GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21116
5455
5063
1438
1600
7336
6015
12859
1687

Online 11947 users

Walkthroughs > The Moment of Silence


Zobrazení:34707
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

29. 9. 2044

Brooklyn
Vaša postava je Peter Wright. Práve trávite doma osamelý večer, keď niečo začujete na chodbe. Nazriete cez kukátko a uvidíte, ako jednotka SWATu vtrhne do susedného bytu a zatkne vášho suseda. Vybehnú von aj jeho žena a syn, no polícia im nič nevysvetlí a muža odvedie. Po animačke ste na chodbe. Pred vyrazenými dverami susedovho bytu je na zemi medvedík, ktorého stratil syn zatknutého. Vezmite si ho. Pozrite si menovku na dverách a zistíte, že sused sa volá Oswald. Tiež si spomeniete, že manželku volal Debbie. Vráťte sa do vášho bytu. Počítač, ktorý máte na stole, môžete použiť kedykoľvek počas hry a porozprávať sa na chate so svojou známou Christinou (debaty, ktoré občas doplnia príbeh). Prezrite si skrinku pri posteli a z jej spodného šuplíka si vezmite váš komunikátor (Messenger). Použite ho (v inventári naň kliknite pravým myšítkom). Objaví sa vám na monitore. Zeleným tlačítkom potvrdzujete voľbu a červeným komunikátor vypínate. Šípkami si navoľte číslo Info Centra a potvrďte zeleným tlačidom. Spýtajte sa Eleny na telefónne číslo Oswaldovcov. Pošle vám ho do komunikátora. Rozlúčte sa s ňou a ukončite hovor. Potom si šípkami navoľte číslo na Oswalda a zavolajte. Ozve sa vám Debbie, no nemá záujem sa s vami zhovárať. Povedzte jej, že ste našli medvedíka jej syna, tak vás pozve k nim, aby ste mu ho mohli vrátiť. Vyjdite opäť na chodbu, prejdite cez vyrazené dvere. Za nimi kliknite na dvere, pred ktorými stojíte. Po zaklopaní vás Debbie vpustí dnu. Vrátite Tommymu jeho medvedíka a od Debbie sa dozviete, že jej manžela Grahama zatkli bez jediného vysvetlenia, či zatykača. Volala aj na políciu, no nič nezistila. Sľúbite jej, že sa jej pokúsite pomôcť a odídete, aby si mohli odpočinúť. Po odchode od susedov znovu použite svoj komunikátor a zavolajte na infocentrum. Požiadajte o číslo na políciu a keď vám ho zašlú, tak sa rozlúčte. Šípkami si navoľte číslo na políciu a zavolajte tam. Povedzte, že potrebujete nejaké informácie. Policajt nie je veľmi ochotný vás informovať, no povie vám, že nemajú záznam o žiadnej akcii v mieste vášho bydliska. Keď dovoláte, zavolajte opäť Debbie. Poviete jej, že ste zatiaľ nič nezistili, ale že sa na to zajtra pozriete. Je neskorá noc, takže treba ísť spať. Ak ste doma, tak si postava sama ľahne, ak ste mimo, tak sa len vráťte do svojho bytu.



30. 9. 2044

Brooklyn
Keď vstanete, tak si otvorte horný šuplík na stolíku pod počítačom a vezmite si navštívenku (Business Card). Potom otvorte ľavý šuplík pod skriňou v predsieni a vezmite si hračkársku figúrku (Action Figure). Vyjdite na chodbu a zazvoňte u Oswaldovcov. Vpustia vás dnu. Oslovte Debbie a spýtajte sa na jej manžela, čím sa živil a potom na čom v poslednej dobe pracoval. Bol to nezávislý novinár. Potom sa jej spýtajte na niečo iné (May I ask You One More Thing?) a spýtajte sa, či nemá fotografiu svojho manžela, čo by vám mohlo pomôcť v jeho hľadaní. Graham sa nerád fotil, no jednu fotku má Tommy. Spýtajte sa, či ju môžete vidieť a potom sa spýtajte, či si môžete pohovoriť s Tommym a Debbie súhlasí. Ukončite s ňou rozhovor a oslovte Tommyho. Spýtajte sa ho na jeho otca a potom, že čo bol posledný darček, ktorý mu otec dal. Bola to figúrka mimozemšťana. Spýtajte sa ho, či by vám ju na chvíľu nepožičal, aby ste mohli zistiť, kde sa jeho otec pohyboval, keď kúpil tento posledný darček, no Tommy sa odmietne vzdať darčeka od otca. Tak mu navrhnite, že by ju mohol vymeniť za figúrku Nukeho, súhlasí. Ukončite rozhovor a z inventáru použite figúrku svojho syna Patrika na Tommyho. Ten ju prijme a na oplátku vám dá figúrku mimozemšťana. Potom ho oslovte znova (ak sa odíde hrať do izby, tak len vyjdite na chodbu a vráťte sa naspäť). Spýtajte sa ho, či by vám nepožičal fotku svojho otca a Tommy súhlasí. Tu ste zistili, čo sa dalo, tak sa vráťte na chodbu. Zájdite k výťahu, privolajte ho tlačidlom na stene a zvezte sa na ulicu.

Na ulici prejdite cez prechod k Bobovmu novinovému stánku, ktorý je oproti vašej budove. Za stánkom vstúpte do brooklynského parku. V parku prejdite cez most a už cestou budete počuť temné, vizionárske predpovede Guruho žijúceho v parku. Môžete si s ním pohovoriť, no nezistíte nič podstatné, len nejaké to varovanie pred prichádzajúcim nebezpečenstvom. Naľavo od Guruho si všimnite pri kríkoch jeho miesto na spanie. Preskúmajte ho a z tyče, na ktorej je lebka, si vezmite drôt (Wire). Oproti Guruovi sedí pod stromom gitarista, s ktorým si tiež môžete pohovoriť, no ani on nemá nič dôležité. Je hluchý, takže mu Gurove proroctvá nevadia a jediné, čo od neho zistíte, je, že Guru bol predtým vedcom, či scientológom, až neskôr sa z neho stalo to, čím je. Na park je to všetko, takže sa vráťte k novinovému stánku pred parkom.

Oslovte Boba v stánku. Môžete sa ho spýtať na rôzne veci, zistíte napríklad, že Guru píše magazín o konšpiráciách a o UFO. No hlavne sa ho spýtajte, ako dlho mal včera otvorené a potom, či videl niečo neobvyklé. Potvrdí vám, že videl ten policajný zásah a ako odvážajú nejakého muža. Spýtajte sa, či bol na ulici ešte niekto, povie, že dvaja muži, ktorý vylepili na obrazovku plagát „Alien Attack Club“. Napokon sa ešte spýtajte, ktorým smerom odišli policajti a ukončite rozhovor. Než odídete, použite na neho figúrku mimozemšťana od Tommyho. Keď mu ju ukážete, spomenie, že niečo také bolo na plagáte, čo vylepili tí dvaja v noci a že klub by mal byť niekde v Lower East Side.

Prejdite k budove naľavo od vašej a tam zájdite k žltým taxíkom (SatCar). Do jedného nastúpte, vnútri kliknite na panel s mapkou a zvoľte si cieľ vašej cesty. Teraz sa odvezte na Manhattan.


Downtown Manhattan
Vyjdite hore schodmi k dverám označeným GcP a kliknite na terminál pri nich. Použite naň svoj komunikátor a budete vpustený dovnútra. Oslovte recepčného robota Clair. Identifikujte sa svojim menom a bude od vás požadovať heslo. Neviete nové heslo (The Password... Dammit...), keďže ste tu dva týždne neboli. Spýtajte sa ako získať nové (Any other way to identify myself?) a Clair vám ponúkne spojenie s vaším šéfom. Súhlaste (OK, agreed) a po rozhovore s Mr. Greenbergom získate nové heslo. Opäť oslovte Clair a znova sa identifikujte a súhlaste s povedaním hesla (Of Course... give me a second...) a potom povedzte vaše heslo (pl56f9olp4r). Potom prejdite napravo k výťahom, kde použite privolávač.

Keďže sa chcete venovať záchrane Grahama Oswalda, potrebujete pár dní voľna. Vybehnite naľavo hore schodmi do kancelárie vášho šéfa Mr. Greenberga. Môžete si s ním pohovoriť o rôznych veciach, no povedzte mu najmä, že sa chcete spýtať na niečo o vašej práci (There´s something I would like to adress – about my job?) a povedzte, že potrebujete pár dní voľna. Na otázku, kedy sa vrátite do práce, odpovedzte, že v piatok. Vráťte sa dole schodmi do pracovne a všimnite si voľný pracovný stôl s nástenkou. Prezrite si ho podrobne a vezmite si magnetku, ktorá držala papier s nápisom X Peri Mental. Potom choďte v pracovni napravo, kde oslovte svojho kolegu Briana. Povedzte mu, že sa chcete pozhovárať o niečom osobnom a presuniete sa do kuchynky. Tam mu v súkromí povedzte o včerajšom zásahu polície vo vašom dome. Po rozhovore s Brianom si ešte môžete pohovoriť s Billom, no môžete to nechať na neskôr, keď s ním budete musieť hovoriť. Vráťte sa k výťahu, zvezte sa dole, vyjdite na ulicu a nastúpte do taxíku. Odvezte sa na posledné miesto, kde ste ešte neboli.


Lower East Side
Keď vystúpite z taxíku, začujete posmešky na vašu adresu. Vyjdite na centrálnu ulicu a zájdite kúsok dole, kde zájdite opäť doľava, k vraku auta. Oslovte Juana a spýtajte sa ho, či by vám mohol pomôcť s nájdením klubu. Nepomôže. Povedzte im, aby sa skľudnili a keď neprestávajú, povedzte im, aby prestali, inak... inak zavoláte políciu – práve sa na to chystáte, no Juan vám ukradne váš komunikátor a utečie s ním do Nuclear Cafe. Môžete si pohovoriť s Big Mikeom, ktorý tu zostal, no povie vám len niečo o sebe a o tejto štvrti. Vráťte sa na centrálnu ulicu a choďte na jej opčný koniec. Cestou uvidíte Juana, ako sa vracia aj s nejakým balíčkom. Keď odíde, zastanete pred Nuclear Cafe. Skúste zaklopať, no nik vám neotvorí.

Oproti na druhej strane stojí štetka Rita. Oslovte ju a spýtajte sa, či videla tadiaľto bežať nejakého muža. Spoznala Juana, tak sa jej spýtajte, ako sa dostal dnu. Odpovie vám proste, že zaklopal, tak povedzte, že to ste už skúšali – nato vám prezradí, že majú dohodnutý signál. Rozlúčte sa s ňou a zájdite znovu zaklopať. Teraz už poznáte signál, tak vás vpustia dnu. Po vstupe sa dá Lou s vami hneď do rozhovoru. Spýtajte sa ho, kde je váš komunikátor a po krátkom handrkovaní vám povie, že si ho môžete vziať. Je na stole hneď za vami. Ešte sa s ním môžete porozprávať o jeho práci v klube, o mimozemskej konšpirácii a podobne. Keď sa dorozprávate, tak mu ukážte fotku Grahama Oswalda, či by ako počítačový expert nevedel zistiť miesto, kde je to fotené. Zavolá svojmu kamošovi Cypherovi, ktorý je na to lepší odborník a ten súhlasí, že sa s vami stretne. Prejdite popri pódiu do zadnej miestnosti. Tam sa pozhovárate s Cypherom. Okrem otázok ohľadne klubu sa ho spýtajte na jeho prácu a spomeňte fotografiu. Povie, že to nebude zadarmo, tak sa spýtajte, čo chce. Naznačí, že by chcel niečo nelegálne, tak súhlaste, že to spravíte. Potom vám povie, že chce, aby ste u vás v práci nahrali na server ich reklamu. Chcel by pokryť celú Ameriku, no napokon sa dohodnete len na obrazovke pri ich klube. Keď vám dá CD, tak sa rozlúčte a odíďte. Nasadnite do SatCaru a odvezte sa naspäť do svojej kancelárie.


Downtown Manhattan
Vyjdite hore schodmi a tak ako predtým, použite svoj komunikátor na terminál. Vyvezte sa výťahom do kancelárií a oslovte svojho kolegu Billa, ktorý stojí pred terminálom. Odmieta vás k nemu pustiť, pretože nechce prerušiť svoju prácu a prestávku si spraví len na jedlo. Tak mu potom povedzte, že spravíte niečo na obed. Má záujem len o Litelife, čo však v tejto štvrti nepredávajú. Tak zájdite vonku a použite SatCar.


Brooklyn
Zájdite k Bobovmu novinovému stánku a oslovte Boba. Povedzte mu, že ste boli v práci a potom sa ho spýtajte, či predáva výrobky od Litelife. Jeden kúpite. Rozlúčte sa a vráťte sa do SatCaru.


Downtown Manhattan
Znova použite komunikátor na terminál a vnútri sa vyvezte hore výťahom. Ešte na recepcii, napravo od Brendinho recepčného stolu sú na stene poistky. Otvorte kryt a všimnite si, že jedna je vypnutá, tak ju prehoďte a tak opäť zapnete prúd v kuchynke. Vstúpte do pracovne. Naľavo, pred schodmi k Mr. Greenbergovi sú v stene dvere, ktoré vedú do kuchynky. Vstúpte.
Hneď za dverami si pozorne prezrite poličku, je tam kábel od mirkovlnky. Pichnite ho do zásuvky. Potom pristúpte k mikrovlnke a vložte do nej zakúpené jedlo. Nastavte šípkami na nej čas od dvoch do štyroch minút a zapnite ju. Potom zájdite za Billom a povedzte mu, že jedlo má hotové. Odíde sa najesť, takže vám na chvíľu uvoľní svoj terminál. Prezrite si terminál zblízka a vložte doň CDčko od Cyphera. Jeho obsah sa za chvíľu nahrá. Keď skončíte, vráti sa Bill. Ešte sa ho môžete spýtať ako mu chutilo, inak choďte na ulicu a použite SatCar.


Lower East Side
Od taxíka choďte rovno ku klubu. Na obrazovke pri Rite si môžete pozrieť výsledok svojej práce - objavujúcu sa reklamu na Alien Attack Club. Vstúpte do klubu a oslovte Cyphera. Zaveďte reč na vašu dohodu a povedzte, že ste ju splnili. Potom povedzte, že máte inú otázku a zaveďte reč na fotku a spýtajte sa na ňu. Keďže to miesto pozná, rovno vám povie, že je to SETI (Search for ExtraTerestrial Intelligence - Pátranie po mimozemskej inteligencii) v Arecibo. Po rozhovore zavolajte zo svojho komunikátora Debbie, povedzte, že ste zistili, odkiaľ je fotka a spýtajte sa, čo tam jej manžel robil v Portoriku. Povie vám o letisku a termináli, z ktorého sa letí. Potom vyjdite z klubu a vráťte sa do SatCaru.


Downtown Manhattan
Cez terminál a výťah sa dostaňte na vaše pracovisko. Vyjdite po schodoch do kancelárie vášho šéfa, no ten tu nie je. Prezrite si jeho stôl. Všimnite si na ňom napravo odchlopený roh gumy. Odsuňte ho a pod ním nájdete kľúčik. Ním otvorte zásuvku a vezmite si z nej Flight Check Book. Vyjdite z budovy a odvezte sa taxíkom na letisko.


JFK Airport
Vstúpte do letiskovej haly. Môžete sa tu poobzerať, naľavo, pri termináli A je kaviareň a informačné centrum. No nič z toho zatiaľ nepotrebujete. Choďte k terminálu B, ktorý je rovno oproti schodom a použite naň check book a odletíte.



1. 10. 2044

Arecibo
Vstúpte do výskumného centra a oslovte doktora Pricea. Spýtajte sa ho na Oswalda. Spozná ho podľa fotky, no povie, že sa mu predstavil ako Drake. Spýtajte sa, čo tam chcel a či vám o ňom môže niečo povedať. Zistíte, že si v obchode so suvenírmi zabudol tašku. Poviete, že ste rodinný priateľ, tak vám doktor sľúbi, že informuje predavača Paula, aby vám tašku vydal. Prejdite cez halu a vyjdite von na terasu. Pokračujte po chodníku. Na konci je observatórium, kde si môžete pozrieť oblohu cez ďalekohľad. Stačí si pozrieť číslo na obrázkoch na stene, zadať číslo na paneli pri ďalekohľade a potom sa len cezeň pozrieť na danú časť oblohy. No to je zatiaľ len pre zábavku. Pred observatóriom je obchod so suvenírmi. Kliknite na dvere, tie sa otvoria, niekto vám von vyhodí Oswaldovu tašku a zavrú sa. Od Pricea môžete zistiť, že Paul robí inventúru. Prezrite si tašku a vytiahnete z nej vlákno, starú videokameru a nôž. Vráťte sa pred výskumné centrum a použite SatCar.


JFK Airport, Brooklyn
Z Areciba sa vrátite rovno na letisko v NY. Vybehnite pred budovu a odvezte sa taxíkom do Brooklynu. Vstúpte do svojho domu a zájdite za Debbie Oswaldovou. Spýtajte sa jej na manželovu videokameru, no nič o nej nevie. Spýtajte sa, či si pamätá, kedy bol naposledy na letisku, nevie, ale spomenie, že tam býval dosť často a mal tam bezpečnostnú schránku. Tiež jej povedzte, že jej chcete niečo ukázať a spýtajte sa na vlákno z tašky jej manžela. Je to vlákno, ktoré používala na zošívanie Tommyho medvedíka, nevie, načo mu bolo. Ukončite rozhovor a oslovte Tommyho, od ktorého si požičajte jeho medvedíka. Použite na medvedíka nôž a objavíte v ňom videokazetu. Ešte sa na ňu môžete spýtať Debbie, no ani o nej nič nevie. Po tomto rozhovore si vezmite kľúčik od schránky jej manžela na letisku. Je na poličke s kvetmi, hneď vedľa Debbie. Potom opustite budovu a na ulicu použite SatCar.


Downtown Manhattan
Komunikátorom si na termináli otvorte dvere a výťahom sa vyvezte hore. V kanceláriách oslovte Billa a spýtajte sa ho, kde by bolo možné prehrať si starú videokazetu. Odporučí vám starožitníctvo nejakého Huntingtona v Greenwich Village. Ukončite rozhovor a vráťte sa do SatCaru, ktorým sa odvezte do novej lokácie.


Greenwich Village
Zájdite k budove napravo a tam nájdete starožitníctvo, no je zamknuté. Nakuknite cez dvere a na zemi zbadáte vývesnú tabuľu. V inventári spojte drôt z parku, niť z Oswaldovho batohu a magnet z vašej kancelárie a vytvoríte niečo ako provizórnu udicu. Použite ju na poštový otvor na dverách a vytiahnete pomocou nej cez schránku vývesnú tabuľu. Pozrite si ju a okrem názvu obchodu je tam aj telefónne číslo. Výborne, použite komunikátor a zavolajte tam. Huntington vám otvorí. Vnútri sa môžete poobzerať po obchode. Potom ho oslovte, môžete sa popýtať na neho, na jeho unesenú ženu, jeho obchod, no hlavne sa spýtajte na to, ako si prehrať videokazetu (I´m looking for a certain device...). Potom ukončite rozhovor. Naľavo od Huntingtona je polička s knihami, prezrite si ju a v strede, medzi knihami, je na poličke audiokazeta s nahrávkou Vojna Svetov. Vezmite si ju. Potom choďte do pravej časti obchodu, kde je elektronika. Prezrite si stôl s elektronikou (Electronic Device) a tam si vezmite videorekordér (VCR). Odíďte z obchodu a nasadnite do SatCaru.


Lower East Side
Zájdite do Nuclear Cafe. Vstúpte do zadnej miestnosti a dajte Cypherovi audiokazetu Vojna Svetov. Spýtajte sa, či si môžete na oplátku vziať videokábel. Za darček s výmenou súhlasí, tak si z pracovného stola kábel vezmite. Opustite klub a vráťte sa do SatCaru.


Brooklyn
Zájdite do svojho bytu. Na stolík pred obrazovkou položte videorekordér. Videokábel od Cyphera použite na obrazovku (Telescreen) a potom vložte do videa videokazetu. Uvidíte pár rozmazaných záberov a dve čísla. Vráťte sa na ulicu a odvezte sa SatCarom na letisko.


JFK Airport; Arecibo; Lower East Side
Vstúpte na letisko a tak, ako predtým, použite terminál B, aby ste sa dostali do Areciba. Tam prejdite cez výskumné centrum na terasu za ním. Prejdite popri obchode so suvenírmi a vstúpte do observatória. Použite ďalekohľad a na paneli zadajte číslo 8227.9347, vytlačte si fotografiu tohto záberu (kliknete na Print) a vezmite si ju. Potom zadajte číslo 2234.6621, vytlačte si fotografiu aj z tohto záberu a tiež si ju vezmite. Vráťte sa na začiatok a použite SatCar. Opäť ste na letisku, tak vyjdite von a odvezte sa SatCarom do Lower East Side.
Zájdite do Nuclear Cafe, do zadnej miestnosti a ukážte Cypherovi fotky, ktoré ste spravili v Arecibo. Povie vám, že sú to špionážne satelity. Potom sa vráťte do SatCaru a odvezte sa za Huntingtonom.


Greenwich Village; Brooklyn
Zájdite pred starožitníctvo a komunikátorom zavolajte Huntigntonovi, aby vám otvoril. Zájdite k pultu a oslovte ho. Rovno mu poviete o tom, čo ste objavili. Odíde do zadnej miestnosti, aby ste sa tam pozhovárali v kľude. Zájdite za ním. V tajnej miestnosti máte naľavo od vstupu police s časopismi. Za nimi v tmavej časti zapáľte vypínačom svetlo a preštudujte si novinové články nalepené na stene. Potom ho oslovte. Spýtajte sa na všetko možné, no najmä na tie fotografie na stene, čo ste si prezreli. Povie vám o tajnom výskumnom stredisku v Bermudskom trojuholníku a poradí vám, aby ste si vzali jedného z jeho poštových holubov. Keď ukončíte rozhovor, tak sa vráťte do obchodu a napravo od vstupných dverí je klietka s holubmi. Jedného si vezmite a odíďte von. Použite SatCar a odvezte sa do Brooklynu. Zájdite do svojho bytu a vyspite sa. Počas spánku uvidíte niečo záhadné za svojím oknom.



2. 10. 2044

Brooklyn; JFK Airport
Keď sa zobudíte, môžete použiť počítač a povedať Christine o vašom nočnom zážitku, ktorý bol možno snom, možno nie. Potom vyjdite na ulicu a odvezte sa SatCarom na letisko. Vybehnite po schodoch a choďte naľavo, k terminálu A. Tam vstúpte do dverí s nápisom Informácie. Oslovte vnútri madam Evansovú a spýtajte sa jej na odlety z terminálu C. Nemáte prístup k zeppelinom, no aj tak sa spýtajte, kedy odlieta najbližší. Po rozhovore sa vráťte k dverám, no ešte nechoďte do haly. Pozrite sa cez okno pri dverách a povzdychnete si nad bezdomovcami za oknom. Evansová odíde, aby sa o nich postarala. Keď je preč, prejdite za jej pult a použite bezpečnostný systém (Surveillance system). Pozriete si záznam bezpečnostnej kamery a zistíte číslo Oswaldovej schránky - 2543. Vráťte sa do haly a zájdite na pravú stranu. Pri termináli C sú bezpečnostné schránky. Zájdite k nim a do jedinej aktívnej vložte kľúčik, ktorý ste vzali u Oswaldovcov. Potom vyťukajte kód 2543 a schránka sa otvorí. Vezmite si z nej Oswaldov denník. Vyjdite pred letisko a použite SatCar.

Vráťte sa do Brooklynu a do svojho domu. Zájdite povedať Debbie o nájdenom denníku. Potom sa vráťte so svojho bytu. Použite počítač a pohovorte si s Christine. Budete trochu tvrdý a ukončíte rozhovor. Tak použite počítač ešte raz a oslovte ju. Hore vľavo zvoľte druhú ponuku zľava. Ospravedlňte sa jej za svoju reakciu. Navrhnete jej, že jej poviete o svojich problémoch osobne, no stále odmieta stretnutie. Po rozhovore vyjdite na chodbu a stretnete chlapíka, ktorý vám odovzdá lístok na Lunar 5. Vyhrali ste, napriek tomu, že ste sa do žiadnej súťaže nezapojili. Ak oslovíte cez počítač Christinu, tak vám povie, že sa o to postarala ona a bola by rada, keby ste si spravili krátke prázdniny. Vyjdite teda na ulicu a odvezte sa taxíkom na letisko. Tam len zájdite k terminálu A, použite naň lístok, čo ste vyhrali a odleťte.



3. 10. 2044

Lunar 5, Sector A
Oslovte Lindu stojacu pred vami, počas vášho pobytu na Lunar 5 bude vašou osobnou asistentkou k vašej dispozícii na plnenie vašich želaní. Z vašej osobnej zložky si zistila, že radi pijete whisky, tak vám odporučí dať si drink. Poslúchnete a odídete do svojej kajuty. V kabíne si prezrite umývací kút pri okne. Zoberte si odtiaľ pohár na umývanie zubov a uterák. Vyjdite von z kajuty a postupujte chodbou nadol, až na koniec. Tam zahnite doľava a doprava a vráťte sa do vstupnej haly. Tam prejdite popri Linde (s ktorou si môžete pohovoriť o stanici, hosťoch a podobne) do rekreačnej oblasti. Neďaleko stojí Dr. Jenkins (inak sedí vzadu pri bare. Vždy, keď opustíte oblasť a zase sa sem vrátite, tak zmení polohu. Vždy je buď pri bare, alebo pri vstupe), tak si s ním môžete pohovoriť. Obíďte dookola bazén a vyjdite po pár schodíkoch k baru. Choďte pri ňom doľava a z podnosu si vezmite jeden koktail. Vráťte sa naspäť do svojej kajuty (č. 28). Použite skener pri dverách, aby ste sa dostali dnu.

Keď si prezriete získaný koktail, niečo si v ňom všimnete. V kajute si prezrite malý stolík. Keď ste pri ňom, položte naň pohár na umývanie zubov. Na pohár položte uterák. Potom na to vylejte drink, ten pretečie do pohára a na uteráku zostanú kapsule, zrejme s psychotropnými látkami. Vezmite si veci zo stola. Nad dverami je ventilačná šachta. Strčte do nej uterák a na stene stlačte tlačidlo č. 3. Dostanete hlásenie o chybe a informáciu o hodnotách vo vzduchu. Vráťte sa do rekreačnej oblasti. Ak po vstupe nie je Dr. Jenkins pri bazéne, tak odíďte a vráťte sa, aby tam stál. Potom zájdite k baru za bazénom a choďte k miestu, kde sedáva. Má tam na bare položenú kávu. Nemôžete mu dať do nej celé kapsule, tak na ne použite nôž. Rozrežete ich a ich obsah mu vysypte do kávy. Opustite rekreačnú oblasť a hneď sa do nej vráťte naspäť. Zájdite opäť k baru, Jenkins je opäť pri káve. Keď sa napije, tak to na neho zapôsobí a pôjde si ľahnúť. Prezrite si opäť miesto na pulte s jeho kávou. Nechal tam rádiovysielač (Radio Transmitter), tak si ho vezmite.

Opustite rekreačnú oblasť a prejdite na koniec vstupnej haly, pred dvere vedúce ku kabínam. Od dverí s nápisom Sector A Cabins choďte napravo, kde sú dvere do strojovne. Napravo, pri nich je malý kryt, použite naň vysielač od Jenkinsa. Kryt sa otvorí a odhalí červené tlačidlo, ktoré stlačte. To vám umožní vstup do strojovne. Použite modrý panel povyše. Nastavte na ňom hodnoty, aké ste sa dozvedeli vo svojej kabíne. Teda vľavo hore 78, vpravo hore 1 a vľavo dole 21 (teda nemusia byť presne takéto, ale aspoň približne, teda dusíka najviac, stredne kyslíka a najmenej kysličníka uhličitého). Súčet všetkých troch nastavení sa vám ukazuje vpravo dole, kde musí byť číslo 100. Keď je tam stovka, tak sa v strede medzi všetkými číslami rozsvieti žlté tlačidlo. Stlačte ho (ak máte zlé hodnoty, nič sa nedeje), ak ste to nastavili správne, tak sa vám otvorí výťah, ktorým sa zvezte.


Lunar 5, Sector B
Zistíte, že druhý prstenec stanice je továreň na vznášadlá. Prejdite nižšie popri výrobnom páse a napravo si všimnite poškodený stroj (Discarded Object). Prezrite si ho a vezmite si z neho dve súčiastky (Energy Stick, Tool). Potom prejdite poniže, popri výrobnom páse a postavte sa tesne k výrobnému pásu, naľavo. Tam budú vznášadla vypúšťané von, tesne popri vás. Použite na jediné aktívne vznášadlo získaný energetický článok, ktorý ste práve získali (Energy Stick) a vymeníte tento vadný, za nový. Potom sa vráťte výťahom naspäť nahor. Už len vyjdite zo strojovne do hlavnej haly a tam vám Linda oznámi, že došlo k nehode a všetci musia byť evakuovaní.



4. 10. 2044

JFK Airport; Lower East Side
Všimnite si, že naľavo od vás, pri schodoch stojí Lou. Oslovte ho. Povie vám, že spadlo UFO (zrejme to, čo ste poškodili) a teraz čaká na najbližší let do Nevady. Cypher už odletel. Po rozhovore zostaňte na tejto strane a choďte do salónu (Air Lounge), pri bare tam postáva Gerald Myers, tak ho oslovte. Spýtajte sa ho, kde má najbližšiu službu a kedy mu to odlieta, dozviete sa, že mu nejaká prostitútka ukradla identifikačnú kartu. Ukončite rozhovor a opustite letisko. Odvezte sa SatCarom do Lower East Side, kde oslovte starú známu, prostitútku Ritu. Spýtajte sa jej na Geralda a dostanete od nej jeho identifikačnú kartu. Potom sa vráťte naspäť na letisko. Vybehnite hore schodmi a choďte doprava, k bezpečnostným schránkam. Kliknite na tú, z ktorej ste vybrali predtým Oswaldove veci. Uložíte si tam všetky svojej veci a necháte si len Geraldovu kartu, Oswaldov denník, holuba a kľúč od skrinky. Spojte kľúč s holubom a vyjdite pred letisko. Tam holuba vypustíte a on odletí. Vráťte sa naspäť dovnútra a choďte napravo k terminálu C, na ktorý použite Geraldovu kartu. Odlietate Zeppelinom.



5. 10. 2044

Bermudy
Po pristátí prejdite k výťahu uprostred plošiny. Pozrite si ho zblízka a stlačte žlté tlačidlo vpravo hore, aby sa sprístupnil displej. Z Oswaldovho denníka zistíte indície k zadaniu kódu (ku koncu denníka, z 12.septembra). Má tam skratky TR, M, BR, B - čo sú Top Right, Middle, Bottom Right, Bottom (Vpravo hore, v strede, vpravo dole, dole); - udávajú, kde by mala byť vysvietená daná položka displeja. Druhá je BL, B, BR - Bottom left, bottom, bottom right (vľavo dole, dole, vpravo dole).
Dosiahnete ich tak, že pod ľavým displejom stlačíte 5 x tlačidlo nahor a pod pravým displejom stlačíte 10 x tlačidlo nadol. Potom stlačte veľké tlačidlo vľavo hore, čím aktivujte výťah. Môžete sa ním vyviezť vyššie, no hore sú zamknuté dvere. Choďte naľavo, kde je v rohu ďalší výťah. Aktivujte ho rovnakým kódom, ako ten predošlý. Nastúpte si do výťahu a zvezte sa ním dole.

Dole vystúpte z výťahu a na panel aj tu dole znova použite kód na sprístupnenie výťahu. Potom zvonku stlačte žlté tlačidlo napravo a výťah odošlete nahor. Keď zastane hore, tak sa vám otvoria dvere. Nakuknite do výťahovej šachty a naľavo otvorte úložný priestor a vezmite si odtiaľ potápačskú výstroj. Zlezte dole po rebríku, nasadnite do člna a oblečte si potápačskú výstroj. Odplávajte k prostrednému stĺpu. Tam máte možnosť ponoriť sa do vody, tak tak učiňte. Vo vode doplávajte k panelu na stĺpe, otvorte ho a prehoďte páku, ktorou vypnete prúd. Vráťte sa do člnu. Odplávajte s ním k stĺpu naľavo, je pri ňom mína plávajúca na hladine. Tak sa dostanete dookola tesne k míne. Vezmite si ju a automaticky sa vrátite hore na plošinu, kde mínu uložíte.

Zájdite k výťahu uprostred plošiny, zaktivujte ho známym kódom a vyvezte sa ním hore. Keďže ste pod vodou odpojili prúd, tak sú už dvere hore otvorené. Vstúpte do riadiaceho centra. Pozrite si panel s rôznymi displejmi a zistíte, že sú nastavené na severnú Ameriku. Potom sa zamerajte na druhý panel sprava. Na ňom si hore pozrite displej, na ktorom je kód N 50023°. Tiež si môžete pozrieť kotúč s káblom a usúdite, že stanica bola postavená zrejme v dvadsiatom storočí. Naľavo pri dverách si vezmite lano a vyjdite von. Zvezte sa výťahom naspäť dole na plošinu. Choďte na začiatok, kde ste pristáli so Zepelinom. Použite lano - jeden koniec pripevnite k míne a druhý ku kotviacemu lanu vzducholode. Odletíte a výbuch, ktorý ste spôsobili mínou, základňu zničí. Vo vzducholodi prejdite do zadnej časti a otvorte si poklop nad sebou. Vlezte dnu a schovajte sa tam.



6. 10. 2044

Greenvwich Village
Polícia už vie, že ste za to zodpovedný. Po pristátí sa vám podarí dostať do Greenwich Village. Zájdite k Huntingtonovmu starožitníctvu. Tam však už na vás čakajú a zatknú vás. Prevezú vás do väzenia.



7. 10. 2044

Governor´s Island
Na začiatku vás čaká len milé privítanie dozorcu a nútená operácia. Po celom rozhovore vás čaká ešte prehliadka cely. Keď strážnik odíde, nechá otvorenú celu. Vyjdite na chodbu a choďte doprava. Tam oslovte väzňa manom Brett. Spýtajte sa ho na väznicu, aj na neho osobne a na to, čo sa mu stalo. Je presvedčený, že ho chcú zabiť. Dozviete sa od neho dosť zaujímavostí. Prejdite na koniec chodby a vybehnite na dvor. Vráťte sa. Na opačnej strane chodby je strážnik Smith, od ktorého sa tiež dozviete pár vecí a zistíte, že tiež bol na dovolenke na Lunar 5. Potom sa vráťte do svojej cely (č. 112). Zo stola si vezmite dva krajce chleba a sadnite si na posteľ. Prebehne druhá prehliadka vašej cely. Keď skončí, vyjdite na chodbu a zájdite do Brettovej cely. Brett je preč, tak si prezrite jeho stôl a vezmite si jeho kečup. Vráťte sa do svojej cely a sadnite si na posteľ.

Keď nastane ďalšia prehliadka, strážnik Smith vstúpi do vašej cely a ako obvykle si položí svoju čiapku na posteľ. Použite kečup a nalejte mu ho do čiapky. Keď skončí prehliadka, vyjde von, nasadí si čiapku a v domnení, že ten kečup je jeho krv, odpadne. Prezrite ho a vezmite si od neho kľúč. Prejdite k mrežiam na pravej strane chodby a otvorte ich práve získaným kľúčom. Vnútri si prezrite miestnosť, no najmä okno. Je pri ňom zavesená figúrka (Mr. Longneck). Vezmite si ju. Získate tak figúrku, aj povrázok. Vyjdite na chodbu, zavrite za sebou mreže, vráťte sa k svojej cele a vráťte Smithovi kľúč. Preberie sa a odíde. Vstúpte do svojej cely a sadnite si na posteľ. Keď sú mreže zavreté, použite povrázok z figúrky na mreže a v animačke si vytrhnete zub, do ktorého vám dali sledovacie zariadenie. Zub máte automaticky v inventári. Keď je otvorené, vyjdite na chodbu a zájdite na dvor.

Vonku by mala byť noc. Ak nie, tak sa vráťte do svojej cely a keď vás opäť vypustia, noc by už mala nastať. Na dvore, priamo pri dverách poskakuje straka (Magpie). Použite na ňu chlieb, na ktorý ju nalákate a tak ju chytíte. V inventári na ňu pripevnite svoj zub. Potom straku so zubom použite na nočnú oblohu. Straka odletí a polícia ju bude sledovať. Vy zájdite do rohu dvora, kde ponad stenu pretŕčajú konáre stromu. Vyskočte na ne a v animačke utečiete.



8. 10. 2044

Brooklyn; Greenwich Village; JFK Airport
Zájdite k Bobovmu novinovému stánku a oslovte ho. Vypýtate si lístok na vlak, ktorý vám Bob dá. Potom zájdite k SatCarom a za nimi nastúpte na vlak (použite lístok na MagTrain). Odveziete sa do Greenwich Village. Tam zájdite do starožitníctva a napravo pri klietke s holubmi si prezrite krištáľový luster. V ňom nájdete kľúč od schránky na letisku. Vyjdite von a automaticky sa odveziete vlakom na letisko. Zájdite teda k bezpečnostným schránkam, použite na svoju (Oswaldovu) kľúč a vezmete si naspäť svoje veci. Taktiež si všimnete, že vám na komunikátore nechal Huntington odkaz, no nepočuť ho. Vyjdite z letiska a použite SatCar. Automaticky sa odveziete do Brooklynu. Zájdite do parku, kde oslovte hluchého gitaristu sediaceho pod stromom na lavičke. Vie odčítavať z pier, tak vám povie, čo vám Huntigton odkázal. Radí vám, aby ste sa zbavili komunikátora, podľa ktorého vás môžu vystopovať. Nasleduje animačka, v ktorej po vás vybehnú fízli. Chudáka gitaristu zabijú, no vy sa stihnete ukryť v kanáloch.



9. 10. 2044

Sewers (Kanále)
Prejdite k mostíku, po ktorom prejdite na druhú stranu (doprava). Tam pokračujte stále rovno chodbou až na jej koniec, kde zbehnite dolu schodmi. Tam vstúpte do dverí. Pri dverách stlačte vypínač, čím na stanici zapálite svetlo. Postupujte stále vpred, až k rozbitej vitríne s mapou. Mapu si vezmite. Potom sa vráťte úplne na začiatok, na most, ktorým ste prešli (v prvej časti kanálov, kde ste začínali). Prejdite ním naspäť a pokračujte doľava do ďalšej chodby. Tam si zo zeme vezmite topánku. Potom prejdite na koniec tejto chodby a dolu schodmi.


Lafayette Avenue Station
Dostali ste sa do starej stanice metra. Zájdite k vlaku, pred ktorým sedí Charlie. Vstúpte do vagónu. Vnútri oslovte profesora a popýtajte sa ho na rôzne veci. Zistíte, že je tu Graham Oswald. Po rozhovore prejdite do zadnej časti vozňa a tam si pohovorte s Oswaldom. Znovu si pohovorte s profesorom a keď sa spýtate, ako by ste sa dostali von, odporučí vám požiadať o pomoc Juriho. Vyjdite von a môžete si ešte pohovoriť s Charliem. Inak pokračujte ku koncu vlaku, kde stojí o barlu sa opierajúci Juri. V inventári spojte vlákno, ktoré ste kedysi našli v Oswaldovej taške, so starou topánkou, ktorú ste vzali v kanáloch. Dajte opravenú topánku Jurimu a ten vám popíše cestu, ako sa dostanete tam, kam potrebujete.


Sewers; Brooklyn
V kanáloch, kde sa objavíte, je o stenu opretá doska. Použite ju a položíte ju na zábradlie na schodoch. Vylezte na ňu. Teraz dočiahnete na ventilačnú šachtu na strope, tak do nej vlezte. Vyleziete na dvadsiate tretie poschodie vo vašom dome. Dostanete sa na záchod na chodbe. Kliknite na dvere. Pootvoríte ich a poviete Tommymu, aby odkázal mame, nech použije ich počítač, zadá heslo, ktoré vám povedal Oswald a nech sa obaja dostanú za vami. Tommy to odíde mame oznámiť.
Teraz hráte chvíľu za Debbie. Použite počítač na stole a vytlačíte si mapu. Potom choďte do detskej izby. Zo stolíka pri okne si vezmite bonbóny (Jelly Beans). Vráťte sa do obývačky a vstúpte do kúpeľne. Nasypte bonbóny do záchodu. Chvíľu počkajte a potom spláchnite. Upchali odtok a misa pretečie. Vráťte sa do obývačky a oslovte agenta. Poproste ho, aby ste mohli s Tommym použiť záchod na chodbe. Dovolí vám to, tak tam zájdite. Debbie odovzdá Petrovi mapu a všetci spoločne utečiete do podzemia. Tam sa Tommy a Debbie stretnú s Grahamom. Keď sa dorozprávate a Debbie vám poďakuje, odídete na letisko, kde použijete lietadlo, ktoré tam mal pripravené Graham Oswald.



10. 10. 2044

Aljaška
Prejdite zo zamrznutého jazera k domčeku (Ice Lake Inn). Ak si pohovoríte s Eskimákom vo- vnútri, dozviete sa, že to on rybárči a šnúru z udice má napojenú sem, aby vedel, ak niečo zaberie. Takže pred budovou choďte napravo k hromade dosiek (Plank Pile) a kliknite na ne. Jednu dosku hodíte do vody, tá prejde popod udicu, ktorá dá znamenie Eskimákovi, že niečo zabralo. Keď vybehne k udici, vojdite dovnútra a prezrite si skrinku s kľúčmi za pultom. Keďže tu nik nie je, tak si vezmite kľúčik od snežného skútru. Vyjdite von a použite kľúč na skúter.

Presuniete sa k stavbe na severe. Keď zastanete, prezrite si svoj skúter a z prednej časti si vezmite kanister s benzínom a handru. Potom choďte doľava pred vchod do budovy. Zistíte, že celý vchod je zasypaný snehom. Položte do záveja kanister s benzínom. Naň prehoďte handru a potom ju zapáľte vašim zapaľovačom. Ustúpite a následný výbuch uvoľní vchod. Prejdite k dverám a pozrite sa na kameru vľavo hore. Dvere sa otvoria, tak vstúpte.

Vydajte sa chodbou vpred. Napravo nájdete mŕtvolu vojaka Johnsona. Vezmite mu z vrecka papierik a z ruky CDčko. Choďte na koniec chodby a vstúpte do miestnosti. Prejdite do stredu miestnosti a oslovte počítač. Teraz zistíte celú pravdu. Za všetkým stojí umelá inteligencia, tento počítač. Bol vytvorený ľuďmi, ktorí sa ho však rozhodli zničiť a tak sa začal brániť. Zlikvidoval tých, čo o ňom vedeli. Jedným z nich bol aj Emmerson, ktorý letel lietadlom s vašou ženou a synom. No a počítač ich všetkých zabil. Ovláda celú komunikáciu a v podstate vládne. Keď sa s ním dorozprávate, vráťte sa na chodbu. Choďte k Johnsonovej mŕtvole. Choďte k dverám oproti nej a prezrite si zámok. Je na ňom mapa sveta. Použite zapaľovač na papierik, ktorý ste vzali mŕtvemu Johnsonovi. Pohybujte plameňom popod papier a uvidíte na ňom napísané NA, EU, AF, AU, SA. V tomto poradí postláčajte svetadiely na zámke: Severná Amerika (North Amercia), Európa, Afrika, Austrália, Južná Amerika (South America). Keď postláčate svetadiely v tomto poradí, tak sa dvere otvoria - vstúpte.

Tu ste v komplexe s piatimi satelitmi. Miestnosti sú pospájané dookola. Schodmi napravo sa dostanete k satelitu č. 3 a schodmi naľavo k satelitu č. 4. Celkovo idú smerom doprava od vašej miestnosti : 1-3-5-2-4. Musíte ich prestaviť, aby smerovali na vami zničenú stanicu. Tu jednotku nastavte na súradnice 066, teda až na koniec doprava. Satelit 3 úplne doprava na 210. Satelit 5 úplne doľava na 294. Satelit 4 úplne doprava na 282. Teraz ešte presuňte trojku na 216 a jednotku na 000. Tým ste počítač odstavil, nastal Moment Ticha. V animačke utečiete do riadiaceho centra. Vybehnite na chodbu a bežte k mŕtvole Johnsona. Tam je otvorený únikový východ.

Prejdite ním. Utekajte cez most do evakuačnej oblasti. Tam sú tri záchranné moduly. Potiahnite páku pri treťom. Otvorí sa. Nasadnite doň. Potiahnite páku v strede a vysunie sa tlačidlo. Vpravo pri páke si prezrite monitor a vsuňte tam disk, ktorý ste po príchode do komplexu vzali Johnsonovi. Potom už len stlačte tlačidlo uprostred. Zmeníte smer letu rakiet, ktoré sa otočia a zničia celú základňu aj s diabolským počítačom. Vy sa zachránite a môžete čeliť tomu, čo prinesie budúcnosť.




Diskusia Príspevkov: 41 Hodnotenie
886 hlasov

100
60
20

80
40
0
54
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |