfit) a od mŕtvoly získate obnosené otrocké handry (worn slave outfit). Sú rovnaké výzorovo aj štatistikami, akurát jedny sú svetlejšie a druhé tmavšie.
Ak ste zabili otrokárov a získali handry na prestrojenie, tak sa Wernher dostaví do tábora otrokárov k vám. Ak sa rozhodnete handry nezískať, ani nebojovať, tak po vojdení do tunela tam Wernher bude automaticky a bez vysvetlenia, hoci na vás čakal v tábore pri vysielači.
Vojdite do tunelu. Pred odchodom môžete ešte pokecať s Wernherom. V tuneli je drezína, ktorú aktivujete a presuniete sa automaticky na druhú stranu tunelu pri Pittsburghu (pešo sa tunelom prejsť nedá, pretože je v ňom tma).

Stanica Pittsburghu a most do mesta
Vyjdite spolu s Wernherom z tunela von a tam sa objaví skupina Pittťákov. Wernher povie, aby ste rozhovor nechali na ňom, no jeho predstava rozhovoru je odviesť pozornosť a začať strieľať. Pomôžte mu teda pozabíjať nepriateľov, keď to prepukne, ale je schopný ich zvládnuť aj sám. Potom s ním len dojdite k bráne, ktorú vám otvorí. Tam sa rozlúčite. Už vám len pripomenie, čo je cieľom. Dostať sa dnu (najlepšie v prestrojení za otroka), kontaktovať v meste otrokyňu Mideu, nájsť vodcu Ashura a získať liek. Môžete sa ho ešte spýtať, či by sa nedala prepašovať zbraň. Povie vám, že tak nanajvýš pištoľ, alebo nôž, tak si vyberte čo z týchto dvoch vecí chcete a dá vám ju.

Na stanici už nič nie je. Akurát na budove naľavo od vstupu, do ktorej sa nedá vojsť, je hore na pozícii, ktorú bránila jedna z otrokárov, Lekárnička, RadAway a alkohol. Prejdite k mostu. Naľavo od mostu. Naľavo od neho je rozbúraná budova, v ktorej bývajú traja divosi (ľudia, čo trochu zošaleli kvôli chorobe, ktorá postihuje miestnych a tak sa separovali od ostatných). Tí sú vždy nepriateľskí, takže tam choďte, len ak si ešte chcete zabojovať. Majú len lekárničku a pár drobností. Potom sa vydajte na most. Voda je tu extrémne rádioaktívna, takže sa o plávanie ani nepokúšajte.

Na moste je hromada vrakov áut. Nie všetky sú už úplne zničené, takže pozor na prípadný výbuch, ktorý by spôsobil reťazovú reakciu výbuchov. Teda pokiaľ to nechcete sami a sledovať to z obďaleč. Na moste pozor na pasce. Medzi autami sú míny a po bokoch sú medvedie pasce. Taktiež je medzi vrakmi aj pár psov a krýs. Väčší pozor si treba dávať na postriežku ku koncu mosta, na ktorej je jeden nájazdník a ostreľuje vás dole. Môžete sa mostom plížiť a nezaujať tak jeho pozornosť. Napravo je rampa, po ktorej sa môžete dostať až hore k nemu a ľahšie ho tak zabiť, ak je vám to ťažšie zdola. Hore má nejaké jedlo, alkohol, pištoľ a muníciu.

Potom pokračujte ďalej. Na konci uvidíte pár otrokov na úteku. Zabijú ich výbuchy bez ohľadu na to, čo spravíte, aj ak deaktivujete bomby (ak ste predtým nezískali handry otroka, tu si ich môžete vziať). Prejdite ďalej a tam vás čaká Mex a dvaja nájazdníci, ktorí strážia bránu. Môžete ich zabiť, alebo presvedčiť, že ste otrok, ktorý sa pokúšal utiecť, ale nevyšlo mu to (majte na sebe handry otroka).
Ak ich zabijete, alebo ak im poviete, že sa k nim chcete pridať, tak po prejdení hlavnou bránou sa na vás vrhne skupina, ktorú vedie Reddup a zbijú vás. Zoberú vám všetky veci, čo máte pri sebe (zostane vám len zbraň, ktorú vám dal Wernher) a hodia vás k otrokom. Preberáte sa pri Midei, ktorá vás hubuje za to, ako ste sa sem snažili vpadnúť a povie vám, aby ste za ňou prišli do domu.
Ak ste v prestrojení za otroka, tak vás vpustia ďalej a zaobíde sa to bez bitky, no aj tak vám zoberú všetky veci, čo máte pri sebe (zostane vám len zbraň, ktorú vám dal Wernher) a idete k otrokom. Tu vás čaká Midea za jamou, v ktorej pracujú otroci. Tiež vám povie, aby ste za ňou prišli do domu.


2. Unsafe Working Conditions

Zoznámenie sa s Pittom
Môžete sa poobzerať po nádvorí. Pri jame, v ktorej robia otroci, sa zdržiava Nola. Je to tiež otrokyňa, ale funguje zároveň ako ošetrovateľka a môže vás vyliečiť. Povyše pred oceliarňou rozoberá auto otrok Adan. S ním si môžete akurát pohovoriť. Midea mu čítala nejakú filozofickú knihu a on sa rozhodol na základe nej akceptovať svoj osud a netrápiť sa ľpením na niečom, čo nemôže získať, teda na slobode.
Choďte napravo pomedzi budovy za Mideou. Tá pôjde do domu oproti. Pri jej vchode je pár krabíc s rozličnými drobnosťami, ktoré môžete pobrať a je tam aj matrac na spanie. Oproti jej domu je v budove Kai, otrokyňa, ktorá rozdáva jedlo. Môžete si od nej vypýtať pomyje (Slop). Doplní to život, ale keďže je to jedlo robené z miestnej vody, tak zvyšuje aj rádioaktivitu. Ďalej medzi budovami je už len slepá ulička, na konci ktorej je v odpadkoch kus motora, v ktorom sú Stimpacky a nejaká náhodná poživatina, či chemikália. Pred jej domom sa občas poneviera aj Milly. Môžete si s ňou pohovoriť a povie vám, že hľadá Divokého Billa, odvážneho otroka, ktorý sa vybral hľadať oceľové ingoty a nevrátil sa a bola by rada, keby ste sa po ňom obzreli.

Napokon vojdite do domu Midei. Midea vám povie, že má plán, ale než sa pohnete ďalej, musíte byť nenápadný a teda začať pracovať. Pittskí nájazdníci nestrpia, keď sa otroci len tak ponevierajú, takže musíte robiť a aby ste sa nezahadzovali bežným rozoberaním vrakov, tak sa máte hlásiť pre hľadanie oceľových ingotov. Problém je v tom, že je to nebezpečné, pretože sa nachádzajú na oceliarenskom nádvorí, kde sa ponevierajú trogovia (ľudia, ktorí boli chorobou dohnaní k šialenstvu a prejavili sa na nich aj fyzické zmeny). Pre zábavu neurčujú nájazdníci kto pôjde, ale majú si spomedzi seba vybrať sami otroci. No a vy sa prihlásite ako dobrovoľník. To povie aj nájazdníkovi, ktorý k vám vpadne počas rozhovoru s podozrením, čo tu robíte a zhltne jej to, že vás inštruuje o práci. Ak sa jej spýtate na zbraň, tak vám odporučí vyhľadať Marca, ktorý im ich už pár vyrobil. Po prerušení nájazdníkom ju môžete ešte znovu osloviť a popýtať sa na pár všeobecných vecí. Inak sa len vráťte von na nádvorie, choďte do vstupnej časti s pracovnou jamou a napravo do Oceliarne.

Oceliareň
Oceliareň je fabrika, v ktorej spracúvajú kovy. Je tu niekoľko pracujúcich otrokov a pár otrokárov, ktorí na nich dozerajú. V prvej časti je aj otrok Brand. Môžete ho slovne presvedčiť, aby vám povedal, o čo mu ide a povie, že dodáva informácie otrokárom a za to mu uľavujú v práci. Je ochotný sa podeliť aj s vami a za každú zaujímavú informáciu vám dá 2 stimpacky (ale tiež tým zakaždým stratíte karmu). Môžete mu povedať o Wernherovi, Midei a vašich plánoch. Po stretnutí s Marcom mu môžete bonznúť aj jeho s tým, že vyrába zbrane. Vy dostanete svoje stimpacky, zlú karmu a Marca zabijú.
V zadnej časti, v miestnosti s počítačmi postáva Marco. Povedzte mu, že vás posiela Midea a dá vám mechanický rezač, aké používajú ostatní otroci na sekanie kovu, ale dá sa to samozrejme použiť aj ako zbraň.
Vonku v hale pred miestnosťou s Marcom je ranený otrok. Ak nič nespravíte, tak ho príde skontrolovať strážkyňa a varuje ho, že ak nezačne pracovať, tak bude zle. Keď sa o chvíľu vráti a on stále leží na zemi, tak ho zabije. Vy ho môžete prezrieť a môžete ukončiť jeho trápenie (čo strážkyňa len okomentuje s tým, že o jeden hladný krk menej), alebo ak máte schopnosť medicíny aspoň na úrovni 50, tak ho môžete dať do poriadku - postaví sa a začne pracovať (v tomto prípade vás strážkyňa priamo osloví a poďakuje s tým, že takto vydrží ešte aspoň týždeň, než zomrie od vyčerpania).
V hornej časti je Everett. Povedzte mu, že ste boli poslaní získať ingoty a odvedie vás k nádvoriu. Prejdite za ním dverami do opustenej oblasti. Tu uvidíte Trogov. Sú za pletivom a vy prejdete chodbou chránenou pletivom. Na konci vás pošle von s tým, aby ste mu doniesli aspoň 10 ingotov.

Oceliarske nádvorie
Toto je veľká, opustená oblasť, ktorá je plná trogov. Vašou úlohou je tu nájsť len 10 ingotov, takže ich môžete nájsť a vrátiť sa naspäť do opustenej oblasti a do Oceliarne. Ale rovno v tejto časti spíšem nájdenie všetkých ingotov v oblasti. Je na vás, či ich chcete pohľadať teraz, alebo neskôr, keď budete lepšie vybavený. Ak chcete pokračovať v plnení úlohy, tak po zozbieraní desiatich ingotov rovno preskočte v návode o dve časti nižšie, k časti Opustená oblasť.
Po získaní desiatich ingotov automaticky získate perk Auto Expert (pridáva 25%tné poškodenie s mechanickými rezačmi).

Napravo pri dverách je mŕtvola s útočnou puškou.
Viac napravo je za pletivom človek a trog. Trog je otrokov zmutovaný brat Billy a otrok ho prosí, nech sa spamätá. Ak nezasiahnete, tak trog človeka zabije. Ak vy zabijete troga skôr, než zaútočí, tak bude človek smútiť nad jeho telom.
Ďalej za pletivom je plošina so štyrmi robotmi. Ak máte vedu nad 75, tak môžete hacknúť počítač pred nimi a všetkých štyroch Protectronov aktivovať. Tí sú nepriateľskí voči Trogom a vám nie (pokiaľ ich vy nenapadnete). Dosť vám s trogmi tu dole pomôžu a ak niekoho z nich zničia, tak môžete vyrabovať jeho zvyšky.

1-2: Hneď pri vstupe do oblasti pri mŕtvole otroka sú dva ingoty.
3-9: Naľavo od vstupu sú pri stene za kamiónom tri veľké kontajnery. Vyskočte na ne buď skokom z kamiónu na prvý, alebo vybehnite po schodoch, vylezte na strechu budovy a z nej skočte na tretí kontajner. V prvom kontajneri sú dva ingoty. V druhom, prostrednom kontajneri sú dva ingoty. Vedľa tretieho veľkého kontajnera je ešte obyčajný, malý, odpadkový kontajner, pri ktorom je aj mŕtvola. Do neho sa dostanete aj normálne zo zeme. V ňom sú tri Ingoty.
10-11: Choďte napravo za tri vlaky, za plošinu so štyrmi protectronmi. Vzadu je pár trogov (ak ste ich už vy, alebo protectroni nevybavili). Za vlakmi v slepom mieste, pri zasypanom tuneli je hromada krvavých zvyškov, jedna mŕtvola otroka a dva ingoty.
12-16: Na predošlom mieste je prevrátený vozeň. Vylezte naň po troskách a dostanete sa na jeho strechu. Z nej skočte na vozeň oproti. Ste na prostrednom z troch vlakov. Prejdite po vozňoch vpred a na jednom z predných sú dva ingoty. (na vlak sa môžete dostať aj skokom zhora, z rímsy nad schodmi. Odtiaľ skočíte na kovovú konštrukciu nad vlakmi a dole na vlaky). Skočte na susedný vlak pri klietke, za ktorou bol trog a človek. Vedľa tejto klietky, neďaleko plošiny s protectronmi, pri dverách do zásobárne je veľký kontajner. Okolo neho ste už išli, ale zdola sa doň nedá dostať. Skočte doň a tam sú tri ingoty.
17-18: Vyjdite hore schodmi pri kontajneroch, kde boli ingoty tri až deväť. Hore prejdite cez dieru v plote. Choďte napravo a tam sú pri dvoch potrubiach, medzi piatimi prázdnymi súdmi dva ingoty na zemi.
19-20: Vráťte sa k diere v plote a teraz choďte na druhú stranu, teda doľava. Po pár krokoch sú napravo schody vedúce do malej miestnosti. Na poličkách sú tam RadAway, lekárničky a dva ingoty.
21-22: Vyjdite von z miestnosti s predošlými ingotmi a napravo prejdite bránou v plote. Za ňou choďte rovno k veľkému kontajneru pred vami. Keď ste pred ním, tak sa otočte doľava a vybehnite hore schodmi na strechu budovy, popri ktorej ste šli. Zo strechy skočte do kontajnera, v ktorom sú dva ingoty.
23-24: Z veľkého kontajnera s dvoma ingotmi skočte za plot pod kontajnerom, smerom na juh. Za plotom je dlhé, hrubé potrubie. Keď ste za plotom, choďte doprava a za generátorom je tam mŕtvola otroka a pri nej dva ingoty. Von za plot sa dostanete tak, že vyleziete na generátor, pri ktorom je telo a na ňom je doska opretá o plot, z ktorej zaň skočíte.
25-26: Vráťte sa k veľkému kontajneru s ingotmi dvadsaťjeden a dva, z ktorého ste skákali za plot. Vyjdite opäť schodmi na strechu budovy, z ktorej ste skákali do kontajnera. Zo strechy vedú ďalšie schody na vnútorný dvor budovy. Je tam krvavá hromada, pri ktorej býva trog. Pri hromade je aj lekárnička a dva ingoty.
27-29: Teraz choďte za budovu. môžete ísť z vnútorného dvora na východ k stene a tam doprava cez bránu von. Je to cesta, ktorá je poniže veľkého kontajnera a schodov, ktorými ste šli na strechu. Na konci tejto cesty je pri kanáli mŕtvola otrokára. Má pri sebe útočnú pušku a brnenie Gamma štítu, ktoré si môžete nasadiť. Sú tu dve krabice s muníciou a tri ingoty. Pozor, v oblasti je radiácia, tak majte chemikálie (ak aj ešte nemáte svoje veci, tak už ste našli Rad-X aj RadAway, je to v návode).
30-32: Potom zahnite doľava za budovu ku skalám a hromade sudov. Celá táto oblasť je rádioaktívna a sú v nej aj dvaja, až traja trogovia, takže buď ich rýchlo vyraďte (v závislosti od vašich štatistík a výbavy), alebo ich odlákajte ďalej. V strede tejto rádioaktívnej oblasti sú pri sebe tri ingoty.
33-34: Prejdite na koniec rádioaktívnej oblasti a pri plote zahnite doľava a vybehnite schodmi hore a skočte z konca schodov na budovu poniže. Alebo sa vráťte tak, ako ste prišli z predošlej časti, je to budova, na ktorej ste už boli. Proste sa dostaňte na jej strechu. Túto strechu a strechu susednej budovy spája železná konštrukcia tvoriaca most. Vyskočte naň. V polovici mosta sú na doskách dva ingoty.
35-36: Prejdite na druhú stranu konštrukcie. Prejdite popri mŕtvole otroka na schodoch, ale nie nimi dole, no ďalej po streche, smerom na západ. Na západnej strane strechy je poniže vás ešte malá strieška, na nej sú dva ingoty.
37-40: Zoskočte dole zo striešky na zem. Na policiach rovno pod tou strieškou sú pri iných veciach dva ingoty. Potom choďte doľava a pod schody, na ktorých je hore pri streche mŕtvola otroka, ktorú ste míňali. Pod schodmi sú pri stene za starými pneumatikami ďalšie dva ingoty.
41-44: Otočte sa na sever. Prejdite pomedzi budovy, zahnite doľava a opäť pomedzi budovy. Dostanete sa na malé priestranstvo so skupinou transformátorov, pri ktorých bojujú dvaja divosi a dvaja trogovia. Keď skončia, zabite víťazov a prezrite si banský vozík. Je v ňom munícia, lekárnička a štyri ingoty.
45-46: Choďte k severnej stene nad transformátormi. Pri nej sa otočte doprava, na východ a choďte vpred pomedzi prázdne sudy a pomedzi plot a budovu. Na konci zahnite a choďte na slepý koniec cesty. Tam je za troma sudmi mŕtvy otrok s bojovou brokovnicou a pri ňom sú dva ingoty.
47-48: Vráťte sa naspäť na dvor, kde ste zoskočili zo strechy a kde ste získali ingoty tridsaťsedem až štyridsať. Z miesta s pneumatikami, kde boli ingoty, choďte na juhozápad. Prejdite bránou a choďte popri budove so zadebnenými dverami. Obďaleč narazíte na schody, po ktorých vybehnite hore. Na schodoch nájdete telo Divokého Billa. Má pri sebe aj list a unikátnu pištoľ Zbraň Divokého Billa. Pri jeho tele sú aj dva ingoty.
49-50: Od Billovho tela vybehnite hore schodmi na strechu. Tam majú zrub dvaja divosi. Zabite ich a oberte. V zrube sú na zemi pri chladničke s lekárničkou dva ingoty.
51-52: Prejdite na most oproti zrubu divochov. Ten vedie na kovovú ochodzu popri hrubom potrubí. Prejdite ochodzou až takmer k budove, ku ktorej vedie. Tesne pred strechou budovy skočte na zábradlie a na veľké potrubie napravo od vás, ktoré vedie na východ (smerom k vstupu do tejto oblasti, pod vami sú vlaky). Na konci potrubia je Trog a pri krvavej mase sú dva ingoty.
53-56: Vráťte sa po potrubí naspäť, vráťte sa na ochodzu, z ktorej ste prišli a teraz ňou vyjdite na strechu. Na streche sa dajte na západ a choďte k veľkej továrni. Pri nej vyjdite schodmi na jej strechu. Po vstupe na strechu zahnite doľava, choďte rovno a pri prvej príležitosti zahnite doprava. Prídete k štyrom malým kupolám. Za nimi obžiera trog telo otroka. Pri krvavej mase je tu lekárnička a štyri ingoty.
87-68: Potom vybehnite po schodoch na kovovú vežu na tejto streche. Hore je asi šesť divochov a tiež jedna automatická strieľňa. Neďaleko nej je počítač, ktorý môžete hacknúť a zmeniť jej parametre (takže bude útočiť aj na vás, ale aj na divochov), alebo ju vypnúť. Keď sa zbavíte nástrah, tak vyjdite úplne hore, na najvyššiu časť tejto veže. Tam pri dvoch lekárničkách nájdete až 12 ingotov.
69-75: Z hornej časti veže sa vydajte zas nadol. Keď budete dve úrovne nad automatickou strieľňou, tak si všimnite na východ smerujúci most, alebo skôr kovovú konštrukciu s nejakými článkami (trochu to pripomína dopravný pás). Zoskočte tam a prejdite po konštrukcii až na koniec. Dovedie vás až k budove, pri ktorej ste získavali predošlé ingoty (26-26). Na konci doskočte na plošinu naľavo, kde je sedem ingotov.
76-79: Teraz sa vráťte na strechu veľkej továrne, kde boli ingoty 53-56 a na ktorej bola aj veža s dvanástimi ingotmi (môžete naspäť po konštrukcii dopravného pásu, ktorým ste zišli dole, alebo skočiť dole a vrátiť sa schodmi popri tele Divokého Billa). Choďte na jej južný koniec (neďaleko schodov vedúcich na vežu) k pletivu. Pod vami je strecha s troma vetracími výstupmi. Musíte sa tam dostať. Ak máte dosť života, tak tam môžete rovno skočiť a len si ublížiť. Inak sa môžete spustiť po výčnelkoch potrubia pri stene, treba preskočiť najprv za pletivo a tam sa spustiť po potrubí. Potom skočte dole k trom silám. Za prvým silom sú dve krabice s muníciou. Za tretím je mŕtvy otrok, pri ktorom je rezačka (Auto Axe) a štyri ingoty. Po ich zobratí sa objavia traja trogovia.

Zásobáreň
Po vstupe do oblasti Oceliarenského nádvoria choďte doprava, popri pletive s trogom a jeho bratom a medzí ním a plošinou s protectronmi je vstup do starej zásobárne. Hlavný príbeh ani vedľajšie úlohy vás sem nevedú, takže je to úplne voliteľná oblasť na prieskum. Nájdete v nej ďalšie ingoty.
Oproti pri dverách vedúcich ďalej môžete hacknúť počítač a aktivovať v ďalšej miestnosti automatickú strieľňu, ktorá môže pomôcť s pár trogmi, pred ktorými utekajú dvaja divosi, ale bude útočiť aj na vás. V tejto miestnosti, kde na nich narazíte sú aj tri ingoty a na stene počítač, kde sa môžete dočítať, že spoločnosť zakúpila protrectronov na ochranu, no zamestnanci s nimi spokojní neboli a skúšali ich sabotovať. Neskôr najali ďalších aj na ľudskú prácu.
Prejdite ďalej do veľkej haly, v ktorej sú traja trogovia. Tu sa môžete preplížiť do riadiacej kabíny, kde je okrem munície, lekárničky a pár granátov aj počítač, ktorého hacknutím môžete spustiť strieľňu.
Zdola haly prejdite do susednej miestnosti. Na konci sú dva tunely a pri ľavom je aj protectron. Ak pri ňom hacknete počítač, môžete ho aktivovať a na rozdiel od strieľní nebude útočiť na vás, len na trogov. Najprv sa vydajte do pravého tunela. Na konci bojujú traja divosi s trogmi. Víťazov porazte a pri prevrátenom vozíku je na zemi osem ingotov.
Vráťte sa späť do miestnosti s protectronom a choďte teraz ľavou chodbou. Na konci, pred napojením sa na ďalšiu chodbu, sú zamknuté dvere. Vypáčte ich a za nimi nájdete sklad s chemikáliami, pištoľou a na zemi je tu aj šesť ingotov. Je tu aj počítač s denníkom, kde sa môžete dočítať, čo sa stalo. Vedenie naozaj nahradilo ľudí robotmi. Manažér sa im snažil pomôcť, zdržoval dodávky robotov a podobne, ale nešlo to zastaviť. Keď dostali výpoveď, vinili jeho a tak sa tu ukryl. Neodišli, kým prišli roboti a tí všetkých ich robotníkov zabili. Manažér sa bál odísť a tak zrejme tu skoncoval so životom a telo pri počítači je zrejme jeho.
Vyjdite na susednú chodbu a choďte hore schodmi do miestnosti s dvoma trogmi a veľkou posteľou. Na poličke pri nej je jeden ingot. Na posteli je Man Opener, unikátny mechanický rezač (Auto Axe). V miestnosti nájdete aj dosť porozhadzovaných inhalátorov drogy Jet.
Potom odtiaľto len prejdite ďalšou chodbou a na jej konci spínačom na stene otvorte dvere. Za nimi je vstup do tejto oblasti, sú to zamknuté dvere, ktoré ste z druhej strany nemohli otvoriť. Takže môžete túto oblasť opustiť.

80-82: V druhej miestnosti, kde môžete aktivovať strieľňu a kde narazíte na trogov a divochov. Na zemi pri pravom generátore sú tri ingoty.
83-90: Prejdite do haly s troma trogmi. Zídite dole a v susednej miestnosti sú dva tunely. Na konci toho napravo je pri pár divochoch a trogoch prevrhnutý banský vozík, pri ktorom je osem ingotov.
91-96: Vráťte sa späť do predošlej miestnosti a choďte teraz ľavou chodbou. Na konci, pred napojením sa na ďalšiu chodbu, sú zamknuté dvere. Vypáčte ich a za nimi nájdete sklad s chemikáliami, pištoľou a na zemi je tu aj šesť ingotov.
97: Vyjdite na susednú chodbu a choďte hore schodmi do miestnosti s dvoma trogmi a veľkou posteľou. Na poličke pri nej je jeden ingot.

Opustená oblasť
Keď sa budete vracať z nádvoria po zozbieraní minimálne desiatich ingotov, tak po vstupe do opustenej oblasti tu už Everett nie je. Prejdite na druhú stranu k dverám vedúcim do oceliarne, no objaví sa tu trog. Zabite ho. Obzrite sa a všimnite si napravo, že je pretrhnuté pletivo. Cez tú dieru sa trog dostal von. Prejdite dierou a naľavo za ňou sú dva banské vozíky. Jeden prevrátený a v druhom, ktorý stále stojí, sú tri ingoty.

98-100: Keď sa sem vrátite z nádvoria, tak jeden trog prerazil dieru do pletiva. Prejdite dierou, naľavo za ňou nájdete posledné tri ingoty v banskom vozíku.

Aréna
Vráťte sa do Oceliarne a Everett vám automaticky vezme 10 ingotov, čo bolo vašou úlohou, a dostanete za odmenu robotnícky odev. Ak ste získali aj viac ingotov, môžete mu ich odovzdať. Teraz sa vráťte za Mideou oznámiť jej, že ste sa zapracovali. Ona vám povie, že Ashur sa rozhodol otvoriť arénu. Z času na čas ju otvorí a dovolí otrokom v nej bojovať. Kto vyhrá, vyslúži si slobodu a aj audienciu u Ashura. Tým by ste sa k nemu dostali dosť blízko, aby ste mohli ukradnúť liek.
Vyjdite von a vypočujte si Ashurovu reč. Midea vás prihlási na zápas v aréne. Vydajte sa k Oceliarni. Pred vstupom je pri vraku autobusu skupinka otrokov. Keď sa k nim priblížite, tak jeden zahvízda a rozídu sa. Ak sa k nim priplížite, aby si vás nevšimli, tak si môžete vypočuť ich rozhovor o plánoch, Wernherovi, Midei, lieku a podobne. To len pre zaujímavosť, nepotrebujete to. Vojdite do Oceliarne a pri diere pokrytej pletivom je napravo brána, ktorá bola doteraz zamknutá. Prejdite ňou a za ňou vás privíta strážkyňa Spook. Prejdite ďalej a dole je Faydra, ktorá vás poinštruuje, ako to tu chodí a keď budete pripravení, povedzte jej, že môžete začať.
Na pomoc máte v skrinke nejaké zbrane, ale za moc nestoja (pištoľ, palica a rúrka). Na vozíčku sú aj dva Rad-X. Ale môžete si vziať so sebou všetko, čo máte, všetko čo ste našli v tejto oblasti a čo ste dostali odmenou za oceľové ingoty, čo vám boj značne uľahčí. Tiež sa pripravte nato, že diera, v ktorej budete bojovať, je rádioaktívna. Vždy po návrate vás Faydra zbaví rádioaktivity, ktorú nachytáte, ale vnútri ste sám za seba, takže si môžete pomôcť chemikáliami a snažte sa tam príliš nezdržovať a nevystavovať sa tak vplyvu radiácie. Život si tiež budete musieť doplniť sami. V miestnosti s Faydrou je fontánka s vodou, čo dopĺňa život, no je tiež rádioaktívna, ale nie veľmi.

Keď ste pripravený, vstúpte. V prvom kole proti vám stoja traja ďalší otroci, čo chcú bojovať o slobodu. Majú bežné strelné zbrane. V druhom kole sú proti vám bratia Bearovci, John a Grudd. Grudd má plameňomet a nájazdnícke brnenie Iconcolat a John má Deathclawskú rukavicu a brnenie Gamma štítu. V poslednom, treťom kole vás čaká Gruber. Má útočnú pušku Infiltrator, brnenie Gamma štítu a kovovú prilbu.

Keď porazíte všetkých súperov a vyhráte všetky tri kolá, tak po návrate za Faydrou vás tam čaká Krenshaw. Povie vám, že vás chce vidieť Ashur a že máte povolenie na vstup do jeho častí mesta. Než sa niekam vydáte, tak si tu z krabice pri Faydre vezmite všetky vaše veci, ktoré ste pri sebe mali a ktoré vám vzali, keď ste vstúpili do mesta.


3. Free Labor

Prieskum - Oceliareň
Vaším hlavným cieľom je teraz ísť za vodcom Pittu, za Ashurom. Než sa za ním vydáte, môžete preskúmať oblasti, do ktorých ste doteraz nemali prístup. Ak sa vám nechce zdržovať v prieskume, tak preskočte v návode nižšie. V Oceliarni máte teraz prístup do hornej časti cez dvere, ktoré stráži Hammer a ktoré boli predtým zamknuté. Teraz sú otvorené a môžete vojsť. Hore nájdete nejaké drobnosti, potraviny, drogy Jet a trocha munície. Za dverami pri Hammerovi, nad prvými schodmi, než pôjdete vyššie, sú dvere vedúce do Horného mesta (Uptwon). Prejsť sa tam dá aj z dolného mesta, začínajúcej oblasti mesta.

Prieskum - Horné mesto, Horná časť Dolného mesta
Najspodnejšia úroveň, teda prosté ulice sú dosť plné rádioaktivity a nenájdete tam nič zaujímavého, len nejaké drobnosti, takže sa ich prieskum neoplatí. Radšej rovno zamierte do vyšších úrovní budov. Z prechodu do Oceliarne prejdite na prvé rázcestie hornej časti. Mnohé veci, čo tu nájdete, sú takpovediac voľné a môžete si ich vziať. Niektoré, najmä drogy a alkohol, sú majetkom ostatných nájazdníkov a ich zobratie je krádež. Prekvapivo za túto krádež nemáte žiadnu zlú karmu, takže ak ich chcete pobrať, musíte si len dávať pozor, aby vás nevideli ostatní, inak to samozrejme končí bojom. Napravo je prechod do Dolného mesta. Je tam hromada pív. Naľavo je pár postelí, dva buffouty v rohu a veľa alkoholu v skrinkách a po zemi. Vo vyššej časti je už len jedna miestnosť s posteľou, gaučom a skriňou. Sú tu dva Jety a opäť alkohol. Odtiaľto cesta vedie nadol popri dvoch posledných miestnostiach, opäť len s drogami a alkoholom. Od nich už len vedie cesta dole k nádvoriu pred Ashurovým Útočiskom.
V oblasti sa pohybuje aj pár konkrétnych nájazdníkov: Reddup (tiež bývalý otrok, ktorý si vybojoval cestu sem. Nemá vás v láske. Ak ste sa nevotreli do mesta ako utečený otrok, tak viedol skupinu, ktorá vás po príchode zbila a len v takom prípade ho môžete teraz vyzvať na odvetu. Odvetu prijme a vyhlási, že je to len medzi vami dvoma, takže keď vás napadne, môžete ho spokojne zabiť, ostatní sa do toho miešať nebudú.), Mona (vyzerá dosť zle a zrejme preto je aj dosť protivná), Squill (bývalá otrokyňa, ktorá si vybojovala slobodu ako vy. Pochváli vás, páčil sa jej váš zápas.), Lulu (stráž na nižších poschodiach. Až zbožne velebí vládcu Ashura a ostatných nazýva jeho zvieratkami. Dá vám tri krabičky cestovín, ak si vypýtate), Duke (len podotkne, že mnohí sa vypracovali z otrokov ako vy a ostatní sú nájazdníci z Centrálnych Pustín, ktorí sem prišli pridať sa k najväčšiemu nájazdníckemu gangu), Phantom (Je celkom v pohode, len ho podráždi, ak budete porovnávať jeho prácu a prácu otrokov. Ak budete potrebovať, dá vám RadAway), O-Dog (všetkých nazýva „Mäso“ a odporučí vám len snažiť sa prebojovať na špicu, ako on, aby ste neskončili ako najslabšie mäso - potrava pre trogov. Niekedy u neho nájdete aj Zvláštne mäso. Ak ste ho preverovali v pôvodnej hre /viď návod/, tak to naznačuje, že by mohol byť kanibal.), Vikia (v hornej časti zvykne strieľať na fľaše. Je povýšenecká a dáva vám jasne najavo, že je viac, než vy).

Na severnej strane ulice pred nádvorím Útočiska je vstup do opustenej budovy, ktorú tiež môžete preskúmať. Tým, že je opustená, sa myslí, že v nej nežijú ľudia, ale čaká vás v nej hromada trogov. Nájdete v nej aj dosť drobností. Na prízemí sú štyria trogovia. V prvej miestnosti máte napravo šípky, foťák, macíka, obedár a naľavo je za pultom zamknutý trezor a počítač, ktorého hacknutím ho môžete otvoriť. V ďalšej miestnosti máte na posteli pri mŕtvole s figurínou sexy spodné prádlo. Ďalej je jedáleň. V nej je naľavo na pulte Nuka-Cola Quantum a druhá je pod ňou v pulte. Na chodbe je zamknutá izba. V nej je krvný sáčok, stimpacky, mentáty, dve lekárničky, krabička s predvojnovými peniazmi, veľa cigariet a rôzne drobnosti. Tiež je tu zadný východ z budovy na ulicu Horného mesta. Pokračujte chodbou do poslednej časti (v miestnosti naľavo je v krabičke na poličke psycho) a tam prejdite po preborenej podlahe na poschodie. Pri prechode sa tam zrazu zjavia traja trogovia.
Na poschodí vyjdite po troskách ešte vyššie, je tam na treťom podlaží len jediná miestnosť, do ktorej sa dostanete. Na a pri pulte je Power Fist, predvojnové peniaze, lekárnička a Nuka-Cola Quantum. Vráťte sa na druhé podlažie a vyjdite na chodbu. Tu máte len dve časti. V prvej napravo je miestnosť, kde máte dámsky klobúk, baseballovú čiapku, rukavicu a loptičku, lekárničku a drobnosti. Z tejto miestnosti môžete prejsť do zamknutej izby, kde máte pánsky klobúk, okuliare, predvojnové šaty, tri čínske útočné pušky, munícia, predvojnové peniaze, na poličke magnum 44 so zameriavačom a v trezore v podlahe, pod nočným stolíkom pri posteli je unikátna čiapka čínskej armády, Klobúk Ľudu (Hat of the People). Môžete skočiť aj do poslednej miestnosti tu na poschodí. Pozor na unikajúci plyn v nej a na skupinu trogov. Vnútri sú len drobnosti, nič podstatného.

Ešte môžete skočiť do Dolného mesta. Teraz máte prístup do horných častí, kde sa zdržiavajú len otrokári. V časti nad Kai máte dva Buffouty pri sporáku a tiež je tu počítač, kde si môžete pozrieť záznamy o troch pacientoch. V zadnej časti, kde je Friday, je na poličke útočná puška, pištoľ, granáty, lekárnička a baseballová pálka. U Friday môžete nakupovať zbrane a brnenia. V časti nad prechodom do Horného mesta (v budove, kde je dole aj Midein byt) je ďalší počítač s pár informáciami, trezor s chemikáliami a drobnosťami a nejaký kovový šrot na poličkách. Oproti tejto časti má na terase susednej budovy bar Harris.
Miestni nájazdníci: Problémák (Trouble Man, nedá sa s ním hovoriť, po oslovení len povie, že predstavuje problémy, alebo že nechcite vedieť, ako získal svoje meno), Bingo (len opakuje dookola svoje meno), Jackson (nerozpráva sa s vami. Prejavil sa len predtým, keď prerušil váš prvý rozhovor s Mideou), Harris (predáva nápoje, jedlo a chemikálie) Friday (predáva zbrane a brnenia).

Ashurove Útočisko
Prejdite horným mestom a vstúpte do budovy za nádvorím s podivnou sochou. To je Ashurove útočisko. V budove sa vyvezte výťahom na poschodie a choďte rovno do miestnosti, kde sa Ishmael Ashur práve zhovára s Krenshawom.
V miestnosti naľavo je trezor, ktorý môžete vypáčiť a vziať si odtiaľ Ashurove nahrávky (krádež, teda zlá karma) a v miestnosti napravo, kde je Sandra Kundanika, je aj počítač s pár záznamami. Počítač a pásky vám trochu osvetlia veci okolo liečby (popis choroby aj lieku), aj Ashura (bol členom Bratstva Oceli, skupiny, ktorá tadiaľto prechádzala. Zasypalo ho pri výbuchu a mysliac si, že je mŕtvy, ostatní odišli. Keď sa dal dokopy, rozhodol sa využiť fungujúcu oceliareň, zrejme jedinú fungujúcu v ďalekom okolí. Tvrdí, že ho neteší, že musel používať otrokov, ale bolo to nevyhnutné /evidentne zaslepený idiot, účel svätí prostriedky/. Zároveň hľadal liek so svojou manželkou Sandrou na chorobu sužujúcu oblasť a podarilo sa. Ich dcéra Mária.).
Pohovorte si s Ashurom. Ak mu hneď poviete o čo vám ide, tak to končí bojom s ním a všetkými v budove. Spýta sa vás na Wernhera, ktorý bol vraj jeho zástupcom, no zradil ho a tak ho uvrhol k otrokom, odkiaľ však ušiel. Môžete ho slovne presvedčiť, že ho nepoznáte, alebo že ste ho stretli, ale na ničom ste sa nedohodli, lebo sa vám zdal divný. Môžete mu tiež povedať pravdu, že chce liek a oslobodiť otrokov. Povie vám, aby ste sa radšej pridali k nemu, vypátrali od otrokov, kde je Wernher a zabili ho. Ak nevyprovokujete boj počas rozhovoru, tak Ashura odvolajú, pretože začalo povstanie rebelov. Rozhodnutie je na vás.
Zistíte, že liekom je dcéra Ashura a Sandry, Mária. Pomôcť otrokom znamená zabiť jej rodičov a uniesť ju. Pomôcť otrokárom znamená zabiť povstaleckých otrokov a uchovať otrokárstvo, hoci tiež otrokári chcú priniesť liek. Po vašom rozhovore vždy vypukne povstanie otrokov. Kto bude stáť proti vám závisí od vášho rozhodnutia.
Škoda, že nebol prídavok nejako aktualizovaný prídavkom Broken Steel a že ste sa nemohli nejakým spôsobom prezentovať ako člen Bratstva oceli a skúsiť prípadne nejaké tretie riešenie spojenectva s Bratstvom. Ale to už mohol skúsiť Ashur sám dávno, keďže nakupoval otrokov z centra, takže u mňa nezískal žiadne pozitívne body. Tiež je tu chyba s tým, že počas povstania sa stratia niektorí otroci a otrokári s menami. Proste zmiznú a nenájdete ani ich telá. Niektorí sa chovajú, ako keby sa nič okolo nich nedialo a niektorí dokonca počas povstania hovoria o tom, že sa pripravuje povstanie.

Spojenie s Ashurom a otrokármi
Ak sa rozhodnete pre Ashura, tak s ním dokončite rozhovor. Potom si môžete pohovoriť s jeho ženou Sandrou. Teší sa z dcéry a chce vytvoriť liek pre ostatných na miestnu chorobu a možno aj na iné choroby. No o otrokov sa evidentne nestará a sú jej ukradnutí. Ak unesiete dieťa a nezabijete Sandru, dá sa to ešte zmeniť neskôr pri Wernheorvi (popis nižšie), ale ak ste už hneď rozhodnutý, tak načo. Proste vyjdite von a môžete pomôcť otrokárom pobiť vzbúrených otrokov (no za ich zabíjanie je zlá karma), no tí veľmi nemajú šancu bez strelných zbraní.
Zájdite do Mideinho bytu a pohovorte si s ňou. Ak máte perk „Dieťa v srdci“ tak vám prizná, že únos malej Márie bol Wernherov nápad a povie vám aj kde sa skrýva. Inak si môžete pozrieť list na jej stole a zistíte, kde je Wernher.
Choďte do Oceliarne a prejdite ňou na nádvorie. Na nádvorí choďte k miestu, kde bolo telo Divokého Billa, ak ste ho našli. Po vstupe do Oceliarskeho nádvoria, kam vás zavedie hlavný príbeh, sa dajte doľava, prejdite popri kamióne, troch veľkých kontajneroch a vyjdite hore schodmi. Tam prejdite dierou v plote a dajte sa doľava. Prejdite bránou plotu a dajte sa doprava. Choďte rovno k budove so zadebnenými dverami. Pri nej choďte doľava a vybehnite hore schodmi úplne hore k zrubu divochov. Pri zrube sú v stene dvere do Wernherovho úkrytu.
Môžete Wernhera presvedčiť slovne, alebo perkom Čierna vdova, ak ste žena, aby naveky odišiel z Pittu a tak ho nemusíte zabiť. Ak chcete kľúč od podzemnej časti, tak ho zabiť musíte, pretože hneď po ukončení rozhovoru sa dá na útek a nebudete mať šancu mu ho ukradnúť. Ak vás napadne on ako prvý, tak po jeho zabití ani nestratíte karmu. Do podzemia však nepotrebujete ísť, tam vás hra pošle len, ak ste sa spojili s Wernherom, čo je popísané v druhom konci.

Či už Wernhera zabijete, alebo ho pošlete preč, vráťte sa potom za Ashurom. Ten vám poďakuje za pomoc. Povie, že kým neobjavia liek, tak sa veci zmeniť nemôžu a otroci zostanú otrokmi, ale snáď raz, keď bude liek funkčný. Dodá, že sa tiež môžete zastaviť za Sandrou, ktorá pracuje na lieku a stará sa o dieťa. Celkovo sa nič moc nezmenilo. Otroci naďalej pracujú, nájazdníci vás naďalej ignorujú. Teraz už môžete mesto opustiť. Ak ste cestou sem pred bránou nezabili Mexa a stráže, tak sú tam stále, ale nechajú vás v pohode prejsť a brána už nie je zamknutá. Teraz sa už môžete voľne presúvať medzi Centrálnou pustinou a Pittom.

Spojenie s Wernherom a otrokmi
Ak sa rozhodnete pre otrokov, tak môžete už počas rozhovoru s Ashurom vyprovokovať útok a Ashur vás rovno napadne. Ak tak nespravíte a dokončíte rozhovor, Ashura hneď odvolajú kvôli útokom rebelov. Ak vyjdete von sami, tak ste sa rozhodli spojiť s otrokármi a otroci budú vaši nepriatelia. Aby ste to dokázali, musíte vziať Máriu. Môžete ju vziať priamo z jej perinky, alebo prostredníctvom rozhovoru so Sandrou. To samozrejme Sandru naštve (veď je to jej dieťa, nech už je aká je) a napadne vás spolu so všetkými nájazdníkmi v budove.
Vyjdite von a môžete pomôcť otrokom pozabíjať všetkých nájazdníkov v Hornom meste a potom aj v Spodnom, keďže tam smerujete. Zájdite za Mideou. Tá vám povie, že ju sledujú (čo akosi nedáva zmysel, keď vypuklo povstanie a je to buď prežiť, alebo nie) a že máte dieťa odniesť k Wernherovi, ktorý je pripravený na spracovanie lieku.
Wernher je v Oceliarenskom nádvorí, takže musíte prejsť Oceliarňou. Tam sa tiež trochu bojuje, ale veľa nepriateľov tam nie je. Asi traja na horných podlažiach, Hammer pri zadnej bráne a Bone, ktorá sa buď dá na útek, alebo ju otroci dostanú.

Na nádvorí choďte k miestu, kde bolo telo Divokého Billa, ak ste ho našli. Po vstupe do Oceliarskeho nádvoria, kam vás zavedie hlavný príbeh, sa dajte doľava, prejdite popri kamióne, troch veľkých kontajneroch a vyjdite hore schodmi. Tam prejdite dierou v plote a dajte sa doľava. Prejdite bránou plotu a dajte sa doprava. Choďte rovno k budove so zadebnenými dverami. Pri nej choďte doľava a vybehnite hore schodmi úplne hore k zrubu divochov. Pri zrube sú v stene dvere do Wernherovho úkrytu.
Tam mu odovzdajte dieťa. (Ak sa rozhodnete zmeniť názor, stále môžete Wernhera zabiť a dieťa vrátiť Ashurovi, ak ste nezabili Sandru. Bude naštvaný, ale prijme to a odpustí vám.). Povie vám, že je čas na záverečnú časť plánu. Treba sa zbaviť celého Ashurovho útočiska a to tak, že vypnete svetlomety, ktoré odháňajú trogov. Musíte ísť do podzemia a tam ich odpojiť. Trogovia zaplavia Ashurovu budovu a zlikvidujú všetkých nájazdníkov, ktorí sú tam, alebo ktorí tam neskôr dorazia. Dá vám Stealth Boya a ak ste žena s perkom Čierna vdova, môžete vymámiť aj nejakú muníciou. Vráťte sa teda von na nádvorie a choďte do dolnej časti. Choďte na jej koniec za vlaky k zasypanému tunelu (neďaleko plošiny s Protectronmi). Tam je vstup do podzemia, kanál kúsok od tunela.

V podzemí je to priama, lineárna cesta. Pozor na mnoho trogov. Netreba sa nejako zdržiavať prieskumom, nie je tu nič výnimočné, len bežné drobnosti. Na pár lekárničiek narazíte cestou, jedna je v prvej chodbe na stene, ďalšia v druhej veľkej hale pri tele otroka, tretia je na stene v miestnosti s množstvom generátorov a automatom na colu a štvrtá je v ďalšej menšej hale, kde je aj Protectron, ktorého môžete aktivovať na pomoc a kde je aj ovládanie svetiel. Takže sa prebojujte proste priamo až sem a deaktivujte svetlá. Prejdite chodbou a dostanete sa na nádvorie Útočiska.
Tu je Ashur a Sandra, ak ste ich už nezabili predtým. Chudáci bojujú o záchranu svojho dieťaťa. Buď ich zabite vy, alebo to nechajte na trogoch, ktorí sa sem dorútia. Ak ich zabijete až teraz, nezabudnite obrať ich telá o výbavu.

Potom sa vráťte do Dolného mesta. Pred Mideiným domom na vás čaká Wernher. Pohovorte si a poďakuje vám. Hotovo. On to tu zostáva viesť. Ak v rozhovore poviete, že teraz ste vy novým vládcom Pittu, tak to potvrdí. Povie vám tiež, že o dieťa sa stará Midea a že sa za ňou môžete zastaviť, zháňa preň totiž hračky. Midea je u seba a dieťa je tam tiež. Nie je nadšená, že sa oň musí starať, vyčerpáva ju to a pripravuje o čas nad tvorbou lieku. Ale čo, keď ste malú pripravili o rodičov. Celkovo sa nič moc nezmenilo. Všetci zostávaj pracovať naďalej, aby udržali mesto v chode, takže zrejme zostane podobný systém, aj keď miernejší. Otroci sa s vami stále odmietajú baviť, ani vám neďakujú a neprevolávajú slávu. Teraz už môžete mesto opustiť. Ak ste cestou sem pred bránou nezabili Mexa a stráže, tak sú tam stále a ak pôjdete von bránou, napadnú vás. No mimo nich vám už nik nebráni a môžete sa voľne presúvať medzi Centrálnou pustinou a Pittom.

Munícia - Finálna odmena
Vašou poslednou odmenou, nech už ste pomohli Ashurovi, či Wernherovi, je možnosť používať stroj na výrobu munície v oceliarni. Je na hlavnom podlaží Oceliarne, neďaleko pletiva, ktoré kryje arénu (odkiaľ sledujú diváci boj v aréne). Na mieste, kde stával zradcovský Brand. Tam na plošine je ovládanie a poniže nej je zariadenie, kam vkladáte materiál a odkiaľ si vyberáte hotovú muníciu. Je to prosté, do zariadenia vložíte buď kovový šrot (Scrap Metal), alebo ľubovoľnú klasickú muníciu (rovnaké druhy, aké môžete aj vyrábať) a v ovládacom počítači nastavíte na akú muníciu má stroj materiál pretaviť.
K dispozícii je len munícia do bežných zbraní 5,56mm (útočné pušky, čínske útočné pušky, Infiltrator); 5mm (minigun); 10mm (10mm pištoľ, čínska pištoľ, Zhu-Rong, samopal 10mm SMG); kaliber .308 (ostreľovacie pušky, Reservist Rifle, Victory Rifle); kaliber .32 (.32 Pištoľ, Lovecká Puška, Ol´ Painless, Zbraň Divokého Billa); .44 (Magnum .44, Lincolnova Opakovačka, Blackhawk) a broky (Bojová Brokovnica, Upilovaná Brokovnica, Terrible Shotgun, Kneecapper).



Vedľajšie úlohy

Divoký Bill

Vo vstupnej časti mesta, na nádvorí pred domom Midey sa zvykne ponevierať Milly. Môžete si s ňou pohovoriť a povie vám, že hľadá Divokého Billa, odvážneho otroka, ktorý sa vybral hľadať oceľové ingoty a nevrátil sa a bola by rada, keby ste sa po ňom obzreli.
Po vstupe do Oceliarskeho nádvoria, kam vás zavedie hlavný príbeh, sa dajte doľava, prejdite popri kamióne, troch veľkých kontajneroch a vyjdite hore schodmi. Tam prejdite dierou v plote a dajte sa doľava. Prejdite bránou plotu a dajte sa doprava. Choďte rovno k budove so zadebnenými dverami. Pri nej choďte doľava a vybehnite hore schodmi. Na schodoch nájdete telo Divokého Billa. Má pri sebe aj list, v ktorom sa lúči s Milly a vraví, ako mu je ľúto, že to nezvládol, ale bolo toho moc, Trogovia aj divosi. Okrem listu má u seba len šatku na hlavu, otrocké handry a unikátnu pištoľ Zbraň Divokého Billa (Wild Bill´s Sidearm).
Keď sa vrátite naspäť do osídlenej časti mesta, tak môžete Milly povedať, čo sa stalo. Môžete jej povedať pravdu, že ste našli Billa mŕtveho a dostanete za námahu odmenu v podobe šiestich stimpackov. Môžete jej klamať a povedať, že je Bill živý a tiež dostanete rovnakú odmenu. Môžete byť aj sadista a klamať jej, že ste našli Billa, ako ho trhajú trogovia na kusy a tak ste ho museli zabiť, aby netrpel. To Milly nezvládne a odpadne.


Zber Ingotov

V rámci hlavného príbehu musíte nájsť 10 oceľových ingotov. Celkovo ich však môžete nájsť až 100. 79 ich je na Oceliarenskom nádvorí, 18 ich je v Zásobárni a 3 sú v Opustenej oblasti, ktorou prechádzate z Oceliarne na nádvorie, no k týmto ingotom sa dostanete až po prvom návrate z nádvoria. Podrobný popis rozmiestnenia ingotov je uvedený pri popise týchto troch lokácií v rámci úlohy „Unsafe Working Conditions“.
Všetky ingoty môžete odovzdávať Everettovi, ktorý má ich zber na starosti. Za každých 10 vám dá odmenu, takže celkovo dostanete za všetkých sto ingotov desať odmien. Každá z týchto odmien je špeciálnou verziou bežne používanej zbrane, alebo brnenia, ktoré môžete nájsť v rámci hry a zväčša v rámci tohto prídavku. Takže vyzerajú rovnako ako ich predlohy, ale majú vylepšené vlastnosti.
Pri plnení úlohy pamätajte na to, že ingoty niečo vážia a niečo vážia aj odmeny, ktoré dostanete. A ak plníte úlohu počas hlavného príbehu, tak ešte získate naspäť aj svoje vlastné veci, takže len pozor, aby ste sa nepreťažili.
Čo sa týka samotnej úlohy, tak sa nebojte, nemusíte sa s ňou ponáhľať, plniť ju môžete aj neskôr, aj po skončení hlavného príbehu, bez ohľadu na to, ku komu sa na konci hry pridáte.
10 Ingotov - Laborer Outfit.
20 Ingotov - Filtration Helmet.
30 Ingotov - Steel Knuckles.
40 Ingotov - Metal Master Armor.
50 Ingotov - Metal Blaster a energetické články.
60 Ingotov - Bombshell Armor.
70 Ingotov - Leather Rebel.
80 Ingotov - The Mauler.
90 Ingotov - Perforator a náboje.
100 Ingotov - Tribal Power Armor.
Keď odovzdáte všetkých sto ingotov, Everett vám povie, že to sú už všetky, že už nie je čo hľadať, takže si môžete dať oddych a ďalší materiál už budú získavať rozoberaním starých vecí.


Medvedíci

Keď ukončíte hlavný príbeh, tak sa zastavte za opatrovníčkou malej Márie. Tou je Sandra Kundanika, jej matka, ak ste sa spojili s Ashurom, alebo Midea, ak ste sa spojili s Wernherom. Opatrovníčka vám povie, že dieťa sa potrebuje hrať a najradšej má macíkov. Asi ich poje, alebo potrhá, pretože ich nikdy nie je dosť. Je to voliteľná, opakovateľná, neukončená úloha (tak ako mapovanie sveta pre Raillyných Rangerov, zbieranie šrotu pre Waltra v Megatone, predaj predvojnových kníh pisárke Yearling v Arlingtonskej knižnici, či krvné vzorky pre Tristana v prídavku Broken Steel). Za každého medvedíka dostanete 30 viečok. Všetci medvedíci sú rovnakí, takže to môžu byť všetci, ktorých nájdete, či už v Centrálnych pustinách pôvodnej hry, tu v Pitte, či v iných prídavkoch.

Related Games Fallout Online
Fallout 5
Fallout 76
Fallout 4: Game of the Year Edition
Fallout 4: Nuka-World
Fallout 4: Vault-Tec Workshop
Fallout Shelter
Fallout 4: Contraptions Workshop
Fallout 4: Far Harbor
Fallout 4: Wasteland Workshop
Fallout 4: Automatron
Fallout 4
Fallout Anthology
Fallout: New Vegas Ultimate Edition
Fallout: New Vegas - Lonesome Road
Fallout: New Vegas - Old World Blues
Fallout: New Vegas - Honest Hearts
Fallout: New Vegas - Dead Money
Fallout: New Vegas
Fallout 3: Game of the Year Edition
Fallout 3: Mothership Zeta
Fallout 3: Point Lookout
Fallout 3: Broken Steel
Fallout 3: Operation Anchorage
Fallout 3
Fallout Collection
Fallout: The Ultimate Collection
Fallout Tactics: Brotherhood of Steel
Fallout 2
Fallout
Fallout 3: Van Buren



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
348 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |