GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12859
1687

Online 19722 users

Walkthroughs > Tales of Monkey Island: Lair of the Leviathan


Zobrazení:2457
Autor návodu:Filip Richter "tonyskate"

Starý dobrý "pirát" Guybrush Threepwood, který stále touží po pokladě, se vrací v pěti epizodách Tales of Monkey Island od Telltale Games. Tato série se odehrává několik let po událostech v Escape from Monkey Island, které strávil Guybrush cestováním po sedmi mořích, aby našel artefakty, jež jsou potřeba k vytvoření voodoo meče (Cursed Cutlass of Kaflu), který by dokázal zničit jeho úhlavního nepřítele LeChucka jednou provždy. Kromě hlavního hrdiny, se vrátí i jeho žena a bývalá guvernérka oblasti Tri-Island - Elaine Marley-Threepwoodová. A jak jsem již zmínil, nebezpečný (nemrtvý) pirát LeChuck se taktéž jako některé další postavy vrátí, protože bez něj by to nebyl ten správný Monkey Island.

Nová dobrodružství Guybrushe Threepwooda jdou z extrému do extrému. Na konci druhé kapitoly jsme totiž spatřili mořskou obludu v podobě masivního kapustňáka, jak polyká loď Ječící Narval i s její posádkou, tedy hlavně s Gybrushem a lovkyní pirátů Morganou. Nejspíše nás tedy čeká bizarní cesta skrze vnitřnosti zmíněného kapustňáka. To ale nebude vše, protože v žaludku obludy narazíme na další trosečníky, včetně dlouho hledaného Coronada De Cavy. V zádech také stále máte lovkyni, která se snad přidá na vaši stranu, ale to uvidíme až v průběhu třetí kapitoly Lair of the Leviathan. Snad se podaří dostat do La Esponja Grande včas, aby Guybrush zachránil svou milovanou Elaine před Neštovicemi LeChucka a tak i zbytek Karibiku.

Co se ovládání týče, pro pohyb použijte myš či klávesy WASD a abyste běželi, tak podržte klávesu Shift nebo během chůze držte pravé tlačítko myši. Stisknutím kolečka myši otevřete inventář, ale k tomu vám asi lépe poslouží klávesa I či Tabulátor. Levým tlačítkem je možné prozkoumávat a sbírat předměty či je kombinovat v inventáři. Naopak pravé tlačítko myší neslouží vesměs k ničemu a nebudete jej tedy potřebovat, tedy až na přeskakování dialogů.

Po zahájení nové hry na vás opět čeká voodoo lady, jenž vám sdělí, jaké události v minulé kapitole proběhli. Guybrush věřil svému voodoo kouzlo a vypustil do celého Karibiku neštovice. Unikl z ostrova Flotsam, aby našel svou ženu Elaine a našel také lék na neštovice. Na ostrovech Jerkbait se ale Elaine rozhodla zůstat s vaším úhlavním nepřítelem LeChuckem. V patách má také Guybrush neustále Morganu LeFlay, která jej sleduje až do nitra kapustňáka. Opět následuje přímé navázání na předchozí události. Uvnitř Winslow rozsvítí lucernu, avšak lovkyně vás chce stále zajmout, ale omráčí ji sud se střelným prachem. Vyskočíte z lodi a začnete zkoumat okolní prostředí. V inventáři máte Elainin prsten, přívěšek, hák a lupu. Běžte doprava a poprvé se setkáte s Coronadem De Cavou. Gyubrush mu automaticky předá přívěšek od voodoo lady a De Cava stiskne tlačítko mezi obrázky. Magie přívěšku způsobí, že De Cava je ovládnut voodoo lady, která k vám skrze něj promluví. Varuje vás, abyste De Cavovi neříkali, že vás poslala voodoo lady nebo abyste se nezmiňovali o La Esponja Grande či už vůbec nemáte říkat, od koho přívěšek máte. Ať pak ale zvolíte jakoukoliv možnost, Gybrush všechno vykecá a De Cava začne trochu přehnaně žárlit. Musíte mu tedy prokázat, že jste zde na líbánkách se svou ženou. Vraťte se zatím vlevo k Morganě, která je stále v bezvědomí. Oslovte Winslowa, který navrhne, že byste měli Morganu přivést k vědomí. Prvně tedy sáhněte na její zápěstí, abyste zjistili, jestli má puls a odhalíte tetování GUS, jež má na své paži. Také v tu chvíli zamumlá jméno Jugbender. Poté vezměte Morganin meč, abyste ji odzbrojili, a všimnete si jména Dante Dragotta, které je vyryto na meči. Morgana pak opět zamumlá a to - Gomezi, ne na koberci. Když pak zkusíte zvednout nohy, abyste zlepšili krevní oběh, vypadne z boty účetní kniha Vražedkyně. Na prvním místě se nachází Gustavo, kterého Morgana vyřídila zdarma, protože to bylo osobní. Pak následovala další zakázky a koupě nové lodi, a taktéž pohřeb. Jelikož žádná z provedených věcí nezabere a Morgana stále bezvládně leží, doporučí Winslow čichající sůl. Popojděte doprava a použijte hlavní stožár lodi. Guybrush jde na loď a vyleze po stožáru nahoru do vnitřního ucha kapustňáka. Vlevo si všimněte zeleného šneka, který je důležitý pro kapustňákův smysl pro směr. Napravo se zase nachází velká rána, na jejímž místě byl původně šnek, který je ale momentálně postrádán. Seberte páchnoucí ušní maz a slezte po stožáru dolů. Směrem doprava slezte z lodi a zjistíte, že u sebe nemáte pyritového papouška. Jděte před loď, použijte na Morganu ušní maz a konečně ji tak probudíte. Vysvětlí jí pak, že se musí vydávat za Guybrushovo manželku a i když se zpočátku brání, tak ji přesvědčí neštovicemi nakažený Winslow. Morgana pak Gyubrushe požádá, aby jí podepsal obrázek.

Následuje představení Morgany Coronadovi, ale ten se vás nyní zeptá na několik otázek, aby si ověřil, zda-li jste skutečně pár. Když se vás tedy zeptá, jak jste se potkali, tak řekněte, že při práci (work) a první rande proběhlo formou plavby (sailing). Coronado je téměř přesvědčen a právě proto naši dvojici uvězní, aby mohl položit dodatečné otázky. Po chvíli visíte nad propastí a to poté, co byla Morgana vyzpovídána ohledně Guybrushe. Jelikož je ale jeho velkou fanynkou, tak odpověděla na všechny otázky správně a nyní je řada na vás. Správně odpovědi určit podle toho, co Morgana zmínila, když jste ji ‘vyšetřovali‘. Když se vás tedy Coronado zeptá, tak můžete zvolit možnost vzpomenout si na určité části z ošetřování. Pak označte vybrat odpověď (choose an answer) a odpovídejte. Na otázku, kdo byl její první láska (first love), odpovězte Gustavo. Kdo ji učil v boji (combat) - Dante Dragotta. Kdo je její největší idol - Guybrush. Jméno její první lodi (first ship) - Toro. Když je zmíněn strýc (uncle), odpovězte Jugbender. A nakonec, jak se jmenuje její mazlíček (favorite pet) - Gomez. Jakmile odpovíte na tři otázky správně, jste propuštěni a můžete Coronada řádně vyzpovídat. Zjistíte, že přišel o svou posádku a že posvátný kapustňák je zmatený, protože postrádá svůj vnitřní kompas (šnek v uchu). Coronado proto vyrábí nového šneka z kůže hrdel housenek. Po vás chce, abyste mu nasbírali další housenky. Pak se menší nehodou přesunete do jiné části kapustňáka, kde se setkáte s ostatními členy posádky. Prvně se seznámíte s Bugeyem a dozvíte se o jejich bratrstvu a ráji. Také se zmíní, že něco ví o ztraceném šneku. Vyzpovídejte Moose za barem, který pije jíchu. O té vám řekne, že momentálně pije oranžovou jíchu a žlutou zase z bazénu. Zmíní se o Jumbo jimbo, tedy o nástroji (trychtýři), který používá k pití jíchy. Nejdůležitější ale je, když se zeptáte na ztraceného šneka, což je ale tajemstvím bratrstva. Abyste se přidali k bratrstvu, tak je potřeba promluvit si s Bugeyem. U baru si všimněte kostlivce Santina a pokračujte k Noogiemu, který hraje na bubny. Kompletně jej vyzpovídejte a všimněte si, že bubny jsou plné kapustňákovy žluče. Ze země vezměte housenku a jděte dále doprava. Tady oslovte Bugeye, který mlátí do uvuly. Zmiňte se mu, že se chcete stát členem bratrstva, ale vaše přijetí závisí na souhlasu ostatních členů. Zeptejte se tedy Bugeye, jestli by pro vás hlasoval. Jeho hlas získáte jen, když jej porazíte v soutěži dělání obličejů. Morgana a Moose přiběhnou, aby sledovali soutěž. Bugeye udělá kombinaci Stinky, lazyeye a meanie. Guybrush nic jiného zatím neumí a tak se opičte a zvolte tři stejné výrazy, jako vás oponent. Hlas ale nezískáte, protože se hodnotí především originalita. Morgana poté zahodí podepsaný obrázek Guybrushem a vy jej seberte.

Musíte se tedy naučit odlišné výrazy pro části obličeje a také různé zvuky. Sejděte zpět doprava dolů a pak běžte doleva. Všimněte si hromady pokladu, zamčené truhly, vraku lodi se jménem The Howler Monkey a obrazu. Kousek více vlevo se podívejte na figuru na přídi lodi a naučíte se nový výraz s očima. Vlevo se zaměřte na trojici výrůstků. Použijte levý výrůstek a octnete se vedle Noogieho. Vraťte se skrze zvláštní výrůstek zpět a použijte ten napravo. Objevíte se u baru. Odtud pokračujte doleva nahoru. Nahoře jděte za De Cavou, který touží po něčem k pití, ale hlavně se nemá jednat o žlutou jíchu. Dostanete prázdný džbán. Vyzpovídejte pak De Cavu a předejte mu housenku a zjistíte, že jich potřebujete ještě 99 tisíc, takže tento plán jaksi odpadá. Směrem dozadu se můžete zajít podívat na loď a skrze dveře kajuty zkontrolovat Winslowa. Běžte dolů a sklouzněte zpět dolů do žaludku. Bugeye varuje Guybrushe, ať se drží dál od De Cavy, protože nemají nejmenší zájem dostat se do posvátné země. Při prvním rozhovoru s Moosem, se vám zmínil, že žlutá jícha je dosti silná. Jděte tedy doprava a pak doleva před vrak lodi. Tady zkuste do džbánu nabrat žlutou jíchu, ale hladina je příliš nízká. Pomocí levého výrůstku se přesuňte k Noogiemu a promluvte si s ním. Řekněte mu, ať zahraje něco v rychlejším tempu (první možnost v rozhovoru). Hladina jíchy se tak zvýší. Běžte tedy zpět k vraku a nyní úspěšně naberte žlutou jíchu do džbánu. De Cava ale žlutou jíchu nechtěl, takže jej budete muset nějak obelhat. Vraťte se nahoru a stoupněte si před De Cavu. Jakmile odloží svůj monokl na stůl, tak jej seberte. V inventáři pak zkombinujte monokl s Okem Kapustňáka (červená lupa). Upravený monokl vraťte De Cavovi a poté mu předejte džbán s jíchou. Přes brýle De Cava nepozná, že se jedná o žlutou jíchu, napije se a získáte tak další výraz pro oči. Jděte zpět dolů do žaludku a k místu s pokladem. Znovu se podívejte na malbu, která je pokryta silnou vrstvou špíny. Běžte za Noogiem, oslovte jej a požádejte jej o zahrání něčeho rychlejšího. Hladina žluté jíchy se opět zvedne a přes divný výrůstek se přesuňte k vraku lodi. Znovu naberte do džbánu jíchu a tentokrát ji použijte na obraz, abyste jej očistili a získali tak další výraz. Teď ještě musíte získat výrazy pro ústa se zvuky. Obejděte proto různé piráty a v dialozích zvolte možnost ARRR! Takto reagujte na Noogieho, Moose a Morganu, abyste získali dostatek výrazů.

Nyní konečně můžete vyzvat Bugeye na soutěž v obličejích. Musíte pokaždé provést nějaký obličej, který Bugeye ještě neudělal. V prvním kole se nejspíše dočkáte Stinky, lazyeyed a meanie. Zvolte tedy jakoukoliv jinou kombinaci a v druhém kole nejspíše budete muset čelit Hooded, crosseyed a geezer. Opět navolte ze zbývajících možností jinou kombinaci a téměř vyhrajete. Pak ale Bugeye ukáže své skryté eso, proti kterému nemáte šanci. Po ukončení diskuse ovládnou Guybrushe neštovice a vytvořený voodoo výraz je vítězný a máte tak hlas Bugeyeho. Pokračujte pak doprava za Noogiem a promluvte si o jeho hlasu kvůli vašemu přijetí do bratrstva. Noogie už minule toužil po Morganě, takže mu nabídněte, že mu zařídíte rande s Morganou a pokud rande vyjde, bude pro vás hlasovat. Noogie vám také dá příručku pro nové členy bratrstva. Jděte za Morganou a řekněte jí, ať jde na rande s Noogiem. To ale odmítá, takže se zmiňte, že se nejedná o rande, nýbrž o průzkumnou misi (recon mission). S tím už Morgana a souhlasí a ještě jí řekněte, co vše má udělat - Slyly interrogate him; Test his grip, in case it comes to fisticuff; a Check for weapons. Po chvíli si promluvíte s Noogiem, který je z rande nadšeny a máte tak jeho hlas. Běžte zpět za Morganou a pohovořte si s ní na všechna témata. Po rozhovoru se Guybrushovi zasteskne po Elaine. Následuje scénka s Elaine a LeChuckem. Stále se plaví po ostrovech, aby navrátili opice zpět do jejich domovů. Jakmile jste zpět v kapustňákovi, jděte k baru za Moosem a promluvte si s ním o jeho hlasu. Nemá nic proti, avšak rozhodne se podle Santina, který ale jaksi nereaguje. Běžte ke truhle vedle pokladu, z které jste mohli slyšet hlas. Použijte na truhlu hák z inventáře, abyste ji odemkli. Poté následuje záběr na šíleného doktora De Singe, který experimentuje s rukou Guybrushe. Zpět v roli Guybrushe otevřete truhlu a najdete lebku Murraye. Ukažte Murrayovi lebku naproti hromadě pokladů a běžte k baru. Oslovte Moose a navrhněte přípitek (toast). Zvolte jakoukoliv příležitost, a jakmilůe se Moose napije, použijte meč z inventáře na Santinovu lebku. Znovu pak navrhněte přípitek, a když Moose pije, použijte lebku Murraye na Santina. Lebky tak vyměníte a můžete si konečně pořádně promluvit s Murrayem (jakožto Santinem). Murray pro vás ale zatím nebude hlasovat. Touží totiž po krvi a musíte nějak jeho choutky uspokojit. Jděte tedy ke třem výrůstkům a zkuste vlézt do prostředního. V půlce cesty se ale zaseknete a tak na starý výrůstek použijte džbán se žlutou jíchou, abyste jej promazali. Znovu vlezte do starého výrůstku a octnete se před železnou opicí. Sochu opice otevřete a získáte příručku pro mučení. V inventáři pomocí lupy prozkoumejte jak příručku pro mučení, tak i tu pro nováčky bratrstva. Nakonec obě příručky zkombinujte, abyste získali příručku pro mučení v obalu příručku pro nováčky a obráceně. Skrze výrůstek se dostaňte zpět za Murrayem a ukažte mu příručku pro mučení v obalu příručky pro nováčky. Takto Murraye přesvědčíte a máte jeho hlas pro přijetí do bratrstva. Jděte tedy nyní doprava a řekněte Bugeyeovi, ať se hlasuje o přijetí Guybrushe (call a vote). Po chvíli jste zvoleni, a jakožto nováčkovi bratrstva je vám svěřena ochrana kapustňákova šneka. Noogie vám předá šneka a vy tak konečně můžete vyléčit kapustňáka a stejně tak i jeho smysl pro orientaci.

Vylezte nahoru do tlamy kapustňáka a Winslow na vás skrze lodní okno zavolá. Svěří se vám, že obdržel výhružku. Guybrush tedy obejde loď, sní sendvič a pak vezme hlavu mořského koníka, což byla ta výhružka v odkazu na film Kmotr. Vyšplhejte po hlavním stěžni do vnitřního ucha kapustňáka a umístěte vpravo šneka na poraněné místo. Podle otřesů usoudíte, že kapustňák se vrátil na správný směr. Automaticky slezete dolů a promluvíte si s De Cavou a zbytkem posádky. Posádka je samozřejmě naštvaná, protože jste zradili bratrstvo a chtějí vás zabít. Guybrush utíká před posádkou a žádá Morganu o pomoc, ale musíte s ní chvíli mluvit a pak ji nakonec vrátíte její meč. Posádka je po souboji spoutána a De Cava vám předá látku, s pomocí se dostane ven z kapustňáka. Po chvíli jste tedy venku a stojíte na palubě Ječícího Narvala. Kousek od vás je další loď, De Cavův Vřešťan. Cesta do La Esponja Grande ale vede pod oceánskou hladinou. De Cava vám řekne, že jediným jeho potápěčem byl Santino a ten už není použitelný. Když ale zjistí, že Guybrush dokáže zadržet dech po dobu 10 minut, shodí jej do oceánu. Na dně si vlevo všimněte obřího kapustňáka, ve kterém jste doposud trávili své chvilky s ostatními trosečníky. Popojděte doprava a otevřete truhlu. Nachází se v ní 6000 dublonů, koruna a zlatý klíč. Více vpravo se podívejte na varovnou ceduli a ceduli, která ukazuje směrem do La Esponja Grande. Úplně napravo vlezte do jeskyně, ve kterém vás ale čeká nepříjemné překvapení. Jakmile se dostanete zpět na palubu, tak se vám De Cava zmíní o strážci La Esponja Grande, gigantický ženský kapustňák. Také dodá, že posádka byla vycvičena k porozumění zvukům kapustňáka, ale pouze Santino se jazyk naučil. Kompletně pak De Cavu vyzpovídejte a zjistíte, že jazyk kapustňáků se lze naučit od vědce na ostrově Flotsam, že by De Singe? Také potřebujete Jazyk Kapustňáka, abyste mohli vydávat zvuky, jimž kapustňáci rozumí. Po rozhovoru jděte doprava nahoru ke kormidlu a zeptejte se De Cavy na dodatečné informace. Dole se podívejte na přívěšek, jež je položen na sudu. Klikněte na šipku uprostřed, která ukazuje na obrázek De Cavy. Voodoo lady opět pronikne do těla De Cavy. Použijte na šipku zlatý klíč, aby ukazovala na voodoo lady a znovu šipku stiskněte. De Cava se na chvíli přemístí do chatky voodoo lady. Umístěte obrázek Guybrushe na místo obrázku De Cavy a opět stiskněte šipku.

Gyubrush vstoupí do těla voodoo lady (na ostrově Flotsam) a zjistíte, že nemůže z křesla vstát a tak musíte vše zajistit ze současné pozice. V inventáři máte ubrousek, useknutý prst a drbátko na záda. Podívejte se před vámi na voodoo desku a vezměte tři karty - obrázek Marquise De Singeho (fracture - zlomenina), obrázek Voodoo lady (curse - prokletí) a obrázek Guybrushe (journey - dobrodruh). Na desce jsou tří rámečky s pojmenováními aktér (actor), čin (action) a cíl (target). Umístěte kartu s prasklinou na místo aktéra, dále kartu s dobrodruhem dejte do prostředního činu a nakonec prokletou kartu umístěte na místo cílu. Vlevo nahoře pak stiskněte, abyste na základě karet začali čarovat. Dorazí doktor a vědec Marquis De Singe, kterého vyzvídejte. Zmiňte se mu především o knize, která učí řeč kapustňáků, ale odmítne vám ji vydat. Pohrozíte mu tedy, že jej zaklejete, ale na to nevěří a odejde. Znovu se tedy podívejte na voodoo tabulku a do rámečku aktéra umístěte kartu dobrodruha, do činu položte kartu prokletí a nakonec do poslední rámečku umístěte kartu se zlomeninou jakožto cíl. Opět zazvoňte na zvonek v rohu a De Singe pocítí prokletí. Sice zcela nevěří, ale raději vám knihu odnese. Získáte knihu Obrovský kapustňák ve 12 Snadných krocích. Přečtěte si ji a Guybrush se naučí vše o kapustňácích. Naposledy se podívejte na voodoo desku a nalevo umístěte dobrodruha jakožto aktéra, doprostřed dejte kartu se zlomeninou a jako cíl zvolte prokletou kartu. Zazvoňte na zvonek a Guybrush je zpět na lodi. Vlevo otevřete kufr se záznamy a postupně si prohlédněte složky celé posádky. U Noogieho si všimněte, že má největší strach se Sestry Agnes, jejíž obrázek je přiložen. Obrázek si prohlédněte, abyste věděli, o jaký výraz se jedná. Sejděte pak dolů a začněte vyslýchat posádku. Jako prvního si podejte Bugeye, který hned povolí, ale bohužel nic neví. Napravo vezměte házející rybu. Dále zmáčkněte Noogieho, ale ten je tvrdý. Ovšem když zvolíte dialog ARRR!, a navolíte tvář Stinky, Crosseyed a Geezer, tak Noogieho zlomíte, ale taktéž neví, kde je Jazyk Kapustňáka. Nakonec se zeptejte Moose, který sice něco ví, ale nechce povolit. Oslovte proto Murraye (Santina) a když se jej pokusíte hodit přes palubu, tak se vás snaží kousnout, takže se vám to nepovede. Promluvte si s Morganou o tom, jaký má názor na situaci s ženským kapustňákem a zmíní, že se může cítit osaměle a potřebuje partnera. Pak ji ještě požádejte o její meč a půjčí vám jej. Použijte meč na Murraye a pošlete jej zpět do oceánu. To Moose vyděsí a konečně se zlomí. Řekne vám, že Jazyk Kapustňáka je Jimbo, tedy trychtýř, který ale zůstal v obřím kapustňákovi. Běžte dolů a použijte prkno na okraji lodi. Guybrush skočí dolů a na dně oceánu použijte na kapustňáka vlevo hlavu mořského koníka. Guybrush je opět spolknut a poté spatříte trychtýř ve žluté jíše. Hladina jíchy je ale nízká a tak zahrajte na bonga, ale hned poté hladina velmi rychle klesne. Položte proto na bonga házející rybu a hadina zůstane zvýšená. Jděte doprava dolů a potom doleva k hladině jíchy. Vezměte Jazyk Kapustňáka (trychtýř) a vylijte do jíchy tekutinu z nádoby v inventáři.

Jakmile jste zpět venku, tedy na dně oceánu, použijte trychtýř na obrovského kapustňáka. Zvolte možnost Courtesy a pak May I help you? Guybrush se pokusí urovnat vztah mezi kapustňáky. Ženský kapustňák vám položí několik otázek, na které musíte reagovat. Vždy prvně zvolte kategorii (Courtesy, Getting Around, Emergencies atd.) a pak označte dialog. Když kapustňák položí tyto věty; tak reagujte takto (kategorie; dialog):
  • Otázka: Would you like me to dye the ocean depths with your blood? (Chceš, abych obarvila hloubky oceánu tvou krví?)
  • Odpověď: Courtesy; No, thank you. (Ne, děkuji.)
  • Otázka: I'm not going to let some lummox buy my love with clever words. (Neprodám svou lásku nějakému hromotlukovi s chytrými slovy.)
  • Odpověď: Money & Customs; Do you accept traveler's cheques? (Přijímáš cestovní šeky?)
  • Otázka: Why should I give you the time of day? (Proč bych ti měla věnovat svůj denní čas?)
  • Odpověď: Emergencies; I've lost my watch. (Ztratil jsem svoje hodinky.)
Další možnosti:
  • Otázka: You're not nervous are you? (Nejsi nervózní, že ne?)
  • Odpověď: Emergencies; Where's the bathroom? (Kde je koupelna?)
  • Otázka: All you males are imbeciles. Why do I even bother? (Všichni muži jsou imbecilové. Proč tady vůbec ztrácím čas?)
  • Odpověď: Hotels & Restaurants; The television does not work. (Televize nefunguje.)
  • Otázka: Watch where you swim. Nobody knows the way to my heart. (Dívej se, kam plaveš. Nikdo nezná cestu do mého srdce.)
  • Odpověď: Getting Around; Do you have a map? (Nemáš mapu?)
  • Otázka: You know what I'll say after I devour your bloody heart? (Víš, co řeknu poté, co zhltnu tvé krvácející srdce?)
  • Odpověď: Hotels & Restaurants; The meal was excellent. (To jídlo bylo výtečné.)
  • Otázka: You think you're clever, don't you. You should know that I detest know it alls. (Myslíš si, jak nejsi chytrý, že. Měl bys vědět, že tací se mi hnusí.)
  • Odpověď: Courtesy; I'm sorry, I don't understand. (Promiňte, nerozumím vám.)
  • Otázka: What will you say when I rip off your head for my collection? (Co řekneš, až ti utrhnu tvou hlavu do své sbírky?)
  • Odpověď: Emergencies; Stop, thief! (Stůj, zloději!)
Nakonec ženský kapustňák řekne I think I might like that swim now (Myslím, že bych si teďka ráda zaplava) a spolu s druhým kapustňákem odplave. Vstupte nyní do jeskyně a konečně získáte houbu La Esponja Grande, která léčí neštovice. Guybrush vezme houbu (La Esponja Pequeno) a je automaticky vyléčen. Gybrush poté vyplave zpět na palubu loď a De Cava uslyší jeho záměry a navíc najdete jeho obrázek v přívěšku. De Cava a jeho posádka zajmou Morganu a Gybrushe, umístí je do klecí a pak odplují na lodi Vřešťan. Jakmile máte Guybrushe zpět pod kontrolou, předejte Morganě její meč. Zkuste dosáhnout na lano nad vaší klecí, a jak dopadnete, tak se vaše klec sníží a druhá klec se vysune výš. Oslovte Morganu a zeptejte se jí, jestli nedosáhne na lano vedlejší klec (my cage). Dostanete se z klece ven a na palubě najdete houbu La Esponja Grande. V tu samou chvíli si De Cava uvědomí, že houbu nechali na Ječícím Narvalovi. Guybrush sebere houbu a následně připlujte De Cava a střílí po vaší lodi z děla. Podívejte se na hlavní stěžeň, abyste se k němu přiblížili. Zasáhne jej dělová koule, která se od něj odrazí a zničí dělo na protější lodi. Rychle použijte hlavu mořského koníka na vaše dělo a vypálíte ji k lodi De Cavy. Po chvíli se objeví obrovský kapustňák a Vřešťana spolkne i s jeho posádkou. Následně vás ale Morgana opět podrazí...

Related Games Return to Monkey Island
Monkey Island Special Edition Collection
Monkey Island 2 Special Edition: LeChuck's Revenge
Tales of Monkey Island: Rise of the Pirate God
Tales of Monkey Island: The Trial and Execution of Guybrush Threepwood
Tales of Monkey Island: The Siege of Spinner Cay
The Secret of Monkey Island: Special Edition
Tales of Monkey Island: Launch of the Screaming Narwhal
Monkey Island 4: Escape from Monkey Island
Monkey Island 3: The Curse of Monkey Island
Monkey Island: Special
Monkey Island: Madness
Monkey Island: Bounty Pack
Monkey Island 1&2: The White Label
Monkey Island 2: Le Chuck's Revenge
Monkey Island 1: The Secret of Monkey Island



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
0 hlasov

100
60
20

80
40
0
0
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |