GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 30420 users

Walkthroughs > Prince of Persia: Warrior Within


Zobrazení:241696
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

1. časť | 2. časť


V hre môžete nájsť deväť bonusov k životu (Life Upgrade), ktoré vám zvýšia maximum vášho života. Okrem toho, že sa neskôr naozaj hodí mať viac života, keďže čím ste ďalej, tým viac prituhuje, tak vám ich kompletné zozbieranie umožní dohrať hru alternatívnym koncom. No len pokiaľ zozbierate všetkých deväť bonusov. Potom asi v trištvrtine hry získate meč Water Sword. Pokiaľ si ho vezmete hneď, tak si hneď zvolíte druhý záver. Pokiaľ ho však necháte tak, tak sa k nemu dostanete znova tesne pred koncom. Tam si môžete uložiť pozíciu a prejsť si hru s oboma možnými koncami. Nebudem hneď prezrádzať, ale druhý záver je možno trochu ťažší, no bohatší.



0. Tutorial

Prvá misia sa odohráva na lodi, na ktorej Princ prichádza na ostrov, na ktorom vznikli Piesky Času. Napadnú vás nepriatelia, tak bojujte. Celou misiou vás sprevádzajú titulky, ktoré vám radia, čo máte spraviť. Len sa prebojujte podpalubím a palubou. Na konci bojujte s vodkyňou nepriateľov. Keď jej odoberiete dostatok života, animačka vás posunie ďalej.



1. Reach the Fortress Entrance

Wreckage (Beach - Present)
Preberáte sa na pláži a bez zbrane, takže sa chopíte kusu dreva. Pobite pár dotieravých vtákov. Choďte po pláži ku schodom (za schodmi je Arttruhlica) a vyjdite nimi. Preskočte prvú trhlinu. Pokračujte hore a preskočte dieru v moste. Narazíte na fontánu, z ktorej sa môžete napiť a zároveň si tak uložiť pozíciu. Na konci vyskočte na skaly a vylezte na ne. Postupujte doprava a na konci zlezte a zachyťte sa rukami (C). Prerúčkujte doprava. Pokračujte po ceste a preskočte priepasť. Dopadnete na malý ostrovček. Vyskočte na skalnú rímsu a prejdite po nej doľava, na konci dajte šípku k stene za vami a skočte, zachytíte sa na rímse oproti. Tam prelezte doprava a vylezte hore. Prejdite ku schodom, kde cesta končí stenou. Vybehnite po nej hore (pravé tlačidlo a vpred). Pokračujte ďalej nad mrežovanú bránu. Tam chýba cesta, tak prebehnite po stene naľavo vpred (opäť pravé tlačidlo, ako beh nahor). Pokračujte k trom stĺpom. Vylezte na ten napravo, z neho skočte na stredný, z neho na ľavý a z neho na plošinu nad vami (hore napravo je Arttruhlica). Naľavo máte zavreté dvere, ale je v nich diera. Prejdite cez ňu kotúľom (vpred a medzerník). Za bránou porazte nepriateľov a pokračujte k diere. Opäť ju prekonajte prebehnutím po ľavej stene. Teraz je pred vami ďalšia jama. Bežte po pravej stene a na konci sa odrazte a skočte doľava (medzerník) na cestu k ďalším nepriateľom. Pokračujte k zavretej bráne. Vyskočte naľavo na vyvýšené miesto a z neho vybehnite hore po stene a bránu prelezte.

The Ruined Fortress (Fortress Entrance - Present)
Pokračujte až dôjde k ďalšiemu súboju. Po boji sa vráťte k bráne, ktorú ste preliezli. Dvere pri nej sú otvorené, tak vstúpte. Máte tu fontánu. Ďalej prekonajte dve diery v podlahe a dobehnete von, kde sa vrany spoja do temného bojovníka. Porazte ho. Po boji sa premiestni na plošinu oproti. Choďte naľavo k dvom stĺpom. Vybehnite na jeden a skočte odrazom na druhý, takto odrazmi povyskakujte hore, až sa budete môcť zachytiť na tenkej časti stĺpu. Keď ste hore, skočte na susedný stĺp a z neho na plošinu k nepriateľovi, kde ho porazte druhýkrát a on sa zase premiestni. Prebehnite po stene na plošinu pod ním. Potom prebehnite po stene smerom naspäť, odkiaľ ste prišli, no zachytíte sa na rímse. Vylezte na ňu. Z nej vyskočte ešte vyššie, na malú rímsu nad ňou. Z nej skočte na zhora visiaci stĺp uprostred a z neho na plošinu k nepriateľovi. Tam ho už konečne porazte. Na stene je tlačidlo, len vybehnite po stene tak, aby ste prešli aj po tlačidle. To otvorí dvere, ktorými prejdite. Za nimi sa rozbehnite po stene k červenej vlajke, po ktorej sa spustíte dole. Tam pobite nepriateľov. Po boji si všimnite stĺp naľavo. Vyskočte na blok pod ním a vybehnite po ňom hore, aby ste sa zachytili okraja. Prerúčkujte doľava a vylezte hore k nepriateľovi. Zhora prejdite na kraj, nad priepasť a prebehnite po stene na rímsu oproti. Na nej sa spustite a prerúčkujte doľava, až za roh. Tam zlezte dole do chodby. V nej prebehnite po stene cez dieru a pokračujte až k fontánkam, kde sa môžete savenúť. Prejdite trochu ďalej a uvidíte vašu nepriateľku, ako skočí do víru piesku, skočíte za ňou a ocitáte sa v minulosti.



2. Chasing the Girl in Black

First Step in the Past (Fortress Entrance - Past)
Prebehnite naspäť chodbou, ktorou ste prišli. Teraz v minulosti (zaujímavé slovne spojenie) je už (ešte) pevnosť zachovalá, neschátralá ako predtým (potom) v budúcnosti. Takže pasce už opäť fungujú. Cestou sa teda vyhnite prvým čepeliam a pri druhých prebehnite po stene v správnej chvíli. Za nimi porazte nepriateľa. Vstúpte do miestnosti a porazte ďalších štyroch nepriateľov. Potom vylezte na stĺp naľavo. Zhora skočte dozadu a zachyťte sa na rímse susedného, veľkého stĺpu. Prerúčkujte až na balkón a vylezte naň (je tam Arttruhlica). Prejdite na jeho koniec a prebehnite po stene a zachyťte sa na rímse pred vami. Tam prerúčkujte na opačnú stranu, vylezte na ňu a skočte dozadu na balkón. Dojdite na jeho koniec a uvidíte na stene ďalej tlačidlo. Prebehnite po stene tak, aby ste prešli aj cez toto tlačidlo. Na konci sa spustíte po zástave dole. Rýchlo prebehnite otvorenými dverami, než sa zavrú.
Dostali ste sa na nádvorie. Cesta pokračuje rovno pred vami, no môžete tu získať prvý bonus k životu (Life Upgrade 1). Všimnite si stĺp naľavo od dverí pred vami. Vybehnite po stene pred ním nahor a skočte naň dozadu. Zo stĺpu skočte na plošinu naľavo. Na nej opäť vybehnite po stene a skočte z nej na striešku nad dverami. Zo striešky prebehnite po stene na terasu napravo. Zabite nepriateľa. Pri schodoch je na zemi tlačidlo, ktoré otvorí mreže hore nad schodami. No tie sú otvorené len na krátky čas, tak sa treba ponáhľať. Normálne to nestíhate, tak hneď po stúpení na tlačidlo skočte na zábradlie a vylezte na schody (neobchádzajte zábradlie) a bežte hore. Bežte po stene, tak ste rýchlejší a hore sa už len dokotúľajte (medzerník) cez dieru v stene, než sa spustia mreže. Tam v chodbe prekonajte pár pascí (beh po stene) a na konci získate automaticky zvýšenie života. Potom sa pasce zastavia, tak sa vráťte k mrežiam. Vybehnite po stene cez tlačidlo a vyjdite von. Vráťte sa dole na nádvorie a vstúpte do dverí pred vami.
Vnútri prekonajte pár pascí a porazte nových tieňových nepriateľov. Vybehnite hore schodmi a porazte ďalších nepriateľov. Za nimi sa vyhnite pasci a preskočte cez dieru. Zachyťte sa na rímse a vyskočte o dve rímsy vyššie. Na tej hornej prerúčkujte doprava. Na konci sa spustite opäť o dve rímsy nižšie a skočte do chodby za vami. Porazte nepriateľa a vyhnite sa pasciam.

First Step in the Past (Central Hall - Past)
Vstúpite do veľkej siene, kde porazte štyroch nepriateľov. Vylezte na skaly naľavo. Z nich skočte na stĺp pred vami. Preskáčte po stĺpoch dookola, aby ste sa dostali pred skaly na pravej strane. Zo stĺpu na ne skočte (nie úplne zhora, zabijete sa). Vylezte po týchto skalách hore a skočte na neďaleký balkón. Zabite tam nepriateľa. Pokračujte. Preskočte dve diery a na konci sa spustite rebríkom. Zabite nepriateľa a prebehnite po stene, aby ste sa vyhli pasci. Na konci sa spustite ďalším rebríkom. Nekončí pri zemi, tak na jeho konci skočte na rímsu za ním. Po nej prejdite doprava, aby ste sa skokom dozadu dostali na susedný rebrík, po ktorom sa už spustite dole. Zabite dvoch nepriateľov. Prebehnite cez chodbu k fontánke. Buďte rýchly a vyhnete sa ostňom.

Chasing the Girl in Black (Southern Passage - Past)
Prebehnite cez podlahu s ostňami a na konci sa podkotúľajte pod pascu. V ďalšej miestnosti pobite piatich nepriateľov (troch bežných, jeden tieňový a jedna nová ženská). Na ľavej strane je Arttruhla. Prebehnite tam po stene. Potom sa vráťte do stredu. Tam vylezte na malý kváder a vyskočte na tyč nad vami. Z nej skočte na tyč povyše. Na nej prerúčkujte, aby ste boli oproti balkónu s nepriateľom a skočte tam. Prejdite po tráme na balkón oproti, kde sú dvaja nepriatelia. Tam sa otočte smerom odkiaľ ste prišli a skočte na tyč. Z nej skočte na tyč povyše. Z nej na stenu pred vami a zo steny sa odrazte naspäť a vylezte na malý trám. Z neho skočte na susedný balkón. Zabite otravnú ženskú a zachyťte sa okraja balkóna. Skočte na konštrukciu uprostred haly. Po nej prejdite (alebo prerúčkujte) na opačnú stranu a z nej skočte na balkón.
Z balkóna skočte na červenú zástavu pred vami a spustite sa po nej. No nespustite sa úplne dole ako obvykle, ale pred koncom zástavy sa odrazte a skočte na balkón pod tým, z ktorého ste zišli. Z neho prejdite po tráme na balkón oproti. Na tráme je nepriateľka. Zhoďte ju (keď sa na vás rozbehne, tak nadskočte, aby ste sa jej vyhli a seknite ju). Prejdite na balkón a otočte sa naspäť. Skočte na trám a z neho na ďalší povyše. Z neho skočte na stenu a odrazom od nej na trám nad vami. Z neho na balkón, kde zabite ďalšiu akrobatku a tieň. Zaveste sa na okraj balkóna a skočte na konštrukciu za vami (už ste na takú skákali predtým). Na nej vás napadne ďalšia akrobatka, no vy už viete ako na ňu. Prejdite pod visiacu páku a skočte na ňu. Jej potiahnutím otvoríte dvere na prízemí. Nevracajte sa naspäť, ale pokračujte po konštrukcii a na konci skočte na balkón oproti. Je na ňom Arttruhla. Tiež dve akrobatky (dobre na ne platia odrazy od stien "E"). Po boji sa obzrite. Kúsok zábradlia na balkóne chýba. Tadiaľ sa rozbehnite po stene a na konci sa spustíte po zástave.
Dopadnete rovno pred otvorené dvere, tak nimi prejdite. Na konci chodby sa len zachyťte na okraji diery a spustite sa na zástavu pod vami. Pri spúšťaní sa po zástave tesne pred koncom skočte na trám pred vami. Po trámoch popreskakujte na druhú stranu, tam rýchlo prekonajte ostne a dojdite k fontánke.

Damsel In Distress (Sacrifical Altar - Past)
Vstúpte do dverí. Tam narazíte na starú známu dámu v čiernom - Shahdee. Bojuje s Kaileenou. Zhodí ju, no ona sa zachytí na okraji priepasti. Shahdee ju bude chcieť zhodiť, tomu musíte zabrániť. Bojujte s ňou. Je silná. Vy buďte rýchly. Nezdržujte sa pri nej dlho, aj keď práve máte pár dobrých rán. Blokujte jej údery a ustupujte, aby ste mohli opäť zaútočiť. Keď ju zabijete, tak zachránite Kaileenu. Nie je nadšená z vašej prítomnosti, napriek tomu, že ste ju zachránili a posiela vás preč. Po finálnej smrti Shahdee sa hala otrasie a trosky vás rozdelia.



3. Reach the Hourglass Chamber

Fate´s Dark End (Sacrifical Altar - Past)
Než budete pokračovať, môžete si vziať druhý bonus k životu (Life Upgrade 2). Vybehnite hore schodíkmi. Napravo je Arttruhla. Pred vami je nejaký oltár. Postavte sa pred oltár a pravým tlačidlom ho odtiahnite. To otvorí dvere za oltárom. Prebehnite chodbou a vyhnite sa pasciam. Na konci získate bonus. Potom sú už pasce odstavené, tak sa kľudne vráťte.
Choďte na plošinu, kde ste bojovali so Shahdee. Vylezte na trosky, ktoré popadali po jej smrti. Z nich preskočte na rímsu na stene. Po nej prejdite na jej pravú stranu a skočte na tyč. Z nej na rímsu nad vami. Z tejto rímsy skočte opäť na stĺp, z ktorého ste prišli, no na vrchnejšiu rímsu vo vašej úrovni. Prejdite na jej druhú stranu a skočte na tyč. Z nej odrazom od steny na tyč nad vami a z nej na plošinu hore naľavo. Tam vybehnite po stene nahor a zachyťte sa na lane. Pravým tlačidlom sa rozhúpajte a medzerníkom prebehnite po stene na trám pred vami. Z neho už len skočte k fontánke.
Choďte k zlomenému mostu a na okraji sa zachyťte. Spustite sa dole na trám pod vami. Tiež je zlomený, no môžete doskočiť na jeho druhú časť pred vami. Pokračujte až na rímsu a po nej prejdite doprava. Pokračujte na susedný trám a z neho skočte na rímsu stĺpu pri stene. Prejdite na nej doľava a skočte na tyč pred vami. Z nej na ďalší trám pred vami. Z neho vyskočte hore o dve rímsy vyššie. Na hornej prerúčkujte na balkón a vylezte naň. Na balkóne vybehnite po stene na lano. Vylezte po ňom úplne hore a skokom dozadu skočte na zavesenú páku. Jej potiahnutím zavriete neďaleké okno. Skočte naspäť na lano a zlezte dole. Keď je okno zavreté, tak vás čaká rovná stena, po ktorej prebehnite na plošinu oproti. Tam vylezte na lano, rozhojdajte sa a prebehnite po stene na susednú plošinu.
Tu je pred vami na podlahe pár dlaždíc s ostňami. Vysunú sa len, keď vybehnete po stene cez tlačidlo a zasunú sa skôr, než dopadnete naspäť. Využite to na akrobatky, ktoré na vás zaútočia v susednej miestnosti. Ostne ich spoľahlivo zabijú. Potom vstúpte do kruhovej miestnosti. Napravo vybehnite na rímsu a z nej vyskočte na druhú nad vami. Z nej skočte dozadu na tyč. Po tyčiach vyskáčte do miestnosti hore. Tam vylezte na rímsu napravo. Prejdite po nej pod ďalšiu a po nej hore na tyč. Po tyčiach vyskáčte až hore (raz sa treba odraziť od steny). Hore sa zachytíte na rímse a ponad vás sa posúva pasca s rotujúcimi čepeľami. Prerúčkujte doľava. Na konci počkajte, keď pôjde pasca od vás, vylezte na rímsu a skočte na ďalšiu za vami. Hneď zlezte (C), aby ste sa vyhli pasci. Prerúčkujte pokojne k chodbe a vlezte do nej. Tam prekonajte pár ďalších pascí. A dobehnite k portálu pieskov času. Nefunguje. Na štyroch stĺpoch sú štyri tlačidlá. Postláčajte ich v správnom poradí a portál sa aktivuje. Vstúpte doň.

Fate´s Dark End (Southern Passage - Present)
Znova sa dostávame do súčasnosti (respektíve budúcnosti, vzhľadom na to, odkiaľ ste prišli). Získali ste tiež schopnosť Eye of the Storm (spomalí čas, čo sa často môže hodiť). Prebehnite na koniec chodby, pozor na pasce. Tam pozoskakujte po rímsach a kameňoch dole. Vstúpte do chodby, kde treba prvýkrát použiť spomalenie. Postavte sa na tlačidlo a otvoria sa dvere na konci chodby. Spomaľte čas a prebehnite nimi, než sa zatvoria. Za dverami zabite dvoch nepriateľov a skočte dole.
Tam uvidíte Dahaka. Keď odíde, prebehnite po stene na trám pred vami. Vylezte naň a skočte na susedný. Po ňom prejdite na jeho koniec a skočte na lano na stene oproti. Na ňom sa rozhojdajte a prebehnite k tyči. Cez ďalšiu preskočte na malú plošinu v rohu. Z nej trčí malý trám. Prejdite naň a skočte z neho na konár oproti. Vylezte naň, prejdite na koniec a skočte na stĺp pred vami. Zachyťte sa na ňom a prerúčkujte doprava, aby ste boli chrbtom k zástave. Skočte na ňu a zošuchnite sa dole. Tesne pred koncom sa odrazte a skočte na trám trčiaci zo stĺpu, na ktorom ste viseli. Prejdite po ňom a skočte na konár pri susednom stĺpe. Zdá sa to ďaleko, ale doskočíte tam. Po ňom prerúčkujte na koniec a skočte na plošinu dole pri stĺpe. Z nej už len skočte k nepriateľom, ktorých pobite. Potom prejdite na koniec tejto strednej plošiny a vylezte k stĺpu, pri ktorom vám scénka naznačí, že máte vyliezť hore. Vybehnite po stene a odrazmi vyskáčte až hore. Na stĺpe sú dve miesta na zachytenie sa, tak vyskáčte na to horné. Tam prerúčkujte, aby ste boli chrbtom k trámu a skočte naň. Z neho skočte na miesto, kde Dahak vyrazil okno. Tam sa zachytíte rímsy a vlezte hore. Je tam fontánka. Rozhodne si uložte pozíciu.
Keď sa vydáte ďalej chodbou, tak vás začne prenasledovať Dahak. Nezdržujte sa, len čo vás dohoní, tak vás zabije. Utekajte, prebehnite po stene a skočte na tyč. Nezdržujte sa točením na nej a hneď po tyčiach popreskakujte na druhú stranu. Tam sa ho na chvíľu strasiete. Pokračujte chodbou a na konci zoskočte na balkón pod vami. Prebehnite po stene a odrazom skočte na stĺp. Z neho skočte na susedný balkón. Vstúpte dnu.
Prebehnite po stene napravo a zvezte sa po zástave. Dole choďte k stĺpu, ktorý podopiera balkón, z ktorého ste prišli. Vybehnite na stĺp, zachyťte sa rímsy a prerúčkujte na balkón pod tým, z ktorého ste prišli. Prejdite na jeho koniec a naľavo prebehnite po stene. Na druhej strane zlezte na rímsu a prerúčkujte do susednej miestnosti za priepasťou. Opäť sa objaví Dahak. Len prebehnite po stene cez jamu a do siene s portálom. Tam zistíte, že nemôže za vami cez vodu. Potom len vstúpte do portálu.

A Helping Hand (Fortress Entrance - Past)
Spomeňte si na časť First Step in the Past, je to táto istá časť, tak len prebehnite tak ako predtým až do centrálnej sály. V nej ste predtým vyskakovali na skaly a preskakovaním cez štyri stĺpy ste pokračovali ďalej. Teraz sú otvorené dvere na opačnej strane haly, tak do nich choďte. Pokračujte chodbou a vyhnite sa pár pasciam. Na konci sa rozbehnite po stene naľavo a skočte na rímsu napravo. Z nej vylezte na tú nad vami. Po nej prejdite až k čepeliam. Treba sa zachytiť a prerúčkovať za ne, tak si to načasujte, aby ste sa vyhli spodným, pohyblivým čepeliam. Keď prerúčkujete za horné čepele, tak pokračujte ďalej chodbou. Na konci vylezte na rebrík a skočte dozadu. Skočíte na páku, ktorú vlastnou váhou zatlačíte a to otvorí dvere. Len čo ju opustíte, začnú sa dvere zatvárať. Môžete to stihnúť a podkotúľať sa pod ne, alebo použite spomalenie.



4. Gain Access to the Towers

The Key and the Lock (Hourglass Chamber - Past)
V miestnosti za dverami je Kaileena. Za to, že ste jej zachránili život vám prezradí, ako sa dostať za dvere s pieskom času. No tiež dodá, že nemožno zabrániť jeho stvoreniu. Dostanete aj nový meč - Serpent Sword. Ten slúži nie len na boj, ale aj ako kľúč.
Vráťte sa do centrálnej sály. Dvere si otvorte opäť pákou na stene (vybehnite k nej po stene), pasciam sa vyhnite ako predtým. Keď budete opäť na rímsach, tak len prerúčkujte naspäť a za roh. Tam skočte dozadu, vylezte o dve rímsy vyššie a tam prerúčkujte doprava a ste opäť nad chodbou. Už len zbehnite pár schodov do centrálnej sály.

The Key and the Lock (Centrall Hall - Past)
Dojdite do centra haly, kde Princ sám použije meč na zariadenie, ktoré vysunie páku. Pobite štyroch nepriateľov a choďte k páke. Otočte ju dvakrát - ak chcete tretí bonus k životu (Life Upgrade 3). Otočte sa chrbtom k fontáne a napravo dole si všimnite plošiny, ktoré sa vysunuli po otočení pákou. Sú tam dva výrezy, do druhého sa zaveste a odrazmi od stien pozoskakujte dole. Tam zídite na plošinu pod vami. Rozbehnite sa po stene smerom k východu, čo je hore a na konci sa odrazte a skočte. No buďte pripravený, je tam rovná stena, tak sa z nej hneď opäť odrazte a odrazmi takto povyskakujte až hore. Tam si všimnite dole, tesne nad priepasťou dvere (ku ktorým od začiatku smerujeme). Rozbehnite sa po stene smerom k stene s dverami a na konci sa odrazte. Odrazmi od stien pozoskakujte až dole na rímsu a po rímse už prejdite k dverám. Vnútri vás pre istotu čakajú aj pasce. Prvé len prebehnite rýchlo a obratne a druhé si načasujte a prebehnite po stene. Na konci si zvýšte život. Vráťte sa von z dverí. Choďte na bok, na vyvýšenú plošinu. Z nej skočte na plošinu oproti, pod hlavnou časťou haly. Pred prvým výrezom, druhým ste zoskakovali dole. Týmto prvým teraz odrazmi od stien povyskakujte hore.

Teraz si otočte páku o jeden raz naspäť. Pri hodinovom systéme, na trojku, ak fontána je dvanásť. Vyzdvihne sa plošina. Choďte na jej zadnú časť, kde sa dostanete v pohode. Prebehnite po stene a na konci sa odrazte dozadu. Po rímsach vyšplhajte až hore k dverám. Naľavo od nich je Arttruhlica. Potom vstúpte. Vyhnite sa pasci a dojdite k tlačidlu. Prejdite ním a hneď aktivujte spomalenie času. Prebehnite po mrežiach, ktoré sa pomaly budú zasúvať. Ďalej vybehnite po stene a skokom dozadu sa dostaňte na tyč nad vami. Prerúčkujte pred ďalšiu tyč. Skočte na ňu a z nej na tlačidlo na stene. Opäť spomaľte čas a prebehnite až k fontánke.



5. Activate the Towers
Prvá veža - záhrady.

The Water Maiden (Garden Hall - Past)
Vstúpte do záhrady. Naľavo od vstupu vybehnite po stene a skočte na rebrík. Hore znovu stretnete Crowmastera. Porazte ho (no nemusíte s ním bojovať) a vylezte ďalším rebríkom. Tam prebehnite po stene na lano, rozhojdajte sa a skočte odrazom na plošinu na stene oproti. Z nej sa rozbehnite po stene a skočte na tyč nad sochou a z nej do otvoru pred vami. Tam po rímsach zlezte dole. Zabite nepriateľa a na druhej strane vylezte hore k fontánke po rovnakých rímsach.
Vyjdite von a otočte pákou, čo vám otvorí dvere. Za nimi sa prebojujte do malej záhradky. Je v nej Arttruhlica. Tu máte možnosť získať štvrtý bonus k životu (Life Upgrade 4). Choďte na kraj k zábradliu, pri stene chýba. Zlezte dolu na rímsu (je to priestor medzi mostom, po ktorom ste sem prišli a záhradkou). Po rímsach zlezte až dole na plošinu. Z nej prebehnite po stene na susednú a vstúpte dovnútra. Tam zídite úplne nadol. Cesta je jednoduchá, len pozliezajte po rímsach a občas preskočte na rímsy na druhej stene. Dole prekonajte pár pascí a na konci získajte život. Pasce sú už vypnuté, tak sa vráťte k rímsam a hore sa vráťte presne tak, ako ste prišli (až na skok cez tyč, ale to je evidentné).
Opäť v záhradke. Na stĺpe, za ktorým je truhlica, si všimnite páku. Zaveste sa na ňu a neďaleko sa vysunie kamenný blok. Použite spomalenie, aby ste naň stihli dobehnúť. Vylezte naň a na rímsu nad ním. Z nej skočte na konár stromu. Prejdite na susedný konár a z neho skočte na trám trčiaci zo stĺpu. Prejdite na okraj stĺpu a cez tyč skočte na ďalší stĺp. Z tohto stĺpu prejdite po plote na posledný stĺp, na ktorom ste neboli. Z trámu, ktorý z neho trčí, skočte na tyč a z nej na konár na strome. Z neho skočte na lano visiace na stene. Rozhojdajte sa na lane a prebehnite k tyči napravo. Z nej skočte na rímsu, prerúčkujte po nej a skočte na trám za vami. Už len zájdite z neho na plošinu, kde vás čaká Crowmaster. V rohu tejto plošiny je stĺp, na ktorý sa dá vyliezť. Vylezte po ňom hore k tlačidlu. Keď naň stupíte, tak sa otvoria dvere pod vami. No musí byť stlačené. Skočte na plošinu oproti, kde je visiaca páka. Odrazom od steny na ňu skočte. Spustí most pri tlačidle. Vráťte sa teda k nemu a prejdite po moste. Za ním je kváder, ktorý presuňte na tlačidlo. Tým je brána pod vami otvorená. Zlezte dole a prejdite bránou. Tam otočte pákou, ktorá vysunie ďalšie dole v záhrade, kde ste už boli. Potom zídite po vodnom odtoku (môžete si doplniť život). Na konci vyskočte napravo a prerúčkujte dookola. Zlezte na plošinu a prejdite do stredu trámu, ktorý ju spája s ďalšou. Zo stredu trámu skočte na lano na stene. Po ňom zlezte dole a otočte pákou, ktorá vám otvorí dvere, ktorými ste predtým prišli. Vráťte sa k fontánke.

Water and Gardens (Garden Hall - Past)
Vráťte sa do záhrady (dole rímsami, na druhú stranu a opäť hore). Pri vstupe do záhrady sa nemusíte vracať tak, ako predtým, ale len prelezte nad zástavu a po nej sa spustite dole. Dole máte teraz štyri páky. Otočenie každej nasmeruje prúd vody, ktorý môžete vidieť v kanáloch, ktoré spájajú po zemi bazéniky a páky. Zadné páky otočte tak, aby voda smerovala kanálom k predným pákam a tie otočte tak, aby voda smerovala do malých bazénikov pri sochách (pri tej naľavo je Arttruhlica). Keď nasmerujete vodu k soche, tak sa zníži misa, ktorú drží a spustí sa voda pri bráne v strede. Keď nasmerujete vodu k obom sochám, tak sa brána otvorí. Prejdite ňou a na konci povyskakujte po rímsach hore. Dostanete sa k portálu. Aktivujte ho stlačením tlačidiel a vstúpte do portálu. Získate schopnosť Breath of Faith.

Water and Gardens (Garden Hall - Present)
Vráťte sa dole do záhrady, ktorá je teraz v prítomnosti pekne zarastená. Za hlavnými dverami (ktoré ste otvorili v minulosti), je naľavo kamenný kváder. Vylezte naň, vybehnite hore po stene a skokom dozadu sa dostanete na trám. Dvakrát preskočte vpred až nad sochu. Prejdite dookola, pred sochu a odtiaľ skočte na plošinu pred vami (nad vchodom, ktorým ste prvýkrát prišli do záhrady). Tam naľavo vylezte po rímsach a prerúčkujte na plošinu k dvom nepriateľom. Pridajú sa dvaja neviditeľní. Potom sa rozbehnite po stene na trám pred vami (chodba vedúca k pravej soche). Z neho na rímsu naľavo. spustite sa na trám pod vami a z neho na trám v strede chodby, pod vami. Po ňom prejdite k soche, vylezte jej na ruky a na trám napravo. Z neho vlezte do dverí (už ste tu boli v minulosti, len inou cestou). Prejdite na druhú stranu tejto miestnosti, no chýba podlaha na rozdiel od minulosti, tak zlezte po rímsach a skočte na konár. Prejdite do stredu, tam prerúčkujte a spustite sa na ďalší konár. Z neho na rímsu a po ďalších opäť hore k fontánke.

Water and Garden (Garden - Present)
Hneď ako vyjdete von, tak choďte rovno a zaveste sa na okraj. Spustite sa na rímsu pod vami, prerúčkujte a na ďalšiu pod vami. Tam prerúčkujte na bok a skočte na plošinu vedľa. Na plošine zahnite hneď doľava za roh a tam vylezte na plošinu. Z nej o dve rímsy vyššie a hore prerúčkujte doľava a vylezte hore. Tam sa rozbehnite po stene naľavo a na konci skočte dozadu a zachyťte sa na okraji záhradky. Vylezte a pobite akrobatky. Hneď na mieste, kde vyleziete hore, vylezte naľavo na kváder a na rímsu nad ním. Z nej skočte dozadu, na kmeň stromu. Vylezte hore a z neho skočte na konár. Choďte ku kmeňu a skočte na konár napravo a z neho na múr pred vami. Z múru skočte rovno, na rímsu na stĺpe. Prerúčkujte dookola a spustite sa na plošinu pod vami. Na nej zo zlomeného trámu skočte na konár a z neho na plošinu povyše. Z nej skočte cez konár na plošinu s nepriateľmi, ktorých pobite. Potom sa rozbehnite po stene smerom doľava (po stene napravo) a na konci sa zachytíte na malom tráme (moc ho nevidno). Tam vylezte hore a napite sa z fontánky.

Water and Garden (Garden - Present)
Keď ste čelom k fontánke, tak vybehnite na stenu napravo. Prejdite na jej koniec a skočte na strom pred vami. Zdá sa ďaleko, ale doskočíte tam. Z neho skočte na kmeň vedľa. Takto preskočte o dva stromy ďalej a z posledného skočte na konár za ním, po ktorom už prejdete na plošinu. Z nej prebehnite po stene napravo na rímsu oproti. Prerúčkujte a vylezte hore. Vstúpte do chodby. Pred vami je priepasť, v ktorej sa na chvíľu vysúvajú dva kamenné bloky. Po nich preskočte na opačnú stranu k fontáne. Pokiaľ potrebujete, spomaľte si čas, ale dá sa to stihnúť v pohode aj na priamo.

Water and Garden (Garden - Present)
Opäť preskočte po dvoch vysúvajúcich sa blokoch, z druhého sa rozbehnite po ľavej stene a zachyťte sa lana. Rozhojdajte sa, rozbehnite sa a skočte na kmeň stromu. Z neho skočte na stĺp na balkóne (pozor na čepele). Porazte Crowmastera. Ďalej skočte na stĺp pred vami a na plošinu za ním. Tam prebehnite po stene na susednú plošinu. Z nej na stĺp a na trám za ním. Vnútri porazte dve neviditeľné akrobatky.

Garden Waterworks - Present
Prebehnite po stene napravo na plošinu pred vami. Z nej skočte na stĺp, z neho na biely kmeň stromu. (Cesta pokračuje napravo. Môžete skočiť naľavo na ďalší stĺp. Zo stĺpu na balkón a z neho dole. Do miestnosti v nej hore na rímsu a do výklenku, kde je Arttruhlica). Napravo si všimnite tyč. Spustite sa trochu nižšie a skočte na ňu. Z nej na stĺp pred vami a na plošinu pred ním. Z nej cez tyč na plošinu vedľa. Tam sa objaví Dahak a opäť musíte utekať. Prebehnite po stene na rebrík, spustite sa dole a skočte na tyč. Cez ďalšiu skočte na zem. Tam prebehnite a úsek, kde a prepadne podlaha prekonajte behom po stene. Celú chodbu prekonajte behom po stenách. Na konci vyjdete von. Tam prebehnite po ľavej stene až na rebrík. Spustite sa dole a po pravej stene na neďalekú plošinu. V chodbe utekajte stále vpred. Občas niečo preskočte, občas bežte po stene. Keď sa zachytíte na okraji, kde vám vo vylezení bráni sud, tak len trocha prerúčkujte doprava a vylezte hore. Neskôr prebehnite po pravej stene na lano a z neho na plošinu oproti. Tam skočte na rebrík a spustite sa dole. Už len utekajte až k portálu. Aktivujte ho stlačením tlačidiel a vstúpte doň.

Water and Garden (Garden Hall - Past)
Choďte na koniec chodby a hore rebríkom. Skočte na rebrík za vami a z neho hore ku Crowmasterovi. Buď bojujte, alebo ho obehnite. Pokračujte po stene cez lano na balkón. Tam uvidíte v animačke, kade ďalej. Naľavo je Arttruhlica. Tak choďte napravo, prelezte zábradlie a cez dve tyče skočte na balkón oproti. Tam pokračujte k rebríku, vylezte naň, skočte dozadu na páku, to otvorí dvere, tak než sa zavrú, prebehnite nimi. Tam pokračuje vonku. Tam vylezte naľavo k rebríku. Po ňom hore. Prebehnite po pravej stene na balkón a vyhnite sa cestou čepeliam. Vojdite dovnútra, bežte po pravej stene, pozor na čepele a na konci odrazom skočte k fontánke.

Water and Garden (Garden Waterworks - Past)
Vybehnite von a pobite nepriateľov. V strede je páka, ktorou dvakrát otočte. Všimnite si, že sa otáča malý stĺp napravo a veľký naľavo. Trám trčiaci z toho veľkého stĺpu musí smerovať doľava. Budete otáčať viacerými pákami, tak pre ľahší prehľad to hodím na hodinový systém. Pri tejto prvej páke, socha pred vami je dvanásť hodín, zavretá brána za vami je šesť. Dvere odkiaľ ste prišli, sú na troch hodinách. A páku teda nasmerujete na deväť hodín.
Potom na ten stĺp vylezte, prejdite na trám a skočte na stĺp pred vami. Z neho na rímsu v stene. Prerúčkujte na plošinu a z nej prebehnite za pomoci lana na plošinu oproti. Tam je ďalšia páka. Ňou otáčate susedný stĺp. Otočte ho tak, aby jeho najdlhší trám smeroval vpred (otočte ju na šesť hodín). Potom naň skočte, prejdite po tráme a skočte vpred na strechu brány. Po nej prejdite doľava a skočte na stĺp, ktorý je tu. Z neho na susednú plošinu s ďalšou pákou. Touto otáčate oba stĺpy na tejto strane. Otočte ich tak, aby ich najdlhšie trámy smerovali vpred (otočte ich na dvanásť hodín). Potom prebehnite po stene za použitia lana na plošinu oproti. Tam sa zachyťte rímsy, prerúčkujte a na konci skočte dozadu na stĺp. Z neho skočte vedľa na stĺp, ktorý ste otáčali a z neho na plošinu pred vami. Napravo je Arttruhlica. Vy sa podkotúľajte pod dvere naľavo. Tam otočte pákou, ktorú ste predtým videli v scénke. Otočte ju dookola a spustíte vodu, ktorá bude vytekať von.
Teraz môžete získať piaty bonus k životu (Life Upgrade 5). Všimnite si, že nad otvorom, z ktorého vyteká voda, je chodba. Vylezte po bočných plošinách do nej. Tam prekonajte pár veľmi jednoduchých pascí a na konci máte život.
Teraz treba nasmerovať vonku stĺpy tak, aby voda z kanála smerovala dole, za zavretú bránu. Vráťte sa dole a celkovo sa vráťte k najbližšej páke presne tak isto, ako ste prišli sem (hop na dva stĺpy, na rímsu, prerúčkovať, beh po stene s lanom). Tam otočte stĺpy tak, ako boli predtým (na šesť hodín). Skočte na ten pri vás a tak ako ste prišli predtým, choďte opäť na strechu nad bránou. Prejdite strechou a opäť na stĺp a na plošinu s pákou. Túto páku nechajte tak, ako je (šesť hodín). Vráťte sa úplne dole, tak ako ste sem prišli predtým (beh po stene s lanom, rúčkovať po rímse a hop cez dva stĺpy). Dole choďte do stredu a páku otočte dvakrát (tri hodiny). Tým ste otvorili prvú časť brány k cisárovnej, ktorá má vytvoriť piesok času. Opustite túto časť cez dvere, ktorými ste sem úplne na začiatku prišli a skočte k fontánke.

The Second Tower (Garden Waterworks - Past)
Teraz sa vráťte do haly, kde vás minule v budúcnosti (prítomnosti) naháňal Dahak. Takže z miesta nad fontánou prebehnite po stene na plošinu oproti. Odtiaľ po stene do chodby pred vami, pozor na čepele. Vonku po stene k rebríku, dole rebríkom, dole po rímsach a do chodby. Tam po rebríku a skok na páku, ktorá otvorí dvere. Popod dvere. Za dverami dobehnite na balkón. Zaveste sa na zábradlie a po tyčiach skočte na hlavný balkón. Tu si to už pamätáte dobre.
Choďte naľavo a behom po stene sa cez lano dostaňte na balkón k nepriateľovi. Máte tam aj Arttruhlicu. Vybehnite po stene cez tlačidlo. To na hlavnom balkóne vysunie kváder. Spomaľte si čas, inak to nestihnete a vráťte sa tam. Vylezte na ten kváder, vybehnite po stene a odrazom skočte na tyč nad vami. Prerúčkujte po nej až k stene. Tam z nej skočte na rímsu pred vami. Prejdite po nej až k plošine, na ktorej je visiaca páka. Zlezte na plošinu, vybehnite po stene a skočte na páku. Jej potiahnutím znížite neďaleký rebrík. Vybehnite po stene na susednú rímsu. Po nej prejdite dookola a tam skočte na ďalšiu rímsu. Aj na nej prerúčkujte a skočte dole k rebríku. Spustite sa po ňom dole. Zídite dole po ďalších dvoch rebríkoch až do záhrady. Z nej sa vydajte naspäť cestou do Centrálnej Haly (Central Hall). Popri fontánke a skočte dole. Prejdite na koniec, po rímsach vylezte hore a skočte opäť dole k Arttruhlici. Tam bežte na koniec, vylezte hore, prebehnite chodbou a vyhnite sa pascám. Vrátite sa do Centrálnej haly. Stretnete Kaileenu, ktorá vám dá nový meč - Lion Sword. Po animačke s ňou ste už opäť v strede haly.
Choďte k páke. Otočte ju, aby bola na troch hodinách, ak fontána je na šiestich. Potom bežte na plošinu k fontáne. Rozbehnite sa po stene naľavo a odrazom skočte na plošinu. Z nej sa rozbehnite po pravej stene k rímse oproti. Po rímsach povyskakujte hore. Z hornej skočte na plošinu za vami a z nej vybehnite po stene úplne hore. Tam môžete skočiť napravo k Arttruhlici, no normálne skočte do dverí oproti. Za nimi vybehnite na páku, ktorú stiahnite dole. Potom si dajte spomalenie času, prebehnite popod čepele a popod zatvárajúce sa dvere. Za nimi po stene až na koniec chodby, k stene so sviečkami. Tam odrazmi od stien povyskakujte až hore. Vyhnite sa čepeliam a vylezte po rebríku.



6. Activate the Second Tower
Mechanická veža.

Central Hall - Past
Choďte k páke. Otočte ju, aby bola na troch hodinách, ak fontána je na šiestich. Potom bežte na plošinu k fontáne. Rozbehnite sa po stene naľavo a odrazom skočte na plošinu. Z nej sa rozbehnite po pravej stene k rímse oproti. Po rímsach povyskakujte hore. Z hornej skočte na plošinu za vami a z nej vybehnite po stene úplne hore. Tam môžete skočiť napravo k Arttruhlici, no normálne skočte do dverí oproti. Za nimi vybehnite na páku, ktorú stiahnite dole. Potom si dajte spomalenie času, prebehnite popod čepele a popod zatvárajúce sa dvere. Za nimi po stene až na koniec chodby, k stene so sviečkami. Tam odrazmi od stien povyskakujte až hore. Vyhnite sa čepeliam a vylezte po rebríku. Prerúčkujte na ľavú stenu a skočte dozadu, do chodby. Vyhnite sa dvom vysúvajúcim sa kvádrom a dobehnite k fontánke.

The Second Tower (Mechanical Tower - Past)
Prebehnite na plošinu, kde sú traja nepriatelia. Na jej konci prejdite na rímsu a po ďalších troch sa presuňte dole. Tam pobite ďalšiu hŕbu nepriateľov. Potom príde železný golem. Uhýbajte sa mu a keď sa dá, dostaňte sa za neho (kotúľ pomedzi jeho nohy). Potom mu sekajte odzadu do nôh. To ho oslabuje a po pár takýchto ranách padne na kolená. Vtedy mu vyskočte na chrbát a sekajte mu do krku. Nezostávajte tam pridlho, lebo vás odhodí, radšej sami zoskočte. Toto párkrát zopakujte a golem padne. Ak použijete spomalenie času, keď vyskakujete na golema, tak ho dostanete omnoho skôr. Keď je po golemovi, otvoria sa dvere ďalej. Prejdite. Naľavo na stene prebehnite cez tlačidlo. To napravo vysunie plošinu. Než sa opäť zasunie, vybehnite na ňu a po stene hore na rímsu. Z nej vylezte hore k fontáne.

Clockworks and Gears (Mechanical Tower - Past) Choďte na trám oproti fontáne a skočte pomedzí rýchlo sa točiace časti na trám pred vami. Tam bude scénka, v ktorej uvidíte, že sa objavuje nový typ nepriateľa. Pobite nepriateľov. Okolo plošiny, na ktorej ste, sú štyri stĺpy. Skočte na prvý pohybujúci sa a potom postupne po ostatných až na štvrtý. Zo štvrtého skočte na nejakú dosku medzi plošinou s tlačidlom a rohovou miestnosťou s pákou. Z dosky skočte napravo na plošinu s nepriateľom. Zabite ho a vybehnite po stene na tlačidlo. To posunie tú dosku bližšie k rohovej miestnosti. Prebehnite po stene a zachyťte sa spodku dosky. Prejdite a prerúčkujte na jej druhú stranu. Z nej skočte na tyč a z tyče do rohovej miestnosti s pákou. Otočte ňou stĺp s tyčou, cez ktorú ste sa sem dostali. Skočte na ňu a z nej na pohyblivú tyč nad vami (keď bude dole samozrejme). Z nej skočte na balkón nad vami. Tam stretnete nejakých útočných psov. Na ňom skočte na visiacu páku a tým si zdvihnete na túto úroveň prostrednú plošinu.
Skočte na strednú plošinu a zabite ďalších troch psov. Vyskočte na trám, ktorý je oproti veľkému oknu, za ktorým vidíte kráčať nepriateľa. Z neho skočte na trám, čo trčí spod toho okna. Tam prejdite po rímse doprava a vyskočte o dve vyššie. Na tej hornej prerúčkujte doľava, až na koniec, kde sa spustite a zachytíte sa okraja pri tom nepriateľovi za oknom. Vylezte k nemu a zabite ho. Máte tu Arttruhlu. Vylezte hore rebríkom a skočte dozadu. Zachytíte sa úplne hore na okne. Vylezte naň a prejdite po ňom na koniec, doľava. Tam skočte na rímsu pri stene. Prerúčkujte na jej ľavú stranu a skočte dozadu na tyč, ktorá trčí sponad rímsy, z ktorej skáčete. Na tyči sa posuňte tak, aby ste mohli doskočiť na otáčajúcu sa dosku. Skočte na ňu a keď sa otočí, tak skočte do rohovej miestnosti, v ktorej potiahnite páku. Zmeníte tak smer otáčania neďalekého ozubeného kolieska. Skočte na tyč a z nej na to ozubené koliesko. Počkajte, kým sa otočí na druhú stranu, tam skočte na tyč za vami a z nej do miestnosti s tlačidlom na podlahe. Prejdite po ňom a doska oproti sa otočí smerom k vám. Prebehnite po stene a odrazom na ňu skočte. Keď sa otočí naspäť, skočte na rímsu za ňou. Z nej na plošinu pod vami. Tam zájdite do miestnosti napravo, vybehnite po stene a skočte na visiacu páku. To zase vydvihne strednú plošinu na vašu úroveň.
Choďte na ňu. Vyskočte na trám, po ktorom ste sem na začiatku prišli, ten oproti rýchlo sa točiacim častiam ozubeného kolesa. Z neho skočte na trám pred vami. Po trámoch a rímsach vylezte až hore k dverám. Ak pôjdete ďalej naľavo po rímse, je tam plošina s Arttruhlicou. Vstúpte do dverí a prekonajte pasce. Podkotúľajte čepele, vylezte na vysúvajúci sa kváder a prebehnite po stene, ponad čepele. Na konci chodby vylezte na rám dverí naľavo. Tam vyskočte hore a zachyťte sa pletiva. Po ňom prerúčkujte doprava, aby ste prešli cez tlačidlo v stene. To otvorí dvere napravo, prejdite nimi. Za nimi dobehnite k fontánke.

Clockworks and Gears (Mechanical Pit - Past)
Zbehnite dole a pobite nepriateľov. Naľavo od dverí, ktorými ste vošli, je na stene tlačidlo. Prebehnite po ňom a dajte si pomalosť. Napravo od dverí sa vysunie kváder. Vylezte naň, než sa opäť zasunie a vybehnite z neho na lano. Rozhúpajte sa a prebehnite na most. Tu sa cesta rozdvojuje. Ak pôjdete naľavo, tak prekonáte dosť pascí a dostanete sa k Arttruhle. Choďte napravo. Prebehnite po stene, pomedzi držiaky točiaceho sa kolesa na plošinu oproti. Z nej prebehnite po ľavej stene cez ďalšie koleso a na konci sa odrazte a skočte na stĺp. Popreskakujte po stĺpoch a z posledného do výklenku s pákou. Otočte ňou a aktivujete pohyblivú plošinu. Prebehnite na ňu. Vyvezte sa ňou hore a prebehnite po stene vpred. Na konci sa odrazte a skočte na stenu oproti a odrazmi povyskakujte až hore. Na ochodze je Arttruhla. Vy choďte do miestnosti s krbom. Tam vás napadne ďalší železný golem. Zabite ho, ako toho predtým.
Prejdite dverami napravo (v chodbe naľavo je Arttruhlica). Tam sa rozbehnite po stene k lanu, cestou zabite psa na stene a chyťte sa lana. Rozhúpajte sa, rozbehnite a odrazom skočte na plošinu s vodou. Popri vás sa posúvajú dookola lopatky stroja. Každá prvá lopatka má dieru na vonkajšej strane a každá druhá na vnútornej. Musíte tade prejsť, tak sa podkotúľavajte popod lopatky, vždy na druhej strane. Takto sa presúvajte pomedzi lopatky. Dostaňte sa doprostred tohto polkruhu a zídite na plošinu, kde je visiaca páka. Skočte na ňu a jej potiahnutím otvoríte dvere na neďalekej plošine. Potom sa presuňte pomedzi lopatky až na opačnú stranu, kde zoskočte do podobnej plošiny s vodou, z akej ste prišli. Cez dve tyče sa presuňte na plošinu oproti a prejdite dverami, čo ste si predtým otvorili. Teraz už len pokračujte chodbou a vyhnite sa množstvu pascí. Na konci aktivujte portál a vstúpte do portálu.

Clockworks and Gears (Mechanical Pit - Present)
Vráťte sa naspäť chodbou, ktorou ste prišli v minulosti. Pasce už fungujú poslabšie, tak ich ľahko prekonáte. Akurát vás môže zmiasť na zemi rotujúci valec s čepeľami. Ten prekonáte tak, že vyleziete na vysúvajúci sa kváder vpredu a prebehnete po stene, ponad valec. Cez ďalšie pasce, na konci rozbeh po ľavej stene na lano a skok na rímsu na stene oproti. Po nej prerúčkujte do chodby. Potom pokračujte do veľkej miestnosti. Na balkóne porazte nepriateľov. Zaveste sa za okraj nad červenou zástavou. Po nej sa spustite dole. Z plošiny pod zástavou prebehnite po ľavej stene cez koleso a na konci sa odrazte a skočte na stĺp. Cez pár stĺpov popreskakujte na plošinu s pákou (pamätáte si to. Išli sme tadeto pred chvíľou). Odtiaľ na pohyblivú plošinu, z nej hore rozbeh po stene, odrazmi od stien vyskákať až hore. V miestnosti pobite nepriateľov. Scénka vám ukáže zadebnené dvere (ktorými sme v minulosti prešli). Psy vás budú napádať stále, pokým nevyrazíte dosky z tých dverí. To spravíte tak, že v ich tesnej blízkosti zabijete nejakého psa - isto ste si všimli, že po smrti vybuchujú.
Potom, keď explózia otvorí dvere, prejdite nimi. Bežte po stene, cez lano, až na koniec a odrazom skočte na plošinu s vodou. Tam preskočte napravo k ďalším lopatkám stroja a za nimi preskočte na most napravo, na ktorom vás čaká nepriateľ. Zabite ho a zlezte na pravej strane z mosta. Dole sa zachyťte na rímse. Po ďalšej zlezte až dole, k ďalšiemu nepriateľovi. Preskočte na plošinu oproti k ďalšiemu. Z nej naľavo na plošinu za padajúcou vodou. Tam pokračujte chodbou cez pár jednoduchých pascí. Na konci sa postavte na tlačidlo, ktoré otvorí bránu. Prejdite a pobite za ňou nepriateľov.
Vylezte po rebríku, v kruhu, čo sa nad vami točí, je otvor. Keď bude nad vami, tak skočte dozadu a zachyťte sa na ňom. Vylezte hore. Naľavo vybehnite hore o dve rímsy. V strede je točiaci sa mechanizmus. Je na ňom rímsa, keď sa otočí k vám, skočte na ňu a keď vás otočí na druhú stranu, skočte na rímsu na stene. Z nej skočte na ďalšiu rímsu na točiacom sa strede (vyššie než tá, predošlá). Z nej skočte a zachyťte sa nad vami. Prerúčkujte dozadu a tam vylezte hore po točiacom sa mechanizme do diery kolesa nad vami. Prerúčkujte trochu bokom a vylezte hore. Tam vybehnite na rímsu napravo, z nej skočte na točiacu sa rímsu, z nej na druhej strane na rímsu na stene naľavo a z nej opäť na vyššiu rímsu na točiacom sa strede. Táto obklopuje točiaci sa stred z troch strán. Choďte na stranu najviac vľavo. Všimnite si naľavo na stene tlačidlo. Skočte naň, aby ste ho stlačili a odrazom od steny doskočte naspäť na rímsu, z ktorej ste skákali. Keď sa otočí, tak skočte do dverí, ktoré ste si tlačidlom otvorili. Tam máte fontánku.

Clockworks and Gears (Activation Room - Present)
Choďte rovno do susednej miestnosti. Tam je napravo porušená stena. Napadnú vás psy, tak tam nechajte jedného vybuchnúť, aby vám uvoľnil cestu. Potom preskočte na plošinu oproti. Prejdite doľava a tam vyskáčte odrazmi od stien hore. Hore pobite pár nepriateľov. Napravo od miesta, kde ste vyliezli hore, je plošina, na ktorú vybehnite. Z nej skočte na kváder uprostred tejto bočnej miestnosti. Z neho skočte na rímsu na stene. Po ďalších rímsach vyjdite úplne hore. Dvakrát prebehnite po stene a dobehnite až na rebrík, po ktorom vylezte.
Hore prejdite k zábradliu a zaveste sa naň z vonka. Spustite sa na rímsu pod vami. Prerúčkujte po nej doľava a tam sa odrazte na plošinu za vami. Tam sa spustite dole po rebríku. Úplne dole sa presuňte na druhú stranu rebríka a skočte dozadu na trám za vami. Z neho do chodby s pascami. Prebehnite po stene, pomedzi čepele, na lano a z neho ďalej a skok doľava. Tam prebehnite po stene na plošinu oproti a spustite sa dole rebríkom. Pobite nepriateľov.
Sú tu dve plošiny, na ktoré sa dá vyliezť. Choďte na tú napravo. Tam vybehnite hore a zachyťte sa rímsy nad vami. Prerúčkujte doľava a na konci sa odrazte a skočte na rímsu za vami. Prerúčkujte až nad plošinu, na ktorú sa spustite. Tam vstúpte do chodby. Objaví sa opäť Dahak a začne vás naháňať. Utekajte. Prebehnite po stene, na ďalšej tiež, za pomoci lana bežte ďalej a na konci skočte. Dobehnete za vodu, tam za vami nemôže. Prebehnite po tlačidle na stene. Bočná konštrukcia sa trocha vysunie. Odrazmi od stien vyskáčte na ňu hore a z nej do chodby k nepriateľom. Pobite ich a preskočte ďalej. Tam vás zase nájde Dahak. Utekajte. Najprv po ľavej stene a cez lano bežte ďalej. Zas po pravej stene bežte a do miestnosti s portálom. Už ste za vodou (doslova). Aktivujte portál. Vstúpte do portálu.

Clockworks and Gears (Activation Room - Past)
Vracajte sa cestou, ktorou ste pred chvíľou prišli. Prekonajte funkčné pasce a na konci sa podkotúľajte pod ozubené koliesko. Za ním preskočte do chodby pred vami a pobite v nej nepriateľov. Na jej konci sa zaveste na kraj. Pozoskakujte dole (ako predtým v prítomnosti hore). Prejdite za vodnú stenu, pobite nepriateľov a prebehnite po stene s lanom. Za ním prebehnite po stene za ďalšiu priepasť až do veľkej miestnosti. Tam je na opačnej strane golem, ktorý bude po vás hádzať výbušných psov. Naľavo je puknutá stena, napravo drevené dvere. Nasmerujte ho, aby hodil psa na tú stenu, aj na dvere. Výbuchmi sa to uvoľní.
Za dverami je fontánka a cesta ďalej. Za stenou je chodba plná pascí, na konci ktorej vás čaká šiesty bonus k životu (Life Upgrade 6). Keď ho vezmete, vráťte sa k fontánke za vyrazenými dverami.

Clockworks and Gears (Activation Room - Past)
Vybehnite po stene napravo od fontánky a zaveste sa na páku. Jej stiahnutie zníži plošinu za kolesom na pravej stene vonku. Spomaľte si čas, pustite sa páky, vybehnite von a po pravej stene prebehnite na plošinu. Z nej prejdite ďalej do rohovej miestnosti, kde pobite pár nepriateľov. Vylezte na rebrík a skočte z neho na v strede visiaci kváder. Chvíľu na ňom viste, než po vás golem hodí výbušného psa a časť spodku spadne. Prerúčkujte trochu doprava a tam skočte dozadu na plošinu v rohu. Z nej prebehnite na plošinu nad rebríkom vedúcim zdola. Z nej prebehnite na ďalší rebrík, ktorým vylezte hore.
Hore otočte pákou dookola. To odsunie od steny veľké, ozubené koleso. Prebehnite po stene na plošinu za kolesom (načasujte si to, ako sa dvíhajú kovové časti v stene) a z nej ďalej na polkruh, pod ktorým sa otáčajú dve ozubené kolesá. Prejdite po rímse, na ktorej stojíte úplne doprava. Tam sa spustite cez dve ozubené kolesá až na tyč pod vami. Po dvoch ďalších preskáčte až na koniec do rohu na rímsu. Prejdite po nej doprava. Tam skočte na tyč a z nej sa spustite na tyč pod ňou. Skočte na plošinu napravo a z nej už len zlezte do rohovej miestnosti, kde pobite nepriateľov.
Vylezte na rebrík, skočte z neho na závažie v strede a zase počkajte, kým ho golem trafí psom. Potom sa posuňte a skočte na plošinu v rohu. A znova tak ako predtým, beh po stene na susednú plošinu a na rebrík. Po rebríku hore. Tam otočte pákou dookola a odsunie sa neďaleké, ozubené koleso od steny. Ako predtým prebehnite na plošinu za kolesom a na plošinu na konci v rohu. To je tiež páka, ktorú otočte dookola. Ďalšie ozubené koleso sa odsunie od steny. Tentokrát už len dobehnite na plošinu za kolesom. Tam je okno, ktorým prelezte k Arttruhle. Po pravej stene prebehnite k nepriateľovi, zabite ho a spustite sa dole po rebríku. Z plošiny pod rebríkom prebehnite po ľavej stene na plošinu oproti. Tam sa zachyťte a prerúčkujte úplne doprava. Tam už zlezte úplne dole. Dole konečne zabijete obra, čo vás tak dlho obhadzoval psami. Zabite ho tak, ako aj predošlých dvoch.
Potom choďte k mechanizmu, ktorý strážil. Vybehnite po stene napravo a skočte na tyč trčiacu z ozubeného kolieska. Z nej na trám a z neho na ďalšiu tyč. Z nej odrazom od ľavej steny na tyč nad vami a z nej na ďalší trám povyše. Naň vylezte a skočte z neho na rebrík. Otočte sa na druhú stranu rebríka a vylezte hore. Hore vybehnite po stene a skočte na visiacu páku, čo vysunie mostík. Prejdite po ňom do stredu miestnosti a tam otočte pákou dookola. Tým ste uvoľnili druhú závoru na bráne k cisárovnej.

1. časť | 2. časť

Related Games The Rogue Prince of Persia
Prince of Persia: The Lost Crown
Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Prince of Persia: The Forgotten Sands
Prince of Persia
Prince of Persia: The Two Thrones
Prince of Persia: The Sands of Time
Prince of Persia 3D
Prince of Persia: Collector's Edition
Prince of Persia 1 & 2 Collection
Prince of Persia 4D
Prince of Persia 2: The Shadow And The Flame
Prince of Persia (1990)



Diskusia Príspevkov: 147 Hodnotenie
1694 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |