GAMESCHEATSTRAINERSWALKTHROUGHSCD COVERSWALLPAPERSSCREENSHOTSDOWNLOAD

OTHER
CALENDAR
FORUMS
COMPANIES
TOP 10

BUY GAMES
USER
Login
Registration


Users
Games Store
ABCgames
Contact, RSS, Cooperation
STATISTICS
Games:
Cheats:
Trainers:
Walkthroughs:
Localizations:
CD covers:
Wallpapers:
Screenshots:
Download:
21157
5455
5063
1438
1600
7336
6030
12903
1687

Online 36460 users

Walkthroughs > The Chronicles of Riddick: Escape From Butcher Bay


Zobrazení:88397
Autor návodu:Andrej Eperješi, ABCgames.sk

V hre si môžete 4x zvýšiť život. Musíte použiť NanoMED Health Station. Ich konkrétne miesta sú popísané v návode. Sem vypíšem len levely, v ktorých sa na ne musíte sústrediť: 5. Infirmary, 17B. Feed Ward, 19B, Mine Entrance, 31. Loading Docks.

V hre môžete nájsť tiež 62 balíčkov cigariet. Ich hľadanie nie je nevyhnutné, otvárajú vám len bonusové materiály na pozeranie. Popis ich umiestnenia je priamo v návode, presne tak, ako ich pri hraní postupne nachádzate.


1. Escape

Zajatého Riddicka práve privážajú do väznice Butcher Bay. Po pristátí ste na pristávacej ploche s ďalšími dvoma spoluväzňami a vaším väzniteľom. Prvá misia je len tutorialom a vaším snom zároveň. Oslovte Johnsa (E) a niečo mu povedzte. Otočí sa okríknuť druhého väzňa. Podíďte k nemu odzadu a zlikvidujte ho - chytíte ho pravým tlačidlom. Potom na tichú likvidáciu stlačte "E", alebo na rýchlejšiu ľavé tlačidlo. Zostane po ňom na zemi zbraň, no ako sa poučíte z chyby spoluväzňa, niektoré zbrane sú nastavené na DNA majiteľa a neoprávnenému používateľovi uštedria šok. Druhý väzeň vám otvorí poklop za vami, tak skočte dnu. Tam zlezte rebríkom (E). Dole na zemi sú pri vás prvé cigarety, ktoré nájdete - Cigarety č. 35. Cigarety vám, okrem poškodzovania zdravia, v tomto prípade aj otvoria bonusové materiály - obrázky a filmíky.

Skočte dole a zabite technika. Vezmite si Security Card, ktorá z neho vypadne. Použite ju na dvere a prejdite. Za dverami sa prikrčte (C), prikrčený ste v tieňoch takmer neviditeľný. Na chodbe sa prechádza strážca. Môžete vykuknúť za roh (ctrl). Choďte na chodbu a potichu ho zabite - prikrčený ho chyťte odzadu (E) a zbavte sa ho ako Johnsa. Vezmite si od neho Vent Tool. Potom odpracte telo. Keď ste prikrčený pri tele, stlačte "E" a telo chytíte. Odneste ho niekam do tmy. Prejdite na koniec chodby ku krabiciam. Za nimi vlezte pod krabice a zohnutý prejdite do ventliačky. Na jej konci nájdete pár UD a Cigarety č. 1.

Vráťte sa pred krabice a vyskáčte po nich hore. Vyskočte a zachyťte sa na tyčiach nad vami. Keď budete po nich rúčkovať, tak sa pod vami objaví ďalší strážca. Môžete ho ignorovať, alebo si vyskúšať ďalší spôsob likvidácie. Keď bude priamo pod vami, tak na neho skočte (pustite sa tyče, klasicky E) a zlikvidujete ho. Vráťte sa opäť na tyč a prerúčkujte na opačnú stranu k dverám do ventilačnej šachty. Otvorte ich Vent Toolom od vojaka a vlezte dnu.

Prelezte šachtou, na konci vyrazte dvierka a skočte do chodby. Zo zeme zoberte NanoMED Cartridge a použite ho do NanoMED Health Unit na stene. Tým sa môžete liečiť. Vstúpte do ďalšej miestnosti a zabite v nej strážcu. Má brokovnicu, no bez nábojov. Tak si môžete vyskúšať odzbrojovanie. Stlačte pravé tlačidlo a keď sa na vás zaženie, ľavé tlačidlo v tej chvíli a vyrazíte mu zbraň, ktorou ho zlikvidujete a zbraň si privlastníte. Na stole sú Cigarety č. 6. Vylezte na krabice pri stole a z nich vyskočte na tyč nad vami (E). Prerúčkujte ďalej a prelezte do chodby hore. Naľavo vstúpte do výťahu a vyvezte sa ním. Vonku je pred vami strážca s brokovnicou. Zbavte sa ho a vezmite si náboje. Zlezte dole rebríkom k vchodu do kanála. Vchod je zamknutý, no už máte zbraň, tak odstreľte zámku. V kanáloch je úplna tma, tak použite Flaslight - svetlo na zbrani (F). V tme sa môžete plížiť, no svetlom na seba upozorňujete nepriateľov, tak isto ako vás oni zbadajú, keď na vás namieria svoje svetlo. Takže sa nezdržujte s nejakým tichým postupom a jednoducho ich postrieľajte. V kanáloch sú výbušné sudy, tak si pomôžte streľbou do nich. Na konci vstúpte do svetla a zobudíte sa.


2. The Arrival

Teraz pristávate za jasného dňa pred bránami Butcher Bay. Tam si vás od Johnsa prídu prevziať riaditeľ väznice a jeho pravá ruka Abbot. Teraz nasledujú titulky, počas ktorých vás pomaly Abbot odvedie do vašej cely a cestou vám stručne zhrnie pravidlá väznice.


3. Prison Yard

Keď opäť získate kontrolu, ste vo svojej cele. Pred celou vás čaká Barber, ktorý vám oznámi, že s vami chce hovoriť Mattsson. Naľavo od vašej cely je chlapík s obviazanou hlavou, Shabby. Povie vám, že ho zranil Molina a chcel by, aby ste sa ho zbavili (Vedľajší quest). Prezrite si cely a vyjdite na malý dvor. Tesne pred ním postávajú a debatujú Jack a Coyne. Ak ich oslovíte, povedia vám, že o chode basy by vám mohol povedať Haley. Ten je na dvore, no povie vám, že sa s vami nebude baviť, kým sa nepostaráte o chlapíka menom Rust.

Na dvore je aj Mattsson. Povie vám, že má pre vás nôž. Máte zájsť do jeho cely - A 40 si ho vyzdvihnúť. Zájdite tam teda, no nenájdete tam nôž, ale dvoch väzňov, ktorí vás napadnú. Zabite ich. Zájdite potom naspäť za Mattssonom po vysvetlenie. Ospravedlňuje sa, že ho prinútil Rust. Navrhne, aby ste sa stretli vo vašej cele a tam vám naozaj dá zbraň. Vráťte sa teda do svojej cely a Mattsson vám tam naozaj dá zbraň. No objaví sa Rust, miestna hlava gangu. Napadne Mattsona a dovoľuje si na vás. Keď ho chytíte pod krk, tak sa objaví Abbot a zistíte, že Rust je len jeho figúrka. Zbraň vám zabavia a odídu.

Pred celou vám opäť poradí Barber a kvôli zbrani vás odporučí za Wamanom. Tiež povie, že vás Rust čaká v Aquila territory. Zájdite za Wamanom do cely č. 37. Povie vám, že si praje smrť Molina. Tú si prial aj Shabby, takže zabijete naraz dve muchy, alebo jedného Molina. Ten je hneď oproti v cele A 38, tak tam zájdite a skoncujte s ním. Od neho získate aj prvú zbraň Knuckleudster. Zájdite naspäť za Wamanom a za odmenu vám dá Cigarety č. 25. Zájdite aj za Shabbym a ten vám dá za odmenu nejaký tajný kód.

Vráťte sa potom na dvor. Mreže oproti vedúce do bloku B sú teraz otvorené. Prejdite nimi.


4. Acquila Territory

V bloku B vládne gang Acquila, ktorému šéfuje Rust. Tu si už aj zabojujete. Jednoducho postupujte priamo chodbou a likvidujte nepriateľov. Naľavo si inak všimnite otvorenú celu č. 28. Vnútri je na stene lekárnička a na posteli sú Cigarety č. 58. Najprv v chodbe zabite dvoch s Knuckleudstermi. Potom ďalšieho s nožom, ktorý si nezabudnite vziať. Potom ďalších dvoch. Na konci vás čaká Rust. Nie je veľmi ťažké ho zabiť, tak tak učiňte. Po jeho skone sa objaví Abbot a ponúkne vám Rustovu prácu. Samozrejme odmietnete. Po animačke schovajte nôž, lebo by to len dráždilo vojakov a bezpečnosť.

Po boji a animačke choďte do cely č. 11, v ktorej je Moondog. Je vydesený a dá vám Cigarety č. 59. Vráťte sa na dvor. Cestou pobežia dvaja strážci za väzňom, ktorého zastrelia. Obďaleč postáva väzeň Blueboy. Oslovte ho a za zabitie Rusta vám dá Cigarety č. 57. Potom už len zájdite do predošlej časti, na dvor. Na dvore oslovte Reda a za váš hrdinský skutok vám dá 30 UD, napriek tomu, že pochybuje, že kľud po Rustovej smrti dlho vydrží. Tiež oslovte konečne Haleya. Je spokojný s vašou prácou a rozhodne sa vám odpovedať na vaše otázky. Samozrejme plánujete utiecť. Povie vám o pár oblastiach a cesta vedie cez ošetrovňu. Strážca Boulder mu dlhuje peniaze, takže máte zájsť za ním. Ešte na dvore choďte k mrežiam, za ktorými stojí Booger. Ponúkne vám na predaj cigy, tak od neho kúpte za 20 UD Cigarety č. 26. Potom zájdite k svojej cele. Neďaleko nej je brána, za ktorou stojí Bulder. Oslovte ho, pripomeňte mu dlh k Haleymu a pustí vás na ošetrovňu. Len prejdite cez novootvorené dvere.


5. Infirmary

Vstúpte na ošetrovňu, kde ležia dvaja zomierajúci väzni. Strážia to tu dvaja vojaci, jeden ozbrojený. Naľavo je dvojo dverí označené 1 a 2. Do prvých dverí máte kód od Shabbyho. Ak tam vstúpite napadnú vás vojaci. Aj tak ich musíte zabiť, takže máte dve možnosti. Choďte k vojakovi so strelnou zbraňou a zastreľte ho jeho vlastnou zbraňou (pravé a ľavé tlačidlo). Neberte ju, stále je nemôžete používať. Druhého zabite nožom. Druhý spôsob je vstúpiť za prvé dvere a schovať sa v tme. Keď prídu za vami, potichu ich zabite. V tejto miestnosti si tiež nezabudnite vymeniť nôž za skalpel a vziať si Cigarety č. 12.

Od mŕtveho strážcu si vezmite bezpečnostný kód. Ten použite na dvere č. 2. Hneď za nimi je ďalší neozbrojený strážca, tak ho zabite a vstúpte. Tu je NanoMED Health Station. Sadnite si do kresla a zvýši vám počet životov zo štyri na päť. Potom vylezte hore rebríkom. Na ochodzi nad ošetrovňou sa schovajte za krabicu a počkajte si, kým príde ozbrojený vojak. Keď prejde okolo, tak sa ho potichu zbavte. Prejdite dverami, ktorými vyšiel a napravo si otvorte servisný tunel. Preplížte sa na druhú stranu, no opatrne, pretože v chodbe nad vami sú dvaja vojaci a ak vás zbadajú, začnú strieľať. Na konci vylezte hore rebríkom a otvorte ďalšie servisné dvere. Vplížte sa do chodby s vojakom za nimi. Potichu sa ho zbavte. Prejdite dverami na opačnej strane a dostanete sa na vrchnú časť väzenského dvora.

Pozor, mieri sem reflektor, tak nech vás nezbadá. Reflektor krúži z vašej plošiny na dvor, tak využite túto chvíľu, zabite potichu vojaka, vezmite si bezpečnostný kód a schovajte telo. Potom opäť vyjdite von a použite kód na panel oproti. Prejdite otvorenými dverami. Tam zabite ďalšieho vojaka. Za ním už len prejdite do časti Mainframe.


6. Mainframe

Vyjdite na ochodzu a pod vami si všimnite centrálny počítač a technika. Na konci preskočte zábradlie a po rímse prejdite na trám nad počítačom. Z neho skočte dole na technika, čím sa ho zbavíte (alebo zoskočte na kraji na krabice a dole zabite technika priamo, alebo plížením). Potom použite DNA Sampler - počítač v strede. Tým dáte do obehu svoju vzorku DNA a môžete od tejto chvíle používať zbrane. Hneď si vezmite zbraň ležiacu na zemi.

O chvíľu vstúpia dvaja vojaci. Máte dve možnosti. Buď ich rozstrieľať napriamo, alebo ich zlikvidovať potichu. Nato rozstreľte svetlo a v tme sa k nim priplížte. Toto si zapamätajte, svetlá môžete rozstreliť na väčšine miest a tma vám značne uľahčí prácu. Taktiež môžete rozstreliť reproduktory (nemá to konkrétny účel, akurát že vypnete ten hučiaci alarm).

Potom vstúpte do dverí, ktorými vošli tí dvaja vojaci. Za nimi sú v chodbe ďalší traja, tak ich postrieľajte. Potom vstúpte do chodby. Z dverí na konci do vás hodí vojak granát. Ustúpte. Po výbuchu sa vráťte, no dvere sú zablokované. Výbuch granátu ale spôsobil dieru v stene (pri diere je lekárnička). Vylomte ešte dve prekážajúce trosky (E) a prejdite dierou do miestnosti, kde vás čaká vojak s brokovnicou. Keď ho zabijete, tak použite servisný panel (EC-544-1mk2) naľavo od dverí, to vypne ventilátor nad vami. Vylezte po krabiciach až hore a skočte k ventilátoru. Prelezte ním.

V chodbe pod vami zastreľte dvoch vojakov a skočte dole. Pokračujte chodbou a za dverami si počkajte na ďalšieho vojaka, ktorého sa krásne zblízka zbavte. Ďalej narazíte na lekárničku. V miestnosti za ňou zastreľte dvoch vojakov na ochodzi. Vylezte potom na ňu hore po krabiciach a vezmite si náboje a Cigarety č. 13. Zdola pribehne ďalší vojak, tak ho zastreľte. Vráťte sa opäť dole a choďte do tmavého kúta naľavo od vchodu. Tam je v tme vojak s brokovnicou, tak pozor. Otvorte si tam ventilačku a vstúpte do nej.

V chodbe pred vami otočte ventilom a zastavíte unikajúcu paru. V temnote zabite potichu dvoch vojakov. Potom si posvieťte zbraňou a prejdite dierou v stene napravo. Tam sú ďalší dvaja vojaci, tak ich buď postrieľajte, alebo sa skryte a odpravte ich potichu. Pokračujte ďalej až k lekárničke. Použite ju, ak potrebujete a prejdite dverami. Tie sa za vami zatvoria - vojaci na vás prichystali pascu. Zastreľte štyroch vojakov v miestnosti. Môžete využiť krabice a vyliezť na plošinu napravo, kde ste dobre chránený a máte aj prehľad. Keď padnú vojaci, príde vojak v bojovom brnení. Snažte sa dostať za neho a strieľať mu do chrbta, tak padne celkom rýchlo. Využite na to trebárs plošinu napravo, čo som spomínal. Keď padne, získate od neho Cigarety č. 27. Potom choďte na výťah, ktorým prišiel tento vojak, aktivujte spínač a vyvezte sa hore.


7. Prison Yard Riot

Prejdite dverami a máte cestu pred vami a schody napravo. Rovno sa dostanete k NanoMEDu a ventilu, ktorým otvoríte bránu pod schodami. Najprv však zbehnite schodmi dole, využite zavretú bránu ako štít a cez mreže zastreľte dvoch vojakov. Potom ventilom bránu otvorte a vyjdite na chodbu. Ste neďaleko svojej starej cely. Vonku si dávajte pozor na delá na stenách. Keďže je poplach, tak po vás budú bez varovania strieľať. Prestrieľajte sa cez bezpečnostný systém a vojakov až k chodbe vedúcej na dvor. V prechode vám však bránia mreže. Dojdite až k tesne k nim, aby sa vám zmenila úloha, inak budete bezcieľne blúdiť ako ja. Potom sa vráťte k bráne vedúcej do ošetrovne (Infirmary) neďaleko vašej cely. Brána je otvorená, tak zabite dvoch vojakov, ktorí odtiaľ vybehnú. Okrem nábojov si od nich vezmite aj vysielačku (Radio Transmitter) a oklamte ňou ostatných strážcov, ktorí vám otvoria bránu na dvor. Takže sa tam vráťte. Cestou stretnete umierajúceho väzňa Thora, ktorý prosí o ukončenie jeho trápenia, tak ho môžete zastreliť. Inak len vybehnite na dvor, kde vám v animačke vystrelia zbraň z rúk, vy skočíte vo vojakovi a spoločne spadnete do diery.


8. The Pit

Vojakove telo zmiernilo váš náraz, takže ste O.K., akurát bez zbraní (napriek tomu, že v animačke vám vystrelil iba tú, čo ste mali v rukách). No máte jeho brokovnicu, na ktorej sa však nárazom poškodilo svetlo. Nemôžete ho vypnúť a o 6 minút mu dojdu batérie, takže sa musíte ponáhľať. Vašimi nepriateľmi tu budú Dwelleri, šialení väzni, ktorí tu zdivočeli. Sú bez zbraní, takže nie sú veľmi silní, no keď ich je viac, tak vás zložia celkom rýchlo. Na druhú stranu, vaša brokovnica si s nimi celkom dobre poradí.

Celý level je sieť chodieb vzájomne poprepájaných. Môžete si ich poprezerať, no vzhľadom na časové obmedzenie kvôli svetlu, popíšem najkratšiu cestu. Vybehnite von cez dvere oproti sudu, kde v chodbe uvidíte jedného šialenca. Tam v chodbe postupujte rovno, až dole do kanála pod chodbou, cez prepadnutú podlahu. Tam zahnite doprava a dvakrát doľava a dorazíte k ventilu, ktorý si vezmite. Vráťte sa hore, ako ste prišli (dvakrát doprava a raz doľava) a tam vyjdite do chodby. Choďte rovno a na jej konci zahnite doľava, do chodby, v ktorej je svetlica. Nad svetlicou pripevnite na zariadenie na stene ventil a otočte ním. To otvorí mreže. Pokračujte za nimi jedinou možnou cestou, až k ďalšej svetlici. V chodbe naľavo od svetlice sú na zemi Cigarety č. 15. Potom prejdite chodbou za svetlicou.


9. Pope Joe´s Den

Stretnete Pope Joa. Nasledujte ho do výťahu, ktorým sa vyveziete hore. Tam za ním choďte až do jeho úkrytu. Potom ho oslovte a dozviete sa, že vedel o vašom príchode, pretože mu to povedal On. No musí si vás preveriť, máte nájsť jeho hovoriacu skrinku. Na stene má NanoMED, ak potrebujete a z krabice v rohu si vezmite svetlice. Vráťte sa teda k výťahu a zvezte sa dole. Dole choďte do chodby naľavo (chodba pred vami je tá, z ktorej ste prišli z predošlého levelu). Pokiaľ vám už došla baterka na zbrani, tak použite svetlice. Vstúpte do miestnosti s Dwellermi a sudmi. Streľte do sudov, ktoré vybuchnú, zabijú ich a urobia dieru v stene. Prejdite dierou a nájdete NanoMED canister a Cigarety č. 16.

Potom prejdite do ďalšej miestnosti, kde je na zemi Joeova hovoriaca skrinka, teda rádio. Vráťte sa naspäť do výťahu a vyvezte sa hore. Zájdite za Joeom a vráťte mu rádio. V animačke vás Joe odoperuje a tiež sa vám ozve hlas zo začiatku hry. Dostanete dar, Riddickove žiariace oči. Odteraz nemáte problém s videním v tme. No pozor, keď svieti svetlo, ste s ich použitím takmer slepý. Medzi normálnym a žiariacim pohľadom si prepínate klávesou Q.


10. Dark Tunnels

Ešte v animačke ste vliezli do temného tunela. Takže si užite svoj žiariaci pohľad v tme a pripravte sa na pár ďalších Dwellerov. Postupujte na koniec chodby, kde zahnite doľava. Tam postupujte opäť na koniec chodby. Tam máte napravo rebrík. Najprv sa otočte naľavo a na zemi ležia Cigarety č. 28. Potom vylezte hore rebríkom.


11. Showers

Ste v sprchách. Prejdite k záchodom. Na jednom sedí strážca, ak mu zhasnete, tak vyjde von a vy sa ho môžete rýchlo zbaviť. Zájdite ďalej do šatní a postrieľajte tam pár vojakov. Potom si prezrite skrinky, obsahujú peniaze, pušky a v jednej napravo sú aj šaty strážcu (Civil Guard). V jednej naľavo zas nájdete Cigarety č. 29.

Vyjdite na chodbu za šatňami. Ak ste vnútri strieľali, tak pobite aj vojakov na chodbe, budú totiž rozladení poplachom. V ďalších častiach však už bojovať nemusíte. Keďže máte na sebe uniformu strážcu, nebudú na vás útočiť. Môžete sa voľne pohybovať a aj oslovovať jednotlivých strážcov. Pokiaľ na nich zaútočíte, tak sa samozrejme budú brániť. Okrem svojich zbraní majú niektorí pár dolárov, no nič podstatné. Taktiež môžete využiť tiché zabíjanie, keď už máte voľnosť pohybu.

Na chodbe choďte doprava k NanoMEDu. Vedľa neho je miestnosť so strážcom. Naokolo nie je nikoho, tak ho kľudne zastreľte. V ľavom rohu môžete skočiť o poschodie nižšie. Nič významnejšieho tam nenájdete, akurát Vent Tool, páku na ventilačné šachty. Využijete ju neskôr. Zatiaľ si ňou otvorte dvere pri mieste vášho zoskoku a prelezte ventilačkou naspäť, o poschodie vyššie. Vráťte sa na chodbu a pokračujte ďalej na druhú stranu, kde sa dostanete do miestnosti so strážcom dole pri vás a dvoma na poschodí. Tu nič nie je, tak pokračujte ďalej chodbou k dverám do hangáru (Hangar A412). Cestou ste šli popri zbrojnici. Ak sa tam chcete dostať, tak si všimnite šachtu za zábradlím, oproti dverám do hangáru. Skočte do nej a pomocou Vent Tool si otvorte dvere do ventilačky. Prelezte ňou a vyleziete v zbrojnici. Tam nájdete Light Guard Armor, náboje a Cigarety č. 30.

Potom sa vráťte k dverám hangáru a použite Sietnicový snímač (Retinal Scanner). Zistíte, že potrebujete oko nejakého vyššieho dôstojníka a vy si spomeniete na vášho dobrého priateľa Abbota. Prejdite ďalej (vybehne na vás vojak, zalarmovalo ho použite snímača) chodbou a do dverí.


12. Guards Quarters

Vstúpte dovnútra do haly so strážcami. Nebojte sa, stále funguje vaše prestrojenie. Oslovte Jenkinsa, ktorý vám priateľsky venuje fľašu alkoholu. Napravo je za okienkom predavač. Oslovte ho a zistíte, že má na predaj náboje po 20 UD, nôž za 50 UD, brnenie za 130 UD a Cigarety za 5 UD. Osobne som kúpil len Cigarety č. 33. Znovu oslovte obchodníka a spýtajte sa na Abbota. Dá vám pre neho balíček, ktorý mu máte doručiť.

Tiež môžete osloviť strážnika Bonda, ktorý vám povie niečo o Abbotovi. Potom sa vyvezte hore výťahom a choďte napravo. Tam je Chancellor. Oslovte ho a spýta sa, či nemáte niečo na pitie, za čo vám ponúkne 50 UD. Dajte mu fľašu od Jenkinsa a on vám dá peniaze a aj Cigarety č. 31.

Potom sa vráťte pred výťah a pokračujte cestou naľavo. Choďte až na rázcestie. Môžete ísť doľava, kde sa pohybujú dvaja strážnici. Na stene je tam Servisný panel, ktorým v tejto oblasti vypnete svetlá. Tiež je tam NanoMED, ak potrebujete. V tme môžete zlikvidovať potichu dvoch vojakov. Potom keď sa budete vracať, tak z dverí pred touto chodbou vyjde vojak, ktorý to pôjde skontrolovať, tak sa postarajte aj o neho (nevyjde, pokiaľ nevypnete svetlo). Potom pokračujte na rázcestí doľava. Tam už len postupujte jedinou možnou cestou až na koniec, kde je oproti dvom zhovárajúcim sa vojakom Abbotova izba. (Pokiaľ ste pre neho nevzali balíček od obchodníka zo začiatku, tak bude balíček s puškou tu na zemi, tak si ho vezmite). Zazvoňte a povedzte mu, že máte pre neho balíček a on vám otvorí. Vstúpte.


13. Abbot

Vstúpte do Abbotovej izby a Abbot hneď na vás zaútočí. Nie je veľmi ťažkým súperom, len nestojte dlho na otvorenom priestranstve. Buďte zohnutý a kryte sa za nábytok. Napumpujte do neho pár zásobníkov (pokiaľ sa dostanete do jeho blízkosti a mierite na hlavu, ide to naozaj rýchlo) a Abbot padne. Už sa chystáte pripraviť ho o oči, keď sa objaví Johns, ktorý vás priviezol na začiatku. Teraz vás chce opäť zobrať zo sebou, no Hoxie už na vás tiež čaká a aj so svojimi mužmi.

V ďalšej animačke sa Hoxie a Johns konečne dohodnú na odmene a Johns odchádza. Vás Hoxie po všetkých problémoch, ktoré ste mu spôsobili, pošle do časti so zvýšenou ostrahou, do baní.


14. Tower 17

V animačke ste boli transportovaný do podzemnej časti väznice. Keď získate kontrolu, tak choďte do susednej transportnej cely, zdvihnite posteľ a vezmite si Cigarety č. 5. Potom pokračujte ďalej cez dvere za černochom Raelom. Zatiaľ sa s vami nechce rozprávať, tak len počkajte, kým vás zvezú do väzenskej časti.


15. Tower 17 Base

Keď vystúpite, zase oslovte Raela. Povie vám niečo o tom, ako to tu chodí a že sa máte ohlásiť u Dogbonea. Zídite dole schodmi a naľavo od vstupu je Dogbone. Povie vám, že ak sa chcete stretnúť Jagger Valanceom, musíte dokázať svoju cenu. Buď sa nechať chytiť s drogami, alebo prejsť zápasníckym turnajom.

Naľavo od neho stojí Centurion, tak ho oslovte. On organizuje zápasy, za zápas sa platí 5 UD, no prvý vám spraví zadarmo. Máte vyzvať modrokžca Harmana. Ten stojí neďaleko pred dverami do Recreation Area. Oslovte ho a prijíma výzvu. Zájdite naspäť za Centurionom a oznámte mu to. Ocitnete sa uprostred plochy v kruhu. Počas zápasu je vypnutý obranný systém, aj stráže sa chcú pobaviť. Pravidlá sú jednoduché, nevyjsť z kruhu a bojovať, kým protivník nezomrie. Bojujte teda s Harmanom a zabite ho. Po boji dostanete výhru 20 UD. Choďte za Centurionom a odporučí vám ďalšieho súpera Bassima. Je na nádvorí v Recreation Area, tak prejdite dverami, ktoré strážil Harman.

Inak, je tu strážca Ropes, ak mu dáte 10 UD, tak vás pustí do miestnosti za ním, je v nej NanoMED, ak potrebujete.


16A. Recreation Area

Vstúpte a prejdite za veľké dvere naľavo (tie napravo zatiaľ počkajú). To je nádvorie "A". Sú tu Cricket a Asif. Od Cricketa si môžete kúpiť zbraň, tak to spravte, pretože vás čaká pár ďalších zápasov. Tiež sú tu dvaja strážci, ku ktorým keď sa priblížite, tak vám spravia osobnú prehliadku. Keďže drogy nemáte, tak vás pustia. Inak všimnite si, že tu poletuje taký malý hmyz (moths). Môžete tie malé chrobáky chytať "E". Ak zbierate cigarety, tak sa snažte ich pochytať čo najviac, budete ich môcť za cigy vymeniť.

Prejdite na susedný dvor "B". Tu sú ďalší väzni. Od Pinka si kúpte Cigarety č. 56 za 10 UD. Jamal Udeen vás požiada o zabitie modrokožcov (jedného už máte - Harmana. Je to vedľajšia misia, tak môžete súhlasiť). Tiež je tu Baasim, tak ho vyzvite na súboj. Prijme, tak sa vráťte za Centurionom.

Nasleduje boj, keďže ste si kúpili zbraň, tak vám to uľahčí situáciu. Zabite ho a vyhrávate 20 UD a tiež dostanete Cigarety č. 18. Po boji si automaticky zložíte zbraň a zmeníte za päste (inak by vás zrušila automatická obrana). Oslovte Centuriona a odporučí vám ďalšieho súpera Sawtootha. Zájdite naspäť do Recreation Area a tam do dverí napravo označených Feed Ward.


17. Feed Ward

V tejto časti je väzeň Gomer, ktorý predáva cigarety. Spomínam ho hneď na začiatok, lebo je tu finta, ako ušetriť. Kúpte od neho Cigarety č. 7 za 10 UD, Cigarety č. 8 za 15 UD, Cigarety č. 9 za 20 UD, Cigarety č. 10 za 25 UD a Cigarety č. 11 za 30 UD. Celkovo miniete 100 UD. No každé získané cigarety sa vám automaticky uložia vo vašom profile. Takže si potom nahrajte posledný checkpoint, teda pri vstupe do Feed Ward a všetky tieto cigarety už máte, no zároveň máte naspäť aj peniaze a nemusíte ich znova kupovať.

Pri vstupe stojí Cuellas. Potrebuje získať naspäť nejaký zoznam, tak mu môžete sľúbiť pomoc (vedľajšia misia). Pokračujte ďalej, do chodby, v ktorej nie je bezpečnostný systém. Tam vás napadne modrokožec, ktorý sa chce pomstiť za smrť Harmana. Kľudne ho zabite, no nezabudnite schovať zbraň, než vyjdete z chodby (a vezmite si z jeho tela jed - Poison). V prvej časti kuchyne sedí Sawtooth, tak ho vyzvite na súboj a samozrejme súhlasí. Objaví sa tu Asif, väzeň z predošlej časti, spoločník Cricketa. Môžete ho zabiť v chodbe, kde ste pred chvíľou bojovali a vziať si od neho mapu k ich skrýši. No stačí ho sledovať a uvidíte, kam si odkladajú peniaze (keď ste kúpili od Cricketa zbraň, tak poslal Asifa, aby peniaze ukryl). V druhej časti kuchyne je naľavo panel, ktorý môžete odokryť. Vezmite si z neho Red Tube, Injector a peniaze, čo ste zaplatili za zbraň. Tiež je tu Monster, ktorý má na predaj pár vecí - palicu, nôž a Vent Tool (tú získate zadarmo vo Work Pass). Zatiaľ nič z toho nepotrebujete.

Vráťte sa za Centurionom, oslovte ho a začne zápas. Zabite Sawtootha, už trochu ťažšie, aj on je totiž ozbrojený. Zabite ho a dostanete výhru 20 UD a tiež Cigarety č. 19. Oslovte ho po zápase a pošle vás za ďalším súperom, je ním Cusa.


16B. Recreation Area

Choďte do Recration Area a tam na dvor "C". Oslovte väzňa menom Gulag. Niekto mu ukradol Red Tube a požiada vás, aby ste mu ju priniesli. Ak ste podľa návodu vybrali v Feed Ward Asifovu skrýšu, tak ju už máte. Vráťte mu ju a dá vám Cigarety č. 3. Väzeň The Nurse má pre vás tiež prácu. Bink mu dlhuje prachy, tak ho máte otráviť, no nie zabiť, len tak, aby mu bolo zle. Nemusíte sa zdržiavať a skočiť na chvíľu do jedálne vo Feed Ward. Naľavo, na stole, pri ktorom sedel Sawtooth, má tácku s jedlom aj Bink (prechádza sa po jedálni). Pridajte mu do jedla jed (máte ho od chlapíka, čo vás tu napadol, aby pomstil Harmana. Alebo môžete jed kúpiť od Twotongua). Vráťte sa za Nurseom a oznámte mu úspech. Dá vám Cigarety č. 32.

Prejdite na posledný dvor "D". Oslovte väzňa menom Twotongue. Ten vám poďakuje za odstránenie Baasima a za to, že ste našli jeho Injector (ak by ste to ešte nespravili, tak vám to zrejme zadá ako vedľajšiu misiu. Baasima zabijete v turnaji a Injector máte z Asifovej skrýše z Feed Ward). Dajte mu Injector a on vám dá Cigarety č. 55. Spýta sa vás potom na Motha (ten hmyz, čo som odporúčal chytať v celej časti Recreation Area). Ak ste zatiaľ vychytali všetky, tak by ste mali mať asi 16 kusov. Dajte mu jedného Motha a on vám ponúkne pár vecí na predaj. Jed a G-Smack za UD a cigarety za Mothy. Za 10 Mothov kúpte Cigarety č. 22. Za ďalšie cigarety požaduje 20 Mothov, tak sa potom nezabudnite vrátiť, keď ich pochytáte. Tiež tu postáva Cusa. Vyzvite ho na súboj a on prijme.

Vráťte sa za Centurionom, oslovte ho a začne zápas. Zabite Cusu a získate odmenu 20 UD a Cigarety č. 20. Potom znova oslovte Centuriona a už vás čaká len posledný súboj. Ak súhlasíte, tak zápas hneď začne. Príde šampión Bam. Nie je to ľahký zápas, preto výrazne pomôže, ak sa vám ho podarí zachytiť a zabiť jednou ranou. Inak sa hýbte a sekajte. Po boji prichádzajú vojaci a odvádzajú vás za Abbotom.


17B. Feed Ward (vypočúvacia miestnosť)

Odvedú vás za Abbotom, ktorý sa vám chce pomstiť za to, ako ste mu predtým naložili. V animačke sa prebudí Furyan vo vás a zlikvidujete vojakov. Potom získavate kontrolu a čaká vás súboj s Abbotom. Je ozbrojený obuškom, má brnenie a je naozaj silný. Tu sa mi oplatila jednoduchá, no zdĺhavá taktika. Jeden, dva údery a ústup, keď sa rozoženie. Takto ho postupne celkom bezpečne zlikvidujete. Po boji si vezmite nielen jeho obušok, ale aj jeho prístupovú kartu. Prejdite von dverami. Naľavo je Nanomed Health Station, tak ju použite a zvýšte si život z päť na šesť. Potom si dvere napravo otvorte Abbotovou prístupovou kartou. Dostanete sa vonku do známej časti Feed Ward.

Vráťte sa za Centurionom. Nechce už pre vás organizovať ďalšie zápasy, no za posledný vám dá odmenu 20 UD a Cigarety č. 21. Potom zájdite do Recreation Area a tam na dvor "D". Z tohto posledného dvora prejdite za dvere s nápisom Work Pass.


18. Work Pass

Postáva tu väzeň Shurik, ktorý vás poprosí, aby ste našli jeho okuliare. Tiež tu máte dvojo dverí, ktoré si otvoríte Abbotovou kartou. Ak prejdete cez tie pred vami, tak tým naštvete Riotguarda naľavo. Za nimi je len NanoMED Cartridge a Cigarety č. 34. Inak prejdite dverami napravo s nápisom Power Central. Vnútri sú dvaja vojaci a technik, ktorý opravuje vedenie, takže je v tejto miestnosti väčšinou tma. To využite a všetkých troch potichu zabite. Vojaci síce majú svetlá, ale máte tu dosť priestoru na manévrovanie. Keď ich zabijete, tak si z technikovho tela vezmite Vent Tool. Na jednej stene tu máte NanoMED. Vedľa neho je pár krabíc a vedľa nich na stene panel, ktorý môžete otvoriť. Vezmite si odtiaľ 15 UD a List of Rats (papier pre Cuellasa). Potom choďte na opačnú stranu miestnosti, oproti NanoMEDU. Tam sú v stene dve ventilačné šachty. V tej napravo si vezmite 20 UD. Potom vlezte do tej naľavo. V nej vylezte rebríkom a ďalšou šachtou prejdite na výťah.


19. Mine Entrance

Vo výťahu pod vami sú dvaja vojaci. Keď budú vychádzať, tak na toho zadného skočte, čo ho zabije. Druhý si to nevšimne, tak sa za ním plížte a zabite ho. Správne načasovanie a máte to za pár sekúnd. Teraz môžete ísť priamo ďalej, ale ak chcete cigarety, tak pôjdeme okľukou. Na konci tejto cesty je pred dverami vedúcimi ďalej vojak. Môžete ho zabiť teraz, alebo potom neskôr.

Pôjdeme okľukou po cigarety. Vráťte sa do výťahu a vylezte po rebríku na jeho strechu, kde ste začínali. Tam choďte na kraj k ventilačnej šachte, ktorú si otvorte pomocou Vent Tool. Prejdite šachtou až na ďalšiu chodbu, kde popred vás chodí strážnik. Vylezte a potichu ho zabite. Prejdite chodbou, držte sa pravej steny, aby vás nevidel strážca na konci. Toho môžete zabiť, ale vôbec sa nemusíte zdržiavať. Napravo si všimnite na strope poklop do šachty. Otvorte ho a Riddick sám vlezie dnu. Prejdite, pokým nebude odbočka doľava. Vlezte do nej a vezmite si Cigarety č. 38. Ak pôjdete ďalej, vrátite sa na chodbu, z ktorej ste práve prišli, tak sa radšej vráťte naspäť na rázcestie v šachte a pokračujte druhou stranou. Na jej konci vylezte von a zabite strážcu pri ventilátore. Prezrite si tmavý kút pri krabiciach a vezmite si pár UD. Potom otvorte servisný panel na stene oproti krabiciam. Tým vypnete nielen ventilátor, ale aj svetlo. Pozoskakujte po ventilátoroch až dole. Dostanete sa pred dvere vedúce do ďalšieho levelu. Je pred nimi strážca, pokiaľ ste ho nezabili na začiatku levelu, ako som spomínal. Ak nie, tak si pomôžte. Zhoďte dole telo strážcu, čo ste zabili pri ventilátore. Strážca dole ho pôjde skontrolovať a vy na neho skočte a zabite ho tak. Keď budete dole, len prejdite dverami.


20. Security Checkpoint

Teraz vás čaká kratučký, ale o to ťažší level. Je to vlastne len jedna miestnosť, v ktorej sú dvaja normálni strážci a jeden Riotguard. Z miestnosti vedú dve cesty do ďalšieho levelu. Jedna je ľahšia, no v ďalšom leveli začínate na ťažšom mieste. Druhá cesta je ťažšia tu, no v ďalšom leveli začínate krytý. Prvá, ľahšia cesta vedie, cez veľké dvere, poza Riotguarda. Stačí sa preplížiť poza krabice naľavo a zabiť potichu strážcu, čo pri nich stojí. Zvyšní si vás všimnú, tak utekajte za krabice. Keď prídu za vami, tak utečte a prebehnite dverami, ktoré strážil.

Druhá cesta vedie vrchom. Tiež sa preplížte naľavo za krabice. Zabite potichu vojaka, čo pri nich stoji, no hneď sa stiahnite. Riotguard to príde skontrolovať. Keď pôjde naspäť, vyskočte na plošinu, vedľa krabíc. Z nej skočte na kovovú konštrukciu nad vami, po ktorej prerúčkujte na krabice vedľa dverí, ktoré stráži Riotguard. Na tieto krabice môžete vyliezť aj z podlahy a ak si nájdete ľahšiu cestu (občas sa podarí zbaviť potichu aj druhého strážcu a Riota odlákať za krabice. Potom môžete v pohode vyliezť priamo na krabice.), tak si to takto skrátite. Tu vylezte na najvyššie krabice a z nich na balkón nad vami. Tam už ste v bezpečí. Pred vami sú tu dvere, ktoré vedú ďalej. Než nimi prejdete, tak si všimnite napravo nejakú konštrukciu. Preskočte zábradlie a prejdite do stredu steny (pod vami sú dvere a Riotguard). Tam vylezte hore do tmavej časti, kde si posvieťte očami a vezmite si Cigarety č. 39. Potom sa vráťte na balkón, prejdite dverami a zbehnite dole schodmi.


21. Upper Mines

Toto je stredná banská časť, ktorá má pravú a ľavú strážnu ochodzu. Ak ste prešli dverami, ktoré strážil Riotguard, tak ste dole, v banskej časti a máte to o dosť ťažšie so strážcami na ochodzách. Ak ste zvolili ťažšiu cestu s cigaretami (akože hej), tak ste na ľavej ochodzi. Tam stráže nie sú. Preplížte sa na jej koniec a dávajte pozor na stráže na pravej ochodzi a na balkóne v strede. Keď dorazíte na koniec, tak je pod vami pár krabíc. V pasáži pred vami sú dvaja vojaci. Počkajte si, kým sa jeden priblíži, skočte dole a potichu ho zabite. Telo schovajte za krabice. Poza krabice sa presuňte aj vy a dostaňte sa tak za chrbát druhého vojaka, ktorého tiež potichu zabite. Potom vstúpte do dverí na konci tejto pasáže a vybehnite hore schodmi (môžete tu chytiť pár Mothsov).

Hore na balkóne vstúpte do dverí, no plížte sa. Vnútri je strážca, ktorý sa zhovára s väzňom. Priplížte sa za neho a zabite ho. Potom oslovte väzňa Moselyho. Povie vám, že do nižších častí sa dostanete dverami tu pri ňom, no kartu od dverí má vojak v susednej miestnosti. Ak plníte úlohu pre Jamala, v ktorej máte zabiť modrokožcov, tak zabite aj Moselyho. Môžete na neho skočiť z krabíc, pri ktorých stojí a tak sa vyhnúť boju. Potom prejdite dverami oproti tým, ktorými ste vošli. Tam je jeden vojak, tak sa ho zbavte a vezmite mu prístupovú kartu. Vyplížte sa na balkón, na ktorý chodil aj on a napravo od dverí sú na balkóne Cigarety č. 40.

Potom prejdite na ďalší balkón a z neho zlezte dole rebríkom. Tam je strážca a baník. Potichu zabite strážcu a oslovte baníka Quintana. Povie vám, že Shurik si tu neďaleko zabudol okuliare. Tie sú na krabiciach pred zavretými dverami (Tiež tu môžete chytiť pár Mothsov). Potom sa vráťte naspäť hore rebríkom (ak kašlete na Shurika, tak ste tam ani nemuseli ísť) a vráťte sa k dverám, pri ktorých je (bol) Mosely. Otvorte ich kartou od strážcu a prejdite.


22. Cargo Transport

Vchádzate k dvom dopravným výťahom, na stene medzi ktorými je NanoMED. Napravo od dverí, pod nápisom Floor 2 sú Cigarety č. 42. Táto časť má celkovo tri poschodia. Na tretie sa pôjde až neskôr, takže naskočte na plošinu smerujúcu nadol (premávajú stále hore-dole) a zvezte sa na prvé podlažie. Tam nájdete telo mŕtveho vojaka a väzňa menom Armadaro. Oslovte ho a kúpte od neho Tranquilizer Gun za 30 UD. Skvelá zbraň, ktorá na chvíľu paralyzuje zasiahnutého nepriateľa. Vtedy k nemu stačí prísť a doraziť ho (pravým tlačidlom). Tiež môžete touto zbraňou ničiť svetlá a rozprestrieť tak tmu, ktorá je vaším priateľom. Po kúpe zbrane len prejdite von dverami.


23. Mining Core

Dostanete sa k NanoMEDu. O pár schodov vyššie je vojak, tak ho prilákajte k vám a otestujte na ňom novú zbraň. Potom vyjdite von. Buď dverami oproti NanoMEDU, alebo povyše preskočte zábradlie a schovajte sa v tieňoch krabíc. V tejto časti je pred vami vozidlo (niečo ako vysokozdvižný vozík), pri ktorom sa motá robotník a okolo sa prechádza strážca. Oboch ich zabite pomocou TranqGunu. Nezdržujte sa vonku pridlho, kvôli automatickej obrane. Len čo ich zabijete, choďte za vozidlo a naľavo na stene použite servisný panel. Vypnete tým automatický obranný systém. Napravo je výťah, ktorý zatiaľ ignorujte. Keď ste pri servisnom paneli, skočte dole za zábradlie. V tmavej chodbe choďte na jej koniec a vezmite si Cigarety č. 4. Poletuje tu niekoľko Mothsov, tak ich pochytajte - pokiaľ teda chcete za ne cigarety. Mothsovia poletujú po celom tomto leveli, tak ich chytajte všetkých, pretože si tu ich počet môžete zvýšiť až na 20, ktorý potrebujete na výmenu za cigarety.

Potom vylezte naspäť hore a prejdite chodbou oproti vozidlu. Na jej konci je ďalšia veľká jaskyňa, v ktorej je pár vojakov a aj jeden Riotguard. Na toho vám vaša zbraň nestačí (síce ho na chvíľu omráčite, ale nemôžete ho zabiť). V chodbe, ktorou ste prešli, je na jednej zákrute, na stene ventil a oproti nemu pár výbušných sudov. Ukážte sa mu a nalákajte ho do chodby. Rozstreľte pár svetiel, on totiž svetlá nemá, tak sa okolo neho budete môcť celkom ľahko pohybovať. Nalákajte ho medzi sudy a ventil. Potom zapnite ventil a prinúťte ho vystreliť. Výbuch ho zničí, väčšinou zasiahne aj vás a odoberie vám 3 kocky života, no z nepriateľa vypadne NanoMED Cartridge, takže to nevadí. Samozrejme, môžete plyn z ventilu pustiť aj skôr, no je ťažké donútiť Riotguarda, aby vošiel medzi plyn a sudy, pretože väčšinou po vás vystrelí skôr a strely v kontakte s plynom spôsobia výbuch a pokiaľ strážca nestojí medzi nimi, ale len na okraji explózie, tak ho to nezabije.

Keď je po ňom, zvyšok levelu je už pohoda. Vstúpte do jaskyne. Napravo je odstavený budozér a za ním je strážca a dvaja baníci Abu Bakr a Haamid. Strážcu samozrejme zabite. Môžete kľudne aj baníkov (občas sa stalo, že ma sami napadli, no nie sú problém) a vziať si od nich Vent Tool. Tú môžete aj kúpiť za 20 UD, no jednu už máte, tak ich môžete ignorovať. Na tejto strane, pri buldozéri je aj pár kontajnerov. Choďte za ne a tam pri svetle postáva Jagger Valance. Sľúbi vám pomoc, no vy mu máte priniesť jeho balíček zo zamorenej časti. Išiel by sám, no má problémy s dýchaním. Pokračujte na koniec jaskyne. Tam pri ďalších kontajneroch postáva strážca, ktorého zabite. Prejdite za kontajnery a v temnote si na zemi všimnite Cigarety č. 41.

Potom tu prejdite do menšej časti s drvičom rudy. Tam zabite ďalšieho vojaka. Z tejto časti vedú ďalej jediné dvere, ktorými prejdite a zabite dvoch strážcov. Tu na konci sú dvere, ktoré otvorte (kód máte od Jaggera, ak ste s ním ešte nehovorili, neotvoríte ich). Za nimi je miestnosť plná plynu. Po vstupe sa Riddick zhlboka nadýchne, takže istý čas vydržíte, no nezdržujte sa príliš, lebo akonáhle mu dojde dych, je po ňom v priebehu pár sekúnd. Po vstupe prelezte za krabice pred vami. Tam sa zohnite a prejdite dierou v stene. V malej jaskyni za ňou je NanoMED Cartridge a Jaggerov balíček. Tiež je tu pár Mothsov. Vezmite si veci a vráťte sa naspäť za Jaggerom. Vráťte mu balíček a on vám povie, čo vie. Potrebujete výbušninu. Odporučí vám chlapíka menom Jupiter v Tower 19.

Vráťte sa na začiatok, do miestnosti s vysokozdvižným vozíkom, kde ste vypli automatickú obranu. Vstúpte do výťahu a vyvezte sa hore.


21B. Upper Mines

Ste v horných baniach, v časti, kde ste predtým mohli vziať Shurikove okuliare. Neobchádzajte to dookola, stráže sú stále na svojich miestach. Vylezte hore rebríkom, do miestnosti, kde ste zabili strážcu s prístupovou kartou. Prejdite do susednej miestnosti, kde ste predtým zabili modrokožca Moselyho. Teraz tam pri jeho tele postávajú dvaja väzni Alonzo a Void. Zabite ich a vezmite si od nich List of Rats (druhá stránka zoznamu pre Cuellasa). Teraz sa treba vrátiť na začiatok. Môžete prejsť normálne, cez levely, cez ktoré ste prišli, no je tu skratka. Keď ste už tam, kde ste, tak prejdite dverami do časti Cargo Transport.


22B. Cargo Transport

Ste opäť v transportnej časti s nákladnými výťahmi, kde ste predtým išli dole. Teraz naskočte na plošinu s krabicou a vyvezte sa hore, na tretie poschodie a prejdite dverami ďalej.


19B. Mine Entrance

V miestnosti si všimnite nad sebou ventilačku, ktorá je v jednej časti prelomená. Pri krabiciach v stene je zase ventilačný poklop pre Vent Tool. Ten zatiaľ ignorujte. Vyskočte na krabice. Z nich skočte na ventilačku pod stropom a vylezte na ňu. Prejdite k jej prelomenej časti a skočte do nej. Prejdite ňou na koniec do miestnosti s väzňom a strážcom. Strážcu zabite a oslovte väzňa menom Valya. Dá vám vstupný kód do jeho tajnej miestnosti, ktorá má byť neďaleko odtiaľto. Potom sa vráťte ventilačkou naspäť do miestnosti s krabicami (do ktorej ste vošli z časti Cargo Transport). Teraz si pomocou Vent Tool otvorte poklop pri krabiciach a vlezte dnu. Prejdite ventilačkou až na miesto, kde sa časť zlomí. Tam vlezte opäť od ventilačky a prejdite na jej koniec, kde otvorte poklop nad vami. Dostanete sa opäť na výťah, na ktorom ste začínali celú túto dlhú časť s baňami. Zoskočte dole a prejdite za most.

Tam choďte k výťahu naľavo. Použite na panel kód od Valyau a výťah vás vynesie k dverám, ktorými prejdite. Vnútri vás čaká pekná odmena. NanoMED Health Station, ktorá vám zvýši počet životov na sedem. Tiež tu vylezte na krabice a na ich vrchu sú Cigarety č. 37. Vráťte sa do výťahu, naťukajte kód a vyvezte sa hore.


18B. Work Pass (a návrat do Recreation Area a Feed Ward)

Pokiaľ nezbierate cigarety a kašlete na vedľajšie questy, tak preskočte tento prvý odstavec, pretože okrem toho pri návrate nič podstatné nezískate. Takže, vyjdite z dverí výťahu a prejdite ďalej. Na konci cesty vyrazte vo ventilačke mriežku a vnútri si vezmite Cigarety č. 36. Vyjdite naspäť zo šachty a vylezte na krabicu. Z nej sa vyskočte a zachyťte sa steny. Prerúčkujte po nej úplne doľava. Tam na ňu vylezte. Všimnite si nad vami tyče, zachyťte sa ich a prerúčkujte po nich za Riotguarda. Tam sa spustite na stenu a bežte do Recreation Area. Nezabudnite schovať zbrane, bezpečnostný systém stále funguje. Na dvorci "D" na vás stále čaká Twotongue. Kúpte si od neho Cigarety č. 23 za 20 Mothsov (tých chrobákov ste mohli v baniach nachytať kopec, aj viac než 20). Pokračujte na susedný dvor. Tam je Wilkins. Oslovte ho a chce vedieť, či je Jagger Valance v poriadku (taký miniquestík, mohli ste ho osloviť už predtým). Oslovte ho znova a povedzte mu, že ste sa s Jaggerom stretli. Za správy vám dá 50 UD. Ďalej oslovte Jamala Udeena. Zabili ste pre neho všetkých troch modrokožcov, tak vám dá za odmenu Cigarety č. 24. Zájdite ešte do Feed Ward. Cuellasovi vráťte obe strany jeho zoznamu, ktoré ste predtým našli a dá vám Cigarety č. 17. Vráťte sa cez Recreation Area do časti Work Pass. Tam hneď zahnite napravo do dverí s nápisom Power Central.

Do tejto miestnosti sa musíte dostať tak či tak. Ak ste preskočili prvý odstavec, tak len vylezte vo výťahu hore rebríkom a prejdite ventilačkou do tejto miestnosti, tak ako ste kedysi išli do výťahu. Tu, v Power Central choďte k dverám s nápisom Feed Ward Emergency Ventilation. Pred dverami je strážca, tak sa ho zbavte. Naťukajte kód od Jaggera a vstúpte. Za dverami vlezte do ventilačky. Prejdite až k ventilátoru, cez ktorý sa nedostanete. Vlezte preto do šachty naľavo a prejdite ňou.


24. Security Research 1

Na konci vyrazte mriežku a vylezte. Strážca na plošine nad vami sa na to pôjde pozrieť. Vy si to zatiaľ obíďte, vylezte po rebríku a zabite strážcu. Prejdite dverami do susednej miestnosti, kde sa zbavte technika. Za sklom tu vidíte odstaveného Riotguarda. Preskočte zábradlie a poniže vlezte tunelom pod časť s Riotguardom. Tam vylezte hore rebríkom a nastúpte si do Riotguarda (E). Teraz si to užite. Rozstreľte sklo, čo spôsobí poplach. Brnenie to má veľmi odolné, takže sa nemusíte skoro ničoho obávať. Postrieľajte vojakov, čo pribehnú. Prejdite dverami ktorými prišli a tam zabite ďalších troch. Prejdite ďalej. Tam ste v chodbách, v ktorých na vás zaútočia traja Riotguardi. Stačí sa nepribližovať veľmi blízko a stále do nich strieľať (v zmysle aj sa trafiť, vtedy veľmi neopätujú paľbu). Napravo sú dvere s nápisom Briefing Room. Táto miestnosť len spája obe vonkajšie chodby, v ktorých sa pohybujete. Zabite v nej dvoch vojakov a vylezte z Riota. V malej zadnej miestnosti v Briefing Room sú na stole Cigarety č. 60. Potom sa vráťte do Riota a v chodbe prejdite dverami E-12.


25. Security Research 2

Keď vstúpite do miestnosti, tak vypnú prúd, čím zhasnú svetlo a odstavia dvere. Zastreľte dvoch vojakov na podlahe pri vás a jedného na balkóne. Potom vystúpte z Riota. Vylezte na krabice napravo. Z nich skočte na kovovú konštrukciu na strope a prerúčkujte po nej na balkón, kde ste zabili strážcu. Tam choďte k dverám s nápisom Power Switch. Za nimi je strážca, tak majte pripravenú zbraň. Potom len zapnite generátor, čo spustí prúd. Idú svetlá aj dvere. Vráťte sa rýchlo do Riota. Napadne vás jeden Riotguard a jeden strážca. Prejdite cez dvere E-13.

Len čo za nimi prejdete, všimnite si napravo sklo. Rozstreľte ho a prelezte dovnútra. Prelezte krabice a zabite za nimi strážcu. Z neho si vezmite Cigarety č. 61. vráťte sa do Riota. Pokračujte ďalej jedinou možnou cestou, zabite dvoch Riotguardov a vstúpte do dverí E-14. Tam zabite ďalších dvoch. Veľké dvere E-15 sú uzavreté, tak prejdite menšími napravo od nich. V tejto časti zabite dva divné, ozbrojené roboty a vojaka na balkóne. Potom vylezte a rozlúčte sa s týmto strojom. Choďte ku krabiciam a preskúmajte ich tmavú, zadnú časť a vezmite si odtiaľ Cigarety č. 62. Potom vylezte po krabiciach až na balkón. Tam sa zachyťte konštrukcie na strope a prerúčkujte po nej na balkón oproti. Tam otvorte ventilačku a vlezte do nej.


17C. Feed Ward (vrchná časť)

Z ventilačky vyleziete v hornej časti jedálenského bloku, kde sú stráže. Preplížte sa do dverí napravo. Zbehnite dole pár schodíkmi a hneď napravo od nich použite servisný panel. To vypne väčšinu svetiel. Počkajte si a zabite troch strážcov, ktorí sa tu pohybujú. Naľavo od schodíkov vyrazte mriežku a vlezte do šachty. Prejdite ňou a na konci vlyzete do chodby. Napravo pri poškodených dverách sú na zemi Cigarety č. 43. Naľavo je výťah, ktorým sa môžete zviezť do vypočúvacej miestnosti, kde je stále mŕtvola Abbota, no nepotrebujete sa vracať do dolnej časti. Vráťte sa preto šachtou do chodby, odkiaľ ste prišli. Tam pokračujte doľava, podľa šípok s nápisom Tower 19. Keď pôjdete vonkajšou časťou, tak pozor na bezpečnostný systém (schovajte zbraň). Potom ju zas vytiahnite a v chodbách zabite strážcu. Napokon v poslednej časti si všimnite na ľavej stene ventilačku. Vlezte do nej.


26. Tower 19

Na konci ventilačka vyúsťuje pod vami. Neskáčte dole hneď. Pozrite sa dolu a priblížte si pohľad (Y). Keď uvidíte vojaka, že je pod vami, tak skočte dole a pádom na neho ho zabijete. Vezmite si od neho Security White Card. Použite počítačový terminál a otvoríte tak cely. Potom zájdite k dverám, ktoré otvorte práve získanou kartou. Za nimi sa stretnete s Jupiterom, ktorý vám odovzdá výbušninu. Vzápätí nato sa v dverách za vami aj pred vami objavia stráže. Ak ste pripravený, tak ich môžete prakticky ihneď vyradiť vašou zbraňou. Ak nie, tak sa stiahnite do cely a odstreľte ich potom. Jupitera však nezachránite. Všimnite si, ako v strede haly premávajú kontajnery. Keď pôjde najbližší, tak naň skočte a v animačke sa zachytíte a odveziete ďalej.


27. Container Router

Z kontajnera paralyzujte dvoch strážcov pod vami, skočte dole a zabite ich. Pri kontajneri je rebrík, ktorým zlezte dole. Prejdite dierou v stene do susednej miestnosti a zabite strážcu. Vylezte tu po rebríku hore. Ste v susednej dráhe, vedľa vášho kontajnera. Tu sa len poobzerajte po zemi a vezmite si Cigarety č. 44. Vráťte sa dole rebríkom a prejdite do susednej miestnosti. V tejto poslednej podzemnej časti je ďalší rebrík a za ním ventilačka. Obe cesty vedú na to isté miesto, len z iných strán. Ak vyleziete hore rebríkom, tak zabite strážcu. Hore je ďalší rebrík. Zlezte ním najprv dole do šachty, do ktorej by ste sa dostali ventilačkou z podzemnej časti. Dole prejdite na koniec a tam si vezmite z okna pár UD a zo zeme Cigarety č. 45. Potom sa vráťte na rebrík. Hore, kde ste zabili strážcu, je dvojo dverí, ale obe sú zamknuté. Vylezte po rebríku úplne hore, na malú plošinku. Tam vyrazte mriežku a vlezte do ventilačky. Dostanete sa ňou za jedny tie zamknuté dvere. Keď vyleziete, zabite v chodbe strážcu.

Na konci je výťah, no aj na ten potrebujete kartu, ktorú zatiaľ nemáte. Vstúpte do výťahovej šachty a vylezte hore po rebríku. Z miesta, kde vyleziete, buď preskočte dieru do chodby pred vami, alebo do nej prelezte ventilačkou. Mriežka je hneď pri vás. V chodbe je strážca a technik. Oboch ich zabite, no opatrne, aby nevyvolali poplach, inak vám to osladí delo na stene. Od technika si vezmite Red Security Card. Na konci použite počítač (Rail-Track Computer). Váš kontajner sa pohne ďalej, no narazí do dverí, takže touto cestou ste docestovali. Vráťte sa kúsok naspäť. Pri dele na stene vylezte na krabicu. Otočte sa a vylezte na plošinu nad vami. Tam si vezmite Cigarety č. 46. Teraz môžete opustiť level priamo odtiaľto. Ak nechcete zbierať ďalšie cigarety, alebo ísť dlhšou cestou, tak preskočte o odstavec nižšie.

Zlezte naspäť dole rebríkom. S kartou od technika si otvorte dvere a vyjdete na vonkajšiu časť, kde ste predtým zabili strážcu. S touto kartou si otvorte aj dvere oproti vám. Za nimi si dávajte pozor, na stenách sú delá a pod každým je na stene senzor, cez ktorý keď prejdete, delo po vás začne páliť. Senzor môžete preskočiť, alebo doň streliť vašou zbraňou a tým ho na chvíľku deaktivujete. Prebojujte sa chodbou až k veľkým dverám. Napravo od nich je rebrík, vylezte ním a hore vlezte do ventilačky. V nej si vezmite Cigarety č. 48. Vráťte sa pred dvere s nápisom Control Station B. Naľavo od nich je malá miestnosť s technikom a počítačom. Tým spustíte ďalší transport kontajnerov, no zatiaľ nemá prúd. Prejdite teda veľkými dverami. Hneď za nimi vylezte na krabice a do ventilačky nad vami. Ňou prejdite na plošinu, kde máte Cigarety č. 47 a 15 UD. Zoskočte dole. Teraz sa môžete vrátiť do miestnosti s výťahom, ak nechcete ísť dlhšou cestou. Ak áno, tak skočte na ďalší odstavec, ak chcete túto cestu, tak čítajte ďalej. Prejdite na koniec tejto chodby a dostanete sa do haly s koľajnicami pre transport kontajnerov. Zabite tu dvoch vojakov. Zoskočte dole ku koľajniciam. Tam vlezte po rebríku do otvoru v podlahe. V miestnosti dole aktivujte spínač, čo nahodí energiu. Vráťte sa pred dvere s nápisom Control Station B a k počítaču. Použite ho a spustíte ďalší transport kontajnerov. Vráťte sa naspäť ku koľajniciam. Kontajnery idú ponad vás a na konci dole do baní. Keď pôjde kontajner smerom dole, tak naň skočte. Chvíľu sa veziete, no prejdete cez bezpečnostnú mriežku a transport sa zastaví. Skočte na neďalekú plošinu a vlezte do ventilačky. Prejdite ňou až na koniec, do baní.

Ak ste nešli po cigarety, alebo nechcete ísť transportom kontajnerov, tak zostaňte (alebo sa vráťte) do časti, kde ste získali Red Security Card od technika. Ňou môžete ovládať výťah. Privolajte ho dole (ak ste to už nespravili). Potom vyjdite opäť hore, ale po rebríku, ako predtým. Hore privolajte výťah. Nečakajte, kým príde, no skočte na jeho strechu, keď pôjde nahor. Vyvezie vás k ventilačke, do ktorej vlezte. Ňou prejdite a dostanete sa priamo do baní, priamo k miestu, kam potrebujete ísť.


23B. Mining Core

Ste priamo pri miestnosti s plynom, v ktorej ste boli po Jaggerov balíček (ak ste šli druhou cestou, tak k tej miestnosti zájdite). Vstúpte do nej a prejdite do poslednej jaskyne, kde ste našli jeho balíček. Tam v animačke umiestnite výbušninu. Po scénke sa vráťte naspäť na chodbu. Prekvapenie, čaká vás tam Riotguard, ktorý vás zatkne. Dvaja vojaci vás vezmú transportným kontajnerom preč.


28. Crash Site

Pri vašom prevoze dôjde k výbuchu výbušniny, ktorú ste nachystali. Výbuch poškodí váš kontajner. Stráže vyrazia dvere. Jeden strážca sa vyberie zistiť, čo sa stalo, druhý zostane s vami. Zbavte sa ho. Nemáte žiadne zbrane, tak sa snažte chytiť mu zbraň a zastreliť ho. Choďte von a poobzerajte sa po druhom strážcovi. Uvidíte animačku, v ktorej ho zabije nejaká potvora (Xeno, ako hovorili strážcovia). Po animačke choďte k diere, ktorou sa sem potvora dostala a skočte do nej.


29. Abandoned Equipment Center

Keď dopadnete dolu, vezmite si brokovnicu a dva granáty. Keď vyjdete na otvorenú časť, tak vás napadne Xeno. Ani si na neho nemíňajte náboje, nemajú účinok. Máte dve možnosti. Stiahnite sa do jaskyne, z ktorej ste vyšli, on zostane útočiť pri vchode, lebo sa dnu nezmestí. Hoďte mu granát a je po ňom. Ak si nechcete míňať náboje, tak ho jednoducho vonku obehnite a bežte do susednej chodby, v ktorej leží ďalšia brokovnica. Aj tam je úzky vchod, tak za vami nemôže. Prejdite chodbou do ďalšej miestnosti, kde sa stretnete s malými potvorkami, ktoré vás budú neprestajne napádať. Brokovnica je na nich ako stvorená. Chodbu ignorujte a vylezte po stene naľavo. Hore bežte ku krabiciam, pri ktorých je brokovnica. Vylezte na krabice a prelezte do susednej chodby. V nej sú naľavo zamknuté dvere, tak pokračujte cestou napravo. Na konci cesty si vezmite na krabice položený Vent Tool. Hneď za krabicou je na strope ventilačka, tak do nej vlezte.

Prejdite šachtou do veľkej miestnosti. Prejdite popod dvere k rýpaciemu stroju a NanoMEDu. Pokračujte odtiaľ jedinou možnou cestou a dostanete sa k hornej časti zlomeného mosta. Tam si zo zeme vezmite brokovnicu a Toolroom Key. Dostaňte sa na nižšiu časť mosta, za priepasť. Buď vyskočte na pravé zábradlie a preskočte na nižšiu časť mosta, alebo choďte hore, vylezte na dva oceľové laná a prerúčkujte na druhú stranu. Tam prejdite chodbou oproti mostu a dostanete sa opäť do miestnosti na začiatku. Ako predtým vylezte hore po stene, dobehnite ku krabiciam a prelezte po nich do susednej chodby.

Teraz už máte kľúč, tak otvorte dvere naľavo. Za nimi vás čakajú granáty a NanoMED. Prejdite popod dvere a do ďalšej miestnosti, v ktorej použite na stene Servisný panel. Tým zapnete prúd a získate aj svetlo. V tejto miestnosti je aj stroj Power Cell Charger, budeme sa k nemu vracať, tak nezabudnite. Prejdite dverami na krytý most. Vyskočte na krabicu a z nej vylezte na strechu mosta. Prejdite po ňom na koniec (v smere, v ktorom prichádzate) a vezmite si v tme Cigarety č. 49. Zlezte naspäť na most a pokračujte na koniec, do poslednej miestnosti. Tam si poberte všetky náboje, Prototype Gun a granáty. A tiež zo zeme Power Cell. Jedna bočná krabica je otvorená, tak si z nej vezmite Cigarety č. 50.

Power Cell treba nabiť, tak sa vráťte naspäť k Power Cell Charger pred krytým mostom. Umiestnite doň poistku, ktorú hneď aj získate nabitú. S ňou sa vráťte k rýpaciemu stroju. Takže sa vráťte k dverám, ktoré ste predtým otvorili pomocou Toolroom Key a bežte od nich ďalej na koniec chodby, kde ste predtým vzali Vent Tool. Opäť skočte do ventilačky a prelezte ňou.

Pozor, tentokrát, keď vyleziete von, tak veľká potvora prebúra stenu a vtrhne k vám. Môžete prejsť popod dvere do bezpečia. V miestnosti, z ktorej sa prebúral, sú Cigarety č. 51. Takže ak ich chcete, tak buď zabite potvoru granátom, alebo ju obehnite. Tak či tak, nakoniec prejdite popod dvere k rýpaciemu stroju. Umiestnite do jeho zadnej časti Power Cell. Potom ho zapnite a stroj prerazí dvere pred vami. Prejdite nimi a popod ďalšie dvere. Na konci vlezte do ventilačnej šachty naľavo.


30. Central Storage

Prejdite na mreže a pod vami uvidíte ako vojaka zabije Xeno. Pokračujte ďalej cez ventilačku a nakoniec vyjdete vo veľkej jaskyni. Dole pod vami si môžete všimnúť, ako vojak a Riotguard bojujú s potvorami. Otočte pohľad nahor a zachyťte sa tyčí nad vami. Prerúčkujte po nich na susedný balkón. Tam vylezte po rebríku hore, prejdite k druhému ventilátoru a vezmite si Cigarety č. 52. Vráťte sa dole rebríkom na balkón a vlezte do tunela pri rebríku.

Dostanete sa do chodby, kde vojak bojuje s potvorami. Zabite ho. Teraz máte dvere pred sebou a napravo. Obe vedú na to isté miesto, len inou cestou. Cesta napravo je jednoduchšia. Ak pôjdete rovno, dojdete do miestnosti, kde sú dvaja vojaci a Xenovia. Pobite ich a vyskáčte hore po krabiciach. Hore vlezte do ventilačky, prejdite ňou na chodbu, kde pobite ďalších nepriateľov. Odtiaľ jedinou možno cestou dôjdite do veľkej haly s Riotguardom.

Ak pôjdete do dverí napravo, tak tam sa len prestrieľajte k výťahu. Poklopom vylezte na strechu výťahu a tam uvoľnite brzdy (kopom do svietiacej skrinky). Výťah spadne dole. Vylezte do chodby, z ktorej vstúpte rovno do miestnosti, v ktorej bojuje Riotguard s veľkým Xenom. Počkajte si, kým vyhrá a potom ho zabite. Od chrbta do neho napumpujte z Prototype Gunu. Mohli by ste ho obísť, ale tentokrát po ňom zostane Minigun, tak si ho vezmite. Potom pokračujte dverami poza krabice k poloplnému NanoMEDu.

Odtiaľ prejdite do chodby, kde je ďalší Riotguard. Napáľte to do neho z Minigunu. Tiež sa zbavte vojaka (to sú tí dvaja, ktorých ste videli zhora jaskyne). Pokračujte ďalej chodbou, do ďalšej časti.


31. Loading Docks

Vstúpte do haly. Automatická obrana bude po vás páliť. Nezdržujte sa jej ničením, stále prídu nové delá. V hale sú aj Xenovia, takže nebude všetka paľba sústredená na vás. S minigunom stále páľte a postupujte doľava, mierne využívajte krabice na krytie. Na konci vstúpte do dverí naľavo. Čaká vás tam ďalší vojak. Privolajte si výťah a vyvezte sa hore. Prejdite chodbou k ďalšiemu výťahu a zvezte sa dole. Vyjdite von, pobite vojakov a prejdite napravo k nákladnému výťahu. Vyvezte sa ním hore. Tam vás čaká pár vojakov a Riotguard. No pre Minigun to nie je problém. Prejdite dverami, kde vás v chodbe čakajú ďalší dvaja vojaci. Pokračujte ďalej. Zabite ďalších troch a dostanete sa k NanoMED Health Station. Toto je posledný stroj, ktorý vám zvýši život, tak ho použite a získate maximum osem životov.

Prebojujte sa ďalej von, kde pobite vojakov. Je tu vysokozdvižný vozík a dva kontajnery. Zmeňte si zbraň, čím zhodíte Minigun, aby ste mohli skákať. Vyskáčte na ten vyšší a z neho vylezte na balkón, z ktorého po vás pálil vojak. Tam si po ňom vezmite NanoMED Cartridge a Cigarety č. 53. Na konci balkóna môžete vyliezť na zábradlie, zachytiť sa tyčí nad vami a prerúčkovať na balkón oproti, kde je druhý Cartridge. Vráťte sa dole. Vezmite si naspäť minigun a nastúpte do veľkého nákladného výťahu. Hore čaká ďalší Riotguard, tak ho zabite a môžete si vymeniť Minigun. Prejdite dverami do miestnosti s vojakom. Je tu prázdny NanoMED, no máte nejaké Cartridge, ak potrebujete. Sú tam dve tlačidlá. Pravé len privolá ďalšieho Riotguarda, tak ho nechajte tak. Stlačte ľavé a otvorí sa brána. Prejdite ňou ďalej.


32. Fuel Transport.

Tu vás čaká obrnený strážny robot. Na neho nestačí ani váš minigun. Dajte si brokovnicu, tá je tu najlepšia. Všimnite si, že po tyčiach nad vami sú sústavne prepravované nádoby s palivom. Keď do nádoby strelíte, najlepšie brokovnicou, ako som spomínal, tak spadne a vybuchne. Takto ich niekoľko nechajte vybuchnúť na robotovi. Kryte sa za stĺpy a zostreľujte nádoby. Napokon robot exploduje a otvoria sa dvere ďalej. Nič vám nebráni, aby ste sa vrátili do predošlého levelu a použili náplň na prázdny NanoMED a vyliečili sa. Zrejme to budete potrebovať. Potom si vezmite opäť Minigun a prejdite ďalej.


33. Hangar

Posledná časť, ste pri lodi. Zabite dvoch Riotguardov a troch vojakov. Potom sa otvoria dvere do lode, tak nastúpte. Vnútri vás čaká Jagger Valance. Nevie otvoriť dvere do kokpitu, tak sa na to podujmete vy. Vtedy sa tu objaví ten bastard Johns. Už zase. V animačke spolu budete bojovať. Jagger sa vám pokúsi pomôcť, no postrelí vás oboch. Dorazia vojaci. Ozbrojeného Jaggera zastrelia a vás zatknú.


34. Exercise Area

Po všetkých problémoch, čo s vami boli, sa Hoxie rozhodol, že vás dá do Kryospánku. Ste odvezený a uložený do svojej truhly. Preberáte sa v uzavretej miestnosti. Počítač vám oznamuje, že vašim jediným právom je dve minúty denne využiť k pohybu. Potom budete opäť uložený ku spánku. Tiež vám oznámi, že je pondelok. Vychutnajte si svoje dve minúty, potom odpadnete a zaspíte. Preberáte sa, je utorok. Je tu ďalší väzeň menom Magico, no nemôžete s ním hovoriť. Po dvoch minútach zaspávate. Je streda. Užite si svoje dve minúty. Je štvrtok. Pozorovali ste, ako to tu chodí a Riddick si sám pre seba zašomre, že by mal využiť cudzie Kryoschránky. Choďte k tej naľavo a použite ju. Riddick si do nej ľahne. Keď uplynú dve minúty jeho spoluväzňa, položia ho na Riddicka, no on ho vyhodí. Odvážajú vás.


35. Cryo Pyramids

Preberiete sa a kopaním zhodíte svoju schránku. Po dopade sa otvorí. Vezmite si zo zeme pred vami obušok. O chvíľu odpadnete. Keď sa preberiete, tak sú pri vás droidi. Nezdržujte sa s nimi a rýchlo vyskáčte ne niektorú pyramídu. Z dverí na prednej strane príde pár Mediumguardov. Počkajte si, kým sa trocha rozlezú. Zdržujte sa na vrcholoch pyramíd, aj keď budú po vás páliť, tam vás ťažšie trafia. Potom sa rozbehnite a vylezte na pyramídu pri dverách, ktorými prišli, zbehnite z druhej strany dole a prebehnite dverami.


36. Facility Control

Po vstupe choďte doprava. Zbadá vás ostraha a uzavrie dvere. Objavia sa dvaja droidi. Zložte ich obuškom. Potom skočte do diery, odkiaľ vyleteli. Prejdite touto chodbou a pobite v nej ďalších droidov. Na konci vylezte hore do chodby. Tu zabite vojaka a vezmite si od neho pištoľ a Cartridge. Tiež tu máte na stene NanoMED, ak potrebujete. Na konci chodby skočte do ďalšej diery. V nej sú opäť droidi, no teraz ich z diaľky kľudne postrieľajte. Na konci vylezte hore. Vybehnite po schodoch. Hore sú dvaja vojaci. Oboch môžete potichu zlikvidovať. Pri jednom z nich sú na stole Cigarety č. 54. Použite počítačový terminál (jediný počítač, ktorý sa dá použiť) a otvoríte tak dvere v chodbe, ktorou ste predtým šli. Nato dobehnú dvaja strážcovia a droid. Postrieľajte ich. Strážci spravia chybu, že zostanú stáť a nestrieľajú po vás, keď ste ďaleko, tak si priblížite pohľad (Y) a strela do hlavy to napraví.

Potom zbehnite naspäť dole schodmi. Vráťte sa cez oba tunely, do hlavnej chodby. Cestou postrieľajte nových droidov. V hlavnej chodbe ste otvorili všetky dvere, teda aj tie, za ktorými stáli dvaja Mediumguardi, hneď na začiatku tohto levelu. Môžete na nich strieľať, ale je to celkom zbytočné. Radšej prebehnite popri nich na koniec chodby, tam zahnite doľava a na konci tejto chodby vbehnite do skladu robotov. Na konci je otvorený Heavyguard. Aké milé prekvapenie. Vlezte si do neho a začína sa zábava. Najprv pobite Mediumguardov, ktorí sú tu uskladnení. Síce sa po streľbe preberú a budú sa chcieť brániť, ale proti vám nemajú šancu. Potom choďte do dverí napravo. Za nimi sa objaví ďalší Heavyguard. Zasypte ho strelami a zničte ho. Nemusíte sa báť, aj nábojov do guľometu, aj rakiet máte neobmedzene. Potom nastúpte do výťahu.


37. Corporate Offices

Toto je level na to, aby ste sa vyšantili s Heavyguardom. Nepriatelia nemajú šancu, tak len prejdite jedinou možnou cestou na koniec levelu a ničte všetko okolo seba. Na konci nastúpte do výťahu.


38. Take Off Platform

Vystúpte do chodby a zahnite doľava. Pobite vojakov a prejdite až k ďalšiemu Heavyguardovi. Zničte ho. Riddick potom vystúpi zo svojho stroja. Poobzerajte sa po zemi a vezmite si Cigarety č. 14. Potom vylezte na krabicu a z nej na plošinu s ďalšími krabicami. Tam si vezmite Cigarety č. 2. Ak ste sa držali návodu, tak teraz máte kompletne všetky cigarety. Skočte naspäť dole. Tlačidlom otvorte dvere. Spoza vás vyjdú dvaja Heavyguardi. Nečakajte na nich a vybehnite von dverami, ktoré ste otvorili. Tam začne animačka, v ktorej skočíte do Johnsovej lode. Rozhodne sa vás odviesť do iného väzenia Hoximu naschvál. No ste predsa Riddick, takže preberáte riadenie a s poškodenou loďou pristávate v Hoxiho pracovni.

V animačke prehodíte pár slov s Hoxim, ktorý utečie do svojho krytu a na vás vypustí svojich dvoch osobných strážcov. Sú to poriadne vyzbrojení roboti. Na zemi máte pár zbraní. Samozrejme, brať si niečo iné ako Minigun by bola hlúposť. S inými zbraňami by ste okolo nich poskakovali pekne dlho. Nepriatelia majú inak schopnosť občas miznúť. Ak chcete, tak rozstreľte lustre, v tme použite svoj nočný zrak a uvidíte ich stále. No s Minigunom ich odstavíte fakt rýchlo. Keď padnú, tak použijete ich raketomet a zničíte Hoxiho skrýšu. Hoxie je vám vydaný na milosť a vy mu prichystáte krvavú pomstu. Odchádzate v prezlečení za strážcu a vediete Johnsa ako svojho väzňa. Takto sa dostanete až na Hoxieho loď a opúšťate Butcher Bay.

Related Games The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena



Diskusia Príspevkov: 45 Hodnotenie
1654 hlasov

100
60
20

80
40
0
56
Zobraziť všetky Pridať príspevok



| Návody | Autori |




© 99-2022 ABCgames.net 
Facebook
 ABCgames.CZ | SK | E-shop hry |