GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 11394 users

Walkthroughs > Prince of Persia: The Forgotten Sands


Zobrazení:17114
Autor návodu:Michal Paclt (Abecedaher.cz)

Starý Perský princ z počátku 90. let je pro mě jednou z největších herních nostalgií a nikdy nezapomenu na ty chvíle, kdy jsem ještě jako kluk řádil na tři osm šestce a běhal po hradním bludišti, abych v časovém limitu zachránil princeznu a zabil proradného vezíra. Oživit tuto legendu v roce 2003 a začít vydávat novou sérii byl od Ubisoftu geniální tah. První díl Prince of Persia: The Sands of Time se rozhodl víceméně držet původního konceptu, takže trojúhelník princ-princezna-vezír zůstal zachován, avšak příběh byl rozvinut. Druhý díl, který vyšel v roce 2004 Prince of Persia: Warrior Within v mnoha směrech ještě dalece překonal první díl novodobé série. Oproti prvnímu dílu se zcela zásadně změnil soubojový systém, který byl obohacen o mnoho bojových akrobatických prvků. Teď se mnou možná každý nebude souhlasit, ale domnívám se, že právě druhý díl je nejlepším dílem celé série. Ostrov času, na kterém se druhý díl odehrává, je velice pochmurný, depresivní až hororový. I hudba k tomuto dílu je podle mého názoru zdaleka nejlepší a výborně dokresluje už tak vynikající atmosféru. Pochmurná ambientní melodie v úseku, kdy princ šplhá v troskách zahradní věže, mi dodnes doslova vyráží dech a leckdy si pustím tento úsek jen proto, abych si tuto hudbu poslechl. Třetí díl s názvem Prince of Persia: The Two Trones, který vyšel v roce 2005, se co se týče herních mechanismů velice podobá druhému dílu, avšak atmosféricky se hra spíše hlásí k prvnímu dílu, tedy k prostředí pohádek Tisíce a jedné noci. V tomto dílu však k zavedeným herním mechanismům přibyly nové (pohybové a bojové prvky). Kromě toho se zde princ přeměňuje v jakési své temné já, alter ego, které má jiné pohybové a bojové schopnosti, takže to je jako byste hráli de facto za dvě postavy. Čtvrtý díl, který vyšel v roce 2008 pod prostým názvem Prince of Persia, se pak vydal celkově úplně jiným směrem než jeho předchůdci. Tento díl totiž co se týče děje se vydává úplně novou cestou a nijak nenavazuje na své předchůdce. Kromě toho bojový systém je docela odlišný než byl v druhém a třetím dílu. Atmosféricky hra spíš připomíná Warrior Within než první a třetí díl. Příběh je však oproti předchozím dílům daleko méně výrazný a podle mého názora místy až zmatený.

Kouzlo Perského prince stále funguje, protože ho hraje spousta lidí a Ubisoft vydává nová a nová pokračování. Někomu se to možná omrzí, ale asi spousta lidí bude se mnou souhlasit, že Perský prince se prostě neomrzí nikdy. Každý díl totiž přináší něco nového, neokoukaného, co v předchozích dílech nebylo. Pátý díl působí na první pohled jako tak trochu vykrádačka předchozích dílů, ale to je jen zdánlivý dojem. Je trochu škoda, že boj s nepřáteli se omezil jen na primitivní sekání s absencí bojových akrobatických prvků, na což jsme byli zvyklí z předchozích dílů. Zůstal jen jeden akrobatický prvek – a to přeskok přes hlavu nepřítele se seknutím. Pro příznivce soubojů možná trochu zklamání, avšak potenciál pátého dílu je někde úplně jinde – v různých kouzlech a speciálních schopnostech, jako zmrazení vody nebo vyvolání již neexistujících objektů ve vzpomínce, které následně můžete používat v reálu. Právě speciální schopnosti hlavní postavy dávají hře docela jiný rozměr a posouvají ji vzhledem k předchozím dílům kamsi dál. Díky speciálním schopnostem budete moci provádět takové pohybové a akrobatické prvky, o jakých se vám dříve ani nesnilo. Už ve čtvrtém dílu Perského prince byly čtyři speciální kouzla, která vám dávala zcela nové možnosti a posouvala vaše schopnosti na úplně jiné hranice. Původně jsem čekal, že herní mechanismy pátého dílu budou alespoň do určité míry kopírovat čtvrtý díl. Jaké bylo mé překvapení, když jsem viděl, že tvůrci vymysleli docela nové věci, které dávají hře šmrnc jedinečnosti. Je trochu škoda, že příběh je trochu slabší, protože příběh hrál v Perském princi vždy významnou roli, ale toto je bohatě vynahrazeno herním stylem, který se vymyká čemukoliv co jsem doposud měl možnost vidět.


POHYBOVÉ SCHOPNOSTI POSTAVY
  1. Základní pohyb – základní pohyb vykonáváte směrovými klávesami W, S, A a D (standartní nastavení).
  2. Skákání – tuto pohybovou schopnosti nůžete využít při různých situacích. Pokud máte v cestě nějakou trhlinu či propast přeskočíte ji za běhu stisknutím klávesy Skok. Další situace, kdy skákání využijete je pokud jste někde zavěšení na zdi a potřebujete přeskočit na jinou římsu či plošinu. Pak stačí stisknout pouze klávesu Skok bez směrových kláves.
  3. Klávesa Kotoul / Úprk – stisknutím této klávesy se pustíte objektů, za které jste zachyceni, a rovněž se můžete kotoulem dostat skrz úzké prostory. Rovněž velice vhodné pro proklouznutí pod zavírajícími se dveřmi, pod kterými nestihnete projít ve vzpřímeném postoji. Tato klávesa v pozdější fázi hry bude mít širší využití. Budete ji používat ke schopnosti zvané Síla letu.
  4. Běh po zdi – pokud vám stojí v cestě větší propast či trhlina, kterou standartním skokem nepřeskočíte, musíte použít běh po zdi. Postavte se šikmo ke zdi a rozběhněte se proti ní. Na konci plošiny stiskněte a podržte pravé tlačítko myši, díky čemuž efektně během po zdi překážku překonáte. Běh po zdi můžete použít i v situaci, kdy jste zavěšeni na římse a potřebujete se dostat na další římsu, trám či plošinu. V takovém případě musíte stisknout a podržet směrovou klávesu ve směru, kde se nachází objekt, který chcete dosáhnout, a poté podržet pravé tlačítko myši.
  5. Běh po zdi s následným odrazem – v některých případech je třeba pro dosažení nových objektů třeba běžet po zdi a při běhu stisknout klávesu Skok. Toto můžete používat ve standatrních situacích, ale i v situacích, kdy jste zavěšeni na římse.
  6. Šplhání po zdi – pokud se chcete zachytit nějaké výše položené římsy či plošiny, rozběhněte se proti zdi a stisněte a podržte pravé tlačítko myši. Pokud jste zachyceni za římsu a visíte ve vzduchu můžete stisknutím stejných kláves vyběhnout po zdi výš a zachytit se tak dalšího objektu.
  7. Šplhání po zdi s následným odrazem – různých objektů či plošin můžete dosáhnout někdy i trochu komplikovanějším způsobem. Jakmile při podržení pravé myší vyběhnete po zdi nahoru, tak v okamžiku, kdy budete v nejvyšším bodě, stiskněte klávesu Skok. Tak se od zdi v nejvyšším bodě odrazíte a skočíte opačným směrem, díky čemuž se můžete zachytit dalšího objektu či plošiny.
  8. Skok kombinovaný s během po zdi – pokud uděláte skok směrem na protější zeď, rychle stiskněte a podržte pravé tlačítko myši. Po doskoku na zeď tak vyběhnete po zdi nahoru a dosáhnete výše položené plošiny či objektu.
  9. Používání praporů – ve hře se budete setkávat s prapory zavěšenými na zdi. Pokud na takový prapor skočíte nebo přeběhnete, zachytíte se za něj automaticky mečem a sjedete po něm bezpečně dolů.
  10. Cihlové výstupky – zcela novým prvkem ve světe Perského prince je šplhání po cihlových výstupcích vyčnívajících ze zdi. Pohyb po cihlách se provádí směrovými klávesami. Případné výskoky či běhání po zdi se provádí stejným způsobem jako při pohybu mezi římsami a plošinami.
  11. Šplhání a skákání po sloupech – sloupu se zachytíte stisknutím klávesy Skok. Nahoru a dolů šplháte stisknutím směrových kláves Vpřed a Vzad. Otáčíte se pomocí klávesy Vlevo a Vpravo. Je třeba se natočit k nejbližšímu objektu (dalšímu sloupu, plošině atd.) a poté opětovným stisknutím klávesy Skok na tento objekt přeskočit. Sloupu se pustíte stisknutím klávesy Kotoul / Úprk.
  12. Rychlý přeskok po sloupech – rychlý přeskok přes sloup provedete tak, že při doskoku na sloup rychle stisknete směrovou klávesu ve směru, kterým má vést váš další skok a zároveň klávesu Skok.
  13. Skákání přes hrazdy – pokud se zachytíte hrazdy, rozhoupejte se na ní pomocí směrové klávesy ve směru, kterým chcete skočit. Jakmile budete při houpání v poloze dole pod hrazdou, stiskněte klávesu Skok. Tím se pustíte a skočíte na další objekt či plošinu. Stisknutím klávesy v opačném směru než ve směru skákání se na hrazdě otočíte a můžete se skokem vrátit na objekt či plošinu, ze kterých jste původně na hrazdu skočili. Tisknutím obou zbývajících směrových kláves, které jsou v příčném směru, budete po hrazdě ručkovat. Můžete též používat rychlé přeskoky přes hrazdy a to tak, že v okamžiku, kdy skočíte na hrazdu a zhoupnete se na ní vpřed, stiskněte klávesu Skok, díky čemuž se nebudete na hrazdě zbytečně protáčet kolem dokola, ale skočíte rovnou vpřed. Všechny tyto cviky je třeba si dobře načasovat a naučit se je, jinak můžete mít se skákáním přes hrazdy problémy.
  14. Otočka na hrazdě – jestliže potřebujete z hrazdy rychle skočit stejným směrem, kterým jste na ni skočili, tak při protočení na hrazdě až budete v horní pozici, stiskněte směrovou klávesu v požadovaném směru a vaše postava se na hrazdě otočí.
  15. Přeskakování ze zdi na zeď – pokud se nacházíte v úzkém prostoru, kde jsou zsi blízko sebe, můžete těchto zdí využít k tomu, abyste se dostali nahoru. Vyběhněte na jednu ze zdí pomocí pravé myši a až budete v nejvyšším bodu stiskněte klávesu Skok. Odrazíte se tak a skočíte proti blízké zdi. V okamžiku dotyku protější zdi opětovně stiskněte klávesu Skok, díky čemuž se znovu odrazíte proti první zdi. Toto odrážení za pomoci klávesy Skok opakujte tak dkouho dokud nevyskáčete až nahoru. Někdy je však vhodné kombinovat přeskoky s vybáháním po zdi, čehož dosáhnete podržením pravého tlačítka myši v okamžiku doskoku na zeď.
  16. Aktivace otočných pák – otočnou páku aktivujete tak, že těsně u ní stisknete pravé tlačítko myši, čímž ji uchopíte, a poté za pomoci směrových kláves touto pákou otočíte. Každou páku můžete dát až do 4 různých pozic.
  17. Klouzání po nakloněných plošinách – pokud kloužete po nakloněné plošině, můžete směrovými klávesami Vlevo a Vpravo částečně řídit směr pohybu. I z nakloněných plošin lze plynule přejít na běh po zdi.
  18. Skákání přes supa – jakmile uvidíte poletujícího supa, neváhejte ho využít ve svůj prospěch. Skočte směrem k supovi a v letu stlačte klávesu Kotoul / Úprk (Síla letu). Tím prudce skočíte na supa a dosáhnete toho, že se sup po doskoku na něj otočí jiným směrem. Jakmile budete otočeni, normálně ze supa skočte na druhou stranu. Nesmíte se na supovi zdržovat příliš dlouho, jinak vás shodí dolů.


DALŠÍ HERNÍ PRVKY

Nášlapný panel
Na různých místech na podlahách a na stěnách jsou rozmístěny tlačítkové panely, jejichž aktivací si otevřete sveře dál nebo provedete jinou činnost. Často se stává, že panel aktivuje objekt jen na omezenou dobu a vy musíte v časovém limitu doběhnout k aktivovanému objektu a provést úkon, který máte v plánu.

Pozemní aktivační páka
Toto zařízení je páka umístěná horizontálně nad zemí a zasazená do osy. Vždy vám aktivuje nějaké zařízení nebo otevře dveře. Tuto páku uchopte podržením pravého tlačítka myši a následně směrovými klávesami otáčejte pákou kolem své osy.

Hrazdovitá aktivační páka
Na první pohled vypadá podobně jako kterákoli jiná hrazda, avšak v některých případech ji rozeznáte od běžných pák podle toho, že má po stranách ozdobné kování. Má stejnou funkci jako pozemní aktivační páka. Nemusíte s ní však nijak manipulovat – stačí na ni jen skočit a zachytit se. Následně svojí vlastní váhou za páku zatáhnete a aktivujete potřebný mechanismus.

Sudy a nádoby
S těmito objekty se budete setkávat na každém kroku. Rozbitém těchto objektů získáte trochu zdraví nebo později také energii pro speciální schopnosti nebo zkušenostní body.

Sarkofágy
Nacházejí se na různých většinou skrytých místech a obsahují větší množství zkušenostních bodů a mimo to i další barevné sféry.


BOJOVÉ PRVKY
  1. Základní útok – primární útok provádíte tisknutím levého tlačítka myši. Jednotlivé údery můžete spojovat do kombinací maximálně po pěti.
  2. Mocný útok – tento útok provedete chvilkovým podržením a následným stisknutím levého tlačítka myši. Nepoužívejte však tento útok, pokud jste těsně obklopeni nepřáteli, jinak se může stát, že vás nepřátelé zasáhnout a mocný útok se přeruší.
  3. Únik z dosahu nepřátel – provádí se stisknutím stejné klávesy, kterou používáte pro puštění se ze závěsu (klávesa Kotoul / Úprk). Pokud jste obklopeni příliš velkým počtem nepřátel a hrozí vám smrt, můžete stisknutím této klávesy uniknout z jejich dosahu a přehodnotit svoji bojovou situaci.
  4. Kop – při boji stisknutím klávesy kopnete nepřítele a srazíte ho na zem. Velice vhodné pro situace, kdy jste obklopeni nepřáteli a potřebujete si uvolnit prostor kolem sebe. Vyloženě nutností je používat kopání proti nepřátelům se štítem, protože kopem srazíte jejich štít a odhalí se vám jejich tělo, načež budete moci provést účinný útok.
  5. Doražení nepřítele – pokud nepřítele shodíte na zem, ať už pomocí kopu či jinak, přiběhněte k němu a doražte ho stisknutím levého tlačítka myši.
  6. Útok v blízkosti zdi – pokud zaútočíte na nepřítele těsně u zdi, provedete rychlé zabití, protože nepřítele pomocí komba ihned dorazíte.
  7. Útok s přeskokem – pokud se rozběhnete proti nepříteli a stisknete klávesu Skok, skočíte nad hlavu nepřítele. Jakmile budete nad hlavou stiskněte levé tlačítko myší, čímž provedete salto a seknutí mečem, čímž nepřítele výrazněji poškodíte než běžným úderem.


SFÉRY

Nacházejí se v tělech nepřátel a v různých sudech a nádobách. Červené sféry vám přidávají zdraví, modré magickou energii a žluté zkušenostní body.


SPECIÁLNÍ A MAGICKÉ SCHOPNOSTI

Speciální schopnosti můžete využívat od okamžiku, kdy dostanete od džina časovou sílu. Nejprve však musíte nějakou schopnost zakoupit, což znamená nashromáždit potřebné množství zkušenostních bodů. Ty se nacházejí v tělech písečných monster a jejich zabíjením je budete získávat. Po dosažení požadovaného množství zkušenostních bodů budete moci vylepšit některou z vašich schopností. V první řadě bych doporučoval vylepšovat zdraví. Popis všech vylepšení najdete v menu vylepšení (příslušná klávesa), takže asi nemá cenu, abych je zde podrobně rozepisoval.

Políčka sil
Jakmile získáte první magickou schopnost Čas získáte také magická políčka, která se spotřebovávají při používání vašich speciálních schopností. Doplňovat je můžete rozbíjením různých sudů a nádob, kde naleznete tuto magickou energii spolu s malými kousky zdraví.
  1. Čas – po určité době hraní získáte od džina tuto schopnost, díky které budete moci vrátit čas zpět v například případě, že zemřete.
  2. Ovládání vody (Zmrazení) – díky této schopnosti, kterou získáte po určité době hraní od džina, budete mít schopnost dočasně zmrazit vodu, která vám vytvoří stabilní pevné útvaru v podobě vám již známých útvarů (hrazd, sloupů atd.), díky čemuž budete schopni překonávat jinak nepřekonatelné překážky. Doporučuji tlačítko Zmrazení nastavit na prostřední tlačítko myši.
  3. Vylepšené skákání (Síla letu) – další schopnost, kterou získáte od džina. Pokud je plošina, na kterou se chcete dostat, příliš daleko a jsou na ní nepřátelé, skočte směrem k nim a při skoku stlačte klávesu Kotoul / Úprk. Tím uděláte mnohem větší skok a zároveň několik nepřátel srazíte k zemi.
  4. Vzpomínka – díky této schopnosti (aktivujete ji tlačítkem Vzpomínka) budete moci použít objekty, které už neexistují a které si ve vzpomínce vybavíte, takže je budete moci použít jako reálně existující. Aktuálně můžete používat jen jeden vzpomínkový objekt, popř. blízkou oblast.


PASTI

Pastí existuje celá řada a některé jsou jedinečné a vyskytující se na jediném místě. Často bývají pasti navzájem kombinované nebo kombinované s nestabilními objekty (vodný proudy, objekty, které je třeba vyvolat vzpomínkou), což může vaši situaci značně ztížit.

Trhliny v zemi a propasti
Asi nejčastější typ pastí, se kterými se ve hře setkáte. Pokud je trhlina mělká, tak se vám po pádu do ní nic nestane a obvykle budete moci někudy vylézt zpět. Často však bývají pasti hluboké a pád do nich může skončit vaší smrtí (pokud nepoužijete časové schopnosti). I místnost, ve které se pohybujete vertikálně se můžou změnit v past, protože pád z větší výšky vás může zabít. Pasti bývají někdy vybavené bodáky, takře v tomto případě končí váš pád smrtí i tehdy, pokud je past mělká.

Trámy nad propastí
Přechod přes tyto trámy není sice žádný problém, avšak problém může nastat pokud jsou tyto trámy kombinované s některou z pastí, například s kyvadlovou sekyrou.

Houpající se kláda
Příčná položená zavěšená kláda, která se houpá sem a tam. Nejlepší způsob jejich překonání je počkat si až bude zhoupnutá těsně u vás, poté vyběhnout za ní a kopírovat její pohyb a v okamžiku, kdy bude zhoupnutá vpřed, udělat kotoul, díky čemuž se dostanete z jejího dosahu. Další možností je kládu přeskočit v okamžiku, kdy se pohybuje proti vám.

Kyvadlová sekyra
Kdo jste někdy četl Jámu a kyvadlo tak určitě víte o co se jedná. Musíte si vystihnout správnou chvíli k proklouznutí v okamžik, kdy je kyvadlo zhoupnuté pryč od vás. Samotné jedno kyvadlo není příliš nebezpečné, avšak pokud se před vámi nachází celá soustava těchto kyvadel nebo je kombinovaná s jinými pastmi, tak je třeba někdy mít opravdu rychlé reflexy.

Posuvná rotující kláda
Tato past je vlastně kláda s ostny, která rotuje a zároveň se pohybuje po určitých kolejnicích a drážkách a blokuje tak cestu. Je třeba opět si vystihnout vhodný okamžik a proklouznout do bezpečí. Existují jak horizontální tak vertikální rotující klády.

Posuvný rotující kotouč
Je to vlastně jakási cirkulárka, která se pohybuje v drážkách sem a tam a zároveň rotuje. Ztěžuje tak přechod, přebíhání či šplhání po zdech. Často se vyskytuje na jednom místě více těchto kotoučů, což může situaci ještě více ztížit.

Bodáková past
Tyto pasti se vyskytují většinou ve větším množství na jednom místě. Samy o sobě jsou poměrně neškodné, protože nebezpečné bodáky se aktivují s mírným zpožděním, takže jimi stačí jen proběhnout. Problém může nastat tehdy, pokud tato past je kombinovaná s jinou (a to bývá velmi časté). V takovém případě vše záleží na vaší rychlosti a reflexech.

Střílející šípy
Tato past je většinou umístěna na stěně chodeb, přičemž se z řady otvorů vystřeluje větší množství šípů, které vás můžou zranit. Velmi často bývají tyto pasti umístěné před nebo za jinými pastmi, aby vám tak průchod byl ještě více ztížen.


CO JE JEŠTĚ DOBRÉ VĚDĚT
  • Za zabití písečných monster, která jsou vytvářená spawnerem nezískáte žádné zkušenostní body.
  • Snažte se nepřátele shazovat do propastí; ušetříte si tím práci. Ani tak nepřijdete o zkušenostní body.
  • Skryté sarkofágy obsahují větší množství zkušenostích bodů, takže je na své cestě neopomíjejte.
  • Když nebudete vědět jak dál, tak vždy pečlivě prozkoumejte okolní zdi, zda není někde nějaká špatně viditelná římsa.
  • Nezapomínejte, že můžete používat běh po zdi vzhůru a to i při doskocích na zeď.
  • Pokud vás zlobí kamera a vaše postava se pohybuje nesprávným směrem, zkuste myší kamerou trochu zahýbat popřípadě ji trochu posunout a poté požadovaný úkon zkuste znovu.
  • Jestliže nestíháte přeskákat po zmrzlých vodních objektech, tak při přeskocích na chvíli pouštějte klávesu Zmrazení, díky čemuž se vám ukazatel výdrže zmrazení částečně zresetuje.
  • Některé vodní objekty se objeví až poté, co ve vzpomínce obnovíte objekt, na kterém je vodní potrubí umístěno.
  • Svoji rychlost zvýšíte tím, že budete při běhu provádět skoky vpřed.
  • Co se týče vylepšování schopností, tak si nejprve vylepšete na maximum zdraví a přidejte si co nejvíc magických políček. Ze zvláštních schopností se asi nejvíce vyplatí Vířivý útok, kterým smetete velkou skupinu nepřátel naráz a rozhodně se také vyplatí vylpšit na maximum Kamennou zbroj, která vám pomůže při náročných soubojích (při maximálním vylepšení budete imunní vůči zranění) a zdaleka nejvíce ho oceníte při závěrečném souboji na konci hry. Ze zbylých schopností je celkem jedno co vylepšíte, ale jako další bych doporučoval vylepšit útoky mečem.


Upozornění
Přibližně do třetiny hry popisuji v návodu každý krok a pohyb. Jelikož předpokládám, že do této doby pochopíte veškeré herní principy, tak později nepoužívám tak detailní popis, ale omezuji se na popis nových herních prvků, nestandartních situací, kde by hrozil zákys, a popis umístění sarkofágů. V případě, že přesto zakysnete, vždy se rozhlédněte po okolí, zda se v blízkosti nenachází špatně viditelná římsa.



Hradby

Po skončení úvodní animace jděte vpřed, přeskočte přes trhlinu a dostaňte se do místnosti, kde bojuje několik vojáků. Zaútočte na ně levým tlačítkem myši a zabijte je. Pokud jste zraněni, rozbijte nějaké nádoby a získáte trochu zdraví. Jděte vpravo a vyběhněte po zdi přidržením směrové klávesy Vpřed a pravého tlačítka myši. Pokračujte vlevo, kde vyběhněte po další zdi a průchodem vyjděte ven.

Nyní je před vámi velká propast, přes kterou se musíte dostat pomocí běhu po zdi. Stoupněte si šikmo k pravé zdi a přidržte zároveň směrovou klávesu Vpřed a pravé tlačítko myši. Pozabíjejte nepřátele a pomáhejte si při tom kopy (příslušná klávesa). Až všechny zneškodníte pokračujte vpřed.

Překonejte další propast během po zdi a na konci vyběhněte na zeď a zachyťte se úzké římsy. Ručkujte po římse směrem vlevo. Poté se pusťte a zachyťte se nižší římsy. Ručkujte dál vlevo až na konec, kde se opět musíte dostat na vyšší římsu, čehož docílíte podržením pravého tlačítka myši. Pokračujte dál vlevo až k místu, kde římsa končí. Dostaňte se vlevo na další římsu přidržením směrové klávesy Vlevo a pravého tlačítka myši. Přeručkujte až k balkónu, na který přeběhněte stejným způsobem jako z římsy na římsu.

Budete napadeni velkou skupinou nepřátel. Používejte kopy, a pokud budete obklopeni příliš velkým množstvím nepřátel a tak udělejte kotoul, čímž se vyhnete případným zásahům. Poté pokračujte dál po balkónu, přeskočte propast a vstupte do místnosti.

Vpravo vyskočte na římsu, vyběhněte na další nahoře a přeskočte vlevo stisknutím klávesy Skok. Přeručkujte vlevo a přeskočte na další římsu vlevo. Pokračujte dál vlevo, po zdi přeběhněte k další římse a poté vyběhněte po zdi na další vyšší římsu nahoře. Ručkujte vlevo až na konec, kde přeběhněte po zdi na další římsu. Přeručkujte k dalšímu balkónu, na který přeskočte.

Vyjděte ven a přeběhněte po zdi přes trhlinu v zemi. Vstupte do další místnosti a po pravé zdi přeběhněte k římse. Přeručkujte vlevo a během po zdi dosáhněte další římsy. Pokračujte po této římse dál vlevo a na konci římsy přeběhněte po zdi k červenému praporu, po kterém automaticky sjedete dolů. Jděte vlevo na konec balkónu a po zdi přeběhněte na římsu. Přeručkujte na její konec vlevo a po zdi přeběhněte k další římse. Přeručkujte až nad další červený prapor a sjeďte po něm dolů na nižší balkón. Jděte na konec tohoto balkónu a rozběhněte se po pravé zdi. Těsně před koncem stiskněte tlačítko Skok a tak přeskočíte na další balkón vlevo. Na konci balkónu skočte proti červenému praporu a sjedete dolů do místnosti.

Stoupněte na kulatý panel uprostřed místnosti, díky čemuž se otevřou dveře a vyhrne se na vás nová banda nepřátel. Vyzkoušejte si bojovou akrobacii. Rozběhněte se proti nepříteli, stiskněte klávesu Skok, a jakmile budete nad hlavou nepřítele stiskněte levé tlačítko myši, čímž nepřítele efektně zabijete. Po zabití všech nepřátel stoupněte opět na panel uprostřed místnosti a proběhněte otevřenými dveřmi.

V chodbě seskočte dolů a na konci vyběhněte vlevo po zdi nahoru. Na konci plošiny neseskakujte dolů a rozběhněte se po pravé zdi vpřed k blízké římse. Přeručkujte na konec římsy, přeskočte vlevo (klávesa Skok) na římsu na levé zdi a na konci této římsy za podržení klávesy Vpravo a pravé myši přeběhněte vpřed na další plošinu. Zde opět neseskakujte dolů a rozběhněte se po levé zdi. V okamžiku, kdy se dotknete panelu na zdi, se odražte a rychle běžte na konec chodby, abyste proběhli pod zavírajícími se dveřmi. Nyní vyběhněte na římsu na zdi, poté na další nahoře a přeručkujte vlevo. Zde vyběhněte po zdi nahoru, zachyťte se okraje balkónu a vyhoupněte se na něj.


Pevnost

Po krátké animaci přejděte po úzkém prkně na sousední plošinu a z ní skočte proti červenému praporu na zdi. Dole zabijte dva nepřátele, přejděte do sousední místnosti a po zdi vyběhněte na římsu. Přeručkujte vlevo a po zdi přeběhněte k dřevěnémi trámu. Přejděte po trámu vlevo a vyběhněte po stěně. Na vrcholu stěny přejděte na konec trámu a přeskočte na další stěnu vpředu. Stejným způsobem přeskočte na další stěnu. Přejděte vpravo na konec trámu a skočte na červený prapor na zdi. Dole si poraďte s nepřáteli a vyzkoušejte si nový bojový prvek – Mocný útok. Ten provedete podržením a následným opětovným stisknutím levého tlačítka myši. Nesmíte však být obklopeni příliš těsně nepřáteli, protože zásah nepřáteli může tento váš bojový prvek přerušit. Poté jděte do vedlejší místnosti a vyskočte nahoru na zeď, kde jsou vyčnívající cihly. Po těchto vyčnívajících cihlách vystoupejte nahoru a dostaňte se na další plošinu. Přeběhněte po zdi a dotkněte se spínače.

Tím se vám spustí dřevěná stěna a vy budete moci po ní přeběhnout na další plošinu vpředu. Jděte na konec a po levé stěně přeběhněte k příčnému dřevěnému trámu. Přejděte po něm vlevo, vyskočte na římsu nahoře, přeručkujte vlevo a vyskočte na cihlové výčnělky nahoře. Vyšplhejte po cihlách nahoru nad lomený oblouk. Zde přeběhněte k dalším cihlám vpravo a po nich slezte nad zem. Pusťte se stisknutím klávesy Kotoul / Úprk. Dostaňte se na konec a přeskočte na další cihly na stěně. Slezte dolů, pusťte se a nyní se musíte dostat skrz nízkou díru ve stěně.

Rozběhněte se proti díře a těsně před ní stiskněte klávesu pro kotoul. Pobijte několik nepřátel a vstupte do místnosti, kde vlevo vyběhněte na dřevěnou plošinu. Poté vyběhněte na římsu, následně ještě na jednu vyšší a přeručkujte vlevo. Z konce římsy běžte vpravo po zdi a s odrazem od zdi doskočte na dřevěný trám. Přejděte na konec trámu, vyběhněte po zdi a zachyťte se cihlových výstupků. Přešplhejte vpravo na konec výstupků a přeběhněte po zdi vpravo, abyste se zachytili výstupků na další stěně. Toto několikrát zopakujte dokud nedosáhnete plošiny nahoře.

Nyní běžte po levé zdi a na konci se odražte, abyste dosáhli dřevěného trámu vpravo. Přeskákejte po několika dalších trámech a dostaňte se na další balkón. Z konce trámu skočte na protější stěnu, po cihlových výstupcích se dostaňte až dolů na zem a poté vyjděte ven na balkón.

Z trámu, který z balkónu vyčnívá, skočte na protější trám a z něj přeskočte na další balkón. Odtud přeběhněte po zdi směrem vlevo a dosáhněte dřevěného trámu. Na konci trámu vyběhněte po zdi a zachyťte se cihlových výstupků. Vylezte nahoru, vyběhněte opět po zdi a vylezte na plošinu nahoře.

V animaci se konečně setkáte se svým bratrem. Po skončení animace běžte směrem zpět a vstupte na dřevěné trámy. Po stranách na zdi jsou panely, které musíte rychle za sebou stisknout, abyste otevřeli mříž vpředu. Jakmile se vám podaří mříž otevřít, běžte zpět na konec dřevěného trámu vpředu a přeskočte na druhou stranu, kde se otevřela mříž. Na zdi stiskněte další spínač, čímž dole otevřete bránu.

Po další animaci běžte zpět na plošinu a dejte se vlevo, kde se otevřely nové dveře. Z konce trámu skočte na zeď a zachyťte se římsy. Přeručkujte po římse vpravo a přeběhněte k cihlovým, výstupkům. Po nich slezte dolů na balkón, ze kterého přeběhněte na další sousední balkón. Projděte vchodem, z konce plošiny běžte po pravé zdi a s odrazem se zachyťte vlevo výstupků. Přeručkujte na konec výstupků, běžte po zdi vpřed a odrazem se dostaňte na plošinu vlevo, kde poražte útočící nepřátele. Tito mají štíty a je třeba je nejprve kopnout, aby se vám odkrylo jejich tělo a mohli jste proti nim účinně zaútočit. Všimněte si spínače na zdi a vyběhněte na něj. Rychle proběhněte nedalekými dveřmi než se zavřou a pobijte další hordu nepřátel.

Nyní běžte na konec uličky před vámi a vyběhněte na panel nahoře. Tím si otevřete dveře na konci pravé uličky. Musíte rychle doběhnout k těmto dveřmí a nejlépe kotoulem pod nimi proklouznout. Z konce plošiny přeběhněte po pravé zdi k cihlovým výstupkům, přelezte po nich vpřed a po zdi doběhněte k protější plošině. Vejděte do místnosti, kde přistupte ke sloupu a stisknutím klávesy Skok se sloupu zachyťte. Vylezte nahoru, nasměrujte se pomocí směrových kláves a přeskočte na sousední sloup. Vylezte opět o něco výš, nasměrujte se směrem k balkónu a poté na něj přeskočte. Pokračujte na balkón, kde budete svědky útěku vašeho bratra před nepřáteli.


Nádvoří paláce

Jděte k okraji plošiny a skočte na sloup. Přeskočte na další sloup a z něj na balkón. Na balkóně vyšplhejte na další sloup, přeskočte na sousední a nahoře přeskočte na další vyšší balkón. Pobijte několik nepřáátel a z konce balkónu skočte na sloup. Přeskákejte až na poslední sloup, sjeďte po něm dolů a přeskočte na zeď s praporem, po kterém sjedete dolů na dno sloupové síně.

Dole v síni nejprve pozabíjejte všechny vojáky a poté si doplňte zdraví rozbitím okolních nádob. Vyjděte po schodech nahoru k zavřeným dveřím.

Vlevo od dveří jsou na zdi cihlové výstupky, tak po nich vylezte až nahoru a poté přeskočte na sloup. Můžete používat rychlý přeskok přes sloupy a to tak, že při stisknutí směrové klávesy ve směru, kterým chcete skočit, rychle stisknete klávesu Skok. Přes několik sloupů se dostaňte až na plošinu, ze které přeskočte na hrazdu. Na hrazdě se rozhoupejte pomocí směrových kláves a poté skočte vpřed stisknutím klávesy Skok. Běžte vpravo a skočte vpravo z okraje balkónu na další hrazdu. Z ní přeskočte ještě na jednu hrazdu a poté na další balkón. Odtud přeběhněte po zdi k další hrazdě a z této hrazdy přeskočte k otvoru ve zdi. Odtud skočte na červený prapor, po kterém sjedete dolů.


Krypty s poklady

Běžte vpřed a z okraje trámu skočte vpřed na zeď. Jakmile dopadnete na zeď, podržte pravou myš, díky čemuž vyběhnete po zdi nahoru a zachytíte se okraje plošiny. V další chodbě musíte nejprve vyběhnout po zdi nahoru, odrazit se a doskočit tak na hrazdu. Přeskočte na další hrazdu a z ní na zeď, po které vyběhněte nahoru. Nyní jste v úzké chodbě. Je třeba se dostat nahoru a to provedete tak, že vyběhnete na pravou nebo levou zeď, odrazíte se k protější zdi a při dotyku zdi znovu stiskněte klávesu Skok. Toto opakujte tak dlouho dokud se nedostanete až nahoru.

Jděte na okraj balkónu a rozběhněte se po zdi. Zachycením se za červený prapor sjedete na nižší balkón. Z něj stejným způsobem sjeďte do chodby dolů. Na konci chodby se rozběhněte po zdi a o stěny vyskákejte nahoru. Před vámi se nachází větší místnosti s nepřáteli, které všechny pobijte.

Vylezte na nedaleký mřížovaný objekt a z něj přeskočte přes dva sloupy na hrazdu. Z hrazdy skočte na další sloup, z něj ještě na jeden a poté směrem vpřed na balkón. Z konce balkónu skočte na hrazdu, z ní přeskočte na druhou a nyní se musíte na hrazdě otočit a po následném rozhoupání a skoku dosáhnete vyšší hrazdy vlevo. Takto vyskákejte až na balkón nahoře a z něj přes poslední hrazdu skočte k dveřím, které se vám otevřou. Brzy se dostanete do hlavní síně, kde se opět setkáte se svým bratrem a kde vás čeká pěkná cut scéna.

Po zhroucení síně běžte chodbou vpřed a přeskočte přes trhlinu v podlaze. Známými způsoby překonávejte i další trhliny a propasti až dojdete do místnosti s jakýmsi portálem.

Vstupte do portálu a dostanete se na tajemné neznámé místo. Jděte do centra prostrantsví, kde se setkáte s džinem. Po skončení animace můžete prohledat slepé odbočky a najdete spoustu nádob, které můžete rozbít. Poté se vraťte k portálu a přenesete se zpět do hradu.

Běžte chodbou směrem vlevo, avšak propadne se s vámi podlaha. Rychle stiskněte klávesu Čas a tím vrátíte čas do okamžiku před vaším pádem. V chodbě před vámi se bude nyní propadat podlaha doslova na každém kroku, takže buďte opatrní a v případě pádu opět použijte svou časovou sílu. Nakonec dojdete do velké místnosti.


Stáje

Jděte vlevo na konci za stěnu a vyrojí se velké množství písečných monster. Všechny je pobijte a budete nyní navíc získávat i zkušenostní body, díky kterým si budete moci vylepšovat schopnosti svojí postavy. Až je pobijete (+20 bodů) přejděte do menu vylepšení a vylepšete si některou schopnost (doporučuji zdraví). Poté jděte opět na místo, kde se vyrojila monstra, vylezte na dřevěnou stěnu, z ní přeskočte na sousední podobnou stěnu a poté přes dvě hrazdy až na balkón.

Jděte na konec, vyběhněte na římsu a během po zdi vlevo a následným odrazem skočte na sloup. Přeskákejte po sloupech na druhou stranu místnosti a skočte na římsu. Z ní přeběhněte po zdi vpravo a skočte na další sloup. Po soustavě dalších sloupů se dostaňte k další římse na zdi a z ní přeběhněte po zdi vlevo na plošinu. Z konce plošiny skočte na ozdobnou hrazdu, čímž si otevřete mříž vpředu. Před vámi jsou další špatně viditelné hrazdy, takže se nebojte skočit z ozdobné hrazdy směrem vpřed a dostat se tak až k otevřené mříži. Projděte na konec chodby a vpravo se kotoulem dostaňte skrz škvíru pod dveřmi.

Před vámi je chodba s pastmi – jsou to jakési houpající se klády něco na způsob vietnamských pandž. Počkejte až bude kláda zhoupnutá k vám, poté vyběhněte těsně za kládou a v okamžiku, kdy bude kláda zhoupnutá vpřed, udělejte pod ní kotoul. Další možností je rozběhnout se proti kládě v okamžiku, kdy se chystá zhoupnout vaším směrem, a v okamžiku, kdy je těsně před vámi, přeskokem ji překonat. Brzy se dostanete do další místnosti, kde opět vymlaťte písečná monstra a získáte nějaké zkušenostní body (+20 bodů).

Nyní jděte do pravého rohu místnosti, kde se změní pohled kamery. Vyběhněte po zdi, odražte se a zachyťte se hrazdy. Tím aktivujete celou soustavu hrazd v místnosti. Seskočte dolů, jděte do vedlejšího rohu a opět s vyběhnutím po zdi a následným odrazem se zachyťte hrazdy. Otočte se na hrazdě a skočte proti zdi, kde se zachyťte římsy. Přešplhejte vpravo, vyběhněte po zdi a s odrazem skočte a zachyťte se další hrazdy. Přes další hrazdy se dostaňte na druhou stranu místnosti, kde skočte na římsu na zdi. Vlevo přeběhněte po zdi na další římsu a z ní vlevo na další. Odsud přeběhněte ke zdi, kde jsou cihlové výstupky. Po cihlách se dostaňte až nahoru a přeskočte na dřevěný trám. Po soustavě dalších hrazd a trámů se dostaňte až nad dveře s prapory. Skočte na prapor a sjeďte dolů.

V chodbě jsou kyvadlové sekyry, které zabijí písečná stvoření. Šlápněte na panel na podlaze a do uplynutí časového limitu se musíte dostat skrz pasti ke dveřím a proklouznout jimi než se zavřou.

Jděte do středu místnosti, kde je páka. Zatím s ní nic nedělejte a jděte do pravého rohu. Skákání o stěny se dostaňte na vrchol stěny, ze které přeskočte na hrazdu. V rohu místnosti se vysune ze země železná konstrukce. Skočte vpřed na prapor a sjeďte po něm dolů. Nyní přistupte k páce a stiskněte u ní pravé tlačítko myši. Pákou pohněte pomocí směrových kláves o 180 stupňů. Běžte do rohu místnosti vedle vstupních dveří a vyběhněte po zdi. S následným odrazem doskočte na hrazdu a z ní na stěnu. Ze stěnu skočte na hrazdovitou páku, jejíž aktivací vyjede na druhé straně místnosti ze země druhé kovová konstrukce. Skočte z páky opět vpřed a po praporu sjeďte dolů.

Zneškodněte písečná monstra, která vtrhla do místnosti a poté běžte ke konstrukcím, které se vysunuly ze země. Vyskákejte o ně nahoru a vstupte do další místnosti.

Zde vyběhněte vpravo po stěně, odražte se, abyste přeskočili na dřevěný trám, a poté opět skočte vpřed na výstupky na zdi. Vyběhněte nahoru a zachyťte se okraje. Vytáhněte se nahoru a rozbijte SARKOFÁG (1/21) mocným útokem. Tím získáte nějaké body zkušeností navíc. Slezte opět dolů a jděte do chodby, kde přejděte po prkně přes propast. Dostaňte se přes kyvadlovité pasti až na balkón, kde se opět setkáte s bratrem.

Vpravo skočte na prapor a sjeďte po něm dolů. Vyběhněte po zdi a s následným odrazem se zachyťte hrazdy, kterou spustíte dřevěný sloup. Přes dřevěný sloup se dostaňte na balkón na druhé straně, kde stejnou hrazdou opět aktivujte další sloup. Přes tento sloup skočte na spínač na zdi, kterým otevřete dveře na druhé straně místnosti. Nyní musíte rychle přeskáket po sloupech ke dveřím a proklouznout pod nimi než se zavřou. Pokračujte chodbou až dojdete na balkón a dorazíte do místnosti s obrovskými mechanismy.

Nejprve si počkejte až se kamenný blok zasune do stěny vlevo a přeběhněte na sousední plošinu. Poté musíte přeběhnout po stěně v okamžiku, kdy stěna bude spuštěná dolů. Z okraje další plošiny skočte vpřed a zachyťte se římsy. Počkejte si až ozubené kolo vpravo bude natočené tak, aby vám v proběhnutí po stěně vpravo nebránila výplň některých částí kola. Přeběhněte přes další pohyblivé stěny a na konci plošiny vylezte nahoru po cihlových výstupcích. Vyběhněte na římsu nahoře a z ní proběhněte ve vhodný okamžik ozubenými koly vpravo. Na konci další římsy si počkejte až se blok zasune do zdi a poté na něj přeběhněte a zachyťte se římsy na tomto bloku. Až se blok vysune přeskočte vpravo na sloup a z něj na další vpravo. Tady si počkejte až bude pohyblivý blok s římsou nahoře a poté na tuto římsu skočte. Přeběhněte vlevo a zachyťte se hrazdy. Přeskočte na druhou hrazdu a poté ve vhodný okamžik proskočte ozubeným kolem. Na konci skočte na prapor a sjeďte po něm dolů. Projděte chodbou a dostanete se tak do dalšího velkého sálu.

Skočte k páce ve středu místnosti a natočte ji tak, abyste se dostali na další plošinu. Přeskočte na tuto plošinu a přeběhněte po zdi, kde dávejte pozor na rotující pohyblivé kotouče. Za další plošinou je další nová past a to pohyblivá kláda, které se při dalším skoku musíte vyhnout. Skočte na římsu, počkejte si až se otáčové kolo natočí tak, že nad vámi bude hladká plocha a vyběhněte po zdi nahoru na další římsu. Přeskočte vpravo a po další římse se dostaňte až na plošinu, kde skočte na hrazdu, díky čemuž si plošinu s pákou v centru místnosti vytáhnete nahoru.

Přeskočte k páce a otočte plošinou o 180 stupňů. Přeskočte přes trám na další plošinu, přeběhněte po zdi s cirkulárkami na vedlejší plošinu a odtud přeskočte na ještě jednu plošinu. Zde vyběhněte po stěně na římsu, počkejte si až se kolo natočí tak, že vám v cestě dál vzhůru nebude nic překážet, a vyběhněte na druhou římsu nahoru. Přeskočte vlevo a po další římse přeručkujte na konec, kde přeběhněte na plšinu vlevo. Aktivujte hrazdou opět mechanismus centrální plošiny a opět vyvezete plošinu s pákou nahoru.

Přeskočte na tuto plošinu a natočte ji pákou tak, aby trám směřoval ke stěně se spínačem. Skočte proti stěně, vyběhněte po stěně ke spínači, čímž ho aktivujete a odražte se od zdi, abyste skočili zpět na plošinu. Nyní máte opět omezený čas, takže rychle otočte plošinou o 180 stupňů a přeskočte k zavírajícím se dveřím. Projděte jimi a pokračujte na konec chodby, která ústí v další velké místnosti.

Otočte pákou 1x vlevo a vpravo u zdi se otočí mechanismu a objeví se vám nový trám. Přes trám, hrazdu a ještě jeden trám doskočte na plošinu a z ní skočte vlevo na hrazdovou páku. Přeskočte vpřed na další plošinu a vlevo po dalším kruhovém mechanismu přeskákejte na další plošinu s pákou. Nyní otočte 1x touto pákou v libovolném směru a přes hrazdy se dostaňte k první páce. 1x jí otočte a všimněte si, že mezi oběma mechanismy se vysunul sloup. Vlevo od vás skočte na plošinu, vyběhněte po zdi a dostaňte se tak k druhé páce. Skočte na hrazdu u kruhového mechanismu a poté na trám na vrcholu tohoto mechanismu. Vpravo skočte na sloup a z něj na trám nad druhým mechanismem. Odtud se už snadno dostanete na balkón s písečnými monstry. Až se s monstry vypořádáte běžte chodbou vpřed, kde budete muset překonat řadu rafinovaných pastí. Nakonec se dostanete na velké nádvoří.


Nádvoří pevnosti

Pobijte všechna písečná monstra. Proti silným monstrům používejte buď mocné útoky, nebo přeskoky s úderem. Až všechny zničíte, běžte do rohu místnosti, kde vyběhněte po zdi a skočte na hrazdu. Přes další hrazdy se dostaňte až k římse na protější zdi. Přeběhněte po zdi s cirkulárkami a skočte na sloup. Přes několik dalších sloupů se dostaňte opět na druhou stranu, kde skočte na zeď s cihlovými výstupky. Vylezte nahoru a vlevo běžte po zdi, kde je cirkulárka a odražte se vlevo a doskočte na hrazdu. Přes hrazdy se dostaňte až na balkón, na konci kterého opět běžte po pravé zdi, kde je cirkulárka, a s odrazem doskočte na sloup vlevo. Přeskákejte přes sloupy na plošinu, kde jsou 4 silná písečná monstra. Všechna je pozabíjejte a poté se kotoulem vrhněte pod ostnatou kládu, abyste proklouzli do vedlejšího sálu.

Jděte na konec dřevěné plošiny a po levé stěně přeběhněte na malou plošinu. Po další stěně přeběhněte do rohu a přes trámy a hrazdy doskákejte k červenémi praporu, po kterém se spusťte dolů. Vlevo dole pod vámi je SARKOFÁG (2/21), ke kterému se dostaňte a jeho rozbitím získáte opět nějaké ty body zkušeností. Vraťte se nahoru a vlevo přeběhněte po zdi na malou plošinu. Z ní přeběhněte po další zdi a vlevo přeskočte na hrazdu, kterou otevřete dveře v místnosti. Přeskočte z hrazdy vpřed a projděte těmito otevřenými dveřmi.

Po krátké animaci přeběhněte po zdi vlevo a vyjděte po schodech nahoru. Tady dávejte pozor, protože se zase začne propadat podlaha. Dostaňte se do místnosti, kde pobijte další písečná monstra. Vyběhněte po zadní zdi a skočte na hrazdovou páku. Proběhněte otevřenými dveřmi a vstupte do chodby.

Běžte po levé zdi a skočte na plošinu vpravo. Z této plošiny běžte po pravé zdi, abyste šlápli na spínač na zdi a poté se odražte vlevo. Proběhněte rychle dveřmi a dostaňte se do další velké místnosti.

Až se s vámi balkón zřítí čeká vás souboj s velkým písečným monstrem. Doporučuji nejprve pobít malá monstra a nakonec velké. Získáte tak větší počet zkušenostních bodů. Po boji jděte ke spínači na stěně a vyběhněte na něj. Rychle přeskočte k opačné stěně a vyběhněte po ní nahoru na plošinu. Běžte po stěně a s odrazem se dostaňte vlevo na sloup. Přeskákejte po sloupech na druhou stranu na trám, z trámu skočte vpravo a vyběhněte na plošinu. Běžte po levé zdi a s odrazem se dostaňte na hrazdovitou pákou. Přeskákejte po hrazdách k otevřeným dveřím a projděte do chodby. Vyhněte se houpající se kládě a v chodbě vás poté čeká několik dalších podobných pastí. U poslední pasti doporučuji slézt do závěsu na trám a přeručkovat po trámu na konec.

Před vámi je cesta s bodákovými pastmi. Musíte těmito poli rychle probíhat, protože bodáky se aktivují s mírným zpožděním. V místnosti pobijte písečná monstra před vámi je další úsek s bodáky. Za druhým bodákovým polem slezte vlevo po zdi dolů a po římsách se dostanete ke skrytému SARKOFÁGU (3/21). Vylezte zpět nahoru a pokračujte po chodníku stále vpřed.

Brzy dojdete do malé místnosti, kde je páka a spínač. Nejprve otočte pákou a teprve poté šlápněte na spínač. Přijede vám plošina, na kterou naskočte a nechte se vyvézt na druhou stranu. Zde skočte na zeď a vylezte nahoru.

Tady už to bude trochu složitější. Všimněte si na stěně útvaru ve tvaru L a dvou menších ozubených kol. Vaším úkolem je dostat horní ozubené kolo k dolnímu. Jedna páka posunuje horním ozubeným kolem a druhá útvarem ve tvaru L. Musíte L natočit do polohy ležatého L, aby po něm horní ozubené kolo mohlo přejet. Na poslední pozici pohněte ozunemým kolem jakoby ještě jednou vpřed, čímž trám trčící z dolního ozubeného kola se pohne mírně nahoru. Nyní je mechanismus připraven ke spuštění a můžete tedy šlápnout na spínač.

Máte opět jen omezený čas, takže rychle v místě, kde chybí zábradlí, skočte na cihlové výstupky na zdi a po nich se dostaňte vlevo na římsy. Na konci římsy se rozběhněte po zdi směrem vpřed a poté se odražte a skočte na plošinu vlevo dole. Až vás mechanismus převeze na druhou stranu, skočte na zeď a vyběhněte nahoru na balkón. Pokračujte chodbou až na místo, kde se spustí animace.


Brána pevnosti

Nyní vás čeká další, tentokrát o něco složitější hádanka. Nahoře si všimněte třech L a ozubených kol. Vaším úkolem je dostat ozubené kolo vpravo dole po kolejnici na konec. První páka ovládá pohyb ozubeného kola, druhá první a druhé L zároveň a třetí druhé a třetí L zároveň. Nejprve nastavte třetí L tak, abyste po jeho ozubené straně mohli převalit ozubené kolo o dvě pozice vpřed. Poté odklopte třetí L, které jste právě použili, aby vám neblokovalo ozubené kolo. Natočte druhou pákou první a druhé L tak, aby obě L byla v ležaté podobě. Pokud jste si předtím třetí pákou druhé L rozhodili musíte experimentovat a touto třetí pákou natočit druhé L tak, aby bylo v mnou popsané konfiguraci, třebas budou obě L v ten okamžik jinak otočená. Chce to jen trochu představivosti a zjisíte, že tento hlavolam je ve skutečnosti velice jednoduchý. Dostaňte tedy první a druhé L do ležaté podoby a nyní po nich převalte ozubené kolo až na poslední pozici. Odklopte druhou pákou první dvě L, aby neblokovaly ozubené kolo a poté pohněte ozubeným kolem jakoby ještě o jednu pozici vpřed. Tím konečně spustíte mechanismus.

Vzadu na mechanismu se vám spustila plošina. Skočte na ní a poté na cihlové výčnělky na levé zdi. Po cihlách vylezte nahoru a vyběhněte na spínač. Odražte se od zdi a doskočíte na hrazdu, přes kterou se dostanete znovu na plošinu na mechanismu, která je nyní v jiné poloze.

Po skončení animace pobijte všechny nepřátele a spustí se další animace.

Po jejím skončení běžte do nově otevřených dveří a proběhněte první pastí.

V chodbě vás nyní čeká ještě několik dalších pastí, přes které se dostaňte k dalšímu portálu, který uvidíte v levé stěně. Vstupte do portálu a přenesete se opět na ono čarokrásné místo, kde jste už jednou byli a setkali se s džinem. Opět si v animaci promluvíte a získáte novou schopnost – Vládu nad vodstvem. Po skončení animace projděte portálem zpět.

V chodbě vlevo od vás stříká voda ze stěny. Abyste se dostali přes, musíte vozu zmrazit, čehož docílíte podržením příslušné klávesy. Mně osobně se velice osvědčilo nastavit tuto klávesu na prostřední tlačítko myši. Zmrazená voda bude vytvářet vám dobře známé útvary jako hrazdy a sloupy, po kterých se dostávejte chodbou stále vpřed. Skočenim na hrazdovou páku spustíte další vodu a o kousek dál spustíte vodu podlahovým spínačem.

Brzy se dostanete k vodnímu sloupu, po kterém musíte při jeho zmrazení vylézt nahoru a přeskočit vpravo. Projděte několika pastmi a dostanete se do vězení.


Vězení

Přeběhněte po zdi na římsu, přejděte na její konec a skočte na červený prapor. Dole v místnosti pobijte všechny nepřátele a poté vylezte na sloup, ze kterého skočte na římsu na nejbližší zdi. Přeběhněte po zdi a nyní se budete pohybovat po trámech a hrazdách po obvodu místnosti, díky čemuž se budete dostávat stále výš a výš. Pokud uvidíte tryskající proud vody, musíte opět použít zmrazení a proud vody se přemění na hrazdu. Takto se dostaňte až k poslednímu vodnímu proudu, u kterého skočte na zeď a vyběhněte nahoru.

Přeběhněte na opačnou stranu velkého balkónu vyběhněte po zdi a zachyťte se trhliny. Přeručkujte vpravo za roh a vyskočte nahoru na vyčnívající cihly. Z ní skočte na hrazdu, která aktivuje další mechanismy v místnosti. Přeskočte na římsu a dostaňte se co nejvíc vpravo, kde přeběhněte na malou plošinu, kde si dávejte pozor na podlahové bodáky. Vyskočte na sloup a zmražte si svislé vodní proudy. Přes ně přeskákejte až na další sloup. Odtud skočte vpravo na první obrovskou lucernu. Nyní se musíte dostat přes soustavu říms, vodních sloupů a luceren. Na konci cesty sjeďte dolů po červených praporech a dole v místnosti pobijte spoustu nepřátel.

Na jednom místě místnosti je na stěně spínač, na který vyběhněte a aktivujte ho. Odražte se od zdi a skočte na plošinu, která se vysunula. Rychle přeskákejte až na hrazdu ve středu místnosti, kterou se aktivuje proud vody v rohu místnosti. Seskočte z hrazdy dolů, pobjte nepřátele, v rohu místnosti vyběhněte po stěně a s odrazem doskočte na vodní hrazdu. Rychle se otočte a skočte zpět na protější zeď, po které po doskoku vyběhněte nahoru na římsu. Nyní přes další hrazdy a vodní proudy doskákejte na druhou hrazdu v centru místnosti, která vám aktivuje nové hrazdy. Seskočte dolů, jděte do dalšího rohu místnosti a vyskočte za pomoci běhu po zdi nahoru na vodní proud, na kterém se otočte a vyskočte výš. Nyní se musíte dostat přes hrazdy na druhou stranu místnosti, kde musíte nejprve o zeď vyskočit na vodní proud nahoru, otočit se a skočit proti zdi, po které musíte rychle vyběhnout a s odrazem doskočit na dřevěný trám nahoře.

Šlápněte na panel a nyní se musíte rychle dostat přes střílející šípy ke dveřím než se vám zavřou. Hned za dveřmi vyšplhejte vpravo po zdi a přes několik hrazd a říms se dostanete k dalšímu SARKOFÁGU (4/21). Rozbijte ho a po praporu se spusťte dolů. Opět proběhněte střílející šípy a dveřmi a postupujte dál chodbou, kde přeskakujte přes vodní sloupy.

Přeběhněte přes stěny s cirkulárkami a sjeďte dolů po nakloněné plošině.


Stoky

Nejprve pobijte všechny nepřátel v okolí a poté jděte k vodním proudům. Zmražte vodu a vyběhněte po jedné z vodních stěn, odražte se a skočte na druhou stěnu, po které rovněž vyběhněte a vytáhněte se nahoru. Na jednom z balkónů je nahoře na stěně římsa, na kterou vyběhněte. Ručkujte směrem vlevo, a pokud narazíte na vodní stěnu, tak si ji zmrazte a přeběhněte po ní. Nakonec se vytáhněte nahoru do chodby, kde se dejte vpřed a přeskočte přes vodní sloup na dřevěný trám. A tady se nachází velice mazaně skrytý SARKOFÁG (5/21). Z dřevěného trámu skočte na další vodní sloup a vyšplhejte po něm až pod strop. Zde skočte směrem jakoby zpět a dostanete se do skrýše se zmíněným sarkofágem. Až ho rozbijete přeskákejte po vodních sloupech do místnosti, kde se utkáte se spoustou písečných monster. Musíte zabít monstrum, které vytváří řadová písečná monstra, jinak je bude vytvářet donekonečna.

Nyní běžte do nedalekého výklenku a vyskákejte o stěny nahoru k páce (používejte při doskocích běh po stěně nahoru, jinak se tam nedostanete). Pohněte pákou 2x vpravo a ze stěny začnou stříkat vodorovné gejzíry. Přeskákejte po gejzírech a vyskočte nahoru na hrazdu, jejímž stisknutím otevřete dveře na druhé straně místnosti nad druhým výklenkem. Vraťte se zpět k páce a otočte jí 1x vlevo. Tím spustíte jiné, sloupovité proudy vody. Po vodních sloupech přeskákejte k otevřeným dveřím a projděte jimi. Přeskočte na trám a vlevo vyběhněte po stěně nahoru na cihlové výstupky. Běžte po stěně vpřed a přeskočte na výstupky na pravé stěně. Vyběhněte po stěně nahoru a zachyťte se dalších výstupků. Tímto způsobem se postupně dostaňte až k zavřené bráně, na jejíž vrchol skočte. Seskočte do místnoti a pobijte monstra (hlavně spawnera).

Vpravo vylezte nahoru k hrazdové páce a aktivujte ji. Seskočte dolů a vylezte zpět na zavřenou bránu. Po vodních sloupech přeskákejte na plošinu s pákou. Otočte pákou a tím pohnete stropním mechanismem a vodní sloupy se přemístí. Vylezte zpět k hrazdové páce a nyní přeskákejte po přemístěných vodních sloupech na druhý konec místnosti. Po trámech přeskákejte na plošinu, kde se cesta rozděluje.

Levá cesta je slepá, avšak zavede vás k SARKOFÁGU (6/21). Jděte na trám a všimněte si dvou přerušovaných vodorovných gejzíru. Pokud stříká ten blíže k vám zmrazte vodu přeskočte na první gejzír a při skoku vpřed pusťte klávesu Zmrazení, čímž první gejzír přestane stříkat a druhý začne. Rychle však znovu stiskněte klávesu Zmrazení a díky tomu se zachytíte druhého gejzíru a dostanete se tak až k sarkofágu. Zpět se vraťte stejnou cestou a nyní se dejte vlevo. Seskočte dolů do vody a vyběhněte na plošinu hned naproti. Po několika vodních oponách přeběhněte na další plošiny za pomoci zmrazení vody. Na konci musíte přeběhnout po stěně a skočit vpravo, avšak v tomto případě musíte pustit klávesu Zmrazení, abyste proskočili oponou. Poté vyběhněte a vyskákejte po vodní stěně a normální stěně a octnete se v lázních.


Lázně

Jděte k páce a zatáhěte za ni. Tím spustíte vodní clonu v centru místnosti, ale jen na okamžik. Musíte tudíž v okamžiku, kdy se pouštíte páky, vodu rychle zmrazit, doběhnout k vodní stěně a použít jí k dosažení páky nahoře. Tím si otevřete dveře a vyvalí se na vás spousta písečných monster.

Až všechna monstra zlikvidujete vstupte do místnosti, ze které monstra vyběhla. Po stranách jsou 2 hrazdové páky, které aktivujte a spustíte tím dvě vodní stěny. O tyto stěny vyskákejte nahoru a poté po pravé stěně přeběhněte k římse a z římsy na balkón.

Nyní přeskákejte po hrazdách až na balkón, kde se setkáte se svým bratrem.

Po skončení animace se dejte přes hrazdy vpravo a dostaňte se až k místu, kde přeběhnutím po zdi s následným odrazem dosáhnete hrazdové páky. Po vodních sloupech přeskákejte vpřed k další páce a z této páky pak skočte dopředu na balkón.

Na pravé straně balkónu se rozběhněte po levé zdi a skočte na další sloup. Po sloupech přeskákejte až na balkón, ze kterého skočte na hrazdu a z ní za zmrazení vody na vodní stěnu, po které vyběhněte nahoru, odražte se a skočte na vyšší hrazdu. Na hrazdě se otočte a nyní normálně proskočte vodní stěnou, abyste dosáhli balkónu za ní.

Nyní vás čeká chodba plná pastí, které musíte překonat. Brzy dojdete do místnosti, vlastně balkónu, kde přeběhněte po pravé stěně, spusťte se po praporu, na konci praporu přeskočte na hrazdu a z ní na další prapor, po kterém se spustíte až dolů.


Královské komnaty

Stoupněte na podlahový spínač a opět musíte rychle zmrazit vodu, přeskákat po vodních proudech a nakonec vyběhnout po stěně. Na balkóně stlačte další spínač a opět se dostaňte přes vodní hrazdy. Na konci vylezte na dřevěný trám a z něj přeskákejte na další balkón. V jednom místě budete mít před sebou vodní clonu a vpravo za ní hrazdu. Zde musíte proskočit vodní clonou a vzápětí rychle stisknout klávesu Zmrazení, abyste si zmrazili vodní hrazdu a doskočili dál.

Až budete na balkóně, tak po skončení animace běžte směrem vpravo. Monstrum odstřelí část balkónu. Zde musíte běžet po pravé zdi, zmrazit vodní proud a přeskočit až na vodní sloup vzadu. Po tomto vodním sloupu sjeďte o něco níž a skočte na nižší balkón. Přeběhněte po levé stěně a odražte se na sloup vpravo. Po sloupech a hrazdách se dostaňte do potemnělé místnosti.

Nyní přeskákejte po dalších sloupech a trámech. Na trámu u zdi musíte vyběhnout po stěně, zachytit se římsy, poté přeručkovat do výklenku a zde přeskočit na sousední římsu. Nakonec se spusťte po praporu dolů, kde pobijte všechny nepřátele.

Všimněte si nedalekého výklenku s vodním sloupem a dvěma spínači nahoře na stěnách. Musíte oba spínače aktivovat a nahoře se vám otevře malá místnost se SARKOFÁGEM (7/21). Až ho rozbijete seskočte dolů a na konci místnosti vlevo vstupte do chodby. Zde musíte proskočit vodní stěnou, přičemž musíte po odrazu z vodní hrazdy pustit klávesu Zmrazení a vzápětí ji zase stisknout, abyste se zachytili vodní hrazdy hned za stěnou. Až se před vámi opět propadne podlaha, tak musíte běžet po pravé stěně a poté se odrazit vlevo, protože za rohem jsou schované vodní hrazdy. Přes další propast se dostaňte během po levé zdi a následně skočte vpravo na sloup. Až doskočíte na dřevěný trám, tak z něj musíte skočit vpravo na zeď a vyběhnout po zdi nahoru, abyste se mohli vytáhnout. Přes další hrazdy se dostaňte až do místnosti, kde vás čeká boj s další hordou nepřátel.

Až zneškodníte všechny nepřátele jděte do té části místnosti, kde jsou vodní stěny. Když se podíváte vpravo nahoru, uvidíte za vodní stěnou špatně viditelný výklenek, ve kterém je ukrytý SARKOFÁG (8/21). Vyskákejte si pro další body zkušeností a poté za pomoc hrazd a vodních stěn vyskákejte až úplně nahoru. Přejděte po balkónu vlevo, přeběhněte vlevo na další balkón a zde za pomoci hrazd přeskákejte na další balkón naproti. Jděte vlevo a skočte na zdobenou hrazdovitou páku a z ní pak vpřed na balkón, kde se vám otevřely dveře.

Nyní projděte na konec chodby, rozběhněte se po pravé stěně a skočte na vodní sloup vlevo za rohem. Přes další vodní útvary doskákejte k vodní stěně, kde nezapomeňte pustit klávesu Zmrazení, abyste vodní stěnou proskočili. Nyní máte vlevo vodní stěnu a vpravo normální stěnu. O tyto stěny vyskákejte nahoru, kde přejděte na konec trámu a po sloupech doskákejte až k červenému praporu, po kterém sjeďte dolů. Projděte chodbou, vyhněte se spoustě pastí a na konci pobijte další nepřátele.

Po zabití všech nepřátel jděte k nedalekému vodnímu kolu. Vyběhněte po pravé zdi nahoru, zachyťte se římsy a poté vyběhněte po stěně ještě výš, kde se zachyťte cihlových výčnělků. Skočte dozadu a dostanete se na další skryté místo se SARKOFÁGEM (9/21). Po praporu sjeďte dolů a nyní se opět zachyťte římsy u vodního kola. Zmražte vodu v okamžiku, kdy bude kolo natočené tak, abyste jím mohli po vodní stěně proběhnout vpřed. Vyšplhejte na vyšší římsu a vejděte do observatoře.


Observatoř

Vpravo skočte na hrazdu a z ní na římsu na sloupu. Dostaňte se na plošinu s hrazdovou pákou, za kterou zatáhněte. Po skončení animace přeskákejte na další plošinu, kde otočte pákou tak, abyste malou plošinu na astrolábu natočili k plošině, kde jste tahali za hrazdovitou páku.

Vraťte se na tuto plošinu a přeskočte na malou plošinku na astrolábu. Skočte vpřed na vodní sloup, vyšplhejte nahoru a poté přeskákejte vlevo po hrazdách až na římsu na zdi. Přeběhněte po vodní stěně na další římsu a odtud přes hrazdu na další plošinu. Dostaňte se na cihly na zdi, po kterých vyšplhejte nahoru. Z kulaté plošiny, kde si všimněte otočné páky, přeběhněte na plošinu s další hrazdovou pákou a zatáhněte za ni.

Na předchozí plošině, jak jsem se již zmiňoval, je otočná páka a na další plošině za tou, na které právě stojíte, je ještě jedna taková páka. Nyní musíte těmito dvěmi pákami nastavit plošinky na astrolábu tak, abyste z místa, kde je hrazdová páka, mohli bezpečně přeskákat na střed astrolábu.

Je to velice jednoduché, takže až se vám toto podaří přeskákejte na střed astrolábu, kde otočte 2x pákou na libovolnou stranu a přemístíte si obě malé plošiny na druhou stranu. Přeskákejte tedy tímto směrem a přes hrazdy a římsy se dostaňte nahoru na další plošinu, kde zatáhněte za hrazdovou páku.

Ze země vám vyjely 2 otočné páky, takže nyní musíte s jejich pomocí nastavit plošiny na astrolábu tak, aby vám vytvořily cestu na druhou stranu. Vyzkoušejte pár kombinácí pomocí obou pák a rychle na to přijdete.

Po skončení animace si počkejte až se jedna plošina přiblíží blízko k vám. Poté na ni skočte, zmražte vodu a přeskočte přes vodní sloup na další plošinu. Nyní už stačí jen sledovat otáčení astrolábu a vždy skočit na nějakou blízkou plošinu. Nakonec přeskočte na zábradlí balkónu a vytáhněte se nahoru.

Na pravé straně balkónu přeběhněte na římsu a poté se spusťte po praporu na nižší balkón. Dostaňte se přes další římsy a vodní sloupy až k praporům, po kterých sjeďte dolů do místnosti.

Zde vás čeká boj s nepřáteli. Proti velkému monstru musíte používat mocný útok, protože standartní útoky ho nezraní. Po zabití všech nepřátel vyšplhejte po zdi v místě, kde v animaci zahynul obr.

V chodbě se musíte dostat přes řadu pastí. Když nebudete vědět kudy kam, tak vždy se podívejte, jestli nad vámi není nějaká špatně viditelná římsa. To je právě případ, kdy budete viset na levé zdi pod cirkulárkou. Musíte až na pravý konec spodní římsy a teprve poté přes cirkulárku vyběhnout nahoru. Nakonec se dostanete do trůnního sálu.


Trůnní sál

Jděte na konec místnosti, kde jsou na zdi cihlové výstupky. Vyšplhejte po nich nahoru, přeběhněte vlevo po zdi a přeskákejte po vodních hrazdách k dalšímu SARKOFÁGU (10/21). Spusťte se dolů po červeném praporu a pokračujte do otevřených dveří.

V animaci budete svědky souboje obrovského mosntra a vašeho bratra. Vlevo přeskákejte po vodních hrazdách, vyběhněte po vodní stěně a poté přeskočte vpravo na sousední zídku. Vyběhněte nahoru, abyste se zachytili římsy, a poté doběhněte vpravo k červenému praporu, po kterém se spusťte dolů. Postupně se pomocí hrazd a říms dostaňte až na sloup pod plošinou s monstrem, kde přeskočte na cihly na zdi a vyšplhejte po zdi až nahoru.

Nyní musíte v boji porazit velké monstrum. Sekejte ho do nohou a počkejte až klesne. Poté na něj skočte (klávesa Skok), avšak v animaci vám uteče na jiný balkón.

Nejprve si z okolních nádob doplňte zdraví a magickou energii. Na jednom místě jsou na zdi cihly, po kterých vyšplhejte nahoru a dostaňte se na vedlejší balkón. Zde vyšplhejte po dalších cihlách a dostaňte se na další plošinu nahoře. Odtud přeskákejte k monstru, které vám však opět uteče. Doplňte si zdraví z dalších nádob okolo a poté po vodních sloupech přeskákejte k monstru, které vás srazí zpět dolů. Nyní vás tedy čeká druhé kolo boje. Malá monstra ignorujte a opět sekejte velké monstrum do nohou. Až opět poklesne, vyskočte na něj a v okamžiku, kdy se čas jakoby na okamžik zpomalí, stiskněte levé tlačítko myši, načež monstrum v animaci definitivně zlikvidujete.

Běžte vpřed nově zpřístupněným vchodem, překonejte spoustu pastí a vstupte vlevo do portálu. V animaci získáte od džina novou schopnost – Vylepšené skákání (Sílu letu). Po skončení animace se vraťte portálem zpět.

Překonejte další pasti, a pokud jsou na plošině před vámi, stiskněte při přeskoku klávesu Kotoul / Úprk – tím provedete Sílu letu. Pokračujte chodbou jedinou možnou cestou vpřed až vyjdete v obrovské hale.


Terasa

Přeběhněte po zdi a dotkněte se spínače. Použijte plošinu, která se vám vysunula k přeskoku k nepřátelům za pomoci Síly letu. Podobným způsobem pokračujte na další plošinu s nepřáteli. Zde v rohu vyběhněte na spínač, odražte se a skočte na hrazdu. Otočte se vlevo, skočte z hrazdy proti zdi, vyběhněte nahoru a přeskočte vpravo na cihly na zdi. Po římsách a sloupech se dostaňte na další plošinu s nepřáteli a všechny je zlikvidujte.

Nyní opět vyběhněte na spínač na zdi, odražte se, rychle se na hrazdě otočte, skočte zpět proti zdi se spínačem, po doskoku vyběhněte nahoru, odražte se a doskočte na dřevěný trám. Přeskákejte na plošinu s otočnou pákou a použijte ji. Otáčejte pákou tak dlouho dokud nesjedete dolů.

Zde přeskočte na druhou stranu a nyní budete muset vyšplhat po obvodu věže nahoru za pomoci spínačů pohyblivých říms a sloupů. Na konci musíte aktivovat římsu, přeskočit zpět na sloup, poté na římsu (máte na to omezený čas) a z této římsy vyběhnout na cihlové výčnělky nahoře. Odtud už snadno vyšplháte na balkón nahoru.

Nyní musíte v kruhovém prostranství porazit všechna písečná monstra. V první řadě zlikvidujte velká monstra – ta jsou nejnebezpečnější.

Až se otevřou dveře přeskočte na sousední balkón k dalším monstrům a všechny je rovněž pozabíjejte. Nyní se musíte dostat přes celou soustavu říms a pohyblivých spínačů. Nakonec na zdi vyběhněte na spínač nahoře, který vám spustí hrazdy, avšak jen dočasně, takže musíte po hrazdách přeskákat opravdu rychle. Pobijte nepřátele na balkóně, vlevo skočte na zeď a přes několik praporů a hrazd sjeďte dolů. Na posledním praporu se odražte a se Silou letu doskočte na plošinu k nepřátelům. Až je pobijete tak vylezte po ozdobách na zdi vpravo a dostanete se tak k dalšímu SARKOFÁGU (11/21). Vraťte se dolů a pokračujte dál chodbou, kde je opět plno pastí. Na trámech nad propastí musíte přeskočit ve vhodném okamžiku přes pohyblivou kládu.

Až doběhnete na konec chodby, tak se vám v animaci objeví nový nepřítel. Přeběhněte po vodní stěně vlevo a za použití vodních hrazd přeskočte se Silou letu k monstru a zabijte ho. Šlápněte na spínač na podlaze, zmrazte vodu a vyskákejte o stěny nahoru. Nyní budete muset použít přeběhnutí po pravé vodní stěně a poté přeskok přes hrazdu s odrazem od stěny, skokem na vyšší hrazdu, následně provést otočku a doskočit na vrchol balkónu nahoře. Přeskákejte po dalších objektech, sjeďte po nakloněné plošině dolů a dostanete se na další vysoký balkón.

Nyní musíte opět sjet po nakloněné plošině a skočit na monstrum, které na vás hází projektily. Poté skočte vlevo a doskočte na hrazdovou páku.


Střešní zahrady

Skočte vpřed na plošinu a poté pokračujte vpravo přes vodní hrazdy. Rozběhněte se vlevo po vodní stěně a skočte se Silou letu na monstrum vpravo. Tímto způsobem se dostaňte k další hrazdové páce a pověste se na ni. Po několka zmrzlých objektech se dostaňte na balkón vlevo nahoře, kde v animaci opět spatříte svého bratra.

Dostaňte se na plošinu, kde byl váš bratr. U vodních hrazd opět musíte skočit na první zmraženou, po výskoku z první hrazdy na chvíli pustit klávesu Zmrazení a vzápětí ji znovu stisknout, abyste se mohli zachytit druhé hrazdy. Zde najdete další SARKOFÁG (12/21), tak ho nezapomeňte rozflákat, abyste měli nějaké ty body. Dejte se vpravo, po nakloněné plošině sjeďte dolů a skočte na monstrum. Vyběhněte po stěně a skočte na hrazdovou páku. Seskočte dolů, vyběhněte na nedalekou plošinu a přeskočte na další plošinu vlevo na monstrum.

Podobným způsobem pokračujte dál. Asi nemá cenu zde popisovat krok za krokem. Důležité je jen to, že běhat po zdech od nynějška můžete i pokud kloužete po nakloněné plošině. Až se dostanete na konec této opičí dráhy vstupte do chodby.

Nyní musíte sjet dolů po praporech a po klouzačkách sjet až ke dvěma vodním clonám, na které musíte ze skluzu naběhnout a vyskákat po nich nahoru. Projděte chodbou s pastmi a vyjdete v další části zahrady.

Zde musíte nejprve přeskakovat po balkónech po obvodu, pobít všechna monstra a zároveň dávat pozor na monstrum, které po vás metá projektily. Přeskákejte přes zmrzlé objekty vlevo nahoru a zabijte další monstrun.

Jděte k vodní stěně. Musíte proskočit vodní stěnou, odrazit se od normální stěny, použít zmrazení a poté vyskákat o obě stěny nahoru. Nakonec se dostanete na velkou kruhovou plošinu, kde nejprve pobijte všechny nepřátele a poté si udělejte malou odbočku. Skočte na zeď pod vodní stěnou a po doskoku vyběhněte kousek nahoru, abyste se zachytili římsy. Vylezte nahoru, projděte vodní stěnou a po cihlové stěně vylezte k SARKOFÁGU (13/21). Vraťte se zpět a pobijte zbytek monster (pokud už jste tak neučinili dřív).

Nyní přeskočte na plošinu, kde je další osamocené monstrum. Před vámi jsou další vodní útvary, takže přeskákejte až nahoru a dostanete se do oblasti akvaduktů.


Akvadukty

V animaci opět spatříte svého bratra. Musíte postupovat opět po řadě vodních sloupů a objektů. Až se dostanete na stěnu s cirkulárkou, přeběhněte po vodní stěně na římsu vpravo. Musíte si vystihnout okamžik, kdy pila pojede od vás, vyběhnout na římsu nad pilou, ručkovat vlevo za pilou a poté rychle vyběhnout na cihlové výstupky nahoře. Poté přeběhněte vpravo na balkón, kde jste předtím viděli bratra.

Pokračujte na konec balkónu, kde vyběhněte na vodní sloup a skočte na monstrum na vyvýšeném balkónu. Nyní musíte opět sjet po nakloněné plošině, běžet po pravé stěně a poté vlevo přeskákat přes větší množství vodních sloupů. Tady už to začíná být docela obtížné, protože sloupů je hodně a na zmrazení vodních sloupů máte omezený čas. Musíte používat rychlé přeskoky přes sloupy, jak už jsem se o tom v tomto návodu zmiňoval. Pro ty, kdo si to nezapamatovali: Musíte po doskoku na sloup rychle stisknout směrovou klávesu ve směru, kterým chcete skákat, zároveň s klávesou pro skákání. Po posledním sloupu vylezte nahoru a přeskočte na horní balkón, kde se opět setkáte se svým bratrem.

Přeskočte na druhou část balkónu a zničte monstrum. Poté pokračujte do chodby plné rafinovaných pastí a dostaňte se na její konec.

Nyní se seznámíte s novým herním prvkem a to skákáním přes supy. Skočte vpřed směrem k supovi a ve vzduchu stiskněte klávesu Kotoul / Úprk. Jakmile se s vámi sup otočí na druhou stranu stiskněte opět klávesu Skok a dostanete se dál. Tímto způsobem se dostaňte až na balkón, kde v animaci uvidíte svého bratra jak se promění v rohaté monstrum. Seskočte dolů a pobijte všechny nepřátele.

Jděte k levému okraji plošiny a seskočte dolů po vodních hrazdách. Vpravo za vodní stěnou najdete SARKOFÁG (14/21). Dostaňte se zpět nahoru a nyní musíte jít k okraji balkónu a skočit na nejbližšího supa. Přeskákejte až na supa v rohu a z něj musíte skočit vpravo na špatně viditelnou vodní hrazdu. Dostaňte se takto až na římsu na zdi a poté musíte přeskákat přes mlýnská kola. Skočte vpravo na lopatku a zmražte vodu. Přeručkujte vpravo, pusťte klávesu Zmrazení a nechte se vyvézt nahoru. Rychle přeskočte vpravo na obrovskou lucernu. Z druhé lucerny přeskočte na další lopatku a poté na cihlové výstupky na stěně. Přeskočte přes vodní hrazdu se Silou letu na plošinu a pobijte všechny nepřátele.

Nyní přes další supy vyskákejte na balkón nahoře (v jednom případě si při přeskakování přes supy budete muset pomoci náskokem na zeď a vyběhnutím s odrazem). Projděte chodbou plnou pastí.

Běžte po levé stěně, zmražte si vodu a o stěny vyskákejte nahoru. Pobijte pár nepřátel a opět použijte supy k přeskokům na velkou plošinu.


Šalamounova hrobka

Na velké plošině se budete muset utkat se stvůrou, ve kterou se proměnil váš bratr. Sekejte mu zespodu do nohou, čímž mu budete ubírat zdraví. Menší monstra jsou pro vás přínosem v tom, že pokud zemřou, přidá se vám z jejich těl trocha zdraví nebo energie. Pokaždé, když se váš bratr vznese do vzduchu, znamená to, že se chystá vypustit velký magický výboj. V takovém případě se běžte ukrýt za jeden ze sloupů. Jakmile váš bratr proměněný v příšeru přijde přibližně o polovinu zdraví a bude opět chtít vypustit magický výboj, běžte se normálně schovat, avšak v tomto případě dojde ke zřícení části plošiny a vy spadnete dolů na nižší balkón.

Opět využívejte supů k přeskokům a na plošinách pobíjejte nepřátele. Nakonec se opět dostanete nahoru na velkou plošinu. Opět sekejte do nohou velké příšery a snažte se držet za jejími zády, abyste nebyli zasaženi mečem. Po chvíli se opět vznese do vzduchu a vypustí tentokrát mega výboj, který vás srazí kamsi dolů.


Město džinů

Přejděte po mostě a dejte se vlevo do chodby. Překonejte několik propastí a na konci nad vámi musíte vylézt šachtou plnou cirkulárek. Musíte používat běhání vzhůru po stěnách a přeskoky ze strany na stranu. Dostaňte se až nahoru a před vámi je další nebezpečný úsek – velmi úzká chodby s mnoha cirkulárkami a navíc ostny v podlaze. Dostaňte se na konec chodby a vyjdete ve velké místnosti. Pobijte všechny brouky a poté otočte pákou tak, aby se soše spojila berla.

Vyjděte po schodech nahoru a nyní musíte opět pomocí páky dosáhnout toho, aby se berla sochy spojila. Tady jsem měl, abych pravdu řekl, svůj první zákys. Jde o to, že musíte otáčet sochou ve směru hodinových ručiček, a v okamžiku, kdy ruka se otočí směrem k vodnímu sloupci, použijte Zmrazení, aby tato ruka narazila do zmrzlého vodního sloupce. Obě rozhozené části berly se vám tak spojí a poté bude již velice lehké obě spojené části dosadit na své místo.

Po vodních sloupech přeskákejte na další plošinu se sochou. Tady už to bude trochu složitější a buhužel vám zde nedokážu popsat přesný postup, takže vás musím v případě zákysu odkázat na videonávod. Každopádně není to tak složité jak to vypadá a po chvíli experimentování na to pravděpodobně přijdete. Stejně jako v prvním případě musíte při otáčení sochou zmrazit sloup vody, aby se některá část sochy o něj zarazila a posunula se.

Až se vám otevře schodiště do podzemí, sjeďte po červeném praporu dolů a postupujte po točitém schodišti do hluboké šachty. Je to však past a stupně zmizí a část schodiště se zřítí. Jak bude klouzat dolů, musíte přebíhat po stěně na další nižší části schodiště a spouštět se po praporech.

Vstupte do chodby, která je opět plná pastí. Na konci vejděte vlevo do portálu a v animaci získáte od džina novou schopnost – Vzpomínku.

Až se vrátíte do chodby tak si všimněte, že před vámi je průsvitná plošina. Stiskem klávesy Vzpomínka obnovíte plošinu a budete ji moci použít k dalšímu postupu. Takto dojděte až na plošinu, kde je spousta nepřátel, které všechny zničte.


Trosky Rekemu

Obnovte si zeď a vyskákejte nahoru. Spusťte se po červeném praporu dolů, kde se opět setkáte s džinem. Poté budete muset porazit velké monstrum a také větší množství menších nepřátel.

Po skončení další animace jděte ke zdi, kterou ve vzpomínce obnovte a vyskočte nahoru na hrazdu. Po hrazdách a sloupech se dostaňte až na dřevěný trám, kde uvidíte plošinu vlevo u vpravo. Skočte nejprve na levou a dostanete se k dalšímu SARKOFÁGU (15/21). Vraťte se zpět na trám a pokračujte přes plošinu na druhé straně. Až sjedete po červeném praporu dolů, tak dole vlevo za zábradlím uvidíte vodní stěnu. Přehoupněte se přes zábradlí a seskočte dolů. Vzadu ve výklenku najdete další SARKOFÁG (16/21). Vyskákejte o stěny nahoru a obnovte si další stěnu. Vyskákejte o stěny nahoru a přeběhnutím po zdi a našlápnutím na spínač si otevřte dveře dole.

Proběhněte řadou pastí a na konci vylezte po cihlové zdi nahoru. Vyjděte po schodech nahoru do trůnního sálu, kde se opět setkáte s džinem.


Trůnní sál Rekemu

Pobijte všechny nepřátele a poté se dejte nad schody vlevo, kde vylezte po cihlové zdi nahoru. Dostaňte se až na balkón, kde vyšplhejte po římsách nahoru, přeběhněte po zdi vpravo a skočte na špatně viditelnou římsu vlevo. Dole pod plošinou jste si možná všimli dalšího SARKOFÁGU (17/21). Obnovte ve vzpomínce plošinu, seskočte na ni a poté zrušte obnovení. Propadnete se tak k sarkofágu a budete ho moci rozbít. Přes trámy vyskákejte k pootevřeným dveřím a udělejte kotoul škvírou pod dveřmi. Vlevo vyskákejte po římsách a pokračujte až k hrazdové páce. Dostaňte se dolů do trůnní síně, kde se vám otevřel vchod do podzemí. Slezte po cihlách na zdi tímto vchodem dolů.

Překonejte řadu pastí a opatrně přebíhejte mezi cirkulárkami. Na zdech jsou špatně viditelné malé cihlové výčnělky, za které se můžete chytit. Na konci šlápněte na spínač a rychle proběhněte zavírajícími se dveřmi. Dostanete se na balkón, kde pobijte spoustu brouků. Skočte na další balkón (se Silou letu) na monstrum a pokračujte přes vodní hrazdy k vodní stěně. Tady musíte provést poněkud náročnější cviky. Zmrazte ledovou stěnu, vyběhněte po ní, odražte se na protější stěnu, po které rovněž vyběhněte do nejvyššího bodu, pusťte klávesu Zmrazení a odražte se, abyste proskočili vodní stěnou. Zároveň stiskněte klávesu Kotoul / Úprk, abyste provedli Sílu letu na nepřítele. Pokračujte až k místu, kde jsou tři vodní hrazdy za sebou a za nimi vodní stěna. Za stěnou je nepřítel, kterého nevidíte. Musíte tedy opět po odrazu z třetí hrazdy odmrazit vodu a použít Sílu letu pro proskočení vodní stěnou a dosažení plošiny. Pobijte všechny nepřátele a poté pokračujte průchodem k posvátné fontáně.


Posvátná fontána

Nejprve pobijte všechny nepřátele a poté vám džin otevře dveře chodby. Dostaňte se přes řadu pastí v chodbě. Přes první past se dostanete úplně snadno, a to tak, že se zavěsíte za okraj plošiny a přeručkujete po trámu na druhou stranu.

Obnovte si ve vzpomínce zeď, zmrazte vodní stěnu a dostaňte se na balkón, kde pobijte všechny brouky. Skočte na další vodní zeď a o zdi vyskákejte nahoru na další balkón.


Rekemské jezero

V animaci vám džin zpřístupní nové objekty, takže začněte s přebíháním a přeskakováním. Na balkóně, ze kterého se zdánlivě nedá dál přeskočit, musíte obnovit ve vzpomínce potrubí, ze kterého se poté spustí vodní sloup.

Až vyčistíte velkou plošinu od nepřátel, všimněte si dvou vodních stěn. Proskočte levou stěnou a dostanete se do tajné lokace se SARKOFÁGEM (18/21). Vraťte se zpět, obnovte ve vzpomínce zeď mezi vodními stěnami a použijte ji k vyběhnutí a náskoku na supa.

Až se dostanete na další plošinu, tak se nejprve spusťte přes levý okraj dolů na cihlové výstupky. Dostanete se do další tajné lokace se SARKOFÁGEM (19/21). Vraťte se stejnou cestou na plošinu a pokračujte v cestě (začněte u nedaleké zdi, kterou obnovte ve vzpomínce). Dostaňte se až ke vchodu do chodby, která je opět plná pastí.

Na balkóně pobijte monstra a dostaňte se k šachtě, kde slouzněte až dolů po točitých nakloněných plošinách. Na konci skočte na červený prapor a dostanete se tak do Šalamounovy síně.


Šalamounova síň

Nejprve pobijte všechny nepřátele a poté se pusťte po šplhání po obvodových plošinách. Dole v síni začněte tím, že ve vzpomínce obnovíte vodní sloup, vyběhnete po zdi a s odrazem skočíte na tento sloup. Nakonec se dostanete do další místnosti, kde pobijte další nepřátele.

Všimněte si SARKOFÁGU (20/21) za mříží. V rohu místnosti vyběhněte na spínač a touto cestou se nakonec dostanete ke spínači, který vám otevře mříž se sarkofágem. Musíte však být velice rychlí, abyste pod mříží proklouzli než se zavře. Musíte se od dveřního spínače odtazit poté co na něj šlápnete, a až poběžíte k mříži, musíte při běhu minimálně jednou nadskočit, čímž trochu zrychlíte rychlost svého pohybu a kotoulem proklouzněte k sarkofágu. Vyskákejte o stěny u mříže nahoru a vyjděte po schodech.

Nyní musíte přeskákat po sloupech a poté po hrazdách na plošinu s pákou. Otočte pákou tak, abyste sochu natočili čelem ke dveřím. Stisknutím spínače na podlaze se dveře otevřou. Problém je, že jakmile ze spínače sestoupíte, dveře se zase zavřou. Všimněte si však, že po stranách brány proudí voda, což dává tušit, že brána je nějak ovládaná vodou. Stoupněte tudíž na spínač, použijte zmrazení a vracejte se stejnou cestou jak jste přišli. Až doskočíte na první ze sloupů, pusťte se a běžte rychle k bráně, kterou proběhnete (za předpokladu, že stále držíte tlačítko Zmrazení).

V animaci získáte nový meč. Pokračujte přes dlouhou chodbu plnou pastí a nakonec vejděte vlevo do portálu, kde se setkáte opět s džinem.

Až se vrátíte zpět jděte chodbou vlevo a postupujte přes dlouhé chodby s pastmi a místnosti s nepřáteli.

Až dorazíte do velkého sálu, začněte přeskakovat směrem nahoru. Nakonec doskákejte až na kulatou plošinu, kde pobijte větší množství nepřátel.


Králova věž

Začínáte v kruhové místnosti, ze které je třeba se dostat nahoru na věž. Přeskákejte až na balkón, ze kterého uvidíte supy. Na tento balkón musíte vyskákat o dvě zdi, které je při každém přeskoku třeba aktivovat pomocí vzpomínky.

Přeskákejte po supech až na balkón, kde se vám hra uloží.

Nyní vejděte do věže, kde začněte přeskakovat po dalších objektech směrem nahoru na další balkón.

Opět přeskakujte po supech až skončíte na místě s dvěmi plošinami, přičemž na plošině vpravo je zavřená mříž. Za touto mříží je ukrytý SARKOFÁG (21/21). Přeskočte tudíž na pravou plošinu a před vámi se objeví noví supi. Přeskákáním po nich se dostanete až za zmíněnou mříž a budete moci rozbít sarkofág. Podlahovým spínačem si otevřte mříž, takže opět vyjdete venku na plošině. Přeskočte vlevo na levou plošinu a pokračujte v přelézání a skákání. Brzy se dostanete do chodby, která je opět plná pastí.

Projděte chodbou a snažte se vyhýbat pastem, abyste nepřicházeli o drahocenné zdraví.


Palác

Vstupte do místnosti, kde je spousta nepřátel. Problém je však v tom, že spawneři jsou na plošině nahoře, takže boj s nepřáteli dole nemá smysl. Musíte vyběhnout na dva spínače po stranách místnosti, aby se vám spustila zlatá hrazda. Poté skočte na tuto hrazdu a z ní na horní plošinu. Zabijte všechny tři spawnery, a pokud vás baví bojovat, tak znovu seskočte dolů, kde již můžete normálně pobít všechny zbylé nepřátele.

Dostaňte se do chodby, kde budete muset vyskákat o stěny nahoru. Dostaňte se až do místnosti, kde je spínač na zdi.

Aktivujte spínač na zdi, proběhněte dveřmi a pokračujte až do velké místnosti, kde přeskočte na lustr, ze kterého vás však zápětí příšery shodí dolů.

Až zlikvidujete všechny příšery začněte z rohu místnosti přeskakovat po hrazdách. Skočte nahoře na spínač na zdi, čímž si otevřete dveře vzadu. Musíte z trámu skočit směrem dozadu na balkón a zde projít rychle dveřmi.

Dostaňte se k dalšímu spínači. Zde musíte skočit na římsy na protější zdi a dostat se dolů na balkón. Za dveřmi je velká místnosti, kde pobijte všechny nepřátele.

Prohlédněte si místnosti a zjistíte, že na dvou místech jsou na podlaze spínače. Každý aktivuje jiné vodní objekty. Nahoře na balkónech jsou dvě páky, s jejichž pomocí otevřete dveře dole.

Po zpřístupnění dveří pokračujte v cestě, na konci proběhněte chodbou plnou pastí a dostanete se do obrovské haly.


Finální výstup

Začněte tím, že uprostřed bazénku šlápnete na spínač. Nyní je třeba vyskákat o dvě vodní stěny. Musíte nejprve vyběhnout po pravé stěně, odrazit se, skočit na levou, rovněž vyběhnout, skočit zpět na pravou a tady už nevybíhat, ale jen se odrazit zpět vlevo (pustit klávesu Zmrazení), abyste doskočili na hrazdu vlevo. U dalších dvou vodních stěn musíte postupovat následovně: Odrazit se, proskočit pravou stěnou, rychle zmrazit vodu, odrazit se od levé stěny na pravou, po dopadu na pravou stěnu se opět odrazit, rozmrazit vodu, proskočit levou stěnou a rychle opět zmarazit vodu, abyste se zachytili vodní hrazdy.

Z balkónu pokračujte k dalším dvěma vodním stěnám, které překonejte stejným způsobem jako minule. Pokračujte na další balkón, kde se hra uloží.

Pokračujte k místu, kde je větší množství vodních stěn a sloupů. Předpokládám, že princip překonávání těchto stěn jste pochopili na výše popsaných příkladech. Zbytek je už jen na vaší šikovnosti. Doskákejte na balkón se spínačem, kde se vám hra opět uloží.

Tady je to už trochu obtížnější. Šlápněte na spínač a nyní musíte v časovém limitu přeskákat přes vodní objety ke dveřím, jinak se vám zavřou.

Jděte po ochozu stále výš a výš a likvidujte písečná monstra. Abyste se jich rychle zbavili, používejte nějakou magii, nejlépe Větrný vír.

Probijte se až nahoru a nyní vás čeká z balkónu další skákání po supech a vodních objektech. Nakonec vyběhněte po vodních stěnách na další balkón.

Po krátké animaci přeskakujte opět po supech. Až se dostanete pod balkón na cihlové výstupky a uvidíte vlevo tři vodní stěny, tak musíte s během po zdi a následným odrazem proskákat mezi první dvě stěny, načež se od prostřední stěny odrazit vlevo, rozmrazit vodu, proskočit první stěnou a skočit na supa, kterého ze závěsu na zdi nevidíte. Dostaňte se do dlouhé chodby a běžte stále vpřed dokud se nespustí animace.

Po skončení animace se octnete na úlomku plošiny. Pobijte nepřátele a přeskákejte po supech. Nyní budete opakovaně přeskakovat přes plošiny, kde vždy pobijte nepřátele a pokračujte v přeskaování po supech. Nakonec se octnete na plošině a před vámi bude obrovská příšera, ve kterou se proměnil váš bratr.

Musíte sekat do jeho medailonu, tím mu budete odebírat zdraví. Vždy když udeří pěstí do plošiny, buďte na opačné straně a sekejte do medailonu. Vzpomínáte se, jak jsem v úvodu radil, abyste si magickou sílu Kamenná zbroj vylepšili na maximum, jelikož ho ji budete na konci velice potřebovat? Teď právě přišla ta chvíle, protože díky Kamenné zbroji budete dočasně imunní vůči útokům netvora. Jakmile začne vypouštět jakési výboje, běhejte po plošině sem a tam, abyste se jim vyhnuli. Vždy pobijte nově se objevivší nepřátele a postupujte jak bylo výše popsáno. Až bude mít více než polovinu zdraví pryč, tak se v určitých okamžicích nakloní nad plošinu. Rychle běžte k medailonu a sekejte do něj co to jde. Jakmile mu odeberete většinu zdraví, tak se od vás trochu vzdálí. Přeskočte po supech až k němu a poté ho v animaci konečně dorazíte. Vychutnejte si závěrečnou animaci a poté vás čekají dlouhé titulky. Ona ta animace vlastně nebude úplně poslední, protože po skončení titulků vás čeká ještě jakýsi doslov, takže doporučuji podívat se i na něj, protože se dozvíte úplné zakončení celého příběhu.

Pokud toho nemáte ještě dost, tak si v menu můžete spustit výzvu a trochu si zabojovat s nepřáteli. Potěšitelné je také to, že při spuštění nové hry máte možnost zachovat si dosažená vylepšení.

Related Games Prince of Persia: The Lost Crown
Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Prince of Persia
Prince of Persia: The Two Thrones
Prince of Persia: Warrior Within
Prince of Persia: The Sands of Time
Prince of Persia 3D
Prince of Persia: Collector's Edition
Prince of Persia 1 & 2 Collection
Prince of Persia 4D
Prince of Persia 2: The Shadow And The Flame
Prince of Persia (1990)



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
80 hlasov

100
60
20

80
40
0
57
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |