GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21164
5455
5063
1438
1600
7336
6035
12908
1687

Online 20803 users

Walkthroughs > Splinter Cell: Blacklist


Zobrazení:22857
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

V hre Splinter Cell: Blacklist môžete postupovať troma štýlmi - Duch, Panter a Útočník.

Ako Ducha vás nesmú nepriatelia nikdy odhaliť. Môžete nejakých bez postihu aj omráčiť, no aj tak je viac bodov za nevyrušených nepriateľov, ako za omráčených. Ak niekoho vyradíte, nezabudnite odpratať telo. Stačí telá len dostať z dohľadu, ale pokiaľ máte nejaké kontajnery, koše, či kríky, tak ich môžete ukryť za dodatočné body (ako v Hitman: Absolution). Nielen telá, čo je samozrejmosť, ale aj dvere môžu zvýšiť ostražitosť nepriateľov. Ak boli zavreté a vy ste nimi prešli a nezavreli ich za sebou, tak sa to začne zdať podozrivé.
Pri omračovaní máte možnosť zabíjať, alebo len omračovať. Ak podržíte omráčenie, tak vezmete cieľ ako rukojemníka. Ak potom podržíte omráčenie, tak ho omráčite a rovno si aj hodíte telo na rameno.
Využívajte tiene, aby ste znížili svoju viditeľnosť. Keď ste ukrytý v tieňoch, tak vám svieti na šiji malé svetielko, aby vás podľa neho mohli nepriatelia odhaliť, teda aby ste lepšie videli, kde ste a že ste ukrytý. Ale aj keď ste v tieňoch, odhalia vás nepriatelia, ak sa k vám dostanú blízko.
Preto sa presúvajte, najlepšie rýchlymi presunmi (medzerníkom), keď sa kryjete pri stene, či objekte (Q). Ak nepriateľ sleduje priamo priestor, cez ktorý bežíte, tak vás samozrejme zbadá, ale ak je ten priestor len tak periférne v zornom poli nepriateľov, tak si vás nevšimnú, hoci môžu na chvíľu zaregistrovať pohyb. Okolo nich sa samozrejme plížte a aj pri plížení máte rýchlejší a pomalší (teda tichší) presun (Caps Look). Ak sa presúvate rýchlym presunom z krytia, tak vás obvykle nezačujú nepriatelia, aj keď sa presúvate tesne popri nich, hoci keby ste šli klasicky v plížení, ale rýchlejším pohybom, tak by vás začuli.
Pri presune ďalej od nepriateľov, môžete tiež využívať pokĺznutie. Keď bežíte (v stoji, alebo v plížení), tak sa môžete šmyknúť smerom, kam bežíte. Rýchlo tak prekonáte pár metrov a tiež sa dostanete bližšie k zemi a zníži sa tým podozrenie nepriateľov, ak vás pri behu zaregistrovali. Ak sa takto šmyknete pekne do tieňa, alebo za objekt, tak sa vyhnete odhaleniu, ktoré by nasledovalo, ak vás nepriateľ zaregistroval.
Na likvidáciu používajte ručné omráčenie zblízka, na diaľku elektro pištoľ, alebo uspávaciu kušu a na skupiny nepriateľov uspávací plyn z granátu. Hlukom behu, slovne (Z), alebo výbavou môžete nalákavať nepriateľov, ktorí len pôjdu skontrolovať hluk, nebudete tak hneď odhalený.
Ak chcete niekoho vyradiť, aj pri postupe za ducha a idete na to ručne, tak sa nič nestane, aj keď vás tesne pred útokom zbadá. Hoci sa naplní biely ukazovateľ, zbadá vás a začne panikáriť, ak ho v tej chvíli rýchlo omráčite a nik iný pri ňom nie je, stále sa to ráta ako „tiché omráčenie“. Za postup v štýle ducha máte aj naviac bodov.

Ako Panter ste stále nevidený, ale smrtiaci. Postupujte podobne ako duch, ale pritom nepriateľov zabíjajte. Zblízka, rovnakou akciou, ako pri omráčení a aj na diaľku výbavou a zbraňami. Nezabudnite používať zbrane s tlmičmi a výbavu vhodnú pre pantera. Nižšie bodové hodnotenie, než pri Duchovi.

Útočník je niečo, čo sa k Splinter Cellovi vôbec nehodí, ale je tu taká možnosť pre priaznivcov strieľačiek, ktorí zablúdili k tejto sérii. Najmenej bodovo hodnotené a najpriamejšie. Nechajte sa odhaliť a bojujte a likvidujte nepriateľov priamou akciou ľubovoľnými zbraňami a najúčinnejšou výbavou. Napriek tomu, že je tu možnosť akčného postupu, ktorý bol nechutne hráčom vnútený v štvrtom dieli Conviction, tak stále platí, že nie ste agent s nadľudskou odolnosťou a preto sa treba stále kryť a presúvať, pretože príliš veľa zásahov neznesiete.



0. Blacklist Nula a Paladin

Letecká základňa Anderson, Guan.

Práve opúšťate základňu, keď ju napadnú teroristi. Dôjde k výbuchu a váš vrtuľník padá k zemi. Chcete samozrejme preveriť, čo sa to deje. Je to výučbový prológ, tak len nasledujte Vica ku kanálu, skrčte sa, aby vás nevideli nepriatelia nad vami. Vlezte do kanálu, na druhej strane pomôžte Vicovi vyliezť a vylezte aj vy. Kryte sa za prekážkou pri vás (Q) a keď sa nasmerujete k inej prekážke, budove, či objektu, môžete zvoliť rýchly a tajný presun (medzerník), kedy sa Sam rýchlo presunie a hneď aj prikrčí.
Presuňte sa až k strážnej búdke, pri ktorej sú dvaja nepriatelia. Zvoľte si spôsob útoku (tabulátor), či chcete smrtiaci, alebo nesmrtiaci. Vyraďte jedného z dvojice a o druhého sa postará Vic. Vic sa tu zdrží, takže pokračujte sami. Len sa presuňte vpred a neďaleko vás je prístrešok, pri ktorom sú nepriatelia. Ak ich nechcete vyraďovať, tak sa plížte z pravej strany popod prístrešok. Aj tam zachádzajú dvaja nepriatelia, ale stačí si ich vysledovať a obísť. Preplížte sa až za džíp, vedľa postáva jeden terorista, tak ho obíďte zozadu a už sa len prešmyknite doprava ďalej, kde sa v scénke stretnete s Vicom a úvodná misia končí.

Presúvate sa na palubu Paladina, čo je vaša lietajúca základňa po vzore Helicarrieru SHIELDu. Vy, Sam Fisher ste veliteľ Štvrtého Echelonu. Charlie Cole je váš technik, Isaac Briggs je vaša podpora v teréne a do veliaceho centra dosadila prezidentka Annu Grimsdottirovú, členku vašich predošlých tímov.
Na palube Paladina môžete prijímať hlavné úlohy a aj vedľajšie úlohy od všetkých troch členov vášho tímu a neskôr aj od zajatca, ktorý pribudne po prvej misii. Môžete tu tiež dokupovať vylepšenia pre Paladin a aj aj pre seba (nové zbrane, novú výbavu a vylepšenia).
Peniaze na nákupy získavate prechádzaním misií (čím lepšie prejdenie a vyššie hodnotenie, tým viac peňazí) a aj za hranie multiplayeru Špióni vs Žoldnieri.

Môžete si prezerať Paladina, zhovárať sa s členmi tímu a môžete aj telefonovať svojej dcére. Zavolajte jej po každej misii a vždy bude nový rozhovor.


1. Úkryt

Bengázi, Líbya.

Grim má kontakt, ktorý jej potvrdil, že sa niekto s informáciami o útoku na Guamo vzdal CIA. Je to Andrej Kobin, ktorého ste vypočúvali v predošlom dieli a o ktorom ste si mysleli, že zabil vašu dcéru, čo však bolo len narafičené divadielko Grim. Pre tichý postup sa oplatí zakúpiť si uspávací plyn.

Len prejdite bazárom na námestie, kde to uzavrela milícia, tak zabočte doľava, prejdite bránou, za dvorom do obchodu, vyjdite zadnými dverami a choďte na záchod, kde sa prezlečiete. Prejidite uličkou k bráne a presuňte sa od brány za krabice a odtiaľ za auto. Pred autom sa zhovárajú dvaja nepriatelia, keď dohovoria, jeden vojde dovnútra, druhý bude chvíľu pred autom, ale potom pôjde za voz, tak si auto obíďte a preplížte sa do dverí a zatvorte za sebou.
Pred vami je trojica nepriateľov, tak sa poza nich len preplížte doprava. Prejdite chodbou ku schodom. Medzi dverami a schodmi je pri stene polička, na ktorej je Mŕtva schránka.

Vyjdite hore schodmi a kryte sa za rohom. Keď pôjde nepriateľ v chodbe smerom od vás, vojdite do chodby a hneď do dverí napravo. Prejdite miestnosťou a v zadnej časti vylezte z okna. Prerúčkujte na balkón a počkajte si, kým chlap na balkóne pôjde dovnútra. Potom rúčkujte dookola až za roh budovy a tam vylezte hore.
Nad vami sú dve okná (môžete preliezť aj k susedným napravo a naľavo za rohom). Za tým prvým nad vami je nepriateľ, ktorý sa tam zdržiava stále. Za druhým je záchod, v ktorom je jeden nepriateľ, ale po chvíli vojde do izby, tak vlezte do záchodu. Presuňte sa za policu v izbe a za prevrátený gauč, pred ktorým sú dvaja nepriatelia. Odtiaľ sa presuňte k dverám a vyjdite na chodbu.

Pokračujte chodbou a za poslednými dverami za rohom je štvorica nepriateľov a zajatec. Prvý stojí chrbtom k dverám vedľa linky. Môžete sa presunúť za linku a poza neho aj do kúpeľne (v izbe pri kúpeľni sú zásoby). Občas tento jeden zájde do kúpeľne, tak keď ste za linkou, môžete tam za ním a omráčiť ho. Alebo len behom spravte hluk na chodbe pri dverách a keď vyjde von, tak ho omráčte.
Ak ste si zakúpili uspávací plyn, tak ho len vhodne hoďte do stredu miestnosti, aby uspal všetkých troch zvyšných nepriateľov. Ak plyn nemáte, tak ich musíte odlákať. Môžete hlukom do kúpeľne (ak tam nie je telo štvrtého, ale je na chodbe), alebo hlukovým zariadením pri dverách a čakať za dverami na toho, čo vyjde. Podobne sa zbavte aj tretieho a k štvrtému sa už len stačí potom priplížiť. Osloboďte zajatca. Je to Grimovej kontakt, ale je mŕtvy.

Ste vonku a musíte po terasách na policajnú stanicu, kde držia Kobina. Prejdite po terase, vylezte vyššie a choďte za roh, kde prelezte zábradlie a zoskočte dole. Hneď oproti vylezte zas hore na druhú terasu. Na nej je strieľajúci nepriateľ, ktorý páli po Briggsovi, ktorý od vás takto odlákava pozornosť. Keď strieľa, alebo keď sa otočí vylezte hore a preplížte sa poza stôl do dverí a za dverami hneď naľavo preskočte zábradlie. Prerúčkujte na susednú terasu a na nej vylezte na vyššiu časť, kde máte zásoby.

Odtiaľto sa spustite po lane na strechu poniže. Je tam jeden nepriateľ. Môžete si vyskúšať likvidáciu zoskokom z lana. Inak len dopadnite za ním a plížte sa doprava k stolu. Poza stôl prejdite k dverám a za nimi dolu schodmi. Ste len na nižšej časti strechy, tu hneď naľavo za dverami preskočte zábradlie a rúčkujte po ňom. Popred zábradlie totiž pôjde jeden z hliadkujúcich mužov. Na konci vylezte na terasu nad zábradlím nad pár schodmi a prebehnite k malej budove pred vami. Vylezte na jej striešku.
Takto ste sa dostali cez strechu, po ktorej pátrajú po votrelcovi. Zo striešky, na ktorej ste, vedú káble, po ktorých sa môžete spustiť oproti. Tam hliadkujú dvaja vojaci a taktiež na streche pri vás sa môžu niektorí vojaci dostať pod káble a sledovať priestor kam sa budete spúšťať a tak vás môžu zbadať. Tu hore ste v bezpečí, tak si len vystriehnite najvhodnejší okamih, keď miesto vášho dopadu nik nesleduje a spustite sa.
Hneď po dopade vojdite dverami do malej miestnosti (tí dvaja, čo tu strážia, chodia okolo nej, ale dovnútra nikdy. No miestnosť nemá dvere, takže buďte skrytý v rohoch, aby vás nevideli). Keď strážca za miestnosťou pôjde preč, vyjdite zadnými dverami a hneď naľavo za nimi skočte na rímsu. Spustite sa o kus nižšie a rúčkujte doľava pod schody. Vylezte hore na schody a za terasou na rímsu na stene.
Po rímse lezte doľava až nad miestnosť, do ktorej sa spustite.

Tu vás Grim informuje o Cieli vysokej hodnoty. Ten je rovno za oknom v izbe pred vami. Stačí sa priplížiť pod okno, otvoriť ho a keď bude chrbtom, tak len vlezte dnu a omráčte ho, alebo ho paralyzujte a potom zviažte. V susednej miestnosti máte výbavu.
Prejdite dverami a na chodbu, kde sú nepriatelia. Hneď naľavo vylezte von oknom a rúčkujte popod okná až pod posledné. Za ním vidíte nepriateľa, ktorý po chvíli pôjde doľava. Počkajte, kým sa vráti a keď pôjde po chodbe doprava, tak vlezte oknom dnu a choďte doľava. Prejdite miestnosťou na balkón a zachyťte sa zábradlia a zlezte o niečo nižšie.
Na dvore pod vami sú dvaja nepriatelia. Jeden chodieva k bráne za roh a druhý do budovy oproti. Keď zmiznú, tak zlezte úplne dole a hneď vylezte na rímsu na susednej stene napravo. Po nej rúčkujte doľava, ale len po časť s unikajúcou parou, aby ste boli stále v tieni. Počkajte si, kým dvojica vyjde na dvor a zas zájde a prerúčkujte ďalej doľava k bráne a prelezte bránu.

Tu musíte cez dvor so psom. Psi sú potvory, vycítia vás, ak ste dosť blízko a štekajú, aj keď vás ešte nevidia. Ak nechcete aby vás zbadal, tak sa presuňte doľava a keď príde pes k plotu, tak mu hoďte uspávací plyn. Ak plyn nemáte, môžete použiť elektro omračovač, no je pravdepodobné, že si vás pri zameriavaní pes všimne. Keď ho omráčite, prelezte k nemu a jeho telo pre pár bodov naviac môžete schovať v kríkoch naľavo. Na konci prelezte plot.

Pokračujte k bráne, vylezte na ňu a prelezte na ulicu. Naľavo sa zhovára dvojica, no nemali by si vás všimnúť, tak sa prikrčte k dodávke pred bránou. Popred dodávku chodí jeden nepriateľ. Keď pôjde sprava doľava popri dodávke, vy choďte doprava a k múru na druhej strane ulice, v ktorom je diera. Prelezte dierou za múr.
Tu sa kryte za krabice pri vás a presuňte sa za dodávku. Sledujte spoza nej prístrešok garáže. Keď z garáže vyjde pes, tak sa presuňte za roh garáže a vylezte na strechu. Po streche prejdite do rohu s iskriacim generátorom. Jeho káble vedú cez otvorené okno. Nakuknite dnu, občas sa tam zastaví jeden strážca. Keď tam nik nie je, skočte dnu a vojdite dverami na policajnú stanicu.

V prvej miestnosti máte zásoby. V druhej preskočte pult a preplížte sa popod okná k dverám naľavo. Za oknami napravo sa zhovárajú dvaja vojaci, keď dohovoria a odídu, otvorte dvere a presuňte sa k dverám oproti, pri ktorých je okno. Kryte sa za dverami, jeden vojak prejde chodbou k dverám a po chvíli sa otočí. Keď pôjde chodbou naspäť, tak choďte za ním. Plížte sa popod okná kancelárie a na konci chodby vojdite do miestnosti napravo, kde čakajte za pultom.
Vojak prešiel popred pult k tunajším dverám. Po chvíli zas pôjde do chodby, z ktorej ste prišli, takže keď prejde popred pult, preskočte pult, vyjdite dverami a naľavo hneď hore schodmi.
Poschodie je prázdne, takže v pohode prejdite od schodov chodbou rovno a v poslednej miestnosti napravo je na stole počítač na hacknutie.

Potom choďte do chodby naľavo a vojdite dverami k vypočúvacej miestnosti. Uvidíte scénku s vypočúvaním Kobina. Ste za nepriehľadným zrkadlom, takže o vás traja nepriatelia za zrkadlom nevedia. Nemôžete sa vrátiť, môžete len vpred, takže ak nemáte uspávací plyn, musíte prejsť do akcie a odhaliť sa. Ak nechcete zabíjať, môžete sa kryť pri dverách a použiť paralyzér, no aj tak ste už odhalený. Ak máte uspávací plyn, je to jediná možnosť pre čistý postup. Otvorte dvere a hoďte plyn do stredu miestnosti. Musíte sa dobre trafiť, aby uspal všetkých troch naraz. Keď ich vyradíte, len vojdite dnu a oslobodíte Kobina.

Schmatnete ho, aby vám neušiel a musíte prejsť stanicou k oknu. Cestou máte vyradiť troch policajtov. Ak vás odhalia, tak dostanú posily, takže sa oplatí ísť potichu. Vyjdite dverami, schovajte sa pri stene vedľa okna a v miestnosti pred vami zostane jeden policajt. Používajte elektrický paralyzér. Aj to nezabíja, aj je to efektívnejšie a vyradíte ich jedným zásahom. Vyraďte ho a choďte do chodby oproti, kam šiel druhý. Ak ste rýchly, tak ho stihnete na konci chodby. Je k vám chrbtom, tak ho rovno vyraďte. Posledný je v miestnosti s oknom, tak keď bude kontrolovať stôl, presuňte sa bližšie, aby ste boli na dostrel a vyraďte ho. Potom už len choďte k oknu a opúšťate stanicu s Kobinom, čím ukončujete misiu.

Po návrate na Paladina oslovte Grim, ktorá má k dispozícii vylepšenia Paladina a zakúpte za 1000 $, čo je povinné a sprístupní vám to radar.


2. Pevnosť povstalcov

Mirawa, Východný Irak.

Vystopovali ste, odkiaľ prišli Kobinovi peniaze na účet za jeho obchodovanie so Ženistami, takže vyrážate preskúmať toto miesto ako možnú stopu vedúcu k Ženistom.

Prejdite korytom rieky až na koniec a vyjdite k pár domom na brehu. Je tam len dvojica nepriateľov, takže by ste nemali mať problém. Obíďte si ich, prejdite popred domy cez príjazdovú cestu popri aute na schody a vybehnite hore schodmi k budove.

Tam použijete trirotor, aby ste sa pokúsili identifikovať svoj cieľ pomocou analýzy hlasu. Preleťte cez dvere a do miestnosti so skupinou mužov. Odpočúvajte ich zamierením na jedného z nich, no identifikácia sa nezdarí a prídete aj o trirotor.
Musíte dnu sami. Nemusíte cez dvere, napravo vylezte na múrik a hore na trám s lampou. Prerúčkujte po rímse k rohu. Keď strážca z balkóna pôjde dnu, prerúčkujte na balkón. Vojdite dnu a hneď prvý oknom napravo vyskočte von a rúčkujte ďalej doprava na terasu. Keď na nej nik nie je, vylezte hore a prejdite dverami do miestnosti za terasou a zatvorte za sebou.
Vnútri je jeden strážca a počítač na hacknutie. Môžete ho vyradiť, alebo sa schovávajte za stolom. Bude chodiť kontrolovať dvere, tak si vystriehnite jeho pohyby a hacknite počítač. Potom vyjdite nebadane von na chodbu a hneď doprava do dverí pri vás. Tam narazíte na Jadida Haidosa, bývalého člena MI-6, z ktorého sa stal zradca. Po vypočutí máte možnosť ho zabiť, alebo ušetriť. Ak ho ušetríte, tak sa zabije sám.

Po scénke si tu môžete doplniť výbavu a potom skočte do diery. Prejdite tunelom na útes a pokračujte po útesoch. Vylezte vyššie a ďalej vyšplhajte na skalnú stenu a prerúčkujte opodiaľ, vylezte na trámy mostu a vlezte do jeho spodnej časti. Je tam ja výbava, hoci ste ju od predošlej nemali kde minúť.

Prejdite k budove a prvým vstupom vlezte dovnútra. Počkajte si pri stene, vnútri sú dvaja nepriatelia. Keď sa nepozerajú, tak sa prešmyknite ku krabici pri schodoch a vyjdite hore schodmi. Hore je viacero nepriateľov. Naľavo pokračujete ďalej, ale v stane oproti máte disk. Popred stan z tejto strany chodí len jeden nepriateľ, tak si ho vystriehnite, obíďte a prejdite zo zadnej strany k stanu. Rozrežte stan a vnútri je Mŕtva Schránka.
Vyjdite zo stanu poza vrecia s pieskom ku krabici, presuňte sa pred auto a z auta na drevenú konštrukciu nad nádržou kúsok pri vás. Z nej preskočte na terasu a prejdite nad vstup do bane. Keď sa presunú nepriatelia od vstupu, skočte dole a vojdite. V bani je len na začiatku jeden nepriateľ, ďalej je prázdna, takže pokojne prebehnite.

Vyleziete rovno pri zásobách. V tejto časti je naľavo pes, potvora, ktorá vás zacíti vo väčšine oblasti, takže ak nepôjdete čisto po pravej strane, tak si ho prilákajte a uspite. Choďte napravo a vojdite do budovy. Na dvore za ňou sa zhovárajú dvaja nepriatelia. Jeden z nich je Cieľ vysokej hodnoty. Ten chodieva pred budovu, pri ktorej sa zhovárajú, na jej poschodie, alebo sem na dvor. Ak ste nevyradili psa, tak čakajte v tejto budove a keď príde konečne na dvor, tak ho upútajte zvukom (Z) a keď príde k vám, len ho omráčte a zajmite.
Prejdite týmto dvorom, zostal tu jediný nepriateľ, tak sa ľahko vyhnete jeho pohľadu. Po pravej strane choďte popri stole, za krabicu, múrik a prechodom medzi budovami na zadný dvor. Tu je jeden nepriateľ, tak sa prešuchnite za krabicu a ku schodom a vylezte hore. Tu je v budove vstup, ktorým budete pokračovať. Jeden vojak je vnútri pri vstupe do tunela, druhý chodí popred budovu. Keď ten vonku zájde za budovu, priplížte sa k dverám, hoďte zvukové lákadlo k druhým dverám a keď to tento vnútri pôjde skontrolovať, len sa presuňte poza neho k tunelu a skočte dnu.

Vylezte z tunelu, prejdite dverami a vylezte po stene na dvor. Napravo máte výbavu a v strede nepriateľov. Vy choďte doľava, oknom vlezte do budovy, dverami vyjdite a schovajte sa naľavo za stenu budovy pred vami a prešuchnite sa na schody. Vyjdite hore a čakajte za stolom pri schodoch. Tu hore sú dvaja, jeden zájde až sem k vám k zábradliu, ale potom sa vráti dopredu k druhému a vtedy vyrazte k otvoru. Hoďte na dvor prípadne zvukové lákadlo, aby vás nevideli a spustite sa do otvoru a rýchlo sa pospúšťajte až dolu do tunela.

Tu len prejdite von z tunela, vylezte hore, vybehnite po schodoch a vojdite do miestnosti, kde nájdete zabitého vojaka zo základne Guam. Pozriete si odkaz od Ženistov a treba utekať, pretože celé toto bola pasca. Dôjde k útoku na budovu, tak keď sa otrasiete, len utekajte. Cesta je veľmi intuitívna, takže len stačí bežať vpred, vyrážať dvere a dostať sa preč.
Po návrate na Paladina uvidíte, že nielen vaša misia bola pasca, ale pascou boli aj stopy, po ktorých šli ďalšie týmy a asi nikoho neprekvapí, že ste jediný, kto prežil zaklapnutie ich pascí. Podľa videa ste aspoň určili, že vodcom ženistov je Majid Sadiq, bývalý agent MI-6.


3. Americká spotreba

Chicago, USA.

Hoci sú všetci presvedčení, že k útoku Inžinierov dôjde v Dallase, ale vy dáte na Charlieho náznaky toho, že sa niečo deje v Chicagu a odhalili ste skupinu, ktorá drží rukojemníkov v zábavnom centre.

Slávnostné centrum
Zbehnite k dverám, dolu schodmi a cez šachtu ventilácie do veľkej haly centra. Spustite sa dole po tyči a rovno od nej postupujte po pravej strane. Je tu celkom tma, ale nepriatelia majú na zbraniach svetlá, tak sa kryte aj v tieňoch, aj za predmety. Poza stánky sa presuňte až na opačnú stranu k stĺpu vedľa pódia. Povyše druhého stĺpu sú dvere do zadnej chodby, no sú strážené a osvetlené. Čakajte pri stĺpe, jeden strážca spred dverí občas zájde za stĺp pri ňom. Keď sa vráti na svoje miesto, presuňte sa za tento druhý stĺp. Potom strážca vyjde pred stĺp, tak len využite vhodnú chvíľu, keď nik nevidí osvetlenú časť pred dverami (prípadne hoďte od dverí zvukové lákadlo) a prebehnite popred dvere za pódium.
Tam v strednej časti za pódiom vylezte na krabice a ventilačnou šachtou prelezte do malého skladu. Ten je za touto osvetlenou chodbou, takže do nej vojdite a vyskočte na potrubie pri strope. Po ňom prelezte až pred dvojité dvere, ktorými musíte pokračovať. Počkajte si na strope, kým budú stráže mimo vás a chrbtom k dverám. Zoskočte a prejdite nimi a dolu schodmi.

Na schodoch vlezte do ventilačky a ňou sa dostanete do šatní. Keď sa tu dorozprávajú dvaja nepriatelia, prejdite k šachte v stene a tiež ňou prelezte. Dostanete sa do malej dvoj predsiene medzi chodbou s nepriateľmi a miestnosťou s rukojemníkmi. Prejsť môžete dverami, alebo ventilačkou v druhej časti. Ak ste prišli zo šatní, tak pre vstup do ventilačky musíte vyradiť jedného vojaka, čo tu stráži. Mohli ste od schodov prejsť aj do tmavej miestnosti s automatmi a tamojšia ventilačka by vás doviedla priamo k tejto a stačilo by vyliezť, keď je vojak chrbtom.

Rukojemníci a kanál
V miestnosti s rukojemníkmi vás hra varuje, aby ste pri rukojemníkoch nestrieľali a nepoužívali granáty, ako keby ste to nevedeli aj sami. Či ste prišli ventilačkou, či dverami, presuňte sa pod ochodzu pod dverami. Rukojemníkom môžete pomôcť, alebo ich nechať tak. Pre postup vám stačí prejsť tieňmi pod ochodzu, vystriehnuť si, keď pôjde vojak od vás, postúpiť trochu vpred, doľava za potrubie, čím sa dostanete k šachte. Počkajte si zas, kým sa vráti a zas odíde vojak spred šachty a len sa k nej priplížte a spustite sa dole.
Ak im chcete pomôcť, dá sa to rovnako, z tieňa pod ochodzou vyraďte vojaka pri vás. Prejdite na ochodzu a vyraďte tamojšieho. Z opačnej strany ochodze zoskočte a popod potrubie sa preplížte do tieňa za vojaka na tejto strane a vyraďte ho (alebo po potrubí na stope a skočte na neho). Zostáva posledný. Prípadne si to uľahčite uspávacím plynom. Ale za ich záchranu nie je žiadny bonus, skôr zníženie bonusu ducha, získate jedine dobrý pocit.

V chodbe vylezte z kanála hore a vyskočte na potrubie na strope. Prelezte po ňom vpred až ku schodom. Tam zoskočte a prelezte zábradlie napravo do prázdnej vedľajšej časti. Tam chodieva jeden vojak, ktorý je cieľ vysokej hodnoty. Len si ho počkajte zachytený na okraji plošiny a keď sa otočí, vylezte a vyraďte ho. Choďte k dverám, ktorými sem vchádzal a keď je obrnenec za nimi naľavo, vybehnite von a choďte doprava, kde zlezte do šachty a pekne ste sa všetkým vyhli. V šachte automaticky zajmete jedného vojaka, aby ste zistili, čo plánujú. Keď ho vypočujete, tak sa len rozhodnite, či ho zabijete, alebo nie.

Vylezte rebríkom a hore schodmi. V chodbe sa pred dverami mihne roboautíčko, sonda ktorú ovláda technik. Máte to tu ľahké, len vyskočte na potrubie v strede chodby a prejdite po ňom až na koniec chodby, kde sa skrýva aj technik ovládajúci sondu. Na konci zoskočte vedľa technika a prejdite k točitým schodom. Tam vylezte po rebríku, prerúčkujte a vylezte vyššie po tyčiach a v hornej časti čaká Mŕtva schránka. Úplne hore je pred dverami vojak. Keď sa presunie k zábradliu naľavo, tak sa preplížte poza neho von. Máte tu aj krabicu so zásobami.

K čističke
Prebehnite z pravej strany k budove. Tam hore cez zábradlie a preplížte sa napravo k odkvapu. Sú tu dvaja vojaci, ak ste rýchly, tak sa na začiatku zhovárajú a môžete sa preplížiť poza nich. Ak už dohovorili, tak si len vystriehnite, keď budú obaja sledovať ulicu. Po odkvape prelezte na strechu, kde si otvorte šachtu a ňou prejdete dovnútra na terasu v hale.
Dole na recepčnom pulte je počítač na hacknutie. Vnútri to tu obchádza jeden vojak. Môžete zoskočiť cez zábradlie, keď pôjde hore, hacknúť počítač a zas sa vrátiť hore. Hore prejdite šachtou, alebo dverami pri nej do bezpečnostnej miestnosti.
Z miestnosti ostrahy prelezte šachtou do malého kumbálu pri chodbe s dvoma nepriateľmi. Vyjdite k nim na chodbu a hneď napravo od kumbálu vylezte na potrubia pri vás. Keď budú obaja chrbtom k dverám, zoskočte a prejdite dverami.

Čistička vôd
Dostali ste sa do centrály čističky vôd. Máte 10 minút, než vypustia nepriatelia do vody biologické svinstvo. Jeden uzáver je napravo, druhý naľavo, oba strážia nepriatelia s maskami, takže si uspávačkami nepomôžete. V blízkosti uzáveru je na každej strane aj jeden obrnenec.
Na pravej strane prelezte zábradlie balkóna a prerúčkujte k tyči, po ktorej sa spustite dolu. Naľavo, na konci v zníženom priestore je inak aj krabica so zásobami. Prejdite stredom a plížte sa kvôli nepriateľom. Keď sa dostanete na tretiu úroveň k vodnej nádrži, presuňte sa napravo, alebo naľavo, aby ste boli krytý za zábradlím pred obrnencom. Ten sa zdržiava pri zariadení, ale občas vyjde na susednú plošinu nad vodu. Vtedy sa presuňte k zariadeniu, deaktivujte ho a rýchlo sa zas stiahnite na bok za zábradlie. Vráťte sa k tyči tak, ako ste prišli, využívajte okuliare so sonarom, aby ste mali prehľad o nepriateľoch a vedeli, kedy sa môžete presúvať.
Vráťte sa hore a prejdite na opačnú stranu, kde zlezte dole rebríkom. Od rebríka choďte doprava k najbližšej nádrži a od nej sa presuňte k nádrži nad vami, kde sa schovávajte v tieni pod ochodzou. Nad touto nádržou je zariadenie a z tejto pravej strany môžete vyliezť na nižšiu plošinu, z ktorej sa dá preliezť priamo k zariadeniu. Pri zariadení je obrnenec, tak čakajte dole pri nádrži, kým nepôjde vyššie. Vtedy vylezte na nižšiu plošinu, z nej k zariadeniu a odpojte ho.
Odpojili ste obe zariadenia, ale treba vodu ešte uzavrieť manuálne. Ventil je v malej miestnosti pod rebríkom. Už si len dajte pozor na dvojicu nepriateľov, ktorí sa zvyknú zdržiavať v okolí rebríka, preplížte sa k nim a len vojdite dverami a otočte ventilom. Tým je misia rovno ukončená.


4. Súkromná vila

Ciudad Del Este, Paraguaj.

Reza Nouri by mohol mať informácie vedúce k Inžinierom, takže sa k nemu musíte dostať a vypočuť ho.

Prienik do bezpečnostného centra
Začínate pri tenisovom kurte. Preplížte sa poza vojakov vpred. Napravo sa dá vojsť do garáže, ale je tam dosť svetla. Prejdite teda popri stene a za ňou vojdite do garáže zboku. Vnútri je jeden mechanik. Vyskočte na tyč pod stropom a prelezte k stolu, na ktorom je počítač na hacknutie. Keď bude technik chrbtom, zoskočte a hacknite počítač.
Môžete z tyče rozstreliť aj reflektor, aby ste tu spravili väčšiu tmu. Hodí sa kvôli psovi. Na dvore za vami sú ďalšie stráže a otravný pes. S tými je vždy problém. Z boku pri garáži sa skryte za múr pri dvore a pes vás zacíti. Ak to chcete ľahšie, tak sa ukryte o kus ďalej na dvorku a potom hore pri tenisovom kurte. Keď vybehne hore, uspite ho šípkou z kuše a tu si ho ani nik nevšimne, keď k tomu dôjde a môžete schovať jeho telo. Ak ho chcete obísť, tak ho rovnako prilákajte, vojdite do garáže a prerúčkujte na opačnú stranu, zoskočte a vybehnite na dvor.
Na dvore postupujte po pravej strane. Kryte sa za auto, generátor a ďalej za múriky. Môžete to skúsiť aj napriamo, bez vyradenia psa, ale musíte byť obozretný a zároveň veľmi rýchly. Presuňte sa poza múriky, spoza posledného k autu a odtiaľ prebehnite k dverám, ktorými prejdite, alebo ich preskočte. Za stenou už len vojdite do miestnosti, kde sa napojte na počítač.

Prienik k rozvodu prúdu
Potom vyskočte oknom, ktoré vám odomkol Charlie. Za oknom máte aj zásoby. Vyjdite do záhradky. Môžete ísť doľava k budove, vyliezť hore po odkvape, prerúčkovať kus ďalej. Spustiť sa pri múriku, vyliezť naň, zvukovým lákadlom, alebo strelou do svetla odlákať stráž spoza múrika, prebehnúť ponad bazén a pokračovať vrchom ponad stráže a psa.
Tiež môžete ísť napravo, zbehnúť k vodopádiku, zoskočiť z neho, vyjsť hore schodmi, keď bude stráž obďaleč, preliezť zábradlie a prerúčkovať ďalej. Ak vás tu zacíti pes, len odrúčkujte na začiatok zábradlia, keď sa tam presunie, prerúčkujte zas na opačnú stranu, vylezte a rýchlo sa presuňte ďalej. Zbehnite dolu schodmi a tu ho môžete uspať, ak chcete, no ak to chcete čisto, tak sa rýchlo presuňte ďalej popod plošinu so strážami a hore do domčeka.
V domčeku použite trirotor a s ním len preleťte jedinou možnou cestou cez šachty až do miestnosti. V susednej miestnosti sú dvaja strážci. Vedľa dverí je napravo pri zemi šachta, tak ňou preleťte do miestnosti k strážcom, vyleťte hore a ponad skriňu na opačnú stranu. Po obvode miestnosti to obleťte k pootvoreným dverám za stolom, pri ktorom sedí jeden strážca. Za dverami je rozvodná skriňa, pri ktorej odpáľte trirotor.

Do vily
Odpálili ste elektrinu a všetci sú v pozore. Na terase nad schodmi nad domčekom je jeden nepriateľ, cieľ vysokej hodnoty. Môžete si ho ľahko podať, je tam sám, tak ho len chyťte a telo niekam zašite. Po odkvapoch môžete preliezť k dverám, ktorými vojdite do domu.

Vo vile
V dome pozor na laserové lúče na niektorých miestach. Prejdite rovno, doprava a doľava k pultu, za ktorým je strážca. Keď sa otočí, preskočte pult a priplížte sa ku schodom. Keď od nich odíde strážca, vybehnite hore schodmi. Tu sa môžete kryť za zábradlím, alebo za skrinkou povyše. Prejdite vpred a doprava k schodom, ktorými vyjdite hore.
Hore si tiež vystriehnite strážcu a poza neho sa prešmyknite do chodby. Za prvými dverami naľavo je v miestnosti Mŕtva schránka. Pokračujte chodbou, na konci môže byť ďalší strážca. Zahnite na konci doprava, vojdite do spálne a z nej do osvetlenej kúpeľne, v ktorej odpáľte slabé miesto nad úkrytom Rezu Nouriho.

Útek
Musíte dostať Rezu bezpečne preč. Bežte s ním do miestnosti, kde sa ukryje za stôl. Odmieta pokračovať, pokiaľ sú v okolí nepriatelia, takže ich musíte vyradiť, aj ak postupujete bez likvidovania nepriateľov. Schovajte sa za dvere, ktoré o chvíľu vyrazia. Jedného môžete dostať rovno nenápadným omráčením spoza dvier a druhého uspite šípkou.
Za dverami preskočte zábradlie. Reza zbehne dolu schodmi a ukryje sa pri schodoch. Vbehnú sem ďalší štyria. Traja pôjdu od vchodu a jeden sa rovno rozbehne k Rezovi. Streľte do neho uspávaciu šípku a zvyšným hoďte uspávací granát. Štvrtý sa objaví pod vami, tak na neho skočte zo zábradlia, na ktorom visíte. Rýchlo ste sa ich zbavili a ani ste neboli odhalený.

Pokračujte k tunelu, v ktorom si môžete doplniť zásoby a vyjdite von. Tu vás čakajú len traja nepriatelia. Držíte Rezu, takže máte trochu obmedzený pohyb, no aj tak môžete klusať, aby ste sa presúvali rýchlejšie. Zbehnite dole ku skale, schovajte sa naľavo za skalu a keď bude vojak pred ňou chrbtom, prebehnite nižšie, kde sa opäť ukryte pred dvojicou vojakov. Keď budú vo vhodnej pozícii, buď sa preplížte naľavo po ľavej strane poza vojaka, alebo prebehnite na opačnú stranu za skalu, kde si počkajte, kým bude ten vojak pod vami za skalou a vtedy prebehnite dolu po pravej strane. V prístave už len dobehnite k lodi. Za záchranu vám dá Reza mená vojakov, ktorých poskytol Sadiqovi.


5. Opustená továreň

Londýn Veľká Británia.

Odhalili ste aktivovanú spiacu bunku Inžinierov, ktorá niečo plánuje v Anglicku, takže tam vyrážate.

Presun z móla
Začínate na móle. Pri vozni je pes a na konci úseku ostreľovač. Posuňte sa v pred a kryte sa za krabicu. Keď sa priblížite, pes vyrazí trochu ďalej od vozňa (ak sa priblížite moc, tak vás zacíti). Keď sa trochu vzdiali, prebehnite k vlakovému vozňu a vlezte naň. Presuňte sa po ochodze na striešku. Potom sledujte psa a ostreľovača. Keď pes pôjde naspäť k vozňu a ostreľovač sa presunie od schodov, prebehnite na koniec striešky, zoskočte dole, vybehnite hore schodmi k ostreľovačovi a rovno pri ňom vylezte hore na plech nad ním. Odtiaľ vylezte po rebríku, prerúčkujte doľava, vyššie, na balkónik, prelezte zábradlie, prerúčkujte doprava na odkvap a vylezte hore.

Presun do interiéru po strechách
Nad vami je ostreľovač, ale netreba sa báť. Bežte k odkvapu, vylezte naň, vylezte hore a zachyťte sa okraja strechy. Prerúčkujte čo najviac doprava, aby si vás nevšimol ostreľovač a vylezte na strechu. Napravo preskočte zábradlie na susednú strechu.
Choďte vpred k budove oproti, zostaňte tu na vrchnejšej úrovni. Prejdite k budove a za rohom je strážca. Začne sa zhovárať s jedným poniže a potom pôjde do budovy obďaleč, kam smerujete aj vy. Je ľahšie ho predbehnúť, tak keď prejdete za roh, vyskočte a zachyťte sa strechy, prerúčkujte poza neho. Na konci prebehnite k múru, zoskočte dole a choďte k otvoru v budove pri vás. Naľavo nad schodmi je ostreľovač, ale vy vylezte tu pomocou odkvapu do otvoru a vlezte dnu.
Prejdite podlažím tejto budovy a na konci doľava, na poslednú strechu. Tam sú dvaja ostreľovači, počkajte si pod schodmi, keď si vymenia pozície, aby sa nezačali hýbať, keď budete pri nich a vylezte hore. Prejdite pomedzi nich na koniec. Ku koncu je otvor v streche s rebríkom, ale dole je aj jeden strážca. Prejdite až na úplný koniec strechy, kde je rebrík na stene budovy.
Zlezte po ňom a po rímse prerúčkujte k diere v stene. Ňou vlezte dovnútra, keď bude strážca chrbtom. Popri ňom už len prejdite miestnosťou, prázdnou chodbou a na konci sa spustite do výťahovej šachty. Tu prejdite ešte jednou prázdnou miestnosťou a spustite sa do ďalšej šachty.

Prvé podlažie nepriateľov
Tu si môžete aj doplniť zásoby. Rozrežte plachtu a vojdite do haly. Je tu technik s rušičkou, tak zabudnite na okuliare. Zachyťte sa okraja a prerúčkujte k stĺpu. Je to tu celkom osvetlené, tak si len počkajte, kým pod vami nik nebude, zoskočte a dobehnite k oknu. Vylezte oknom, prerúčkujte doprava k odkvapu a po ňom hore. Vlezte oknom nad rímsou napravo dnu a budete v rovnakej miestnosti, ale na vyššej úrovni a pri vás je tu aj Mŕtva schránka. Na konci plošiny sa zachyťte okraja a prerúčkujte až nad dvere naľavo (za tými napravo je technik s rušičkou a sleduje dvere). Keď vyjde strážca z dverí, vojdite nimi dnu a preplížte sa ku schodom. Zbehnite dolu schodmi, von na balkón a z neho na balkón poniže, kde je jeden strážca.

Druhé podlažie nepriateľov – plány
Po rímse môžete prerúčkovať nad dvere a vojsť dnu skôr, než strážca na balkóne dotelefonuje. Vnútri choďte doľava, za rohom chodbou a do dverí napravo. Zatvorte za sebou a pod vami je miestnosť, v ktorej je jeden strážca a počítač na hacknutie. Strážca občas podíde k počítaču, keď odstúpi, zoskočte dole, hacknite ho a schovajte sa za stôl. Keď sa dá, vyjdite von dverami, zatvorte a vojdite rovno do miestnosti napravo pred vami.
Tam vylezte von oknom, prerúčkujte k susednému oknu a vojdite dnu, máte tu aj zásoby. Prejdite k vedľajšiemu oknu a prerúčkujte po ňom ešte o okno ďalej do poslednej miestnosti. V tejto tmavej miestnosti ste krytý a východ je neďaleko, len vám stoja v ceste dvaja strážci pri horiacom sude. Ak ich nechcete odlákať hlukom, stačí si počkať, podídu ku krabici pred nimi a vtedy môžete vyraziť cez vybité okno a doprava. Tam preskočte zábradlie a prerúčkujte ďalej. Vojdete do miestnosti s plánmi Inžinierov.

Dodávka inžinierov
Pod vami pri stĺpe je technik s rušičkou. Vo svetle sa rozprávajú traja chlapi v ochranných odevoch. Buďte rýchly a stihnete to, než dohovoria. Zoskočte dole k technikovi, preplížte sa z ľavej strany k nákladiaku, obíďte si ho celý a priplížte sa z druhej strany k zadným dverám a vojdite dnu. Tu začnú registrovať, že sa niekto blíži, ale scénka preruší ich odhalenie. Prípadne môžete pri technikovi vyliezť po tyči na stĺp, hore prerúčkovať nad nákladiak, zoskočiť naň a len si počkať pri zadných dverách, kým tam nikto nebude, zoskočiť a vojsť dnu.
Umiestnili ste plošticu na chemickú zbraň, ktorú ste tam odhalili. Už chcete preč, keď zistíte, že by tu mohol byť Sadiq a to si nechcete nechať ujsť. Po scénke začínate automaticky pri stĺpe za kamiónom. Rýchlo sa presuňte do tieňov pri kamióne, pretože vás tu čoskoro odhalia. Technik záhadne zmizol, tak si môžete pomôcť okuliarmi, ak chcete.
Presuňte sa k pootvoreným dverám na boku. Buď presunmi v tieňoch, alebo vylezte po tyči na trámy pod stropom, prelezte po nich nad schody, zoskočte a zo schodov je to už len kúsok.

Pátranie po Sadiqovi
Za dverami prejdite do haly. Nie je veľmi osvetlená, čo je pre vás fajn. Choďte oproti na druhú stranu haly a tam je chlap v ochrannom obleku, ktorý je cieľ vysokej hodnoty. Je tam sám, tak ho ľahko zajmete, telo schovajte do tieňa. Po tejto pravej strane sa presúvajte z krytu do krytu v tieňoch smerom k svetlu. Keď sa vzdiali vojak od svetla, posledný kúsok už len prebehnite a vbehnite do bočnej chodby.
V nej otvorte poklop v podlahe a skočte dole. Prejdite kanálom do stredu, kde steká voda a zlezte dolu rebríkom. Dole hneď vyskočte na tyč pod stropom kúsok pri vás. Povyše vás sú traja psi. Po tyči prelezte ponad psov vpred, doľava a vpred. Dostanete sa od nich ďalej a z tohto miesta už len dobehnite (keď nebudú psi veľmi blízko) k rebríku, ktorým vylezte hore.
Posledný úsek má len pár chemikov v žltých oblekoch. Vy začnete vrávorať a motať sa. Zasiahla vás chemikália, keď ste k nej umiestňovali plošticu. Prejdite až na koniec, vyhýbajúc sa postavám v žltom a odpadnete.

Útek
Zajal vás Sadiq, no zachráni vás Briggs, pichne vám protilátku, aby ste sa pozviechali. Keďže ste boli zajatec, vzali vám vaše zbrane aj okuliare. Od Birggsa máte len pištoľ a elektro paralyzér, ak nechcete stále zabíjať.
Dajte sa s Briggsom na útek a vtrhne sem pár členov komanda. Briggs bude po nich páliť, aby odlákal pozornosť. Vy prebehnite k oknu v stene pred vami, preskočte ním a kryte sa za kontajner. Odtiaľto môžete dostať pár vojakov. Preskočte kotúče a ďalšie okno v stene, aby ste sa dostali za nich. Môžete ísť pod schody pri vás a popod ne sa dostať za nepriateľov z druhej strany. Vďaka Briggsovi môžete zostať celý čas v utajení a likvidovať ich elektrozbraňou, alebo zásahmi do hlavy pekne v tichosti.
Keď sa ich zbavíte, vybehnite schodmi hore. Tu vás napadne posledných pár nepriateľov. Môžete sa kryť za karbicami napravo, alebo vyskočiť na potrubie nad vami a po ňom preliezť nad nich. Keď sa zbavíte týchto posledných, už len vybehnite na strechu, odkiaľ vás odvezú naspäť na vaše lietadlo.


6. Veliteľstvo špeciálnych jednotiek

Teherán, Irán.

Zo získaných materiálov ste zistili, že za Sadiqom stojí Irán. Vláda to zverejnila a verejnosť baží po odplate a hrozí vojna. Nie ste si však istý, či informácie nie sú podvrh, tak chcete istotu, aby ste si potvrdili, či s tým Irán niečo má, alebo nie. Na začiatku zbalíte Aliho Rohaniho, generála, ktorý vám môže pomôcť v preniknutí do veliteľstva. Nie je nadšený, ale pochopí, že hrozí vojna a tak vám sľúbi pomoc, no pod podmienkou, že neublížite nikomu z jeho mužov. To znamená, že musíte postupovať potichu a nikoho nesmiete ani len omráčiť.

Prienik do budovy
Hneď od začiatku bežte doľava a popri budove. Celú túto cestu pôjdete tadeto, popri budove. Na začiatku je jeden strážca, tak si ho len obehnite. Dojdite k bráne a vyskočte na múr pri nej. Ak počkáte, Rohani príde a zabaví strážcu. Ale môžete sa aj rovno spustiť za neho a pomaličky prejsť poza neho. Na druhej strane brány vyskočte zas na múr. Poniže zas chodí jeden strážca, tak si ho vystriehnite, zoskočte a prejdite popri stene až k rohu budovy.
Tam vylezte hore po odkvape. Rohani pôjde zabaviť strážcu v búdke, ak by ste šli po ceste, no takto to máte istejšie. Vylezte hore, prerúčkujte po rímse za roh, po konštrukcii s tabuľou na susednú budovu a z nej po odkvape dole. Pred vstupom do podzemného parkoviska je jeden strážca, tak pozor na neho. Keď je chrbtom, prebehnite do tieňa na opačnej strane. Prejdite nad vstup do parkoviska a zaveste sa na zábradlie. Pod vami je kamera, tak keď sa pozerá iným smerom, zoskočte dole a vojdite do parkoviska. Je tu jeden strážca, ale je tu aj veľká tma, tak len prejdite na opačnú stranu a prejdite dverami na konci.
Tam sa chopte lana a zlezte až dole. Pozor na pár stráží, ktoré vás môžu zbadať, ale stačí si len načasovať postup. Dole počkajte v temnote, kým Rohani dohovorí s vojakom a keď vojak odíde, vylezte k Rohanimu a choďte s ním. Len ho nasledujte chodbou až do poslednej miestnosti.

Pasca
Tam zistíte, že je to fanatik, ktorý radšej obetuje rodinu, akoby sa pokúsil zabrániť vojne. Je to pasca a vbehnú na vás stráže. Len čo skončí scénka, začnite skákať nahor. Len stláčajte medzerník a vyleziete hore po stĺpe a zachytíte sa tyče na strope. Po tyči prelezte doprava nad ochodzu. Tam si počkajte, kým neskončí prvý ošiaľ, keď pália do tmy na stĺp, kde ste boli.
Potom po vás začnú pátrať. Na ochodze pri vás je jeden strážca. Keď je chrbtom, zoskočte dole, preplížte sa k zábradliu medzi dvoma stĺpmi a zachyťte sa ho zvonku. Prerúčkujte po ňom až k stĺpu, aby ste boli čo najviac v tme. Hoci vás občas zahliadnu (začne sa zvyšovať podozrenie), je to obvykle len na chvíľku a neobjavia vás tam. Tu si len vystriehnite vhodnú chvíľu, keď ich bude čo najmenej pri dverách. Využite sonar okuliarov, aby ste videli aj za stenu, že v chodbe za dverami nik nie je. Vo vhodnej chvíli zoskočte a len prebehnite dverami pod svetlom, za dverami doprava a na koniec chodby.

Presun na poschodie
Vlezte otvorom do šachty, v nej hore po tyči, hore na ochodze do druhej šachty a z nej vyleziete na schodoch. Hneď vedľa šachty, ktorou ste prišli, je tyč, po ktorej vylezte hore o poschodie vyššie na schody. Tu zbehnite jedným schodiskom nižšie pod vás a tam v rohu po stene opäť po tyči hore a hore zostaňte visieť na okraji.
Dostali ste sa takto až hore k dverám, ktorými potrebujete prejsť. Tie sú na bezpečnostný kód, ktorý nemáte. Počkajte si, spoza dverí vyjde jeden strážca, prehodí pár slov s tým, čo je tu a vráti sa za dvere. Tento strážca zíde na schody a ten spoza dvier sa o chvíľu vráti. Prejde ku schodom a potom sa chvíľku bude pozerať spoza zábradlia. Je blízko pri dverách, takže zostanú na chvíľu otvorené. Vtedy vylezte, preplížte sa za dvere a než sa vráti, otvorte výťah a vyvezte sa ním.

Získanie údajov
Prejdite k stene do tieňa. Keď vyjde vojak a bude sa pozerať cez presklenú stenu, preplížte sa poza neho na druhú stranu do tieňa. O chvíľu pôjde naspäť, tak sa plížte za ním a prejdite dverami za ním, než sa zatvoria. Za dverami sa dajte doľava a hore schodmi. Prejdite terasou na koniec (jeden strážca je na spojovacom mostíku, ale sem sa zväčša nepozerá) a na druhom konci schodmi dole. Pozor na strážcu pred vami, no väčšinou je chrbtom. Spod schodov choďte rovno do miestnosti naľavo. Na stole pod oknom pri dverách je Mŕtva schránka.
V zadnej časti tejto miestnosti vlezte šachtou do podzemnej časti, prejdite k ovládaciemu panelu a aktivujte ho pre spustenie chladenia. Rovno pri vás je v podlahe šachta, tak ňou prejdite a vyleziete v časti s rebríkom (dá sa sem prejsť aj dverami, ale aspoň si osvojíte šachtu pre neskorší únik). Vyskočte na tyč pod stropom, aby ste prešli za laserové lúče, zoskočte a vylezte rebríkom hore.
Nevlezte hneď do miestnosti. Počkajte si, než sa nad vami dozhovárajú dvaja strážci a tiež, aby sa sem cez presklenú stenu nepozeral neďaleký strážca z haly (stačí sa riadiť podľa radaru). Keď sa dá, vlezte hore, vojak na stoličke si vás nevšimne. Obíďte si server a na druhej strane vložte doň disk.

Teraz musíte počkať minútu dvadsať sekúnd, kým sa údaje stiahnu. Miesto ale prídu prečesať vojaci, tak sa treba schovať. Choďte povyše servera do mierne tmavého kúta pri serveri a stene. Jeden vojak vojde aj sem, najprv prejde pomedzi servery (tu si vás nevšimne a nevidno tu na vás ani zvonku z haly) a pôjde k otvoru, ktorým ste sem vliezli. Keď tam bude, zostáva asi 30 sekúnd. Potom prejde zas k dverám a poza servery popred miesto, kde som radil sa schovať a tam by si vás už teraz všimol.
Môžete to spraviť čisto, ale chce to na sekundu presné načasovanie. Keď pôjde k chlapovi na stoličke, presuňte sa za server, z ktorého sťahujete údaje. Keď prejde pred dvere, presuňte sa k serveru vedľa, aby ste na neho spoza rohu lepšie videli. Len čo sa pohne a prestane pozerať na vstup, z ktorého sťahujete, tak prejdite k panelu a vezmite si disk, ktorý sa už stiahol. Hneď sa vráťte za server a prejdite k otvoru a skočte do neho. Dve sekundy straty času a zbadá vás.
Jednoduchšie je počkať si, keď bude prvýkrát pri chlapovi na stoličke. Keď sa od neho pohne (zostáva asi 18 sekúnd), hoďte im tam hlukové lákadlo. To ho zdrží akurát, aby sa súbory dosťahovali. Vy ich rýchlo vezmite a vráťte sa za server. Keď prejde popred server, vy sa len presuňte do šachty, ktorou ste prišli.

Útek z budovy
Tu zostaňte visieť a nespúšťajte sa po rebríku. Poniže vás je za sklenenou stenou jeden strážca. Keď odíde, zlezte dole, prelezte po tyči pod stropom zas za laserové lúče a šachtou v podlahe sa vráťte tak, ako ste prišli.
Tak ako ste prišli, ste sa vrátili do miestnosti, kde bola Mŕtva schránka a rovnako pokračujte aj naspäť. Vyjdite do haly a na schody napravo. Na terase sú dvaja vojaci, tak sa zachyťte rímsy na stene. Prerúčkujte po nej ku schodom na opačnej strane. Keď sa vojaci pohnú smerom od vás, zoskočte dole, vystriehnite si spod schodov, keď bude čistý vzduch a prebehnite dverami (ktoré sú teraz stále otvorené), ktorými ste vošli. Za nimi len aktivujte lano za sklom, rozbijete sklo a spustíte sa dolu.

Do haly k vám príde na kontrolu pár vojakov. Presuňte sa mierne doprava za kruhovú časť v strede. Ako sa začnú rozchádzať, presuňte sa rýchlo ku kvetináču a ku stĺpom na opačnej strane. Keďže len vošli, pôjdu teraz všetci od stĺpov, takže sa presuňte z boku stĺpu za stĺp a už len ku dverám.
Na chodbe za dverami je jeden vojak, vy choďte naľavo k šachte a vlezte do nej (do šachty môžete aj priamo z haly, je v rohu, naľavo od dverí). Prejdite šachtou do údržbárskej časti a spustite sa po potrubí dole. Šachtou prejdite do ďalšej chodby. V chodbe je vojak, tak si počkajte s otvorením krytu, kým sa nevzdiali. Vojdite do chodby, môžete sa ešte skryť za krabicu napravo, ak treba a potom prejdite dverami pri krabici.

Prejdite po ochodze doľava k dverám. Počkajte si, kým z nich nevyjde vojak. Za dverami sa preplížte osvetlenými schodmi dolu a naľavo do tieňa. Prejdite na koniec do tieňov, tam vylezte na poličku, preskočte na druhej strane a vylezte na ďalšiu poličku. Za ňou je jeden vojak, keď odíde, zoskočte dole a prejdite dverami na zadnú chodbu.
Prejdite chodbou a popred dvere, za ktorými je vojak, tak pozor na neho. Za prvými dverami napravo je počítač na hacknutie. Miestnosť je prázdna, tak len vojdite a hacknite ho. Vráťte sa na chodbu a zostaňte v tieňoch. Vojak spoza dverí, popred ktoré ste prechádzali, vyjde von. Hoďte mu jedno zvukové lákadlo ku dverám. Do tieňa, aby nezostal rovno pred dverami, ale dosť blízko, aby sa dvere automaticky otvorili jeho blízkosťou. Vy sa potom len preplížte dverami dovnútra poza neho. Ak na začiatku čakáte sprava pri dverách, tak sa môžete preplížiť poza neho aj bez lákadla, len čo vyjde von. Za ďalšími dverami prejdite do bezpečnostnej miestnosti, kde použite počítač, aby sa napojil Charlie a otvoril vám cestu.

Útek z Iránu
Vyjdite pred bezpečnostnú miestnosť a pred detektorom kovov vypnite na stene svetlo, čo vám tu uľahčí postup. Prejdite za detektory kovov a do haly vtrhne pár vojakov. Vďaka zhasnutému svetlu nemusíte čakať za stĺpom, ale môžete hneď vyraziť do stredu haly a kryť sa pri stoloch. Potom sa opatrne a pomaly presuňte pomedzi nich k dverám.
Vyjdite von dverami, zbehnite vonku dole schodmi napravo, preskočte zábradlie a zlezte po trávnatej časti dole k lavičke. Keď budú vojaci vhodne od vás, tak prebehnite doprava. Ak sa blížia, schovajte sa tam za kvetináč. Spoza múru zozadu prichádzava jeden vojak, je to cieľ vysokej hodnoty. Dobehnite ho, keď pôjde od vás, alebo si ho počkajte v tieňoch pri stene, keď pôjde naspäť a vyraďte a zajmite ho.

Prejdite k dvom mostom. Choďte na ľavý. Za ním sú dvaja vojaci. Jeden so štítom je stále za mostami, druhý chodieva na schody, aj na mosty. Keď pôjde na pravé schody, po chvíli sa vráti a pôjde na pravý most a vojak so štítom ho bude sledovať. Preplížte sa pomaly naľavo ku schodom a zachyťte sa nad schodmi okraja plošiny s pomníkom.
Za pomníkom je pes, čo je vždy oštara. Môžete sa schovať za pomník a keď k vám dobehne, omráčiť ho plynom, alebo ešte z diaľky mu tam hodiť kameru a vyradiť ho plynom. Ale v tejto chvíli, keď ste vyliezli hore a dvaja vojaci pod vami sú pri moste, tak pes by mal byť naľavo pri posledných schodoch. Vy bežte napravo a vylezte tam hore za kríky. Posledná brána je len kúsok od vás. Môžete sa preplížiť, vyliezť na rímsu na bráne a prerúčkovať až tesne k nej, zoskočiť a prejsť. Ak vás pes zaregistroval, tak čakajte za kríkmi. Brechot by mal odlákať strážcu spred brány. Prípadne im tam môžete hodiť zvukovú vábničku a keď bude preč, len vybehnite von.
Naskočíte k Briggsovi do auta a vyrážate preč. Idú ale po vás a hoci riskuje medzinárodný incident, použije Grimmová drona, aby vás kryla. Len pomocou zameriavača likvidujte nepriateľské autá. Lepší je guľomet, rýchlo ich vyradí. Rakety sú hrozne nepresné, pretože musíte mieriť dosť ďaleko pred nepriateľov, aby sa stretli s raketou a aby ich tá neminula.


7. Dopravná stanica

Filadelfia, USA.

Zachytili ste vysielanie ploštice, ktorú ste umiestnili v Londýne k chemickej zbrani. Zbraň dorazila do USA, takže idete po nej.

Briggs začne ostreľovať nepriateľov. Vy len preskočte múrik pri vás, presuňte sa k návesu, obíďte ho zozadu, vylezte po potrubí na stenu za ním, prerúčkujte na ochodzu a vylezte hore. Na jej konci je Mŕtva schránka. Pri nej zoskočte na náves pod vami, z neho sa presuňte k autu s bombou a Briggs by mal už všetkých dostať. Pre postup musia byť všetci vyradení, takže mu cestou môžete pomôcť a pár ich vyradiť plynom, či elektrošokmi. Otvorte auto a zneškodnite bombu.

Briggsova bomba
Rozdelili ste sa, aby ste dostali tri zvyšné bomby včas. Jednu idete neutralizovať ako Briggs. Bežte vpred po pravej strane, preskočte betónový panel a prebehnite cez koľaje naľavo do svetla a po ľavej strane bežte vpred. Preskočte betónový panel a zľava prejdite poza vlak. Za ním bežte do tmy a tam si čupnite a plížte sa poza chlapíka s baterkou naľavo pri mrežiach. Preplížte sa poza neho do vlaku a prejdite vozňom. Za vozňom pozor na vojaka napravo, tesne pri vozni. Keď sa nepozerá, prebehnite do tmy pred vami, ste neďaleko auta.
Musíte vyradiť okolitých nepriateľov, aby ste mohli zneškodniť bombu. Dvaja sa budú zhovárať za autom. Jeden má plynovú masku, takže nepoužívajte plyn, ale hoďte medzi nich elektrický omračovač, ktorý ich oboch dostane. Plynový granát hoďte chlapíkovi pri vlaku, z ktorého ste vyšli. V pozadí je ešte jeden, ale to by nemalo vadiť a hra by vám už mala dovoliť zneškodniť bombu.

Samova bomba
Opäť ste vo Fisherovej koži. Vylezte na potrubie hneď pri vás a z neho na ochodzu pri budove. Prebehnite po nej na koniec, zoskočte dole a vylezte na vlak pred vami. Čakajte, medzi vlakmi je vojak. Keď sa otočí, zoskočte, vylezte na druhý vlak pred vami a z neho zas dolu a rýchlo za vlak pred vami, než sem príde ten vojak (alebo si počkajte, než zas odíde). Prebehnite na posledný vlak (pozor na mínu) a vylezte naň. Prejdite po jeho streche trochu dopredu, aby ste zoskočili dole do tieňa, nie na osvetlenú časť pri vojakovi.
Zoskočte dole (pozor na míny) a bežte k strážnej vežičke povyše. Vylezte hore po odkvape a vlezte oknom dnu pri ostreľovačovi. Je to cieľ vysokej hodnoty, tak ho tu rovno omráčte a zviažte. Vyjdite dverami z vežičky, zachyťte sa rímsy vedľa a prerúčkujte pred vežičku, kde sa spustite po lane.

Počkajte si pri aute, z ktorého bombu už preniesli. Vojak pri ňom sa otočí chrbtom, tak bežte naľavo za kontajner. Spoza kontajnera bežte vpravo, popri míne a mŕtvole k vlaku, aby ste boli pod mostom vedúcim ponad vlak. Teraz len prebehnite cez tri vlaky na opačnú stranu. Naľavo popod vlaky chodia vojaci, no tí nie sú hrozba. Skôr medzi poslednými dvoma vlakmi si vás môžu všimnúť ostreľovači. Preto ste tesne pri moste, lebo je tu aj tieň a keď ste na streche vlaku, môžete sa pritisnúť k mostu do módu krytia a neuvidia vás.
Za vlakmi zoskočte dole a choďte do vežičky povyše vás. Podobne, ako do tej s ostreľovačom, ktorého ste vyradili. Aj tu je ostreľovač, tak len vylezte hore po potrubí, oknom vlezte dnu a máte tu počítač, ktorý hacknite. Pomaly sa preplížte poza ostreľovača a vyjdite dverami.
Zoskočte z vežičky dolu a bežte sa skryť za pletivové držiaky pred vlakom. Vo vlaku vidíte dvoch vojakov. Keď dohovoria, jeden odíde a druhý pôjde naľavo od bomby. Vy len prebehnite k vchodu, prelezte zábradlie kvôli míne a deaktivujte bombu. Tu ani nemusíte vyradiť nepriateľov v jej blízkosti.

Briggsova druhá bomba
Bežte po ľavej strane, držte sa v tieni a dobehnite k rebríku, ktorým vylezte hore. Prejdite k oknu, pri ktorom čakajte, kým neprejde poza okno vojak. Keď prejde, skočte dnu a choďte po ochodze naľavo. Prejdite na jej koniec, tam pri okne pri schodoch sa plížte, v okne je ostreľovač.
Zídite dole schodmi, zoskočte z nižšej úrovne schodov cez zábradlie a choďte k pootvoreným dverám. Keď budú vojaci pri dverách chrbtom, prejdite popod dvere. Bežte napravo k otvorenej časti vlaku a len vojdite dnu. Briggs deaktivuje bombu.

Sam vo vlaku
Sam ide po vodcovi, ktorý utiekol do vlaku. Rovno po vás pália nepriatelia, tak čakajte v kryte, kým neopustia vagón. Vyjdite z vagónu a pred vstupom do druhého hoďte k dverám dymovnicu. Otvorte a krytý dymom sa presuňte do krytu naľavo. Sú tu traja nepriatelia, tak prvým dvom hoďte uspávací granát a tretieho uspite šípkou.
Prejdite von z vagónu. Pred ďalšími dverami si opäť môžete dymovnicou vytvoriť krytie, vojdite a presuňte sa do krytu naľavo. Vypadne tu svetlo, takže by vás nemali vidieť. Medzi prvých dvoch streľte šípku a do tretieho vzadu tiež. Prejdite do tretieho vagónu, no tam odpálili teroristi prechod. Vylezte z okna, prerúčkujte na susedný vagón a pri poslednom okne (po ktoré vás hra pustí) rozbite okno (automatickou akciou „Q“).
Toto bola veľmi blbá časť. Dosiahnuť „tiché omráčenie“ tak ako pri predošlých šiestich sa mi podarilo tak raz z ôsmich pokusov. Hneď ako vpadnete, bežte doprava, aby ste sa kryli pri dverách, ale zároveň hneď hoďte na zem dymovnicu, aby si vás nevšimli. Dvojica nepriateľov sa teda hneď otočí za zvukom rozbitého okna a začnú po vás páliť, ale ak ste rýchly a máte šťastie, tak len nabehne ich rozpoznávanie nepriateľa, ale plne si vás nevšimnú. Potom ich zasypte uspávacími šípkami. Môžete aj granátom, ale aspoň jeden si nechajte na záver.
Vojdite odtiaľto do posledného vagóna, kde dvaja vojaci vezmú rukojemníkov. Len čo vojdete, im hoďte uspávací granát, alebo vypáľte pár šípok, aby ste ich bezpečne vyradili a uspíte vojakov aj rukojemníkov. Vodca utečie z vlaku, vezme rukojemníka a policajt na nástupišti ho zastrelí, takže ste zastavili bomby, ale nezískali žiadne ďalšie informácie.


8. Väzenské zariadenie

Zátoka Guantanamo, Kuba.

Rezu Nouriho zajala CIA a odviedli ho na vypočúvanie do Guantanama. Domnievate sa, že ho tam nasadil Sadiq, takže treba zistiť, čo vie. Sam sa nechá pod falošným menom zatknúť a Briggs sa dostane do väzenia vďaka svojim známostiam a rozviaže vás. Dostanete sa k Nourimu, ktorého vyspovedáte. Na konci rozhovoru sa rozhodnite, či ho zabijete, alebo nie. Potom už len treba utiecť. Posádku tu tvoria americkí vojaci, takže ak chcete, môžete ich omračovať a uspávať, ale nesmiete ich zabíjať.

Von z prvej časti
Vyjdite von dverami. Strážca pred vami vojde do budovy. Vojdite dverami za ním a kryte sa naľavo za vozíkom. Keď sa dvaja strážci dozhovárajú, rozídu sa; ten pri vás začne kontrolovať poistky na stene, tak sa preplížte popri ňom vpred a dverami naľavo. Na ďalšej chodbe pozor na ďalších dvoch. Plížte sa doľava a kryte sa naľavo za stolíkom. Vojak tu kontroluje všetky dvere, tak keď sa pri jedných zastaví, len sa preplížte poza neho a vyjdite von.

Cesta po vašu výbavu
Prejdite na dvor a kryte sa za malým múrikom. Na vežičkách sú ostreľovači. Presuňte sa za susedný múrik vľavo a odtiaľ poza ďalšie veci doľava do rohu. Ste pri plote pod vežou, takže na vás ostreľovač nedovidí. Preplížte sa pod vežu, vylezte na ňu a prerúčkujte doľava. Po tyči prelezte na susednú vežu a po nej rúčkujte doprava za plot. Tam je Mŕtva schránka.
Vyskočte na strechu prístrešku pri vás, rúčkujte doprava, čím sa dostanete naspäť za plot, rúčkujte dookola až pred vežu, na ktorej je ostreľovač. Vylezte na ňu, keď sa otočí, je to vlastne mostík spojený s vežou, po ktorom sa vojak prejde. Vy rúčkujte po zábradlí, aby ste sa dostali za plot pod vami a tam zoskočte dole.

V tejto časti sa plížte za vojakom pred vami. Keď vyjde na dvor, vy sa schovajte za betónový panel pred vami. Od neho sa presuňte za ďalšie tri panely naľavo. Keď budete za tretím, nabehne opäť elektrina, ktorú Briggs vypol, aby vám to trochu sťažili. Presuňte sa k búdke pred vami. Buď rýchlo, aby si vás nevšimol vojak napravo, alebo si počkajte, kým zájde preč. Preplížte sa popri búdke poza nákladiak a schovajte sa pred nákladiak. Za ním je jeden vojak, ktorý sa zdržiava pri kolese a všimol by si vás. Len čo sa na chvíľu vzdiali, presuňte sa za betónový val kúsok od vás. Za ním len vyskočte do otvoreného okna nad vami. Počkajte si, miestnosť zvykne prísť skontrolovať jeden vojak. Keď odíde, vlezte dnu a choďte do susednej miestnosti, kde získate svoj odev aj výbavu.

Útek
Vyjdite von a kryte sa za betónom. Presuňte sa doľava a tam pred džíp. Z neho poza zvodidlá pri ceste nad vami. Poza ne sa preplížte k bráne. Len si vysledujte, keď sa vzdiali vojak od brány, prelezte zvodidlá a vojdite dnu. Je tu jeden vojak, ktorý prechádza zo zadnej časti k bráne. Obíďte si ho zľava a len prebehnite dverami do temnoty obďaleč. Môžete vojsť do skladu dverami, alebo naľavo od dverí preliezť oknom, čím sa dostanete rovno k policiam.
Zostaňte pri policiach. Prvý rad prejdite popod, máte tu otvor. Tam vylezte na policu pred vami a prerúčkujte po nej dookola do ďalšieho záseku. Tu opäť prejdite nezaloženým miestom pod policou a vylezte na policu pred vami. Naľavo je otvorené okno, tak len prerúčkujte do neho. Pod oknom sa vonku prechádza jeden vojak, tak si vystriehnite, keď je ďalej od okna a vyskočte von.

Tu choďte doľava poza stany. Ten vojak, čo chodieva popod okno, nezachádza až na koniec, takže pozor aby si vás nevšimol, len keď skáčete cez okno, potom by ste mali byť v pohode. Tu prejdite dverami a schovajte sa za auto. Je tu dosť osvetlený priestor, ale vyhnete sa takto psovi, ktorý stráži v nižšej časti. Tu sa presuňte za malý džípik a doľava. Hoci je to tu osvetlené, pomedzi autá sa prechádza len jeden vojak, na ktorého si musíte dať pozor. Od auta choďte doľava a za búdku. Od nej za druhú a spoza nej sa len preplížte do brány. Za ňou choďte ku schodom, pod ktorými si môžete doplniť výbavu a vyjdite hore.

Vyjdite hore schodmi a na výbeh s ostreľovačom. Preplížte sa k nemu a za pletivom naľavo preskočte zábradlie. Prerúčkujte na prednú časť výbehu a tam zoskočte dole do tmy ku krabiciam pri vás. Musíte sa dostať za budovu pred vami. Presuňte so do tmy pri budove. Môžete ísť popri nej, poza vojaka, môžete prejsť trochu popri nej a potom prechodom popod ňu, alebo sa môžete zavesiť na rímsu pod strechou a prerúčkovať po nej.
Najľahšie je skočiť na rímsu, pozor len tu na rohu, tu občas rímsu sleduje ostreľovač. Potom len prerúčkuje na koniec, za roh a na pletivo pri budove. Na opačnej strane vidíte na múre dva spojené strážne posty, po ktorých prechádza jeden vojak. Keď bude bližšie pri vás, tak viste stále na pletive na boku. Keď pôjde na druhý post, tak vylezte hore na pletivo, nik iný vás tu nevidí. Za pletivom je pes, tak pozor na neho. Keď bude vľavo hore na poste vojak a aj pes vľavo pod ním, tak len prebehnite na koniec pletiva, zoskočte dole a po potrubí vylezte hore na strážny post. Pozor tu stále na vojaka, ak sa bude vracať. Potom vylezte hore do jeho priestoru a na druhej strane zoskočte dole.

Prejdite bránou a držte sa stále čo najviac vľavo. V časti pod vami je ďalší pes a takto sa mu vyhnete. Tiež bude obchádzať spodnú budovu zľava, ale ak pôjdete za ním s odstupom, tak si vás nevšimne. Prejdite teda pomedzi pletivá doľava, pokiaľ sa dá, vyjdite na dvor a pokračujte doľava k múru. Nad ním je poniže veža s ostreľovačom, tak pozor na neho, ale keď už budete pod ním, tak si vás nevšimne. Teraz sa už len presúvajte zľava po obvode múru až k bráne. Prejdite ňou, rozrežte plachtu, za ňou preskočte plot, zlezte po útesoch na breh a dobehnite k Briggsovi.


9. Letisko

Provincia Yucatan, Mexiko.

Táto misia začína rovno po predošlej. Len sa pripravujete na presun, keď napadnú vaše lietadlo. Ostatní budú lákať nepriateľov paľbou k sebe, vy vybehnete von, aby ste sa ich zbavili. Všetci sú teda v pohotovosti, ale pália na lietadlo, takže nejdú priamo po vás, čo je pre vás len dobre. Keďže vás ale zaskočili, nemáte ani svoje okuliare, ani plnú výbavu.

Na začiatku bežte rovno k hangáru pred vami a bežte po jeho pravej strane ku krabiciam pri dverách. Odtiaľ zvykne vybehnúť jeden nepriateľ, ktorý je cieľ vysokej hodnoty. Mimo toho je to už s ostatnými na vás. Najlepšie je byť čo najďalej, teda držať sa okrajov oblasti, byť za hangármi a za autami za nimi. Odtiaľ vyrážajte k nepriateľom a likvidujte ich. Keďže sú zaujatí streľbou na lietadlo, nevšimnú si vás hneď, aj keď ich je pár neďaleko od seba, takže môžete pribehnúť a omráčiť ich jedného za druhým.
Dobré je byť tiež v pohybe, pokiaľ nie ste zašitý niekde vzadu. Občas dostanú posily a zároveň sa aj niektorí z útočiacich budú presúvať, takže pozor, aby náhodou neprekvapili oni vás. No nehýbu sa zas moc a zväčšia strieľajú, takže na nich máte dobrý výhľad a upozorňujú na seba aj hlukom.
Keď všetkých vyradíte (všetkých môžete dostať potichu a bez odhalenia), tak utekajte do lietadla. Keď nastúpite, preberáte ako Briggs sondu. Tak ako už v predošlej misii pri úteku z Iránu, aj tu likvidujte dronom nepriateľské autá, ktoré vyrážajú zničiť vaše lietadlo.


10. Americká ropa

Mexický Záliv.

Od Nouriho ste sa v Guantaname dozvedeli, že Sadiq ide po lodi, takže k nej vyrazíte, keď sa Sadiqovi ľudia dostali do vašich systémov a nielenže rušia všetko v lietadle, ale vám aj vypli motory.

Bežte k celám a pustite Kobina, aby vám pomohol s energiou. Potom máte 4:30, aby ste to dali do poriadku. Bežte do nákladného priestoru a spolu s Briggsom sa pokúste vyhodiť vrtuľník, aby ste znížili záťaž na lietadlo, ktoré práve len plachtí. Keď sa vrtuľník zasekne, tak vylezte po schodoch pri dverách a tam sa zachyťte konštrukcie na stene. Prerúčkujte na koniec a zostreľte dva úchyty na dverách, aby ste sa zbavili toho vrtuľníka.
Potom bežte naspäť do hlavnej časti a vlezte do šachty pod operačným centrom. Prelezte ku generátoru, vypnite ho a vráťte sa do hlavnej časti. Prejdite ňou na druhú stranu, vyjdite hore schodmi do Charlieho dielne a z nej vylezte hore do pilotnej kabíny. Tam už len sledujte scénku, v ktorej opäť získate kontrolu nad lietadlom.


11. Terminál Zemného Plynu

Priesmyk Sabine, USA.

Kým ste mali problémy so záchranou vlastného lietadla, tak Inžinieri zaútočili na tanker so zemným plynom a ich akcia „Americká ropa“ bola úspešná. Musíte teda do rafinérie, ktorá je v plameňoch. Keď pristanete, len prebehnite k vrtuľníku, pri ktorom sú mariňáci pod paľbou Inžinierov.

Prienik do rafinérie
Po rozhovore sa presuňte naľavo a tam prebehnite po zníženej časti, aby vás nevideli strelci. Na konci vylezte po tyči hore a prerúčkujte po rímse až k bielej dodávke. Tam zoskočte a spoza dodávky sa presuňte za krabicu a odtiaľ doľava cez vstupnú bránu komplexu. V okolí dodávky, kde ste zoskakovali, sú stále nepriatelia páliaci po mariňákoch, ale tu za bránou je to už čisté. Vylezte na nákladiak, z neho do okna a zoskočte do nižšej časti.

Prechod rafinériou
Tu choďte rovno a dolu schodmi (nad schodmi napravo sú nepriatelia). Pod schodmi zahnite doprava, prejdite miestnosťou, vyjdite z nej a choďte doprava. Naľavo v chodbe je vojak a napravo ďalej od vás je roboautíčko, takže buď buďte rýchly, alebo si počkajte v miestnosti pod schodmi. Pred miestnosťou napravo vylezte hore na stenu nad žltým nápisom L-OM.
Tu len postupujte touto dolnou časťou. Hliadkuje tu roboautíčko, tak ak pôjde k vám, stačí vyskočiť na zábradlie nad vami. Nad vami sa po plošine prechádza pár vojakov. Môžete vyskočiť na zábradlie, ak sa chcete po nich rozhliadnuť. Prejdite až do zadnej časti, kde vyskočte na zábradlie naľavo a vo vhodnej chvíli vylezte hore a preplížte sa doľava do tieňa. V osvetlenom rohu za dvomi potrubiami je vojak s rušičkou a tiež tam má počítač na hacknutie.
Prípadne zdola, z miestnosti pod schodmi, môžete prejsť napravo šachtou a potom napravo za ňou vybehnúť hore schodmi. Nad nimi vylezte na potrubie a po potrubí môžete preliezť ponad tých vojakov na hornej plošine. Preleziete po ňom na rovnaké miesto, kde radím vyliezť cez zábradlie zdola.
Ak chcete hacknúť počítač, tak rozstreľte svetlo nad vojakom s rušičkou. Preplížte sa naľavo od neho a keď vojak, ktorý popred neho hliadkuje, pôjde ďalej od vás, tak sa len preplížte k počítaču, hacknite ho a preplížte sa naspäť. Napravo pokračujte k vraku a pri ňom prelezte zábradlie a zoskočte dole.

Pomoc hasičom
Prejdite dverami k zásobám. V ďalšej časti sú pod paľbou hasiči, takže tu musíte vyradiť všetkých nepriateľov, aby mohli hasiči robiť svoju robotu. Keďže pália po nich, je to zas výhoda pre vás, pretože vás nehľadajú. Pri zásobách vylezte rebríkom a prelezte šachtou, ktorou sa dostanete na ochodzu s pár nepriateľmi. Nad ochodzou sú aj potrubia, aby ste to mali ľahšie. Plížte sa a likvidujte ich ručne, alebo uspávacím plynom granátov a šípok. Na začiatku ochodze, ako vyleziete z potrubia, sa stretnú dvaja pri sebe (po rozhovore s obrnencom, na tých plyn nezaberá), tak ich vyraďte šípkou. Ostatní sú roztrúsení, takže ich kľudne môžete vyradiť aj ručne (šípky si ušetrite pre záver). Pozor na dvoch obrnencov, tých vyraďte buď skokom zhora (ten na nižšej úrovni chodieva popod zábradlie, z ktorého môžete skočiť), alebo sa len prikradnite odzadu (ten na tejto hornej úrovni má dlhé cesty a prestoje).
Ostatných si tiež len vystriehnite a vyraďte. Na nižšej úrovni je jeden vojak, aj cieľ vysokej hodnoty, tak ho chyťte, omráčte a zviažte. Keď ich vyradíte väčšinu, zostane ešte jeden, či dvaja, ktorí prestanú strieľať. Pohľadajte ich a vyraďte. Až keď sa vám ozve Grim, tak viete, že ste dostali všetkých. Zbehnite dolu k hasičom (buď sa spustite po lane, alebo prelezte šachtou a po potrubí), pohovorte si s ich veliteľom a presuniete sa ďalej.

Uhasenie požiaru
Prebehnite vpred, na konci vylezte napravo na stenu, hore, prerúčkujte na mostík a vylezte naň. Choďte doľava, na konci ochodze preskočte zábradlie, rúčkujte doľava až k otvorenému oknu a ním vlezte dnu. V malej šatni je Mŕtva schránka. Vráťte sa na ochodzu a na mostík. Na mieste, kde chýba zábradlie, sa zachyťte okraja, prerúčkujte doľava a vylezte hore. Vybehnite hore pár schodmi, vyskočte na tyč a prelezte po nej na druhú stranu. Tam si naľavo uchyťte lano, zlezte po ňom dole a skočte na okno, aby ste ho rozrazili.
Choďte doľava, vylezte na rímsu potrubia, prerúčkujte doprava, presuňte sa na opačnú stranu trámu, prerúčkujte ďalej na plošinu. Z nej vylezte hore a po kovovej konštrukcii vylezte hore a doľava k riadiacemu centru. V ňom použite počítač pre uhasenie požiaru.
Vybehnite z miestnosti na spojovací most a na konci prejdite dverami k zásobám. Tam naľavo prelezte zábradlie a zlezte dole. Vojdete do haly, do ktorej na opačnom konci akurát vojdú nepriatelia. Prebehnite halou pod nich, než sa dostanú dole. Vyskočte na zábradlie a čakajte, kým vojak spred dverí nepôjde doľava. Vylezte hore a pomaly sa preplížte do dverí. Za nimi len prejdite doprava a spustite sa po lane.

Vodca Inžinierov
Tu narazíte na vodcu, ktorý sa dá na útek. Pred vami zostal jeden nepriateľ, tak ho uspite šípkou. Musíte sa ponáhľať, lebo ak sa príliš zdržíte, váš cieľ vám unikne. Bežte hore na plošinu, ktorou prebehol váš cieľ a tu tiež zostal jeden vojak. Môžete k nemu pribehnúť a vyradiť ho, alebo proste použite šípku.
Za ním vylezte po rebríku a choďte k lanu. Pod vami je jeden vojak. Ak sa rovno spustíte po lane, môžete na neho skočiť, ale všimne si vás, tak použite tiež šípku, alebo uspávací granát. Len čo vojak odpadne, hneď sa spustite po lane a bežte ďalej.
Váš cieľ odpáli potrubie, no Charlie uhasí oheň, tak preskočte potrubie, pár sudov a dobehnite do miestnosti, kde sú traja nepriatelia. Už ste takmer pri konci, tak sa nezdržujte. Použite zvyšné šípky a uspávacie granáty, aby ste všetkých troch nenápadne vyradili. Bežte von a bežte k sanitke, ktorou sa pokúša váš cieľ uniknúť. V scénke ho chytíte a vyspovedáte. Potom sa len rozhodnite, či ho zabijete, alebo ušetríte.


12. Oblasť F

Denver, USA.

Sadiqovi ľudia sú pri mieste, kam sa v čase krízy uchýlila vláda. Prezidentka je ochotná s nimi vyjednávať a vám prikáže nezasahovať. Samozrejme zasiahnuť chcete, takže Kobin odpilotuje vaše lietadlo do Denveru. Vy s Briggsom vyskočíte a ostatných zatknú.

Vypnutie ventilátora
Utekajte vpred ponad cestu, pri ktorej ste. Bežte až k zvodidlám na konci. Pred nimi spomaľte, lebo si vás môžu všimnúť ostreľovači na streche malej budovy, ku ktorej mierite. Preskočte zvodidlá a prebehnite cez bránu k budove. Pri nej choďte doprava a buď vylezte na strechu a prejdite zo strechy ventilačkou, alebo proste vojdite zozadu dverami a obíďte si chodbu.
Tak, či tak sa dostanete k miestnosti v ktorej je trojica nepriateľov, počítač na hacknutie a panel, ktorým vyradíte ventilátor. Preplížte sa najprv k panelu, ktorý aktivujte a potom poza centrálny stôl do tieňa pri dverách na opačnej strane pri počítači. Zvykne na ňom robiť jeden nepriateľ, tak si len počkajte a keď ho opustí, tak ho hacknite. Prípadne sa po vyradení ventilátora schovajte za dvere medzi panelom a počítačom a tam si počkajte na vhodnú chvíľu na presun.

Prienik do bunkru
Presuňte sa potom von. Buď dverami a zadnou chodbou, alebo ventilačkou, ktorou ste mohli vojsť. Za budovou choďte doľava k miestu, kde parkuje pár dodávok. Za dodávkami sa môžete kryť, ak je pri vás jeden vojak, ktorý chodieva popri plote. Presuňte sa poza dodávku za kontajner a odtiaľ len dverami za plot. Prejdite poza plot kúsok vpred a dverami napravo prejdite za druhý plot. Za dverami rovno skočte do šachty, prejdite k ventilátoru naľavo, ktorý ste vypli a vlezte ním dnu.

Musíte prejsť dvoma šachtami s laserovými lúčmi, ktoré vás samozrejme nesmú zasiahnuť. Spustite sa na rímsu pod vami a prerúčkujte k rebríku, po ktorom zlezte nad laserový lúč pod vami. Keď pôjde lúč doprava za rebrík, tak zlezte na rímsu nad lúčom, rúčkujte doľava k mrežiam a tam vylezte na rímsu pri mrežiach. Počkajte si, kým príde lúč k vám a keď pôjde od vás, zas sa rímsy zachyťte a prerúčkujte do šachty. V druhej sa len spustite o tri rímsy nižšie, prerúčkujte do šachty a prelezte ňou.
Tu zlezte na rímsu pod vami. Prekráčajte doprava za prvý laser a potom aj za druhý k potrubiu. Keď bude laser pod vami od vás, zachyťte sa rímsy, na ktorej stojíte, prerúčkujte trochu doprava pod potrubie, tam sa prechyťte, aby ste boli na druhej strane rímsy, prerúčkujte rýchlo zas k stene a vylezte opäť na rímsu, aby ste sa vyhli laseru pod vami.
Za potrubím prejdite za prvý laser pri vás. Druhý je priamo nad rebríkom, tak si len vystriehnite laser pod vami, keď pôjde od vás, zachyťte sa rímsy, na ktorej stojíte a zlezte po rebríku. Pod ním je ešte jeden laser prechádzajúci popod cieľovú šachtu. Keď pôjde od vás, zachyťte sa rímsy, prerúčkujte a vlezte do šachty.
Šachtou prejdite na koniec. Aj na začiatku je otvor, ale pod ním postáva vojak. Na konci skočte do miestnosti a kúsok od vás vlezte pod podlahu. Prejdite spodkom ku schodom, pri ktorých máte výbavu. Nad schodmi prejdite dverami. Pre istotu môžete pri nich zhasnúť svetlo.

Do dolnej úrovne
Pred vami je jeden vojak, ktorý pôjde vpred. Napravo sa budú rozprávať dvaja. Môžete ísť za tým jedným, prejsť za ním za roh a keď vojde do dverí, vy choďte napravo k druhým dverám, pred ktorými sa tí dvaja zhovárali. Alebo si vyskočte na tyč, prelezte nad rozprávajúcu sa dvojicu, počkajte si, kým dohovoria, odídu od dverí, zoskočte a vojdite dverami.
Tu je pred vami jeden vojak. Keď bude chrbtom, preskočte prvé zábradlie naľavo pri stĺpe. Tam preskočte druhé zábradlie pri stĺpe, aby ste sa dostali vedľa stĺpu, ktorý vám poskytne krytie. Prebehnite odtiaľto k stĺpu v centre haly a odtiaľ cez sklenené, otvorené dvere na recepciu.
Prejdite za recepciu a kryte sa pri krabiciach naľavo od prechodu ďalej. Za prechodom je vojak, ktorý vyjde z výťahu, trochu sa poobzerá, vráti sa do výťahu a odvezie sa preč. Spoza recepcie sem príde občas na kontrolu jeden vojak a keď ste naľavo, tak vás nezbadá (alebo napravo úplne v rohu, no odtiaľ nemáte výhľad na vojaka pri výťahu). Potom prebehnite k výťahu a naľavo prelezte zábradlie a vylezte hore.

Prejdite po ochodze na opačnú stranu a choďte naľavo k červenému, núdzovému svetlu. Pri ňom prejdite po ochodze a na konci sa spustite po lane o úroveň nižšie. Tu prejdite po ochodze do osvetlenej časti s laserovými lúčmi. Pár ich je aj nad vami. Zhora ste mohli ísť aj priamo na koniec prvej plošiny a zliezť odtiaľ, no takto ste sa vyhli aspoň tým pár lúčom nad vami. Tu sa zachyťte rímsy, prerúčkujte doľava a hacknite panel. Potom sa prechyťte na druhú stranu trámu, prelezte ponad potrubie a prerúčkujte na rebrík. Po ňom sa už len spustite dole a vyhnite sa dvom laserovým lúčom.
Dole máte aj zásoby, ak potrebujete. Zachyťte sa okraja plošiny. Naľavo máte hák, po ktorom môžete zlaniť až dole, no miestnosť pod vami je plná nepriateľov, takže radšej rúčkujte doprava. Tam vylezte na plošinu a z druhej strany sa zachyťte jej okraja. Prerúčkujte po tráme až na stenu oproti (pod ktorou leží dolu mŕtvola). Po boku zlezte o rímsu nižšie. Na tejto rímse je v strede Mŕtva schránka.
Inak len prerúčkujte doprava, vystriehnite si, keď nebude pod vami nik a zoskočte. Prejdite poza stĺp. Za ním sú dvere, no hneď pri nich je ventilačka, tak do nej vlezte. Vyleziete v miestnosti, kde sú naľavo dvere na kód. Môžete si vystriehnuť v šachte vojaka a keď prejde popred dvere, ktoré sa otvoria, tak sa nimi vplížte dovnútra. Inak sú napravo od nich malé dvere, za ktorými môžete vliezť do ventilačky a ňou preliezť do miestnosti na opačnej strane za dverami vyžadujúcimi kód.

Nasadenie víru
V tejto oblasti máte nainfikovať tri počítače vírusom. Za dverami vyžadujúcimi kód choďte hneď do miestnosti napravo. V nej vlezte do šachty pod podlahou pri dvoch zabitých. Vylezte v malej miestnosti, v ktorej vlezte zas do stropnej šachty. Touto prelezte nad miestnosť s prvým počítačom. V miestnosti sú dvaja vojaci. Najprv sa zhovárajú pred počítačom, potom jeden pôjde pod východ zo šachty, tak čakajte, kým sa tak stane a kým sa zas vydajú na opačnú stranu miestnosti. Vtedy skočte dole, použite počítač a vráťte sa naspäť hore do šachty, z ktorej ste vyšli.
Prelezte naspäť stropnou šachtou do malej miestnosti a odtiaľ naspäť šachtou pod podlahou do miestnosti s dvoma zabitými. Tu choďte východom do osvetlenej chodby a v nej vlezte pri posledných dverách do šachty. Vyjdite na druhej strane. Pozor, na chodbe môže byť vojak, alebo roboautíčko. Presuňte sa len napravo do šachty na opačnej strane.
Ňou prelezte do temnej miestnosti, kde je osvetlený stôl s druhým počítačom. Je tu jeden vojak. Postáva pred stolom a keď sa pohne, pôjde poza stôl, takže si ho vystriehnite a presuňte sa k počítaču, ktorý použite. Ak je pred stolom, tak sa potom len presuňte za bok stola a pred stôl. Ak je na boku miestnosti, tak po použití rovno choďte pred stôl.
Prejdite do miestnosti oproti stolu a v nej napravo v rohu pri kresle vlezte do šachty. Ňou vyjdite na chodbu, pozor, prechádza po nej vojak. Na chodbe choďte do dverí naľavo, zatvorte ich kvôli vojakovi a prejdite touto chodbou na koniec. Uistite sa, že za dverami nik nie je, vyjdite nimi von na chodbu a bežte doprava. V rohu chodby vojdite do šachty, ktorou vylezte do temnej miestnosti. V susednej (prázdnej) miestnosti zbehnite schodmi a vojdite do šachty.
Rovno oproti východu zo šachty je tretí počítač. V miestnosti sú aj dvaja vojaci, tak si dávajte pozor, aby si vás pri východe zo šachty nevšimli. Prebehnite rýchlo za stenu, kde je počítač a použite ho. Jeden z vojakov v miestnosti je aj cieľ vysokej hodnoty, tak ho prilákajte a zajmite. Stačí zapískať od počítača a chytiť ho, keď pôjde zboku k vám.
Potom vlezte naspäť do šachty, ktorou ste prišli. Prejdite do miestnosti so schodmi a naspäť do druhej šachty, ktorou ste prišli sem z chodby. Stále pozor na vojaka na chodbe. Na chodbe choďte doprava zas do dverí, ktorými ste predtým prišli. Vlezte do spodnej chodby a v nej teraz choďte napravo k ovládaciemu panelu, ktorý aktivujte a tým aktivujete aj Charlieho vírus, ktorý ste nasadili cez tri počítače.

Záver
Potom sledujte dlhú scénku, kde zajmú Briggsa, ktorý ich pripraví o ich cenného rukojemníka. Preto sa dajú na ústup s ostatnými rukojemníkmi, medzi ktorými je v prestrojení aj Sam. Ako vás odvádzajú vonku, tak sa zbavte svojho väzniteľa a ostreľovači postrieľajú ostatných. Je to teraz medzi vami a Sadiqom. Bežte za ním, ten postrelí Briggsa a uteká.
Priestor bude občas osvetlený, ale kým je tma, tak sa presúvajte poza kryty v okolí, poza kvádre a krabice. Postupujte doprava a do stredu ku Sadiqovi. Priplížte sa k nemu a napadnite ho odzadu. Budete sa biť o jeho zbraň, tak keď ju chytíte, namierte ju na neho a streľte ho. Ak sa vám ho nepodarí trafiť, tak utečie o kus ďalej a zas sa k nemu musíte priplížiť. Keď ho trafíte, či už na prvý, alebo druhý pokus, tak príde o zbraň, ale vyšmykne sa vám a utečie. Choďte za ním a napadne vás teraz pre zmenu odzadu on. Chyťte mu nôž a stláčaním ho už len odzbrojte.
Verejne oznámite jeho smrť, no skončí v tajnom väzení. Vy ste naspäť na Paladinovi so všetkými členmi svojho tímu. Nasledujú titulky, kde na začiatku zavoláte Sarah a ku koncu Vicovi. Potom môžete po titulkoch pokračovať z paluby svojho lietadla. Opakovať misie, zabávať sa s vedľajšími misiami, alebo sa pustiť do multiplayeru. Iné možnosti už nemáte.



Vedľajšie úlohy

A. Grim

Pri jej úlohách treba postupovať nebadane. Odhalenie znamená koniec a reštart celej misie. Bonus pri odmene môžete získať, ak u nepriateľov ani nevzbudíte podozrenie, takže nenájdu rozbité veci, omráčené telá, či otvorené dvere. Nepriateľov môžete vyradiť, ale môžete to aj prejsť ako duch a všetkým sa vyhnúť. Za prechod týchto misií získate aj kvalitný oblek zvyšujúci vaše utajenie, ktorý odporúčam kúpiť a používať v ostatných vedľajších aj hlavných misiách, ak chcete postupovať tichým spôsobom.


1. Pevnosť Hawkins

Kanál La Manche.

V bývalej námornej pevnosti majú Ženisti informačný uzol, na ktorý sa nedá napojiť diaľkovo, takže musíte priamo tam a hacknúť tri zdroje. Ak vás odhalia, všetko zmažú, takže musíte byť nenápadný. Bonusové body získate, ak u nepriateľov ani nevyvoláte podozrenie (teda žiadne telá, zbytočný hluk, či nechávanie otvorených dverí).

Hneď na začiatku sa zachyťte okraja móla, na ktorom začínate a rúčkujte doľava pod schody. Pomalšie okolo dvojice strážcov, ktorí sa občas zvyknú spolu zhovárať. Vylezte hore na schody, keď budú stráže dole a prejdite po schodoch vyššie k dverám a vojdite dnu.
Za dverami napravo je prvý zdroj na hacknutie a aj dvaja nepriatelia. Za dverami oproti je kruhová hala s lietadlom a psom. V zadnej časti je miestnosť s jedným nepriateľom, ktorý občas vojde do haly, no trvá mu to a zdrží sa len chvíľu. Horší je pes, ten vás vycíti aj keď budete tesne pri dverách a on na druhej strane. Z haly sa dá ísť doprava do miestnosti s dvojicou a prvým zdrojom, takže sa môžete pokúsiť vyhnúť psovi a prejsť tam, ale najľahšie je omráčiť psa uspávacím plynom a telo schovať nad schody, pod ktoré sa občas postaví ten strážca.

Prejdite teda z kruhovej haly do miestnosti napravo a presuňte sa oproti do tmy k šachte. Vlezte do šachty a nad otvorom, ktorým ste vliezli, je hore Mŕtva schránka. Vráťte sa hore do miestnosti. Týchto dvoch tu môžete tiež vyradiť, toho v košeli keď sa skláňa nad vitrínou a vojaka už potom ľahko. Ak to chcete duchársky, tak si ich vystriehnite a keď pôjdu od vás, presuňte sa k delu. Prejdite poza delo a presuňte sa k oknu, pri ktorom je v stene rozvodňa na hacknutie. Je tam tma, tak ju hacknite (1/3) a potom sa tam prikrčte k stene, aby vás nevideli. Keď sa nepozerajú, vylezte von oknom.

Prerúčkujte doprava k rúre, po ktorej vylezte hore na strechu. Takto ste sa dostali pod plošinu s vrtuľníkom. Po nej sa prechádza jeden vojak a keď zíde dolu schodmi, tak pôjde na chvíľu k zábradliu, naľavo od miesta, kde ste vyliezli a potom si obíde plošinu zdola, takže vtedy je vaša chvíľa. Presuňte sa naľavo k veži s ostreľovačom. Z tejto strany je tam kamera, tak ju zrušte, alebo obíďte, podľa svetla vidíte, kam smeruje. Za rohom s kamerou vylezte hore a na striešku a po rebríku už len na vežu. Čakajte na okraji a keď sa bude ostreľovač rozhliadať po streche, tak vylezte hore, omráčte ho a zviažte. Je to Cieľ vysokej hodnoty. Tu pri ňom máte aj vysielač, ktorý hacknite (2/3).

Odtiaľto vedú káble na plošinu s vrtuľníkom, tak si vystriehnite, keď vojak bude pod plošinou a spustite sa na ňu. Nevracajte sa k potrubiu, ktorým ste vyšli, ale choďte k vrtuľníku. Za ním, priamo na jeho plošine, je lano, po ktorom zlezte dolu k oknu.
Takto zleziete k miestnosti za halou s lietadlom. V miestnosti je jeden vojak, ktorý občas vyjde do haly s lietadlom, ako som spomínal vyššie. Ak ho nechcete vyradiť, tak nemusíte. Prerúčkujte od okna doľava a vlezte oknom do susednej miestnosti. V tejto pracovni sú laserové lúče a kamera, tak pozor. Zohnutý prejdite popod prvý lúč a pri stole si len vystriehnite dvojicu lúčov a prejdite k stolu. Tam hacknite počítač.

Vráťte sa cez lúče tak, ako ste prišli k oknu, vylezte a prerúčkujte k oknu miestnosti s vojakom. Ak ste ho nevyradili, počkajte si, kým pôjde von do haly s lietadlom a prejdite k dvojici laserových lúčov pred dverami. Pred lúčmi vylezte von oknom, prerúčkujte k susednému a ním vlezte dnu. Takto ste sa dostali za lúče. Prejdite dverami do spálne. Tu sú ďalšie lúče. Prejdite zohnutý popod prvé k dverám do kúpeľne. Odtiaľto už vidíte na ovládací panel na stene pri kozube, tak do neho streľte. Ak chcete bližšie, môžete cez kúpeľňu a preliezť stenu, dostanete sa za ďalší lúč a ešte bližšie k panelu. Keď ho vyradíte, tak len hacknite telefón na stolíku, čím ste hackli váš tretí cieľ (3/3).

Vráťte sa do susednej miestnosti, z ktorej ste prišli, pozor na vojaka, ak ste ho tam nevyradili. Cez okná si opäť obíďte laserové lúče a prejdite odtiaľto do haly s lietadlom. Ak ste vojaka nevyradili, stačí sa preplížiť, keď sa bude pozerať na televízor, alebo von z okna.
Psa ste tu vyradili, tak len prejdite do vstupnej chodby a k hlavným dverám, ktorými vyjdite von. Sledujte dvojicu strážcov na móle, keď budú dole, tak zbehnite dolu prvými schodmi a na plošine preskočte zábradlia. V podstate sa vráťte tak, ako ste prišli. Zlezte zo zábradlia dole a prerúčkujte po móle naspäť na miesto, kde ste misiu začínali a tam ju takto aj ukončíte.


2. Hraničný prechod

Šarojské, Čečensko.

Z predošlých údajov ste objavili ďalšie miesto s informáciami, no tie sú len ako klasické údaje na papieri, takže sa nedajú stiahnuť a musíte ich získať. Pre uľahčenie si vezmite EMP zariadenie na vyraďovanie elektronických objektov.

Hneď na skale pri vás je výbava. Presuňte sa poza skalu k betónovému valu pri aute. Vystriehnite si stráže a keď budú ďalej od vás, tak sa presuňte za policajné auto pred budovou. Dvaja sa zvyčajne zdržiavajú pri ceste pred budovou. Tretí prechádza aj tu po dvore, ale občas zájde k nim, alebo k plotu, vtedy prebehnite k stene, prejdite popri stene, aby vás nezachytila kamera pred dverami a oknom vlezte dnu.
Tu si vás môže jeden všimnúť, ak vojde do dverí, ale poväčšine je mimo a tak pokojne vojdite dverami naľavo, zatvorte a ste v miestnosti so skrinkou, v ktorej prehrabte dokumenty (1/3). Na povale je na stene pri okne Mŕtva schránka. Hore môžete vyliezť otvorom z miestnosti s dokumentmi, alebo rebríkom z chodby. Potom vyjdite na chodbu a zadnými dverami von.

Vyjdite hore kopcom a pozor cestou na míny. Prelezte plot a zbehnite popri ďalších mínach k vraku auta, za ktorým sa kryte. Poniže vás je voz, v ktorom sú ďalšie dokumenty. No voz obchádzajú dvaja vojaci, vstup je zo zadnej časti a tam je auto s tretím vojakom a navyše toto priestranstvo sleduje aj ostreľovač.
Tu si len treba vystriehnuť a počkať na vhodné postavenie tých dvoch, čo chodia okolo. Niekedy sa stane, že obaja zájdu na jednu stranu, povyše, alebo poniže auta, no väčšinou ho obchádzajú oproti sebe, takže ich len sledujte, aby ste sa naučili ich pochody. Keď budú obaja pri sebe, tak si obíďte auto, najlepšie zozadu, aby ste sa kryli za betónovým valom, spoza ktorého vidíte na vojaka na menšom aute a aj na laserový lúč ostreľovača. Keď sa vojak otočí a ostreľovač mieri inam, preskočte val a vlezte dnu, kde prezrite druhé dokumenty (2/3).
Keď ste v aute prikrčený, tak vás nezbadajú, takže tam zas môžete čakať, až kým sa nedostanú opäť do vhodnej pozície, aby ste ich mohli obísť. Vyjdite z auta a choďte zľava za menšie auto, na ktorom je vojak, tam na vás nedovidí ostreľovač. Odtiaľ len prikrčení prebehnite k oknu garáže neďaleko vás a skočte dnu.

Prelezte do druhej miestnosti garáže a z nej rebríkom na strechu. Preplížte sa k oknu. Na chodbe na poschodí za oknom je jeden strážca. Preplížte sa poza zábradlie k nemu a keď pôjde k druhému oknu (k tomu, ktorým ste vliezli, nechodieva), tak sa preplížte popri schodoch k dverám. Prvé chránia laserové lúče, tak vojdite susednými a zavrite za sebou.
Z tejto miestnosti prejdite prechodovými dverami do susednej. Tam prejdite cez dva rady laserových lúčov a na konci ich vypnite zariadením na stene. Tu máte posledné dokumenty (3/3).

Vráťte sa do predošlej miestnosti, vyskočte z okna a spustite sa dole. Pozor, tu je na rohu budovy kamera. Cez okno vlezte do miestnosti na prízemí. Prekonajte len jeden laserový lúč a dostanete sa k vypínaču lúčov, pri ktorom je aj počítač na hacknutie.
Vráťte sa oknom von a vyraďte EMP rušičkou kameru nad vami. Tá totiž stále zaberá dvere v plote, tak keď ju vyradíte, prejdite dverami, zatvorte a vyjdite hore schodmi k druhým dverám, ktorými prejdite. Naľavo je priestranstvo s jedným vojakom a kamerou. Je to Cieľ vysokej hodnoty. Nechoďte priamo k nemu, ale choďte rovno a v skalách naľavo pred vami je malý tunel. Vlezte dnu a preplížte sa odtiaľ von tunelom napravo. Dostanete sa za skalu pred kamerou, kde na vás nevidí vojak, ani kamera. Počkajte si, kým sa k vám vojak priblíži a bude mimo dohľadu kamery a omráčte a zviažte ho.

Preskočte plot pri kamere a za plotom si dajte pozor na pár mín. Za mínami len zoskočte dole a ste naspäť pri hraničnej budove, kde ste začínali. Tu sa už len popresúvajte poza skaly na miesto, kde ste začali misiu, aby ste ju tam aj ukončili.


3. Brloh Hackerov

Pihtla, Estónsko.

Z predošlých údajov ste objavili skupinu hackerov, ktorí maskujú komunikáciu Ženistov. Chcete sa na nich napojiť, aby nezistili, že ich sledujete, takže opäť nenápadne a bonus za nevyvolanie podozrenia u stráží.

Začínate na dvore pred starou továrňou. Časť dvora sleduje cez dieru v stene ostreľovač a na zemi sú aj poukladané míny, tak pozor na ne. Choďte do budovy napravo, vlezte dnu cez okno a druhým vylezte von. Vyskočte na múrik napravo, čím bezpečne obídete míny, prebehnite po ňom k oknám a vlezte oknami dnu. Prejdite dverami a naľavo pri vás odstreľte ovládač na stene, čím vyradíte laserové lúče v chodbe pred vami.
Prejdite touto chodbou do veľkej haly. Na mieste, kde vyjdete, ste relatívne krytí pred ostatnými, čo tu strážia. Choďte k stĺpu s tyčou. Nelezte po nej, ale vedľa stĺpu prelezte múrik na ktorom sú nejaké nádrže. Pozor na strážcu na druhej strane. Na druhej strane choďte doľava a tam skočte do šachty pod podlahou.
Prejdite šachtou až na koniec a dostanete sa do miestnosti, v ktorej môžete hacknúť počítač. Laserové lúče môžete vyradiť odstrelením ovládača na stene. Z miestnosti vyjdite hore schodmi a kryte sa za krabicami pri stĺpe. Jeden vojak sa prechádza po podlahe za krabicami a druhý na ochodze nad vami. Keď idú od seba, vylezte na krabice a z nich priamo na zábradlie ochodze a na ňu.
Tu ste na ochodze rovno pri miestnosti, v ktorej napichnite prvý zdroj (1/3). Oknom vyskočte von a spustite sa dole.

Ste opäť na mieste, kde ste vnikali do budovy. Opäť do nej vlezte oknom, prejdite chodbou, v ktorej ste zrušili laserové lúče a do veľkej haly. Z nej teraz ale choďte naľavo von dverami. Za dverami naľavo sú lúče, ale za nimi na stene je ovládač, ktorý môžete odstreliť a vypnúť ich. Prejdite cez lúče k ovládaču a chodbou k miestnosti, v ktorej je druhý zdroj na napichnutie (2/3).
Táto miestnosť je prázdna, ale za ňou sú dvaja strážci a jeden z nich je aj cieľ vysokej hodnoty. Vyplížte sa z miestnosti dverami za haraburdy pri cieli a písknite na neho. Keď pôjde skontrolovať čo to bolo, musí si miestnosť obísť, tak sa presuňte k dverám, počkajte si na neho a omráčte ho.

Odtiaľto sa môžete presunúť naspäť za haraburdy, spoza ktorých ste ho prilákali. Odtiaľ poza jedného strážcu ku schodom a von dverami. Tým ste sa dostali do vstupu z dvora, priamo pod ostreľovačom. Prípadne sa môžete vrátiť tak, ako ste prišli, cez veľkú halu, chodbu s vypnutými laserovými lúčmi, von oknom a cez dvor pomedzi míny.
Tu vylezte hore rebríkom a pozor na pohyblivé laserové lúče. Vylezte až úplne hore a tam je Mŕtva schránka. Pri nej vylezte na potrubie a prelezte po ňom až do časti s ostreľovačom, kde po potrubí zlezte na malú plošinu. Z nej prejdite otvorom v stene do druhej veľkej haly.
Zachyťte sa okraja otvoru a po potrubí prerúčkujte na trám pod stropom. Po ňom prerúčkujte doprostred haly, prelezte na druhú stranu trámu a rúčkujte na opačný koniec. Tam si vystriehnite stráže na terase pod vami a keď sú priaznivo od vás, zlezte po potrubí dole na terasu.
Presuňte sa do miestnosti v rohu, kde podlahu osvetľuje kamera. Môžete sa kryť za krabice a obísť si ju. Keď pôjde záberom od otvoru s rebríkom, tak tam len dobehnite a skočte otvorom dolu. Tým ste sa dostali do miestnosti s tretím zdrojom na napichnutie (3/3). Pozor, občas sem môže zájsť strážca z haly.

Keď napichnete aj tento tretí zdroj, tak sú pri ňom otvorené dvere, ktoré vedú na časť ochodze vo veľkej hale, v ktorej ste boli predtým. Keď na ochodze oproti nebude stráž, tak len vyjdite dverami, zachyťte sa okraja a spustite sa dole. Ste tam, kadiaľ ste prišli, takže len prebehnite naspäť chodbou, v ktorej ste predtým vyradili laserové lúče a vyskočte von oknom na dvor. Dvorom prejdite tiež tak, ako ste prišli a dávajte pozor na ostreľovača a míny, aby vás už pri odchode nedostali a návratom na miesto, kde ste začali, misiu ukončíte.


B. Briggs

Briggsove misie musíte všetky hrať so spoluhráčom, ako jediné ich nemôžete prejsť sólo. Narazíte tam na pasáže, kde nesmiete vyvolať poplach (no ak vyvoláte, reštartuje sa len daná pasáž, nie celá misia), aj na bojové úseky, aj na niečo medzi tým. Ak nemáte známeho spoluhráča, hra vám pridelí náhodného a už je to potom hlavne na tom, ako zladíte svoje postupy.


1. Základňa Pašerákov

Oblasť Kargil, Kašmír.

Máte preveriť pašerákov kvôli podozreniu na to, že prevážajú nukleárne zbrane.

Len prebehnite so spoluhráčom ku skalám, vylezte na ne a prerúčkujte nad malý tábor nepriateľov. Zlezte čo najnižšie a spolu zoskočte na dvojicu pod vami. Potom vyraďte nepriateľov v tábore. Za táborom prejdite k dvojici lán, spoločne ich chyťte a zlezte dolu. Pod vami vyraďte dvojicu nepriateľov a pokračujte kaňonom k mostu. V kaňone je pár nepriateľov a ďalší sú na moste s nákladom.
Tu pri týchto je pri moste aj Cieľ vysokej hodnoty, tak ho zajmite, ak sa dá. Vylezte na most a zlikvidujte nepriateľov a na dva kamióny umiestnite výbušniny. Od mosta s konvojom sa presuňte dole a spoločne otvorte s parťákom dvere. Pokojne pokračujte pomedzi budovy, je to tu prázdne a na konci zas spoločne otvorte dvere. Za nimi sa obaja spoločne spustite po lanách do nižšej oblasti.

Zvoľte ľavé lano a po dopade choďte vpred a za uličkou do prvej budovy napravo. Vlezte do nej oknom a na poschodí na stole hacknite počítač. Pod budovou je malé nádvorie s nákladiakom. V budove za ním, je na prízemí, na stole, naľavo od dverí Mŕtva schránka.
Tu musíte skontrolovať tri body, ktoré hacknite. Dva sú neužitočné, tretí vám dá potrebné informácie. Je tu samozrejme dosť nepriateľov, v budovách aj ostreľovači a na uliciach aj pes, takže sa s nimi vysporiadajte.
Keď hacknete všetky tri body, tak sa presuňte na nádvorie a k bráne, ktorá sa otvorí. Za ňou sú nepriatelia, no z velenia ich zostrelia raketou, tak prejdite uličkou ku garáži a spoločne s parťákom otvorte dvere. Prejdite ďalej, otvorte dvere a v miestnosti za nimi jeden z vás musí začať ovládať útočný satelit a druhý prejsť uličkou. Je jedno kto začne, pretože ten, čo sa dostane cez ulicu, začne ovládať satelit odtiaľ a kryť toho, čo zastal, aby sa dostal ulicou tiež.
Ten čo prechádza, sa musí kryť, môže tiež pomôcť a začať útočiť na nepriateľov, ale je ich dosť a pomerne rýchlo vás dostanú, ak si nedávate pozor, takže musíte opatrne a váš parťák musí dobre likvidovať nepriateľov. Keď potom (alebo predtým) kryjete vy, tak máte záber zo satelitu, sledujte ulicu a páľte po nepriateľoch. Máte k dispozícii raketomet a guľomet, ktoré si môžete prepínať.


2. Raketová základňa

Bangalore, India.

Začínate na dvore s dvoma budovami a pár vojakmi. Nesmiete tu vyvolať poplach. Na začiatku sa môžete každý vydať poza jednu budovu, vyradiť potichu pár nepriateľov a za budovami sa preplížiť k východu, ktorý spoločne otvorte. Druhý východ osvetľujú svetlá auta, tak vyskočte oknom napravo, preplížte sa popri krabiciach a vyraďte na konci ostreľovača vo veži, alebo choďte po ľavej strane k druhej veži, podľa pohybu vášho parťáka. V okolí veží môžete prilákať a vyradiť tiež pár nepriateľov. Pri pravej veži je nákladné auto, na ktorom je Mŕtva schránka. Pri aute je dvojica nepriateľov, môžete ich vyradiť spoločne, alebo cielenou akciou, či odlákať a vziať schránku. Spoza pravej veže je aj dobrý prístup, lebo sa môžete prerúčkovať po rímse za vežou ponad budovu a za ňou sa preplížiť k dverám, ktorými musíte prejsť.
Vojdete do garáže, kde je dvojica nepriateľov a za ďalšími dverami je aj kamera. Oknom vedľa dverí sa vyhnete kamere a dvojica nie je spolu, tak ich ľahko vyradíte. Vyjdite na dvor s transformačnou stanicou. Je tu pár kamier a veľkých svetiel, ktoré môžete rozstrieľať – potichu, stále nesmiete vyvolať poplach. Preplížte sa každý k jednej stanici a spoločne ich obe vyraďte.
Keď zhasnú svetlá pred základňou, príde sem na kontrolu pár vojakov. Choďte obaja k pravej stanici, ktorú ste vyradili, k plotu a preplížte sa k dverám. Za nimi prejdite cestičkou, na ktorej sú míny, tak sa len plížte pomedzi ne a na konci spoločnými silami vyskočte cez bránu.
Na dvore pred základňou vyraďte pár vojakov, aby ste mali priestor k vstupu. Po chvíli, čo tu budete, opäť nahodia elektrinu, tak sa rozsvietia veľké reflektory. Môžete ich rozstrieľať. Budova zostane osvetlená, ale zatmíte aspoň dvor, na ktorom vyraďte vojakov a preplížte sa k dverám, ktorými spoločne vojdite do základne.

V základni už môžete vyvolať poplach, ak teda chcete, ale vždy je lepší tichý prístup. Na začiatku tam máte len pár nepriateľov. Jeden napravo na terase, dvaja pri aute dole a dvaja na plošinách oproti. Vyraďte ich a môžete skočiť aj do bočnej, riadiacej miestnosti, kde je aj počítač na hacknutie.
Potom použite na hornej plošine ovládanie žeriavu, aby uchytil hlavicu rakety. Dorazí skupina nepriateľov, tak sa o nich postarajte. Zostávate do konca misie v tomto komplexe, tak ho spoznajte, keďže príde viac nepriateľov a bojujte, ako uznáte za vhodné. Rozptýlia sa, aby vás našli.
Keď ich odstránite, aktivujte v riadiacej miestnosti počítač, pre zabezpečenie hlavice. Príde ďalšia skupina nepriateľov. Vyraďte ich, ako inak. Potom spoločne použite s parťákom dva panely pri rakete, aby ste ju uzavreli do sila. To privolá tretiu skupinu nepriateľov. Medzi nimi bude aj obrnený týpek s baterkou, je to cieľ vysokej hodnoty, tak sa ho pokúste zajať.
Nakoniec len prejdite miestom, kde bola raketa, ktorú ste zasunuli do sila a vyjdite dverami. Za nimi už len utekajte chodbou a halou von. Musíte vybehnúť skôr, než sa zatvorí veľká brána. Cesta je priama, len občas musíte preskočiť, či podliezť padajúce kusy zariadenia.


3. Stanovisko Voronu

Chittagong, Bangladéš.

Chcete zajať chlapa, ktorý by mohol vedieť o pokuse o krádež rakety. Vyjdite z ruiny a na dvor, kde len sa len presúvajte pomedzi haraburdami a likvidujte nepriateľov. Pozor na otravného psa a obďaleč chlapa na vyvýšenej plošine. Za dvorom spoločne prekonajte stenu a vyjdite spolu na ďalší dvor.
Tu je poriadna skupina nepriateľov, vzadu je otrava so štítom a jeden zo zadných je aj cieľ vysokej hodnoty, ktorý môžete zajať. Ten so štítom je problém, ak postupujete potichu a bez zabíjania, v tom prípade sa snažte zbaviť najprv všetkých ostatných. Vzadu vpravo je tiež jeden na vyvýšenom mieste. Mimo toho sa ostatní prechádzajú po dvore a tak je to len na vašich schopnostiach tichého postupu, alebo streľby. Keď sa všetkých zbavíte, len pákou otvorte bránu a opustite dvor.

V uličke, do ktorej sa dostanete, vylezte na balkón naľavo, je tam Mŕtva schránka. Inak pokračujte k múru. Napravo môže jeden z vás vyliezť hore a druhý obísť múr, preliezť ho, schovať sa pod prístrešok a ísť doľava poza nepriateľov a po tyči vyliezť hore na stenu. Takto ste obaja hore, vyhli ste sa stráží na zemi a spoločne vyraďte pár stráží na balkónoch, ktoré by si vás mohli všimnúť. Inak len vylezte hore a na streche si podajte alebo obíďte posledných pár nepriateľov a spoločne otvorte dvere.

Zbehnite dolu schodmi na štvrté poschodie a na poschodí pozor na kameru pri vás a na chodbe na pár výbušných autíčok. Preplížte sa chodbou na druhú stranu, spoločne otvorte dvere a zbehnite dole na tretie poschodie. Dole pri schodoch hneď naľavo prejdite šachtou v stene a v miestnosti za ňou je naľavo na stole počítač na hacknutie. Tu sa opäť dostaňte na opačnú stranu a spoločne otvorte dvere. Na tomto poschodí je viac nepriateľov, no máte tu chodbu, miestnosti a vonkajšiu ochodzu, takže dosť priestoru na manévrovanie.
Zbehnite na druhé poschodie a tu to isté, preplížte sa cez nepriateľov a kameru na opačnú stranu poschodia. Na konci choďte k bezpečnostným dverám, no nedostanete sa cez ne, tak o kúsok ďalej spoločne otvorte dvere a za nimi odpálite stenu. Za stenou sú dvaja chlapi, ale neviete, ktorý z nich je Chersky, po ktorého ste sem prišli.
Chytíte jedného a váš parťák druhého. Začnite im skenovať tvár, aby ste dosiahli identifikáciu cez rozpoznávanie tvárí. Je to mini súťaž, či skôr identifikujete vy toho svojho, alebo váš parťák (ak budete prvý, máte aj úspech). Ten kto oskenuje prvý, začne svoj cieľ vypočúvať. Vášho parťáka (alebo vás, ak ste boli druhý) zajme druhý nepriateľ a zastrelí chlapa, ktorého ste vypočúvali. Ten z vás, čo je voľný, ho musí streliť do hlavy, pre oslobodenie zajatca. Oba ciele na vypočutie sú mŕtve, takže odchádzate.


4. Opustené mesto

Kolcovo Naukograd, Rusko.

Po stopách vyrážate napokon do Ruska. Ako sekundárnu zbraň si vezmite poriadnu búchačku, bude sa hodiť v závere misie. Spustite sa na strechu, preplížte sa k dvojici na vyvýšenej plošine a odpracte ich. Pokračujte k nižšej streche. Vhodné je ísť napravo, zliezť po stene, prerúčkovať po obvode do vežičky. V nej vyraďte ostreľovača a odtiaľ môžete vyradiť aj pár vojakov v okolí. K východu sa môžete preplížiť, je tu dosť miest na krytie, takže netreba všetkých vyraďovať, prípadne ostreľovača na streche nad východom. Spoločne otvorte dvere a prejdite chodbou.
Na konci chodby zlaňte dole, každý na opačnej strane. Ten, čo pôjde naľavo, musí počkať nad oknom, za ktorým stojí vojak. Ten z vás, čo pôjde napravo, nech ho odzadu vyradí. Každý ste na inom poschodí, ale cesty vás dovedú do rovnakej haly, kde ale budete každý na opačnej strane. Každý z vás má pri sebe jedného vojaka, v miestnosti pri okraji terasy, tak ich vyraďte. Potom sú tam na okraji terasy dvaja vojaci, ktorí sa na seba pozerajú. Môžete toho svojho odlákať a vyradiť, alebo tímovou akciou s parťákom sa naraz za nich priplížiť a súčasne ich vyraziť. Aj ak jeden začne skôr, máte pár sekúnd, než ten druhý zareaguje.
Postúpte ďalej a je vhodné vyradiť potichu strelou ostreľovača, ktorý sledujú chodbu, do ktorej sa obaja spustíte. Zlezte dole a vyraďte pár ďalších nepriateľov. Dorazia ďalší, tak ak chcete tichý postup, musíte postupovať pomaly, lebo prostredie nie je ideálne. Po ich vyradení spolu otvorte dvere a prejdite.

Než pôjdete dole schodmi, tak napravo vylezte po tyči a prerúčkujte na plošinu nad schodmi, kde je Mŕtva schránka. Zbehnite dolu schodmi a zvyšok zlezte po dierach v stene. Prejdite do miestnosti s generátorom. Schovať sa môžete dole pri ňom, ale aj na trámoch pod stropom. Je tu len pár vojakov, tak ich nenápadne vyraďte a potom na dvoch stranách vyraďte generátor. Jeden zo strážcov okolo je aj cieľ vysokej hodnoty, takže tu ho môžete celkom ľahko dostať. Potom spoločne otvorte dvere a utekajte chodbou preč. Dôjde k výbuchu, tak vybehnite z chodby čo najskôr a cestou len preskočte pár prekážok, ktoré vám napadajú do cesty.

Otvorte spolu dvere a vybehnite hore schodmi. V tejto časti je to len dlhá chodba s množstvom miestností po bokoch, ale je tu aj dosť nepriateľov a sú silní, takže je vhodné postupovať potichu. Na začiatku sa hneď schovajte za stôl a vyraďte prvého, keď po rozhovore pôjde k stolu. Druhého môžete cez okno, pri ktorom stojí. Ostatní sa presúvajú, takže si len treba vždy vystriehnuť vhodné miest a dostať ich schopnosťami, či vybavením. Na konci len spoločne otvorte dvere.

Prejdite do miestnosti, kde strávite dosť času. Na začiatku je tu len pár nepriateľov, tak sa ich ľahko zbavíte. Choďte do riadiacej miestnosti, kde je aj počítač na hacknutie. V riadiacej miestnosti sa pokúste prejsť dverami, no sú zablokované. Musíte hacknúť štyri počítače. Jeden je dole pod riadiacou miestnosťou, druhý hore na ochodze, tretí dole pri stene vedľa miestnosti s prvým a štvrtý hore v riadiacej miestnosti.
Hacknúť ich nie je problém; problém je, že postupne budú prichádzať skupiny nepriateľov. Pod stropom je plošina, na ktorej sa môžete celkom dobre schovávať, inak hala neposkytuje dostatok vhodných úkrytov, takže musíte byť rýchly a zúročiť svoje schopnosti pre rýchlu elimináciu nepriateľov. Hacknite všetky štyri počítače a potom dorazte nepriateľov. Keď ich všetkých dostanete, tak sa otvoria dvere.

Vyjdite hore do miestnosti a nájdete tam pacienta, ktorého tu držali, takže ho beriete so sebou. Jeden z vás ho musí chytiť a ako ho bude niesť, nemôže strieľať a ani pacienta zložiť (nevedno prečo), takže ten, čo ho nesie, sa musí len schovávať a pomaly postupovať za druhým. Vyjdite na strechu. Ten z vás, čo môže páliť, sa musí postarať o nepriateľov, ktorí budú stále vychádzať, takže to musíte spolu zladiť. Jeden nech rýchlo vyradí dvojicu naľavo, ďalšieho napravo a ten čo nesie pacienta, nech už postupuje za ním. Priblížte sa k miestu s dymovnicou. Tam jeden z vás nech vyradí ďalších pár vojakov a druhý len nech rýchlo dôjde s pacientom k dymovnici, než sa objavia ďalší vojaci.
Dôjde k výbuchu a obaja padnete na zadok. Keď sa pozviechate, stále ležíte, takže automaticky chytíte do ruky len pištoľ. Snažte sa ňou zlikvidovať pár vojakov, kým behajú popred vás. To trvá len chvíľku, potom po vás začnú páliť, tak ich dorazte.
Nebolo ich veľa a šlo to celkom hladko. Teraz sa ale posadíte na zadky a odmietate sa protestne postaviť a kryť, takže teraz sa hodí mať brnenie a dobrú zbraň. Keďže sa totiž nemôžete hýbať, tak ste veľmi na rane a musíte zlikvidovať niekoľko nepriateľov, ktorí sa objavia. Objaví sa aj pár výbušných autíčok, tak ich ničte, než dorazia k pacientovi. Po autíčkach prídu ďalší vojaci. Keď ich postrieľate, tak sa zrazu bez problémov postavíte a odlietate aj s pacientom na Paladina.


C. Kobin

Kobinove misie sú o vyradení skupiny nepriateľov. Ak vyvoláte poplach, dostanú nepriatelia posily a tak budete musieť vyradiť omnoho viac nepriateľov, preto je dobré postupovať potichu aj tu. Ale tu je to na vás, môžete sa aj prestrieľať, je jedno či nepriateľov omráčite, alebo zabijete.


1. Ópiová farma

Faryab, Afganistan.

Treba zabrániť obchodovaniu s drogami zlikvidovaním všetkých členov gangu.

Prejdite popri nákladiaku a čakajte za skalami. Po priestranstve pred vami chodí jeden vojak, tak ho nalákajte k sebe a vyraďte. Naľavo pri vás vylezte hore rebríkom do šachty v skale. Vykuknite von, za krabicu pri vás chodieva jeden vojak, tak ho nalákajte ku krabici a vyraďte. Za schodmi o políčko ďalej je druhý. Za ním je príhodne umiestnená stena, tak sa za ňu preplížte, spoza nej za vozík pri vojakovi a vyraďte ho, keď bude chrbtom.
Naľavo od neho prejdite popri malej budove a tam si vyčkajte na vojaka, ktorý je kúsok poniže, no chodieva sem hore. Nad schodmi, po ktorých chodieval, je mlyn. Pri múre pod mlynom môžete vyliezť po stene nahor. Počkajte si pod zábradlím na mieste, kam chodieva strážca na mlyne a keď bude nad vami, vylezte vyššie a vyraďte ho. Vylezte hore a na stene pri drevenom kole mlyna je Mŕtva schránka.
Vráťte sa dole po stene, tak ako ste prišli, aby ste boli pri múre. Dierou v múre prejdite do susednej časti, držte sa stále ľavej strany a choďte k budove, na ktorej je strážca, sledujúci okolie. V stene budovy je diera, tak ňou vlezte dnu a dostanete sa za nepriateľa so štítom, tak ho vyraďte a telo schovajte dovnútra.
Na opačnej strane budovy je východ pod schodmi vedúcimi na strechu. Popred budovu sa prechádza jeden, ktorý občas vyjde na strechu za tým na streche. Vtedy vyjdite k oknu malej budovy naľavo pri vás. Vlezte oknom dnu, vnútri je cieľ vysokej hodnoty. Je tam sám, tak si ho vystriehnite a zajmite.
Vráťte sa von oknom a keď pôjde ten, čo sa prechádza dolu schodmi zo strechy a pred budovu, tak si ho vystriehnite a vyraďte. Potom už ľahko vyradíte aj toho na streche, keď tu nik iný nie je.
Choďte k zábradliu pri domčeku, v ktorom bol cieľ vysokej hodnoty. Dole pri aute sú poslední dvaja. Keď jeden pôjde od auta a druhý podíde k autu bližšie, preskočte zábradlie, zlezte dole, chyťte ho a odtiahnite za auto a za budovu, aby ste skryli telo. Potom si už len spoza auta vystriehnite posledného.
Prejdite v hornej časti dverami do druhej oblasti. Len prebehnite chodbou, kde preleziete plot a prejdite k dverám, pri ktorých si môžete doplniť zásoby.

Za dverami pozor, majú tu pri vás aj dole pri prvých budovách rozmiestnené míny. Choďte doprava k ohnisku, kde sa zdržiava jeden vojak a keďže je tam sám, tak ho vyraďte. Vystriehnite si rovno pod vami druhého, ktorý chodieva do budovy pod vami a tiež ho tam vyraďte.
Vyjdite dverami napravo z budovy a vylezte na budovu pri vás. Kúsok od vás je ostreľovač sledujúci dvor pod vami, tak ho vyraďte. Na opačnej strane terasy chodieva vojak hore schodmi na terasu, takže si ho len vystriehnite pri zábradlí schodov a vyraďte. Prejdite na koniec terasy a dole popri bielom aute sa prechádza obrnený vojak. Môžete na neho z terasy skočiť a rovno ho vyradiť.
Od auta vybehnite hore schodmi k vstupu do jaskyne. Pri vstupe sú vnútri dvaja vojaci. Keď sa rozídu, jeden pôjde hore schodmi, druhý do miestnosti s počítačom. Počkajte si pri krabici, prvý vyjde ten od počítača, tak ho vyraďte, schovajte telo a počkajte si vonku druhého. Keď pôjde naspäť hore schodmi, tak ho dostaňte.
Vyjdite hore schodmi kam chodieval a skočte za nimi dolu do miestnosti, kde je druhý vchod do miestnosti s počítačom. V miestnosti s počítačom je druhý vojak, ktorý sem občas vojde, tak si ho len vystriehnite pri dverách. Odtiaľto vybehnite schodmi na posiedku, kde je druhý ostreľovač a ľahko ho dostanete.
Vojdite do miestnosti s počítačom. Sú tam dve kamery. Jednej sa dá vyhnúť, druhá sníma počítač, tak ju zostreľte. To by malo upozorniť jedného z posledných dvoch vojakov, že sa tu niečo deje a pôjde to skontrolovať, no keďže tu nik iný nie je, tak si ho ľahko vystriehnete. Potom sa len vráťte k počítaču, kameru ste vyradili, tak môžete počítač hacknúť.
Zostal posledný nepriateľ, je na terase tejto druhej strany. Len prejdite pod terasu, vystriehnite si, keď pôjde od vás, vylezte a vyraďte ho. Vybavené.


2. Rybí trh

Istanbul, Turecko.

Zarazte pašovanie zbraní v prístave.

Na ulici poniže vás sú dvaja, alebo traja. Ak sú traja, presuňte sa za prvé auto, nalákajte k sebe najbližšieho, vyraďte ho, presuňte sa po ľavej strane za druhého, ktorý sa opiera o krabice a potom k dole k autu pred bránou a podajte si tretieho. Ak je jeden z nich za bránou, tak to máte ešte ľahšie, jeden je naľavo a druhý napravo, pri zábradlí pobrežia.
Dole sa dá prejsť bránou pri zasvietenom aute, alebo chodbou cez budovu za autom. Na druhej strane ulice sú teda buď dvaja, alebo jeden. Jeden obchádza autá, tak si ho nalákajte k autu. Druhý stojí v bráne, len občas podíde od brány. Môžete si ho obísť po ulici a podať.
Na trh môžete prejsť cez bránu, ale radšej choďte naľavo na striešku pri bráne a vlezte dnu oknom. Budete zachytení na rímse na stene. Prerúčkujte doprava do tieňa a počkajte si dvojicu, ktorá sa tu presúva. Snažím sa pre návod používať čo najmenej výbavy, ale títo dvaja sú otravní a je zdĺhavé si ich vystriehnuť, tak proste keď pôjdu popod vás a budú blízko pri sebe, tak im tam hoďte uspávací plyn.
Choďte napravo k mrežiam, vylezte na ne hore a počkajte si. Obrnený vojak sa občas príde oprieť o mreže, tak si ho vystriehnite a skokom z výšky ho bezpečne vyradíte. Telo schovajte do tieňa a zostaňte na tejto strane mreží. Čakajte v rohu pri krabiciach, prechádza sa tu jeden, ktorý pôjde popri vás, tak ho tam ľahko vyradíte.
Presuňte sa vyššie a do chodby povyše vás chodieva jeden vojak. Povyše neho sa zdržiava druhý, tak sa k tomuto prikradnite, keď bude chrbtom, zajmite ho, aby ste sa nezdržiavali s dvíhaním tela, odtiahnite ho a omráčte. Druhý by mal ísť svojho kamoša hľadať, tak si len vystriehnite na jednej alebo druhej strane chodby, kadiaľ pôjde a vyraďte ho. Ak sa nepohne, tak schovajte telo do tieňa a prilákajte ho hlukom.
Zostane vám posledný, takže ho ľahko vyradíte. Než sa pohnete ďalej, nezabudnite tu na trhu hacknúť počítač. Potom prejdite dverami z trhu a prelezte pár pletív ku krabiciam so zásobami. Za dverami vyjdete do prístavu.

Na ulici pri vás sú štyria nepriatelia. Dvaja sa prechádzajú po osvetlenej časti, jeden je v tme pri zábradlí nad mólom a tretí vzadu prechádza medzi plošinou pri zábradlí a osvetlenou časťou ulice. Tých dvoch môžete nalákať zvukmi, keď sa budete krčiť pri krabiciach. K tomu v tieňoch sa môžete prikradnúť, stačí prejsť cez dvere. Môžete k nemu aj dobehnúť a omráčiť ho, než stihne zareagovať. Posledného si už len vystriehnite, môžete sa priplížiť aj poza stany, dá sa vyliezť na odkvapy na stenách.
Potom prejdite k lodi. Z lode sledujú priestor dvaja ostreľovači. Popri budove a krabiciach pri aute sa prechádza jeden vojak a uprostred priestranstva je kupec a predajca, ktorý je tiež cieľ vysokej hodnoty. Keď prejdete cez bránu, rozstreľte svetlo pri vás a preplížte sa za auto. Keď kupec a predajca dohovoria a kupec príde k autu, rozstreľte svetlo za vami, ktoré vás osvetľuje (ale nik vás tu nevidí, ak vás nehľadajú) a pôjde to skontrolovať. Chyťte ho, zajmite a máte cieľ vysokej hodnoty. Keď ho držíte, radšej ho odtiahnite za roh budovy.
Keď zmizne, mali by sa po ňom začať obzerať vojak a kupec. Ak pôjdu, sú len mierne obozretní a je to pre vás fajn. No niekedy si jeho zmiznutie vôbec nevšimnú. Vtedy musíte spraviť trochu hluku, ale už budú viac ostražití, takže sa z miesta hluku presuňte. Začnú prechádzať okolo stolov, tak sa držte v tejto oblasti, kde ste odstrelili dve svetlá a vystriehnite si ich a po jednom vyraďte. Môžete si pomôcť aj uspávačkou, aby ste to urýchlili, ale nezabúdajte na ostreľovačov, aby nezbadali telá, alebo vás, ako ich odnášate.
Keď ste sa zbavili týchto, zostávajú dvaja ostreľovači a dvaja vojaci na lodi. Keď máte loď po ľavej ruke, prejdite po pravej strane, presúvaním sa poza stánky a autá kvôli ostreľovačom. Tam sa presúvajte po zadnej strane k lodi a na mólo pri lodi z pravej strany. Vylezte na palubu a zachyťte sa zábradlia (s plechom, nech vás nevidí) na vrchnejšej palube. Tu prechádza jeden vojak, tak keď príde k zábradliu, vyraďte ho.
Naľavo zostávajú dvaja ostreľovači, no ak nevyvoláte hluk, tak sledujú prístav a nemusíte si ich všímať. Poniže prechádza posledný vojak, obrnenec. Čakajte tu na hornej palube a keď pôjde popod vás z druhej strany, zachyťte sa zábradlia a vyraďte ho skokom z výšky, čím sa ho bezpečne zbavíte.
Teraz vylezte naspäť na hornú palubu a na strechu kajuty. Tu hore je Mŕtva schránka. Tým máte všetko, už sa len priplížte k jednému ostreľovačovi a zajmite ho, aby ste ho odtiahli a potichu omráčili. Potom rýchlo druhého, nech nezačne kolegu hľadať, alebo kým držíte prvého ostreľovača, druhému šupnite uspávací plyn a máte to.


3. Diamantová baňa

Mibonde, Rovníková Guinea.

Máte zničiť diamantovú baňu, z ktorej výnosy financujú miestnych obchodníkov so zbraňami.

Dvor sleduje ostreľovač z okna zadnej budovy a na dvore sú dvaja vojaci. Presuňte sa do tieňa napravo ku krabiciam a prilákajte jedného vojaka hlukom a omráčte. Druhého môžete nalákať obďaleč k vysokozdvižnému vozíku, alebo k vozíku ďalej pri zavretej bráne napravo, podľa toho, kam sa presunie. Do budovy môžete rebríkom spod ostreľovača, alebo napravo vyliezť na malú plošinu a prejsť priamo k dverám.
Choďte k dverám a vojdite nimi dovnútra. Na prízemí je len jeden vojak, hoci obrnenec. Je tu aj jedna kamera, cez ktorej zorné pole občas prejde, ale je sám a má dlhé trasy, tak sa k nemu priplížte a vyraďte ho. Tu dole je v bočnej miestnosti aj počítač, ktorý môžete hacknúť.
Prejdite hore zadnými schodmi. Od zábradlia sa môžete presunúť vpred do tieňa a vystriehnuť si vojaka pri schodoch, alebo skočiť na zábradlie, prerúčkovať k miestu, kde postáva a vyradiť ho. Rovnako sa môžete zbaviť aj zvyšných dvoch na tejto plošine. Prerúčkovať spoza zábradlia a vyradiť ich, keď sú od seba. Ak si ich chcete podať zbližša, treba sa najprv zbaviť strážcu na plošine pri oknách.
Na plošinu pri oknách môžete sprava, po tyči a po rímse, alebo ak ste vyradili tých troch na plošine, tak proste prejsť pod neho a vyskočiť na zábradlie. Je tu sám, tak si ho len vystriehnite a potom si podajte aj ostreľovača, ktorý stále hľadí z okna, takže vám problémy nerobí.
Vyskočte z okna pri dopravnom páse a po tyči zlezte dole na malú plošinu so schodmi. Dole sú traja vojaci, ale zväčša od seba. Zbehnite dole schodmi a za nejaké rárohy pod prístreškom. Popred ne chodieva jeden, tak ho vyraďte a telo schovajte za rárohy. Spoza nich sa preplížte aj za druhého, ktorý sa moce okolo krabíc s vybavením. Vyraďte ho a telo schovajte. Posledný má celkom dlhú trasu od dopravného pásu na strážnu plošinu, takže si ho ľahko podáte.
Potom už len prejdite dverami a párkrát sa spustite po lane ku krabiciam s výbavou a prejdite priamo do diamantovej bane.

V chodbe pred vami sú traja nepriatelia. V bani je aj vojak s rušičkou, takže nemôžete využívať okuliare. Ale máte tu dosť tieňov, aby ste sa plížili okolo nich, aj ochodzu, ktorou sa dostanete nad nich, aby ste ich mohli lepšie sledovať. Chodia od seba, tak ich postupne vyraďte.
Po pravej strane (od vstupu) sú dvere, ktorými môžete zliezť šachtou do poslednej časti k pár nepriateľom, ale pre vyradenie rušičky choďte ďalej vstupnou chodbou. Napravo nad prvou ochodzou je aj šachta v stene, ktorou môžete preliezť do miestnosti, do ktorej musíte na konci chodby. Šachtou sa vyhnete kamere, ale aj od dverí sa dá kamera obísť.
Zbehnite dolu schodmi a tu sú dvaja vojaci. Jeden postáva na balkóniku a druhý chodí pomedzi krabice v miestnosti so schodmi. Preplížte sa a vyraďte toho na balkóne a potom si len vystriehnite druhého. Chodba dole vedie cez kameru a roboautíčko, tak choďte cez balkón.
Z balkóna už vidíte v malej miestnosti oproti vojaka s rušičkou a po ochodze pri ňom chodí jeden strážca. Keď pôjde dole schodmi, zoskočte z balkóna a vyjdite na ochodzu schodmi napravo. Vyraďte v miestnosti vojaka s rušičkou a je tu aj Mŕtva schránka. Potom môžete po rebríku z konca ochodze vyššie, aby ste mohli skočiť na posledného, čo tu zostal.
Chodbou prejdite do poslednej časti. Choďte po pravej strane, kryte sa za krabice a sledujte poslednú trojicu. Keď ten na ochodze nad vami pôjde od vás, vylezte hore, preplížte sa za krabicu, popri ktorej chodí a tam ho vyraďte. Poza stĺp chodieva obrnenec, toho si nechajte na koniec. Pod vami popod ochodzu chodieva vojak, ktorý je aj cieľ vysokej hodnoty. Stačí ho sledovať z ochodze a keď bude vhodná chvíľa, skočiť dole a zajať ho. Zostal vám posledný, ktorý má dlhú trasu, tak ho stačí vysledovať a vyradiť.


4. Mŕtve pobrežie

Kyzylorda, Kazachstan.

Čaká vás tu bunka povstalcov, ktorá sa chystá zostrojiť špinavú bombu. Aby ste im v tom zabránili, treba ich všetkých vyradiť.

Pred nákladiakom, pri ktorom začínate, majú generátor silového poľa, takže tadiaľ neprejdete. Choďte napravo medzerou v stavbe a vnútri vylezte na stenu oproti. Vylezte do okna zrúcaniny a v ňom je Mŕtva schránka. Okolo vás sú dvaja vojaci v tejto časti zrúcaniny. Jeden zachádza za vás pod okno, tak zlezte za neho a vyraďte ho. Telo schovajte do skladu v rohu. Rovnako si vystriehnite aj druhého a telo schovajte tiež do skladu.
Prejdite poza sklad a tam k miestnosti s počítačovým vybavením. Tu sa zvykne zdržiavať jeden vojak, tak ho tu vyraďte. Vyjdite na poschodie, kde stráži druhý a vychádza nad schody sledovať okolie. To je vhodná chvíľa ho vyradiť a telo stiahnuť dovnútra.
Schody zatiaľ ignorujte a pokračujte z poschodia po ochodze. Na nej je ostreľovač, ale stále sleduje priestor pod sebou, tak ho ľahko vyraďte. Pokračujte ochodzou k dverám, za ktorými je vojak. Nalákajte ho vonku a vyraďte. Za touto miestnosťou na ďalšej ochodzi hliadkuje druhý vojak, toho si ľahko vystriehnete. Buď keď bude vchádzať do miestnosti, alebo za krabicami na ochodze.
Dole na ulici sú poslední štyria. Jeden prechádza popod schody a občas vyjde aj na schody, no nie úplne hore. Vylákajte ho zvukom hore, čakajte za krabicami a vyraďte ho. Ak nepríde až ku krabiciam, tak ho stihnete cestou dole schodmi a telo vyneste samozrejme hore.
Vráťte sa po ochodzi k miestu, kde postával ostreľovač, je tam rebrík vedúci dole na ulicu. Tam teraz zostal jeden nepriateľ, tak keď pôjde obzrieť okolité krabice, zlezte rebríkom dole a počkajte za stĺpmi. Keď zas vyrazí ku krabiciam, tak ho vyraďte.
Zostali poslední dvaja pri centrálnych rozvalinách. Jeden zvykne zachádzať dovnútra, tak tam ho ľahko dostanete a posledný už nepredstavuje hrozbu. Keď všetkých vyradíte, prejdite dverami cez počítačovú miestnosť. Zlezte dole šachtou, kde si môžete doplniť vybavenie.

V druhej časti je nepriateľ s rušičkou, ktorou vám blokuje výhody vašich okuliarov. Vyjdite von na vstupnom dvore strážia dvaja vojaci. Ak sú vpredu, jedného si nalákajte k vreciam s pieskom, alebo k stolu pod stromom. Ak sú viac vzadu, tak sa proste preplížte za biele auto a prilákajte ich slovami zľava aj sprava a vyraďte priamo pri aute.
Potom pokračujte napravo poza stany a k budove, kde vylezte hore do okna a oknom dnu. Dole pod vami v hale stráži jeden vojak. Občas vyjde hore schodmi, tak si ho môžete vystriehnuť, alebo zbehnúť dolu za ním. Pri schodoch prelezte zábradlie a po tyči vylezte hore, zachyťte sa okraja otvoru v streche, aby ste videli na strechu. Tam je jeden vojak, tak len čakajte, kým bude chrbtom, alebo pri otvore pri vás a vyraďte ho.
Teraz choďte dole do haly a k dverám. Napravo pri dverách sú schody, po ktorých občas zíde vojak strážiaci palubu lode, prejde spodkom a zas sa vráti hore. Oproti dverám je stan, do ktorého zachádza jeden vojak, ktorý sa inak zdržiava s druhým vzadu za stanom.
Tu si počkajte, kým pôjde ten z lode naspäť na palubu, preplížte sa k stanu a vyraďte v ňom vojaka. Za stanom je cieľ vysokej hodnoty. Môžete ho zvukom nalákať do stanu tam ho vyradiť. Ak by ste s tým mali problémy, môžete si ho nechať úplne na záver, pretože dvor, kde sa zdržiava sleduje ostreľovač z lode. Ale stačí na neho hvízdnuť spoza krabíc pri stane, stiahnuť sa do stanu a keď pôjde naspäť, tak ho vyradiť.
Bez týchto dvoch si môžete pri schodoch počkať toho, čo chodieva dolu z lode a tiež ho vyradiť. Telo schovajte. Keď toľkíto zmiznú, spod lode pôjde situáciu skontrolovať obrnený nepriateľ. Prejde poza schody a pôjde do haly, do ktorej ste vliezli cez poschodie oknom. Počkajte si pri schodoch a keď prejde okolo, len sa k nemu priplížte a vyraďte ho.
Potom vybehnite schodmi na loď. Pozor, po lodi chodieva strážne roboautíčko, ale len popod loď a dverami na palubu a naspäť. Tak prebehnite schodmi na palubu a choďte dozadu a plížte sa popod okná. Vnútri je vojak s rušičkou. Stačí vliezť oknom za ním a vyradiť ho.
Keď ho dostanete, vylezte rebríkom hore a prerúčkujte k oknám napravo. Vlezte do miestnosti. Naľavo pri dverách je kamera, ale keďže ste prišli oknom, tak vás tu nevidí. Rovno pri vás je počítač, tak ho môžete hacknúť a oknom sa vrátiť na palubu, tak ako ste prišli. Potom zostáva už len ostreľovač, ktorý stojí pri zábradlí paluby a sleduje dvor, takže ho dostanete ľahko.


D. Charlie

Charlieho misie ani neplníte, vy sa len musíte dostať preč po ich splnení. Pošle vás vyzdvihnúť informácie a keď ich máte, dorazia nepriatelia, aby vás dostali a keďže disponujú pokročilou technológiou silových polí, nemôžete len tak uniknúť, musíte ich zlikvidovať, aby vás mohli vaši vyzdvihnúť. Je jedno, či ich zabijete, alebo omráčite, vyradiť musíte všetkých, ale títo všetci po vás pátrajú, nestoja len na stráži ako obvykle v iných misiách, takže je to o to ťažšie a navyše priestor, na ktorom sa môžete pohybovať, je dosť malý.
Vždy chodia vo vlnách a s každou vlnou je viac nepriateľov. Neprídu teda všetci z jednej vlny naraz, ale budú im pravidelne prichádzať posily, kým nevyradíte všetkých z danej vlny. V každej piatej vlne je aj jeden, alebo dva ciele vysokej hodnoty. Tie musíte pre bonus zajať v limitovanom čase. Ale nerátajú sa k celkovému prejdeniu všetkých cieľov vysokej hodnoty z ostatných hlavných a vedľajších misií.
Po každej piatej vlne sa môžete v priebehu minúty rozhodnúť, či chcete odísť, alebo si podať ďalších päť vĺn nepriateľov.
Ak chcete získať bonusový hack počítača a mŕtvu schránku, vhodné je vyraziť po počítač než sa objaví prvá vlna, aby vám ho nezničili, ak vyvoláte poplach. Potom vyradiť všetkých až na posledného, pohľadať mŕtvu schránku a aj si poobzerať prostredie, aby ste sa v ňom vyznali, než dorazí viac nepriateľov v ďalších vlnách. Tiež si pozriete, kde sú krabice so zásobami, aby ste si mohli výbavu a muníciu dopĺňať.
Ak chcete postupovať tichým spôsobom, sú vašimi priateľmi granáty uspávacieho plynu a šípky s uspávacím plynom do kuše. Nájdite si vhodné miesto, odkiaľ sa môžete presúvať aspoň trochu a aj nenápadne rýchlo zmiznúť, ak si všimnú, odkiaľ pálite a odtiaľ len trpezlivo čakať a vyrážať za nepriateľmi a z diaľky ich uspávať, alebo likvidovať zbraňami s tlmičom, ak volíte agresívnejší prístup.
Nepriateľov je čoraz viac, tak pri uspávacích strelách z kuše si vystriehnite, keď sú aspoň dvaja pri sebe, aby ste ich dostali naraz. Niekedy sa dostanú k sebe aj viacerí a ideálne je, ak máte výhľad na miesta, z ktorých prichádzajú posily. Tí sa rozídu, ale keď vyjdú, sú pokope a ľahko uspíte väčší počet.
Čím viac vĺn, tak nielen viac nepriateľov, ale aj silnejších nepriateľov. Pridávajú sa nepriatelia s prilbami, nočným videním, obrnenci, občas aj ostreľovači a samozrejme otravní psi.


1. Pakistanská ambasáda

Sana´a, Jemen.

V ľavej vežičke ambasády, oproti tanku, je počítač na hacknutie. V uličke vedľa vežičky je Mŕtva schránka. Vylezte na okno vežičky, na hornú rímsu pod strechou a tak prerúčkujte za zamknutú bránu uličky. Vnútri, v miestnosti za terasou sú zásoby. Ďalšie sú oproti pravej vežičke ambasády, na opačnej strane ulice v ruine domu.
Táto vežička, v ktorej bol počítač na hacknutie, mi prišla vhodná pre tichý / panterí útok. Môžete rúčkovať po jej obvode, ak sú nepriatelia na opačnej strane, môžete prerúčkovať až na druhú vežičku na opačnej strane. Keď visíte na rímse, môžete odtiaľ páliť po nepriateľoch uspávačky, či tiché zásahy do hlavy. Ak vás zbadajú, stačí prerúčkovať za roh, alebo vliezť dovnútra oknom. Dnu môžete vliezť, aj ak sú osamelí nepriatelia v izbe za oknom, alebo na okolitých chodbách a ak vás tam zbadajú, tak zas vyliezť von oknom a prerúčkovať ďalej.


2. Švajčiarska ambasáda

Ammán, Jordánsko.

Na poschodí v zadnej časti prejdite dverami nad schodmi. V miestnosti je kamera, tak ju môžete odstreliť a je tu počítač na hacknutie. Vo vstupnej hale ambasády vylezte na stenu naľavo pri dverách (čelom k dverám) a hore prelezte zábradlím do priestoru, kde je Mŕtva schránka. Výbavu máte na poschodí pri zadných schodoch (pri miestnosti s počítačom), pod hlavnými schodmi (dvojité schodisko spájajúce sa v jedno) a v malej miestnosti pod terasou, oproti miestnosti s hlavným vchodom.
V miestnosti s hlavným vstupom do ambasády je naľavo stena, na ktorú sa dá vyliezť. Toto mi prišlo ako vhodné miesto pre útoky. Môžete odtiaľ rúčkovať popod terasu, ostreľovať ľudí pod vami, vyliezť na terasu, keď treba a ak je horúco, prerúčkovať k stene, alebo ju preliezť naspäť do miestnosti s hlavným vchodom. Nie je to tak ideálna pozícia, ako vežička v Pakistanskej ambasáde, ale poskytuje aspoň trochu priestoru na manévrovanie.


3. Egyptská ambasáda

Bratislava, Slovensko.

Pod budovou ambasády je na prízemí za dverami počítač na hacknutie. Dvere blokujú laserové lúče. Ako začínate, bežte naľavo za autobus a na stene pri schodoch vedúcich na nadchod, rozstreľte elektrické vedenie. Bežte doprava na opačnú stranu námestia k druhému autobusu. Napravo v uličke je na stene druhá skrinka elektrického vedenia, ktorú rozstreľte. Tým vyradíte lúče. Vbehnite dnu, tam už len odstreľte kameru a môžete počítač hacknúť.
Čelom k ambasáde choďte doľava k budove vedľa ambasády. Pri dverách vylezte po odkvape hore a rúčkujte doľava za roh, prelezte reklamnú tabuľu a pokračujte doľava do otvoreného okna. V miestnosti je Mŕtva schránka. Pod ľavými schodmi vedúcimi na nadchod na začiatku sú zásoby. Ďalšie sú na zemi pod terasou ambasády.
Stena, na ktorú leziete po odkvape po Mŕtvu schránku, je tu celkom vhodný bod pre tichý postup. Odtiaľ máte výhľad na celé námestie, ambasádu a jednu z bočných ulíc. Ste tu dosť na rane, keďže sa nemáte kam schovať úplne, ale ak si dávate pozor a mierite presne, či už pištoľou na hlavu, alebo kušou s uspávačkou, tak ich môžete dosť preriediť. Tiež sa odtiaľ ľahko dostanete na terasu ambasády a takto sa môžete presúvať na opačnú stranu námestia.


4. Ruská ambasáda

Kigali, Rwanda.

Vnútri v centrálnej budove je v bočnej miestnosti počítač na hacknutie. Z chodby blokujú vstup laserové lúče. Môžete hodiť na elektrický panel na stene EMP rušičku pre ich vyradenie, alebo sem vliezť cez okno. Potom vyjdite na strechu budovy, zo zadnej strany sa spustite po lane na plošinu bočnej budovy. Otvorte ventilačku, vlezte dnu a tam čaká Mŕtva schránka. Zásoby sú v prvej miestnosti ambasády a za budovou, pod prístreškom.
Nepriatelia majú prístup na strechu po schodoch z dvoch strán, ale aj tak mi prišla strecha ako najlepší bod pre útok. Sonarom vidíte, keď k vám prichádzajú a kvôli všetkému, čo je na streche, vás hneď neuvidia a môžete sa presunúť. Zo strechy môžete útočiť na všetky smery, strieľať uspávačky a aj zoskakovať na nepriateľov. Pre útek môžete vždy odrúčkovať za roh, alebo zoskočiť a vbehnúť do budovy.



Grafické dáta

Ako budete prechádzať misie hlavného príbehu, môžete na palube Paladina zbierať grafické kocky, ktoré vám pridajú na prehľad pár bonusových obrázkov.
  • V ľavom hornom rohu vášho riadiaceho stola.
  • V Charlieho dielni, na poličke napravo od schodov.
  • V Kobinovom väzení, na poličke napravo od dvier.
  • V Charlieho dielni, na poličke naľavo od schodov.
  • V ošetrovni, pod röntgenovými snímkami.
  • V hangári s vrtuľníkom. Na krabici pred vrtuľníkom.
  • V operačnom centre, napravo na pulte pod veľkou obrazovkou.
  • V hangári s vrtuľníkom. Napravo na stene pri vrtuľníku, povyše dverí.
  • V hlavnej časti, naľavo od telefónu, ktorým volávate dcére.
  • Na stole s telefónom, ktorým volávate dcére.
  • V pilotnej kabíne, za pilotom naľavo.
  • V cele vedľa Kobina.

Related Games Splinter Cell 2018
Splinter Cell 5: Conviction
Splinter Cell 4: Double Agent
Splinter Cell 3: Chaos Theory
Splinter Cell 2: Pandora Tomorrow
Splinter Cell: Mission Pack
Splinter Cell



Diskusia Príspevkov: 0 Hodnotenie
25 hlasov

100
60
20

80
40
0
50
Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |