GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21112
5455
5063
1438
1600
7336
6013
12851
1687

Online 13909 users

Walkthroughs > Paradise


Zobrazení:31499
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

01. Hárem

Začiatok, vaša izba
Preberáte sa v izbe háremu v Madargane. Choďte k stolíku pri okne a na stolíku si prezrite list, z ktorého zistíte, že vás našli v džungli. Stratili ste pamäť a boli ste zranená, tak vás uložili do háremu na zotavenie. Pozrite sa z okna a zamáva vám nejaké dievča. O chvíľu k vám príde. Je to Aicha, palácová slúžka. Počas rozhovoru vám dá meno Ann Smith (podľa autorky knihy, ktorú máte v batohu), aby ste nebehali len tak, bez označenia. Ak ju skúsite osloviť, povie len, že sa jej páčia vaše šaty a konkrétnejšie váš šál. Dajte jej z inventára vašu šatku ako darček a ona vám na oplátku dá kľúč od háremu. Pohovorte si s ňou, aby ste sa dozvedeli niečo nového. Napríklad, že má brata Moktara, pracujúceho v prístave. Taktiež, že ste v Mauranii, v Afrike a v háreme na zotavenie po svojich zraneniach. O vašom odchode môže rozhodnúť jedine princ, no ten ochorel od bielych motýľov. Odporučí vám pohovoriť si s madam Souafi. Keď po rozhovore odíde, vyjdite z vašej izby aj vy.

Hárem, hala s bazénom
Na chodbe choďte k poličke oproti vám a z nej si vezmite fľaštičku s olejom a zapaľovač. Potom choďte k mrežiam naľavo, povyše dverí vašej izby. Na lampu použite z inventára zapaľovač, čím ju rozsvietite a vidíte tak na zámku, na ktorú použite háremový kľúč od Aiche.
Prejdite dookola po balkóne a zbehnite dole schodmi. Tam narazíte na madam Souafi. Pohovorte si s ňou, zistíte, že vonku sa schyľuje k nejakej vojne a rebeli sa blížia. No zatiaľ sa máte tešiť z háremu a k princovi sa nedostanete. Pre neskoršiu orientáciu, za madam sú dve miestnosti s nejakým kotlom a zariadením. Naľavo od nej je miestnosť s vtáčou klietkou. Pred ňou je výklenok s dvoma závažiami.

Záhrada, princova favoritka
Prejdite na koniec haly s bazénom popri princových štetkách a na konci prejdite dverami ďalej. Tam choďte doprava do záhrady. V záhrade je Mustapha, záhradník, s ktorým si tiež môžete pohovoriť. Potom choďte do hornej časti záhrady, kde sedí osamote princova manželka, ktorá je zároveň jeho favoritkou. Pohovorte si s ňou na všetky témy, až kým vám nepovie, že ju už nudíte a neodíde. Podstatou rozhovoru bolo zistenie, že ako favoritka môže kedykoľvek za princom a na tieto príležitosti má špeciálny čierny oblek.

Koláče pre princovu favoritku
Vráťte sa do haly s bazénom a oslovte Aichu, ktorá tam upratuje. Pohovorte si o princovej favoritke, o jej róbe a o jej izbe. Aicha vám sľúbi pomoc. Teraz zájdite do miestnosti s vtáčou klietkou a opäť oslovte favoritku. Nechce s vami hovoriť, no pri odchode vás požiada o láskavosť - priniesť jej nejaké sladké pečivo.
Vybehnite hore schodmi na balkón, kde si pred dverami favoritkinej komnaty môžete opäť pohovoriť s madam Souafi. Inak skočte k bazénu a choďte popri ňom k dvom ženám, z ktorých jedna sedí na gauči. Pri ňom je na zemi krčah, ktorý si vezmite a Ann si ho šikovne strčí do vrecka. Prejdite poniže nich (aby bol ich gauč nad vami) a tam si naberte z bazéna vodu (zo žiadneho iného brehu to nejde - divné).
Potom zájdite smerom k favoritke. Pred miestnosťou s vtáčou klietkou ste v chodbe, kde sú na stene dva body, ktoré môžete preskúmať. Ten vrchnejší ukazuje na klietku, kde je obrázok s troma ženami, chudou, normálnou a tučnou. Ten poniže vám ukáže dva mechy fungujúce ako závažia (madam Souafi vám o nich môže niečo povedať). Na ten predný použite krčah s vodou, čím posuniete klietku s obrázkom. Znova to miesto prezrite a z otvoru nad obrázkom si vezmite ľahké koláčiky, ktoré zaneste favoritke. Tá ich na mieste zhltne a ešte je hladná. Znovu zbehnite naplniť krčah vodou z bazénu, znovu choďte k dvom závažiam a tentokrát vodou namočte to druhé vrece. Z klietky si vezmite normálne koláčiky a zaneste ich favoritke, no ani tie jej nezaženú hlad. Vráťte sa k dvom závažiam. Visia na hákoch a na strope je ešte aj tretí, prázdny hák. Použite ho a klietku tým úplne spustíte. Vylezte na ňu a zhora si z otvoru vezmite poriadne koláče, ktoré dajte favoritke a tie ju už konečne zasýtia (zje koláčov viac než ja). Teraz by si rada dala parný kúpeľ.

Kúpeľ pre princovu favoritku
Obr. 1 Rovno sa jej spýtajte na parný kúpeľ a dá vám pre jeho vhodné nastavenie svoj medailón. Potom vybehnite hore na balkón za madam Souafi a spýtajte sa jej na kúpeľ. Musíte vedieť dobre odhadnúť pomer pary. Teraz choďte do dvoch malých miestností pod balkónom na ktorom je Souafi. Teda najprv choďte do ľavej miestnosti. Na pravej stene preskúmajte stroj. Do jeho vrchnej časti vložte favoritkin medailón, potom potiahnite páku a vezmite si projekčnú kartu (Obr. 1).

Potom si prezrite stále v tejto miestnosti kotol. Naľavo dole z neho trčí handra, ktorú si vezmite. Tú použite na horák napravo (rúrka smerujúca dovnútra kotla). Na horák obalený handrou použite z inventára olej a potom na handru napustenú olejom použite zapaľovač. Tým spustíte kotol, na ktorý sa vyleje voda a to začne produkovať paru (Obr. 2).

Obr. 2

Obr. 3 Potom prejdite do susednej miestnosti. Tam sú dva prístroje. Najprv si prezrite ten napravo, nad pár schodíkmi. Do hornej časti stroja vložte projekčnú kartu a potiahnite pákou, čím zo stroja začne vychádzať svetlo (Obr. 3). Choďte k stroju naľavo a otáčajte dvoma pákami tak, aby sa otvory v kruhoch nad pákami nastavili priamo na lúče vychádzajúce z druhého stroja. Keď ich nastavíte správne, favoritka vstane a vojde do pary.

Šaty favoritky
Vyjdite opäť hore schodmi na balkón, choďte pred favoritkinu izbu a schovajte sa do koša. Cez pootvorené veko si všimnete kombináciu k zámku, keďže pôjde madam Souafi skontrolovať favoritkinu izbu, kým sa kúpe. Keď odíde, vylezte z koša a sami nastavte tri slepačie hlavy tak, ako madam. Takže prvú hlavu doľava, druhú doprava a tretiu šikmo doprava dole (juhovýchodne). Tým sa dvere otvoria. Vstúpte. Vnútri zatiahnite za povraz - ten je naľavo, tesne vedľa okna, medzi oknom a zrkadlom. Pribehne Aicha, ktorá odnesie šaty k vám do izby. Tam si s ňou pohovorte a zistíte, že potrebujete ešte parfum, aký používa favoritka, pretože Kadher, ktorý stráži princove dvere, má dobrý nos.

Parfum
Zbehnite dole k bazénu a pohovorte si s madam Souafi o parfume. Zistíte, že ho princ mieša osobne z Madargandierských kvetov, ktoré rastú aj tu v záhrade. Takže je to jasné, skočte do záhrady. V záhrade choďte do jej hornej časti (kde ste prvýkrát stretli favoritku) a z nej ešte vyššie k bielej veži, do ktorej vojdite. Pozrite si stolček pri stredovom stĺpe, na ktorom je kniha, ktorú si prečítajte a nájdete recept na výrobu parfumu. Potom si pozrite stolček so strojom pod stĺpom a z neho si vezmite pravú banku - Barbary Water (voda z receptu). Vyjdite ešte hore schodmi a v okne sa pozrite cez ďalekohľad, ktorým uvidíte plody stromu.
Aby ste mohli získať plody stromu, musíte ich nejako zhodiť. Choďte do vstupnej časti záhrady a pod lavičkou napravo (nad vami), ktorú môžete preskúmať, je palica. Druhá je v dolnej časti obrazovky v tejto vstupnej časti. Sú tam dva kvetinové záhony, medzi ktorými vedie chodník, ktorý môžete preskúmať - uvidíte dvere, pred ktorými je na zemi palica. Potom choďte naľavo, popri klietke uprostred záhrady, nahor. Dorazíte ku schodom, ktoré vás tiež dovedú do hornej časti záhrady, k veži, no zatiaľ nimi nechoďte. Vezmite si pri nich zo zeme palicu. Teraz skombinujte v inventári všetky tri palice (jednoduchým pretiahnutím) a dostanete riadny drúk. Ten použite na strom nad vami a spadnú na zem dva jeho plody (mandle), ktoré si vezmite.
Keď ste pod stromom, môžete ešte prejsť napravo za stĺp ku klietke s leopardom. Keď si ju pozriete z bližšia, varuje vás Aicha, že je to nebezpečná beštia. Vráťte sa k bazénu a môžete sa na leoparda spýtať ešte madam Souafi a Aiche. Potom vyjdite hore do chodby pred vašou izbou. Z nej choďte von na balkón vedúci k princovi, ktorý stráži Kadher. Cestou uvidíte ako sa otvorí kvet, ktorý podľa záznamov rastie len v noci, takže kým ste vyšli hore schodmi, tak sa zvečerilo. Jediné, čo môžete spraviť, je ísť do svojej izby a ľahnúť si spať. Keď zaspíte, môžete ovládať leoparda prechádzajúceho sa po záhrade. Je to zbytočná zábavka, ktorú ukončiť klávesou Escape a potvrďte Yes, že s tým chcete skončiť.
Ráno choďte naspäť do záhrady. Po vstupe prezrite lavičku napravo, kde ste našli aj jednu palicu. Pri nohe lavičky sú kvety, ktoré ste videli padať zo stromu. Vezmite si ich a choďte do veže v hornej časti záhrady, kde má princ pracovňu - laboratórium. Prezrite si stolík v dolnej časti. Do stroja vložte mandle (Almonds) a otočte pákou. Stroj ich rozdrví, tak si vezmite prášok, ktorý z nich zostal. Teraz pristúpte k susednému stolu. Tam do hornej časti vložte drvené mandle, nočnú kvetinu, aj Barbary Water, ktorú ste tu zobrali na začiatku. Potom použite dole na horák váš zapaľovač a už len sledujte reakciu, ktorá zmení ingrediencie na parfum. Ten sa vleje do banky, ktorú si vezmite.

Za princom
Teraz sa vráťte do háremu. Cestou narazíte pri fontánke na Aichu, tak jej povedzte, že parfum už máte. Pomôže vám upraviť sa. Potom sa ocitáte vo svojej izbe a máte na sebe favoritkine šaty a vôňu. Vyjdite von a choďte doprava k Princovej komnate a Kadher vám uvoľní cestu. Vstúpte teda a zájdite za princom. Oslovte ho a vyčerpajte všetky témy. Hneď zistí, že nie ste jeho žena a povie vám príbeh o leopardovi. Ak chcete odísť, vašou jedinou možnosťou je prejsť celou krajinou spolu s leopardom, podľa príbehu, ktorý vám rozprával. Keďže ste sa dostali až k nemu, preukázali ste šikovnosť a tak vám je odteraz dovolené opustiť palác.
Vyjdite dverami z jeho komnaty a ocitnete sa opäť u Aiche. Zbehnite naspäť do háremu a do miestnosti pred záhradou. Okrem vstupu do záhrady je tu aj ďalších dvoje dverí, ktoré sú vám odteraz prístupné. Jedny (pri dvoch ženách) vedú do princovej komnaty. Druhé, za fontánou, vedú do mesta.



02. Mesto

Ulice
Pred palácom choďte po ulici doprava na ďalšiu obrazovku. Popri tom uvidíte animačku, v ktorej zistíte, kto ste a tiež stretnete obchodníka s kobercami, no nemáte o ne záujem. Po rozhovore pokračujte na rázcestí rovno, cez podchod na ďalšie rázcestie. Opäť tu je obchodník s kobercami, hoci išiel popri vás dole, beťár. Tu choďte doľava (nadol) a na ďalšej obrazovke pokračujte po ulici doprava, až na jej koniec. Tam je garáž, do ktorej vstúpte.

Garáž - vaše nové auto
Pohovorte si s mechanikom Hassanom a dohodnete sa, že vám opraví auto, aj keď jediné, ktoré má, je stará kára z roku 1938, ktorá ani nemá kolesá, chladenie a batériu. Vy mu sľúbite, že tie veci zoženiete. Po rozhovore choďte doprava, kde je vrak lietadla. Na zemi pri lietadle je pumpa, tak si ju vezmite. Prezrite si vnútro lietadla a po krátkom flashbacku si vezmite zo sedadla batériu a pružinu a z palubovky si vezmite ohorené dokumenty, ktoré si preštudujte. Potom choďte znovu za Hassanom a pohovorte si o lietadle. Potom sa vráťte na rázcestie (ulicou doľava a na konci hore) a teraz choďte na rázcestí druhou stranou (nahor).

Trh a doky - priepustka a kolesá
Pokračujte ulicou až na jej koniec. Cestou bude krátka scénka s vojakmi na divných zveroch. Na konci ulice je strážnik, ktorý vám povie, že ak chcete opustiť mesto, musíte mať priepustku s vašou fotkou a podpisom princa. Dá vám nevyplnenú priepustku. Po rozhovore prejdite bránou, pred ktorou sa prechádza a pokračujte do dokov. Na móle sú kolesá, no ak ich skúsite vziať, Ann povie, že nie je dosť silná, aby tak ťažké kolesá uniesla. No postáva tu Moktar, Aichin brat. Tak si s ním pohovorte, poproste ho o pomoc a on tie kolesá odnesie do garáže. Vráťte sa naspäť na rázcestie a od neho smerom k palácu na predošlá rázcestie (druhá obrazovka od paláca). Cestou pôjdete cez podchod, kde skúste dvere napravo, no sú zamknuté. Keď ste na rázcestí, choďte cestou napravo (na východ).

Kaviareň a holičstvo
Pred kaviarňou je Moktar. Vojdite do kaviarne a na stolíku pri dverách sú noviny, ktoré si vezmite a môžete ich v inventári preštudovať. V zadnej časti si pohovorte s barmanom. Zistíte, že fotograf zavrel svoj obchod, no je to barmanov švagor a on má kľúč, ktorý vám požičia, aby ste mohli použiť laboratórium. Vyjdite na ulicu a choďte do holičstva nad kaviarňou. Pohovorte si s kaderníkom a spýtajte sa, či by ste si mohli vziať jeho ventilátor. Povie vám, že by nebol proti, keby ste mu zato však opravili jeho starý. Pozrite si pedál na zemi, naľavo pri kresle. Otvorte ho a vložte tam strunu z vášho inventára (máte z lietadla). Starý mechanický vetrák funguje a vy si môžete vziať jeho hlučný ventilátor. Pozrite sa na ventilátor zblízka. Na spodku stlačte gombík, čím ho vypnete, odstráňte kryt a vezmite si vrtuľu. Vyjdite z kaderníctva a uvidíte scénku, ako zabijú Hassana. Vráťte sa na prvé rázcestie (hore popri holičstve) a vstúpte do podchodu, kde si kľúčom od barmana otvorte fotolab.

Fotolab - fotka na priepustku
Foťák aj s filmom, na ktorom ste vy, už máte - úplne na začiatku vás odfotila Aicha, keď vám vracala vaše veci. Pri dverách je na stene páka, ktorú si prezrite a raz ju potiahnite do stredu, čím zasvietite. Prejdite do miestnosti doprava, kde si prezrite prvú poličku so šuplíkmi. Otvorte horný šuplík a tam si prezrite knihu, kde je návod, ako vyvolávať fotky. Vráťte sa do predošlej miestnosti a páku na stene potiahnite až úplne dole, čím vo vedľajšej miestnosti zapnete červené svetlo, aby ste nepoškodili film. Vráťte sa tam a opäť si pozriete skrinku so šuplíkmi. Je na nej prístroj, do ktorého hornej časti vložte film z foťáka. Vtedy chlapík s kobercom zapne svetlo. Keď sa Ann poobzerá, nastavte na stroji časovač a keď skončí, vezmite si vyvolaný film. Vo vstupnej miestnosti opäť prehoďte páku dole, aby svietilo červené svetlo. Vráťte sa do laboratória a prezrite si prístroj napravo. Z ľavej strany stroja si vezmite fotografický papier. Ten položte na podložku pod strojom. Do prostrednej časti stroja vložte vyvolaný film. Potom stlačte tlačidlo napravo, nad miskou a stroj sa spustí. Keď skončí, vezmite fotografický papier, na ktorý stroj pretlačil obraz z filmu a vložte ten papier do misky napravo. Po chvíli si z misky vezmite fotografie (Obr. 4). Tie v inventári použite na priepustku a máte priepustku s vašou fotkou a už len potrebujete princov podpis.

Obr. 4

Garáž - dokončenie auta
Vráťte sa do garáže, už zrejme viete kade (hore, na rázcestí doľava a na koniec doprava). Hassanovu smrť samozrejme nikomu Ann nenahlási, je to egoistka, tak si vezme len auto. Choďte v garáži do hornej časti k autu. Pozrite sa pod kapotu a na pravú stranu vnútri umiestnite batériu a nad ňu umiestnite vrtuľu z ventilátora. Vpredu na auto priviažte lano o navijak. Potom nastúpte za volant a prepnite napravo od volantu malú páčku, čím spustíte navijak a auto zíde z podstavcov. Napravo je barel, na ktorý použite ručnú pumpu z inventára. Pod ním je na zemi hadica, ktorú dvakrát použite pre napojenie na pumpu a auto a potom použite pumpu, aby ste dostali do auta benzín. Napokon použite auto a odveziete sa ním z garáže priamo do palácovej záhrady ku klietke s leopardom.

Palác, záhrada
Zájdite za princom a povedzte mu, že ste pripravená na cestu. Dá vám kľúč od ovládacieho panelu, aby ste si nezabudli vziať leoparda. Zájdite do záhrady a choďte do jej ľavej časti, kde je Mustapha, s ktorým si pohovorte. Potom použite stĺpik naľavo a vypustíte nejakú vodu. Prezrite si zariadenie napravo a dvakrát tam otočte kolesom doprava, čím otvoríte dvierka na vodnej nádrži a vypustíte ryby.
Potom choďte do hornej časti záhrady, smerom k veži s laboratóriom. Tu choďte k otočnej klietke, na ktorej zámku použite kľúč od princa. Klietka sa otočí a vy do nej môžete vstúpiť. Vstúpte a prejdite k ovládaciemu panelu. Napravo pri mrežiach najprv potiahnite páku, čím vypustíte vodu z nádrže. Potom si prezrite zblízka ovládací panel. Je na ňom ukazovateľ, ručičku ktorého môžete presúvať. Zľava doprava vnímajúc paličky na ciferník, tak najprv nastavte ručičku na prvú paličku a napravo potiahnite páku dvakrát, čím nastavíte most. Potom nastavte ručičku na šiestu paličku a potiahnite raz páku napravo, čím vypustíte leoparda a uvidíte animačku, ako nastúpi do auta.
Zájdete naspäť za princom. Rozlúčte sa s ním a on vám podpíše priepustku. Už na nej máte fotku a leoparda v aute, takže vám nič nebráni v odchode. Vráťte sa do záhrady a použite vaše auto, čím sa odveziete preč.



03. Džungľa

Miesto havárie
Vozidlom ste opustili mesto, no po čase jazdy ste zleteli zo skaly. Preberáte sa, auto je zničené a leopard fuč. Vezmite si zo zeme kúsok od vás ostrý kus rozbitého skla. Prejdite smerom dole od auta až k veľkému dutému kmeňu stromu. Vstup do kmeňa blokujú rastliny, tak na ne použite ostré sklo, čím ich prerežete. Prejdite stromom na druhú stranu a tam choďte najprv doprava. Postupujte ďalej po konári, než sa jeho koniec pred vami odlomí. Vráťte sa pred kmeň, ktorým ste preliezli a choďte po druhom konári smerom nahor. Na jeho konci skúste použiť lianu, ktorá je namotaná na konári, no uštipne vás had. Napriek tomu ste spustili lianu dole. Vráťte sa poniže k zlomenému konáru a pri ňom teraz visí liana, ktorú ste hore uchytili. Zlezte po nej dole do džungle.

Naprieč džungľou
Dole pokračujte jedinou možnou cestou k piesočnej mláke, v ktorej sú nejaké potvorky striehnuce na korisť. Sami sa však môžu stať korisťou pre sokola lietajúceho nad nimi, tak sa pred ním schovávajú do piesku. Využite moment, keď zalezú, aby ste mohli prebehnúť cez miesto, kde práve boli. Tieň sokola vidíte a v mieste, nad ktorým preletí, sa potvorky schovajú. Najprv teda prebehnite do strednej časti, počkajte si a prebehnite na druhý breh. Tam dvakrát kopnite do kmeňa stromu naľavo a keď ho zhodíte, tak po ňom prejdite k ďalšej piesočnej mláke. Tu postupujte rovnako, držte sa v strede, medzi šesticou potvoriek. Na druhej strane len pokračujte jedinou cestou k močiaru.
Ten je plný listov lekien, po ktorých preskáčte na druhú stranu. Je to jednoduché, pretože ak skočíte na nesprávny list, začnete sa ponárať a Ann skočí naspäť na miesto, odkiaľ naň prišla, takže sa vám nič nemôže stať. Ja som šiel mierne doľava a do stredu, tam doprava a z rohu opäť šikmo doľava.
Pokračujte ďalej, až nájdete veliteľa polície, majora Goodmorninga, ako ho volajú domorodci. Pohovorte si s ním, zistíte, že ste v Molgravskej púšti (hoci to tam evidentne vyzerá ako džungľa) a že mu leopard zabil Gazelinu (tie dvojnohé stvorenia, kvôli ktorým ste sa vybúrali). Tiež sa dozviete o miestnych ľuďoch, ktorým patrila Gazelina, na ktorej sa viezol chlapec, no podarilo sa mu utiecť. Na konci kaňonu by mala byť ich dedina.
Pokračujte ďalej k dutému stromu, pri ktorom pôjde poza plot váš leopard. Vstúpte do stromu, no vyženú vás z neho polopolo (miestny druh netopierov). Vonku rozbite nalomený plot a vezmite si z neho vetvy. Vstúpte naspäť do stromu, položte vetvy na zem a podpáľte ich zapaľovačom. Dym vyženie polopolo zo stromu a aj vás. Keď vetvy dohoria, vstúpte do stromu a vylezte po jeho stenách nahor, do dediny Molgravov.



04. Molgravská dedina

Okraj dediny
Vyliezli ste na plošinu pri dome na strome. Prejdite doľava. Spomedzi džbánov si vezmite drevenú tyč. Umiestnite na ňu v inventári ten ostrý kus skla, čo ste vzali pri vraku auta a dostanete provizórnu kopiju. Prejdite ďalej doľava, na koniec plošiny a tam preskúmajte napravo tyč držiacu plošinu (vychádza zo strechy domčeku pri vás). Použite na ňu kopiju, čím ju prerežete a časť plošiny spadne. Po nej môžete zísť do nižšej časti.
Tam vylezte na pník, no pod vašou váhou spadne. Prezrite si podrobne stenu pri vás. Uvidíte v nej otvor. Použite kopiju a do slabých častí (jediné, kde môžete použiť kopiju) vydlabte kopijou diery. Keď vydlabete štvrtú, Ann automaticky vylezie po stene nahor. Pokračujte ďalej, no pri prekračovaní konárov Ann spadne.

V centre dediny - náčelníčka
Prepadne sa rovno do dediny s domorodcami. Všetci vás ignorujú, zrejme sem cudzinci padajú často. Vstúpte do najbližšieho domčeka, čo je chatrč náčelníčky, s ktorou si pohovorte. Ann na prvý pohľad zistí, že je to náčelníčka, matriarcha, čo uľahčí komunikáciu a tá jej sľúbi, že jej bojovníci počkajú jeden deň, než sa vydajú leoparda zabiť, pretože ten chlapec, čo sedel na zabitej Gazeline, bol jej syn. Po rozhovore Ann odpadne. Preberá sa v chatrči miestneho šamana, tak si s ním pohovorte. Samozrejme, že ste odpadli vďaka jedu hada, čo vás na začiatku cesty džungľou uštipol a Ann celú dobu nenapadlo sa na to spýtať ani Goodmorninga, ani náčelníčky. No nič to, pohovorte si s ním a zistíte to, čo vieme už od animačky v meste, že ste dcérou kráľa Rodona. Po rozhovore vyjdite zo šamanovej chatrče a choďte po moste popri dome náčelníčky na križovatku, kde máte tri smery.

Prieskum dediny
Najprv choďte doľava, kde si pri domorodcovi vezmite rastlinu, čo visí na zábradlí pri ňom. Vráťte sa na križovatku a vylezte hore rebríkom. Popri chlapcovi choďte doprava a tam pri ďalšom chlapcovi vstúpte do chatrče. Prezrite si vrecia na zemi. Spomedzi vriec si vezmite hák a spoza vriec si vezmite kokosové orechy. Vráťte sa na miesto, kde ste vyliezli rebríkom a bežte cestou doľava. Na konci, pri žene, choďte k chatrči naľavo a pri nej si vezmite druhú rastlinu rastúcu na zábradlí. Vráťte sa k rebríku a zlezte ním naspäť dolu na križovatku. Teraz choďte poslednou cestou doprava. Tu ste na rázcestí. Na ňom choďte najprv doprava a pri chatrči použite navijak, ktorým si pritiahnete nádobu. Z nej si vezmite polopolo fat (tuk tých netopierov). Vráťte sa na predošlé rázcestie a choďte druhou stranou, až k ohrade s Gazelinami.

Náčelníčkin syn
Prejdite ich ohradou a za ňou vylezte po rebríku k chatrči, v ktorej býva princ. Tam si môžete vypočuť rádio, kde hlásia, že Madargane obsadili rebeli, dobyli palác a zmasakrovali princa aj s množstvom civilistov. Potom oslovte tunajšieho princa, ktorý vám povie, že vie ako chytiť leoparda, no na to potrebuje bubon. Takže ten ich máte opraviť.

Lov piesočných potvor
Vráťte sa k ohrade s Gazelinami a prejdite za ňou doľava (nadol) a pokračujte až k poslednej chatrči a za ňou na plošinu s chlapíkom. Tu si sadnite na stoličku pri udici. Ulovte piesočnú potvorku. Kolieskami po bokoch otáčate udicou a pedálmi pred vami pohybujete s vašou plošinou vpred a vzad. Napravo máte tiež rôzne druhy návnad, no neviem, či majú nejaký význam. Snažte sa dostať s udicou nad potvorku a keď zaberie, tak ju udicou vytiahnite (použite ikonku na zobratie - na udici). Automaticky ho vytiahnete a budete mať v inventári.

Bubon
Vstúpte do chatrče pri vás a v nej je domorodec a major Goodmorning. Pohovorte si s majorom a povie vám, že chytiť leoparda by sa dalo do pasce na návnadu, ktorou by mohol byť polopolo, no tých vyláka len hladný zvuk (alebo dym, no Ann už asi zabudla). Dajte domorodcovi piesočnú potvorku a Goodmorning vám preloží, že z nej dokáže vypreparovať kožu, no trvá to dlho, ale pozná spôsob, ako to urýchliť. Potrebuje dve konkrétne rastliny. Už ich máte, tak mu ich dajte. Potom od majora zistite, že ešte potrebuje tuk (polopolo fat), tak mu dajte aj ten. Teraz si pohovorte s majorom a keď odíde, vyjdite z chatrče. Vráťte sa naspäť a hotová koža už visí na stene. Vezmite si ju.
Bežte k bubnu. Je to pri mieste, kde ste vzali polopolo fat. Teda bežte od chatrče stále rovno popri ohrade s Gazelinami a na rázcestí nahor. Tu pri strome choďte napravo, ľahko prehliadnuteľnou cestou nadol. Dorazíte k stromu s bubnom. Vylezte rebríkom k bubnu a dajte naň kožu.

Lov polopola
Vráťte sa za princom. Teda naspäť na rázcestie a doľava k ohrade s Gazelinami. Oslovte ho a povie vám, že je pripravený a keď začnete bubnovať, pustí sa do akcie. Vráťte sa teda naspäť k bubnu a použite ho. Po animačke sa vráťte zase za princom a vezmite si uloveného polopola, ktorý visí zo stropu.

Lano
Teraz sa vráťte na križovatku (nad chatrčou náčelníčky) a vylezte hore rebríkom. Hore choďte cestou nahor. Tam vstúpte do hornej chatrče. Pred ňou ste si mohli pozrieť tabuľku s tým, ako funguje stroj vnútri. Postavte sa na váhu naľavo a zistíte, že vážite tri a pol orecha. Teraz si prezrite stroj uprostred - stroj s bodcom. Položte pred bodec orech a potiahnite páku napravo. Bodec orech prepichne a mlieko vytečie do nádrže. To isté zopakujte aj s druhým orechom. Potom položte tretí a najprv ho rozpoľte sekáčikom nad ním (kliknite na orech v strede, ak kliknete viac zľava, môžete odseknúť len štvrťku). Potom potiahnite páku, aby vytiekla len polovica mlieka (nevytečie pri rozpolení ?). Napokon si pozrite detailne stroj napravo a otočte kolesom úplne napravo. Stroj vyhotoví lano na vašu váhu, ktoré si vezmite.

Pasca
Vráťte sa na miesto, kde ste lovili piesočnú potvorku a pri stoličke s udicou zlezte dole rebríkom. Ann cestou vytratí hák (už musí mať vrecká na gatiach riadne prepchané a vydraté všetkými vecami z inventára). Použite práve získané lano (elastic, bungee lano) na plošinu pod rebríkom a v animačke Ann profesionálne skočí dole, zachytí hák a doskočí naspäť. Teraz pripravte pascu. Na tyč nad pascou umiestnite hák, na hák zaveste polopola. Potom potiahnite páku napravo, čím otvoríte podlahu pod hákom. Potom použite konáre pri rebríku a Ann nimi sama zakryje podlahu pod hákom. Vylezte hore rebríkom a Ann zaspí.
Môžete sa chvíľu zahrať s leopardom, ako už predtým v zámku a keď vás to omrzí, ukončite to escapeom. Potom sa vráťte do centra dediny, pred náčelníčkinu chatrč.

Kruté prebudenie a odchod z dediny
Tam pri dvoch mŕtvych telách stojí šaman, tak si s ním pohovorte. Povie vám, že vás sledovali dvaja muži, ktorí zabili majora Goodmorninga. Zato ich Molgravovia samozrejme zabili, no majora už nestihli zachrániť. Dá vám tiež list, ktorý u nich našli a na ktorom je váš popis. Taktiež vám rozpovie príbeh, ako sa stal Rodon kráľom a časom o ňom začali ľudia pochybovať. Opustila ho žena s dcérou. Nechal ich hľadať po celom kráľovstve, no bezvýsledne. Počas príbehu odchádzate. Dali vám vozík, na ktorom je klietka s leopardom a ťahá ho jeden Gazelin.



05. Banský komplex Zamarat

Rieka
Dorazili ste k rieke, ktorú treba prejsť prevozom. Najprv choďte hore k vraku auta nad vami a vezmite si odtiaľ kanister. Vráťte sa na cestu a choďte doprava až k prievozu, ktorý je však v dosť zlom stave a predok má pod vodou. Vráťte sa na cestu a choďte doprava popri ceste k prievozu až na mólo. Na móle choďte k prednej časti prievozu a použite na ňu kanister. Teraz sa vráťte k autu a vezmite si druhý a opäť ho dajte na prievoz. Toto zopakujte ešte raz a pripevnite na prievoz aj tretí kanister z auta (trochu zdĺhavé, no do vrecka nohavíc sa zmestí predsa iba jeden kanister). Potom kliknite na Gazelinu a tá s vozíkom dojde na prievoz. Postavte sa k nim a preplavte sa po rieke. V animačke sa však prievoz prevráti, Gazeline sa utopí a leopard zmizne. Šťastie alebo scenárista sú voči mladej princeznej určite zaujatí.

Banské mesto
Prejdite vpred od rieky k dvom robotníkom. Za nimi je rázcestie, tak sa dajte doprava. Po zmene obrazovky prejdite po ceste doľava, pomedzi budovy, pri dome s mužom na verande hore schodmi a hore vstúpte do dverí budovy napravo. Vnútri vojdite do dverí nad vami. Tam si pohovorte so správcom baní, Johnom Harambeem. Zistíte, že bane na smaragdy sú prázdne a aj ďalšie informácie, ako, že baníkov každé tri mesiace nútia vychádzať von, no hlavná inžinierka Dada je na samom dne bane už vyše roka. Keď odídete, zavolá Harambee niekomu, komu ohlási, že je tu Malkia Rodon-Crown.
Vyjdite von a pred budovou je pár baníkov. Vypočujte si, čo hovoria a vráťte sa za Harambeem. Ann, aj keď bez jediného dôkazu, je presvedčená, že jej leopard na dne rieky vypáčil zámku na klietke a preplával až do bezpečia a keď baník hovoril o beštii, chce ho ísť do bane hľadať. Harambee má však svoje rozkazy, tak vás zamkne vo svojej pracovni.

Harambeeho kancelária
Samozrejme sa musíte dostať zo zamknutej miestnosti preč. Prezrite si skriňu naľavo pri dverách a vezmite si z nej banícky odev, dve drevené tyče - starú a novú - a tri násady na krompáč. Prezrite si podlahu napravo, pod stolom a uvidíte, že dosky sú tam značne prehnité. V inventári spojte násadu s novou tyčou a dostanete krompáč, ktorým vypáčte dosky z podlahy. Pod nimi uvidíte banskú šachtu. Teraz choďte naľavo dole za paravan a prezlečte si tam banícke šaty (napriek všetkému, čo ste pre Ann od začiatku hry spravili, sa vás stále hanbí). Teraz vylezte na hlavu nosorožca zavesenú pri dverách. Harabmee vojde a keď uvidí dieru, pomyslí si, že ste ušli tadiaľ a odíde. Nezamkne, tak proste zlezte a vyjdite dverami von. Vráťte sa pred mesto, na miesto, kde ste sem prišli od rieky a choďte na druhú stranu, kde sú šachty. Vojdite do výťahu v jednej z nich a naľavo nad zábradlím použite ovládanie, ktorým sa spustíte výťahom dole.



06. Bane Zamaratu

Vstupná časť bane - Bill
Od výťahu choďte naľavo a vstúpte do budovy, kde je William Matiti - Bill. Pohovorte si s ním na všetky témy a nakoniec zistíte, že Dada narazila na novú smaragdovú žilu a s jej teamom sú tým posadnutí a kopú hlbšie, než sa smie. Po rozhovore vyjdite pred jeho kanceláriu a choďte do šachty pod ňou. Tam si vezmite v prvej časti zo zeme lano a v druhej časti sa pozriete na slona. Vráťte sa za Billom a spýtajte sa ho na slonicu. Povie, že je tu celý život a už je stará a slepá, tak čaká, aby ju vytiahli na povrch. Po rozhovore odíde a Ann sa prezlečie, načo by jej boli v bani banícke šaty. Potom si prezrite šuplík v Billovom stole a vezmite si odtiaľ dva kliny a francúzsky kľúč. Bill sa vráti a vy odíďte.

Slonica a výťah
Zájdite naspäť so slonicou, prezriete si stĺp, o ktorý má pripútanú nohu. Použite na šraubu francúzsky kľúč a slonica je voľná a postaví sa pred výťah, keďže vie, že ju budete potrebovať. Zájdite k výťahu aj vy. Pozrite si podrobne jeho strechu, kliknite na otvor v nej a vyleziete na strechu. Tam si všimnite dva trámy naľavo. Umiestnite do nich oba kliny, čo ste ukradli Billovi. Potom zlezte opäť dole do výťahu. Kliknutím na ovládací mechanizmus výťahu ho spustite. Výťah sa pohne hore, no kliny ho zadržia, takže je len kúsok nad zemou.
Zájdite k podlahe pod výťahom a o úchyt kovového krytu upevnite lano. Ann automaticky uviaže druhé o slonicu a tá ho odtiahne preč. Teraz vlezte do šachty pod výťahom. Tam si prezrite žltý panel. Otočte spínačom doprava a páku napravo potiahnite dole. Automaticky sa dostávate do dolnej bane.

Zakázaná baňa
Prejdite poniže k trónu a pohovorte si s inžinierkou Dadou, ktorá je naozaj šialená a rozhovor skončí tak, že vás nechá hodiť démonovi, ktorým je váš drahý leopard. Preskočte nudnú minihru s leopardom a preberáte sa v šachte spolu s leopardom. Choďte poniže a zo zeme pri zadnej stene si vezmite zničenú lampu. Napravo visí horiaca lampa a pod ňou je uchytené lano držiace plošinu výťahu. Preskúmajte ho. Použite na držiak plošiny zničenú lampu, čím ho oblejete horľavinou a potom naň použite zapaľovač. Držiak zhorí a plošina spadne.
Nastúpte do výťahu a vyvezte sa raz hore. Napravo si vezmite smaragdy a naľavo, na konci plošiny drôt. Vráťte sa do výťahu a vyvezte sa o poschodie vyššie. Tam použite vŕtačku, čo je naľavo na zemi a vyvŕtate ňou automaticky do steny dieru. Potom použite smaragdy z inventára a hoďte ich na netopiera, ktorý visí na strope, nad výťahom. Potom ho trafte znova a znova (celkovo 3 x) a napokon spadne na krabicu. Váš leopard na ňu skočí a krabica spadne. Na dne si pochutná na netopierovi. Zvezte sa výťahom opäť na dno, preskúmajte trosky krabice a vezmite si z nich dynamit.
Vráťte sa výťahom naspäť na najhornejšie poschodie. Tam do diery v stene, ktorú ste vyvŕtali vložte dynamit a potom k nemu pripevnite odpalný drôt. Zvezte sa výťahom zase na dno šachty a vezmite si naľavo pri výťahu, za leopardom, koniec drôtu. Prejdite do druhej časti, kde ste našli zničenú lampu. Tam naľavo (opäť za leopardom, ktorý sa presunul) je detonátor. Pripevnite naň koniec drôtu a potom použite samotný detonátor pre odpálenie dynamitu. V animačke uvidíte, ako váš výbuch uvoľnil podzemnú vodu, ktorá zaplavila túto spodnú baňu. Podarilo sa vám však utiecť výťahom do hornej bane.

Odchod z bane
Vylezte z výťahovej šachty hore a choďte naľavo do Billovej kancelárie, kde si s ním pohovorte. Odmieta odísť, hoci ho varujete, že to tu bude zatopené. No povie vám, že môžete odísť zo slonicou. Vráťte sa k výťahu a choďte cestou napravo. Tam je už slonica zavesená na háku. Vysadnite na ňu a Bill vás nechá vytiahnuť nahor. Hore ste so slonicou a záhadne aj s leopardom opäť vonku z baní. Pohovorte si s mužom, čo tu sedí, aby ste zistili, čo sa stalo. Povie vám, že dorazili vojaci vášho otca a keď vás tu nenašli, všetkých aj s Harambeem obesili. Váš tatko kráľ je monštrum. Po rozhovore odíďte.



07. Tábor rebelov

Útek z klietky
Ste zavesená v klietke. Vedľa vás je strážca, s ktorým si môžete pohovoriť, no nikam to nevedie. Musíte výraznejšie upútať ich pozornosť. Najprv rozkývajte vašu klietku. Naľavo aj napravo máte šípky pre pohyb, ako pri opúšťaní lokácií. Stlačte tlačidlo myši na jednej strane, na mieste šípky a držte - Malkia trochu presunie váhu a nakloní klietku tým smerom - potom tlačidlo pustite, klietka smeruje na druhú stranu a keď už ide tým smerom, stlačte tlačidlo myši na druhej strane, na mieste šípky - Malkia presunie váhu na druhú stranu. Neskôr sa bude klietka hýbať rýchlejšie, tak pružnejšie presúvajte kurzor a stláčajte myšku na miestach so šípkami. Toto robte, než sa klietka nebude kývať naozaj poriadne. Na pravej strane je v korune stromu aktívne miesto. Keď bude klietka dostatočne rozkývaná a práve bude pri korune stromu, kliknite naň a Malkia odtrhne konár. Keď budete zase na druhej strane, nad strážcom, tak tam visí včelie hniezdo. Keď budete s klietkou pred ním, tak naň rýchlo použite konár (bez vstupu do inventára) a zhodíte hniezdo na strážcu, čo má za následok vaše predvedenie pred vodcu.

Vodca rebelov
Conrad Siri je vodca a spoznáva vás. Poznáte sa zo Ženevy, kde ste vraj spoločne plánovali túto revolúciu. Chce, aby ste sa dostali na opevnenú loď vášho otca, zastavili pohrebné bubny (keďže Siriho ľudia sú poverčiví a nezaútočia na loď, kým bubnujú) a presvedčili otca, aby sa vzdal. Po rozhovore dostanete vysielačku a ešte si môžete vziať dokumenty zo stola.

Cesta na loď
Vyjdite zo stanu a choďte doľava, za stan a tam si vezmite rastlinu rastúcu pri haraburdí. Z nej si vezmete len tŕne. Napravo od stanu si môžete prezrieť časť tábora a pohovoriť si s vojakmi. Inak od Siriho stanu choďte cestou nahor, prejdite mostom z tábora. Na druhej strane mostu si vezmite napravo rastúcu trstinu a pokračujte ďalej. Pri klietkach si pohovorte so strážcom, aby vám dovolil rozprávať sa s väzňom. Potom oslovte väzňa, je to Wamganga, kráľov doktor. Pohovorte si s ním, aby ste sa zas niečo dozvedeli. Po rozhovore prejdite dvakrát doprava a dostanete sa na breh ku kotviacej lodi.



08. Black Vault

Vstup na loď
Pri lodi sa pokúste vyliezť po reťazi z kotvy, no je na nej had. Vráťte sa ku klietkam a požiadajte Wamgangu o pomoc. Povie vám, že vám pomôže, ak pomôžete vy jemu. Chce od vás dve veci, tak mu ich rovno dajte. Tŕne z rastliny, ktorá rástla za Siriho stanom a trstinu, čo rástla pri moste. Cez dutú stonku trstiny fúkne Wamgangu tŕne do strážcu a ten zaspí. Pozrite si stolček pri strážcovi a naľavo od neho na zemi je nôž, ktorý si vezmite. Potom nôž použite na lano, čo drží Wamgangovu klietku. Lano ide popri kmeni stromu, na ktorom klietka visí. Po odrezaní lana klietka spadne a Wamg je voľný. Nasledujte ho k lodi, kde sa postará o hada a bez slova odíde. Teraz vylezte po reťazi. Lezte po hrboľoch, ktorých sa môžete zachytiť, čiže lezte: doprava, hore, doprava, dvakrát hore, doľava, hore, doľava a hore.

Na palube
Zo skrinky nad vami vezmite dymovnicu. Choďte naľavo k delu, z ktorého sa vystrelí. Sú na ňom dvere, no Malkia odmietne vstúpiť, že je tam priveľa opíc. Hoďte dnu dymovnicu a obe opice vybehnú von. Vstúpte a ste v strieľni dela. Môžete zameriavať. Najprv potiahnite páku napravo, čím uvoľníte ovládanie. Ventilmi v strede môžete otáčať hlaveň vertikálne a horizontálne. Nastavte ho doľava na vrch ventilačnej šachty, hlaveň dajte trochu dole a potom potiahnite obe páčky naľavo (hornú, spodnú) a vystrelíte, čím ju zničíte. Vyjdite von, prejdite doprava, kde ste získali dymovnicu a odtiaľ zase doprava. Tam vylezte rebríkom na strechu. Odpálením vrchu ventilačnej šachty ste si vytvorili cestu dovnútra, tak vlezte dierou dovnútra.

Podpalubie - spustenie pece
Po dopadnutí na podlahu si privolajte výťah, tlačidlom naľavo, pri dverách a vstúpte. Keď vyjdite, choďte do chodby naľavo a v nej do dverí napravo. V miestnosti choďte doprava.
Ste v miestnosti s hromádkou uhlia a ovládacím panelom. Vedú odtiaľto dve cesty, ale obe sa spájajú dookola. Horná cesta vedie prázdnou chodbou ku kovovej hlave leoparda, pod ktorou je vozík. Druhá vedie cez miestnosť s ovládacím panelom a rebríkom (ktorým nazrite dole a Malkia poznamená, že sú tam elektrické káble) tiež do miestnosti s hlavou leoparda. V prvej chodbe (keď pôjdete hornou cestou, z miestnosti s uhlím) je pri dverách vedúcich ďalej kanister, ktorý si vezmite.
Vráťte sa do miestnosti s uhlím a použite ovládací panel za ním. Najprv otočte spínačom v ľavom hornom rohu, pre spustenie panelu. Potom potiahnite spodnú páku doprava, čím prisuniete vozík. Teraz potiahnite vertikálnu páku nadol, čím posuniete naberač uhlia. Potom stlačte ľavý červený gombík a naberač uhlie naberie. Znovu potiahnite vertikálnu páku, tentokrát nahor a presuniete naberač nad vozík. Stlačte pravé červené tlačidlo, čím naberač uhlie vysype priamo do vozíka. Teraz potiahnite spodnú páku naľavo, čím sa vozík presunie pred hlavu leoparda. Napokon stlačte prostredné červené tlačidlo, čím uhlie vysypete z vozíka do leopardovej hlavy.
Zájdite teraz osobne k hlave leoparda a pred tlamou sa mu vysunie malá soška. Do otvoru na jej temene vlejte palivo z kanistra z inventáru. Potom použite zapaľovač na horák (či čo to je), čo drží soška v ruke a zapálite ho. Potom jej stlačte tlačidlo napravo pod plecom a potom tlačidlo naľavo pod plecom. Tým spustíte v tlame leoparda oheň.
Teraz choďte k druhému ovládaciemu panelu, pri rebríku vedúcom nadol. Zapnite ľavé tlačidlo, pre spustenie pumpy a potiahnite páku, čo odčerpá vodu z úrovne pod vami. Keďže tam už nie je voda na elektrickom vedení, Malkia sa už nebojí zliezť. Takže s ňou zlezte po rebríku dole.

Prieskum podpalubia - leopard
Dole choďte doľava a prechodom nad vami prejdite k výťahu, ktorým sa vyvezte hore. Od výťahu choďte do chodby nahor a v nej doľava. Na rázcestí tam čakajú opice. Vráťte sa do chodby a v jej dolnej časti otočte ventilom, čo vypustí horúcu paru a opice vyženie. Otočte ním znova, aby ste paru vypli. Prejdite na miesto, kde boli opice a vojdite do dverí napravo (z obrazovky naľavo). Tam nájdete v rituálnom kruhu vášho leoparda. Vezmite si spomedzi sviečok na zemi, naľavo od dverí kriedu.
Vyjdite von a choďte na druhú stranu, no tam vám cestu blokuje had. Vráťte sa k výťahu a zvezte sa ním dole. Tam vás čaká Wamganga, tak si s ním pohovorte. Chce od vás sošku, čo je symbol ich kmeňa a umožňuje moc nad kmeňom. Choďte potom od Wamgu naľavo a vstúpte do archívu.

Získanie sošky
Pohovorte si s pánom Rudolfom Gretzelburgom. Zistíte niečo o archíve, aj o tom, že sa mu tu nepáči. Pozrite si malý stolík pri dverách, ktorými ste sem vošli. Je na ňom telefónne číslo, ktoré si ešte samo o sebe prezrite. Keď sa vrátite k soche, zavolá vám Siri a vy mu poviete, aby zavolal na číslo, ktoré ste práve objavili a oklamal Gretzelburga ako riaditeľ banky, že jeho presun bol schválený. Siri mu zavolá a Rudolf odíde. Teraz sa pozrite zblízka na sochu Rodona a z ľavej ruky mu nožom vylúpnite Rodonov medailón.
Prejdite do zadnej časti archívu, k dvojkrídlym dverám. Do ich zámky vložte Rodonov medailón, čím ich otvoríte a vstúpte do nich. Pozrite si stolík oproti vám a vezmite si z neho štyri voodoo bábky zavesené na šnúrkach a z misky si vezmite peňažné obligácie. Keď vstanete od stola, objaví sa vo dverách Gretzelburg. Znovu si pozrite stolík a vidíte na ňom ešte bábku, čo má miesto tela trezor. Použite na ňu zapaľovač a spáľte ju, čo dosť zraní pána Gretzelburga a on utečie. Choďte naľavo od stola a v rohu, medzi trezorom a poličkami s bábkami, je pár masiek Vezmite si odtiaľ jednu Africkú masku.
Vráťte sa cez archív k výťahu a dajte Wamgangovi jeho sošku (je to tá s turbanom, ktorej trčí spoza pleca meč a na tvári má buď dlhé biele obočie, alebo nejakú bielu ozdobu z turbanu). Potom sa vyvezte výťahom naspäť hore a vráťte sa do miestnosti s leopardom. Wamga tam už čaká.

Rituál
Vezmite si kriedu a použite ju na aktívne miesto nad leopardom, na zemi, kde nakreslíte slnko. Pod leoparda kriedou nakreslite mesiac a okolo leoparda napokon nakreslite kruh - ako symbol zeme. Teraz rozmiestnite tri figúrky, čo máte z pokladnice. Tlstú figúrku s klobúkom umiestnite pod leoparda na symbol mesiaca. Figúrku vyzerajúcu ako strom umiestnite k leopardovmu chvostu (na východ zeme) a poslednú figúrku umiestnite medzi leoparda a Wamga (na západ zeme), no na symbol slnka potrebujete inú figúrku.
Vráťte sa k výťahu a choďte doľava do miestnosti za ním. Táto miestnosť vedie ďalej ku kráľovskej komnate, no tá je zamknutá. Po vstupe do prvej časti miestnosti si všimnite dvere naľavo, do ktorých vojdite. Je to vaša izba z detstva. Otvorte truhlicu pri posteli a vezmite si z nej vašu figúrku. Vráťte sa do obradnej miestnosti a na symbol slnka položte vašu figúrku. Teraz treba finančný dar bohom, tak položte obligácie (Treasury bonds) do kruhu, medzi leoparda a kruh (Obr. 5).

Obr. 5

Liek pre leoparda
Wamga vám povie, že rituál je hotový, no na vyliečenie ešte treba obväz, morfium a dezinfekciu. Taktiež sa postaral o hada, ktorý blokoval cestu, takže vyjdite von a choďte pokojne doprava (podľa obrazovky dole a doľava) a prejdite prechodom. Za ním choďte dole a doľava, doľava a do miestnosti s posteľami naľavo. Prejdite pomedzi ne do poslednej miestnosti, kde je v skrini na šatách nejaká karta, ktorú si vezmite. No o chvíľu vám ju ukradne opica. Vytiahnite spod skrine krabicu a z nej si vezmite obväzy, dezinfekciu a morfium a zaneste to všetko Wmagangovi. Keď mu to odovzdáte, potrebuje ešte trochu kľudu, tak choďte von.

Karta od opíc
Teraz sa vráťte do chodby pred miestnosť s posteľami (podľa obrazoviek doľava, doprava, doľava, doľava) a v tej chodbe choďte do miestnosti napravo (napravo sa dá poniže ísť aj do ďalšej chodby, tak sa nezmýľte) a v miestnosti uvidíte opice pozerajúce sa na monitor. Prejdite do susednej miestnosti a tam použite vašu africkú masku z pokladnice na kameru - tým si Malkia sadne pred kameru a použite masku, čo opice vydesí. Vráťte sa do predošlej miestnosti a zbadáte, že jedna opica tu stále je. Dajte jej smaragd a ona vám dá na oplátku kartu, ktorá je špeciálnym bezpečnostným kľúčom.

Ďalšie opice
Z chodby pred miestnosťou s monitorom, kde boli opice, choďte do chodby napravo. Tu sa vám dá ísť dole, doprava, doľava a šikmo doľava, čo vedie naspäť, odkiaľ ste prišli. Choďte doprava a uvidíte opice blokujúce cestu. Vráťte sa na chodbu a choďte doľava. Popri stole prejdite do dolnej časti miestnosti, kde si pozrite detailne sporák. Vezmite si otvárač na plechovky a otvorte ním plechovku. Obsah plechovky vylejte na panvicu na sporáku a potom použite zapaľovač na sporák, čím jedlo prihrejete (plyn zrejme už išiel). Vôňa zohriateho jedla priláka opice. Vyjdite teda naspäť na chodbu a choďte doprava, do miestnosti, kde boli tieto tri opice.

Cesta k bubnom
Keďže sú už opice preč, prejdite miestnosťou na koniec do druhej miestnosti. Tam otvorte skrinku nad vami. Z nej si vezmite ďalšie špionážne dokumenty, ktoré si môžete v inventári prečítať. Na dverách skrinky si pozrite prilepený papier s číslom 2577. Potom choďte napravo k dverám napravo, pri ktorých je číselný panel, ktorý použite a naťukajte naň číslo 2577 a na elektronickú zámku pod panelom použite bezpečnostnú kartu, čo ste kúpili od opice za smaragd.
Prejdite dverami do miestnosti, uprostred ktorej je stôl s mapou. Môžete si ju pozrieť. Pri normálnom pohľade si z ľavého dolného rohu stola vezmite vojenské hlásenie. Potom choďte k šachte naľavo medzi stolom a dverami, ktorými ste prišli. Zlezte ňou dolu a dostanete sa k bubnom, ktoré tak desia poverčivých Siriho ľudí. Použite panel napravo a potiahnite na ňom páku, čím mechanizmus zastavíte a Frog Boxeri prestanú bubnovať. Vráťte sa rebríkom naspäť hore do miestnosti s mapou. Teraz choďte vľavo dole k rebríku za stolom a vylezte ním.

Záver
Hore prejdite ku kormidlu. Čaká tu Willy Vandergard, s ktorým si pohovorte. Zistíte, že ten leopard bol váš, dostali ste mláďa ako malé dievča a choval sa zdomácnene, až raz vás švihol pazúrikmi cez hruď a odtiaľ je to znamenie. Potom sa vaša matka, ktorá to tu nenávidela, zbalila a odišla, čo zmenilo aj kráľa. Po rozhovore odíďte a začujete výstrel. Willy sa zastrelil. Vezmite si od neho kľúč a pištoľ.
Teraz sa vráťte až k výťahu. Naspäť chodbami k miestnosti s leopardom a popri ňom až k výťahu. Od výťahu choďte naľavo a na koniec miestnosti, kde si zamknuté dvere odomknite kľúčom z Willyho tela. Vojdite a stretnete svojho otca, kráľa Rodona.
Nasleduje kratučká animačka, ktorá neodhaľuje nič o vašom ďalšom osude a je priam arogantným výrazom nevďačnosti za dohratie hry dokonca.




Diskusia Príspevkov: 3 Hodnotenie
562 hlasov

100
60
20

80
40
0
55
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |